Találatok a következő kifejezésre: Igaz az állítás, hogy mikor (11 db)

Igaz az az állítás, hogy mikor nagyobb a baba a pocakban, a sok hajolgatástól a nyakára tekeredhet a köldökzsinór?

Külföldön dolgozom.2 munkahelyem van.Szobalányként,és konyhában.Az orvosom szerint nyugodtan dolgozhatom,ege´szen az utolsó hónapig.A fönökasszonyom,viszont nem szeretné,ha 6-7 ho´napnál tovább.A szabadságomat most aug-ban kiveszem,mert megyünk a férjemmel haza.

Legjobb válasz: Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.

Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.
Nem igaz. A hajolgatás, és a fizikai munka a kismamának nem tesz jót. És ami a kismamának nem jó, az a kisbabának sem. Ezért jobb, ha sokat pihensz.

Mennyire igaz az állítás, hogy a mai20 on éves lányok kb 80% csak egy picit vagy egyáltalán nem tud főzni? Mi ennek az oka?

Igazi kuriózum és megbecsülendő ha egy 20 on éves lány feltalálja magát a konyhában. A legtöbben egy csirke megkopasztásától is írtóznak, nemhogy a feldolgozásától. Ennyire úri kislányok lettek, vagy más oka van? A másik gond, hogy aki meg tud főzni, az gyakran ronda lány, buli helyett inkább a konyhában szorgoskodik. A szép és jól főző lány, nagyon ritka.

Legjobb válasz: Hát a csirke belezést talán még megértem, én is feldolgozva veszem inkább a húst. Én úgy vettem észre a korosztályomban, hogy a tasakos sütiket szívesen megcsinálják, de a bonyolultabb kajákba már nem kezdenek bele vagy csak ritkán. Én személy szerint szeretek fõzni, van amikor a vasárnapi ebédet én dobom össze. Persze szombaton én is elmegyek vhová bulizni, van társasági életem. 17/L

