Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, nagyobb a baba (9 db)

Igaz az hogy minél nagyobb a baba annál könnyebb vele?

Vagy \'vissza sírjátok\' azt az id?szakot mikor még csak az ágyon feküdt,és nem mászott,ment?Éreztétek azt a változást hogy ahogy n?tt egyre több id? jutott a házimunkára,magadra?

Legjobb válasz: Szerintem igaz a dolog. Nekem a legnagyobb választóvonal az volt, amikor elkezdtük a hozzátáplálást, és 1, aztán 2 étkezést már ki lehetett váltani fõzelékkel. Nekem ez azért volt megváltás, mert onnantól sokkal jobban ki tudtunk mozdulni, pl. el tudtam menni anyukámmal és a kicsivel vásárolgatni, nézelõdni, nem kellett az órát lesnem folyton. És addigra (5-6 hónapos korára) persze a baba is kevésbé volt "macerás", elmúlt a hasfájás, elmaradtak a délutáni sírásos órák, egyre érdeklõdõbb lett. És onnantól kezdve tényleg hónapról hónapra könnyebb.

Szerintem igaz a dolog. Nekem a legnagyobb választóvonal az volt, amikor elkezdtük a hozzátáplálást, és 1, aztán 2 étkezést már ki lehetett váltani fõzelékkel. Nekem ez azért volt megváltás, mert onnantól sokkal jobban ki tudtunk mozdulni, pl. el tudtam menni anyukámmal és a kicsivel vásárolgatni, nézelõdni, nem kellett az órát lesnem folyton. És addigra (5-6 hónapos korára) persze a baba is kevésbé volt "macerás", elmúlt a hasfájás, elmaradtak a délutáni sírásos órák, egyre érdeklõdõbb lett. És onnantól kezdve tényleg hónapról hónapra könnyebb.
Az elején semmi idõm nem volt mellette, aztán ahogy belerázódtunk mindeketten, úgy lett mindig jobb.A legkönnyebb idõszakom 7-9 hós koráig volt, mert már lekötötte magát, de még nem tudott mászni, hogy bajba kerüljön.Aztán újra marha nehéz valamit is csinálni, ha fent van, mert mindenhol feláll és lépeget.Viszont az alvásai jobbak, mint pár hetesen, mert napi 3x alszik és szép nagyot.Tehát nekem még így is könnyebb:)
Szerintem is igaz ez, egészen a dackorszakig...
Én úgy vettem észre, hogy az elsõ 3 hóna uán egy könnyebb idõszak következik, aminek a mászással, bútorba kapaszkodva lépegetéssel vége is szakad :( Innentõl kezdve nem volt egy perc nyugtom se.
Az én babóm 3 hónapos és már érzek vmi ilyesmit.. :)
Nem könnyebb. Csak más, újabb nehézségek jönnek. Az elsõ félévben egyfolytában ordított. Nem volt egy nyugodt pillanatom, egy percre sem lehetett magára hagyni, egy falat ételt sem tudtam megenni, mert már majd megsüketültem, olyan hangon parancsolgatott. A második félévben mászott, kapaszkodva járt és járni kezdett. Most sem volt egy nyugodt pillanatom, mert egy percre sem lehetett magára hagyni, mindig érte valami baleset, ami sokkal rosszabbul sülhetett volna el. A harmadik félévben sem könnyebb... Amióta már nagy önbizalommal rohangászik mindenfelé, és a plafonra is felmászna, semmi félelemérzete nincs. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni... De lehet, hogy nekem van túl eleven gyerekem.

Igaz az az állítás, hogy mikor nagyobb a baba a pocakban, a sok hajolgatástól a nyakára tekeredhet a köldökzsinór?

Külföldön dolgozom.2 munkahelyem van.Szobalányként,és konyhában.Az orvosom szerint nyugodtan dolgozhatom,ege´szen az utolsó hónapig.A fönökasszonyom,viszont nem szeretné,ha 6-7 ho´napnál tovább.A szabadságomat most aug-ban kiveszem,mert megyünk a férjemmel haza.

Legjobb válasz: Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.

Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.
Nem igaz. A hajolgatás, és a fizikai munka a kismamának nem tesz jót. És ami a kismamának nem jó, az a kisbabának sem. Ezért jobb, ha sokat pihensz.

Igaz az hogy a masodik baba nagyobb sullyal szuletik mint az elso?

Legjobb válasz: Nálunk nem igaz4 A 1. babám 3500g-mal (fiú), a 2. (lány) pedig 3370 grammal született. A hosszuk 49cm és 48 cm volt.

