Találatok a következő kifejezésre: Igaz az a (8264 db)

Mennyire igaz az a mondás, hogy ha a jelenlegi nem tudja feledtetni az előzőt, akkor nem az igazi?

Mennyi id?t kell adni az újnak? Ha nem felejtek, akkor szakítani?

Legjobb válasz: Nem feltétlen igaz. Azt is jelentheti, hogy nem tudsz túllépni az elõzõn, és akkor aztán igazán mindegy, hogy ki lesz a következõ, mert még te nem vagy kész egy komoly kapcsolatra.

Nem feltétlen igaz. Azt is jelentheti, hogy nem tudsz túllépni az elõzõn, és akkor aztán igazán mindegy, hogy ki lesz a következõ, mert még te nem vagy kész egy komoly kapcsolatra.
Hát, ha tudatosan táplálod magadban az elõzõt, akkor mondjuk nem biztos, hogy a másikat minõsíti az, hogy nem tudsz túllépni. Mondjuk úgy eleve értelmetlen összejönni valakivel, hogy a másikon nem vagy még túl.
Ahhoz azért gyomor kell, hogy valaki (fõleg nõ létére) úgy szexeljen valakivel, hogy közben másba szerelmes. Meg a jelenlegije is egy jó nagy balfék, hogy beéri a pótlék szerepével.
Eleve ne kezdj új kapcsolatba, amíg nem vagy túl az elõzõn.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy nem tökéletes minden, de szeretjük egymást és megoldjuk közösen.
Fél éve?? Akkor az a srác fülig beléd lehet zúgva ha nem látja h mi folyik nálad.
Ha igazából az új hidegen hagy akkor nem volt a legjobb választás, de azért 2-3 napot tölts el vele. És ha nem változik semmi akkor nem õ az.
A kérdező hozzászólása: Több mint féléve vagyunk együtt és rengeteget gondolok rá és arra, hogy milyen lenne újra vele lenni.
Ha egy-két hónap után sem megy a felejtés, akkor hagyd.Nem Õ a Te embered.
Ahhoz azért gyomor kell, hogy valaki (fõleg nõ létére) úgy szexeljen valakivel, hogy közben másba szerelmes. Meg a jelenlegije is egy jó nagy balfék, hogy beéri a pótlék szerepével. nõ vagy férfi vagy?

Mennyire igazak azok a sztereotípiák melyek az egyes népekrõl elterjedtek?

Pl. az angolok németek zárkózottak, pontosak a spanyolok, olaszok vidámak szenvedélyesek a franciák büszkék és nagyképûek. Van ezeknek valami valóság alapjuk?

Legjobb válasz: Az angolok tényleg kicsit olyan "hidegek" , nem igazán haverkodnak senkivel, de viszont ha úgyvan akkor segítõkészek.

