Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, nem (4280 db)

Bravo 1.4 hidegen nem indul öninditóval, öninditó fellett ujitva, Deha betoljuk, meg beindul. , közben a riasztó is szórakozik, igaz az nem a gyári hanem 2éve rakattam belelehetséges, hogy a riasztó miatt nem indul?

Deha betoljuk beindul.

Legjobb válasz: Én kipróbálnék egy másik (lehetõleg új) akksit, vagy éjszakára feltenném töltõre, aztán ha így reggel pöccre indul, akkor mindenképp akksi csere. Bár rá is mérhetsz reggel egy feszültségmérõvel: megméred indítás elõtt, aztán méred miközben indítani próbálsz. A legtöbb riasztó újrainduláskor élesedik, ha az akksid kapacitása lecsökken, akkor indításkor leesik a feszültsége de amikor elengeded a kulcsot visszaáll és a risztó élesedik. Szerintem így függhet össze a két dolog.

Én kipróbálnék egy másik (lehetõleg új) akksit, vagy éjszakára feltenném töltõre, aztán ha így reggel pöccre indul, akkor mindenképp akksi csere. Bár rá is mérhetsz reggel egy feszültségmérõvel: megméred indítás elõtt, aztán méred miközben indítani próbálsz. A legtöbb riasztó újrainduláskor élesedik, ha az akksid kapacitása lecsökken, akkor indításkor leesik a feszültsége de amikor elengeded a kulcsot visszaáll és a risztó élesedik. Szerintem így függhet össze a két dolog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. De az aksi jó. De igysem akar inditani.ha meg betolom akkor indul.Öninditó teker az autó nem indul.
Meg kellene mérni azért az akku feszültségét hogy terheléskor mégis hány voltra esik vissza!! Mert lehet hogy teker az indító, de az elektronika meg letilt 10V alatt. Szerintem csak kellene hinni ha már 3x mondják hogy mérj. Villszer(Brava 1.6B tulaj)
A kérdező hozzászólása: Az a legnagyobb, gondom, hogy csak hidegen csinálja, meleg motornál egy pöccre indul.
A hideg aksi kevesebb áramot ad le, fõként ez télen szokott jelentkezni, a motor is nehezebben fordul át hidegen mivel az olaj is dermedtebb. Keríts 1 kézimûszert, mérd meg az akkut indítás elõtt, közben, majd ha jár a motor akkor is. Legalább a töltést is ellenõrizted.
A cellazárlatos akksinak felgyorsul az önkisülése. Éjszaka alámerül, de nappal sûrûbb használatnál nincs ideje alámerülni. A régi Ladás idõkben volt már ilyen gondom... Még egy dolog elõfordulhat, és az a kopott önindító persely.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat, sokat segitettek most az aksi töltõn van aztán reggel majd meglátjuk milessz.Mégegyszer köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Ûdv nindenkinek kipróbáltam uj aksival és igysem indult, csak betolásra.Lehet, hogy az öninditót nem jól csinálták meg.MERT VANOLYANKOR NEMIS TEKER.

Milyen kombinációkat lehet variálni, ha a babám evett már almát, krumplit, répát, igaz az nem az erössége, barackot? Már kifogytam az ötletekből, nem tudom mit főzzek Neki.5 és fél hónapos. Sütőtököt is szereti nagyon, de az csak üveges van itthon.

Legjobb válasz: Ezekbõl lehet variálni, ahogy kedved tartja, sütõtököt almával, répát almával. Egyébként banánt is adhatsz neki, cukkínit, rizst, gyümölcsket is lehet még, bár most kevés a választék, de vannak fagyasztottak. Geszenyepürét, és lassan a húst is elkezdheted neki. Egyébként én a bébiételekrõl szoktam lesni és azt készítem el itthon, vagy csak veszek pl. sütõtököt és azt turbózom fel még csirkehússal. Persze ezeket mind meg kell kóstoltatni vele.

Ezekbõl lehet variálni, ahogy kedved tartja, sütõtököt almával, répát almával. Egyébként banánt is adhatsz neki, cukkínit, rizst, gyümölcsket is lehet még, bár most kevés a választék, de vannak fagyasztottak. Geszenyepürét, és lassan a húst is elkezdheted neki. Egyébként én a bébiételekrõl szoktam lesni és azt készítem el itthon, vagy csak veszek pl. sütõtököt és azt turbózom fel még csirkehússal. Persze ezeket mind meg kell kóstoltatni vele.
A kérdező hozzászólása: a répa almával az laktató ebédre, vagy kell krumlival sûríteni?
Krumplit tehetsz mindenbe. Pl krumpli-sütötök-alma, krumpli-répa, alma-barack, krumpli-s.tök, krumpli-répa-s.tök.
Nekem is ugyanekkora a babám és a kedvence mostanában az alma-banán-darált keksz. Tudom, hogy ez utóbbi nem gluténmentes, de 1, 5 hét múlva 6 hónapos lesz. Viszont a mérete 8 hónapos babának felel meg. Ja és tápszeres.
A kérdező hozzászólása: semmit nem akar enni ma :(
Az lehet a foga miatt is! Mi is szenvedünk vele, egyik héten eszik rendesen, következõ héten meg alig-alig, vagy semmit.

Miért használják a nők azt a kifejezést, hogy "igazi férfi"? Nem minden férfi "igazi"? Vannak "mű férfiak" is?

