Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, menstruacio (74 db)

Nõk, az igaz hogy menstruáció elõtt kissebb a valószinûsége a terhességnek?

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy menstruáció alatt kisebb az esélye, de nem tudom mennyire igaz mert ismerek olyat aki teherbe esett menstruáció alatt.

én úgy tudom hogy menstruáció alatt kisebb az esélye, de nem tudom mennyire igaz mert ismerek olyat aki teherbe esett menstruáció alatt.
A tankönyv szerint igen, de nem vagyunk gépek, nem mindenki mûködik a "mûszaki leírás szerint". Egyébként az elmélet szerint is csak akkor igaz, ha TÉNYLEG megjön akkora, amikorra várod. Ha kicsit is csúszik, könnyen belecsúszhat az ember a legtermékenyebb idõszakba (ami menstruáció elõtt 14+/-3 nappal van).
Tankönyv szerint igen, ahogy az elõttem lévõ írta, de manapság annyi lánynak/nõnek van hormonproblémája, hogy a menstruáció csak egy jelzés, de nem biztosan számolható vele. Tehát hivatalosan alatta kisebb a valószínûsége, gyakorlatilag lehet ott kering egy petesejt ami megtermékenyítésre vár és nem is teljes a méh nyálkahártyájának a leválása így van esélye a megtapadásra és voálá máris kész a menszesz alatti baba és lehet mire észreveszed, hogy gond van már 3 hónapos terhes vagy és akkor már nincs mit tenni, csak megszülni. Mert mondjuk még a menstruációd se marad ki, mivel természetesen az hogy megjön nem egyenlõ azzal, hogy nem vagy terhes csak nagy az esélye annak, hogy nem vagy.

Az igaz, hogy menstruáció közben jobban hízunk?

Olvastam ugyanis,hogy a lányok(11-20),miközben menstruálnak jobban híznak..mégha alig esznek valamit. Meg akkor a leghatékonyabb pl. tornázni,úszni,mert akkor az jobban fog látszódni az alakon. Ez igaz? 14/L

Legjobb válasz: Ez nem igaz. Menstruáció elõtt vizet tart vissza a szervezeted, de ha megindul a menstruáció, akkor ki is ürül az a folyadék.

Ez nem igaz. Menstruáció elõtt vizet tart vissza a szervezeted, de ha megindul a menstruáció, akkor ki is ürül az a folyadék.
Igaz! A szervezeted persze visszatarjta a folyadékot, és több kiló leszel 1-2kg-al, ami aztán kiürül, DE tényleg jobban hízol is, jobban elraktároz, illetve (például én is így vagyok) ilyenkor összevissza eszem, folyton éhes vagyok. Ha meg nincs meg, akkor van, hogy 2 szendviccsel is el vagyok egy nap. szóval 3x annyit eszem ha meg van, kvánósabb vagyok.
A kérdező hozzászólása: én ma, most kaptam meg. És sokkal éhesebb vagyok, sokkal többször és többet eszem, mint tegnap..de ez miért van? 1es:az igaz amit mondasz. 2es:énis úgy értettem, és szerintem is igaz.

Igaz az hogy az első menstruáció útán már nem nagyon nő a mell?

Legjobb válasz: Ez hülyeség nekem 20-21 éves koromig minden egyes menstruációval nõtt a mellem, kb 3-4 havonta vehettem is nagyobb melltartót :)12 éves koromba jött meg elõször. Befolyásolni biztos befolyásolja amúgy,hogy mekkora mértékben nõ, bár ez adottság is és tényleg kb 22 éves korodig nõ.

Ez hülyeség nekem 20-21 éves koromig minden egyes menstruációval nõtt a mellem, kb 3-4 havonta vehettem is nagyobb melltartót :) 12 éves koromba jött meg elõször. Befolyásolni biztos befolyásolja amúgy, hogy mekkora mértékben nõ, bár ez adottság is és tényleg kb 22 éves korodig nõ.
Életed végéig változik majd a melled. Nagyságra, formára, keménységre egyaránt.
Én úgy tudom, hogy 20-21 éves korig nõhet a mell.
Azért ha belegondolsz, hogy a lányoknak mekkora a melle 11-13 évesen, akkor beláthatod hogy nem azokkal fogja leélni az egész életét.
Nem, dehogy igaz. Akkor mindenki 65/A-s, 70/A-s mellekkel rohangálna, maximum egy-két kivétel lenne. Természetesen 21-22 éves korodig nõnek, de az idõk során folyamatosan változni fognak.
sõt van akinek közvetlen az elsõ menzesz elõtt, alatt vagy pont utána kezd el igazán nõni, ahogy nekem is;) még nem jött meg, de hamarosan biztos lesz, mert hasfájás, stb.. Na meg két hete a melleim is mintha újra el kezdtek volna nõni :D
ez nem igaz. ha belegondolsz életed során folyamatosan változik a melled mérete, formája. nekem pl a menzeszem után kezdett igazán nõni a mellem, de mindenki egyedi eset tehát lehet hogy neked már nem fog, de az is lehet hogy csak utána kezd el igazán nõni

Igaz az, hogy menstruáció előtti 1-2 napon, és menstruáció alatt nem ajánlatos hajat festeni?

