Találatok a következő kifejezésre: Igaz az akinek nagy a (154 db)

Vélemények -ki az "igazi"? Olyan, akibe nagyon belezúgsz a hibáival együtt, vagy olyan, akibe nem igazán vagy szerelmes, de teljes az összhang minden téren?

sokat foglalkoztat a kérdés... a szerelem ugyebár múlandó dolog,néhány év házasság és (nagy többségben) kih?l, és lehull a rózsaszín fátyol... de létezik olyan is, hogy minden tökéletes vele,el tudnád vele képzelni az életed -de mégsem érzed belül azt a lángolást, s?t, szinte csak szeretetet... szerintetek, a két típus közül melyik az a bizonyos "igazi"?...

Legjobb válasz: az, akit szeretsz minden hibájával együtt és teljes az összhang.

az, akit szeretsz minden hibájával együtt és teljes az összhang.
Magam helyett inkább egy általam nagyra tartott ember írását ajánlom: http://www.lelkititkaink.hu/biegelbauer_pal_egyutteles.html Szerintem mindent elmond.
a 2.! Kiegészítve azzal, hogy csak azzal szabad összekötni az életedet, akivel jól megértitek egymást, és akivel jókat lehet nevetni! (és beszélgetni)
Az igazi az, akivel mindekettõt érzed, egyszerre!!!
utolsó....nagyon romantikus történet :( nem ezt a filmet nézed? :D
Nálunk soha nem tapasztalt lángolás és félelmetes összhang van! Hihetetlen élmény! Ami nagyon fontos: Folyamatos kommunikáció Türelem, megértés Levegõt hagyni a másiknak Az élet nagy dolgaiban azonosan gondolkodni Egyszerûnek tûnik, igaz?:) Pedig nagyon nagyon nehéééz:) Szerintem igazi szerelem csak 1* adatik meg az életben és minden hibájával fogadd el, ne akard megváltoztatni, ez jobb, mint ha nincs lángolás és minden ok, ezt nevezik barátságnak
Akibe nem vagy szerelmes még az elején sem, az mitõl lenne az igazi? Az igazinak ez talán alapfeltétele... (most olyan okosnak érzem magam, de az a gyanúm, nem én vagyok most az)
egy bnõmnél volt ilyen, aztán a sráccal füveztek a 2.talin, a lány okádott ettõl és a fiú szépen dobta(pedig a srác mindennap füvezik és elõtte a fiú hónapokig nyomult...)

Igaz az hogy akinek nagy a csipoje konnyebben szul?

182 centi,65 kg vagyok es nagyon nagy a csipom,a doki is elcsodalkozott..ezert konnyebb lessz a szules?

Legjobb válasz: Igaz, mert a baba elõrehaladását nem akadályozza annyira a csípõcsont és több helye van.

Igaz, mert a baba elõrehaladását nem akadályozza annyira a csípõcsont és több helye van.
A kérdező hozzászólása: koszonom :-)
szia!!szerintem is igaz!!magamra is értem mert nekem is széles a csontozatom!!az orvos is mondta hogy itt nem lesz baj ha áthalad majd a baba!!nem is lett gyorssan meglett!!grat a babához!!:)
igaz.nekem is széles a csípõm és 4 és fél óra alatt szûltem meg a 4000gr-mos kisfiamat 2 éve!
Én is széles vagyok, 2 óra altt szültem emg, mindenestül ;)
En is szeles csipoju vagyok es 4 kilos babat szultem. Az orvosom is mondta elore hogy nem lesz gond, jol kifer majd a baba. Viszont a vajjudashoz meg a mehszaj tagulasahoz semmi koze a szeles csiponek. En 12 orat vajjudtam, nem nagyon akart nyilni a mehszajam, viszont amikor kinyilt par tolassal megvolt a baba.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt.

Az igaz hogy csak akkor fáj az első ha az illetönek nagy a farka?

Nektek fájt az első?

Legjobb válasz: Az én pasim nemi szerve sem kicsi, mégsem fájt az elsõ... Végképp és nem is véreztem..

