Találatok a következő kifejezésre: Igaz az a genetikaia (6 db)

Uhh, nem.
Te sem Czeizel Edén nõttél fel úgy látom.
Igen! Átírják a születéstõl meglévõ petesejtek DNS-t az aktusok. Így születtél TE kérdezõ. :D
nem tudsz angolul? ez hü_eség
erre mondjuk h veszélyesen hülye-.-
A kérdező hozzászólása: Ha úgy van ahogy állítjátok akkor mit keres kint a Eszterházy Károly Fõiskola weboldalán? http://www.ektf.hu/agriamedia/index.php?page=archive&archpre..
Mint szó szerepel egy elõadásban, de ha elolvasod, akkor mindössze egy bekezdés erejéig, és mint megmagyarázhatatlan jelenség, amit ezidáig kizárólag állatoknál írtak le. A tudományban nem így mûködnek a dolgok... több évtizedes humán kutatások lennének szükségesek, és még akkor is... mit vizsgálnál? Hogy kinek a spermájával érintkezett elõször a nõ, vagy ki volt az elsõ szexuális tapasztalata (pl. mi van, ha óvszerrel szexeltek?). És mindez hogy függ össze a kérdésedben szereplõ állítással? Mert sehogyan sem tudom összekötni. Egyáltalán milyen genetikai betegségekre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Amit a cikkben is megfogalmaztak. Egyébként mivel megerõsíteni és cáfolni sem sikerült senkinek, ezért a kérdés még mindig nyitott és megválaszolatlan.
Pontosan ezért kérdeztem, hogy hogy függ össze a cikkel? Mert ott azt írja, hogy az anya ELSÕ szexuális kapcsolata határozza meg, akkor a többi szexpartner pl. nem számít. Illetve én genetikai betegségekrõl nem olvastam a cikkben...
A kérdező hozzászólása: Az origos cikkben a hozzászólásokat nézd át!
Hát szerintem pont az ellenkezõjét is rá lehetne húzni. Gondolj csak bele: ilyen alapon arra kellene biztatni a nõket, hogy az elsõ szexuális kapcsolatukat olyan férfiakkal létesítsék, akiket elõzõleg minden genetikai mutációra leteszteltek (komoly üzletágat lehetne erre alapozni!), mert akkor utána már választhatnának bármilyen, számukra vonzó, kellemes partnert, akkor is, ha esetleg génhibákat hordoz, mert úgyis az elsõ partner genomja lesz a meghatározó, nem pedig az apáé. Tessék, máris gyártottam egy új elméletet, lehet terjeszteni! (Kb. annyi tudományos alapja van, mint az eddigieknek, de megfelelõen kommunikálva úgyis beveszik a népek!)
A kérdező hozzászólása: https://andrelowoa.wordpress.com/2008/10/08/telegonia/
nincs mögötte tudomány: Recent developments[edit] Recently, scientists have tried to explain the theory of telegony by researches in horizontal gene transfer. However, it is not certain whether this is the actual mechanism of telegony. There is still no conclusive evidence that telegony exists as a widespread phenomenon. Also a search of the literature of cell biology and biochemistry reveals several plausible mechanisms that may form the basis for telegony. These involve the penetration of spermatozoa into the somatic tissues of the female genital tract, the incorporation of the DNA released by spermatozoa into maternal somatic cells, the presence of foetal DNA in maternal blood, as well as sperm RNA-mediated non-Mendelian inheritance of epigenetic changes.[9] The same researcher states that "Telegony is a discredited genetic phenomenon... because of a lack of understanding of the theoretical basis for telegony. With the discovery of fetal genes in mother's blood, the penetration of somatic cells by sperm, and the ability of RNA to program genome rearrangement, mechanisms might exist for telegony."[10] At PubMed, all papers about telegony can be counted on one's fingers. Out of four recent papers, three seem to have been written by the same person (not counting coauthors). Soviet biologist and agronomist Trofim Denisovich Lysenko was able for close to a quarter of a century, roughly between 1938 and 1963, to make his special brand of Lamarckism the official creed in the Soviet Union and to suppress most of the teaching and research in orthodox genetics.[1] According to Encyclopedia Britannica, telegony is now classed as superstition.[1]
kimaradtál biológiáról öcsi :D
Minél több? Én ilyesmirõl még nem hallottam... Már csak azért sem tartom igaznak, mert a genetikai betegségek elég jelentõs része kizárólag apai ágon öröklõdik...
valamennyi azért van
Vezesd már le, hogy ezt mégis hogy a fenébe gondolod, hogy lehetséges...
A kérdező hozzászólása: "Azzal, hogy a legények örömlányokhoz jártak, a lányok nagy többsége szûz maradt. Ezzel a jövendõ családok vérvonala tiszta maradt, az utódok genetikai betegségei (ld. telegónia) nemigen jöttek szóba." http://www.origo.hu/nagyvilag/20131018-hogyan-lett-a-szuzess..
Degeneráltaktól tanulsz? :D
Az örömlányok a vérbajt terjesztették a férfi feleségére és a magzatra. Egészséges volt!
Nézz erre példát az állatvilágban, és megérted a kérdésben rejlõ buktatókat.
A kérdező hozzászólása: Telegónia http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=ludysi&pid=21050
Nem tudom, hogy feltûnt-e, kérdezõ - de az ember a genetikáját a szüleitõl kapja. Csak a szüleitõl.

