Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, menstruacio utan (15 db)

Igaz, hogy az első menstruáció után nagyot nőnek a lányok?

Egyik helyen azt hallottam, hogy az első menstruáció után már csak 1-2 centit nőnek a lányok, máshol ennek a szöges ellentétével találkoztam. Tapasztalatok, stb?

Legjobb válasz: Hogy utána már csak 1-2 centit nõnek, az biztosan nem igaz! Sok lánynak már 11-12-13 éves korában megjön, és mégse marad akkora, mint akkor! 12-13 év körül tényleg van egy ilyen idõszak a lányoknál (fiúknál is, csak picit késõbb), amikor hirtelen "megnyúlnak", de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a menstruációhoz. Ebben a korban 1 év alatt is nagyon sokat lehet változni. Összehasonlítva az én 12 és 13 éves képemet, óriási a különbség! Amúgy kb 3 hónappal a 13. szülinapom elõtt jött meg. Azóta még kb 15 centit nõttem. 19/L

Hogy utána már csak 1-2 centit nõnek, az biztosan nem igaz! Sok lánynak már 11-12-13 éves korában megjön, és mégse marad akkora, mint akkor! 12-13 év körül tényleg van egy ilyen idõszak a lányoknál (fiúknál is, csak picit késõbb), amikor hirtelen "megnyúlnak", de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a menstruációhoz. Ebben a korban 1 év alatt is nagyon sokat lehet változni. Összehasonlítva az én 12 és 13 éves képemet, óriási a különbség! Amúgy kb 3 hónappal a 13. szülinapom elõtt jött meg. Azóta még kb 15 centit nõttem. 19/L
Ez hülyeség -.-" aki pl: 3.-os korában kezd el menstruálni az akkora marad ?? uh... nem , utána is növünk (kb.18 évesen állunk meg a növekedésben (ezért van , hogy pl:8.-9.-ben a lányok magasabbak mert a fiúk kb.20 évesen érik el a testmagasságukat (és ezt tanítják, és több könyv is írja nem én találtam ki mielõtt valaki ezzel jönne , hogy "ezt honnan tudom?!" .) am, te vagy fiú vagy vagy nem lehetsz több 10 éves lánynál
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló lány vagyok és több vagyok tíznél, 13 vagyok, egyáltalán nem vagyok ostoba. Sok helyen hallottam ezt meg azt, ezért kérdeztem meg itt tapasztalatok alapján, ki mit tud. Amúgy teljesen reális, amit mondotok, hogy akinek pl 3.-ban jön meg, az nem marad akkora. Akkor, ha jól értem, a menstruáció nem befolyásolja a növekedést.
A kérdező hozzászólása: És azt, hogy utána csak 1-2 centit nõnek a lányok nem én állítottam. :)

Igaz az hogy az első menstruáció útán már nem nagyon nő a mell?

Legjobb válasz: Ez hülyeség nekem 20-21 éves koromig minden egyes menstruációval nõtt a mellem, kb 3-4 havonta vehettem is nagyobb melltartót :)12 éves koromba jött meg elõször. Befolyásolni biztos befolyásolja amúgy,hogy mekkora mértékben nõ, bár ez adottság is és tényleg kb 22 éves korodig nõ.

Ez hülyeség nekem 20-21 éves koromig minden egyes menstruációval nõtt a mellem, kb 3-4 havonta vehettem is nagyobb melltartót :) 12 éves koromba jött meg elõször. Befolyásolni biztos befolyásolja amúgy, hogy mekkora mértékben nõ, bár ez adottság is és tényleg kb 22 éves korodig nõ.
Életed végéig változik majd a melled. Nagyságra, formára, keménységre egyaránt.
Én úgy tudom, hogy 20-21 éves korig nõhet a mell.
Azért ha belegondolsz, hogy a lányoknak mekkora a melle 11-13 évesen, akkor beláthatod hogy nem azokkal fogja leélni az egész életét.
Nem, dehogy igaz. Akkor mindenki 65/A-s, 70/A-s mellekkel rohangálna, maximum egy-két kivétel lenne. Természetesen 21-22 éves korodig nõnek, de az idõk során folyamatosan változni fognak.
sõt van akinek közvetlen az elsõ menzesz elõtt, alatt vagy pont utána kezd el igazán nõni, ahogy nekem is;) még nem jött meg, de hamarosan biztos lesz, mert hasfájás, stb.. Na meg két hete a melleim is mintha újra el kezdtek volna nõni :D
ez nem igaz. ha belegondolsz életed során folyamatosan változik a melled mérete, formája. nekem pl a menzeszem után kezdett igazán nõni a mellem, de mindenki egyedi eset tehát lehet hogy neked már nem fog, de az is lehet hogy csak utána kezd el igazán nõni

Igaz az, hogy menstruacio elott es utan par nappal kevesebb az esely a terhessegre?