Az én pasim nemi szerve sem kicsi, mégsem fájt az elsõ... Végképp és nem is véreztem..
Nekem iszonyatosan fájt az elsõ, de az akkori barátomnak nem volt kimondottan nagy farka, átlagosnak mondanám. Viszont mindig is problémáim voltak már egy tampon felhelyezésével is, úgyhogy szerintem én lehettem túl szûk... mellesleg mindketten szüzek voltunk, talán ez is közrejátszott. Érdekes módon egyáltalán nem véreztem, csak nagyon fájt.
Nekem nagy a farkam, mégsem fájt az elsõ.
És akkor is ha még nem múltál el 16 sem..
Baromság. Mindenképp fáj. (Azt mondják.) De nem egy halálos seb. Túléled. Ha meg a pasi tapasztalt az ügyben, akkor egy pillanat mûve a dolog. Nekem ez tanult szakmám. :)
A kérdező hozzászólása: Én mindenkitõl ezt hallom
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat ! (:
az én barátomnak nagy a farka, ráadásul mindketten szüzek voltunk. nem fájt nagyon, teljesen túlélhetõ. kb. 3 mp-ig ahhoz hasonló érzésem volt, mint amikor megvágom a ujjam. utána jó volt és csak szex után volt az hogy kellemetlen volt leülni pár óráig. nem véreztem nem kell ettõl félni, túldramatizálni, egy csúnyább térdhorzsolás sokkal jobban fáj vagy egy hasfájás.
Turelem kerdese. Ha a fiu turelmes, akkornagyon-nagyon lassan es ovatosan ugy bekerul, hogy eszre sem veszed. Viszont keszulj fel, hogy az erzelmi kotodesed az "elso" irant eleg hosszu lesz. :)

Akik ilyen OKJ-s képzést végeztek, vagy akik tudnának nekem segíteni! Tényleg igaz az, hogy nagyon nehéz sőt lehetetlen ezzel a szakmával elhelyezkedni?

Nos 20 éves vagyok és júniusban végeztem csecsemő és kisgyermeknevelő szakon 2 éves OKJ-n. Azóta sem sikerült vele elhelyezkednem, mivel Győrben a 13 bölcsi közül egyik helyen sincs üresedés. Csecsemőotthoni álláshirdetést sem találtam, igaz Győrbe kettő van és nem is biztos, hogy lelkileg bírnám. Próbálkoztam családi napközikben, de sehonnan sem képesek értesíteni. A gyor.hu-n és a kozigallason sosincs ilyen meghirdetett állás Győrben. Ha pedig más városba vennének fel messze az albérletet nem tudnám fizetni, így maradnak a hozzám közeli helyek, ahol sajnos egyenlőre nincs állás. Akkor feleslegesen tanultam 2 évet? Más nekem megfelelő állás, amit szíveen végeznék egy kettő ha van hirdetésben Győrben, de azokhoz is kell 1-2 év gyakorlat vagy végzettség. Pl. irodába titkárnőnek vagy papírrendezős munkát szívesen vállalnék, de sokan mondják, hogy ide nagy a túljelentkezés és csak protekcióval lehet bejutni, ha nincs gyakorlatom. Pedig ez az amit még el tudnék képzelni magamnak. Hol nézzek ilyen irodai állásokat? És ha 1992-ben születtem nekem már nem ingyenes az OKj képzés? És egyetemen még tanulhatnék államin nappalin?

Legjobb válasz: igen ezzel a csecsemõivel nehéz elhelyezkedni. Állítólag már a titkárnõi képzés is olyan hogy ha elvégzed nem tudsz vele elhelyezkedni. Ha így vesszük tök fölöslegesen tanultál 2 évet. Egyetemre van még esélyed államira bekerülni.

