Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, nyers (9 db)

Az igaz, hogyha nyersen adjuk a kutyának a húst akkor meghülyül?

Nem rég kérdezték,hogy fõzünk a kutyánknak,azt mondtam,hogy néha igen,és mondták,hogy ne is adjunk nyersen mert hülye lesz tõle a kutya.Szerintem ez hülyeség.

Legjobb válasz: Fertõzést nagyobb eséllyel kaphat - ugye romlékonyabb a nyers hús. A fertõzések egy része pedig idegrendszeri károsodást is okozhat. Ilyen szempontból van benne némi igazság.

Fertõzést nagyobb eséllyel kaphat - ugye romlékonyabb a nyers hús. A fertõzések egy része pedig idegrendszeri károsodást is okozhat. Ilyen szempontból van benne némi igazság.
Platypus, disznóvágáskor elõfordulhat álveszettség (Aujeszky-féle betegség) a nyers disznóhústól, így ennek a falusi legendának éppenséggel van alapja - [link] .
Igen, nagyon Aujeszky-gyanús ez az egész hiedelem, de szerencsére ma már van annyi eszünk, hogy tudjuk, hogy csak a nyers sertés veszélyes, abból is inkább a vaddisznó.
Szerintem meg ugyanarra vezethetõ vissza ez a hiedelem is, mint hogy ha tüskés faággal bökdödik a komondorkölyköt, akkor jó "fogós" lesz nagykorában. Vagy hogy a kuvaszoknak belenõ az agyukba egy csont, és azért kattannak meg vénségükre. Magyarán a tudatlanságra, rossz következtetésekre. A véres nyers hús fogyasztását az emberek a farkasokkal, vadsággal, vérszomjjal asszociálják. A farkas nyers húst eszik - a farkas vad - a farkas vad, mert nyers húst eszik - a kutya megvadul, ha nyers húst eszik. Ennyi. Tök logikus, ha belegondolsz, más téma, hogy nem igaz. Ez kutyafüle az olyan hiedelmekhez képest, hogy õsszel a fecskék hallá változnak és az iszapban telelnek át, tavasszal pedig visszaváltoznak fecskévé.
Nem csak az idõs vidékiekben él ez a tévhit. Ha mindig kaptam volna egy ezrest amikor feltették ezt a kérdést nekem, már nem kellene dolgoznom...
Az Aujeszky tuti hogy nem betegít néhány óra alatt. Ezen kívül marhavágáskor történt, az Aujeszky meg tudtommal disznóval terjed. Úgy általában biztosan van ennek a vírusnak is szerepe a legendában, de az általam említett esetet nem magyarázza.
A nagymamám még abban is hitt, hogy a forró ételtõl veszett lesz a kutya. Pont annyira semmi alapja ennek sem.
Platypus: azt ugye te sem gondolod, hogy egyetlen sztoriból terjedt el egy olyan ország(ha nem világ)méretû hülyeség? :)
*ilyen
Nyilván nem egyetlenbõl, kismillió ilyen van. Egy darabról viszont tudom hogy hiteles, és ez számomra elég, hogy ne totális baromságként tekintsek a többire. Nyilván nem "hülyülnek" meg "vesznek" meg a kutyák önmagában a nyers hústól, de valami egyéb körülmény állhat a megfigyelések mögött. Akár az Aujeszkyn túl is. A nyers etetés mai formája sokszorosan bizonyított és veszélytelen. (Sõt, a japánok sem vadulnak el a sashimitõl:) ) Viszont amikor ezek a legendák keletkeztek, akkoriban mérsékelten állatbarát módszerek szerint etettek és elég mások voltak a körülmények. Disznóbélbõl okádásig bezabált kutyákra meg hasonlókra gondolok.
Max annyiban hülyül meg, hogy teli lesz energiával... olyan fura mikor ilyeneket olvasok, és nem hiszem el, hogy vannak emberek, akik ilyen sötétek ma is, mikor már mindenféle információ elérhetõ, pillanatok alatt gyakorlatilag... Inkább szajkózzák azt, amivel ezelõtt 50 éve ijesztgették egymást a falusiak, vagy nemtudom? :D
Viszont, még kislány voltam , és volt egy kutyánk. Disznóvágás volt nálunk és a szüleim mit sem tudtak arról, hogy sertést nem ehet a kutya. Gyerekként, az eseménytõl a szobámba zárkóztam, és az eb alaposan bekajálhatott a nyers húsból, majd a rá következõ reggelre kimúlt. Azóta jó 20 év eltelt, és 1 éve van kb ismét kutyám... akit nyers hússal etetek, és nagyon megnézem hogy a hús milyen, jó minõségû e. Kicsattanó egészségnek örvend, az energiája hihetetlen... mindenki észreveszi, hogy "mindíg boldog" jókedvû, élénk kutya. "a finom kaja utáni lelkesedés nem mondható meghülyülésnek, sem szokatlannak" --> ez pedig aranyos :D