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

Igaz az hogy a genetikaia uh tüvel magzat vizet vesznek a ködökön keresztül?

Legjobb válasz: A genetikai uh-n csak az ultrahangos készülékkel vizsgálnak, magzatvíz vétel csak akkor van, ha valami rendellenességet találnak ill. azt hiszem 35-36 év fölött kötelezõen megcsinálják.

A genetikai uh-n csak az ultrahangos készülékkel vizsgálnak, magzatvíz vétel csak akkor van, ha valami rendellenességet találnak ill. azt hiszem 35-36 év fölött kötelezõen megcsinálják.
Nem. A genetikai uh. az egy sima uh, csak olyan géppel, amelyen a gyanús jeleket ki tudják szûrni. Ha valami gyanús, akkor javasolhatják a magzatvíz mintavételt, aminek van minimális vetélési kockázata. Ezt csinálják tûvel hasfalon keresztül.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat
És ha javasolják is a magzatvízvételt, akkor sem a köldökön keresztül, , és nem is kötelezõ, a Te döntésed! Egyépként nem fáj... legalábbis nekem nem fájt :) Boldog baba várást :)

Létezik az a "kozhely", miszerint a magyar nok a legszebbek a vilagon. Ha elfogadjuk igaznak, akkor tudomanyosan ala tudjuk tamasztani ( ugy értem genetikai, antropologiai szempontbol)?

Legjobb válasz: Nem igazán, mert ugye a tudomány objektivitásra törekszik, ezzel szemben a szépség teljesen szubjektív, egyedi megítélés kérdése.