igen ezzel a csecsemõivel nehéz elhelyezkedni. Állítólag már a titkárnõi képzés is olyan hogy ha elvégzed nem tudsz vele elhelyezkedni. Ha így vesszük tök fölöslegesen tanultál 2 évet. Egyetemre van még esélyed államira bekerülni.
OKJ-d ha allamilag tanultam akkor mar nincs tobb ingyenes Ha nem akkor 21-ig nappalin ingyenes 21 felett esti/levelezon Egyetemre meg mehetsz - feleveket nem veszitettel felsooktatasban az OKJ miatt. Igazabol itthon minden fos. Sokkal kepzettebb emberek nem tudnak elhelyezkedni. Menekulni kell amig a nyugat be nem zarja a kapuit - tuti csinalni fognak valamit mert jan. 1-tol ozonlenek a romanok meg a bolgarok... En mar egyetemre is Londonba keszulok. Addig meg dolgozok es sporolok azt kesz.

Hogyan lehet lelkileg felkészülni egy lombikra? Mennyire kell hinni benne? Itt is igaz, hogy aki nagyon akarja, annak kevésbé jön össze? Ha nem jön össze, az olyan érzés (lelkileg), mint amikor megjön a hónap végén, vagy rosszabb?

azokat kérdezem, akiknek van tapasztalata... és az is érdekelne, hogy mi az a lelkiállapot, ami segít meghozni egy ilyen döntést, hogy akkor vágjunk bele.

Legjobb válasz: Nekünk inszem. volt, a várakozás itt is ugyanolyan.Én azt tapasztaltam, hogy nagyon akartam, hittem a sikerben és tényleg sikerült is, elsõre:)Amint megvolt a beavatkozás,anyának képzeltem magam, ami 2 hét múlva be is igazolódott!Úgyhogy pozitívan!!!Nekem bejött!

Nekünk inszem. volt, a várakozás itt is ugyanolyan.Én azt tapasztaltam, hogy nagyon akartam, hittem a sikerben és tényleg sikerült is, elsõre:) Amint megvolt a beavatkozás, anyának képzeltem magam, ami 2 hét múlva be is igazolódott!Úgyhogy pozitívan!!!Nekem bejött!
Örülj neki, hogy eljutottál idáig végre! Így készülj rá! Szerintem csaknem mindegy, hogy hiszel-e benne, meg hogy mennyire akarod... Azért rosszabb érzés a sima hóvéginél, mert a hormonok játszanak veled és nehezebben viseled, téged is nehezebb elviselni! Figyelj a párodra is, ne csak magadra!
Nekem már két sikertelen lombikom volt.Az elsõnél nagyon bíztam hogy sikerülni fog, és amikor negativ lett a teszt azt hittem megõrülök.Borzasztó érzés!És ugye a sok hormontól a szervezetem nem tudta hogy mi van.Még hetekig terhesnek éreztem magam(haspuffadás fáradság...)A másodiknál még jobban hittem a sikerben, de a negativ teszt most nem annyira viselt meg mint az elsõnél!De ha valakinek csak igy lehet babája, akkor mindent meg fog tenni annak érdekében hogy végre pozitiv tesztje legyen és kilenc honap mulva karjába vehesse a babáját.Úgy kell belevágni a lombikba hogy sok pozitiv energiád legyen , legyél kitartó és ha csalodnod kell akkor is tudj talpra állni és továbbmenni!Sok sikert kivánok neked!

Az igaz, hogy akinek nagyon lent "kaparászik" a baba, annak faros? Mert nekem a szívhangot lent találta a védőnő, és akkor is már "kaparászott" lent! Tapasztalatokat várok!

30 hetes leszek kedden,és fent csak nagyon ritkán érzem rúgni!!!

