Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, nem szabad (106 db)

Szoptatás alatt milyen tornákat lehet végezni? Az igaz, hogy nem szabad nagyon ugrálni, emelgetni? Vagy csak valami butaság?

Legjobb válasz: Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3,5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!

Nem igaz. Barmit tornazhatsz, de ha lehet, az izomlazat keruld el! Bar nalam meg az sem okozott gondot. 3, 5 honaposom mellett futok, zumbazok, sulyzos aerobikra jarok. Kizarolag szoptatok, rengeteg tejem van!
Állítólag az izomláztól megváltozik az anyatej íze és nem kell a babának, én ilyet nem tapasztaltam, bármit lehet sportolni amivel nem terheled a mellizmod szerintem.
Én a fegyencedzést kezdtem el újra a szülés után. Sokszor van izomlázam (nemcsak ettõl), de a babámat még sosem zavarta. És tejem is mindig van elég (igény szerint szoptatok).
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem butaság, egyes anyukáknál okozhat némi gondot, de ez nem törvényszerû. A szakik azt javasolják, hogy kerüljük a mellizmok megerõltetését és a nagy rázkódással járó mozgásokat, illetve ha az utóbbit csináljuk, akkor jól megtámasztó melltartót vegyünk fel. De amint látod, vannak kivételek, úgyhogy próbáld és majd kiderül. :) Egyébként az izomláz nemcsak a tej (íze) miatt lehet probléma, ha épp, hanem egyébként is rossz, mert ilyenkor felszaporodik a szervezetben a tejsav, ami az elégtelen égés következménye. Én egy Pilates-es programon úgy tanultam, hogy (ha elõzõleg nem sportoltál rendszeresen, nem vagy hozzászokva, akkor) a "rászoktató" szakaszban úgy érdemes mozogni, hogy addig csinálod folyamatosan, amíg el nem kezded kapkodni a levegõt, aztán pár perc szünet, amíg rendezõdik a légzés, majd folytatod így tovább.... Ezzel eleinte csak rövid idõt fogsz tudni egyben megcsinálni, viszont szinte teljesen elkerülhetõ az izomláz. - Én soha életemben nem sportoltam, de amikor eszerint a módszer szerint kezdtem Pilates-ezni, tényleg mûködött, nem volt fájdalmam, és napról napra egyre többet tudtam egyhuzamban letolni. :)

Igaz? Állítólag nem szabad már ilyenkor a háton feküdni, mert nyomom a bébim. Pedig nekem néha olyan jól esik mikor nagyon fáj már a hátam. Párna a has alá, azzal nem nyomom? Igaz lehet ez? 30+4 km

Legjobb válasz: Nos, én elég sokat feküdtem háton egész a végéig, szerintem lehet érezni ha nem jó a póz, olyankor vált az ember. Aludni az oldalamon aludtam, de amúgy meg ahogy kényelmes.

Nos, én elég sokat feküdtem háton egész a végéig, szerintem lehet érezni ha nem jó a póz, olyankor vált az ember. Aludni az oldalamon aludtam, de amúgy meg ahogy kényelmes.
Addig szabad háton feküdni, amíg jólesik.Ha már neki nem jó, azt megérzed, és neked sem lesz jó.
Azért szokták mondani, hogy nem jó háton feküdni, mert a baba nyomja az ereket a gerincedben.
én mindkét terhességemnél háton aludtam a legtöbbet a végéig. plusz úgy tévéztem, olvastam, stb. ha oldalt feküdtem nagyon megfájdult a csípõm.
Igen, azt mondják azért nem ajánlatos, mert ha háton fekszik az ember lánya, akkor a baba-ha úgy helyezkedik-el tud nyomni fõeret, ami neked és neki sem jó. De én is azt gondolom, hogy ha nem esik jól, vagy kezded furcsán érezni magad, úgy is meg fogsz fordulni.
Érzed ha nem jó. A lányomnál nem éreztem ilyet, de az ikrekkel nem bírtam ki 30 hét után már egy sima uh-t sem hanyatt fekve, oldalra kellett fordulnom, mert nem kaptam levegõt és szédültem. Meg a babák is rúgtak, nyügik voltak addig, míg nem fordultam el. Akkor nyugi lett odabenn.
A babának NEM árthatsz magadnak, mert elnyomod a vena cava inferiort, ami szédülést, extrém esetben ájulást okozhat. Érezni fogod, ha mér nem jó a háton fekvés, addig nyugodtam feküdj háton, én is háton fekszem még mindig! 39h km

Tényleg igaz hogy nem szabad meleg vízben fürödni az utolsó hetekben? Mert megindúlhat a szülés?