Az angolok tényleg kicsit olyan "hidegek" , nem igazán haverkodnak senkivel, de viszont ha úgyvan akkor segítõkészek.
A frígek biztos valóban frigidek voltak, mert kihaltak úgymond...
Valamennyi van. Azért ha azt mondom, hogy pl. van három kollégám, egy svájci, egy amerikai és egy argentin, az egyik fél órás késéssel jött a megbeszélésre, akkor 99 %, hogy az argentin az. De a spanyoloknál már van különbség, délen az andalúzok elég lusta népség, míg a katalánok szorgalmasabbak. A franciákra általában igaz, hogy büszkék és nagyképûek, amikor dolgoztam velük akkor elég rossz tapasztalatom volt, de az egyik nagyon segítõkész és kedves volt. Úgyhogy szerintem ÁLTALÁBAN igazak a sztereotípiák, de mindig fogsz találni pár kivételt.
Akkor van valóságalapjuk ha egy olyan forrásból származnak ami alátámasztja az adott általánosítást.Például egy külföldön robotoló ember, kétlem hogy az adott munkakörében valóban megismerné az ott élõ népet, mert valószínûleg olyan körökben ismert meg embereket ahol szintén munkásosztályból származó emberek tevékenykednek. Viszont aki igazán megismert egy külföldi kultúrát, amiben találkozott különbözõ kasztokkal, szociális osztályokkal már reálisabban tud megítélni bizonyos mintákat.
biztos van alapja, különben nem terjedt volna el. ez inkább egy valószínüség, hogy a halmazban levõ egyedek mekkora eséllyel "hozzák" a sztereótipiát.
Igaz....
Ha magamból indulok ki, szerintem ez abszolút nem igaz.Akit utálok, azt megvetem, és akit megvetek, azt soha nem fogom magamhoz közel engedni.Egyébként véleményem szerint általánosságban is igaz, hogy ennek elég kicsi az esélye.
Néhány ember azért utálunk, mert szerettük, de óriási csalódást okozott nekünk, nagyon megbántott, holott nem ezt érdemeltük.
Nálam csak nagyon ritka esetben. Szóval nem mindig.
Még sosem hallottam ezt... De leírom a példám: Van egy tök csinos, korombéli (~1 évvel idõsebb) nõ az ismeretségi körömben. Lehet, hogy még tetszene is, ha... Amikor ebbe az körbe kerültem ~1 éve, egyszer odajött hozzám bemutatkozni. Nem váltottunk, csak 3-4 mondatot, de nagyon csúnyán megbántott. Azóta 5 méterre kerülöm, mint a mérget. És minél többször eszembe jut, amit mondott, annál jobban felháborít és annál jobban utálom. Annyira rossz volt az elsõ benyomás, hogy többet nem is akarok róla megtudni. Szûrd le, hogy ez megválaszolja-e a kérdésed.
Tudod, én igazán, úgy Igazán rühellem az ostoba embereket. Ebbõl kiindulva kétlem, hogy kebel barátaimnak fogadnám õket.
Szerintem általánosságban nem, magamból kiindulva sem. - de az irigy és féltékeny és elfogadni képtelen embereknél lehet igaz.
Igen igaz, meg az is igaz, hogy a legnagyobb ellenségekbõl lesznek a legnagyobb szerelmek
Csak néha, nagyon néha nagyon ritkán :) Én akit utálok azoknak a többségét föld alá temetném.
Van ilyen.

Szerintetek mennyire igaz az a mondas hogy: "Ha megcsalod a baratod valaszd a masodikat (szoval akivel megcsaltad) mert ha az elsot igazan szeretted volna nem csaltad volna meg? "

Legjobb válasz: Ha megcsalod az elsõt, akkor tényleg nem szeretted igazán, de akivel megcsaltad, ha van egy csöpp esze, nem marad veled, mert vele is ugyanúgy megteheted.

Ha megcsalod az elsõt, akkor tényleg nem szeretted igazán, de akivel megcsaltad, ha van egy csöpp esze, nem marad veled, mert vele is ugyanúgy megteheted.
Ráadásul a másodikat sem szeretted annyira, hogy szakíts miatta.
Arról nem is beszélve, hogy a megcsaló magát sem szereti. Ha szeretné, akkor szembenézne önmagával, tisztázna az igényeit, vágyait, álmait, elvárásait... és akkor ennek megfelelõ partnert keresne. A megcsalás mindig egy hiányt pótol, de szerintem a megcsalók talán pár százaléka tudná megmondani, hogy esetükben ez mi :D

Még mindig igaz az a mondás Berlinre, hogy ha valaki visszatér oda egynéhány év után, szinte rá sem ismer, annyi minden változott ott?

Legjobb válasz: En meg soha nem tertem vissza egynehany ev mulva, de itt elek, es az igaz, hogy nagyon gyorsan valtozik.

En meg soha nem tertem vissza egynehany ev mulva, de itt elek, es az igaz, hogy nagyon gyorsan valtozik.

Igaz az a hír miszerint tavasszal jön egy újabb Rammstein koncertDVD?

Legjobb válasz: Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.

Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.
*ELVILEG
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én is így tudtam. :) hát én mindenesetre nagyon várom. :) remélem lesz legalább annyi anyag rajta, mint a Volkerball-on. :) azért egy Rock am Ring-et keveselnék...

Igaz az a hír, hogy a 2 ünnep közt kapunk csp-ot?

