Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, már az 1 (68 db)

Igaz-e, hogy az f (x, y) = x*gyök (1-y^2) +y *gyök (1-x^2) művelet nem lehet asszociatív a teljes ]-1, 1[ nyílt intervallumon? Ezen belül melyik az a legbővebb részintervallum ahol az asszociatív tulajdonság már elérhető?

Legjobb válasz: Ha az x értéke sina és az y értéke sinb, akkor x*y értéke sin(a+b) egy kis csavarral, azaz csak akkor, ha cosa és cosb is pozitív. Ez a megadott intervallumban igaz, könnyen látható. Olyan a és b szögek nem jöhetnek szóba, melyek összege 90°, mert arra 1 lenne az eredmény, kifutunk az adott nyílt intervallumból. Épp ez a bibi, mert ha azt akarom, hogy a mûvelet többször ismételgethetõ legyen, nem jó, mivel bármely intervallum esetén elõbb-utóbb 90° lesz a szögek összege. Tehát szerintem csak a 0 egyelemû intervallum jó. Próbáld ki az asszociativitást konkrét példán - pl. sin84°, sin85°, sin87° esetén... Látszik, hogy nem igaz, mert a szögek összege ugyan asszociatív lenne, de negytív cos helyett mindig az ellentettje szerepel.

Ha az x értéke sina és az y értéke sinb, akkor x*y értéke sin(a+b) egy kis csavarral, azaz csak akkor, ha cosa és cosb is pozitív. Ez a megadott intervallumban igaz, könnyen látható. Olyan a és b szögek nem jöhetnek szóba, melyek összege 90°, mert arra 1 lenne az eredmény, kifutunk az adott nyílt intervallumból. Épp ez a bibi, mert ha azt akarom, hogy a mûvelet többször ismételgethetõ legyen, nem jó, mivel bármely intervallum esetén elõbb-utóbb 90° lesz a szögek összege. Tehát szerintem csak a 0 egyelemû intervallum jó. Próbáld ki az asszociativitást konkrét példán - pl. sin84°, sin85°, sin87° esetén... Látszik, hogy nem igaz, mert a szögek összege ugyan asszociatív lenne, de negytív cos helyett mindig az ellentettje szerepel.
A kérdező hozzászólása: ASIN(0.7) + ASIN(0.6) + ASIN(0.5) > pi/2 , viszont ezekre az értékekre vígan asszociatív lesz. Ha mindhárom érték azonos akkor is megmarad az asszociatív tulajdonság...
Nohát, én is ugyanezt mondtam, csak utólag copypaste-tel rendeztem a félmondatokat - nem kellett volna. De az szerintem még érthetõ az enyémbõl is, hogy a negatív cosinus a dolog rákfenéje, amint az bongolo is leírta konkrét példával. Próbálom precízen megfogalmazni a másik kitételemet is: Ha két szög összege pont 90 fok, akkor kifutunk a megadott alaphalmazból! Így a megadott halmazon a megadott függvény nem ad meg mûveletet! (Mert az eredmény nem mindig esik a halmazba...) Csak a zárt [-1;1] -en lenne mûvelet algebrai értelemben.
Igen, vurugya béla, számomra érthetõ volt a tiédbõl is, de a kérdezõnek valószínû nem, ezért írtam konkrét példát. Abban igazad van, hogy zárt [-1;1] intervallum kellene, hogy a mûvelet eredményével újra lehessen mûveletet végezni. Az asszociativitás viszont zárt intervallum esetén sem teljesülne (tudom, hogy ezt te tudod, Béla, a kérdezõnek írom.) Zárt [-1;1] intervallum esetén is csak a {0} halmazra lenne a függvény asszociatív.
Egyetértünk. Gyártottam egy új feladatot is ezt a feladatot csavargatva... (itt a # jel az alsó indexet jelöli) Ha a#(n+1)=2*a#n*gyök(1-a#n^2), akkor milyen a#1 esetén lesz a sorozat elsõ 10 tagja szig. mon, növõ?
A kérdező hozzászólása: Összefoglalva a feltétel az, hogy a (trigonometrikus függvénynél maradva) szögek páronkénti összege nem lehet több 90 foknál. Továbbá így az eredeti feladat asszociatív tulajdonsága a [-gyök(2)/2, gyök(2)/2] intervallumon garantált. Köszönöm a segítséget.
Épp ez az, hogy nem garantált, de ahogy gondolod... Ha legalább a mûvelet elvégezhetõsége fontos, kérlek, hagyd nyitva az intervallumodat, mert kifutsz a ]-1;1[ - bõl...
A kérdező hozzászólása: Kedves Vurugya Béla! Megmaradva a sejtés szintjén, mondjon egy ellenpéldát!
A kérdező hozzászólása: Hát igen a zártság mint tulajdonság nagyon fontos dolog. Nagyon kevés olyan mûvelet konstruálható, amely az egységelem létezése, invertálhatóság, kommutativitás, asszociativitás stb. mellett még ezt is produkálja. Köszönöm az értékes megjegyzéseket.