Legjobb válasz: én nem vok ebben szakértö,de azt hallottam h igen!de olyat is hallottam h menstruásio után egy csávo elment a barátnöjébe és nem lett terhes!

én nem vok ebben szakértö, de azt hallottam h igen!de olyat is hallottam h menstruásio után egy csávo elment a barátnöjébe és nem lett terhes!
az én dokim szerint 10-bõl 3 nõnek a menstruációja alatt van peteérése, és azért nem esnek teherbe sokáig, mert nem tudnak róla.
Szia! Néha mi is megkockáztattuk ezeket a napokat, aztán a köv.menziig izgulhattam, hogy na vajon megjön-e. megjött. Ritka, viszont van aki teherbe esett ezeken a napokon.

Igaz az, h menstruacio utan 3 napig nem eshet teherbe egy no? V mennyi az eselye?

Legjobb válasz: Elmeletileg nem eshet teherbe..gyakorlatilag igen.A nagykonyvek szerint a peteeres kornyeken marad terhes egy no ami a ciklusanak kb a felenel van..tehat ha 28 napos akkor kb a 14 napon.De...mert van egy olyan is, hogy DE..:-).....nagyon sok olyan no van akinek nem akkor van peteerese...hanem esetleg cikluskor vagy eppen azutan par nappal...vagy olyan is letezik, hogy "extra" peteeres ami azt jelenti, hogy a szokasos 14 napi pe-hez kepest van meg mas peteeres is egy bizonyos napon..az meg lehet eppen 3 nappal a menszi utan is:-) Ezt bogozd ki:-))

Elmeletileg nem eshet teherbe..gyakorlatilag igen.A nagykonyvek szerint a peteeres kornyeken marad terhes egy no ami a ciklusanak kb a felenel van..tehat ha 28 napos akkor kb a 14 napon.De...mert van egy olyan is, hogy DE..:-).....nagyon sok olyan no van akinek nem akkor van peteerese...hanem esetleg cikluskor vagy eppen azutan par nappal...vagy olyan is letezik, hogy "extra" peteeres ami azt jelenti, hogy a szokasos 14 napi pe-hez kepest van meg mas peteeres is egy bizonyos napon..az meg lehet eppen 3 nappal a menszi utan is:-) Ezt bogozd ki:-))
A kérdező hozzászólása: hüha :D
Elméletileg igaz, gyakorlatban pedig elõfordulhat, hogy valaki ilyenkor is teherbe eshet. A fenti okok miatt... nem akarok ismételni :-)
Valószinûleg én egy ilyen DE.. vagyok! ;-))
Én menszi után 1-2nappal lettem kismama így utána számolva... :)

Novynette fogamzásgátló tablettát fogok szedni az menstruáció 1. napjától. Mikortól véd a tabletta? A nőgyógyászom szerint már az első naptól, ahogy beveszem, de itt olvastam, hogy más nőgyógyászok szerint 1 hét, esetleg 1 hónap után. Mi igaz most?

Igen, elolvastam a tájékoztatót, és a nőgyógyászom szerint ahogy vége a menstruációnak (vagy, ha nem vagyok szívbajos, akkor az első tabletta bevételekor is hat). Megérthetitek, hogy egyenlőre még nem szeretnék teherbe esni, és szeretném, ha elmondanátok a tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.

Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.
Szia! Én 11 éve ezt szedem, 2-szer hagytam abba amikor babát akartunk és mind a kétszer utána az elsõ hónapban máshogy is védekeztünk. Biztos-ami biztos. :) Látom már régebbi a kérdés, de azért hátha segítség lesz másnak.

Igaz, hogy menstruáció előtt és után 5 nappal nagyon kevés esély van rá, hogy terhes lehet az ember?

Tegnap múlt el a menstruációm és lefeküdtünk barátommal. Persze vigyázott és nem bennem ment el. Szóval ezért érdekelne, hogy tényleg így van-e hogy 5 napig szinte nincs esély teherbe esni.

Legjobb válasz: azért az hogy szinte nincs esély, nem kicsit túlzás,ennyire ne legyél nyugodt.

azért az hogy szinte nincs esély, nem kicsit túlzás, ennyire ne legyél nyugodt.
Igaz, kevés az esély. És neked ez elég? Ha csak 10% az esély, hogy terhes leszel, akkor megnyugszol? Orosz rulett, gratulálok... :(
Mindig van esély. Még menstruáció alatt is.
összekevered a szezont a fazonnal. azt szokták mondani, hogy ilyenkor sokkal nehezebb teherbe esni és nem azt, hogy szinte lehetetlen. valóban nem ebben az idõszakban vagy a legtermékenyebb, de ettõl függetlenül ha kisebb mértékben is, de ugyanúgy fennáll a veszélye. egyébként meg akkor is teherbe eshetsz, ha a barátod nem megy el benned, mert az elõváladékban is van sperma, nyilván nem sok, de azért így is sikerülhet. én nem kockáztatnám meg.
A tudományos kimutatások szerint menstruáció után 3 napig veszélytelen, de azt is mondták hogy az elsõ nap teljesen veszélytelen utána viszont már van kockázat!
Továbbra is csodálom azokat a fiatalokat akik halálos nyugodtsággal képesek védekezés nélkül kettyinteni. Persze aztán jön a para, de elõre nem nagyon van eszük.

