Találatok a következő kifejezésre: Igaz az a mensi (27 db)

Az igaz hogy a mensi után 1-2 évig nő csak az ember?

ez igaz?:) remélem hogy nem..

Legjobb válasz: Ennyire azért nem kõbe vésett szabály, de azért az igaz, hogy a lányok java része kb. 15-16 éves korára eléri a végleges magasságát. Márpedig manapság általában 12-13 évesen szokott megjönni, úgyhogy az szerintem olyan 3 év. Nyilván ettõl lehetnek eltérések, de 10 év múlva már biztos, hogy nem fogsz nõni.

Ennyire azért nem kõbe vésett szabály, de azért az igaz, hogy a lányok java része kb. 15-16 éves korára eléri a végleges magasságát. Márpedig manapság általában 12-13 évesen szokott megjönni, úgyhogy az szerintem olyan 3 év. Nyilván ettõl lehetnek eltérések, de 10 év múlva már biztos, hogy nem fogsz nõni.
a legtöbb ismerõsömnél és nálam is így volt. de 12 évesen már 167 centi voltam, most 171, ennél magasabb nem is szerettem volna lenni. így is, mindig olyan fiúk tetszenek meg akik alacsonyabbak :/ a pici lányoknak meg mindenkinél van esélyük
Én 15 leszek szeptemberben és 165 vagyok :) sosem volt próblémám a fiúk magasságával, mindig megtaláltam az ideálisat magamnak.
165 centi felnõtt korban sem kevés lányoknak!
A kérdező hozzászólása: köszii a választ ! :)
Háát én 2 hónap híján voltam 13 (és akkor 163 cm), mikor megjött, utána 14 éves koromig nõttem még 2 centit, most 15, 5 vagyok, és jelenleg is ugyanakkora vagyok, mint 1, 5 évvel ezelõtt, ennél magasabb már nem is leszek :) Szóval szerintem általánosságban igaz.
Ez azzal van összefüggésben, hogy a testmagasságot a nemi hormonok is befolyásolják. A serdüléskor elkezdenek nemi hormonok termelõdni, amelyek hatására gyorsabb növekedés indul meg. Viszont az ember csak addig növekszik, amíg a hosszú csontjaiban van egy kis porclemez, ahol tud nyúlni. Ha az elcsontosodik, akkor nem nõ többet. A nemi hormonok pedig egyrészt nyújtják a testmagasságot, viszont a hatásukra bezáródnak ezek a porcok. Ezért nem szabad pl. olyan kislánynak fogamzásgátló tablettát adni, akinek még nyitva vannak a porcok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat ! :) ))
A kérdező hozzászólása: most 14 leszek és 165 :S szerintetek mekkora leszek ?:/
A kérdező hozzászólása: csak tudjátok én gyerek modell vagyok.. és nem ártana ha magasra nõnék..:s

Igaz-e az, hogy lehet következtetni az első mensi idejére abból hogy anyukámnak vagy a mamámnak mikor jött meg?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Mamámnak 14 évesen, anyukámnak 11 évesen, nekem pedig 12 évesen jött meg elõször. Húgom 12 lesz nemsokára, de még nem jött meg neki. Szerintem ez alapján nem lehet megmondani. Inkább az elsõ mensit megelõzõ jelekre figyelj.

Szerintem nem. Mamámnak 14 évesen, anyukámnak 11 évesen, nekem pedig 12 évesen jött meg elõször. Húgom 12 lesz nemsokára, de még nem jött meg neki. Szerintem ez alapján nem lehet megmondani. Inkább az elsõ mensit megelõzõ jelekre figyelj.
Igen szokták ezt mondani, de ez nem mindenkinél van így, ahogy az elõzõ példa is mutatja, mondjuk nekem 11 évesen jött meg mint anyának. De ha annyi vagy mint amikor anyudnak megjött és van fehér folyásod, akkor talán nemsokára megjön.
szia. van akinél igy van.anyukámnak 16 évesen jött meg, és nekem is 16 évesen.

Tegnap óta pecsételő vérzésem van (itt az ideje a mensinek) fáj az alhasam, reggel rosszul voltam, meg már a mút havi mensim sem volt az igazi. Baba lehet a dologban vagy valami nőgyógyászati betegség?

Legjobb válasz: Én ugyanígy jártam év elején,de a pecsételö vérzés 2 nap múlva rendes vérzéssé alakult.Ha Neked nem változik mindenképp csinálj tesztet(ajánlom a Clearblue-t),ha - pár nap múlva ismételj,és utána bármi az eredmény irány a doki,hogy kivizsgáljon,akkor kiderül az igazság!!

Én ugyanígy jártam év elején, de a pecsételö vérzés 2 nap múlva rendes vérzéssé alakult.Ha Neked nem változik mindenképp csinálj tesztet(ajánlom a Clearblue-t), ha - pár nap múlva ismételj, és utána bármi az eredmény irány a doki, hogy kivizsgáljon, akkor kiderül az igazság!!

Igaz az, hogy a mensi első napjától két hétig cickafarkfű teát kell inni, a következő két hétben pedig palástfű teát?