Hát a csirke belezést talán még megértem, én is feldolgozva veszem inkább a húst. Én úgy vettem észre a korosztályomban, hogy a tasakos sütiket szívesen megcsinálják, de a bonyolultabb kajákba már nem kezdenek bele vagy csak ritkán. Én személy szerint szeretek fõzni, van amikor a vasárnapi ebédet én dobom össze. Persze szombaton én is elmegyek vhová bulizni, van társasági életem. 17/L
Én már elkezdtem tanulni fõzni:) Igaz buliba is ugyanúgy járok, szóval néha kicsit másnaposan, de gyakran szorgoskodok és tanulgatok anyumtól. Tegnap nagyon finom házi pizzát csináltam:) Természetesen nem mirelit tésztából! 22L
20 éves vagyok, olyan értelemben nem tudok fõzni, hogy fejbõl a palacsinta, a milánói, és pár saláta receptjén kívül semmit nem tudok. Ennek az az oka, hogy 19 éves koromig - 12. végééig - menzás voltam, és nem szorultam rá, hogy fõzzek, hétvégén pedig anya fõzött. Viszont ilyenkor mindig segítettem neki, úgyhogy ismerek minden fûszert, hogy kell felvágni dolgokat, vagy elõkészíteni, tehát recept alapján bármit megcsinálok és finom is lesz, egyszerûen csak fejbõl nem tudom a recepteket. Van egy kis füzetem, abba szoktam gyûjtögetni a dolgokat, hol nagymamámtól kérdeztem meg, hol anyától, és ha senki nincs otthon, csak én, és éhes vagyok, akkor ezek alapján összeütök valamit. De így fejbõl sajnos én sem tudok sütni-fõzni semmit.
Vajon mire vágysz te, kérdezõ? Baba-szépségû szakácsnõre? Hát rajta: szerzõdtess egyet! Manapság szakképzetteknek sem könnyû elhelyezkedni. A kérdés valóban arra utal, hogy feltevõje "megkövetelné" a társától, hogy konyhatündér és felszolgáló legyen, miután a munkából hazatért (gondolom, hat megpakolt "cekkerrel", mert a bevásárlás is feladata lenne e szerint a nõkép szerint). Majd aztán, mikor már feltálalta a meleg vacsorát és elmosogatott, a szõnyeg alatt kéne szaladgálnia, amíg kérdezõnk magához nem inti..egyéb célból (amiért szépnek kéne lennie). Hát nem így mûködik. Jó, ha mindkét fél egyaránt tud fõzni...mosni...vasalni, porszívózni: mindent megosztani, hogy több legyen az értékes, közös szabadidõ.
Hát én rengeteg dolgot tudok fõzni, kevéshez kell recept mert amúgy nem is nagyon nézem az adagokat csak úgy találomra, és ritkán rontom el:D Emellett rendszeresen járok bulizni, iszogatni jó lehet hogy gáz egy csajnál ha ittas, de nem tud érdekelni az, akit zavar:D Ja és van párom is, nem is roszs, elég sokan tönkre akartak már tenni minket, mert hogy én nem illek hozzá, mert õ jó pasi..:D De sose libegett meg a biztossága a pasimnak:D Magyarul dolgozok, tudok fõzni, van párkapcsolatom és baráti társaságom is:D Nem tartom magamat csúnyának:D Mi kell még?:D
18 és fél vagyok, nem tudok egyáltalán, nem is szeretek.
persze h nem tudnak mert nõ... bocs lányok
Biztos felidegesítették:D Amúgy hiába pontoztátok le a 0%-os válaszolót, neki van igaza!
Huszonéves vagyok, egyedülálló, szeretek és tudok fõzni. Viszont mit értesz azon, hogy ronda lány? Linkelj már egy képet, ami ronda lány van!
a régen a lányok ugy fõztek mint az anyuk a mai lányok meg ugy isznak mint az apjuk
Töröltették a ringyózós kommentet, elõzõ. A kérdezõ kifejtette, hogy senki nem válaszol neki, csak okoskodnak a ringyók, vagy valami ilyesmi.
Hol van itt nektek ringyózás?Amúgy azért nem tudnak fõzni, mert a bulizás nekik fontosabb mint a hasznos dolgok.
Kérdezõ:Már sok mindent elmondtak abból, amit szerettem volna, ezért nem mindenre reagálok. Elõször is visszakérdeznék: Igaz, hogy a mai huszonéves fiúk 80 százaléka csak egy picit, vagy egyáltalán nem tud fõzni? Szerintem ez ugyanúgy felháborító lenne, mint a lányok esetében. Enni mindenki eszik, és bizony, néha magunknak kell kaját csinálni, mert nincs ott más/nem ér rá/ fáradt...stb. Egyébként ezt már szerencsére egyre több fiú és férfi belátja, egyre inkább ez a természetes hozzáállás. Csirkekopasztás: A mai világban nem hinném, hogy a csirke megölése és kopasztása alapvetõ elvárás lenne egy háziasszonytól. Persze, jó, ha az ember ért hozzá, de ha nem, akkor sincs baj, hiszen már kapható készen tiszta, jó minõségû hús is. De tudod mit? Kopasztok neked csirkét, ha te meg vadászol nekem pár õzet pörköltnek. Tudod: õsi munkamegosztás :)
Kedves 14:38-as: köszi. Neked is minden jót!
Kedves 14:12-es: Te kulturált és normális ember vagy; mindenki, aki az, csak úgy reagálhat, ahogy Te is. Le r...ózni soha senkit: sem idegent, sem közelállót. Veszekedés hevében sem. Kérdezõnk azonban valami ide-teleportált barlangi elõember. Csodálkoznék, ha ezek után további válaszokat kapna. Neked minden jót!
Kérdezõ... ez meg miféle viselkedés? Leringyózni vadidegen csajokat... van kultúra látom. Gratulálok 26/F
Remélem, az életben nem akad nõ, aki még csak futólag is rád néz. Tanuld meg idõben megfõzni a paprikáskrumplit magadnak, mert éhen halsz - de ha így történne, senki sem sír utánad.
Kedves kérdezõ, nem tudsz olvasni talán, hogy nem válaszolsz a kérdésekre? Te mit tudsz felmutatni azért cserébe, hogy szép és jól fõzõ lányra vágysz? Vagy azért nem válaszolsz, mert SEMMIT? Egyébként meg a r*bancozás és egyéb káromkodás csak téged minõsít, ne hidd, hogy magunkra vesszük. Azt hiszem, itt mindenki tisztában van a saját értékeivel (el kell, hogy keserítselek, tudok és szeretek is fõzni, sõt bulizni is....), és egy ilyen tajparaszt háborgását senki nem fogja a lelkére venni.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, nem kell más. Csak annyi kellene, hogy picit visszaveszel az egódból, mert nekem eléggé nagyképûnek tûnsz ezzel a , , mi kell még, , dumával. Bocsi ha így érzek.
Azért nem tudnak, mert jelenleg más helyet foglalnak el a társadalomban, mint 30 éve. Legyen szép, önálló, kiváló szakács meg példás családanya ja meg persze okos is, 2 diplomával.... hát azért ne legyünk telhetetlenek :D Annyi, hogy a nemek között egyre inkább kiegyenlitõdnek a dolgok. Szerinted hány mostani húszéves fiú állná meg a helyét egy háborúban?