Legjobb válasz: igen....pl szerintem egyetlen metroszexuális férfi sem nevezhetõ igazi férfinek... a homokosok közül sem, de vannak olyan sima pasik is, akik annyira gyávák vagy nebáncsvirágok, hogy õk se igazán nevezhetõk férfinek az igazi férfi nyers erõt, önbizalmat sugároz megjelenésével, de ugyanakkor tud gyengéd lenni a nõhöz, akit szeret...

igen....pl szerintem egyetlen metroszexuális férfi sem nevezhetõ igazi férfinek... a homokosok közül sem, de vannak olyan sima pasik is, akik annyira gyávák vagy nebáncsvirágok, hogy õk se igazán nevezhetõk férfinek az igazi férfi nyers erõt, önbizalmat sugároz megjelenésével, de ugyanakkor tud gyengéd lenni a nõhöz, akit szeret...
az igazi nõ az, aki nõies, bájos, úgy is öltözködik, olyan a stílusa is, de ez nem egyenlõ pl a plázacicákkal... õk már nem nõiesek, hanem ku.vásak...és egy igazi nõ nem bugyuta, nem beszél csúnyán, nem issza részegre magát, mindig van egy tartása...utolsónak pedig: a zsák megtalálja a foltját....ha nekedtetszenek a b.zis pasik az sokmindent elárul rólad
az igazi férfi férfias. pl a kaktuszra is mondják, hogy nem igazi virág, mégsem mûvirág... kár kötözködni.
Ennyi hülyeséget .... Sztem egy metrosex, magára extrém módon igényes srác nagyon is sexy és izgató. És mellesleg ettõl nem lesz kevésbé férfias. Ez megint annyira magyar mentalitás, ha valaki már igényesebb pl. mert borotválja magát (mai fiatalok zöme azért), ad magára öltözködésben is stb, na meg finom férfiparfum és sorolghatnám, akkor már mindjárt nem lesz férfi ? Tudja fene, én azért maradok az igényes srácoknál, nekem nagyon is "férfik" ettõl még. Na aztán hogy a homokopsokhoz mi köze lenne, azt végképp nem értem, csakl mert pont ismerek olyan meleg srácot, akinél férfibbet még nem is láttam, ha lehet így fogalmazni, és lányok is oda vannak érte, csak hát hiába. De élsportoló, nagyon szép alakja van, igényes, stílusos. És egy cseppet sem lányos. Most akkor hogy is van ez?
homokosok
A kérdező hozzászólása: és akkor milyen az "igazi nõ" ???
miért pontoztatok le?:(
jó olvasni az ilyen véleményeket, mint a tiéd, 14:12-es! Teljes mértékben igazada van! 23/f


Melyik nem igaz az f (x) =-2x+6 függvényre? A, a függvény grafikonja nem halad át az origón B, a (4;-2) pont rajta van a függvény grafikonján C, az y-tengelyt a +6 pontban metszi D, az x-tengelyt a +3 pontban metszi E, meredeksége 2

Létszi kiszámítással !! Pls :) fontos lenne ezen múlna a 3-asom !! :)

Legjobb válasz: A -> 0 = 6 -> A függvény valóban nem halad át az origón. B -> -2 = -2*4+6 -> -2 = -2 -> A (4,-2) rajta van a függvény grafikonján. C -> Lásd A pont, a függvény a 6-nál metszi az y tengelyt. D -> 0 = -2*3 + 6 -> 0 = 0 -> D is igaz E -> (-2x+6)' = -2, ez nem igaz, a függvény meredeksége -2, nem +2. Tehát csak az E nem igaz.

A -> 0 = 6 -> A függvény valóban nem halad át az origón. B -> -2 = -2*4+6 -> -2 = -2 -> A (4, -2) rajta van a függvény grafikonján. C -> Lásd A pont, a függvény a 6-nál metszi az y tengelyt. D -> 0 = -2*3 + 6 -> 0 = 0 -> D is igaz E -> (-2x+6)' = -2, ez nem igaz, a függvény meredeksége -2, nem +2. Tehát csak az E nem igaz.
E-hez még hozzátenném, hogy ne így írd le, mert deriválást valószínûleg még nem tanultatok. Lineáris függvénynél a meredekséget az x tényezõje határozza meg, ami itt -2. Innen tudod, hogy a meredekség -2.
Mármint az x együtthatója.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen !! :)

Mennyire igaz az a mondás, hogy ha a jelenlegi nem tudja feledtetni az előzőt, akkor nem az igazi?

Mennyi id?t kell adni az újnak? Ha nem felejtek, akkor szakítani?

Legjobb válasz: Nem feltétlen igaz. Azt is jelentheti, hogy nem tudsz túllépni az elõzõn, és akkor aztán igazán mindegy, hogy ki lesz a következõ, mert még te nem vagy kész egy komoly kapcsolatra.

Nem feltétlen igaz. Azt is jelentheti, hogy nem tudsz túllépni az elõzõn, és akkor aztán igazán mindegy, hogy ki lesz a következõ, mert még te nem vagy kész egy komoly kapcsolatra.
Hát, ha tudatosan táplálod magadban az elõzõt, akkor mondjuk nem biztos, hogy a másikat minõsíti az, hogy nem tudsz túllépni. Mondjuk úgy eleve értelmetlen összejönni valakivel, hogy a másikon nem vagy még túl.
Ahhoz azért gyomor kell, hogy valaki (fõleg nõ létére) úgy szexeljen valakivel, hogy közben másba szerelmes. Meg a jelenlegije is egy jó nagy balfék, hogy beéri a pótlék szerepével.
Eleve ne kezdj új kapcsolatba, amíg nem vagy túl az elõzõn.
A kérdező hozzászólása: Tudja, hogy nem tökéletes minden, de szeretjük egymást és megoldjuk közösen.
Fél éve?? Akkor az a srác fülig beléd lehet zúgva ha nem látja h mi folyik nálad.
Ha igazából az új hidegen hagy akkor nem volt a legjobb választás, de azért 2-3 napot tölts el vele. És ha nem változik semmi akkor nem õ az.
A kérdező hozzászólása: Több mint féléve vagyunk együtt és rengeteget gondolok rá és arra, hogy milyen lenne újra vele lenni.
Ha egy-két hónap után sem megy a felejtés, akkor hagyd.Nem Õ a Te embered.
Ahhoz azért gyomor kell, hogy valaki (fõleg nõ létére) úgy szexeljen valakivel, hogy közben másba szerelmes. Meg a jelenlegije is egy jó nagy balfék, hogy beéri a pótlék szerepével. nõ vagy férfi vagy?