Legjobb válasz: Aha igaz és nagyon hatásos szerintem én is azt iszom!!!És tudom ajánlani mindenkinek!!!

Aha igaz és nagyon hatásos szerintem én is azt iszom!!!És tudom ajánlani mindenkinek!!!
Én is ugyanezt hallottam és csinálom is.Pontosan ugyanúgy, ahogy leírtad. Nagyon reménykedek benne, hogy segít is:)
Én sajna nem ihatom a palástfût, mert méz aroma van benne és nem találtam olyat amiben nincs, viszont helyette a málnalevelet iszom naponta, az segíti a peteérést és majd a beágyazódást is.

Fogamzságátló 4. hónapjában (elején) még van pecsételõm, igaz a mensim szinte 0 volt.5. hónapra ez már elmúlhat? Vagy mennyi a határ, mikor nem normális? Az agyamra megy.

Progeszteront is szedtem mellé, így gondolom ettõl még késõbb állhat be picit. Belezavar nyilván.

Legjobb válasz: Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs menstruációd. Megvonásos vérzésed van, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. Ha nem megfelelõ a gyógyszer a hormontartalma miatt, vagy más hormonok befolyásolják a hatást, akkor lehet pecsételõ vérzés bármikor. Csak ez nem jó. És ha neked nincs rendben a vérzésed, akkor lehet nem megfelelõ a gyógyszer összetétele és másikat kéne szedned. Vagy a másik hormonadag miatt volt. Amúgy ezt orvossal kéne megbeszélnek, õk biztos jobban értenek hozzá. Mert egyébként ha valaki elkezd fog. gátlót szedni, akkor az elsõ 3 hónap után már nem igazán kéne semmi extrának lennie, pecsételõ vérzéseknek, hanem egy megvonásos vérzésnek kell jelentkezni és ennyi.

Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs menstruációd. Megvonásos vérzésed van, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. Ha nem megfelelõ a gyógyszer a hormontartalma miatt, vagy más hormonok befolyásolják a hatást, akkor lehet pecsételõ vérzés bármikor. Csak ez nem jó. És ha neked nincs rendben a vérzésed, akkor lehet nem megfelelõ a gyógyszer összetétele és másikat kéne szedned. Vagy a másik hormonadag miatt volt. Amúgy ezt orvossal kéne megbeszélnek, õk biztos jobban értenek hozzá. Mert egyébként ha valaki elkezd fog. gátlót szedni, akkor az elsõ 3 hónap után már nem igazán kéne semmi extrának lennie, pecsételõ vérzéseknek, hanem egy megvonásos vérzésnek kell jelentkezni és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nem vagyok hü...lye, de így rövidebb volt leírni, meg az is érti, aki ezzel nincs tisztában. de tényleg köszi az oktatást, ez a kérdés szerves része olt. :D 3. hónap végén is szedtem mellé a progeszteront, mivel nekem hiányom van abból, így írt plusz kúrát. Orvos telefonon nem hiszem, hogy nyilatkozna, és emlékezne rám, és most felesleges 8 ezer forintom sincs rá, ezért vártam tapasztalatot. Bár azt gondolom, vagy szeretném, hogy a hormonkúra zavar be, meg hogy nem minden szervezet egyforma, és nincs kõbe vésve a 3 hónap. Elõtte évekig szedtem másikat, fél éves szünetem volt, a méhnyálkahártyám is vékony volt, amikor megnézte, mert MESNIM (igazi mensi) nem jött meg. Gyógyszer meg tovább vékonyítja ugyebár.
tesztelj! nem csak akkor vérezhetsz, amikor igaziból menstruálsz
mi az, hogy nem valami jól volt meg?
Az nem jelent semmit, hogy megvolt. Nekem még 2 hónapig jött, csak gyengébben mikor terhes lettem. Vegyél tesztet.
A kérdező hozzászólása: Hát h 6 nap erõs mensibõl lett 2 nap erõs mensi és a többi 4 napban nagyon gyengén volt meg vagyis inkább nem is volt meg és iszonyatosan görcsöltem, de nem hiszem h terhes lehetnék mert az együttlétnél gumit használtunk és mielptt elment azelõtt kisis vette szóval szerintem tényleg csak bemesélem magamnak:\ de tényleg tesztelni fogom és köszi a tanácsokat
Valóban van ilyen hogy ha valaki nagyon szeretne vagy nagyon nem szeretne babát akkor be képzeli magának hogy terhes.
Valóban lehet menstruálni terhesen is! A gumi pedig nem nyújt 100%-os védelmet. Tesztelj!!!Legalább megnyugszol.

Ebben a hónapban annyira éreztem, hogy sikerült. Egészen 1 hetet késett is a mensim, már az orvos is mondta, h koraterhesség lehet, mire megjött. Tuti, hogy nincs baba igaz?

Tudom,hülye kérdés,ha megjön miért is lenne babóca,csak már annyira várom.És olyan nehéz a párom is el fog utazni 3000km-rel arrébb...

