Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, szülésnél (9 db)

Igaz az, hogy a vese vagy epegörcs fájdalmasabb a szülésnél?

Van itt olyan kismama akinek volt esetleg és hozzá tudná hasonlítani a szüléshez? kíváncsi vagyok, hogy mennyire fáj... 37hkm....

Legjobb válasz: Nekem sajnos sokszor volt epegörcsöm, két mûtétem, kétszer hasnyálmirigy gyulladásom(ez a mûtéttõl is rosszabb). A szülésem oxitocinos volt, erõs görcsökkel, közben hánytam, stb... De akkor is azt mondtam hogy forma-forma, csak az egyiknek nincs értelme, a másiknak pedig van.

Nekem sajnos sokszor volt epegörcsöm, két mûtétem, kétszer hasnyálmirigy gyulladásom(ez a mûtéttõl is rosszabb). A szülésem oxitocinos volt, erõs görcsökkel, közben hánytam, stb... De akkor is azt mondtam hogy forma-forma, csak az egyiknek nincs értelme, a másiknak pedig van.
sztem a szülésnél-vajúdásnál nincs nagyobb fájdalom, fõleg mert: sokáig tart, és vagy kapsz fájdalomcsillapítót vagy nem. egy vesegörcs nem tart 12-24 órán át
kétszer szültem fájdalomcsillapítás nélkül, oxitocinnak, erõs görcsökkel az elsõ szülés után 4 héttel begörcsölt az epém, kivizsgálás, kövek, mûtét a mûtétig volt még néhány epegörcsös rohamom, pont azonos fájdalomszinttel, mint a szülések akkor még élénken emlékeztem a szülés közben átélt fájdalomra is, pont ahhoz hasonlítottam a dokinak, akit ki kellett hívni, õ pedig egybõl még vizsgálat elõtt közölte, hogy akkor ez epekõ lesz, mert az fáj pontosan ugyanúgy szóval nekem egyforma intenzitású volt a fájdalom, de inkább szülnék harmadszor is, annak legalább kézzel fogható az eredménye :-)
Anyósom hajlamos a vesegörcsre, így átélt már párat. Õ azt mondta rosszabb, mint a szülés (náluk általában 24 óra egy ilyen, szóval még hosszabb is, mint egy átlagos szülés). Szóval ez teljesen egyéni!
Csatlakozom a 3. válaszolóhoz.2 babát szültem, a 2.-al, amikor 1 hónapos volt, kaptam egy mellgyulladást.Sírva könyörögtem, hogy vágják le a mellemet, de én ezt a fájdalmat nem bírom tovább(hiába kaptam injekcióban Algopyrint semmit nem ért).Olyan szinten, hogy akaratlanul sírtam, és egész testemben kontrollálatlanul remegtem...kellett 2 nap-az antibiotikum addigra hatott-mire elviselhetõ lett.A szüléseim 4, illetve 3 órát tartottak.38hkm
Talán azért gondolják így mert a szülés után van valami ami megszépít(het)i a fájdalmas emlékeket...!:D
Szerintem férfi volt aki ezt kitalálta...:D Az elõttem szólóknak teljesen igazuk van!
Szerintem ez annyira egyén függö. nekem a szoptatás alatti mellfájdalomnál nagyobb fájdalmam nem volt. 2 gyereket szültem föleg a másodiknál olyan mély mellgyulladásaim voltak hogy csak paracetamollal tudtam szoptatni és a mellcsontom is annyira fájt hogy levegöt alig kaptam. Szóval ahhoz képest a szülés semmi nem volt. Vajúdások nem is igazán fájdalmasak, a kitolás már az, de azt elfelejtetik a szülés utánni hormonok, míg a mellgyulladást semmi nem felejteti.
Volt vesemedence gyulladásom vesekõvel egyszerre. Nem akarlak elkeseríteni, de a közelében sem járt annak a fájdalomnak, amit vajúdás közben éreztem. Ezt nem azért írom, hogy megijesszelek, mert megéri hidd el, túl vagy rajta akkir már ott a baba és mindenért kárpótol. :)
Szerintem nem fájdalmasabb, viszont elviselhetetlenebb, mert folyamatos fájdalom. A szülési fájdalom jobban fáj, viszont nem folyamatos.

