Találatok a következő kifejezésre: Igaz az az (12255 db)

Igaz az az állítás, miszerint, ha a lakásom értéke még a lakáshitelező banknak sem lenne elég?

-tehát 5,2 Milliot kéne most visszafizetnem nekik, ha eladnám, akkor -mivel ennyit nem ér a lakás, maximum 4 milliot, akkor egy másik bank így nem tudja rárakni a terhelést a lakásomra?

Legjobb válasz: Nem igaz. Bárki indíthat ellened végrehajtást. (Bank, APEH, Közüzemek, telefontársaságok, stb) Az, hogy az ingatlan értéke nem fedezi a terheket, csak annyit jelent, hogy nem tudnak a végrehajtók az ingatlan értékesítése után hozzájutni a pénzükhöz, de nem jelenti azt, hogy ez a tartozás így elévül. A legrosszabb, ami bekövetkezik ilyenkor, hogy a lakáshitelt is azonnal felmondja a bank, ha valaki végrehajtást kér az adósságod miatt és ezt bejegyzi a Földhivatal az ingatlanodra.

Nem igaz. Bárki indíthat ellened végrehajtást. (Bank, APEH, Közüzemek, telefontársaságok, stb) Az, hogy az ingatlan értéke nem fedezi a terheket, csak annyit jelent, hogy nem tudnak a végrehajtók az ingatlan értékesítése után hozzájutni a pénzükhöz, de nem jelenti azt, hogy ez a tartozás így elévül. A legrosszabb, ami bekövetkezik ilyenkor, hogy a lakáshitelt is azonnal felmondja a bank, ha valaki végrehajtást kér az adósságod miatt és ezt bejegyzi a Földhivatal az ingatlanodra.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi értelme ráterhelni az ingatlanra egyéb hitelt, ha a lakáshitel értékét sem éri az ára....?
Az egyes bankok, az APEH, vagy bármelyik közüzem nem vizsgálja, hogy neked milyen értékû pillanatnyilag az ingatlanod. Tartozás esetén, végrehajtási eljárásnál a követelést bejegyzik az ingatlanra, ez a szabály. Ezt azért teszik, mert az ingatlan olyan vagyontárgy, amit el lehet venni tartozás fejében. A követelések kiegyenlítésének van egy sorrendje, viszont az összes követelõ elsõ ranghelyre szeretne kerülni. Ezért mondják fel a lakáshitelt a bankok, ha más is beterheli egy követeléssel az ingatlant. Kb olyan ez, mint mikor felszámolnak egy céget, amelyik már 100 felé tartozik. Ráterhelik a cég vagyonára, bejegyzik a cégbíróságnál az összes tartozást és amint elindul a felszámolás, fizetik sorrendben az adósságot addig, amíg tart a vagyonból. Lehet, senkinek se jut pénz, mert nincs is vagyon.)
A kérdező hozzászólása: És , ennyi idõ az átfutási ideje ennek az eljárásnak, ha több banknak tartozom?
Részben igaz. A borotválástól erõsödik a szõr, de dúsabb nem lesz.
Kapható férfiaknak való szõrtelenítõ krém.
Ez egy tévhit, amit mindenki elhisz, mert mindenhol ezt hallja. A szõr nem lesz erõsebb, csak mivel gyantázás után a puha, vékonyabb vége bújik elõ elõször, borotválásnál meg ott vágod ketté, ahol vastag, ezért erõsebbnek érzõdik. Haj ugyanez.
Igaz. Amúgy fel nem fogom hogy egy 14 éves fiú miért akarja a lábán borotválni a szõrt. :D
Feltételezem azért, hogy a visszanövõ szõr erõsebb, sûrûbb és sötétebb színû legyen. Lehet cikinek érzi, hogy pl szõke színû a szõre és ezért nem olyan feltûnõ. Lehet lányosnak érzi. Pedig nincs ezzel semmi baj. Egyszerûen fogadd el magadnak olyannak, amilyennek születtél :)
Nem igaz. A hajhagyma aktivitását SEMMI módon nem befolyásolja, hogy mit csinálsz a szõrszállal a bõr felett. Mindaddig, amíg pl áramot nem vezetsz bele (eletromos epilálás). Ez talán az egyik legelterjedtebb tévhit. Ahogy már írták, pusztán arról van szó, hogy borotválás után egy éles szõrvég marad vissza, ami jobban szúr. Ezt a szúrást gondolják sokal a szõr megerõsödésénk.
A kérdező hozzászólása: Én nem azért akarom borotválni , hogy ne legyen szõr csak hogy sötétebb legyen meg , hogy látszodjon

Igaz az az állítás, hogy minél gyakoribban vagy erősebben érték gyermekkorában az embert traumák, annál korábbi emlékeket tud felidézni?