Nálunk nem igaz4 A 1. babám 3500g-mal (fiú), a 2. (lány) pedig 3370 grammal született. A hosszuk 49cm és 48 cm volt.
uccsó vagyok, én is mindkét gyerekemet 8nappal túlhordtam :)
Elsõ fiú: 4270g 59cm második lány: 3530g 57 cm most várom a harmadikat, aki szintén kislány lesz, én is kíváncsi vagyok mekkora lesz :)
Szia! Szerintem sem igaz! A tesóm 3200 g született, én pedig 3600-al! Szerintem ez tök hülyeség!
Elso fiu 3660 gramm es 55 cm. Masodik fiu 3100 gramm es 54 cm. 39 het es 3 napra szulettek mindketten.
07.15.vagyok, az lemaradt, hogy mind a hármat túlhordtam, azonos idõre születtek.
1.baba:3600 gramm , 53 cm fiú 2.baba:3240 gramm, 54 cm lány 3.baba:4070 gramm, 58 cm fiú
1.baba (fiú):3850g/57cm 2.baba (lány):3400g/55cm 3.baba (fiú): 3300g/53cm Szóval nekem egyre kisebbek lettek (mindhárom 39+1-re született)…
Elsõ lány, 3750/56, Második fiú 3410/52
Elsõ kislányom 3300 g, a második pedig 3450.
Nálunk: 1. baba 3500g, 49 cm (39.hét)/fiú 2. baba 3370g, 48 cm (38. hét)/ lány 3. baba 3450 g, 51 cm (39. hét)/ fiú 4. baba 2950g 48 cm (38.hét)/lány.

Igaz az, hogyha nagyobb a baba feje 10 cm-nél, akkor automatikusan császároznak, nehogy baj legyen a szülőcsatornában?

Legjobb válasz: Azért a császár nem automatikus! Ha megfelelõen tágulsz simán kiférhet, nem kell elõre aggódni.

Azért a császár nem automatikus! Ha megfelelõen tágulsz simán kiférhet, nem kell elõre aggódni.
A baba méretét viszonyíták a medence méretéhez, és ha a doki úgy gondolja nagy a baba, császározhet. Ha megnézel bármilyen táblázatot a neten, a 9, 6-9, 8 cm egy átlagos 40-41 hetes babához passzol.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, elfelejtettem irni, hogy a 31. hétben a babám BPD-je már 8, 8 cm volt..

Az igaz, hogy egy nagyobb ütődéstől "elmehet" a baba? O. o

Legjobb válasz: elmenni nem megy sehova, de igen, lehet vetélés a vége a nagyobb ütõdésektõl, meg cipeléstõl, meg mindenféle más "jóságtól" is

elmenni nem megy sehova, de igen, lehet vetélés a vége a nagyobb ütõdésektõl, meg cipeléstõl, meg mindenféle más "jóságtól" is
Nem megy el a baba egy utestol. Ha ilyem konnyen el lehetne vetelni, akkor nem lenne abortusz.
Egy nagyobb eséstõl vagy pl. egy koccanásban autóval meg lehet ütni annyira a pocakot, hogy baj legyen. Mondjuk akár leválhat a méhlepény. Tehát ha bármi hasonlóról van szó, irány az orvos. Kisebb ütés esetén nem lesz baja a babának, mert védi a magzatburok és a magzatvíz. Én egyszer elájultam nagy pocakkal, mert nagyon leesett a vérnyomásom, de szerencsére közel volt az ülõgarnitúra, és ráestem. Szóval nem ütöttem meg nagyon magam. Azért persze óvatosnak kell lenni. Minden jót Nektek! Üdv, 15 hónapos kisfiú anyukája.
A másodiknak nincs igaza, mivel nem minden esetben, de van rá esély sajnos, hogy így elvetélhet a nõ...
UGYE NEM EGY KÉTSÉGBEESETT FIATAL VAGY AKI BUTASÁGRA KÉSZÜL???
Merre vagy kérdezõ? Engem is érdekelne miért tetted fel ezt a kérdést. Ugye nem azért amire az utolsó gondol.
A kérdező hozzászólása: neem dehogyis :O sose tennék ilyet:) ) csak érdekelt a dolog:)

Ez igaz? Ha valaki tinikorától kezdve szedte a fogamzásgátlót a gyerekvállalás előtt akkor nagyobb az esély, hogy baja lesz a kicsinek?