Ha kérek EDA-t a szülésnél akkor igaz az, hogy nem szabad inni és enni sem egyáltalán?

Mert úgy tudom, hogy a vajúdásnál valahol megengedett a csoki, és a sz?l?cukor evése, és a viz ivása, viszont valahol meg azt olvastam, ha kérek EDA-t akkor semmit sem lehet..

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy enni, inni azért nem tanácsos, mert ha császárra kerül a sor, akkor altatás lehet/lesz. Szõlõcukrot lehet enni, illetve annyit inni, hogy éppen csak megnedvesíted a szád/torkod. Üdv.

Szia! Én úgy tudom, hogy enni, inni azért nem tanácsos, mert ha császárra kerül a sor, akkor altatás lehet/lesz. Szõlõcukrot lehet enni, illetve annyit inni, hogy éppen csak megnedvesíted a szád/torkod. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Nálunk nem engedték meg, h igyunk vagy együnk, pedig nem is kértem EDAt.Szülés után 2 óráig semmit sem lehetett.Szédültem az éhségtõl és a szomjúságtól mire kikerültem a szülõszobáról.(No meg a kimerültségtõl, mert sem azon az éjjelen, se az elõzõn nem nagyon aludtam.)
Szia! Én EDA-val szültem (nem császárral) és megittam vajúdás közben egy fél literes szénsavmentes ásványvizet, a szülésznõ mondta, hogy ha szomjas vagyok iszogassak. 2 hónapos kislány anyukája
Szia. È nnem tudtam, hogy szükség lessz ra´.Sajna 32 óra vajúdás utánn sem ta´gultam k, nagyonfa´jt e´s akkor kaptam.Èn ez alat az idö alatt megittam 2 l vizet.... Kija´rtam kínlódva wc-re, uta´nna mikor ugye nem éreztem a la´baim, a szülésznö megkatéterezett.

Igaz az, hogy szülésnél romolhat a szem?

Legjobb válasz: Nem romolhat a szem, én -9-es dioptriával természetes úton szültem, és nem látok rosszabbul. Elõtte azonban szemészorvos szakvélkeményét ki kell kérni a retinád állapotával kapcsolatban, mert az viszont indokolhatja a császáros szülést. Sokan 2-3 dioptriával már császárért kiáltanak, pedig a retinájuk ép, õk egyszerûen csak félnek a szüléstõl.

Nem romolhat a szem, én -9-es dioptriával természetes úton szültem, és nem látok rosszabbul. Elõtte azonban szemészorvos szakvélkeményét ki kell kérni a retinád állapotával kapcsolatban, mert az viszont indokolhatja a császáros szülést. Sokan 2-3 dioptriával már császárért kiáltanak, pedig a retinájuk ép, õk egyszerûen csak félnek a szüléstõl.
Szia!Ha nagyon erõs szemüveget használsz, lehet, hogy nem is engedélyezik a természeetes szülést.Mert szülés során megpattanhat egy vékony kis ér a szemben, és utána maradhat szövõdmény.Ezt nem elrettentés képpen írom, de barátnõm így járt.Én is szemüveges vagyok; -1, illetve-1, 5 dioptriával.Ha az orvos úgy látja, úgyis kikéri egy szemorvos véleményét.De az se kizárt, hogy a védõnõ elküld a szemészetre. boldog babavárást
Nekem -8-as a szemem, s az orvosi szakvélemény azt irta, hogy szülhetek normál módon, csak akkor kell a császár, ha bármi komplikáció lenne. de akkor amúgy is császár van :-) szemész fõorvos szerint a lényeg, hogy a kitolásnál legyen csukva a szem, és ha bármit érzek, azonnal jelezzek a szülésznek. Ismerek olyat aki -12-es rövidlátó, és már 3 babát szült természetes módon. Nem az rövidlátás erõsségétõl, hanem a szemfenék állapotától teszik függõvé, kit engednek szülni természetesen és kit nem. szemész szerint nem fog romlani a szemem.
A lényeg, hogy kitolásnál csukd be a szemed!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!!!


Igaz hogy szülésnél aki kicsit hangosabb azzal durvábban bánnak?

Nem vagyok kényes hisztis tipus, pont ezért kérdem, nem tudom mit vált majd ki bel?lem, de sok sok mindenkit?l ezt hallottam.