Legjobb válasz: Hát ha a kis szíve lent van, akkor a feje is!!! :))

Hát ha a kis szíve lent van, akkor a feje is!!! :) )
Hát én csak saját tapasztalatról tudok beszámolni:) Az én fiam már 24.héttõl fejfekvésû volt és a "kaparászás" amit lent éreztem az a kis keze volt. Mivel elég nyugis baba volt nem is igazán rugdosott fent, hanem inkább forgolódott, meg kinyomta a térdét ill. a popsiját. Ha lent van a köldök alatt balra vagy jobbra a szívhang akkor fejvégû, ha pedig a köldök felett pár centire balra vagy jobbra, akkor faros. Ha pont a köldökben hallható a szívhang akkor pedig ált.harántfekvésben van. Szerintem a leírtak alapján teljesen jól fekszik a babád a normál szüléshez:)
Szió! Az én lányom faros volt és fent éreztem a lábait, a bordáim alatt kaparászott, szóval nem hiszem, hogy feltétlenül faros lenne a babád. Bár a farfekvésnek három különbözõ fajtája van. Zita
Ha a szivhang lent volt, akkor fejfekvesu a baba. A lent kaparaszas pedig lehet a keze, a konyoke vagy a valla.
én faros vagyok (vagyis a babám :) ), és nekem lennt szokott tapicskolni. hogy melyik testrészével, az rejtély, de néha olyan, mintha csikizné a huvelyem, ami eleg huyen hangzik :D bár tegnap a köldökömnél éreztem, elég durván boxolt, olyan volt, mintha "rékészült" volna :)
Hasonlóan ez elõttem szólóakhoz, ha lent hallja a szívhangot, fejfekvésû.Enyém szinte végig az volt és annak ellenére én is éreztem odalent motoszkálás-kis izgága volt a 32hetis ultrahangon alig tudták megmérni :-) Amellett meg ha rúgott, inkább középtájt éreztem, de volt rá precedens, hogy a bordám alatt közvetlen kidudorította a talpát.

Tegnap voltam a háziorvosomnál a táppénzes papír miatt, és azt mondta, hogy hagyjam abba az Elevit szedését, ha nem akarok nagy babát szülni. Igaz az, ha szedem a vitamint akkor nagy babát szülök? 23hét2napos vagyok.

Legjobb válasz: Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.

Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.
Én végig szedtem az Elevitet, és a babám 3460 grammal született.
Én most 34 hetes vagyok. Folyamatosan szedtem az Elevitet. Ennek ellenére összesen 9 kg-ot híztam eddig. Tehát szerintem nem a vitamintól híztál...
Az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, fõleg téged! Jobban beépül minden a szervezetedbe amit megeszel, sõt étvágygerjesztõ hatásuk is van. Én mióta nem szedem, nem hízok olyan ütemben, mint elõtte.
Én kedden kérdeztem rá a védõnõmre, hogy az Elevit szedésével valóban nagy lesz-e a babám? Azt mondta, hogy a régi terhesvitamin, a Materna valóban okozott ilyen problémát, de az Elevitet úgy állították össze, hogy ilyen problémát nem okozhat. Mindenesetre jövõ héten rákérdezek az orvosomra is. Az Anyák lapjában azt olvastam, hogy nem a vitaminoktól nagyok a babák, hanem a fehérjedús, szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt. Nõvéremnek 2 gyereke van, mindkettõnél szedte az Elevitet, és mindkét gyerek normál, kb. 3500 grammos volt. Azt javaslom, a kezelõorvosodat kérdezd meg, õ mit ajánl. Sok boldogságot! :-)
A nõvérem végig szedte a babája:3820gr-mal született.A barátnömé, aki szintén végig szedte:3500gr.Kérdezd inkább a nõgyógyászodat.Nekem a háziorvosom mondta, hogy szedjem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor abbahagyom az Elevit szedését, nem szeretnék óriási babyt szülni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
Szia! Jön a nyár, egyél inkább sok gyümit, zöldséget!! Az sokkal jobb, hiszen természetes!! Tényleg jobb, ha elhagyod mostmár. Boldog babavárást! :o)
Igaz. A genetikai fejlõdés már befejezõdött. Hagyd abba.
Van benne vmi. Nemcsak nagy babád lehet, de innentõl kezdve a súlyod is rohamosan elkezdene nõni. Én 50 kilóval kezdtem és 6 hónapig szedtem, pedig nem kellett volna, csak az 1-3 hó számít, amikor kifejlõdnek a legfontosabb szervek. Most 70 kiló vagyok. A következõ terhességemnél nem fogom ilyen sokáig szedni. Nem zabáltam, nem ettem többet a szokásosnál, de vhogy a zsír jobban raktározódott, és a védõnõm is ezzel magyarázta, hiszen sokszor még étvágyam sincs, mégis az a kicsi is amit megettem rajtam maradt. A babám súlyát a 40. hétre 3, 6 kilóra saccolták. Üdv, 36 hetes k.mami
Szia! Nem hiszem, hogy az Elevit okozná a zsír fokozottabb raktározását.Valószínüleg hormonális okai vannak. Sajnos én az utóbbi 2 év alatt 15 kg, szedtem fel, tehát vagyok 80 kg.A férjem meg 102 kg.Mégis azt a tanácsot kaptuk, hogy amennyiben babát szeretnénk, szedjük az Elevitet. Mi december óta beveszünk naponta 1 szemet(ö is, meg én is).Úgyanaz az ostoba napirendünk van, mint elõtte és egyetlen kg-ot se híztunk azóta.( Nálam még inkább leállította). A mi háziorvosunk azt mondta nem árt, ha szedjük. Egyébbként, ha szereted az epret, és tudsz beszerezni jó minõségüt, akkor a vitaminok és ásványok nagy részét abból "beszerezheted".Ha jót akarsz az alakodnak fehér lisztes dolgokkal, és fehér cukorral légy óvatos, az sokat segíthet. Boldog baba-várást!
van ilyen
igen, nálam is ez van, de mostanában kezdem rávenni magam h leszólítsam akitõl szeretnék valamit, de általában kikosaraznak
Aki a barátom, és lány, annál már csak merek kezdeményezni, ha beleestem :D a barátságunknak a szerelemmel úgyis vége...
Persze! De nálam ritkán mert kitartok egy másik csaj mellett(még nem járok vele)
sztem az ember mindig azelõtt tudja akaratlan beégetni magát, aki bejön neki :) így visszagondolva, nekem nõ létemre mindig sikerült, de akkor is és ma is: jobb lehetõség nem lévén teli tüdõbõl röhögök rajta:)
Valami olyasmi. Nála is szoktam, csak besül, mint a hónapos szar.
általánosítás
Általában igaz, bár én mindenkivel jól kijövök.
Igen, ez így szokott lenni.
Hogyne. Legtöbbször ez van :D 22f
Lány vagyok, de nálam is ugyanez a helyzet. Haverommal nagyon el vagyok, nem jövök zavarba ha megölel vagy puszit ad, de ha rám néz az aki tetszik, már attól elvörösödök és zavarba jövök :D

Tényleg igaz az, hogy ha a terhességi jelek nagyon korán jelentkeznek, akkor kislányt várok?

Legjobb válasz: Semmi jele nem volt, hogy összejött a baba, és kislányt várok :)!

Semmi jele nem volt, hogy összejött a baba, és kislányt várok :) !
Vagy igaz, vagy nem. A terhesség elsõ igazi gyanú jele a havi vérzés elmaradása , az pedig úgy nagyjából egy idõben jelentkezik mindenkinél......
Nálam nagyon korán jelentkeztek és két kislányt várok:)
A kérdező hozzászólása: én most vagyok a 25.napon, már pozitivat teszteltem és szombat óta vannak tüneteim..
Szerintem még ne éld bele magad! Legyél túl elõször legalább az elsõ orvosi vizsgálaton, erõsítse meg, hogy babát vársz és van szívhang. Utána lehet azon gondolkozni, hogy fiú lesz-e vagy lány. Sajnos hiába van egy pozitív teszted, még megjöhet a menstruáció.
Sógornõm mindkét terhességénél korán jelentkeztek a terhességi jelek. Elõször kisfia lett, most pedig kislánya született. Én nem élném bele magamat ebbe a dologba, hogy tuti kislány lesz.
Nekem mindkétszer korán jelentkeztek a tünetek, elõször fiam született, most pedig kislányt várok! 23 hkm
Nekem 7 hetesen jelentkeztek az elsõ rosszullétek, addig semmi, még meg is jött rendesen az elsõ hónapban, ezért aztán nem is gyanakodtam, hogy jön a baba. Holnapra vagyok kiírva, és eddig 4 különbözõ helyen mondták, hogy kislány lesz, úgyhogy viszonylag biztosnak tûnik. Nem hiszem, hogy a tünetek jelentkezésének idõpontjából el lehetne dönteni, hogy milyen nemû lesz a baba, inkább anyukafüggõ, hogy ki hogyan viseli a terhességet.
Azt nem tudom, hogy ebben mi az igazság de nálam ez a babona bejött.1 hétre a "dolog" után már jelentkeztek a tünetek úgy mint az elõzõ terhességemnél.A lányom most 1 éves a pici lányom a pocakomban pedig a 6.hónapan jár.

