Találatok a következő kifejezésre: Igaz az az 1 (374 db)

A következö feladattal problmám adodott 1 c/c++ programozó segitségét kérem, hogy a lenti kifejezések közül melyknek igaz az az 1 az értéke?

Az x egy valós változó. A következ? C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x változóban tárolt valós szám az (5,8]intervallumhoz tartozik? a. (x<8) && (x>=5) b. (x<=8) || (x>5) c. (x>8) || (x<=5) d. (x<=8) && (x>5)

Legjobb válasz: Lássuk csak mit kell elõkaparnod a tanulmányaidból: - relációs jelek (kisebb-nagyobb) - logikai operátorok (és, vagy) Hol a gond? Hol akadtál el?

Lássuk csak mit kell elõkaparnod a tanulmányaidból: - relációs jelek (kisebb-nagyobb) - logikai operátorok (és, vagy) Hol a gond? Hol akadtál el?
A kérdező hozzászólása: Túlkomplikálod az x csak a megadott intervallumban lehet és erre a B az igaz vagyis 1 olyan mintha azt irtam volna c ben hogy if((x>5)&&(x<=8)) és ebbe nem tarozik bele a 3 vagy szerinted a 3 5 és 8 között található hülyének azért ne nézzél ha nem a b akkor szerinted mi a helyes válasz???
A kérdező hozzászólása: bocs a d a helyes viszavonom
A kérdező hozzászólása: kösz a rávezetést
A kérdező hozzászólása: Igy már értem kösz és bocsi az elõzõ elötti kommentemért.
A kérdező hozzászólása: Kösz hogy segitettél a D a helyes.
"Hát az mondjuk elég merész (mármint ebben a formában), hogy egy egész típusú változónak logikai kifejezést adsz értékül, akár ADA-val foglalkozol, akár nem..." Pedig megszokott, C/C++-ban.
Megszokott, de jelen esetben semmi köze a feladathoz.
"Hát az mondjuk elég merész (mármint ebben a formában), hogy egy egész típusú változónak logikai kifejezést adsz értékül, akár ADA-val foglalkozol, akár nem..." kicsit túlreagáltad, elmondanád, mi ezen a merész? most ismerted el, hogy megszokott, akkor egy megszokott dolgon mi a merész? vágd már ki ebbõl magad, annyira érdekelne :)
Õõ jah, kicsit benéztem azt a kódot. Vizsgaidõszak velejárója, hogy rémeket látok...
na hát azt nekem nem kell megmagyaráznod, sajnos testközeli a dolog xD
A kérdező hozzászólása: Egy valamit elárulhatnátok, hogy a D a helyes, mert senki se erösitette meg?
amennyiben 8-nál zárt, a D ha pedig 5-nél zárt, akkor az A egy biztos: ÉS kapcsolat kell, magyarul b-c kizárva azért nem voltam biztos, mert én így jelölöm, amit te leírtál: ]5, 8], és ez pedig a D
(#14 vagyok) De átfogalmazom neked, hogy értsd. Keresünk egy feltételt, ami eldönti, hogy x beleesik e az (5, 8] intervallumba. Az alábbiak közül melyik a megfelelõ? Az "eldönti" a kulcs. Ha csak az intervallumon belül néznéd, feltételezvén, hogy az x csak olyan lehet, értelmetlen lenne feltételt írni, értelmetlen lenne az egész feladat.
Szerintem te olvasd el a feladatot újra. Nem neked kell abban az intervallumban nézni. A programnak kell igazat (1) adni, ha X abba az intervallumba esik, és hamisat (0), ha nem. Ez a feladat lényege, hogy használni tudd a logikai operátorokat és értsd a mûködésüket. "A következõ C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x változóban tárolt valós szám az (5, 8]intervallumhoz tartozik?"
A kérdező hozzászólása: Ezeket tudom && ez a logika es || ez meg a vagy.
A kérdező hozzászólása: a relacios jelekel sincsenek gondjaim nagyobb kisebb kissebb vagy egyenlo.
Akkor mi a fene a gond amúgy? Amúgy nincs olyan, hogy valós változó, float és double van.
Akkor mi a szarral van a gond? Ha ezt sem tudod magadtól kikövetkeztetni tényleg kár erõlködni a programozással, mert ezt egy általános iskolás ötödikes is megoldja...
A következõ számokat kell nézned: 6, 7, 8 az 5 már nincs benne Egyébként: próbáld ki, és meglátod int a; a = (x<8) && (x>=5); int b; b = (x<=8) || (x>5); int c; c = (x>8) || (x<=5); int d; (x<=8) && (x>5); printf(a); printf(b); printf(c); printf(d); Nem biztos, hogy jó ez a kód, mert most inkább Adával foglalkozom.
Hát az mondjuk elég merész (mármint ebben a formában), hogy egy egész típusú változónak logikai kifejezést adsz értékül, akár ADA-val foglalkozol, akár nem...
A kérdező hozzászólása: ooo de **** vagyok most látttam meg, hogy INTERVALLUM igy már értgetõ én meg 5-öt meg 8 at tettem be az x helyére elég fáradt vagyok már a B a helyes.
A kérdező hozzászólása: Azt is tudtam hogy az 5 nincs benne mert kerek zárójel a 8 meg igen mert szögletes csak valahogy nem figyeltem.
A kérdező hozzászólása: amm a kódód már nem jó ránzésre sem bocsi
A kérdező hozzászólása: Azért kösz mindenkinek de végül magamtól rájöttem :)
biztos hogy a B a helyes? X=3-ra nézd meg...
A kérdező hozzászólása: (5, 8]intervallumban kell csak nézni olvasd el feljebb a kisbetüs részt :)
A kérdező hozzászólása: 8 nal zart igen akk a D kosz.