Létezik igazi vagy nem? Mi van, ha valaki neked az igazi, de neki nem, mert valamiért mégis elhagy? Akkor találsz még egy igazit vagy kész öngyilkos s lehetsz? Vagy csak vannak emberek, akik passzolnak egymáshoz és több ilyen is lehet?

Legjobb válasz: Az igaziakat csak erõszak tudja elválasztani egymástól, de az se véglegesen és az se teljesen. Az igazi még ha mással is próbálkozik nyitva hagyja a kiskaput, örökre, képtelen teljesen bezárni. Nekem ez a megfigyelésem, a tapasztalatom, és be is igazolódott már nem egy esetben.

Nekem is az a véleményem, hogy az "Igazi" nem létezik. Ez egy illúzió. Csak akkor létezne, ha két ember totál egyforma lenne, egyeznének az elképzeléseik, elvárásaik, ilyen pedig egyszerûen nincsen. Ha fordítottan nézem ezt a dolgot: amióta az emberiség létezik, bárkinek bárki lehetett volna vagy lehetne a párja úgy, mint "Igazi", kezdve az õskorral, amióta az emberiség létezik. Tehát az én párom akár lehetne egy ókori spártai, vagy egy feudális úr stb. Csak éppen "elkerültük egymást" idõben, évezredekkel, évszázadokkal.... :-) Lehet ezt többféleképpen értelmezni, de alapból azt mondom, "Igazi" nem létezik.
Az igaziakat csak erõszak tudja elválasztani egymástól, de az se véglegesen és az se teljesen. Az igazi még ha mással is próbálkozik nyitva hagyja a kiskaput, örökre, képtelen teljesen bezárni. Nekem ez a megfigyelésem, a tapasztalatom, és be is igazolódott már nem egy esetben.
14:01-nek! írnál konkrét pl-át. szerintem úgy jobban érzékelhetõ. bár így iy sejtem , hogy mit akartál mondani
tehát mi az erõszak ebben az esetben? mit jelent a kiskapu? stb
Szia! én egyzser megtaláltam azt a fiut, aki annyira elvarázsolt, hogy szó szerint rózsaszínnek láttam a kék eget is... azt hittem, kész, megtaláltam ÕT. Na, a második randink meg befuccsolt, teljesen más stílusba adta elõ magát, tisztára lekezelõ volt. Próbáltam még nyúzni a témát, de a 3. randin beláttam: az ott az elsõ randin csak színjáték volt és az igazi énjét most mutatta meg. De ezt mondom, jó hogy megtapasztaltam hogy van ilyen is. Mostmár férjnél vagyok, és nála nem volt ilyen eszeveszett nagy érzelmi robbanás , viszont lassan-szépen összecsiszolódtunk , és boldog vagyok vele.
Én megtaláltam az igazit. 2003-tól élünk boldog házasságban. Elõtte kétszer is éreztem, hogy eljött az igazi. 18 évesen meghaltam volna egy fiúért, aki 3 évvel volt idõsebb tõlem. Nekem mindent õ jelentett. Neki én semmit. Tudtam, hogy csak én imádom, amit õ kedvesen fogadott, de nem ígért semmit. Különbözõ egyetemre mentünk, elszaladtak az évek. Most újra összefutottam vele. Egy megtört, elvált, az életbõl kiábrándult, felelõtlen ember állt elõttem. Sajnálom, hogy akkor ezért a fiúért mindent felrúgtam volna. A második IGAZI-val 28 évesen hozott össze a sors. Úgy éreztem, hogy ekkora jó nem történhet velem. Ilyen boldog még soha nem voltam. 2 évig vigyorogtam, mint egy õrült. Itt is tudtam, hogy nem lesz jó vége, de nagyon boldog voltam vele. Ritkán (hetente 1X) találkoztunk, de nekem az volt a paradicsom. Aztán elmaradtak a találkozások. Ritkábban hívott, én pedig nem mertem rákérdezni, hogy mi történt. Évek múlva találkoztunk a munkánk kapcsán. Mindketten vezetõ beosztásban voltunk. Ma sem értem, hogy miért, de addig munkálkodott, hogy kirúgatott. Talán a régi énjére emlékeztettem. Azóta eltelt 3 év. Most ismét én kerültem föléje a ranglétrán. Hülye helyzeteket teremt az élet. A férjem csodálatos ember. Mint írtam 2003-ban házasodtunk össze. Van egy 2, 5 hónapos gyönyörû kisfiúnk. Kell ennél több?
Az én meglátásom szerint nem attól igazi egy szerelem, hogy nincs veszekedés és, hogy nincsenek problémák. Ezek az élet velejárói mindenkinek vannak rossz és kevésbé rossz napjai. Az igazi számomra azt jelenti, hogy éjjel-nappal a fejemben jár az illetõ, ha egy percre nem vagyok vele már hiányzik és, hogy akár még az életemet is feláldoznám érte. Másrészrõl pedig, hogy meg sem fordul az, hogy megcsalja a partnerét. És az szerintem egy iszonyatosan nagy hülyeség, hogy van férfi ösztön. Én is ezt a nemet képviselem és még sincs. Perpill a barátnõmmel nagyon furcsán vagyunk, - hihetetlenül bunkózik néha velem, de ha jó kedve van, akkor a csillagokat is lehozná értem - rohadt nagy stresszben vagyok, de mégsem tudom azt mondani, hogy jó, inkább jegeljük a dolgokat mert képes vagyok túltenni magam ezeken, mert Õ az igazi és nem tudom elképzelni nélküle az életem. Van igazi, csak egy kicsit másként aposztrofáljuk a lehetetlent próbáljuk meg elérni.
Szerintem létezik igazi. Magam sem hittem benne, nem lányregényekben olvastam. Megtaláltam, onnan tudom. Nem gyerekfejjel, nem is túl fiatalon. Túl egy váláson, 3 gyerekkel. Egy közösségi oldalon találkoztunk, kezdtünk beszélgetni. Ma is emlékszem, döbbenetes élmény volt: a második levelétõl kezdve tudtam hogy ismerem, hogy egymáshoz tartozunk. Mint kiderült, õ is így érezte. Nem sejtés volt, hanem felismerés. Úgy szerettünk egymásba, hogy még fotót sem láttunk a másikról. Aztán találkoztunk. 15 éve élünk együtt végtelen és naponta megújuló szerelemben, szeretetben. Közösen felneveltük a "hozott" gyerekeket- összesen 6-ot- akik azóta igazi testvérek lettek. Tudjuk hogy szerencsések vagyunk és azt is, hogy ez a kötés örökre szól. A végére még egy tabut szeretnék ledönteni. A párom 18 évvel idõsebb nálam, mégis tartós boldogságban élhetünk. Egyszóval szerintem létezik az igazi. Talán nem úgy néz ki, nem annyi idõs amilyet elképzel az ember, de ha találkoznak, akkor ez nem is számít többé.
Szerintem az igazi nem létezik. Senkinek se. Mindenki hajszolja és mindenki szerelmes a szerelembe, mindenki szerelmes akar lenni. Az embereknek a rögeszméjévé vált az "igazi" megtalálása. Szerintem nem létezik.
én úgy gondolom, hogy az utóbbi
Ahogy így olvasom még jobban erõsõdik bennem az érzés, hogy nincs "igazi". "volt már 3 igazi, de a mostnai is igazi" meg ilyenek.... Egyáltalán mi az "igazi"? Lehet valakinek akkor több is, úgy olvasom.
Lehet bizony :-)
Nem lehet. Benne a kifejezésben a válasz, hogy igazi.