Átéltétek már az igazi szerelmet? 1, 5 éve élünk együtt a párommal és annyira szeretjük egymást még mindig, igazi nagy szerelem. Olyan jo :-) ) )

Legjobb válasz: Akkor egy kis biológia a szerelem 1-2 év alatt elmúlik megszünik. Utána már csak a megszokás és a szeretet tart egyben titeket. Ajánlom hogy ha komoly a kapcsoalt ölelgessétek sokat egymást. Ez segíti a megszokást legkönnyebben kialakitani. ugyaniz az ölelés növel valamilyen hormon szintjét amitõl boldog párkapcsolatot lehet kiépiteni. Az édesanyai azért öleli a kisbabát hogy a baba megszokjat õt ez valamilyen ösztön. bocs hogy nem tom a hormon nevét rég volt már bisoz órám :D

Akkor egy kis biológia a szerelem 1-2 év alatt elmúlik megszünik. Utána már csak a megszokás és a szeretet tart egyben titeket. Ajánlom hogy ha komoly a kapcsoalt ölelgessétek sokat egymást. Ez segíti a megszokást legkönnyebben kialakitani. ugyaniz az ölelés növel valamilyen hormon szintjét amitõl boldog párkapcsolatot lehet kiépiteni. Az édesanyai azért öleli a kisbabát hogy a baba megszokjat õt ez valamilyen ösztön. bocs hogy nem tom a hormon nevét rég volt már bisoz órám :D
nem muszáj elmúlnia a szerelemnek.. mennyi bunkó, és irigy ember van a világon... istenem
persze, már a 8 vagy 9-edik nõmet fogyasztottam el az elmúlt 52 évben... szerencsére mindig találok egy újat :D
igen és 3 év mulva vége lett...mostani 1éve tart de probléma itt is van mint mindenhol
Hú!Másfél év után nagyon tapasztalt lehetsz...
igen :) mi 15 hónapja vagyunk együtt .. én hiszek az örök szerelemben, már nagyon sokszor szakítottunk, de végül mindig egymásnál kötöttünk ki.
Igen, ateltuk! :) En is szerettem valakit, csakhat amilyen jo volt amig tartott, olyan fajdalmasan is ert veget. :'(

Stodette fogamzásgátló tablettát szedek 3 napja. Betegtájékoztatón azt írja ha követem az utasírtásokat, a tabi már bevételének 1. napjától véd. Ez igaz?

A menstruáció els? napján kell bevenni az els?t, én úgy vettem be h megjött du 3 körül és másnap reggel 7kor kezdtem el a szedést, mert reggelente szeretném szedni, de ugye ez a menzesz els? napjának számít?

Legjobb válasz: Ha a betegtájékoztatójában az van, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor nyugodtan hihetsz annak! De szerintem nem jól tetted, hogy csak másnap vetted be az elsõ szemet és nem aznap, mikor megjött! Így ez már nem a mensi elsõ napja volt! Ez esetben 1 hétig védekezz gumival is vagy addig ne szexelj! Az 1 hónapot azért mondták, mert régen valóban csak 1 hónap után nyújtott védettséget. De ezek a mai, modern tabik már úgy vannak kifejlesztve, hogy már az elsõ hónapban megakadályozzák a peteérést! (Én 5 éve szedek fogamzásgátlót, nekem is az volt a betegtájékoztatón, hogy ha a mensi elsõ napjától szedem, akkor az elsõ szemtõl védettséget ad, én nem is vártam vele, nem lettem terhes!)