Legjobb válasz: Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..

Remélem nem.. igaz... :) Én is szoktam hetente egyszer azért olyan jól esik. Mondják... mondják... de hát ha az utolsó hetekben beindul az már nem olyan gáz, nem? Bár attól függ. sztem a 36 hét után már nincs gáz. Bár még csak 32 hetes vagyok, idáig nem okozott problémát, pedig füröszkélek..
Szia, én 33 hetes vagyok, és még minden este fürdök.De mostmár vigyázok arra hogy ne legyen meleg a víz, és a hasam ne menjen víz alá.Ha eddig fürödtél és nem volt belõle gond, akkor szerintem pár perces fürdõt nyugottan vehetsz.Hány hetes vagy?Boldog babavárást.
A fürdést azért nem ajánlják az orvosok az utolsó hetekben, mert ilyenkor már bármikor kinyílhat a méhszáj, és már nincs védelem az esetleges fertõzésektõl. Egyébként semmi gond a fürdéssel a terhesség alatt, én is fürödtem a 36. hétig, amikor az elsõ babámat vártam.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok


Az igaz, hogy nem szabad csak egy izomcsoportra edzeni intenzíven?

Azt hallottam, hogy nem jó, ha csak egy izomcsoportot erősítünk, és azt, hogy minden izmot egyszerre kell erősíteni. tehát pl. nem jó, ha 2 hónapon át csak hasprést csinálok, és semmi mást (kellene mellete guggolnom, húzódzkodnom, fekvőtámaszoznom stb... ) mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: igen, mindenre kell edzeni, nem pedig 2 hónapig csak egy izomcsoportot. Ez hogy a rákba jut egyáltalán eszébe bárkinek is?:) Google-ba: alapismeretek

igen, mindenre kell edzeni, nem pedig 2 hónapig csak egy izomcsoportot. Ez hogy a rákba jut egyáltalán eszébe bárkinek is?:) Google-ba: alapismeretek
Mindenre kell, és igen lábra is, amit sokan kihagynak!
Ez kérdés volt?
Logikusan gondolkodva, nem jut eszébe az embernek, hogy amíg az egyikre koncentrálva két hónapon át eddz, addig a többit nem éri terhelés és visszafejlõdnek, mellesleg azt az egyet túleddzük, és ezért nem fog fejlõdni?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Kondinál az mennyire igaz hogy nem szabad olyan gyakorlatokat végezni amikben a váll felé megy a kezünk, mert tönkreteszi a vállizületet?

Legjobb válasz: Ezt szépen megfogalmaztad, inkább úgy fogalmaznám meg, ne végezzünk olyan gyakorlatot, aminél túlságosan hátravan feszítve a váll például nyak mögül nyomás.

Ezt szépen megfogalmaztad, inkább úgy fogalmaznám meg, ne végezzünk olyan gyakorlatot, aminél túlságosan hátravan feszítve a váll például nyak mögül nyomás.
Így van, pl nyak mögött nem csinálunk semmit, nem nyomunk és nem húzunk.

Ha tömegnövelésre gyúrok akkor az igaz, hogy nem szabad többet cukrot ennem?

Ha igaz akkor lemondhatok a csokikról is? És ezekután a kávét cukor nélkül kell meginnom? És mi van az alkohollal, szombatonként este belefér 1 ször? Irjon aki tapasztalatból tud segiteni! Kiváncsian várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Alkoholról nem ártana. De a cukorról nem feltétlen. Max elhízol tõle. Most arról ne beszéljünk, hogy persze nem ajánlott óránként 10g szõlõcukrot belöknöd. Csak gondolj a tömegnövelõkre. Ch része [ált.] mindig valamilyen cukor. Edzés után meg alapból cukorból töltesz vissza [Ch rész]. Csoki sem nagy dolog. Dob a kedélyállapotodon, meg kell egy kis nasi, hogy ne fásulj be! De mindent csak mértékkel, és nem a legszarabbat!