mert 5.ig meg kell kapniuk a kártyásoknak és 6.-án kezdenek dolgozni

Legjobb válasz: nem igaz

nem igaz
te mit olvastál?Íratam, hogy csak januárban lesz!!szerencsére nem kell várnom a csp-t
"sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, " Én csak erre reagáltam.
pont a remény eloszlatás miatt kérdeztem meg
Megint kezdõdik...:-)
A kérdező hozzászólása: Engem nem nagyon érdekel..:) Nekem mindegy mikor hozzák.Csak az egyik csoportomban kérdezték, gondoltam felteszem kérdésnek.:) Hátha okosabb itt valaki..;)
De tudjatok az az undorito azoktol akik lepontoznak h normalisan is irnak ide rengetegen es megis lepontozzak. Gusztustalan "emberek" leteznek.
Szerintem dolgoznak mar 2-an es utalas is lesz...
Én amikor legutóbb néztem a mák honlapját rajta volt az ünnepi menetrend, jan.2-án már dolgoznak , biztos nem fognak utalni két ünnep között.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); megjött a mák-tól a válasz.Ahogy gondoltam NEM lesz utalás két ünnep között. Tisztelt Ügyfelünk! A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult. Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk: A családtámogatási ellátást (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás) utólag, a tárgyhónapot követõ hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kell folyósítani. Bankszámlára utalás esetében, ha a tárgyhónapot követõ hónap 3. napja szombat, vasárnap vagy munkaszüneti nap, akkor a folyósításról az azt követõ elsõ munkanapon kell gondoskodni. A 2013. évi családtámogatási ellátások kifizetésének idõpontjáról tájékozódhat: [link] Felmerülõ kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910, (20)-881-9535, (30)-344-0045, (70)-460-9005 számokon is felteheti munkatársainknak, valamint tájékozódhat a http://www.allamkincstar.gov.hu címû honlapunkon. Tisztelettel: Magyar Államkincstár Call Center
Ez azért furcsa, mert az októberit megkaptuk okt. végén, a táblázatban mégis nov. 4.-e szerepel utalási idõpontként. Ettõl függetlenül én is úgy gondolom, hogy NEM lesz utalás 2 ünnep között.
Jaj utolsó miért kell ez reményt az emberekbe. Hagyjuk már felnõtt emberek mégis két ünnep között mire akarnák elkölteni? Na én a MÁK-ba se dolgoznék, ha minden hónapban ilyen e-mailekre kellene válaszolni. P
elsõ vagyok, már annyira bosszantó ez a nép butítás, sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, pedig nem fog.Most írtam egy emailt a MÁK-nak, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz, de én úgy gondolom, hogy 100%, hogy januárban lesz utalás.
Bocsi elneztem van. A legaljan :D sorry
Masodikan van utalas es harmadikan van rajta.
Csak hogy a MÁK minden januárban leáll vagy két hétre, nincs utalás. Így két ünnep közt jön a csp.
Készülj úgy hogy nem, aztán max meglepõdsz.
Leall? Hmm errol meg nem hallottam nekem csak februarban lesz egy eves a lanyom. A MAK irta h ket unnep kozt utalnak? Vagy csak hallomasbol gondolod h akkor van utalas? Tavaly is igy volt? Mert akkor minden evben igy kell utalniuk ha 2 hetre leallnak.
hiába van leállás, 5 év alatt egyszer se kaptam meg a 2 ünnep között.
Állig-ban dolgozom. Mindig leáll az utalás, átállnak a köv.évre. Ezért voltak mindig elõrehozott számfejtések!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ezt találtam: saládi pótlék, GYED, GYES utalási idõpontok 2014-ben A következõ listában megtalálhatjátok a 2014-es évre vonatkozó Magyar Államkincstár utalási idõpontokat a családtámogatási és szociális ellátásokra vonatkozóan. Az idõpontok tájékoztató jellegûek, átutalásnál plusz 1-2 nappal, kifizetésnél plusz 4-6 nappal kell számolni. Budapest fõváros, Baranya, Gyõr-Moson- Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékben Utalás esetén : 2013.01.04 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.01.08 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013.12.02. 2014.01.02. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun- Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben Utalás esetén : 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.02.04. 2013.03.04. 2013.04.03. 2013.05.03. 2013.06.04. 2013.07.02. 2013.08.02. 2013.09.03. 2013.10.02. 2013.11.05. 2013.12.03. 2014.01.03.
Ezert erdekel h ha van is leallas ugye, de akkor minden evben ket unnep kozott kellene a csp-nek jonnie. Reszemrol szeeintem az a tuti h 2- an utalnak csutortokon es 3- an lesz rajta a szamlan penteken. Nem is gondoltam volna arra h hamarabb utalnanak. Boven belefer a januariba.
Masodik csoportnal nincs januari honap :-)
Mindig van olyan aki a novemberi elõre utalás miatt azt hiszi, most majd minden hónapban elõbb fog jönni. Nem nem fog.
Oda van írva az idõpontokhoz h TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK. Ezért van az h eltérhet. Október végén meg azért utalták ki mert csak 5-én tudták volna utalni és csak 6-án lett volna számlán ez meg már késés mert 5-ig ki kell utalni h a számlákon legyen. De ez januárban nem áll fenn így 2-án utalnak és 3-án van számlán. Mind a két nap hétköznapra esik. Ilyen egyszerû.