Igaz az, hogy 1 méterig minden ló tud ugrani?

Itt olvastam valahol.

Legjobb válasz: Egyszer lovagoltam egy 140-150 cm-es sportpónit. Az 160-ig ugrott.Amúgy igaz,100-120 cm-t megugrik még egy alap ló is.

Egyszer lovagoltam egy 140-150 cm-es sportpónit. Az 160-ig ugrott.Amúgy igaz, 100-120 cm-t megugrik még egy alap ló is.
igaz
A kérdező hozzászólása: ez nem fajta függõ?
azért a 80 centis törpepóni talán nem..:) bár azt nem részletezted, hogy felfelé, vagy elõre - netán oldalra/hátra:)
A kérdező hozzászólása: én egy 140-150 cm-es lóra gondoltam?
A kérdező hozzászólása: -?
A minipóni is simán megugorja a métert :) Minden ló képes rá, ez az életben maradást segíti elõ! http://i.ytimg.com/vi/RMBRH-fekmo/0.jpg http://www.hayfield.com/blog/wp-content/uploads/2010/02/Shet.. http://www.merrytownponies.co.uk/Pip%20jump1.jpg http://i299.photobucket.com/albums/mm309/CailinnG/tsar.jpg Nem tudom, hogy a képeken megvan-e valamelyik 1m, de tényleg képesek megugorni. :)

Lehetek már terhes, ha pajzsmirigyes gyógyszert szedek, (alulműködés) az értékem már helyre állt, meg is jött azóta 2-szer, igaz csak az 1-ik volt igazi!?

Volt/van így valaki akinek sikerült?!

Legjobb válasz: Szia.Nekem is pajzsmirigy alulmûködésem van.L Thyroxin-t szedek.Kontrollra márc. 12-én megyek.Nekem sem sikerül a baba.Remélem mind a kettõnknek csak ezen az apróságon múlik!