Legjobb válasz: Mutass olyan kismamát,akinek hangos szó nem hagyja el a száját szülés közben. Biztos,hogy normálisan bánnak majd Veled!

Mutass olyan kismamát, akinek hangos szó nem hagyja el a száját szülés közben. Biztos, hogy normálisan bánnak majd Veled!
En ket hete szultem meg az elso babamat.12 orat vajjudtam 5 perces fajasokkal kezdtem. En sem nyekkentem meg 1X sem, de en altalaban igy reagalok a fajdalomra, osszeszoritom a fogaim. Mellettem meg vajjudott 2 kismama, akik hangosabbak voltak, de veluk is ugyaolyan szepen viselkedtek mint velem, ugyhogy nem hinnem hogy valaki meglepodik hogy orditasz vagy sem. Majd meglatod mi "esik jol" akkor ott. Konnyu szulest neked!
Én vagyok az utolsó válaszoló. Az kimaradt, hogy az elsõ babám volt. Most 36 hetes vagyok, kíváncsi vagyok most milyen lesz:s
Én is 14 órát vajúdtam, minden hang nélkül. Engem már a végén külön kértek, hogy legalább sírjak v. nyõgjek mert az egy kicsit segít (mármint lelkileg). Nem tudom miért, egy mukk, egy könny nem jött.
Látom vannak akikre jobban odafigyelnek a szentek, nekem nem volt ilyen szerencsém.Egy hang nélkül szülni, ....hát mázlisták vagytok.Én csak 15órát vajúdtam, de az utolsó két óra csempevakargatós fájdalmat nem bírtam ki jajgatás nélkül.Pedig mellettem vajúdott egy jóval fiatalabb csajszi, próbáltam nem megilyeszteni, de nem lehet visszatartani.Nem üvöltözni kell.Ennyi az egész.Én azt hittem hogy nagyon hangos voltam, és másnap mondta a mellettem vajúdott csaj hogy egyáltalán nem sõt még szinte meg is nyugtatta, hogy nem üvöltöztem , hanem 2fájás közben beszélgettem vele , és próbáltam azt mutatni neki hogy em is olyan fájdalmas.(pedig az volt)
A kérdező hozzászólása: De cuki lehetett:) Gratulálok Köszönöm a válaszokat
Velem nagyon jófejek voltak. Igaz, hogy sokszor szólt a doki, hogy nem kiabálunk, nyomunk. De kedves volt. Kb fél órával az én szülésem után született meg egy másik baba tõlem balra, persze ott volt a paraván, de ott csak annyit hallottam, hogy a kismama sóhajt párat, és aztán sír a baba. Húú, azért irígykedtem egy kicsit. Késõbb megtudtam, hogy neki ez már a második volt.
VAn azért egy határ, a hisztizõ kismamával nem szoktak mézes mázasak lenni. De ismétlem, azzal, aki hisztizik és "direkt ordít", mert ugye szülésnél mindent lehet... De egy szülés természetesen hangoskodással jár, ezért senki nem fog szólni neked. Na meg orvosa is válogatja, hogy ki mit bír, és épp milyen napja van.
A 4.válaszolónak.Szerencsés voltál.Èn vagyok a 2.válaszoló.Nekem a szülés 38 óra volt.Azt hittem hogy a végére megpusztulok, pedíg bírom a fájdalmat.Végig fájdalomcsillapító nélkül voltam, csak az utolsó 6 órát nem bírtam.Örülnék, ha a második szülésem nekem is olyan lenne, mint neked.
elsõ válaszolonak üzenem:itt vagyok. a végén kicsit rákiabáltam a dokira, hogy 1 órával ezelött 30 percet igért, de a doki kiment a kint váraozokhoz és döbbenten állt anyám elött és megkérdezte: ennek a nõnek nem fáj semmi?! de egyébként szerintem se aggodj, csak csináld azt amit mondanak, s akkor nem lesz baj.
Ha normális a szülésznõ és az orvos, akkor biztos nem fognak durván bánni veled, hiszen tudják, hogy milyen nehéz lehet egy szülés.
Szia.Nincsen abban semmi gond.Minden nö hangos szülés közben.Pláne a végefelé, mikor nagyon erösek a fájások.Az is elöfordulhat, hogy nem tudod kontrolla´lni a légzéssel járró óóó´kifúja´st.csak magadon könnyítesz. Emiatt ne aggódj, akkor u´gysem fogsz rá figyelni.Jön ami jön. 11hetes kislány anyukája.
A kérdező hozzászólása: Kösz csajok:) )

Az mennyire igaz hogy ha keveset mozgok akkor a szülésnél nehezen is fogok tágulni? Ezt csak ugy hallottam de nemtudom hogy mennyire igaz! Én mozgok eleget itthon csak kiváncsi vagyok!