Legjobb válasz: Szia! Rendesen megjött,ahogy szokott vagy kicsit kevesebb vagy másabb?Ha nem olyan,amilyen lenni szokott,érdemes lenne csinálni még egy tesztet!Ha nega,akkor szedjél barátcserje kapszulát,hátha tutira bejön egy baba! Sok szerencsét!:)

Szia! Rendesen megjött, ahogy szokott vagy kicsit kevesebb vagy másabb?Ha nem olyan, amilyen lenni szokott, érdemes lenne csinálni még egy tesztet!Ha nega, akkor szedjél barátcserje kapszulát, hátha tutira bejön egy baba! Sok szerencsét!:)
A kérdező hozzászólása: Annyi változás, hogy én sose barnázok az elején(rögtön vér) csaka végén.És most 1 napot csak barnáztam és keveset.Köszi a választ:)
Attól még könnyen elõfordulhat hogy babás vagy.Én 3 hónapig barnáztam mikor meg kellett volna jönnie, és mégis itt szuszog a kis 16 hetes babóm.Ne add fel, csinálj majd még egy tesztet.Van aki hónapokig rendesen menstruál terhesen, a barátnõm 5 hónapig menstruált.Írj majd hogy mi a helyzet.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Pénteken megyek orvoshoz vissza kontrollra.Múlt hét kedden 13, 5(vastag) nylkahártyát látott, amire a koraterhességre utalt.Aztán pénteken reggel már csak 10, 5volt+barnázás ami nálam sosincs mensi elõtt.És estére pénteken vér:(...
Sajnálom. Nagyon drukkoltam neked. Remélem nincs baj és hamarosan összejön.

MOst mar ved igaz? Masodik level harmadik szemet vettem be tegnap este. De az elso level elso szemet a mens.5ik napjan. Diane 35

Igy mar ved? Azota nem csinaltuk gumi nelkul nehogy baj legyen, de mostmar jo lenne kiprobalni, csak kicsit meg felek, hogy mi van ha meg nem ved, vagy valami? MInden szemet bevettem, bar neha elofordult egy oras csuszas, nem szedtem antibiotikumot es nem hanytam vagy ment a hasam. Akkor mostmar lehet?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy véd. De azért nézd meg a betegtájákoztatóban, mit ír. De elvileg ha nem az elsõ napon kezdted, az egy hónap akkor is tuti.

Én úgy tudom, hogy véd. De azért nézd meg a betegtájákoztatóban, mit ír. De elvileg ha nem az elsõ napon kezdted, az egy hónap akkor is tuti.
Miért nem olvasol betegtájékoztatót? Miért nem kérdezed meg az orvosodat? Egyébként igen, véd. Ha a magas hormontartalmúak közé tartozik, nem a gyengébbek közé, akkor már a második héten védett voltál.

Holnapra nem várom, de nem értem hogy, hogy van ez? Jan.29.-én volt az utolsó mensim. Febr.7-től akcióztunk. A tegnapi terhességi tesztem, igaz több idő elteltével de + lett, halványan.

A mai tesztem is több id? elteltével de lényegesen er?sebb,szemmel jól látható + lett.Akkor nem korai még a + kimutatása?Hiszen akárhogy is számolom még 3 hetes sem vagyok.Az el?z? mensim nagyon er?s volt és darabos,így nem gondolom hogy az el?z? hónapból lenne.Szerintetek?

Legjobb válasz: szia miért ne mutathatná ki ha 28 napos a ciklusod!!!!

szia miért ne mutathatná ki ha 28 napos a ciklusod!!!!
A vélt fogamzástól számított kb. két hét múlva már jelezhet a teszt.
Nem korai.Ezek a tesztek álltalában nagyon érzékenyek.Korai terhességet mutatja hogy halvány a csík.Ne izgulj ez így van jól.Boldog babavárást!

Április 28. -án kezdődött az utolsó mensim, igaz 1 hetet késett. Azota is fájnak a melleim, hányingerem van, szombattol szédülés is gyötör. Lehetek azért babás?

Egy hete voltam dokinál igaz nem látott még semmit,a hétre mondta csináljak egy tesztet el?tte iggaz csinálta eg. lett(lilyt),megvenni megvettem,de nem merem megcsinálni.Június 2.-án vissza kell menem hozzá azt mondta teljesen mideggy milyen lesz a teszt ha maradnak a tünetek.El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia!Mindenképp menj el a dokihoz,lesz ami lesz!Megvolt rendesen csak késett?Akkor ha azt mondta csinálj tesztet meg persze,ha nem birod ki 2-ig:)

Szia!Mindenképp menj el a dokihoz, lesz ami lesz!Megvolt rendesen csak késett?Akkor ha azt mondta csinálj tesztet meg persze, ha nem birod ki 2-ig:)
A kérdező hozzászólása: Napok hossza ugyan annyi volt mint máskor mennyiségre viszont kevesebb.És görcsölni szoktam egész mensi alatt akkor meg csak elsõ nap.
Szerintem, csak a késés miatt volt, hogy nem görcsöltél annyira!Ne haragudj:( De majd a doki megmondja!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!