Legjobb válasz: Én nem hiszem, hoyg a kicsinek lesz baja, inkább csak nehezebben fog teherbe esni. Én 19 éves koromtól kezdve szedtem csak, és nem is sokáig, 4évig. Mégis nagyon nehezen jött össze a baba. Hogy a gyógyszer zavart be? Ki tudja...

Én nem hiszem, hoyg a kicsinek lesz baja, inkább csak nehezebben fog teherbe esni. Én 19 éves koromtól kezdve szedtem csak, és nem is sokáig, 4évig. Mégis nagyon nehezen jött össze a baba. Hogy a gyógyszer zavart be? Ki tudja...
Szia! Szeruintem nem igaz.Én 16 éves korom óta szedtem a gyógyszert.Amikor úgy döntöttünk, hogy baba lesz akkor voltam 28 éves.Abbahagytam és vártunk 3 hónapot, aztán ment élesben a dolog.3 hónapra rá terhes lettem, és most 29 évesen egy gyönyörû, egészséges kisfiam van.
én 10 évig szedtem a fogamzásgátlót, aztán a 3. hónapban terhes lettem.most 25 hetes kismama vagyok és úgy néz ki, eddig nincs baja és szépen fejlõdik.
Egy korábbi válaszban valaki írta ezt, de nem igazán kell mindent autentikus véleményként elfogadni amit itt olvasol. A fejlõdési rendellenességeknek alapvetõen három oka lehet: 1. genetika 2. valamilyen fertõzés 3. valamilyen környezeti hatás Tisztán genetikai eredetû rendellenesség nem sok van, de talán az az egy eset amikor egyértelmûen ki derül az ok. Az esetek zömében a 3 ok különbözõ mértékben játszik szerepet, és utólag nem is mindig szokott kiderülni, hogy a tényleges ok mi volt. Érdekes dolgok ezek, mert pl ikreknél is elõfordul, hogy csak az egyik baba beteg. Egy petéjû ikrek még genetikailag is azonosak és ugyanott voltak és ugyanazok a hatások érték õket. Nincs arra semmi magyarázat, hogy az egyik baba miért lesz beteg és a másik miért lesz egészséges.
Nekem a barátnõm abbahagyta a gyógyszert és rögtön teherbe is esett. Most született kedden egy egészséges kislánya. De sok olyat is hallottam, hogy fogamzásgátló mellett lett terhes valaki, megtartotta és egészséges gyereke született. Én áprilisban hagytam abba, mert már úgy éreztem elég volt. Jövõ áprilistól (esküvõ után) fogunk próbálkozni a babucival, remélem elsõre összejön. Már alig várom! :)
Maga a fogamzásgátló nem okoz a gyerekben semmi9féle károsodást, akkor sem, ha gyógyszerszedés közben történik a "baleset", csúszik be a terhesség. Egyes nõk azonban úgy reagálnak a gyógyszerleállásra, hogy nem áll vissza azonnal a saját, természetes hormonegyensúlyuk: egy ideig nincs peteérés, összevissza van mensruáció, felborulnak a hormonszintek, nem vastagodik meg kellõen a méhnyálkahártya. Még nehezebb helyzetben vannak azok a nõk, akiknek x évvel ezelõtt a "ciklusuk rendezésére" írták fel a fogigátlót. Õk most szembesülnek azzal, hogy a gyógyszer nem javított az állapotukon, csak elfedte a tüneteket, amiket még annak idején kezelni kellett/lehetett volna.
Én 6 évig szedtem a gyógyszert. Abbahagytam, és a 2. hónapban teherbe estem. Most a 14. hétben vagyok, eddig minden rendben.
nem igaz.
Ez hülyeség. Semmi köze a kettõnek egymáshoz.
Ez egy nagy baromság! Az orgazmusnak semmi köze sincs a baba megfogatatásához!
Ezt most olvastam: "Egy brit kutatópáros mini kamerát szerelt fel egy férfi péniszének végére. Azt észlelték, hogy a méhnyak a nõ orgazmusa után lefelé hajlik, és a sperma könnyebben bejut a méhbe, mint- ha a nõ nem jut el a csúcsra. Kétségtelen azonban, hogy enélkül is teherbe lehet esni." De mivel fogamzásgátlót szedsz, nem hiszem, hogy ez bármit is számítana.
Semmi.
hat en ossze-vissza "tortem" magam terhesen, persze veletlenul de a fiamon nem latszik semmi. A terdem belilult terhesen, mert okos bnom lecsusztatott egy dobozt a lepcsorol es pont a terdem utotte meg, egyszer meg nekimentem a fioknak, pont combon vagott, azis belilult de a fiamon az sem latszik.
Ez butaság.Én a pocakom ütöttem meg a köldököm felett a vaskapuval kb.32 hetesen.Semmi nem látszik a fiamon.Anyukám forró olajjal égette meg magát, semmi nem látszik rajtam
Semmi az ég egy adta világon nem igaz belõle :) Engem is paráztatott anyukám, hogy vigyázzak már magamra, de én a végén már a pocakomat is beleütöttem mindenbe, másról nem is beszélve... A kislányom egészséges és mindenhol gyönyörû a bõre! :) Úgyhogy nyugi... :)
7 hónapos terhesen a tûzrõl levéve magamra öntöttem a forró vizet, természetesen a pocakomra.... A fiam 9 hónapos, semmi nincs rajta.
Én mentem neki az ajtónak hassal, nyomtam oda a hasam a konyhapultnak, hogy valami ne essen le, kiment a fejembõl a hasam :) ja és volt egy koccanásunk is 35 hetesen.Semmi jel/baja a babámnak!
Hülyeség! Olyan ezer éves babona, ami csak arra jó, hogy a leendõ anyuka állandóan mindentõl be legyen szarva. Meg sem szabad hallani. Persze egy KOMOLYABB sérülés után nem árt egy vizsgálat.
Nekem mai napig van a hasamon egy dió nagyságú folt, mikor anyukám terhes volt velem (már nem emlékszem, mesélte) de megütötte véletlen a hasát. Érdekes.