Nem lehet az Univerzumból kimenni? Egyik barátnőm Tímea azt mondta mivel ő gimis hogy ezt tanulták, igaz az állítás?

Legjobb válasz: Hát annyiból mindenképpen igaz, hogy az univerzumunkból kilépés ötletére jön a kérdés: hova? Van-e értelme annak a mondatnak, hogy az Univerzumon kívül?

Hát annyiból mindenképpen igaz, hogy az univerzumunkból kilépés ötletére jön a kérdés: hova? Van-e értelme annak a mondatnak, hogy az Univerzumon kívül?
"Nem lehet az Univerzumból kimenni." Ez a fizikai kozmológiáan standard elfogadott elméletek szerint igaz állítás. Igaz vannak olyan hipotézisek - kapásból a kvantummechanika 'many worlds' interpretációja jut eszembe - amiben sok "univerzum" van, amik között azonban nincs információáramlás. Az, hogy ezt az egészet nevezzük univerzumnak, vagy egyes részeit, csak nyelvtan és megegyezés kérdése. (de az ilyen hipotézisek egyenlöre inkább 'átgondolt ötlet' kategória, az 'elmelet' szó kicsit erösnek érzem) SciFikben a Multiverse szot szokták néha használni, persze az irok nem gondolják át miröl beszélnek.
Az univerzumot hasonlóan tudod elképzelni, mint egy lufi felszínét. Ugyan egy dimenzióval több van neki, de azt nehéz elképzelni. Tehát a lufi felszínén a kis rajzolt 2 dimenziós lények ha sétálgatnának - hova és hogyan mennének ki onnan? Nos: ugyanígy mi sem tudunk kilépni a saját univerzumunkból. Mert se vége, se széle nincsen.
Csak párhuzamos univerzumba lehetne átlépni. Ennek a technikája azonban a sci-fi kategóriájába tartozik. Ha csak mész, utazol, akkor nem tudsz kilépni az Univerzumból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! :)
a fekete lyukak nem tudni hova vezetnek, de ha elfogadjuk a féregjáratok létét azok is vezethetnek más univerzumokba elméletileg.


Igaz az az állítás, hogy ha mire elvegzem az egyetemet 40 éves leszek akkor nem kell nyelvvizsga . Ahoz hogy megkapják a diplomát?

c

Legjobb válasz: A legújabb változásokat nem tudom, de tavaly még egészen biztosan úgy volt, hogy az egyetemre történõ beiratkozáskor betöltött életkor számított, nem az, amikorra befejezed a képzést. (Onnan jegyeztem meg, hogy egy harmincvalahány éves csoporttársam mondta, hogy halaszt pár évet, és akkor már megússza, de szóltak neki, hogy nem így megy.)

A legújabb változásokat nem tudom, de tavaly még egészen biztosan úgy volt, hogy az egyetemre történõ beiratkozáskor betöltött életkor számított, nem az, amikorra befejezed a képzést. (Onnan jegyeztem meg, hogy egy harmincvalahány éves csoporttársam mondta, hogy halaszt pár évet, és akkor már megússza, de szóltak neki, hogy nem így megy.)
Így van, a beiratkozás éve számít. Ha 38 évesen kezded, akkor kell a nyelvvizsga, akkor is, ha 50 évesen fejezed be. :)

Igaz az az állítás, hogy a hal olyan buta, hogy mire elér az akvárium egyik végébe, meg vissza, addigra elfelejti "hol járt", és ezért új nekik?