Hm, az állatorvos, akihez járunk, mesélte, hogy egy német dog nagyon-nagyon beteg lett, mert disznóvágásnál nekiadták a vért. Fel is lefetyelte, és a rengeteg fehérjétõl másnapra kipurcant az emésztése, a hasnyálmirigye, a mája, mindene. Napokig küzdöttek az életéért, de sajnos már nem emlékszem, hogy helyrejött-e.
13-as! Hogy még jobban bonyolítsuk a kérdést: én teljesen meghülyülök, ha spenótot látok, mert imádom:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A dolog nyilván hülyeség, de nekem van egy ötletem, honnan eredhet: Egy rokonom mesélt egy hiteles sztorit, ami elgondolkodtató: tinót vágtak, a kutya telezabálta magát nyers belsõséggel és friss vért lafatyolt rá(valószínûleg nem keveset). Negyed órán belül "megveszett", és lelõtték. A leírás szerint inkább valami rohamot kapott, körbe-körbe forgott és látványosan szenvedett. Nekem ez leginkább úgy hangzik, hogy a túl sok friss hús vagy a vér fogyasztása komoly gyomorpanaszokat? vagy valami hasonlót okozott, a szenvedõ állat meg a laikus szemében "meghülyült" illetve "megveszett". Ez a friss vértõl/hústól megveszõs legenda egészen elterjedt, több idõs falusi ismerõsöm is hisz benne. Valószínûleg a disznótorokon és egyéb állatvágásokon könnyen túlzabálhatták magukat az amúgy rosszul táplált, éhezõ kutyák, ami mindenféle látványos tüneteket eredményezett. A nyers húsra fogni meg sokkal egyszerûbb és jobban is hangzik, minthogy a kutyáknak évente egyszer volt lehetõségük korlátlanul zabálni.
A nagy több, mint fél éve, a kicsi két hónapja eszik nyerset, most újra lecsekkoltam, de még mindegyik normális :)
Hát a kicsi hülyének tényleg hülye, de amíg tápot evett, még hülyébb volt. Ennek persze semmi köze a táphoz, útközben meg lett nevelve és mellesleg átálltunk nyers etetésre, de így sokkal jobban hangzott :)
Akumi:) Az egyik hülye mondja a másik hülye meg elhiszi:)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A vadászok általában nem etetik nyers hússal a kutyáikat, ne zabálják fel az elejtett vadat. A bolti hústól meg ritkán betegszik meg kutya, pláne nem ettõl hülyül meg. Parazitát összeszedhetne, de a boltitól nem fog, vadat meg nem adsz úgyse neki, mert baromi drága és amúgy is féreg hajtod. Fertõzést sem igen kap, romlandó ide vagy oda. Minden kutyásnak látnia kellet már hónapos rothadt húst evõ kutyát, amit a kertbõl ásott elõ. Ha nem akkor pótolja. Meg fog lepõdni, hogy az ég világon semmi bajuk. Amelyiknek baja lesz, az életképtelen. Bár nem tudom a meghülyülés mit jelent, de ha valami végzetes demencia, akkor igen valószínûtlen, különben kihalt volna már az összes ragadozó. Amúgy még nem hallottam farkasról, aki azért zabálta fel a falkatársait, mert nyers húst evett. Sõt, nyilván ha nem éhes, és a neki legmegfelelõbb táplálékból megkapja a szükséges tápanyagokat, akkor sokkal kisebb az esélye, hogy baja legyen. És mégis mi más lenne a kutya fõ tápláléka, mint a nyers hús?
Az enyémek kb 8 hónapja nem kaptak mást csak nyers húst, olyan normálisnak tünnek. Bár az biztos hogy azóta sokkal aktívabbak, bekapcsolt a turbó fokozat nállunk.
Hát akkor kedves elsõ hozzászóló mondok egy érdekességet: a bomló hús felevése - értsd akár ezalatt 3 napos vizihulla, vagy akármi - nem okoz problémát egészséges kutyánál, mint pl. egy fõtt, több napos emberi eléség elfogyasztása.
Kedves 7-es látom megelõztél, és látom te sem a szomszédtól informálódsz kutyatartás ügyben:)
Igen, igaz. Az én kutyáim teljesen meghülyülnek, mikor megérzik a nyers húst, mert annyira szeretik. Amikor nagy ritkán tápot kapnak, akkor nincs akkora lelkesedés.
hû bakker én viszont tényleg meghülyültem, saját magamnak válaszoltam:) akarom mondani Kedves 5-ös!:)
Látod, látod, utolsó, biztos túl sokat voltál nyers hús közelében ;)
Az már igaz, hiába nem eszem húst, amit a kutyámnak adagolok azon idõ alatt simán rámtelepednek a "hülyítõ bacilusok":)
9-es azért a finom kaja utáni lelkesedés nem mondható meghülyülésnek, sem szokatlannak vagy természetellenesnek. Akkor vasárnap délben a magyar családok jó része hülye? Vagy mi... Gondolom mindenki lelkesedett már egy egy ételért, mikor meglátta, hogy az van terítéken. Viszont amikor spenót van, viszonylag ritka a nagy öröm.
Dehogy hülyül.Az enyém 1 éve eszik így semmi baja.