Szia.Nekem is pajzsmirigy alulmûködésem van.L Thyroxin-t szedek.Kontrollra márc. 12-én megyek.Nekem sem sikerül a baba.Remélem mind a kettõnknek csak ezen az apróságon múlik!
A kérdező hozzászólása: Neked is helyre állt az értéked? Mert nekem 8.2 volt most normális. Talán sikerül a dolog, mert már meg jött 1-szer azóta. :) Sok sikert!
ha megjön, akkor valószínûleg ovulálsz is, ha ovulálsz, terhes is lehetsz, de hogy errõl meggyõzödj hazsnálj LH tesztet, az mutatja, hogy minden jól mûködik-e. drukkolok, szerintem nincs akadálya a babának!
Szintén ilyen betegségem van, és bár nekem tbbször is megjött azóta, sõt büszkén jelenthetem , h a legutóbb 30 napra ami nálam rekord, de érdekelne , hogy ez az LH teszt pontosan mit mér is hol lehet kapni.
LH a tüszõrepedést megelõzõ hormon. tesztet neten, DM-ben, gyógyszertárban lehet kani, egy átlagos ciklusnál középidõ elõtt kell elkezdeni tesztelni, ha minden rendben, akkor ovuláció esetén felmegy (egy vagy két nap a teszt csík minimum olyan erõs, vagy erõsebb, mint a kontroll csík), aztán a következõ napon negatív, vagy kevésbé erõs, na, ekkor van peteérés (ilyenkor kellene a nyáknak tojásfehérje-szerûnek lennie, nekem sosincs olyan és mégis született egy fiam). A jó ha már elõtte gyakorlatoztok (vagyis a + LH-s napokon) és az elsõ negatívon, és utána is a biztonság kedvéért...ha au LH teszten van ilyen kiemelkedõ magaslat akkor minden rendben. vigyázat, ha több napig pozitív, mint kettõ, akkor pco-d lehet, annak a tünete. olyan esetben, ha nincs fix ciklusod a ciklus kezdetétõl tesztelhetsz, mert lehet, hogy hamarabb ovulálsz. Még egy info az LH-val kapcsolatban: nem reggel használjuk, hanem nap közben és a HCG-tõl eltérõen erõsebbnek kell lennie a tesztcsíknak, mint a kontroll csíknak.

Igaz az, hogy 1 ember életében maximum 1x láthat atom villanást?

Legjobb válasz: Áá de hogy én már 3x látam !!

Áá de hogy én már 3x látam !!
Atól függ milyen közel vagy !!
Igen, mert egy fél másodpercen belül halott vagy.
Ha elég messze vagy hogy ne halj bele, nagy valószínûséggel megvakulsz, de ha még messzeb vagy lehet hogy csak látáskárosodást szenvedsz, de persze akkor is sugárbeteg leszel.
^^És ha megvakulsz, többet nem láthatsz.
Ha hallod a híradóban hogy kitört a háború, lebombázták Amerikát meg minden jelentõs országot, s meghallod hogy megszólal a vérfagyaztó sziréna, ne menj ki bámészkodni, inkább bújj be a pincébe, ha szerencsés vagy akkor túléled. Ha messze laksz a várostól több az esélyed a túlélésre, de utána jön a radioaktív esõ (angolul fallout) és a nukleáris tél, amit már kevesebb eséllyel élsz túl.

Igaz, hogy az 1-nél nem lesz orgazmusa a barátnőmnek?

16f vagyok van egy barátn?m.

Legjobb válasz: Nem lehet általánosítani, van akinek van, van akinek nincs.