Legjobb válasz: Szió! Én szinte végig dolgoztam, egész nap mentem, +takarítás, fõzés, mosás, házfelújítás A 42.héten a külsõ méhszájam még csak egy újjnyira volt nyitva, úgy jártam, hogy még fájásaim sem voltak. Mindenféle próbálkozás után végül is megcsászároztak. DE ez persze én voltam.. Sokban függ a genetikátol is.

Szió! Én szinte végig dolgoztam, egész nap mentem, +takarítás, fõzés, mosás, házfelújítás A 42.héten a külsõ méhszájam még csak egy újjnyira volt nyitva, úgy jártam, hogy még fájásaim sem voltak. Mindenféle próbálkozás után végül is megcsászároztak. DE ez persze én voltam.. Sokban függ a genetikátol is.
Hát nem én nem vagyok arról meggyõzõdve, hogy biztosan ok-okozati összefüggés a kettõ között. Nem mindenkire jellemzõ, de a sportolók inkább nehezebben szülnek mint könnyebben.
Nagyon sportos életmódot folytatok, napi rendszerességgel sportolok, kemény a hasizmom is. A szülés beindulása elõtt is éppen keményen tornáztam, és nem kismamatornát. Hát ami azt illeti, 12 óra vajúdás után megcsászároztak mert nagyon nem tágultam.:(( Na azért most naponta tornázom de csak finoman.... Unokatesóm alig mozgott és szinte kipottyant belõle a baba. Üdv: 31 hetes kismama
szerintem semmi köze nincsehhez. ez alkat kérdése..Ugyan ugy, mint a has mérete...
A terhességem utolsó 4, 5 hónapját szigorú fekvéssel töltöttem, csak zuhanyozni és WC-re menni állhattam fel. Se fõzés, se mosás, se takarítás, semmit nem lehetett csak feküdni. A férjem vezette a háztartást és látta el a nagyobbik gyerekünket. Azonnal indultunk ahogy megéreztem az elsõ fájást. Mire beértünk a kórházba, már 4 ujjnyira nyitva voltam és szinte nem is fájt. 45 perc múlva karomban volt a babánk. :-)

Azt hallottam hogy a Tbánya-i szülészeten semmiféle fájdalom csökkentést nem alkalmaznak szülésnél. Ez tényleg igaz?

Legjobb válasz: Én két különbözõ helyen szültem a két lányom. Egyik sem puccos, mégcsak nem is fõvárosi, vagy megyeszékhelyi kórház. Mindkét helyen volt kéjgáz, eda, és gyógyszeres fájdalomcsillapítás is. Úgy látszik ez dunántúli hülyeség. Pontozzatok le, de a hülyeség csúcsa hogy ezt elfogadjátok, és még jó is. Vagy úgy vagytok, hogyha nektek szar volt dögöljön meg a másik is? Ezt úgy mondom, hogy én végül nem kértem fájdalomcsillapítást, de megnyugtató volt, hogy adott a lehetõség.