Legjobb válasz: Én is hallottam ilyet, de nem tapasztaltam a környezetemben. Én inkább dauerra hallottam.

Én is hallottam ilyet, de nem tapasztaltam a környezetemben. Én inkább dauerra hallottam.
igaz.
Igaz, mert állitólag másabb lesz a hajszined... ÉN ezt hallottam.
énis hallottam olyat h valakinek nem fogta be a festék a haját :D de velem még sose fordult elõ ilyen
A kérdező hozzászólása: Énis azért kérdezem, mert hallottam h nem lehet. De nem értem miért... egyébként nekem sem fogta be:S
Akkor azért nem lehet :)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó(: azt hittem van valami káros hatása vagy valami
lehet, de nem ajánlatos. a fodrász is megmodnja és néha megkérdezi hajfestésnél h. nincs-e meg. egyik rokonomnak is mens.közben befestette a haját a fogrász ilyen szõke és sötétszõkére.. mit mondjak elég rossz színe lett. szóval a színét nagyon el tudja rontani

Igaz, hogyha menstruáció közben festeted be a hajad az esetleg más színt tükrözhet végeredményül?

Legjobb válasz: sõt van olyan hogy be se fogja... menstruáció közben nem kell hajat festeni, ráérsz 2 nappal utána.

sõt van olyan hogy be se fogja... menstruáció közben nem kell hajat festeni, ráérsz 2 nappal utána.
Nem mindenkire érvényes, rám pl nem, de barátnõmre nagyon. Függ még, hogy milyen színt szeretnél, meg, hogy melír e, mert arra nem vonatkozik nyílván, mivel nem érintkezik fejbõrel... 1 fodrász
dehogyis :D
7. Van-e összefüggés a hajápolás és a menzesz között? Igen, sajnos megfigyelt tény, hogy menstruáció alatt nem ajánlott hajunkat festetni, mert olykor nem a kívánt eredményt érhetjük el. Ahogyan fontos az is, hogy közvetlenül egy festés elõtt ne mossuk, ne ápoljuk hajunkat, mert a hidrolipid réteg (melyet ápoláskor építük), a fejbõr elsõ számú védelmi vonala megvéd minket a külsõ behatásoktól, így a festést is befolyásolhatja. Tipp: egyeztessünk mindig ottlétünkkor személyesen idõpontot a fodrásszal, ami nem a menstruációnk idejére esik! http://www.kairoinfraszauna.hu/hajapolas.htm
elözö vagyok, amugy lehet egyénfüggõ, én csak magamról tudok véleményt mondani, amikor menstruálok a bõröm is fakóbb, a hajam is sokkal silányabb minõségû.
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=4735 elsõ vagyok, nekem több fodrász is mondta már... nem hiszem hogy akkora baromság lenne.
Elõfordult már, hogy festettem ilyen napokon, de egyáltalán nem volt eltérõ a végeredmény.
Ki találta ezt ki? Mi ez, bizonyított tény? Honnan szedtétek? Fodrásznak tanultam, de ilyenrõl én még nem hallottam! Linkelne valaki errõl valamit? Második voltam.
Pfff ez akkora hülyeség!!!!
nem 1x mondta a fodrászom és direkt kipróbáltam..:D lehet h azér mer szõkítek?? de am sztem ez hülyeség

Igaz az, hogy idővel a menstruáció kevesebb napig tart?

Április óta menstruálok, és a múlt hónapban 8 napig tartott. Azt hallottam, hogy kés?bb ez lecsökkenhet 4-5 napra. Ez igaz? És a melegt?l tarthat tovább a menstruáció? 14/L

Legjobb válasz: Részben igaz. Általában szülés után változik meg, akinek hosszú volt, annak rövidül, akinek rövid volt, hosszabbodik. Aki görcsölt, az nem görcsöl és fordítva. De azt ne nagyon várd, hogy pár hónap múlva más lesz. A melegtõl nem tart tovább, ez hormonális dolgoktól függ. Ha úgy érzed, hogy sok a vér és sokáig tart, fordulj inkább orvoshoz, nehogy vérszegény legyél vagy egyéb probléma legyen.