Menyire igaz az, hogy egy nem részeg de ittas ember mondja meg az igazat?

Legjobb válasz: így semennyire. az alkohol a gátlásokat oldja. Ha igazat mondana, de valamilyért nem mer, akkor részegen "felbátorodhat", de ez a hazugságra is igaz.

így semennyire. az alkohol a gátlásokat oldja. Ha igazat mondana, de valamilyért nem mer, akkor részegen "felbátorodhat", de ez a hazugságra is igaz.
A kérdező hozzászólása: Ahhoz hogy hazudjon valaki nem kell inni.Szerintem!
Ez azt jelenti, hogy ha józanul valami miatt (pl. az erkölcsi érzéke) nem mer hazudni, akkor részegen nem lesznek ilyen gátlásai.
A kérdező hozzászólása: Viszont jozanul is ugyan azokat monta az illetö akkor is hazudott?
A kettõ között nagyon nincs összefüggés. Az alkohol oldja a gátlásokat, mint ahogy ezt felettem már megjegyezték, de nem szabad messzemenõ következtetéseket levonni. Az ittas embereknek is van sok fajtájuk: van, aki hirtelen felbátorodik, és azt is elmondja, amit eddig titkolt (a mondás valószínûleg erre a csoportra vonatkozik), egy másik csoport összefüggéstelen baromságokat mond, aminek a fele sem igaz, egy másik csoportnak hirtelen meglódul a fantáziája, és kitalál dolgokat, amit rosszabb esetben bizonygat is. (Az én apám pl. részegen folyamatosan azzal jött, hogy anyám megcsalta õt, és az öcsém nem is az õ gyereke, holott megszólalásig hasonlítanak egymásra. Józan állapotában pedig nagyon büszke volt a kicsi fiára, aki mindenben az apjára ütött...) Tehát az ittas állapot és az igazmondás között csak annyira van párhuzam, mint a józanság és az igazmondás között.
Nos, tapasztalat: Mikor iszom, könnyebben kiszalad a számon olyasmi, amirõl józan fejjel nem beszélnék, de igaz. Emelett sokszor elõfordult, hogy a képzeletem elcsavarta a fejem, és elmeséltem úgy dolgokat, mintha igazak lennének, pedig csak kitaláltam, tehát hazudtam. Józan fejjel nem tudok olyan marhaságokat hazudozni, ittasan ez sajna remekül mûködik. Én nem hiszek feltétlenül egy ittas ember szavaiban magamból kiindulva...
Én pl. ittasan ki szokom használni ezt a "részeg ember mindig igazat mond" mondást és hazudozok össze-vissza õk meg elhiszik..... Sztem az igaz hogy ha valaki részeg akkor az érzelmei felnagyobbodnak, pl a egy szimpla jóbarát bár ellenkezõ nemû társának mondja azt h szerelmes belé, holott csak baráti szeretetet táplál iránta.
*.* szal van hogy a részeg ember igazat is mond *.* ezazzzz!!!!!! Azért örülök ennek ennyire, mert van egy pasi, akivel nem tudom mióta nagyon jóba vagyunk és folyton ölelget meg ott van a közelembe(szoros barátság):P És egyszer felöntött a garatra, de nem volt seggrészeg, szal nem dölöngélt meg nem álltak keresztbe a szemei:D:D és elhivott beszélni...és olyanokat mondott hogy az állam a föld alatt volt már...hogy szerelmes belém és meg is csókolt...nem keritettem nagyot ennek a dolognak, mert hát arra gondoltam, hogy részeg és gátlástalan na meg felhevült érzelmei vannak...de...ez most elgondolkoztatott... *.*.*.*.*

Ha valaki igazán szereti a párját, akkor az nem illeti öt csúnya ill. trágár szavakkal, igaz?