Lányok! Igaz az, hogy menstruáció után 3 napig, ha nem védekeztek, nem estek teherbe?

Egyik lány ismer?sömt?l halottam, hogy 12 évesen gumi nélkül szeretkezett egy sráccal és el?tte 3 nappal menstruált és nem esett teherbe! Azt, hogy egy ribanc meg meg van a véleményem róla, hagyjuk, elégszer le ribancoztam ez miatt és már nem is beszélünk, de kíváncsi vagyok erre. Kérek mindenkit a kérdésre válaszoljanak, azt most hagyjátok, hogy mekkora ribanc! 17/F

Legjobb válasz: Spontán peteérés? Amúgy is, a spermiumok akár 2 napig is elélnek a nõben...

Spontán peteérés? Amúgy is, a spermiumok akár 2 napig is elélnek a nõben...
akármikor teherbe eshetsz, ha nem védekezel. miért olyan nehéz ezt felfogni/megérteni?!?!
igaz
NEM IGAZ!!!Látod, én is itt vagyok :D
Nem tudom.Nem próbáltam de nem is szeretném.Nem játszok a tûzzel :D nem akarom hogy tönkremenjen az életem egy gyerek miatt...
Valoban nagyon fiatal de irjátok, hogy nem érett?? Miért ha menstruál?? Talán a természet többet tud nállatok???
a pasis szülõ filmnek Junior a címe :)
azért ne adagold tele a barátnõd! ennyi idõsen még nem ugrálnék ezzel a kérdéssel! 12 éves gyerek meg még nem mindig elég érett a teherbe eséshez.
11.48 72% Felnött ember létedre ha fogalmad sincs a dologrol akkor minek irsz??? Persze rosszul is gondolod.
11:56 - Junior - Arnold Schwarzeneggerrel.
biztos v benne ?:D volt régebben 1 kérdés ahol 1 válaszoló azzal indokolta h szerinte lehet 30 évesen vki szûz h van olyan film h 40 éves szûz :D ilyen alapon volt 1 ahol a pasi szült :D [vmi vígjáték már nem tudom a címét] szóval azért csak tessék vigyázni :) XD 19F
Na gyerekek! Elméletileg a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon van peteérés. Elõtte 3 napig és utána 3 napig nagyon nagy a valószínûsége a teherbeesésnek. Számolgassatok nyugodtan, de jól mondta az egyik hozzászóló, bármikor teherbe lehet esni, mivel a spermium még 48 óráig életképes a nõben. Én például a 10. napon estem teherbe, amikor elméletileg nem kellett volna. Úgyhogy csak vigyázni fiatalok! 38/N
A kérdező hozzászólása: 11:48: Hát én elég nehezen eshetek teherbe. :D Javaslom olvasd el a magyarázatot is :D
ok hagyjuk hogy jó nagy :D férfiasan be vallom: biológiai részletességgel nem ismerem a menszeszt [épp papir repcsivel üzentem mikor tanították :) ] de elvben lehetséges h igaz elvégre ilyenkor szabadul meg a nõ az éppen aktuális petesejttõl azt nem tudom h hány nap alatt lesz "használat kész" a következõ de biztos nem 2 másodperc alatt + mivel semmi sem lehetetlen így ez sem de majd megmondja a pontos adatokat vki aki nálam jobban vágja a témát 19F
bármikor lehet spontán peteérése egy nõnek. ált.a ciklus 12 napja körül van peteérés, ilyenkor a legkönnyebb teherbe esni. a spermiumok pedig szex után 2-3 napig még termékenyek odabent. egyébként olyan is lehet, hogy valaki menstruáció alatt esik teherbe.

Igaz az hogy menstruáció után az ovulációig nem termékenyülhetek meg?

Vagy legalább pár napig menstruáció után. Ha ez nincs így , akkor csökkenthetem az esélyét a terhességnek hüvelytablettával?

Legjobb válasz: Elvileg nem, de szerintem nem érdemes játszani a tûzzel...