Igaz az a legenda, hogy ha valaki babát vár, sokkal érzékenyebb, hisztisebb? Pl. Hamarabb elsírja magát?

Legjobb válasz: igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.

hát ha alátámasztják a tudósok, ha nem, én tuti érzékenyebb voltam, és szülés után még ez volt, talán a nõ szociálisabban (gyermekbántalmazások) utána is az marad.
Nem legenda, hanem hormonhatás. Én pl. érzékenyebb lettem, de a menstruáció elõtti hiszti-szintet még egyszer sem értem el a terhesség alatt. Mindenkin más jön ki.
igaz! egyértelmûen a hormonok miatt. régebben is ugyanígy volt, csak nem volt idejük, és nem foglalkoztak vele. tény, hogy ma néhány kismama esetleg jobban elengedi magát, mert mondjuk otthon van, nem dolgozik, van ideje "agyalni", stb.
Igen
igaz, a hormonok miatt. de biztosan vannak kivételek.
Nem. Csak ma sokan fogják a hisztijüket a hormonokra. Nagyanyáink azt sem tudták, hogy léteznek hormonok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha valakinek van valamilyen tapasztalata, írjatok még :)
Nàlam ez nem igaz. Sokkal erõsebb lettem lelkileg a terhesség hatására, nehezebb megbántani, kiakasztani engem. Sokkal kevesebbet is bõgök. Valahogy nem érdekel senki és semmi a babámon, a férjemen és a családomon kívül. Ez nem azt jelenti, hogy bunkó lettem, hanem, hogy kevésbé viselnek meg a mindennapi gondok, butaságok. :-)
Én az egész terhesség alatt 2x, ha sírtam, egyáltalán nem vagyok se hisztis, se érzékeny. 33 hkm
Hát én egyáltalán nem voltam hisztisebb, de azt mondják hogy ilyenkor a hormonok miatt érzékenyebb az ember.
Ez teljesen egyénfüggõ, mint ahogyan minden más terhestünet, attól függõen hogy kire mennyire hatnak a hormonok. Elég nagy butaság azt mondani, hogy nem igaz, mert x meg y nem volt érzékenyebb. Mert akkor én meg mondhatnám, hogy a terhességi hányinger meg émelygés csak legenda, mert nekem nem volt. Nagyanyáink közül is voltak érzékenyebbek, ezért is nevezik õsidõk óta másállapotnak a terhességet. Csak a hormonális magyarázatot nem ismerték. "Hivatalosan" 4 ilyen idõszak van a terhesség alatt: 2 enyhébb: 4-12. hét között, illetve a 24. hét környékén 2 erõsebb: szülés elõtt, szülés után Nálam az elsõ nem jött ki. Most 25 hetes vagyok. Hisztis nem vagyok, de nagyon könnyen elérzékenyülök filmjeleneteken, vagy ha a kisbabámról beszélek. És elõfordult hogy a férjemmel nem egyezett a véleményünk, nem veszekedtünk, csak eltérõ véleménnyel voltunk valamirõl, és elsírtam magamat. Van aki pedig hiperérzékeny ezekre a hormonokra, jobban meg is viseli a terhesség.
Az érzékenység nálam is jellemzõ volt, leginkább az elsõ trimeszterben, de azután is megmaradt, pontosan olyan formában ahogy az elõttem szóló válaszoló írta, ha a párom rossz hangsúllyal szólt hozzám, vagy eltérõ volt sírtam, ha a munkahelyemen igazságtalannak éreztem a cseszeg~tést, sírtam. Ha az Édes Kisfiam c.számot hallgattam Cserhátitól, sírtam.Ha édes kisbabás képeket néztem altatódal kíséretében és belegondoltam, hogy én is nem sokára a kezemben tarthatom a kisfiamat sírtam, na és szülés után, ami nagyon érdekes volt...Borzalmasan elkezdtek tombolni a hormonjaim, talán megkockáztatom, jobban, mint a terhességem alatt.3 napon keresztül, ha csak nem jól néztek Zalánra sírtam és dühkitörésem volt.A düh kitörés csak a szülés után volt 3 napig.Hát ez az én tapasztalatom, dehát mindenki más és másként éli meg a dolgot!