Olyan fényképeken,ahol még csak 1 éves sem voltam,el tudom mesélni,hogy mi történt akkor,ki mit mondott,milyen volt a hangulat,szóval szépen be tudok számolni ilyen dolgokról.Nem mondanám,hogy fényes,örömteli gyermekkorom volt,bár én másképp fogok fel dolgokat,mint általában az ember.Néhány borzasztónak tartják azokat,amik történtek.Szóval igaz ez vagy sem?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy igaz-e de nálam éppen fordítva van.20 éves vagyok de 10 éves korom elõtti emlékekre szinte alig emlékszem és az utánalévõkre is foszlányosan.Persze azért tudom mi történt velem tegnap :D

Nem tudom hogy igaz-e de nálam éppen fordítva van.20 éves vagyok de 10 éves korom elõtti emlékekre szinte alig emlékszem és az utánalévõkre is foszlányosan.Persze azért tudom mi történt velem tegnap :D
A kérdező hozzászólása: És téged is sok trauma ért lelkileg?
Részben. Az erõs stressz, érzelmek, negatív élmények "beleéghetnek" az emlékezetbe. Ennek nyilván az az oka, hogyha valamely cselekvés igen rossz eredménnyel járt, azt örökre megjegyezzük és többet ne kövessük el a hibát. Ugyanakkor ezek az emlékek is halványulnak, amit te el tudsz mesélni, az nagyrészt csak az agyad szüleménye lesz, amivel kiegészítette a tényleges emlékeket.
A kérdező hozzászólása: Ezek nincsenek kiegészítve semmive.Nem agyszülemények, hanem valós eseteket tudok felidézni, amit a családom igazolt is.Vannak akkori emlékeim is, amikor még járni sem tudtam.Megtörténtek.Én arra vagyok kívácsi, hogy ezek a tények összefüggnek-é vagy nem.
Abszolút elhiszem és igazolom, amit leírtál. Velem is történhettek rossz dolgok 1-2 éves koromban, de én csak a jó dolgokra emlékszem. Apám eltávon, kisvasutat kaptam, bölcsi, ovi. 75-ben születtem, de kb. 76-77-ig visszaemlékszem nagyon sok mindenre. A feleségem meg már 8 éves korára sem emlékszik.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is ez a helyzet.A bartnõm családja, mint egy mintacsalád.És nem csak kifelé azok, hanem befel inkább.Jó körülmények közt nõtt fel.Érdekes módon a tíz éves kora elõtti idõszakra csak erõltetve tud emlékezni.

Igaz az az állítás, hogy az ember belseje tükrözősik a külsején? És vajon van olyan ember aki tök szép belülröl és nagyon csunya kivülröl?

Legjobb válasz: Mindenki azt mondja h ha a belsõd szép és kiegyensúlyozott akkor kívülrõl is szépnek látszol:) sztem ez igaz mert én is ha szar kedvem van nem vok olyan szép mint amikor teszek vmi jót és boldog vok akk teljesen kivirulok meg minden:) ... sztem ezt ugy kell érteni h minden ember kinéz úgy ahogy... és ha szép belül akkor mégszebb lesz kívülrõl is... mint pl amit mondtam én is... szóval ha egy ember csúnya akkor az úgyse lesz egy szépségkirálynõ max a lehetõségekhez mérten szebb lesz mint hogy ha pl rossz kedve van mégcsúnyábbnak látszik de persze nem lesz csúnyább csak pl ha vki nem mosolyog nem olyan szép mint aki mosolyog:) szal csúnyából nem lesz szép, csak szebb ha belül is szép:)

Mindenki azt mondja h ha a belsõd szép és kiegyensúlyozott akkor kívülrõl is szépnek látszol:) sztem ez igaz mert én is ha szar kedvem van nem vok olyan szép mint amikor teszek vmi jót és boldog vok akk teljesen kivirulok meg minden:) ... sztem ezt ugy kell érteni h minden ember kinéz úgy ahogy... és ha szép belül akkor mégszebb lesz kívülrõl is... mint pl amit mondtam én is... szóval ha egy ember csúnya akkor az úgyse lesz egy szépségkirálynõ max a lehetõségekhez mérten szebb lesz mint hogy ha pl rossz kedve van mégcsúnyábbnak látszik de persze nem lesz csúnyább csak pl ha vki nem mosolyog nem olyan szép mint aki mosolyog:) szal csúnyából nem lesz szép, csak szebb ha belül is szép:)

Mennyiben igaz az az állítás, hogy ha nem vagy rosszul, nem hánysz, nincs különösebb panasz a terhesség alatt, akkor biztos hogy fiú lesz a baba?