Igaz az, hogy az emberek sem képesek megemészteni a nyers krumplit?

Itt olvastam, de szerintem hülyeség

Legjobb válasz: Nem igaz, ha így volnaa székletben krumlidarabok lennének, mint pl a kukoricánál.

Nem igaz, ha így volnaa székletben krumlidarabok lennének, mint pl a kukoricánál.

Igaz az hogy a nyers tojás egézségtelen?

A haverom sújt emel, minden nap egy nyers tojást megeszik, viszont a barátn?m aki ápolon? azt állitja , hogy a nyers tojás egézségtelen. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nem. De ha nem friss a tojás,és nem megbízható helyrõl származik,akkor szalmonella veszélye lehet.

Nem. De ha nem friss a tojás, és nem megbízható helyrõl származik, akkor szalmonella veszélye lehet.
Az elsõnek igaza van, ha fertõtlenített, szalmonella ellen kezelt tojást veszel akkor annak nincs baja.(Én úgy tudom)
A nyers tojás belsejében lehet szalmonella, ami csak fõzéssel pusztul el, így igaza van a barátnõdnek.
igen, mivel nincs megfözve, megsütve, magas fehérje és víztartalmának köszönhetöen igazi melegágya a vírusoknak, és baktériumoknak. Nem is beszélve az ízéröl... xPxPxP
nem egészségtelen, hanem veszélyes. régen apám is feltörte és kihörpintette, de az a tyúk segge alól került ki.igaz lemosta, de én akkor is elborzadva néztem. soha semmi baja nem volt tõle. ma már semmi nyers nem biztonságos, fõleg a tojás.
Néha én is leturmixolom tejjel nyersen, és felhatom úgy, de csak ha nagyon friss. Amúgy szerintetek mibõl van a tiramisu? Akkor azt se esztek soha, mert veszélyes???
Valóban nem eszem nyáron tiramisut. :) És igaz, amit írtak, nem egészségtelen, de veszélyes. A szalmonella nem egy vicces dolog. A bolti tiramisuban NINCS nyers tojás, éttermekben pedig csak mûmajonézt szolgálnak fel nyáron, valamint nem lehet tükörtojást rendelni (sok helyen), mert veszélyes, és nem vállalják a kockázatot.
Papír szerint, csak a vízi szárnyasok tojása potenciális salmonella-hordozó, de ilyen melegben, ismeretlen tojást... Jobb a békesség.