Én két különbözõ helyen szültem a két lányom. Egyik sem puccos, mégcsak nem is fõvárosi, vagy megyeszékhelyi kórház. Mindkét helyen volt kéjgáz, eda, és gyógyszeres fájdalomcsillapítás is. Úgy látszik ez dunántúli hülyeség. Pontozzatok le, de a hülyeség csúcsa hogy ezt elfogadjátok, és még jó is. Vagy úgy vagytok, hogyha nektek szar volt dögöljön meg a másik is? Ezt úgy mondom, hogy én végül nem kértem fájdalomcsillapítást, de megnyugtató volt, hogy adott a lehetõség.
Én egy éve szültem Tb-n.érzéstelenités 0 én kértem a válasz az volt hogy akkor jo ha fáj és fájdalom nélkül nincs szülés.Ez az én tapasztalatom
Ja és pontozzatok le nyugodtan, mert én nenm a jó százaléktól érzem magam valakinek, meg attól hogy fájdalomcsillapító nélkül szültem. :) )
a puccos kórházakon kívül általában nincs, bazira fáj, de ke lehet/kell bírni. Terhesség alatt mindenki parázik, h ne veygen be semmi gyógyszert. ne érintkezzen vagyszerrrel.... a szülésnél is az a jobb, ha természetes, nincsenek szerek, mellékhatások.
Bár nem Tatabánya, csak leírom, hogy Szombathelyen se adnak azt mondják fájás nélkül nem születik meg a baba. Epidurál sincs, kérni se lehet.
Ez más kórházban is így van, mégis sorra szülnek az anyukák.Ki lehet bírni; én is élek még. :)
komolyan :) mintha bedrogoztak volna :) )) pedig éjfélkor indult be a szülés, 4-re megszültem, de aludni sem bírtam, uh csak utána este sikerült elaludnom... annyi inger ért, a baba meg a szülés h én ilyet még nem éreztem (mert amúgy drogozni soha nem drogoztam csak gondolom az is ilyen eufólikus érzés lehet :) )
Elsõ! És ettõl büszke vagy magadra? Nem kellene :) A legtöbb kórházban egyébként van lehetõség, úgyhogy nem tudom honnan van az infód. Alap hogy a fájdalmat amit lehet, csillapítani kell, vagy meg kell adnni a választás lehetõségét. Gondolom fájdalomcsillapító injekciót tudnak adni, ahhoz nem kell anesztes. Az epidurálás problémás, ahhoz szakember kell, nem elég a szülész. Lehet hogy kéjgázt is alkalmaznak. Kérdezz rá az orvosnál a helyszínen, hogy mik a lehetõségek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) tudom hogy ki lehet bírni mert már szültem..és nagyon megkínoztak gondoltam most ha nem muszáj akkor nem szenvednék..és meg vagyok lepve hogy erre nincs lehetõség!!!! Lehet ha pénzt kínálok egybõl megoldják..mint általában:(
igen :) de értettétek :) )
És lõn! Lepontoztatok. Jólesett :) )
Nem eufólia az te hanem eufória :)
eufóliában? de aranyos ez az elírás:-)
sok helyen nem adnak, ....szerintem a legtöbb helyen... én azért büszke voltam hogy sikerült így szülnöm(hogy kibírtam ezt az iszonyat fájdalmat)...iszonyat élmény volt...utána tiszta eufóliába voltam....
masodik szules konnyeb mar tudni fogod mi jon es a fajasok kibirhatoak hidd eel Jobb drogok nelkul szulni me hatba szurkalas nelkul.Egy ido utan almos leszel aa fajdalomtol es jobb lessz Gondoskodj rola ne legeyn ne engedd a kezzel tagitast inditas infuziot amig csak lehet otthon vajudj akkor indulj a korhazba ha mar nagyon nem birod igy a legkisebb az esleye hogy fajdalmassan beavatkoznak.kerj gatvedelmet koveteld.Ne engedj semmi olyat ami szerinted faj pl beontes brotvalas ezt otthon is megteheted vagy kezzel tagitas ez nem kell tagul az magatol ha hagyak Igy a szules egy egesz mas elmeny lessz sok sikert

Igaz, h aki az első szülésnél oxitocint kapott, az a másodiknál nem kaphat?

sosem hallottam még, de a minap oltastam itt

Legjobb válasz: Ilyen egyaltalan nincs. Valaki megint okoskodott?