Én 10 hetes kismama vagyok és semmi komolyabb panaszom nem volt, még hányinger se nagyon, ám az els? perct?l úgy érzem, hogy lányom lesz! Vagy mégse? 19.héten majd megtudom! Végülis az egészség a fontos!!!

Legjobb válasz: Szia Semennyire nem igaz! Mint ahogy az sem hogy ha édeset kívánsz lány ha sósat fiú. Én is úgy érzem hogy kislányom lesz de mind1 csak egészséges legyen.:) Más nem számit! Minden jót! egy 15 hetes kismama:)

Szia Semennyire nem igaz! Mint ahogy az sem hogy ha édeset kívánsz lány ha sósat fiú. Én is úgy érzem hogy kislányom lesz de mind1 csak egészséges legyen.:) Más nem számit! Minden jót! egy 15 hetes kismama:)
szerintem igaz lehet, nekem nem volt semmi bajom, se hányinger, se semmilyen rosszullét, sõt még menstruáciom is és tessék fiam lesz.:D:D
Nekem semmiféle panaszom nem volt és fiam lesz.
Szia! én a harmadik babámat várom az ég egy atta semmi bajom roszulétem nem volt eggyik terheségem alatt sem és most sincs.Az elsö gyermekem lány a második fiu lett, és most ismét fiu van a szivem alatt:) Grat a babához:) 30hetes kismama:)
Én 21 hetes vagyok és lányom lesz. Nem hánytam és csúcsos a hasam:) )) Ez mind babona. 2007-et írunk...hagy ne rontsa már el a napom egy fekete macska:) Sok sikert!!
Én ezt kislányra hallottam. Az elsõ terhességem alatt végig hánytam...fiam lett. 3 napja megint hányok-de most lányt szeretnék:)
Szia Nekem sem volt rosszul lét és lányom született. úgyhogy semennyire nem igaz hogy biztos fiú.
nekem sincsen semmife´le rosszullétem a doki azt mondta, hogy kisla´ny.A múlt héten nem mutatta meg magát, "elbújt."Remélem, hogy a következö kontrollnál la´tni lehet majd.De tényleg az egészsége a legfontosabb!! 25hetes kismama.
én is ugyérzem hogy lányom lessz ! :) egy 14.hetes kismami
Én egyetlen egyszer sem voltam rosszul mégcsak hányingerem sem volt a terhességem is csak onnan tudtam, hogy kimaradt és 9 hónap múlva gyönyörû lányom született!!!!:) :)

Igaz az az állítás, hogy mikor nagyobb a baba a pocakban, a sok hajolgatástól a nyakára tekeredhet a köldökzsinór?

Külföldön dolgozom.2 munkahelyem van.Szobalányként,és konyhában.Az orvosom szerint nyugodtan dolgozhatom,ege´szen az utolsó hónapig.A fönökasszonyom,viszont nem szeretné,ha 6-7 ho´napnál tovább.A szabadságomat most aug-ban kiveszem,mert megyünk a férjemmel haza.

Legjobb válasz: Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.

Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.
Nem igaz. A hajolgatás, és a fizikai munka a kismamának nem tesz jót. És ami a kismamának nem jó, az a kisbabának sem. Ezért jobb, ha sokat pihensz.
Szerintem nem. Fõleg az utolsò feltételezés :)
:) Nekem a kicsi hason szeret aludni kb 2 napos korától.
Két gyerekem van egyikük Hiperaktiv, jelentõsen nyugtalanabb volt méhen belül is.
Két lányom van, elsõ nyugis volt bent, kint meg egy energiabomba. Második nagyon-nagyon aktív volt bent, kint meg totál nyugis, még sírni is nagyon ritkán szokott, pedig még elég kicsi.
Nem tudom igaz-e, sok babonát mesélgetnek az idõsek...de az én lányom nagyon aktív volt a hasamba, itt kint meg hát akkor van megállása amikor épp alszik :D napi 1 órában..