Alkoholról nem ártana. De a cukorról nem feltétlen. Max elhízol tõle. Most arról ne beszéljünk, hogy persze nem ajánlott óránként 10g szõlõcukrot belöknöd. Csak gondolj a tömegnövelõkre. Ch része [ált.] mindig valamilyen cukor. Edzés után meg alapból cukorból töltesz vissza [Ch rész]. Csoki sem nagy dolog. Dob a kedélyállapotodon, meg kell egy kis nasi, hogy ne fásulj be! De mindent csak mértékkel, és nem a legszarabbat!
ja és attól az 1 sörtõl sem lesz semmi bajod :) Csak ne idd le magad idiótára. :)
Nem tilos semmi, de célszerû nem tömni magadba a cukrokat. Edzés után van értelme 40-50 dextróz bevitelnek, persze proteinnel együtt, de más alkalommal, napközben, nem ajánlom az egyszerû cukrok fogyasztását. Persze módjával belefér sokminden, kávéba is kis cukor és a heti egy-két sörtõl sem fogsz lassabban fejlõdni, de mindennek a mérték az alapja. Tedd rendbe a tömegnövelõ étrended, legyen napi 2-2, 5g*testtömeg kg a fehérje és 5-6g*testtömegkg a szénhidrát. Fehérjét ezekbõl vidd be: sovány húsok, tojás, sovány túró, ptotein tápkieg. Szénhidrát: zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiõrlésû tészta és teljes kiõrlésû kenyér + mehet sok zöldség a kaják mellé.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)

Igaz, hogy nem szabad gyújtani az autót ha sebességbe van benyomott kuplunggal?

Legjobb válasz: Akkor megugrik, ennyit tudok, kezdõ sofõrként elõfordult piros lámpánal:)))

Akkor megugrik, ennyit tudok, kezdõ sofõrként elõfordult piros lámpánal:) ))
Miért nem szabad? Én szoktam, eddig nem volt gond. Talán akkor gond, ha rossz a kuplung, de állásban is elromlana?
Mit jelent nálad a gyújtani? Beindítani? Ha ezt akkor minden további nélkül lehet... ha normálisan mûködik a kuplungod, és be is nyomod ezt a pedált akkor nincs ilyen mint amit az elsõ ír...nyílván õ tényleg nagyon kezdõ...
A kérdező hozzászólása: én nem tudom, egy ismerõs mondta de én már így gyujtom be a kocsit 3éve.
Nyilván nagyon kezdõ volt:) De ha lefulladsz, gondolom, akkor kell ráindítani újra, egyébként nem látom értelmét, induláskor üresben van, szóval nálam akkor ugrált mindig az autó, és újra lefulladt, ilyenkor az oktató mondta, h talán sebességbõl ki kellene venni.. Mondjuk ez nem mérvadó információ, mert a mi régi autónk akkor is megugrik, ha sebességben van, és nyomod a kuplungot indításkor... Csak úgy tudok elindulni vele, h ne vigye ki a garázst, vagy a szemben parkolókat, h mindent elengedek, és csak a kulcsot fordítom:)
Szabadni szabad... Senki nem tiltja, csak nem tesz jót neki!
DJ.Szicso: Miért nem?
én se gyújtogatom az autóm! Hisz nem akarom hogy leégjen! amúgy én azt hallottam azért nem mert ilyenkor sokkal több terhet kell forgatni a motornak(önind.) mint ha csak üresben lenne!

Az igaz, hogy nem szabad minden nap salátalevelet adni a hörcsögnek?

Mert az enyém minden nap kap egy levelet a salátából és imádja, nincs semmi baja t?le.

Legjobb válasz: Mondják hogy felgyûlik bennük a sok vegyszer, mi termeltünk és abból adtunk mikor volt még hörcsögöm. Mindenesetre a szélsõ leveleket ne add, azok a leg vegyszeresebbek és a belsõket is megmosva, megszárítva.