Ilyen egyaltalan nincs. Valaki megint okoskodott?
olvastam en is, csak nem akartam itatkozni...persze, hogy adhatnak a tobbedik szulesnel is, nincs olyan, hogy mar megkapta a maximalis oxitocin adagjat valaki. amugy megjegyzem, orgazmuskor is oxitocin szabadul fel a szervezetben, szoval, aki egyet azzal szult, meg elvezhet attol:)
4-bõl 3-szor ezzel szültem.
Lehet, hogy kaptál, csak nem tudod, nem emlékszel
Hát ha ez így van nagyon király mert én nem kaptam gyakorlatilag de a záróm szerint igen. Gondolom így csal a kórház, na de ha másodszor szükséges lenne akkor mi van?
A kérdező hozzászólása: igen, teljesen meglepett engem is ez az állítás.Elsõ fiamnál rengeteg oxit kaptam, de nem lettek fájásaim attól sem.
mindkettõnel kaptam
én kaptam mindkettõnél az elsõnél elfolyt a magzatvíz, és még 12 órával késõbb sem indult be a szülés, a másodiknál a baba került vészhelyzetbe, amiatt kellett meggyorsítani a folyamatot. Miután mind a kétszer ugyanannál a szülésznõnél szültem, még beszélgettünk is róla, hogy nekem már ne mis megy oxi nélkül. Simán lehet többször is adni.
szakértõ hozzászólt...nem igaz, ötször is kaphatsz
Hm? Indoklást nem írtak hozzá? Addig én nem foglalkoznék ezzel... Mellesleg ez gyakorlatilag is furcsa. Soha nem kérik az elõzõ szülésed zárójelentését, amikor mész szülni a következõt, és akkor meg honnan tudnák...
14:26os vagyok 1 óra vajúdás után hármat nyomtam és kint volt a babám, már az úton a kórház felé majdnem "kiesett belõlem" bocs aszóért de így van, már csak emlékszek, hogy mindenki kapkodott mint a hülye nemhogy oxitocint még borotválni se volt idõ....

Az igaz lehet, hogy ha valaki sokszor szül, annál egyre nagyobb a komplikáció esélye szülésnél?

Legjobb válasz: Császáros anyukánál igen, de hüvelyi úton szültnél nem hiszem, nem tudok ilyenrõl.

Császáros anyukánál igen, de hüvelyi úton szültnél nem hiszem, nem tudok ilyenrõl.
Elgondolkodtató mert régen sokan szültek 5-8.-sõt 11 gyereket is. Errõl egy nõgyógyászt kellene megkérdezni v. legalább egy medikust.
nem értem császárnál miért gyakoribb, fõleg a programozottnál , ahol elõtte nem is gyötrik a méhet?Megmagyaráznátok?Egyébként a nõdoki a Mokkában kifejezetten azt mondta, hogy minél többször szül valaki, annál nagyobb az esélye, mivel a méh összehúzódó képessége csökken, vagyis elfárad...

Az oxitocinrol szeretnék véleményeket olvasni. Azt hallottam sokaktol, hogy iszonyu vad fäjäsokat indit, sokkal erösebbek, mint a nem beinditott szülésnél. Igaz ez?

Valaki azt mondta, hogy emberfeletti fäjäsok voltak neki az oxitocintol, nagyon sürüek, alig kapott levegöt, és nem szeretne többet szülni igy.

Legjobb válasz: Én a szülés után kaptam, amikor a méhösszehúzódást segítették elõ. Azt tudom, hogy majd' lefordultam tõle az asztalról. De nem fájt jobban mint a szülési, csak más volt utána már. Alapból nem adnak ilyet, csak ha muszáj szülés alatt. De szerintem mondd az orvosnak, hogy ha nem muszáj, nem kéred, mert szeretnéd, ha természetes úton megy. Ha meg szükséges, úgysem kérdezik...