Ha a betegtájékoztatójában az van, hogy az elsõ szemtõl véd, akkor nyugodtan hihetsz annak! De szerintem nem jól tetted, hogy csak másnap vetted be az elsõ szemet és nem aznap, mikor megjött! Így ez már nem a mensi elsõ napja volt! Ez esetben 1 hétig védekezz gumival is vagy addig ne szexelj! Az 1 hónapot azért mondták, mert régen valóban csak 1 hónap után nyújtott védettséget. De ezek a mai, modern tabik már úgy vannak kifejlesztve, hogy már az elsõ hónapban megakadályozzák a peteérést! (Én 5 éve szedek fogamzásgátlót, nekem is az volt a betegtájékoztatón, hogy ha a mensi elsõ napjától szedem, akkor az elsõ szemtõl védettséget ad, én nem is vártam vele, nem lettem terhes!)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Biztonság kedvéért több oldalon is kérdezõsködtem, remélem nem kell olyan sokat várnom a biztonságos együttlétig :)
Ha úgy vesszük, hogy nem a mensid elsõ napján kezdted, hanem a 2.-on, akkor is már 1 hét után védett vagy! Csak az ultraparázósok várnak 1 hónapot (feleslegesen)!
Nekem is ilyen Stodette fogamzásgátlót írtak fel. Különben nem tudom, hogy ebben mi az igaz és mi nem. Az én orvosom azt mondta, hogy az 5. napon kezdjem el szedni és hogy egy hónapot feltétlen várjak. Mert csak akkor áll be a szervezetünkbe, hogy gumi nélkül is szeretkezzek! De én is tanácstalan voltam. :) De szerintem egy hónapot felesleges várni. Én sem vártam mégse vagyok terhes! (Mondjuk mindenkinél máshogy hat, véleményem szerint.)
Az ötödik napot a nagy dózisú fogamzásgátlóknál szokták javasolni. Érdekes, hogy meg merte kockáztatni egy csökkentett hormontartalmú monofázisos készítménynél. Amúgy elsõ naptól védettséget kell biztosítson

Novynette fogamzásgátló tablettát fogok szedni az menstruáció 1. napjától. Mikortól véd a tabletta? A nőgyógyászom szerint már az első naptól, ahogy beveszem, de itt olvastam, hogy más nőgyógyászok szerint 1 hét, esetleg 1 hónap után. Mi igaz most?

Igen, elolvastam a tájékoztatót, és a nőgyógyászom szerint ahogy vége a menstruációnak (vagy, ha nem vagyok szívbajos, akkor az első tabletta bevételekor is hat). Megérthetitek, hogy egyenlőre még nem szeretnék teherbe esni, és szeretném, ha elmondanátok a tapasztalataitokat.

Legjobb válasz: Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.

Üdv! Ha fiatal vagy (kb 20 alatt) akkor még sokkal jobban véd, és akkor már az elsõ naptól (de a ciklus megfelelõ fázisában kell elkezdeni!) véd.
Szia! Én 11 éve ezt szedem, 2-szer hagytam abba amikor babát akartunk és mind a kétszer utána az elsõ hónapban máshogy is védekeztünk. Biztos-ami biztos. :) Látom már régebbi a kérdés, de azért hátha segítség lesz másnak.

Ha táplálék kiegészítőből maradt mert megszakítottam az edzés és már lassan 1 éve vettem attól még nincs semmi baja igaz?

hűvös helyen tárolom lezárva amúgy nagy vödrös por formában

Legjobb válasz: Jaj, Istenem! Mond, hogy nem igaz!

Jaj, Istenem! Mond, hogy nem igaz!
A kérdező hozzászólása: jaj istenem mondd h ezen az oldalon van még olyan ember aki a feltett kérdésre válaszol.... tapír
Szerintem arra felelt. Szerintem úgy véli, nem lehet jó. Szerintem azt is gondolja, hogy eleve nem is egészségesek ezek.
általában felbontás után 2 évig használható, de rá van írva az tuti. itt azt hiszik a táp kiegre hogy kox, (ennyire buták sajnos) szóval a sport, mozgás/testépítés kategóriában tegyél fel további kérdéseket.
Én (orvosként) pontosan tudom, hogy nem kox, de hogy káros a szervezetre, az nem kérdés. Tudomásom szerint felbontás nélkül tarthatók el, nem bontva két esztendõig.

Lehetek már terhes, ha pajzsmirigyes gyógyszert szedek, (alulműködés) az értékem már helyre állt, meg is jött azóta 2-szer, igaz csak az 1-ik volt igazi!?

Volt/van így valaki akinek sikerült?!

Legjobb válasz: Szia.Nekem is pajzsmirigy alulmûködésem van.L Thyroxin-t szedek.Kontrollra márc. 12-én megyek.Nekem sem sikerül a baba.Remélem mind a kettõnknek csak ezen az apróságon múlik!