Elvileg nem, de szerintem nem érdemes játszani a tûzzel...
Nem igaz. Még menstruáció alatt is elõfordulhat a megtermékenyülés.
Nem igaz!
Elõzõ vagyok. A második kérdésre: spermicid + megszakítás + naptármódszer együtt!
Igen alapvetõen természetesen igaz, mert megtermékenyítés csak ovulációkor lehetséges, azonban figyelembe kell venni, hogy a spermiumok meddig élhetnek és hogy az ember nem robot, tehát csodák vannak (attól függetlenül, hogy én nem hiszek benne). Úgy gondolom a spermicid ebben az idõszakban tökéletes, mivel alapból naptár módszerrel van kiegészítve.
Alapból igaz, hogy ovuláció után történhet a megtermékenyítés, ezzel tényleg csak egy gond van, hogy nem lehet tudni, hogy az mikor esedékes.A naptármódszer ezért sem biztonságos, mert elméletileg megvan, hogy félidõben van a peteérés, de ez akár ciklusonként változhat vagy nem egy, hanem két petesejt érik meg és akkor megint csak gáz van.Azt is bele kell kalkulálni, hogy a spermiumok 2 napig is életképesek lehetnek, így a nincs is az aktus napján megtermékenyítésre váró pete, de akár két nap múlva is lehet és akkor még van spermium, ami megtermékenyítheti.Nincs olyan nap, amikor egy nõ biztos lehet abban, hogy nem esik teherbe. A hüvelytablettára nem tenném fel az életem, amellé megszakítás erõsen javallott!
Elvileg igaz, de a naptármódszer pont azért nem biztos, mert csúszhat minden ide-oda.

Menstruáció után 3 nappal voltunk együtt a párommal (védekezés nélkül, a fogamzásgátlót már 2 éve nem szedem). Igaz, hogy ilyenkor minimális az esély a teherbeesésre? Már szeretnénk babát.

Legjobb válasz: Szia! Ez egy érdekes dolog, ugyanis én a mensim utáni héten voltam nagyon aktív szintén a párommal, utána nem is tudtunk együtt lenni, és tutira akkor estem teherbe. 28 napos a ciklusom, és még a kismama.hu-n lévõ termékenységi kalkulátor is azt az idõszakot hozta ki a legtermékenyebb idpszakank, a mensi utáni hetet. És ezelõtt én is azt hittem, hogy az az idõszak "veszélytelen". Ajánlom, nézd meg ezt a termékenységi kalkulátort. Direkt link: http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Anett

Szia! Ez egy érdekes dolog, ugyanis én a mensim utáni héten voltam nagyon aktív szintén a párommal, utána nem is tudtunk együtt lenni, és tutira akkor estem teherbe. 28 napos a ciklusom, és még a kismama.hu-n lévõ termékenységi kalkulátor is azt az idõszakot hozta ki a legtermékenyebb idpszakank, a mensi utáni hetet. És ezelõtt én is azt hittem, hogy az az idõszak "veszélytelen". Ajánlom, nézd meg ezt a termékenységi kalkulátort. Direkt link: http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/ Anett
Szia Elméletileg kisebb az esély, de nekünk is akkor jött össze a baba. Igaz voltunk együtt máskor is a ciklus alatt, de én úgy érzem, hogy a mensim utáni napon történt meg a csoda. Remélem sikerült nektek is 9 hetes kismama
Ja, és most 12 hetes, BOLDOG kismama vagyok!!!! :) Anett
A kérdező hozzászólása: Kedves Kismamák! Köszi szépen a válaszotokat, valami ilyesmire számítottam..:) Hát, elõbb-utóbb kiderül, lett-e "eredménye" az akciónknak.. :) Puszi Nektek, ja és Boldog Babavárást!

Igaz az hogy a menstruáció után 5napig ha gumi nélkül szeretkezünk nem esünk teherbe?

Azt hallotam nem lehet olyankor teherbe esni,vagy ez csak olyan n?kre igaz akiknek mindig rendszeresen van mensijük?

Legjobb válasz: dehogynem.. akármikor teherbe lehet esni! ez hülyeség..

dehogynem.. akármikor teherbe lehet esni! ez hülyeség..
Teherbe lehet esni csak kicsi a valószínûsége!!!De inkább ne próbáljátok!!
simán teherbe eshetsz, akkor is tök nyugi vagy és baromi jó a szex, ugyanis az orgazmustól is lehet spontán peteérésed.Mindig kell védekezni!
Védekezni mindig kell, ha nem akartok babát!!!
Mi nem esünk teherbe, csak te. ha menstruálsz , közben is lehetsz terhes, mert a spermák életképesek napokig.
elsõ 1-2 napon minimális, utána már azért van, de ha idegeskedett a csaj, akkor van minimális esélye, h dupla peteérése legyen, vagy ha mondjuk volt a családban ikerterhesség.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!