Igaz az az elv, hogy ha több kalóriát égetünk el egy nap, mint amennyit beviszünk, fogyunk? Vagy nem mind1, hogy mit eszünk, nem csak az érték számít? Többi lent

Na most ha pl egy 1500 kalóriás diétán vagyok, és mondjuk megeszek egy pizzát, nem haladja meg az 1500 at, ésmég mozgok rá egy kicsit, na szóval akkor ebben csak az a cink, hogy jó lehet hogy ebben esetben is fogyok, de a ch, fehérje, zsír nem jó arányban oszlik el stb... ez ennyire fontos? hogy egy alkalom se lehet egy jó pizzára a haverokkal? vagy hogy van ez, nem akarok csalni, csak kiváncsi vagyok hogy mi alapján tabu valami, meg m?ködik biológiailag, mert mivel ha csak a címben lév? elvet nézzük, akár csinálhatnám azt is, hogy bármit zabálok, ha nem lépem meg az adott kalóriahatáramat, ésmég rá is edzek, akkor fogyni fogok. Vagy nem az érték a lényeg? De valaki b?nnek tart egy szelet pizzát stb. Na akkor biologiailag vagy hogy mondjam... Miért is? remélem nagyábol érthet? :D

Legjobb válasz: Fogyni azt fogsz, de ha szar az étrend, akkor izomból és nem zsírból. Persze egy alkalomtól semmi gáz nem lesz.

Fogyni azt fogsz, de ha szar az étrend, akkor izomból és nem zsírból. Persze egy alkalomtól semmi gáz nem lesz.
A kérdező hozzászólása: szoval ha nem jó az összetevõk aránya, mennyisége, akkor azt az összetevõt izombol bontja le, hogy képest legyen a szervezet a megterhelésre? Szóval akkor a diéta lényege az, hogy a fogyást azt zsírból tegye a szervezet, nem pedig az izombol, mivel a helyes diéta megadja az izmokhoz való, meg a szervezet egyéb funkcióihoz a megfelelõ anyagot? És akkor a szervezet amit nemkapott energiát, zsírbol nyeri ki, mivel az izom haszos energiát kap, azt stabilban marad? vagymi hogy is írjam :D csak igy nekem ez esett le akkor

A következö feladattal problmám adodott 1 c/c++ programozó segitségét kérem, hogy a lenti kifejezések közül melyknek igaz az az 1 az értéke?

Az x egy valós változó. A következ? C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x változóban tárolt valós szám az (5,8]intervallumhoz tartozik? a. (x<8) && (x>=5) b. (x<=8) || (x>5) c. (x>8) || (x<=5) d. (x<=8) && (x>5)

Legjobb válasz: Lássuk csak mit kell elõkaparnod a tanulmányaidból: - relációs jelek (kisebb-nagyobb) - logikai operátorok (és, vagy) Hol a gond? Hol akadtál el?