Nem lehet általánosítani, van akinek van, van akinek nincs.
Nem mindig van, de én nem görcsölnék ezen :) Az orgazmus fontos része a szexuális együttlétnek, csak nem szabad mumusként kezelni. Nem az orgazmus a szex csúcsa, hanem az, ahogy eljutsz odáig. Elsõ alkalommal legtöbb esetben nem szokott, ami lehet az éretlenségtõl, felkészületlenségtõl, ellazulatlanságtól, "bénázástól" (1. alkalommal teljesen megengedhetõ, ha mind a ketten szüzek vagytok:) )...stb. Ne erre koncentráljatok, hanem arra, hogy figyelmességgel, törõdéssel és kölcsönös érzelmi teljességgel menjen végig. Ez elsõdlegesen a Nõnek fontosabb...nyilván van csekély kivétel.
nekem az elsõnél se volt...és fél éve nyomom csak az ipart, de még most sincs, csak ha kézzel izgat.
ne stresszelj;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat csak félek, hogy mikor kiveszi a gatyámból ifj Gergõt akkor ráélvezek a kezére pedig csak ott tartottunk , hogy gombolta :S
Hát :D tõled is meg a barátnõdtöl is függ :D Ha barátnõd nagyon kíván akkor 70% esély hogy eléri az orgazmus szintjét és a te teljesítményed is sokat javít vagy ront ebbe....
Az se biztos, hogy utána lesz.
Hát, van akiknek van az 1.-nél, de ez nagyon ritka...Ha majd kitapasztaltad mi a jó neki, akkor már ugye lesz orgazmus...Esetleg megkérdezheted tõle mit szokott csinálni masztinál...hogy mutassa meg :D Így nagyobb az esély.
Lehet lesz neki, de az is lehet, hogy nem. Pettingnél ha már sokszor volt neki akkor elképzelhetõ. Nekem elsõnél is volt már orgazmusom, de midenki más L/17
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Mennyire igaz, hogy az 1. magzatmozgáshoz pontosan 4, 5hónapjára születik meg a kicsi? Vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: Amire te gondolsz, az az, hogy félidõsen mozdul meg elõször(mondják az idõsebbek),van akinél késöbb érzõdik, fõleg elsõ terhesség esetében.

Amire te gondolsz, az az, hogy félidõsen mozdul meg elõször(mondják az idõsebbek), van akinél késöbb érzõdik, fõleg elsõ terhesség esetében.
Nem igaz, nem mindig pont félidõben érezzük meg.
Nem igaz mert nekem akkor mar dec 23-an meg kellet volna szulnom es meg mindig egyben vagyunk!
Nem hiszem, hogy van reális alapja. Nekem elsõ baba a kislányom, a 15. héten éreztem már és a 40. hétre jött, idõben... Én úgy hallottam, hogy régen (még a modern technika és az uh kora elõtt) ebbõl tudtak nagyjából kalkulálni, hogy mennyi lehet hátra.
Hát nemtom....16hetesen megmozdult, 39-re született:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak azért kérdem, mert anyum szerint én napra pontosan arra a napra születtem, amit õ így kiszámolt.Érdekes :-)
Az csak véletlen egybeesés volt. Hetekkel túlhordtam ehhez képest..39. hétre szültem.
ez hülyeség:) a baba tudja mikor akar kijönni pontosan:) az idõsebbek tartják ezt így, mint ahogy ezt már fentebb is említették :)

Kismamik akik beoltattátok magatokat h1n1 ellen hogy vagytok? Az igaz hogy az 1 trimeszterben nem ajánlatos? Vagy hogy van ez? és ténleg ingyen van?

Legjobb válasz: Tegnapelõtt oltattam, 21 hetes vayok, eddig minden rendben. Igen, ha terhes vagy, akkor ingyen kapod az oltást a háziorvosodtól. Elsõ trimeszterben tényleg nem ajánlott, mivel a babának ekkor fejlõdik ki a semmibõl minden szerve, és nem tudják még, hogy erre az oltás hogyan hat. De a 12. hét után már erõsen ajánlott az oltás.