Csak azért nem értem, mert bezzeg kajáláskor tudják hova kell jönniük:P

Legjobb válasz: Ezt már régen megcáfolták, a halak akár hónapokig, évekig is emlékeznek dolgokra. http://www.stop.hu/articles/article.php?id=434117 http://index.hu/tudomany/halmemo/

Ezt már régen megcáfolták, a halak akár hónapokig, évekig is emlékeznek dolgokra. http://www.stop.hu/articles/article.php?id=434117 http://index.hu/tudomany/halmemo/
Az aranyhalra igaz csak.
Szerintem a kérdéses videó hamisítvány, egyetlen aranyhalat vettek fel hosszabb ideig, és összevágták a hasonló mozgásokat. Az aranyhal okos állat, de egy ennyire pontosan betanított formáció még a sokkal tanulékonyabb és intelligensebb állatoknak is komoly problémát jelent. Ettõl függetlenül tényleg lehet tanítani aranyhalakat, pl. karikán átúszásra, youtubeon sok videó van errõl.
A kérdező hozzászólása: besz.rás :D:D
A kérdező hozzászólása: :D:D
Bizony, megjegyzik a gazdit, ez tényleg igaz :) Uncsitesóm sügérei elõször féltek tõlem, mert bozontos hajam van, szokatlan volt nekik. A szõke lányokat viszont imádják :)
Nálam a kajának a dobozát jegyezték meg.Tudják hogy melyik a finomabb.Ha például a harcsakajás dobozt emelem meg akkor csak 1-2 jön oda de ha a vörösszúnyoglárvásat akkor odacsõdül mindenki. :) A halak sokszor meglepõen okosak.Még a gazdájukat is megismerik.Ha nem engem látnak az akvárium elõtt akkor nem is jönnek kaját kunyerálni.
A kérdező hozzászólása: igen én is ezért kételkedtem. egy idõben kapnak enni a halaim, (kivéve ugye a heti egy nap mikor nem kapnak) és elõtte megkocogtatom az akváriumot, az etetõ alatt. Rögtön oda jönnek, és várják, hogy kapják a zabit:P
Egyáltalán nem igaz! A legenda oka egy kísérlet, amiben labirintusban való tájékozódásra próbálták meg megtanítani a halakat. A "melyik folyosón nem jártam még a 10-bõl?" típusú feladatot tényleg csak pár másodpercig tudják észben tartani a halak, ami nem is meglepõ, mivel ilyen problémával egyetlen hal sem találkozik soha a vízben, ezért az agyuk sincs ráállva a megoldására. Más dolgokra viszont bizonyítottan emlékeznek hosszú hónapok múlva is. Például volt olyan, hogy paradicsomhalnak azt tanították meg, hogy az aranyhaltól féljen(más kísérlethez volt szükség hamis ragadozóra), és hónapok múlva is pánikolt a paradicsomhal a teljesen ártalmatlan aranyhaltól. Sõt, bármelyik akváriumi hal pontosan tudja, az akvárium melyik sarkában szokta a kaját kapni, miközben csak naponta 1x kapnak.
Sem. Az aranyhalak kifejezetten intelligensek.
A kérdező hozzászólása: gondoltam én:) köszi
Ez hülyeség mert a testéhez képest egyáltalán nem kicsi az agytérfogatuk, nekünk annak is tûnhet de nem az. Épp ez az ahogyan te is írtad mikor etetik tudja hová kell mennie. Ha nem lenne ennyi esze, azt se tudná eldönteni hogy hova menjen ikrázni. Gondolj bele hogy a lazacok párzási idõszakban visszamennek arra a helyre ahol születtek legyen ez akár több 100 km is a folyással szemben. Ez nem igaz szerintem
Nekem nem fájt a mellbimbóm, ugyan úgy feszített mint mielõtt megjött.
mármint a mellem feszített.
Nekem nagyon érzékeny volt, és ágaskodott egész nap. Elsõ pillanattól.
Nekem nagyon érzékeny volt, mint még soha addig, ezért biztos is voltam benne, hogy összejött a babám... Már féléves nagylány :)
A kérdező hozzászólása: De jó ezt hallani, és néha jobban-néha enyhébben fájdogált?Pld 1hétig majd meg bolondultam, ma viszont enyhült, de érzékeny, tesztem negativ, de kedden remélem egy vérvételbõl kiderül mi okozza ezt a szokatlan érzést:)
Nekem érintésre érzékeny a mellbimbóm, vagyis fáj ha hozzáérek, vagy megnyomom!!Neked is ilyen érzés? (nem viszket) Jó lenne egy baba...de én már semmibe sem merem magam beleélni, mert egy éve próbálkozunk (alacsony progeszteron szint)
Na, mi a helyzet lányok? Izgulok értetek!:)
velem semmi, nem jött még meg!..de szerintem nincs semmi...terhességi teszt tegnap negatív volt...