Lássuk csak mit kell elõkaparnod a tanulmányaidból: - relációs jelek (kisebb-nagyobb) - logikai operátorok (és, vagy) Hol a gond? Hol akadtál el?
A kérdező hozzászólása: Túlkomplikálod az x csak a megadott intervallumban lehet és erre a B az igaz vagyis 1 olyan mintha azt irtam volna c ben hogy if((x>5)&&(x<=8)) és ebbe nem tarozik bele a 3 vagy szerinted a 3 5 és 8 között található hülyének azért ne nézzél ha nem a b akkor szerinted mi a helyes válasz???
A kérdező hozzászólása: bocs a d a helyes viszavonom
A kérdező hozzászólása: kösz a rávezetést
A kérdező hozzászólása: Igy már értem kösz és bocsi az elõzõ elötti kommentemért.
A kérdező hozzászólása: Kösz hogy segitettél a D a helyes.
"Hát az mondjuk elég merész (mármint ebben a formában), hogy egy egész típusú változónak logikai kifejezést adsz értékül, akár ADA-val foglalkozol, akár nem..." Pedig megszokott, C/C++-ban.
Megszokott, de jelen esetben semmi köze a feladathoz.
"Hát az mondjuk elég merész (mármint ebben a formában), hogy egy egész típusú változónak logikai kifejezést adsz értékül, akár ADA-val foglalkozol, akár nem..." kicsit túlreagáltad, elmondanád, mi ezen a merész? most ismerted el, hogy megszokott, akkor egy megszokott dolgon mi a merész? vágd már ki ebbõl magad, annyira érdekelne :)
Õõ jah, kicsit benéztem azt a kódot. Vizsgaidõszak velejárója, hogy rémeket látok...
na hát azt nekem nem kell megmagyaráznod, sajnos testközeli a dolog xD
A kérdező hozzászólása: Egy valamit elárulhatnátok, hogy a D a helyes, mert senki se erösitette meg?
amennyiben 8-nál zárt, a D ha pedig 5-nél zárt, akkor az A egy biztos: ÉS kapcsolat kell, magyarul b-c kizárva azért nem voltam biztos, mert én így jelölöm, amit te leírtál: ]5, 8], és ez pedig a D
(#14 vagyok) De átfogalmazom neked, hogy értsd. Keresünk egy feltételt, ami eldönti, hogy x beleesik e az (5, 8] intervallumba. Az alábbiak közül melyik a megfelelõ? Az "eldönti" a kulcs. Ha csak az intervallumon belül néznéd, feltételezvén, hogy az x csak olyan lehet, értelmetlen lenne feltételt írni, értelmetlen lenne az egész feladat.
Szerintem te olvasd el a feladatot újra. Nem neked kell abban az intervallumban nézni. A programnak kell igazat (1) adni, ha X abba az intervallumba esik, és hamisat (0), ha nem. Ez a feladat lényege, hogy használni tudd a logikai operátorokat és értsd a mûködésüket. "A következõ C/C++ kifejezések közül melyiknek lesz az értéke 1 akkor és csakis akkor, ha az x változóban tárolt valós szám az (5, 8]intervallumhoz tartozik?"
A kérdező hozzászólása: Ezeket tudom && ez a logika es || ez meg a vagy.
A kérdező hozzászólása: a relacios jelekel sincsenek gondjaim nagyobb kisebb kissebb vagy egyenlo.
Akkor mi a fene a gond amúgy? Amúgy nincs olyan, hogy valós változó, float és double van.
Akkor mi a szarral van a gond? Ha ezt sem tudod magadtól kikövetkeztetni tényleg kár erõlködni a programozással, mert ezt egy általános iskolás ötödikes is megoldja...
A következõ számokat kell nézned: 6, 7, 8 az 5 már nincs benne Egyébként: próbáld ki, és meglátod int a; a = (x<8) && (x>=5); int b; b = (x<=8) || (x>5); int c; c = (x>8) || (x<=5); int d; (x<=8) && (x>5); printf(a); printf(b); printf(c); printf(d); Nem biztos, hogy jó ez a kód, mert most inkább Adával foglalkozom.
Hát az mondjuk elég merész (mármint ebben a formában), hogy egy egész típusú változónak logikai kifejezést adsz értékül, akár ADA-val foglalkozol, akár nem...
A kérdező hozzászólása: ooo de **** vagyok most látttam meg, hogy INTERVALLUM igy már értgetõ én meg 5-öt meg 8 at tettem be az x helyére elég fáradt vagyok már a B a helyes.
A kérdező hozzászólása: Azt is tudtam hogy az 5 nincs benne mert kerek zárójel a 8 meg igen mert szögletes csak valahogy nem figyeltem.
A kérdező hozzászólása: amm a kódód már nem jó ránzésre sem bocsi
A kérdező hozzászólása: Azért kösz mindenkinek de végül magamtól rájöttem :)
biztos hogy a B a helyes? X=3-ra nézd meg...
A kérdező hozzászólása: (5, 8]intervallumban kell csak nézni olvasd el feljebb a kisbetüs részt :)
A kérdező hozzászólása: 8 nal zart igen akk a D kosz.

Igaz az az állítás, hogy ha mire elvegzem az egyetemet 40 éves leszek akkor nem kell nyelvvizsga . Ahoz hogy megkapják a diplomát?

c

Legjobb válasz: A legújabb változásokat nem tudom, de tavaly még egészen biztosan úgy volt, hogy az egyetemre történõ beiratkozáskor betöltött életkor számított, nem az, amikorra befejezed a képzést. (Onnan jegyeztem meg, hogy egy harmincvalahány éves csoporttársam mondta, hogy halaszt pár évet, és akkor már megússza, de szóltak neki, hogy nem így megy.)

A legújabb változásokat nem tudom, de tavaly még egészen biztosan úgy volt, hogy az egyetemre történõ beiratkozáskor betöltött életkor számított, nem az, amikorra befejezed a képzést. (Onnan jegyeztem meg, hogy egy harmincvalahány éves csoporttársam mondta, hogy halaszt pár évet, és akkor már megússza, de szóltak neki, hogy nem így megy.)
Így van, a beiratkozás éve számít. Ha 38 évesen kezded, akkor kell a nyelvvizsga, akkor is, ha 50 évesen fejezed be. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!