Tegnapelõtt oltattam, 21 hetes vayok, eddig minden rendben. Igen, ha terhes vagy, akkor ingyen kapod az oltást a háziorvosodtól. Elsõ trimeszterben tényleg nem ajánlott, mivel a babának ekkor fejlõdik ki a semmibõl minden szerve, és nem tudják még, hogy erre az oltás hogyan hat. De a 12. hét után már erõsen ajánlott az oltás.
Szia! Én tegnap oltattam be magam, ráadásul minkét influenza ellen, ingyenes volt, mindkettõ, a háziorvos adta be. Felhívtam telefonon és mondta hogy mikor mehetek, ilyen egyszerû volt. Elõször én nem akartam beadatni, de a férjem a lelkemre kötötte, hogy muszáj, mert nagyon félt. Nincs semmi bajom az oltástól. De még 2 hét míg a védettség kialakul. Én is úgy hallottam hogy az elsõ trimeszterben nem ajánlatos, de vannak olyanok, akik akkor oltatták be magukat, amikor már várandósok voltak, csak még õk sem tudtak róla és nem lett semmi bajuk. 15 hetes km
A terhesség minden szakaszában ajánlott már az oltás, ezt Tóth prof. és rajta kívül még többen mondták. Én is elsõ trimeszterben oltattam. Persze, hogy aggódom, nagyon nehéz döntés volt, de úgy gondolom jól döntöttem. Bízom benne.
Hány hetes vagy? Az elsõ trimeszterrõl lehet ilyet is, olyat is hallani. Mostmár, hogy egyre több a súlyos beteg és egyre több kismama kerül intenzívre, ajánlják az elsõ trimeszterben is. Végül, ha akkor betegednél meg, nagyobb eséllyel lenne fejlõdési rendellenessége a babának a láztól, mivel abban az idõszakban vannak a szervi fejlõdések, és kerülnél intenzívre. Nem tudok jobbat, hogy kérd ki a nõgyógyászod véleményét.
Én beoltattam magam, szerintem, mostmár annyi kismama betegszik meg, érdemes.Ingyen van.13 hetes kismami

Kibekulni vagy sem? Ha valakit igazan szerettel, azt 1 ev megvaltoztathatja?

2 evet voltunk egyutt a baratommal, 1 evet kulon, alig koszontunk. Egy ideje talalkozgatunk, viszont o azt mondja h csak barat akar lenni velem. Egyik kozos baratunk azt mondja h ne tegyuk mindketten a hulyet, mert o tudja h a srac meg szeret. Es tenyleg kint voltam vele tegnap este is,de olyan celzasokat csinal amiket egyszeruen nem lehet nem felreerteni.(H uljek kozel hozza, h kepzeljem el h a masik baratja kibekult a baratnojevel 1 ev utan..milyten hihetetlen, de megis szep)

Legjobb válasz: öleld át és csókold meg...:D Mi az erõsebb érzés benned? A félelem hogy leégsz elõtte mert csak barátnak akar téged, vagy az hogy szereted? Ha válaszolni tudsz erre akkor megtalálod a megoldást. Ha nem bánsz jól a szavakkal akkor csak próbáld megcsókolni. JAKOMO 25F

öleld át és csókold meg...:D Mi az erõsebb érzés benned? A félelem hogy leégsz elõtte mert csak barátnak akar téged, vagy az hogy szereted? Ha válaszolni tudsz erre akkor megtalálod a megoldást. Ha nem bánsz jól a szavakkal akkor csak próbáld megcsókolni. JAKOMO 25F
Lépj már tovább az Istenért! A végén még le is fekszel vele, és örökre második maradsz! Keress magadnek egy rendes fickót!

Komplex számok. Az alábbi számok közül, mellyekre igaz az, hogy a konjugáltja megegyezik az ellentettjével? 5, -2i, 3+2i, -3, -i, 1-i

Legjobb válasz: a + b*i Ellentettje: -a - b*i Konjugáltja: a - b*i -a - b*i = a - b*i -2a = 0 a = 0 Ha a valós rész nulla, akkor igaz az, hogy az ellentettje egyenlõ a konjugáltjával. 5 nem igaz -2i igaz 3+2i nem igaz -3 nem igaz -i igaz 1-i nem igaz

a + b*i Ellentettje: -a - b*i Konjugáltja: a - b*i -a - b*i = a - b*i -2a = 0 a = 0 Ha a valós rész nulla, akkor igaz az, hogy az ellentettje egyenlõ a konjugáltjával. 5 nem igaz -2i igaz 3+2i nem igaz -3 nem igaz -i igaz 1-i nem igaz