Szerintetek igaz az a mondás hogy akkor jössz rá mit veszítettél, ha már elveszítetted?

Veletek volt màr ilyen, hogy elhagytad a volt baràtodat/baràtnõdet, majd mikor neki lett màsik kapcsolata, ràjöttél hogy egy kincset hagytàl el? Ha az exed egy külsõre is elég vonzò, "kelendõ", belül nagyon értékes, hozzàd illõ ember volt, de szakítàskor mégis úgy érezted, nem tudtad õt szeretni igazàn, "nem õ az igazi". Akkor ezt késõbb megbànhatod, ha màr végleg elveszítetted, mert talàlt helyetted màst, akit ugyanúgy szeret és tisztel, mint ahogy téged anno? Ha mondjuk ràjössz, ez az ember valòban egy jò ember volt, és egy màsik ember talàn soha nem fog téged úgy szeretni és megbecsülni, mint ahogy õ?

Legjobb válasz: "Ha"... "ha"... Van akinek igaz, van akinek nem. Van aki utólag csak a szép dolgokra emlékezik, és így az egész jobbnak tûnik. De valójában nem véletlenül szakítottak, mert nem mûködne. Hiába egy "kincs" az az ember. Nekem minden szakítás után ilyesmi érzésem volt, mert elvesztettem valakit, aki amúgy csodálatos ember. Így megy ez. De ettõl még nem menne.

"Ha"... "ha"... Van akinek igaz, van akinek nem. Van aki utólag csak a szép dolgokra emlékezik, és így az egész jobbnak tûnik. De valójában nem véletlenül szakítottak, mert nem mûködne. Hiába egy "kincs" az az ember. Nekem minden szakítás után ilyesmi érzésem volt, mert elvesztettem valakit, aki amúgy csodálatos ember. Így megy ez. De ettõl még nem menne.
Igen velem ez történt.
Volt, ilyen.. Szakítottunk aztán rájöttem mekkora hülye voltam.. Kibékültünk újra szakítottunk kis idõ és a távolság valamint az idõ megtette áldásos hatását.. Tisztán látva inkább hálás vagyok azért, hogy szakítottunk.. Néha az ember becsapja amgát.. a szakítás után sok a szép emlék, hiányzik az illetõ, kicsit olyan magaslatokba emeljük, ahol nincs.. ha lecseng a dolog és logikusan végig gondolod miért szakítottatok már máshogy látod..
Nem fordulok vissza, oka volt, hogy szakítottunk.
De van ám fordítva is! Rájössz hogy elveszítetted azt ami eddig tönkretette az életed és tátámm...rájössz mennyivel jobb
igen maximálisan igaz tapasztaltam nem egyszer sajnos

Lányok! Mit gondoltok mennyire igaz az a mondás, hogy egy nőnek legkönnyebben egy másik nő tud gyönyört szerezni?

Saját magából kiindulva, tudja mik azok a pontok egy n?i testen aminek izgatása orgazmushoz vezet.

Legjobb válasz: Igaz h minden ember más, de igen valószínûleg egy nõ könnyebben ráérez mi esik jól egy másik nõnek...egy férfi talán lassabban tapasztalja/ismeri meg a partnerét.

Igaz h minden ember más, de igen valószínûleg egy nõ könnyebben ráérez mi esik jól egy másik nõnek...egy férfi talán lassabban tapasztalja/ismeri meg a partnerét.
Hm..ez is hülyeség, mert minden nõnek másképp jó, nem vagyunk egyformák...egy nõ max gyengébb....!De rögtön Õ sem tudja, h mi jó a másiknak.Nekem a páromon kívül senki nem tudna ilyen jót "okozni" :)
Megírtad a választ! De azért valami érzelmi összehangolódás is kell.
szerintem egy férfi aki tényleg szereti és kívánja a partnerét az nagyon eltalálja, hogy mi esik jól a nõnek. bár mondjuk a mi kapcsolatunkban talán a korkülönbség miatt is olyan jó vele, mert tapasztaltabb.
Á ez sztem is baromság... Minden nõ más... Attõl mert a Mari szereti, ha nyalják a hasát, az még nem biztos, h a Julcsi is szereti... :DD érted... üdv 25/L
Akkor énis a lányokra váltok, én írtam ki azt a kérdést kb 20perce hogy "Mit tegyek?Fog ez változni?"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!