Szia.Nekem is pajzsmirigy alulmûködésem van.L Thyroxin-t szedek.Kontrollra márc. 12-én megyek.Nekem sem sikerül a baba.Remélem mind a kettõnknek csak ezen az apróságon múlik!
A kérdező hozzászólása: Neked is helyre állt az értéked? Mert nekem 8.2 volt most normális. Talán sikerül a dolog, mert már meg jött 1-szer azóta. :) Sok sikert!
ha megjön, akkor valószínûleg ovulálsz is, ha ovulálsz, terhes is lehetsz, de hogy errõl meggyõzödj hazsnálj LH tesztet, az mutatja, hogy minden jól mûködik-e. drukkolok, szerintem nincs akadálya a babának!
Szintén ilyen betegségem van, és bár nekem tbbször is megjött azóta, sõt büszkén jelenthetem , h a legutóbb 30 napra ami nálam rekord, de érdekelne , hogy ez az LH teszt pontosan mit mér is hol lehet kapni.
LH a tüszõrepedést megelõzõ hormon. tesztet neten, DM-ben, gyógyszertárban lehet kani, egy átlagos ciklusnál középidõ elõtt kell elkezdeni tesztelni, ha minden rendben, akkor ovuláció esetén felmegy (egy vagy két nap a teszt csík minimum olyan erõs, vagy erõsebb, mint a kontroll csík), aztán a következõ napon negatív, vagy kevésbé erõs, na, ekkor van peteérés (ilyenkor kellene a nyáknak tojásfehérje-szerûnek lennie, nekem sosincs olyan és mégis született egy fiam). A jó ha már elõtte gyakorlatoztok (vagyis a + LH-s napokon) és az elsõ negatívon, és utána is a biztonság kedvéért...ha au LH teszten van ilyen kiemelkedõ magaslat akkor minden rendben. vigyázat, ha több napig pozitív, mint kettõ, akkor pco-d lehet, annak a tünete. olyan esetben, ha nincs fix ciklusod a ciklus kezdetétõl tesztelhetsz, mert lehet, hogy hamarabb ovulálsz. Még egy info az LH-val kapcsolatban: nem reggel használjuk, hanem nap közben és a HCG-tõl eltérõen erõsebbnek kell lennie a tesztcsíknak, mint a kontroll csíknak.

A kutyám 8 hete és 4 napja terhes és már a mell bimboi ha meg nyomom akkor a tej folyik és azt mondta az egyik ismerösöm hogy ha mán vann teje és folyik akkor 1-2 napja van hátra ez igaz?

Legjobb válasz: A tejtermelés megindulhat akár 1 héttel az ellés elõtt is. Mennyi a kutya hõfoka? Ellést megelõzõ napokban a hõmérséklet leesik kb. 37.2 - 37.5-re (végbélben mérve). Az ellés megindulásának biztos jele, ha a hõmérséklet tartósan (kb. 3-4 órán át) 37 fok alatt marad. Jellemzõ még az újságpapír tépése, fészekrakó ösztön. Az ellés megindulásakor a szuka elkezd intenzíven lihegni, remegni. Ez több órát tarthat, és vajúdási szaknak hívjuk. Normális esetben ez a szakasz 6-10 órát tart, s csak ezután indul meg a kitolási szakasz.

A tejtermelés megindulhat akár 1 héttel az ellés elõtt is. Mennyi a kutya hõfoka? Ellést megelõzõ napokban a hõmérséklet leesik kb. 37.2 - 37.5-re (végbélben mérve). Az ellés megindulásának biztos jele, ha a hõmérséklet tartósan (kb. 3-4 órán át) 37 fok alatt marad. Jellemzõ még az újságpapír tépése, fészekrakó ösztön. Az ellés megindulásakor a szuka elkezd intenzíven lihegni, remegni. Ez több órát tarthat, és vajúdási szaknak hívjuk. Normális esetben ez a szakasz 6-10 órát tart, s csak ezután indul meg a kitolási szakasz.
a fent írt hómérséklet fajtafüggõ (óriástestüeknél pl 39 a normális és 37, 5 a leesett hõ) legyen betadin, fültisztító, törülközõk... és szólj az orvosnak, hogy tudja, elõfordulhat hogy rohannia kell.
ja, és vemhes. és ha 6 órán át nem jön a következõ, akkor császár. ha megakad akkor tudod mit csinálsz? placentákat megszámolni, figyelni, hogy a burok felszakadt-e a kölyök lélegzik-e, zárt-e a szájpadlása, megvan-e mindene...