Igaz vagy hamis? 1. Minden testnek mindig van súlya 2.1 kg tol tömege nagyobb mint 1 kg vízé 3. Ha egy test tehetetlensége nagyobb egy másiknál, tömege is nagyobb 4. Az asztalon nyugvó testet nem éri erőhatás

Mit mutat meg a s?r?ség? Mennyi 10 köbcentiméteres vasgolyó tömege? Mennyi 1 kg tömeg? vaskocka térfogata? Mennyi 10 N súlyú vasdarab térfogata?

Legjobb válasz: 1. hamis, tömege van minden testnek. pl zuhanásnál súlytalanság van. 2. hamis, mert egyenlõ. 1 kg az 1 kg. 3. ez igaz. 4. hamis. pl tartó erõ és gravitációs erõ.

1. hamis, tömege van minden testnek. pl zuhanásnál súlytalanság van. 2. hamis, mert egyenlõ. 1 kg az 1 kg. 3. ez igaz. 4. hamis. pl tartó erõ és gravitációs erõ.
1. nem igaz, a súly a gravitációtól függ, és ha éppen távol vagy az adott gravitációs erõtõl akkor nem fog odavonzani(bár hat rád de nagyon minimálisan 2. egyenlõ 3. a tehetetlenség nem csak a tömegtõl függ, azaz hamis szerintem 4. de éri erõhatás, gravitációs és tartó erõ is(gravitáció húzza a föld felé, asztal pedig megtartja Többit nincs kedvem kiszámolni, és nem is mindet lehetne ennyi adatból.
Elõzõ vagyok. A sûrûség megmutatja, hogy egységnyi térfogatú anyagnak mekkora a tömege. 0, 078 kg 0, 128 dm3 0, 128 dm3 az utsó kettõ elvileg ugyan annyi. a tárgy alakjától eltekintettem.
11.41 > felhajtó erõ nem csak vízbe illetve gázba merülõ testekre hat? (Arkhimédesz törvénye innen ered) Egy szilárd talajon nyugvó testnek szerintem nincs felhajtó ereje. Ha a levegõt (gázok) veszed figyelembe mint közeget, nincs az a pontos mérleg amely többet mutatna 1kg-nál. A felhajtó erõ szerintem csak meghatározott térfogatú gázokban és folyadékokban hat.
Ez így van. És szerinted a levegõ nem gáz ? :) Meg aztán, ha nem hatna a levegõben felhajtóerõ a lufik se emelkednének fel :) Elég jelentékeny a levegõben is a felhajtóerõ ...
"Mert ugye hogy mérek meg egy kg tollat, és egy kg vizet? Mérlegre teszem .... " Nem az volt a kérdés, hogy ha a mérleg 1 kg-t mutat-e, akkor egyenlõ-e a tömeg, hanem hogy 1 kg egyenlõ-e 1 kg-mal. Erre a válasz az, hogy igen. A tömeget egyébként megmérhetem vákuumban, esetleg torziós inga segítségével is meghatározhatom súlytalanságaban, vagy pedig építek egy gépet, ami protonokból, neutronokból és elektronokból anyagot csinál, és csináltatok vele 1 kg tollat és 1 kg vizet - így pedig nem lép fel az általad leírt hatás. Szóval valaminek a tömege nem függ attól, hogy képes vagyok-e megmérni azt, és akár 1 kg hélium tömege is egyenlõ 1 kg vaséval, függetlenül attól, hogy a héliumos lufit nem tudom mérlegre tenni.
" ... Szóval valaminek a tömege nem függ attól, hogy képes vagyok-e megmérni azt ..." És ilyet se állított senki, nem értem mért kevered ide! És mielõtt belekötsz (bár nem hiszem, mert akkor már megtetted volna), nos a Földön (gyk: Föld, mint bolygó) a piaci, "tömeget" mérõ mérlegek valójában súlyt mérnek, nem tömeget ...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!