Igaz az, hogy ha tejet iszunk nyers paradicsomhoz, akkor az hasmenést okoz?

Ha igen, akkor milyen más ételekkel nem javasolt még a tej fogyasztása?

Legjobb válasz: Savanyú ételekkel. Mint a kovászos uborka, paradicsomleves, savanyúkáposzta. Ezektõl azonnal összemegy. Aki kényes erre, annak okoz hasmenést.

Savanyú ételekkel. Mint a kovászos uborka, paradicsomleves, savanyúkáposzta. Ezektõl azonnal összemegy. Aki kényes erre, annak okoz hasmenést.
Egyénfüggõ, nekem nem okoz, de pl. ha éhgyomorra megiszok egy pohár 100 %os narancslevet, az meghajt.
Én rendszeresen eszem pardicsomos szendvicset tehéntejbõl készült kakaóval, és semmi. Szóval egyénfüggõ.
Szerintem se okoz.

Igaz az, hogyha nyers krumplit eszek akkor a hajam és a körmöm szépülhet, egészségesebb lehet?

Valahol hallottam. persze nem napi 3 kilóra gondolok, hanem ugy amennyit megkívánok. akár csak 1 db 3 naponta. vagy ahogy ell, ha igaz...

Legjobb válasz: A keményítõ valóban segít, és ez van a krumpliban nagyon sok. Ezért tartják sokan a burgonyát szépítõnek.

A keményítõ valóban segít, és ez van a krumpliban nagyon sok. Ezért tartják sokan a burgonyát szépítõnek.
A répa jobb. És minden más, amiben A-vitamin van. De vitamint ne szedjél: ez zsírban oldódó, és gondokat okozhat, ha sokat szedsz. Mellékesen a szõröd is egy kicsit jobban nõ ettõl :-) és szebb, egészségesebb lesz :-)

Az igaz, hogy ha hetente 1x kapnak a macskák egy nyers tojást akkor nem hullik a szõrük?

Azt hallottam,hogy heti 1 tojás és szõrhullás nincs többé.

Legjobb válasz: Nem. Minden emlõsnek hullik a szõre (persze ha van), így újul meg.

Nem. Minden emlõsnek hullik a szõre (persze ha van), így újul meg.
hullatni mindenképp kell neki, hiszen így váltja a bundáját, mint te a hajadat. fényesebb lesz tõle a bundája.
Fõleg ha meg sem eszi :D
Felülmúlhatatlan a B vitamin tartalma. http://shelener.hu/eleszto.html
Heti rendszerességgel pár falat elfogyasztása, semlegesíti a stressz hatást, serkenti a hasnyál mirigy mûködését, megszépíti a bõrt.
Bizony, ez mid igaz, kamaszoknak szokták ajánlani a pattanásos bõr kezelésére.

Az igaz, hogyha valaki nyers tojást eszik, szebb lesz a hangja?

Legjobb válasz: Nem, de elõbb lesz szalmonellás:) (már ha ezt elõnyként fel lehet fogni)

Nem, de elõbb lesz szalmonellás:) (már ha ezt elõnyként fel lehet fogni)
b szerintem nem lesz, max jót tesz a hangszálaknak, jobban bírja amegpróbáltatásokat, de az igaz h az énekesek eszik illetve amikro én jártam énekkarra akkor versen yelõtt mindig mondta a tanárunk h. igyunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!