Találatok a következő kifejezésre: Igaz az mondás, hogy a szerelem (2 db)

Igaz az a "mondás", hogy a szerelem egyik legfőbb erénye, hogy szerénnyé, félénkké teszi az embert?

Ha szerelmes az ember, valóban sokkal félénkebb annál, hogy mondjuk csak tetszik neki valaki? Még nem voltam szerelmes, azért kérdezem.

Legjobb válasz: Nem vettem észre ilyesmit.. Amikor szerelmes leszel úgy igazán,minden a fejetetejére áll.Tánclépésben közlekedsz,szárnyalsz a boldogságtól,semmire sem tudsz odafigyelni,szétszórt leszel.Csillognak a szemeid,és sugárzod a boldogságot.A másik nélkül megveszel...fõleg,ha viszonzott szerelem.És ez a láng olyan fél évig így is éget tovább.Aztán kicsit átalakul,átnemesül ez az érzés,valami olyanná,amikor évek múlva is úgy várod a Kedvesedet haza,mint egy kamasz kislány,az elsõ randira a kiszemelt pasit.Amikor mosolyogva nézed ahogy alszik,miközben te álmatlan fekszel.A közelsége,érintése megnyugtat. Talán sikerült egy kicsit szemléltetnem,h milyen is szerelmesnek lenni,de az érzés még ennél is sokkal jobb!

Nem vettem észre ilyesmit.. Amikor szerelmes leszel úgy igazán, minden a fejetetejére áll.Tánclépésben közlekedsz, szárnyalsz a boldogságtól, semmire sem tudsz odafigyelni, szétszórt leszel.Csillognak a szemeid, és sugárzod a boldogságot.A másik nélkül megveszel...fõleg, ha viszonzott szerelem.És ez a láng olyan fél évig így is éget tovább.Aztán kicsit átalakul, átnemesül ez az érzés, valami olyanná, amikor évek múlva is úgy várod a Kedvesedet haza, mint egy kamasz kislány, az elsõ randira a kiszemelt pasit.Amikor mosolyogva nézed ahogy alszik, miközben te álmatlan fekszel.A közelsége, érintése megnyugtat. Talán sikerült egy kicsit szemléltetnem, h milyen is szerelmesnek lenni, de az érzés még ennél is sokkal jobb!
ezt még nem hallottam... lehet, hogy félénkké teszi (engem speciel inkább õrültté), de hogy nem ez a legfõbb erénye, az biztos
Szerintem ez hülyeség. Én nem egyszer voltam már-és vagyok is szerelmes most is, de a szerelemben csak magabiztosságot szerzek és ezáltal még erõteljesebb az egyéniségem. És félénk, na az sosem voltam, fõleg egy szerelmi kapcsolatban nem...
Szerintem inkább "puhább" lesz (nem találok más kifejezést :) meg odadó, meg bátor, nálam legalábbis ez történt...
Szia! Igaznak, igaznak lehet ez a mondás. Miért is ne! Én magam nem igazaán találkoztam vele. A szerelem értése persze minden emnbernél más és más, de olyankor inkább kiteljesedik a személyiséged és a telkes lényed. Ahogyan a többiek is említették, hogy egyszerûen szárnyalsz és minden úgy érzel, hogy nincs akadály elõtted. Én valami ilyesmit érzek, ha szerelmes vagyok. Szerénnyé akkor tehet valakit, ha még nem tapasztalta, de miben áll ez a szerénység? Szóval így nehéz tanácsot adni neked. ha szerelmes leszel, akkor észrefogod venni magadon azokat a jeleket, amiket lehet eddig nem tapasztaltál. Lehet szerénnyé válsz, és félénkké, de mindezek mögött szerintem egy adag bizonytalanság is áll. szia-szia
igen
igaz.:)
Egyszer itt valaki ezt úgy magyarázta, hogy ez azt jelenti, hogy örök emlék marad és különleges pont azért mert elõször tapasztaltuk meg ezt az érzést. Ilyen szempontból tényleg emlékezetes. De amúgy általában elmúlik, sõt jöhet utána szebb, nagyobb szerelem. Velem is így volt, szép volt az elsõ szerelem, de elmúlt és a második sokkal csodálatosabb.
Ja, voltam szerelmes én 14 évesen is, kb 2 évig ugyanabba, még tisztán emlékszem rá, szép emlék marad a kis 'bolondságom' de teljesen elmúlt. És a mostani barátomat nevezem 'elsõ szerelmemnek' mivel sokkal mélyebbek az érzelmeim iránta-
Nem igaz.
5-ös válaszolónál a pont ;))
Elmulik. Ha tudnad, hanyszor voltam en mar szerelmes azota :D
Igaz. Az ember az elsõ szerelemre pontosan emlékszik, de mindig véget ér.. 42/N
k.rvára nem igaz :) ha nem múlna el, nem tudnál utána másba szerelmes lenni. röhej. 24/n
Az elsõ szerelem elmúlik a második az nem biztos!
aha
Nem.Mivel meghalunk elõbb utóbb.
Nem minden esetben, ismerek olyan párt akik kb 20 éve vannak együtt, az elsõ szerelme volt mindkettõjüknek és még mindig szeretik egymást.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!