Itt nem arra kell gondolni,hogy az egyik fél kiprovokàlja azokat a szavakat.

Legjobb válasz:
Nem, ez nem igaz. Bármikor lehet veszekedés, harag, súrlódás, ami elfajulhat, és ha az emberbn sok a fájdalom, a gyász vagy sérelem, mélyen megbújó, régóta benne élõ, rejtett harag a másik ellen, akkor ez pl. kirobbanhat így is. Akkor van baj, ha a másik fél nem veszi azt tudomásul, hogy az ember haragjában bármit mondhat, és azt esetleg már akkor megbánj, amikor kimondta. Az a legalajsabb húzás, amikor hideg fejjel, hideg vérrel a másik képébe vágják, esetleg hosszú idõ múlva, hogy az haragjában miket hordott össze. A nagyapám bölcsen ezt az egész helyzetet így jellemezte: "Tányér-kanál nincs csörrenés nélül." Értsd: akik együtt élnek, ott mindig van súrlódás. Az a legnagyobb baj, ha soha nincsen. Azok nem szeretik egymást, ahol soha nincs egy hangos szó sem.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem, ez nem igaz. Bármikor lehet veszekedés, harag, súrlódás, ami elfajulhat, és ha az emberbn sok a fájdalom, a gyász vagy sérelem, mélyen megbújó, régóta benne élõ, rejtett harag a másik ellen, akkor ez pl. kirobbanhat így is. Akkor van baj, ha a másik fél nem veszi azt tudomásul, hogy az ember haragjában bármit mondhat, és azt esetleg már akkor megbánj, amikor kimondta. Az a legalajsabb húzás, amikor hideg fejjel, hideg vérrel a másik képébe vágják, esetleg hosszú idõ múlva, hogy az haragjában miket hordott össze. A nagyapám bölcsen ezt az egész helyzetet így jellemezte: "Tányér-kanál nincs csörrenés nélül." Értsd: akik együtt élnek, ott mindig van súrlódás. Az a legnagyobb baj, ha soha nincsen. Azok nem szeretik egymást, ahol soha nincs egy hangos szó sem.
Akkor van gond szerintem, ha valaki azért beszél csúnyán a másikkal, hogy megalázza, ha direkt beszél vele tiszteletlenül, nem simán csak mérgében. Észrevehetõ a különbség, csak sokan utólag kimagyarázzák, hogy nem is úgy gondolták.
8as vagyok: egyébként még annyit hozzá fûznék, hogy én úgy gondolom, hogy a szeretet nem kapcsolható össze feltételekhez, azaz nem szabhatunk feltételt annak, hogy ki hogy és miként szerethet, amint feltételhez van szabva, az már nem szeretetrõl szól. Azaz a feltételes szeretet nem szeretet, és ha elvárásaink vannak a másik felé etéren az sem az.
Én nem tudnám trágár szavakkal illetni, akkor sem, ha dühös vagyok rá, ha szeretek valakit, egyszerûen nem jutnak eszembe vele kapcsolatban trágár dolgok, vagy hogy is mondjam... Elmondom, hogy miért vagyok dühös, de ha szeretem, akkor nem õt minõsítem eközben, hisz sosem a személye dühít fel. Viszont el tudom fogadni, hogy ez jellem kérdése és mások nem így élik meg a vitákat, én nem vagyok veszekedõs típus, akit szeretek, azzal elég türelmes vagyok.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elsõvel teljesen egyet értek. Mindenben. Sajnos, nálunk pont én vagyok az, aki csúnyán beszél, ha vita/balhé van, és mindig rendszerint pont, azért, amit az elsõ írt, h a harag vezérel, de több okból is, amit utána meg is bánok. Én se állítom, hogy ez lenne a normális, de én is, azért lettem ilyen, mert évekig meg elfojtottam igen sok mindent, végül majdnem tényleg diliházba kötöttem én is ki. Hozzá teszem, abban is igaza van az elsõnek, hogy az a legszemetebb húzás a másik részérõl, ha azt a másik fejéhez vágjuk, hogy haragjában, hogy beszél...az én párom így tett, holott kifejezetten tudta, hogy mi miért történik. Ahogy azt is, hogy bár nem értettem egyet vele jó magam se, hogy ilyenkor nem bírtam uralkodni magamon, még se tudtam sokáig irányítani a dolgokat. Tényleg sok minden közre játszódik ilyenkor az emberben, bennem pl. gyászok, korábbi megalázások stb. is feltörtek egy-egy vita alatt, tehát mindig a dolgok mögé kell nézni ítélkezés helyett. És szerintem sincsen olyan kapcsolat, ahol ne lennének viták, esetleg veszekedések, vagy már valóban ordítozások. Max. ha elfojtják az illetõk, de magamról tudom a legjobban, hogy az a legrosszabb! :(((
Mivel nekem a veszekedés nem ordibálást, hanem erõteljesebb érvelést jelent, amihez hideg fej és gondolkodás szükségeltetik, ezért a válaszom az, hogy igazad van. Soha nem jutott eszembe ler*bancozni a barátnõmet. A trágárkodást azoknak tartogatom, akiket nem tisztelek.
Ha látnék benne bármit, ami bosszant, vagy nem tetszik, már ki sem alakult volna bennem a vágy, hogy kedvesemnek akarjam. Ha akarnék, se tudnék miért veszekedni vele vagy szidni.:)
Mi szoktuk egymást sértegetni, de azért mert full egyformák vagyunk, mások szerint is, és mivel nálam könnyen szakad a cérna.. sokszor csesztetjük is egymást direkt, mások szerint állandóan öljük, de azért az állandó nem igaz:) ) Nekem sajnos lány létemre amúgy is mocskos a szám, tudom hogy nagyon gáz dolog, de ilyen vagyok, persze nem mindig, de ha valaki megbánt, vagy jogtalanul illet dolgokkal, persze, hogy megmondom a nem szép véleményem. Nem szeretek kisegérként meghúzódni. :D Ennek ellenére szeretjük egymást, tény, hogy rendhagyó pár vagyunk, de épp ezért mûködik az, ami mással nem menne:)
mi nagyon impulzív páros vagyunk, egy-két veszekedésünket szerintem még a híd túloldalán is hallani (bp:) ). ilyenkor nyilván mondunk egymásnak trágár szavakat. nem mondom, hogy ez a normális, de inkább adjuk ki magunkból, mint 3 év múlva a diliházban kössünk ki :) bár egyébként van olyan, amit pl. még ilyen esetekben sem bocsátanék meg, az olyan dolgokra gondolok, amikre tudja h allergiás vagyok egyébként is. gondolok olyanra, hogy tudja, hogy világéletemben hadilábon álltam a széles csípõmmel, na pl. ha azt mondaná nekem (nem poénból) h nagyseggû r.banc, vagy ilyesmi, azt tuti sokáig nem felejteném el. és nem a r.banc rész miatt :)
én nem tudnék a párommal rondán beszélni..se sértegetni öt. ez forditva is igaz. egyszer mondtam neki annyit, hogy hogy -hülye vagy- na ebböl lett egy komoly beszélgetésünk..(ez évekkel ezelött volt) ugyhogy nálunk már ennyi se fér bele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod. Tudom, hogy mindenhol vannak surlódàsok..mègis annyira fàj, hogy olyanokat mondott nekem...
Az elsõ baromságokat beszél. Vannak olyan kapcsolatok ahol nem veszekednek, a miénk ilyen. Akárni bajunk van, megbeszéljük kultúráltan, emberek vagyunk. És szeretjük egymást!