Én a szülés után kaptam, amikor a méhösszehúzódást segítették elõ. Azt tudom, hogy majd' lefordultam tõle az asztalról. De nem fájt jobban mint a szülési, csak más volt utána már. Alapból nem adnak ilyet, csak ha muszáj szülés alatt. De szerintem mondd az orvosnak, hogy ha nem muszáj, nem kéred, mert szeretnéd, ha természetes úton megy. Ha meg szükséges, úgysem kérdezik...
Én is kaptam oxitocint, mert nem akartam jönni a fájások, és féltek, hogy bezöldül a magzatvíz. Én ahogy megkaptam infúzióba egybõl 3 percenként jöttek a fájások, elõször gyengébbek, majd a végén már elég erõsek, de kibírhatóak. Én mondjuk 3 óra után kaptam epidurált, úgyhogy így könnyen szültem. Ha választani lehetne, én biztos kérnék oxitocint.
Szia! Én császárral szültem, így a mûtét után egybõl azt kaptam az infúzióba kb 3 zacskónyit, majd mindennap napi 3* 6 napon keresztül. aztán ki kellett váltanom csepp formában és még 1 hétig szntén napi 3* inni. Nem olyan szörnyû, mint ahogy azt én is vártam. Én sajnos nem tudtam elkerülni.
Nekem csütörtök hajnalban megindult már a tágulás, mikor a kórházba bementem pénteken reggel, 1 ujjnyira voltam nyitva. 7.30-kor burokrepesztés, utána már elég erõsen fájogattam, és fél11 körül kötötték be az oxit. Hát mit ne mondjak, az elég kemény 2-3 óra volt! Az oldalamra fordulni alig tudtam, nemhogy még sétálgatni, viszont nagyon szépen, gyorsan tágultam tõle, és 14.30-kor született a fiam. Én azt mondom, hogy ha magától is halad rendesen a szülés, akkor jobb lehet a fokozatos tágulás, mert elég heves fájdalmakat tud okozni. Viszont ha nagyon elhúzódik a vajúdás, akkor meggyorsítja. Nekem a köv. szülésnél se lenne gond kérni. Túl lehet élni.
ne izgulj, igyál sok málna levél teát, meg esetleg a homeos bogyokat szed. én is ezt csináéltam, elsõ baba és alig értem be a kórházba. mire benn voltam 9 és fél centire kitágultam.
Én nem tudom másnak milyen, de én jó sokat kaptam, mert nem tágultam és a vajúdás 37órás volt, így kellett segíteni, de a beadástól fogva üvöltöztem, aztán csak a 3 dózis PDA segített, így fél órát aludtam közben. De ha nem kapok ki tudja meddig tart?!
Szia. Nekem, amikor elfolyt a magzatvíz, még semmilyen fájásom nem volt, egy ujjnyira sem volt nyitva a méhszáj. 7-kor kaptam oxitocint, 9.30-tól egyfolytában fályt, szünet nélkül. gyorsan tágított, de mivel túl sok idõ telt el, császároztak.
Nekem a kiírt naptól másfél hétig 2 naponta adtak. De mindenkinek aki bent volt és túlhordta. Oxitocin terhelésnek hívják. Na az én lányom ezt kiröhögte, soha nem reagált rá. Szóval nemhogy nagy fájás nem csinált, semmilyet.
Oka van ha azt adnak, nem kérdezik mit szeretnél. Nekem elfolyt reggel a magzatvíz és onnan 12 órán belül meg kellett lenni a babának. Nem voltak rendes fájásaim, oxitocint kaptam. Elsõ szülésem volt, nincs viszonyítási alapom, hogy milyen nélküle. Tudom, hogy közhely, de amint meglesz a babád megszûnik minden bajod. Hallgass mindig a dokira meg a szülésznõre, azt csináld amit mondanak, hamarabb vége van. Könnyû szülést.
Szerintem nem olyan szörnyû, én is azzal szültem. kb. 9 órán keresztül kaptam az infúzióba. Ha nem tágulsz rendesen, akkor szoktak adni. Ha szerencsés vagy és megfelelõen tágul a méhszáj, akkor nem fontos. A döntés természetesen a tiéd, de én meggondolnám adott esetben. Ha elfolyt a magzatvíz és 12 órán belül nem szülsz meg, akkor nagyobb az esélye, hogy valami fertõzést kap el az újszülött babád. És az is elõfordulhat, hogy anélkül egyáltalán nem tudsz szülni, mert nem tágul ki a méhszáj. Akkor marad a császár, de akkor felejtsd el az apás szülést, meg a gyógyulás is tovább tart. Nekem még az oxytocinnal is csak 20 óra alatt sikerült kb. világra hoznom a kisfiamat. Ja, és még mindig választhatod, hogy kérsz EDA-t, és akkor egyáltalán nem fog fájni. Egyéb esetben pedig mindenképpen pokolian fáj, akár oxitocinnal szülsz, akár anélkül. De nagyon megéri! :-) Könnyû szülést neked!
Szia, nekem a 40. héten indított szülésem volt oxotocinnal, mert nem nyilt a méhszájam egyáltalán. Kb 4 órán keresztül folyamatosan emelték az adagot a maximumig, és nem történt semmi. Se fájás, se szülés se semmi. Császár lett belõle. Utána méhösszehúzáshoz adtak injekcióba, na az oltárira fájt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!