Mit szóltok a fórumok jobb oldalán megjeleno reklámok szlogenjeihez? Meggyógyult már valaki attól pl. , hogy vérnyomásmérot kapott ajándékba? A hirdetéseket nem cenzúrázzák ha nem igaz az állítás?

mert a reklám szerint "ajándékozzon egészséget" , mármint vérnyomásmérovel, az unnepek után pedig majd megtisztulunk a béltisztító kapszulával stb.
erröl én is hallottam és mindig kivancsi voltam igaz-e tényleg
igen ez részben igaz. Csak magyarország akkori kormánya akkor aláírt egy szerzõdést, amit mások mint a lengyelek nem. És ez érvénytelenítette nekik az adósságuk talán 50, vagy több mint 50%-át Emiatt manapság hatalmas érdekellentétek vannak és a legnagyobb tényleg ez, hogy bár nem vagyunk vétkesek mégis ide jutottunk egy másik kormány rossz döntése miatt... na nem mintha a mai hozna valami jót....
Az lehet, de nézz utána mert volt ilyen szerzõdés, és e miatt az akkori embereket, akik loptak csaltak (tsz tisztek) nem lehet felelõsségre vonni...
Az államadósság egy részének eltörlése az konkrétan csõdöt jelent. Ez volt/van most görögországban.
Ez így nem igaz. Lengyelország 1980 óta folyamatosan államcsõdben volt, fizetésképtenenné vált, olyan adósságot írtak le nekik, amelyet már egyszerûen nem lehetett visszakövetelni. Magyarország ezzel szemben megõrizte a fizetõképességét, nálunk nem következett be az államcsõd sem 1982-ben, sem 1989-ben, sem 1995-ben.

18 éves vagyok, és gondolkozom egy nem tervezett baba elvetetésén. Annyi a problémám hogy hallottam ha elvetetem utána nem biztos hogy lehet még gyerekem, és most nem tudom mit csináljak! Hány %-ban igaz ez az állítás a mai világban?

Legjobb válasz: Ha nem szültél, akkor lamináriás tágítást kapsz. Az egy fokkal humánusabb, mint a különbözõ vastagságú pálcák. Amúgy semmivel sem másabb egy abortusz, mint egy missed ab, mármint ami az eljárást illeti. Én az utóbbin estem át egy hete és ha emiatt nem lehetne gyerekem, akkor asszem mehetnék neki a Dunának is, hiszen a babám elhalt, nem én magam akartam abortálni és nyilvánvaló, hogy hónapokon belül ismét teherbe szeretnék esni. Tehát szerintem a meddõségtõl ne félj! A lelki oldala... nos, ilyen irányba nem akarlak befolyásolni, mert én cudarul élem meg az egészet. De nyilván mások vagyunk és más a helyzetünk is. Érdemes lenne errõl beszélgetned valakivel, aki átélte már.