Nem igazán, mert ugye a tudomány objektivitásra törekszik, ezzel szemben a szépség teljesen szubjektív, egyedi megítélés kérdése.
Kedves kérdezõ, a 13:00-ás válaszodban tökéletesen összefoglaltad a lényeget: genetikai diverzitás. Ennyi. Ez tényleg jó, és tényleg nagyobb valószínûséggel termel szép nõket. Ezt bizonyítani is tudom, mivel négy hónapot töltöttem Finnországban, és a saját szememmel láttam, hogy a finneken (férfiakon és nõkön egyaránt) bizony igen erõsen meglátszik a belterjesség: sokan közülük annyira egyformák, mintha nem is anyától születtek volna, hanem lenne valahol az országban egy titkos klónozóüzem, ami sorozatban gyártja õket. Ami pedig a szépséget illeti, nos... errõl csak annyit mondanék, hogy többször is eszembe jutott, hogy ha ott élnék, Mo.-ról leginkább a szép lányok hiányoznának, mert ott bizony még az igazán szépek is csak olyanok, mint nálunk az átlag. Most akkor képzeld el, hogy milyen lehet náluk az átlag.
Szerintem nem csak Mo-n vannak szép lányok....
Szépségkirálynõnk akár már lehetett volna, ha nem az a mérvadó, hogy kinek az apucijának milyen vaskos a pénztárcája.
Elõzõnek: szépségeink vannak, csak izlésünk nincs :D
ha így lenne már lett volna szépségkirálynõnk:D
:) Sok szép nõ van nálunk, az biztos, de mindez csak szubjektív...
A kérdező hozzászólása: :) Koszi a valaszokat :) Nagyon régen olvastam errol, valoszinuleg nem igazan helytallo tudomanyos megkozelités lehetett. Szoval néhany " kutato" ugy gondolta, azért kulonlegesen szépek a magyar nok, mert az idok folyaman , mivel tobbféle hatas érte a magyar népet, a magyar nok magukban hordozzak a legfobb nyugat-azsiai, szlav, kelet-europai jellegzetességeket... A kulonbozo jellegzetsségek keveredése miatt vagyunk allitolag szépek...Ezt szerettem volna ha megcafoljatok, vagy alatamasztjatok :) De tény, hogy nem igazan hiszek benne, marmint ezen kutatas eredményében :)
hát nem tudom, ez az idei szépségkirálynõ jelöltünk egy vicc volt:D azt mondja szereti az ajándékokat amik kézbõl készülnek:D úgy beégette magát az angoltuásával hogy csak na:D és még olyan szép sem volt:) na õ lehet h tényleg azért került csak oda mert apuci vmi fejes:)
Így van, Ez egy jól hangzó közhely marad.Kedves közhely:)
Erre csak a kirándulást tudom felhozni Ausztriában: egyetlen jó csajt ha láttunk egész idõ alatt... viszont jó kocsikat rakás szám. Hazaértünk: egy szakadt Ladából két bomba miniszoknyás csaj szállt ki. Az egész osztály: ITTHON VAGYUUUUNK!!!!! :D
Igaz. De nem vagyok túl nagy szakértõ, várj meg még pár választ :)
szerintem is igaz

9 hetes vagyok, van a családunkban down-koros (férjem nagynénje), a védőnő azt mondja ha kérek beutalót a dokitól akkor már mehetünk is Debrecenbe a női klinikára genetikai tanácsadásra. Igaza van?

Tényleg ingyenes ha viszek igazolást a betegségr,nem korai még mennem?Kell beutalót kérni a klinikán? Els? babás

Legjobb válasz: szia.Ha nõgyógyászati beutalót viszel akkor ingyenes,de szerintem oda csak beutalóval lehet menni.szerintem korai még,de elötte ugyis egy genetikai tanácsadás lesz.amin elmondják, hogy milyen vizsgálatokkal,milyen százalékban tudják kiszürni a betegségeket.a pontos idõpontot, hogy mikor menj a tényleges vizsgálatra, azt õk ugy is tudják, hogy melyik héten a legjobb.reméem nen lesz semmi gond.

szia.Ha nõgyógyászati beutalót viszel akkor ingyenes, de szerintem oda csak beutalóval lehet menni.szerintem korai még, de elötte ugyis egy genetikai tanácsadás lesz.amin elmondják, hogy milyen vizsgálatokkal, milyen százalékban tudják kiszürni a betegségeket.a pontos idõpontot, hogy mikor menj a tényleges vizsgálatra, azt õk ugy is tudják, hogy melyik héten a legjobb.reméem nen lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Minden gyerek a családjukban egézségesen született.Senki nem volt genetikai tanácsadáson.Csak én vagyok ilyen hülye?Nem sértem meg ezzel anyósomékat?
Ez nem egy kancsalság vagy lúdtalp. Én nagy ívben tennék rá, hogy kinek, hogy esik. A ti kisbabátok a ti életetek. Nehogymár befolyásoljon, hogy bárki is megsértõdik. :) )
Én is ott voltam 1 hónapja, nekem a korom miatt kellett menni, meg is csináltattam a magzatvízvizsgálatot (az zárja ki a Down-kórt. Hétfõnként csinálják, vinni kell beutalót UH-ra meg a genetikai tanácsadásra.Ezt a vizsgálatot egyébként a 16-18. héten szokták csinálni. Itt van a klinika telefonszáma, hívd fel õket, ha van vmi kérdésed: 06-52-417-144.
szerintem is inkább tudd meg idõben, ha baj van! de ebben az évben ingyenes az integrált szûrés! az csak egy vérvétel! miért nem kérsz papírt a védõnõtõl, vagy a dokitól?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!