Anyukák nektek a második/többedik baba kisebb vagy nagyobb lett az elsőnél (kg, cm)? Mennyire igaz hogy a 2. baba nagyobb lesz mint az első?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy igaz,de nekem az elsõ baba 3200g a második 3750g-al született.

Nem tudom, hogy igaz, de nekem az elsõ baba 3200g a második 3750g-al született.
Elsõ 3300 gramm 56 centi, 9 óra volt a vajúdás+szülés. Második babám lepényprobléma miatt nem hízott a végén, így 2540 grammal született és 52 centivel 1 óra alatt! Rapid szülés volt, a fájások megindulásától, a születésig volt 1 óra. Én sem hittem el, de borzasttó intenzív fájásaim voltak, szinte 1 percesek az elejétõl. Nagyon durva volt. Mindkét lányom 34 centi fejkörfogattal a 38+5-ik napon született. Az elsõnél kellett kicsit vágni, a másodiknál semmit.
Szia! Az elsõ lányom 3800gr volt, és 10 órán át vajúdtam vele, 55 centi volt. Második lányom 3700gr, 54 centi volt, és 4 és fél óra alatt megszültem, sokkal nagyobb fájdalommal, sokkal gyorsabban. De azt hozzá kell tennem, hogy az elsõvel végig szedtem az Elevit vitamint, és úgy lett 3800gr, míg a másodikkal nem szedtem semmit, úgy lett 3700gr. Azt mondják, a vitamin meglöki a súlyt. Így ha szedtem volna a másodikkal is, végig, valószínûleg nagyobb gyermekem lett volna, mint az elsõ...
azt i mondják, hogy a második szülés könnyebb rám ez se volt igaz 2.válaszoló
nekem az elsõ 3790g 54cm második 3600g 51 cm
1.3650 2.3860 3.4180g a centi mindenkinek 53 volt.
Nemrég olvastam azt hiszem az Anyák Lapjában pont, hogy ÁTLAGBAN a 2.-at könnyebb megszülni, és az elsõ második gyerek között 100g differencia van. Nálunk bejött, kislányom pontosan 3kg-mal, kisfiam 3090g-mal jött a világra, és tényleg könnyebb volt a 2. szülés!
azt kifelejtettem lányom 50, fiam 52cm-el született.
Az elsõ 3550 g, a 2. 3400 g. Egyik sem volt könnyû, mivel semmit nem tágultam szinte, így pár órás vajúdás után mindkettõnek császár lett a vége.
Nálunk elég nagy a kontraszt, mert az elsõ babám (fiú) 4790gmal és 54 cmrel született, a második babám (lány) "csak" 3400gmal és 50cmrel. Sajnos faros fekvésük miatt mindkettõ császáros szülés volt.
1. fiam: 3550 gr, 53 cm, 36-os fejkörfogat, 6 órás szülés 2. fiam: 3700 gr, 52 cm, 36-os fejkörfogat, 12 órás szülés
1.gyerek közepes szüléssel 3650g és 52 cm 2.gyerek nagyon nehéz szüléssel 3800g és 52 cm 3gyerek jelenleg pocakban... üdv 36+4 hkm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!