Ha nem szültél, akkor lamináriás tágítást kapsz. Az egy fokkal humánusabb, mint a különbözõ vastagságú pálcák. Amúgy semmivel sem másabb egy abortusz, mint egy missed ab, mármint ami az eljárást illeti. Én az utóbbin estem át egy hete és ha emiatt nem lehetne gyerekem, akkor asszem mehetnék neki a Dunának is, hiszen a babám elhalt, nem én magam akartam abortálni és nyilvánvaló, hogy hónapokon belül ismét teherbe szeretnék esni. Tehát szerintem a meddõségtõl ne félj! A lelki oldala... nos, ilyen irányba nem akarlak befolyásolni, mert én cudarul élem meg az egészet. De nyilván mások vagyunk és más a helyzetünk is. Érdemes lenne errõl beszélgetned valakivel, aki átélte már.
Nem tesz jót az abortusz, de ha 18 évesen nem vagy megfelelõ helyzetben a megtartásához, akkor adott a megoldás. Az sem megoldás, hogy bevállalsz egy életképtelen helyzetben egy gyereket és az életét hazavágod. Szerintem nagyon minimális az esélye annak, hogy hiba csúszik be és nem lehet több.
Nagyon kicsi szazalekben mert ugy tudom ma mar nem kaparnak, hanem kiszivjak a magzatot. Nem serulsz olyan nagyon belul mint a muvi kaparasnal. Nekem ugyan nem volt abortuszom - remelem soha nem is kell atesnem ilyesmin, de en igy tudom.
ma már ez az esély minimális.
Nagyon kicsi az esélye hogy nem lehet több gyereked de benne van a pakliban. Pont úgy mint a legkisebb mûtétben is a kockázatok. Ha nem állsz készen egy gyerek felnevelésére akkor ne tarsd meg csak mert mások ezt várják el tõlled.
5-s: ez így elég halovány. Mi a _konkrét_ biológiai oka, hogy nem lehet gyereke? Elrontottak valamit? Vagy egész pontosan miért "nem lehet"??
1-2% az esély. Ez matematikailag nem sok, de aki beleesik, annak 100%. Ne csak a fizikai oldalától tarts, gondold át, lelkileg mit róna mindez rád. Akiknek van ebben tapasztalata, azt mondják, ez a része borzalmas.
Az én tesómnak ezért nem lehet többet gyereke.....borzalmasan érzi magát, mert most h szerettek volna a párjával nem lehet......tönkre is teszi a kapcsolatot....
Ezt nézd meg kérdezõ: http://kepfeltoltes.hu/view/131011/1391943_536934459734546_3.. Nagyon megrázó fénykép- de a felelõsséghez ez is hozzátartozik. Ez egy 12 hetes baba. Ez az utolsó határ amikor még el lehet vetetni a picit. MIndene megvan, csak még nõnie kell...Ha nem szeretnétek babát- mindegy miért - védekezzetek!!!

Kedves Jehova Tanúi! Az Õrtorony vallásszervezet azt állítja, hogy Jézus megvizsgálta az összes vallást, és egyedül Jehova Tanúit Találta igaznak. Ezt az állítását, mivel igazolja?

A biblia hol utal erre az állításra?

Legjobb válasz: 2-nek: "De szûkítsük még: kik azok, akik a túlnyomó többséggel ellentétben a Biblia szerint elutasítják a háromságot, a lélekhalhatatlanságot és az arra épülõ pokol tüzet? " Ezeket a tévtanításokat valóban ti találtátok ki, de ez semmire sem bizonyíték. A példád is el van ferdítve a széles meg keskeny útról. Sehol sincs az írva, hogy Jézus, azaz Isten követõi csakis egy szerveztet tagjai lehetnek. Mondjuk az tény hogy ettõl ti még lehettek jehova követõi, csak az nem egyenlõ a bibliai Istennel.