Mennyire igaz az, hogy a 13 hét körül a méhlepény átveszi a szerepet és múlóban a rosszullétek ( hányinger émelygés öklöndözés stb) az jó ha igy van? Vagy nem mindenkinel igaz?

Legjobb válasz: a 12. hét után veszi át a méhlepény a sárgatest hormon szerepét (?? talán, bocs, ha nem pontosan így van) de hogy ettõl elmúlna a hányinger, az tuti nem igaz, nekem a 14. héten kezdõdött, és végig tartott (elõtte semmi)

a 12. hét után veszi át a méhlepény a sárgatest hormon szerepét (?? talán, bocs, ha nem pontosan így van) de hogy ettõl elmúlna a hányinger, az tuti nem igaz, nekem a 14. héten kezdõdött, és végig tartott (elõtte semmi)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, én így hallottam ezért érdekelne mások véleménye. nekem a 6. héttõl van nagyon erõs hányinger, rosszullét, most kezd múlni...
Nekem körülbelül a 15-16 hét körül múltak el a rosszullétek, de már 12. héttõl fokozatosan kevesebb volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen, nekem sem múltak el teljesen, de talán kevesebb a hányinger csak az étvágyam nem akar visszajönni mégsem:-(
Én az egyik terhességnél 5. és a 12. hét között végig hánytam, aztán a 13. hétre teljesen elmúlt. A másik kettõnél csak émelyegtem, de az is a 12-13. hétre elmúlt.
Sokaknak elmúlik a 12. hét után valamikor, de nem törvényszerû. Minden terhesség egyedi adottságok kérdése. Én egyszer sem voltam rosszul, egy velem egyidõs várandós lány még mindig hány. 33+3 hkm
Nekem orvos mondta ezt hogy álltalában enyhülnek a tünetek mikor átveszi a méhlepény. De van akinek nem enyhül, ez attol is függ mennyire érzékeny a szervezete a hormonok változásaira. Nekem pl semmi tünetem nem volt egyedül a hús szagátol voltam rosszul sûtve fõve st... 12, jhéttõl elmult viszont az instantleves szagátol (párom eszi valamiért imádja) mai napig elkap a rosszullét. 33.hkm

Igaz az, hogy azok a férfiak, akik igazán tudnak szeretni, azok nem érdeklik a nőket?

Legjobb válasz: Nem. A párom (is) igazán tud szeretni, és határozottan nagyon érdekel! De remélem te is tudod, hogy butaság általánosítani, mindegy hogy férfiakról vagy nõkrõl van szó.