Részben igaz. Általában szülés után változik meg, akinek hosszú volt, annak rövidül, akinek rövid volt, hosszabbodik. Aki görcsölt, az nem görcsöl és fordítva. De azt ne nagyon várd, hogy pár hónap múlva más lesz. A melegtõl nem tart tovább, ez hormonális dolgoktól függ. Ha úgy érzed, hogy sok a vér és sokáig tart, fordulj inkább orvoshoz, nehogy vérszegény legyél vagy egyéb probléma legyen.

Az igaz hogy menstruáció előtt azért fáj néhány nőnek a melle, mert a szervezet visszatartja a vizet? Vagy ez hülyeség?

Eddig még lehet hogy nem is fájt ennyire, esküszöm mindjárt leszakad. :)

Legjobb válasz: Inkább a puffadás van azért, mert szervezet vizet tart vissza, de a mell fájdalom is igaz.

Inkább a puffadás van azért, mert szervezet vizet tart vissza, de a mell fájdalom is igaz.
Nekem minden hónapban már 1-2 héttel elõtte fáj. Magas a prolaktin szintem.
A mellben a mirigyek maguk is megnövekszenek hormonhatásra, a mellfeszülésnek ez az oka inkább.

Igaz az, hogy miutan elvesztettem a szuzessegem akkor keshet a menstruaciom?

vagy ez valtakozo?vagy ez mar a terhesseg jele?vagy ez ilyenkor a hormonokkal jar?

Legjobb válasz: Igaz. Barátnõmnek is késett.

Igaz. Barátnõmnek is késett.
Van akinek késik, van akinek elõbb jön meg, én az utóbbi kategória vagyok. :-) Teljesen változó.
nekem is elõbb jött meg az is lehet, hogy neked nem változik a ciklusod miatta.
Nekem 2 hetet késett (:
Persze hogy késhet, barátnõmnek egy teljes ciklus kimaradt (de a biztonság kedvéért csinált egy tesztet), de védekeztünk.
A kérdező hozzászólása: mi is vedekeztunk, ovszerrel, abban remenykedek hogy nem vagyok olyan pekkes hogy lyukas ovszerrel szeretkeztunk.. remelem reszben megnyugodtam hogy masoknak is kesett :) koszi a valaszokat :)

Mióma? Az igaz, hogy menstruációkor ha a második nap is erõs a vérzés, az már nem egészséges? És az alvadtvér ilyenkor normális? A miómát észreveszik hüvelyi ultrahangon? A papa-teszt eredményére kihat-e?

Legjobb válasz: Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.

Teljesen normális, ha második nap is erõs a vérzés. És a mióma látszik hüvelyi UH-n. Nem hat ki a Pap (!!!)-teszt eredményére.
amit alvadt vérnek hiszem az maga a nyálkahártya ami leválik a méh faláról a menstruáció alatt. Emiatt vérzik. Normális ha valakinek a második nap is erös.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, h nem jól irtam a teszt nevét, nem tudtam pontosan magyarul. Kedves második válaszoló, felismerem azt amit mondasz, de az mellett látom az alvadt vért, amit eddig nem tapasztaltam. Én sem gondolnám, h nem normális ha második nap is erõs a vérzés, de ezt olvastam ma valahol, és meglepõdtem eléggé... Köszönöm a válaszokat:)
Ultrahangon látszik a mióma, hogy észreveszik-e, az már egy másik kérdés. Nekem nem vették észre, pedig 8 centis volt.
A kérdező hozzászólása: Hát itt ezek elég idióták!...
Nekem hüvelyi észre vettek, es csak 8mm-es volt! Szerencsére mar felszivodott!

Az igaz hogy menstruacio alatt jobban kivanjak egymast a parok? :d Fiuk, jobban felizgultok?

Legjobb válasz: Inkább csak a kíváncsiság hajtja az embert nem pedig jobban felizgulnak.

Inkább csak a kíváncsiság hajtja az embert nem pedig jobban felizgulnak.
Nõknél jelentkezhet libidó emelkedés, tehát lehetnek kívánósabbak, de hidd el, nincs az a normális szexualitású férfi, aki jobban beindul egy véres nunira, mint egy nem véresre...
Én akkor olyan rosszul vagyok, hogy a legnagyobb gondom, hogy leküzdjem a vele járó hányingeremet :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!