2-nek: "De szûkítsük még: kik azok, akik a túlnyomó többséggel ellentétben a Biblia szerint elutasítják a háromságot, a lélekhalhatatlanságot és az arra épülõ pokol tüzet? " Ezeket a tévtanításokat valóban ti találtátok ki, de ez semmire sem bizonyíték. A példád is el van ferdítve a széles meg keskeny útról. Sehol sincs az írva, hogy Jézus, azaz Isten követõi csakis egy szerveztet tagjai lehetnek. Mondjuk az tény hogy ettõl ti még lehettek jehova követõi, csak az nem egyenlõ a bibliai Istennel.
Pár szó a szektákról: A mentális szakemberek, szociológiai kutatók figyelmeztetnek mindenkit: ha nem vizsgálhatod felül vallásod tanításait, történelmét, nem tehetsz fel kényelmetlen kérdéseket, akkor jó úton haladsz afelé, hogy áldozattá válj és kihasználjanak. A szektás csoportok ellenségként kezelik azokat akik kiállnak a tagjaik közül, fõképpen akkor, ha azoknak elvi problémájuk volt vallásukkal. Így még a legapróbb csoportok vezetõi is (a szektás szervezetben) teljes hatalmat kapnak a környezetükben. A szektás közösségbõl való kizárás a családi életbe is beleszól, mert a családon belül is és a hitvesi ágyban is hatalma van a szektának. Erre az eljárásra az érv a gyülekezet tisztántartása és a fegyelmezés szükségessége (a szekta nem bízik Istenben, hogy képes cselekedni, õ maga intézkedik az Istene helyett).Másik szektás viselkedési mód amit ezek a kutatók kimutattak, az, hogy a szervezet egybeolvad a megmentéssel. Nem minden esetben jelentik ezt ilyen konkrétan ki, de valahogy mégis le lehet vezetni a tanításokból, hogy a szervezet határai egybeesnek a megmentés határaival. A tagok állandó figyelmeztetésben és feddésben részesülnek a saját jólétükre hivatkozva, hogy igyekezzenek megmaradni a szervezetben. Ez azzal együtt jár, hogy állandóan utalni kell arra, hogy ki(k) a valóban legitim vezetõk aki(k)nek szavára figyelni kell és aki(k)nek a tagok engedelmességgel tartoznak. Minden a hatalmat gyakorlót erõsíti.
Kedves kérdezõ! Jehova tanúi sehol nem voltak még Jézus idejében. Jézus és a tanítványai prédikálták Isten akaratát, maj létrehoztak gyülekezeteket. Nem tudom hol olvastad, hogy Jézus megvizsgálta az akkoriban mûködõ összes vallást... Nem, õ az egyedüli igaz Istenrõl szólt a tanítványaival együtt.
mért is csodálkozunk, hogy nem érkezik válasz-e kérdésre? Sajnos nem tudják megmagyarázni azért nem érkezett válasz, máskor bezzeg teleírják bibliaversekkel meg ilyenekkel...
Én most nem a Szentírás konkrét verseinek az idézgetésével válaszolnék, hanem az egyszerû és józan logikával. Végül is ez az érvelésem is a Bibliára támaszkodik, és csak annak mond valamit, aki hiszi, hogy az Isten ihletett Szava, melyben megtalálható a vallásos igazság Istenrõl és az Õ szándékáról. Egyszerû és logikus kedves kérdezõ, vagy szerinted nem? A Biblia, itt általunk, és mások által is bõségesen kitárgyalt módon, csak egy igazságot, ebbõl következõen, egy igaz vallást ismer el. Ez igaz volt az elsõ sz.-ra, de elõtte és utána is igaz. Vagy ha bárkinek van ez ellen az állítás ellen kifogása, hát bátran bizonyítsa be, hogy Istennek megfelel mindenféle mendemonda és mítosz, amit Róla és a szándékairól költenek az emberek. Na mármost, ha egy igaz vallás van, akkor csak az lehet igaz, amelyik a Biblia igazságát tanítja, nem tér el attól és nem tanít emberi tanokat, vagy tévedéseket Istenrõl. Ha ezt mégis megtenné, mert tökéletlen emberekbõl áll, a lehetõ legrövidebb idõn belül kijavítja azt. Szóval akkor kik azok, akik ma jelentõs mértékben eltérnek a széle utat képviselõ ún. "kereszténységtõl", annak sok évszázados rossz gyümölcseivel együtt és mint szervezet, a jézusi keskeny úton járnak? Kevés olyan világméretû csoport van, mely feltûnõ módon eltér a fõáramtól. De szûkítsük még: kik azok, akik a túlnyomó többséggel ellentétben a Biblia szerint elutasítják a háromságot, a lélekhalhatatlanságot és az arra épülõ pokol tüzet? Nem sokat lehet találni ilyent, konkrétan valószínû, hogy csak Jehova Tanúit. Persze, ehhez a végkövetkeztetéshez kell a Biblia alapos, elfogulatlan kutatása és ismerete. De, mint isteni ihletésû mû, kiválóan bizonyítható a Biblia igazsága. Sokan még ezt is kétségbe vonják, de ennek ellenére így van. De meg lehet közelíteni a témát másként is, persze annak is a fõ bizonyítása a bibliára épül.
SZERVEZET Meghatározás: Adott tevékenység elvégzése vagy cél elérése érdekében együttmûködõ személyek csoportja vagy egyesülése. Héb 10:25 nem hagyva fel egybegyûlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítva egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot. 1Kor 12:14-26 leírja a szó szerinti testet Róma 12:5 úgy mi, noha sokan vagyunk, e g y test vagyunk Krisztussal egységben, de egyénenként egymáshoz tartozó tagok. (Látod benne a szervezetet?)Ha nem akkor "az sem gyõzi meg õket, ha valaki feltámad a halottak közül" Luk 16:31
Bocsi mindenki de én ezt most nem értem a Jehova tanui elatasitják a hallhatatlan lelket, a Szent Háromságat és a poklot? Vagy a tobbi bibliai vallás teszi ezt? Ha valaki szeritn nem létezik hallhatatlan lélek es pokol ahová kerulhet akkor minek tartsa be a hitet? Ha nem létezik pokol hova jutnak azok akik nem kerulnek a menybe? vagy az sem letezik?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!