Nem. A párom (is) igazán tud szeretni, és határozottan nagyon érdekel! De remélem te is tudod, hogy butaság általánosítani, mindegy hogy férfiakról vagy nõkrõl van szó.
"Aztán hirtelen szakított velem, minden különösebb jel nélkül, és mondta, hogy nem jelentek számára kihívást..." Értem a problémád, de rosszul szûröd le a konklúziót. Tegyük fel, hogy ha nem mutatod ki az érzelmeidet, akkor nem hagyott volna el. MÉG nem. Rá lehet, hogy tényleg igaz, hogy imád futni egy pasi után, ebben az esetben rá igaz is az állításod. Csakhogy ebben az esetben õ egy komplexusos, problémás kis bakfis volt, akinek még sok nagy csalódást tartogat az élet. A lényeg a lényeg: egy gyakori nõi hibát ne kezeljünk úgy, mint általános érvényû törvényszerûséget a nõkre nézve. A másik verzió pedig, hogy csak szimplán mellébeszélt, mert kiszeretett belõled, és elkezdte unalmasnak érezni a dolgot. Ebben az esetben ennek semmi köze ahhoz, hogy te mennyire tudsz szeretni, hanem ezer más dolog. Lehet, hogy igazából nem illettetek össze, és pontosan a hõs szerelmes viselkedésed volt, ami egész idáig képes volt megtartani. Az ilyen félmondatokat félmondatnak kell felfogni, és beleszámolni, hogy bármennyire is érzelmesek a nõk, éppen a saját érzelmeikrõl nem tudnak semmit a világon.
#11-nek van a lehetõ legteljesebb mértékben igaza. tény h sokat változott a társadalom, az értékítélet, stb, DE mindig lesznek normális srácok/csajok kettõ (nálam bejött) folyamatos sikertelenség esetében (tökmindegy h magánéleti v egyéb) lehet ujjal mutogatni a másik nemre/világra/istenre stb. de talán hosszabb távon gyümölcsözõbb lenne ha mki elõször magában keresné a hibát. 3 hazug, r*hadék embereket mindig mindenhol lehet találni, mert vannak, de ha ilyet AKAROK találni, FOGOK is találni. Ha nem akarok is fogok, de akkor legalább tanulok abból is és nem az lesz a végsõ konklúzió h ugye én megmondtam.
És mááár meg is érkeztek a csajoknál sikertelen srácok szépen lepontozni - szokásosan pár percen belül. Legalább következetesek, sosem okoznak csalódást...
Én meg azt mondom, akármiben is vagy sikertelen, a hibát elsõsorban magadban keresd. Ha fogalmad sincs, mi kell a nõnek, a büdös életbe nem fogod õt megkapni.
Nem igaz. Az én férjem is igazán nagyon tud szeretni, és engem rendkívüli módon érdekel:) 27/N
A kérdező hozzászólása: Az érzékenység alkati sajátosság és nem lúzerség. Vannak akik érzékenyebbnek születnek az átlagnál mind a nõk mind a férfiak között. Az ilyen embereknek erõsebbek az érzései, és épp ezért jobban és szenvedélyesebben tudnak szeretni mint az átlag. Én is ilyen vagyok, és õszintén szólva örülök, hogy legalább nem vagyok egy érzéketlen tuskó.
Látom, sikerült értelmezni, amit írtam...
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mit írtál.
:D hát ez nagggyon komoly :D
Nem minden esetben, de a legtöbb esetben bizony sajnos igaz a kérdezõ állítása.Nem fogok már regényeket írni róla, hogy miért mivel azok akiknek minden sikerül ilyen téren, azok nem fogják fel, nem érzik át a valódi helyzetet.Szívesen beletenném õket csak 1 napra, ebbe a helyzetbe, a nap végére megbolondulnának és nem tudnának mit kezdeni sem vele.
Egyáltalán nem igaz, csak pár alapvetõ dolgot nem képesek felfogni nagyon sokan! Épp emiatt egy nagy csomó kiforgatott közhely terjed, amiktõl a fejem fogom. Eleve ne keverjük már össze az õszinte és mély szeretet az alacsony önbecsülésbõl fakadó pincsikutya viselkedéssel. A barátzónás srácok semmivel sem szeretnek mélyebben, csak õk maguk sérülékenyebbek és kedvesebbek. Mi köze ennek a mély érzésekhez? Egy csomó pasit látok az életben is és itt is, akik egyszerûen nyáladzanak, vagy éppen nyalnak. Az egyik gyakorlatilag lányként viselkedik, a másiknak meg nincs semmi önbizalma, ezért kedvességgel kompenzál. Igen: ezek a férfiak nem érdeklik a nõket. Adott egy pasi, aki olyan dumákkal jön ide, gyakorira, hogy úgy vágyik egy ölelésre és ha lenne barátnõje, õ bizony egész nap puszilgatná, meg kényeztetné. Na ettõl még a csajok gyomra is felfordul. Nem is tudom, mibõl gondolja bárki, hogy bejön a csajoknak, ha egy pasi csajként viselkedik. Ráadásul aztán meg meg is van sértõdve, hogy a csajoknak nem kell egy ilyen érzékeny, érzelmes és romantikus srác. Na most én érzékeny és romantikus srác vagyok, nagyon mély érzésekkel, de ilyen nyáladzás még az életben nem hagyta el a számat, mert ennél felszínesebb, émelyítõbb dolog kevés van, és cseppet sem a mély érzés megtestesülése. Ez csak és kizárólag slejm. A másik verzió meg a önbecsülés hiányától szenvedõ lúzer esete, aki mindig és mindenkor másoknak akar megfelelni. Saját magát teszi a félénksége miatt a lehetõ legszürkébb verébbé, és mindezt megpróbálja azzal kompenzálni, hogy mindent megtesz a kiszemelt csajnak, folyton csak