Mondják hogy felgyûlik bennük a sok vegyszer, mi termeltünk és abból adtunk mikor volt még hörcsögöm. Mindenesetre a szélsõ leveleket ne add, azok a leg vegyszeresebbek és a belsõket is megmosva, megszárítva.
Nem szerencsés minden nap ugyanazt adni, hacsak nem csalamádét adsz mint én.A csalamádé alatt, a vegyes zöldséget, gyümölcsöt, értem.5-6 fajta zöldség, gyümölcs, durván felaprítva elkeverve, mikor mi van a háznál.Természetesen szárazat és magvakat is kap mellé.Én két naponta etetem mert raktároz, de szerencsére látom a raktárát, mert átlátszó mûanyag a ketrec alja, így tudom, hogy mikor ürült ki.:D
nem mert felpuffad tõle! Heti 3-szor elég lenne neki! :)
A kérdező hozzászólása: Többféle gyümölcsöt/zöldséget szoktam adni neki, eléggé változatos az étrendje! De minden nap szoktam neki salátalevelet is adni. De akkor igyekszem máskor a belsõ leveleit adni neki és akkor nem minden nap. Lehet emiatt lett ilyen dagi. :)

Az igaz, hogy nem szabad egyik cici után a másikból szoptatni, mert keveredik a már emésztett tej a még emésztetlennel és ezért fájhat a baba hasa?

Legjobb válasz: Nekem is a fiamnál azt mondták, hogy ne szoptassam olyan gyakran (mert kezdõ anyukaként minden sírására azt hittem hogy éhes de a cicizéstõl csak rosszabb lett, mert eszméletlen mód fájt a hasa és ráadásul mindig csak az elsõ tejet szívta ki.) Szóval hogy 2 és fél óra teljen el a 2 szopi között, és hogy jól szívja ki az "elsõ" mellet, mert van olyan baba (a fiam ilyen volt) akinek az elsõ hígabb cukordús tejtõl zöld lesz a széklete és nagyon fáj a pocija. A lányom elsõ perctõl kezdve 3 óránként eszik és sose volt még gond hogy melyik cicibõl eszik elõször meg utána stb. Szóval lehet hogy ez gyerekfüggõ is :) Van amelyik érzékenyebb van amelyik kevésbé.

Nekem is a fiamnál azt mondták, hogy ne szoptassam olyan gyakran (mert kezdõ anyukaként minden sírására azt hittem hogy éhes de a cicizéstõl csak rosszabb lett, mert eszméletlen mód fájt a hasa és ráadásul mindig csak az elsõ tejet szívta ki.) Szóval hogy 2 és fél óra teljen el a 2 szopi között, és hogy jól szívja ki az "elsõ" mellet, mert van olyan baba (a fiam ilyen volt) akinek az elsõ hígabb cukordús tejtõl zöld lesz a széklete és nagyon fáj a pocija. A lányom elsõ perctõl kezdve 3 óránként eszik és sose volt még gond hogy melyik cicibõl eszik elõször meg utána stb. Szóval lehet hogy ez gyerekfüggõ is :) Van amelyik érzékenyebb van amelyik kevésbé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt a kimerítõ választ!

Az igaz ha valaki rosszat álmodik, azt nem szabad felébreszteni?

Mert szörnyethalhat?

Legjobb válasz: Dehogy. Ugyan mitõl halna meg? Szerintem még örülne is neki és megköszönné.

Dehogy. Ugyan mitõl halna meg? Szerintem még örülne is neki és megköszönné.
Ez hülyeség. Szerintem te kevered az alvajárókkal, de azok sem halnak szörnyet csak õket valamiért nem szabad felébreszteni közben.
Nem azért mert szörnyethalhat, hanem mert rosszkedvû lesz, és szájba vág.
... inkább keltsd fel.
Egyszer valami nagyon rosszat álmodtam..nõvérem észrevetzte h filyik óllam a víz és hogy forgolódok meg kapkodok..felkeltett..én meg véltelen lehánytam :D:D:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!