úgy hallottam h akinek nagy a pocija azt tágítja alul a dolgokat, tehát könnybben szül a kismama? Igaz lehet?

nekem kicsi pocim van....

Legjobb válasz: nem, nincs törvényszerûség semmire.

nem, nincs törvényszerûség semmire.
Óriási hasam volt, de nagyon nagyon nehezen tágultam, végül császározni kellett!
Pici pociból nem egész 3 óra alatt lett baba. Nem hiszem, hogy van összefüggés.
Nálam ez nem jött be. Hatalmas pocakom volt az elsõ babámnál, mégsem tágultam. Császár lett a vége.
nálam sem jött be. nagyon nagy hasam volt (legalábbis mások szerint) és egy napi oxitocin hatására sem tágultam egy centit sem
Én is csatlakoznék az egyik elõttem választ adóhoz: szerintem inkább kérdezd ki anyukád, neki milyen szülése/szülései voltak. Én is hasonlómód szültem, mint anyukám, bár nem hasonló súlyú babát. Én neki anno, 2750 grammal születtem, nekem a fiam 4480 grammal. Ezzel elárultam, hogy a hasam hatalmas volt, teniszpálya és medence is volt benne kb.:D Mindamellett gyors, örömteli szülésben volt részem. Nagyon remélem, hogy a sors másodszor is ilyen szüléssel ajándékoz meg:) 19h
Nagy hasam volt, de nem tágultam. Nagyon nehéz szülés volt, telenyomtak oxytocinnal.
Hatalmas hasam volt, mégis császár lett a vége mert nem tágultam rendesen. Szóval nem nem igaz.
nagy volt a hasam, és pikk-pakk szültem. de nem hinném, h ilyen összefüggés létezik... anyukádat kérdezd meg, hogy szült - én pont úgy jártam, mint anyukám... (fájások, gyors tágulás, de nem folyt el a magzatvíz, ezért repesztés - magzatburok repesztés után gyorsan beinduló, problémamentes, gyors, könnyû szülés - ja és kicsike baba...)
Szerintem sem feltétlen igaz!Hatalmas hasam volt es magzatviz elfolyasa utan 19oraval csaszaroztak mert csak 1cm-re tagultam!:O Szerintem ez alkati kérdés inkább mint pocakmeret! :-)
Nem hiszem, hogy igaz. Nekem végig nagyon kicsi pocakom volt, és mégis nagyon könnyû, gyors szülésem. Pedig elsõ gyerek, és már fiatal sem vagyok annyira. Szerintem ne aggódj emiatt!
Nem hiszem, hogy van osszefugges. Nekem eleg kis hasam volt, es nem egeszen ket ora alatt megszuletett a fiam (elso gyerek). Normalis, kicsivel 3 kg sulyu volt.
Nekem is hatalmas volt a pocakom, szülés elõtt 1 nappal a kórház területén sétáltam a párommal, és egy néni jött velünk szemben aki annyira rácsodálkozott a hatalmas pocakomra, hogy még köszönni is elfelejtett..és kérdezte, hogy ikrek lesznek??Mondom nem, egyedüli a kisfiam..azt mondja..jó nagy gyerek lesz..ehhez képest 3300g-al született , , csak, , ..24 órát vajúdtam vele, de meglett természetes úton! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!