kedveskedik, bókol. Aztán meg nem érti, hogy a csaj miért lép le egy önzõ, nagy pofájú sráccal, aki nem becsüli meg. Lefordítja magának, hogy a csajoknak csak a bunkó faszik kellenek, nem a kedves, illedelmes srácok, és nem értik meg, hogy egyszerûen arról van szó, hogy a csajoknak a vonzalom egyik alapja, hogy fel tudnak nézni a pasira. Márpedig hogy tudnának felnézni egy olyan pasira, akit még saját maga is lenéz? A csajok egy határozott, magabiztos férfire képesek csak felnézni, nem pedig egy önkéntes jobbágyra, aki gyakorlatilag mindenét egy szó nélkül odaadja pár jó szóért. A közhely megszületéséhez az kell, hogy az emberek nem képesek egyetlen egyenletként szemlélni a dolgot, hanem mindig külön bontják a saját esetüket a másétól, és teljesen más rendszerben számolják mindkét dolgot: saját magukon csak az elõnyöket nézik, a sikeres pasin meg csak a hátrányokat. Ennek megfelelõen azzal nem hajlandóak számolni, hogy õk maguk unalmasak, gyámoltalanok, nyálasak, vagy akármi, csakis azon pattognak, hogy milyen kedvesek és érzelmesek, mégsem kellenek senkinek. Ugyanígy a sikeres pasikban nem látják, hogy õk magabiztosak, nem nyalják a csajok talpát, õk saját magukért vonzók. Pont ezért nincs szükségük arra, hogy kedvességgel próbálják bekönyörögni magukat a csaj szívébe, mert a csaj megy magától. A gond az, hogy ezeknek a fickóknak emiatt nincs különösebb értéke a nõknek, hiszen úgymond ingyen kapják. Ennek megfelelõen az a csaj, aki után a lúzer srác futott, most fut a menõ gyerek után, és a lúzernek panaszkodik. Ezen a lúzer srác behisztizik, hogy milyen hülyék is a nõk, hiszen itt lenne õ, aki nem bántaná, csak ódenagyon szererné. Pedig ha belegondolna az egészbe, rájönne, hogy õ és a csaj valójában pont ugyanolyanok: egyikük sem becsüli saját magát semmire, és olyan ember után szaladnak, aki le sem szarja õket. Mindketten panaszkodnak a másik nemre, miközben nem veszik észre, hogy saját maguk rázzák az élet pofonfáját. Alapvetõen mindkettõnek magával kellene foglalkoznia, önmagát megismerni, saját magát megtanulni eladni és a saját hibáit javítani. Ezáltal válik az ember egyéniséggé, akit lehet tisztelni és szeretni. Egy ilyen csajért a menõ pasik is tudnak évekig sírni, ahogy egy erõs egyéniségû, magabiztos pasit sem dob egyetlen csaj sem a barátzónába. De persze, megint hiába volt minden szavam, mert most minden sikertelen pasi lepontoz szépen és elkezd belém kötni, hogy ezért és ezért hülyeség, amit mondtam. Pedig nem értem, miért akarnak errõl meggyõzni, amikor az õ érdekük, hogy nekem legyen igazam...
nem igaz.
Ez így túl nagy közhely és annyiféle ágra le lehetne bontani azt, hogy mi is a szeretet vagy hogyan kell kimutatni, éreztetni, hogy válaszolni sem nagyon lehet. Annyi mondjuk elmondható, hogy azok a férfiak akik nagyon de nagyon akarják szeretni a barátnõjüket azt elõbb utóbb papucsnak vagy kutyának fogják tekinteni a nõk. Nekem van egy ilyen elméletem, hogy a nõk azért szeretik a (és most újabb közhely és általánosítás) bunkó, beképzelt "rosszfiúkat" mert amikor egy kicsit is megmutatják az érzékeny oldalukat amikor kettesben vannak akkor az sokkal meghatóbb, nagyobbat üt azaz jobban elhiszik mintha egy fiú könnyes szemekkel szerelmes verseket dalolva menne egész nap utánuk.
Nem igaz. Az én párom is nagyon tud szeretni. És az elõzõ hozzászólóhoz reagálva: egyáltalán nem papucs. Attól, mert valaki papucs, nem biztos, hogy nagyon szeret. És attól, hogy nagyon szeret, nem biztos, hogy papucs.
hülyeség, mindíg van kivétel, csak ti nõk valahogy mindíg a szar alakokat fogjátok ki, holott sajnos aza férfi szenved a legtöbbet, aki tényleg megérdemlné egy nõ szeretetét.
A szeretet sajnos nem érdemre megy. Egyébként én azt látom, hogy akik nem érdeklik a nõket, azok általában inkább ragaszkodni tudnak, mint igazán szeretni. Ami viszont inkább terhes, mint jó. A párom nagyon tud szeretni, és ez kifelé azért érzõdik rajta. De mellette van egy kis macsós beütése is. A nõk általában odáig vannak érte :)
Nem igaz, mert én is ilyen vagyok és ilyen férfira vágyom! 27N
A kérdező hozzászólása: Én nagyon tudok szeretni, érzelmes, megértõ és a nõket tisztelõ férfi vagyok, de épp ezért úgy érzem, hogy nem jövök be a nõknek.
milyen nõknek
A kérdező hozzászólása: Én sosem a világszépe nõket kerestem, mert engem nem az ilyenek érdekelnek, nekem fontosabb az, hogy milyen a természete, milyen a lelke az adott nõnek, akivel jól tudom érezni magam. A volt barátnõm egy teljesen átlagos külsejû nõ volt. Nagyon jól éreztem vele magam és nekem úgy tûnt, hogy õ is jól érzi velem magam. Aztán hirtelen szakított velem, minden különösebb jel nélkül, és mondta, hogy nem jelentek számára kihívást...
A kérdező hozzászólása: Ezt mire írtad?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!