Igaz az, hogy a Samsung termékei (fõleg a tévéi) már csak "divat tömegcikkek" lettek és valójában az elmúlt 1-2 esetleg 3 - évben sokat romlott a minõségük és sok rájuk a vásárlói panasz?

Ezt egy mûszerész ismerõsöm mondta aki mutatott nekem egy olyan LED Samsung tévét ami 2 év után elromlott azért mert egy melegedõ alkatrészrõl lespórolták a hûtõbordát a gyárban - holott a helye a panelon megvolt csupán a gyártási költségek csökkentése miatt egyszerûen nem raktak bele hûtõbordát amit a mûszerész ismerõsöm utólag pótolt.

Legjobb válasz: Nem igaz.

Nem igaz.
Mivel ezek a nagygyárak általában jóvan több terméket gyártanak, ezért sokkal több is a rossz, félresikerült, hibás példány. Ha ilyenbe futnánk, erre van a garancia, hiszen egy hiányzó hûtõborda pl. néhány hónapon belül hibát okozhat, a garancia pedig általában minimum 1-2 év.
Ez igy szerintem minden gyartora igaz, nem csak a Samsungra. Javitsatok ki ellenpeldaval nyugodtan, ha tevedek.
az olcsó samsung termékek már eleve olcsónak vannak tervezve, ezért sok is a gond velük, az olcsó samsung tévék képminõségérõl nem is beszélve megjelenéskor 1000 dollár alatti termékek ilyenek, 1000tõl felfele azért már kicsit jobb a helyzet, 2000 dollártól vannak a jól tervezett, minõségi termékek
Hol hallottál ekkora baromságot? Ilyen üzletpolitikával nem lennének világ elsõk.
A kérdező hozzászólása: ""Ilyen üzletpolitikával nem lennének világ elsõk."" A minõségre alapuló elsõbbséget nem az elmúlt 2-3 évben gyártott termékek miatt szerezték. Nekünk is Samsung tévénk van 15 éves eddig egyszer volt javítva. Már a közhiedelemben elterjedt, hogy ami Samsung az csak jó minõség lehet - amire Samsung van írva azt meg lehet venni mert az csak jó lehet. Kutakodtam egy kicsit a neten és meglepõ dolgokat olvastam , valóban sok a minõségi kifogás a telefonok és tévéknél egyaránt az elmúlt pár évben. Hiába már a Samsung is kínai kijelzõt és kínai alkatrészeket - paneleket használ fõképen a termékeiknél.
9mm: te annyira tudatlan vagy

Igaz az, hogy akinek 18 éves koráig 1 barátja és bnője sem volt még, annak már nem is lesz, úgy ahogy rendes élete sem? :/

18 éves leszek nem sokára. Nem volt még 1 barátom se és bnőm se. Igaz vtak neten akik azt állították, hogy a barátaim, de azok túl messze laknak és az ilyen netes izéket nem tekintem barátságnak. Minden ismerősöm azt mondja, hogy nekem sosem lesznek barátaim, bnőm se és rendes életem se, mert életképtelen vagyok. A suliban se tudok kivel beszélgetni. Magányos vagyok és ez engem nagyon bánt. Az öngyilkosságomat tervezem :( 17/F

Legjobb válasz: Hülyeség az egész. 23 évesen lett elõször barátnõm, azóta is együtt vagyunk. Igaz barátom nincs, de nem is annyira hiányzik. Fel a fejjel...

Hülyeség az egész. 23 évesen lett elõször barátnõm, azóta is együtt vagyunk. Igaz barátom nincs, de nem is annyira hiányzik. Fel a fejjel...
20 évesen volt az elsõ barátnõm az se túl hosszútávú azóta keresgélem a megfelelõ párt de nincs bajom a nõk terén alkalmi kapcsolatokból akad jócskán csak én válogatok ezért nincs fix kapcsolat :) Barátokat is mindig megválogattam akivel néha összejövök az is csak 1 van akit barátnak tartok túl sok a számító mocsok ember azokból meg nem kérek még is jól elvagyok :) 22/F
Persze, amint betöltöd a 18-at és a Nagy Mérlegkönyvben a másik oldalon nem lesz minimum egy punci ellensúlyozásként, amit megszereztél magadnak, azonnal elzárják az életcsakrát és lassan elsorvadsz. Ez egy nagy hülyeség, nem is tudom, hogy honnan veszel ilyet... Ha bátortalan vagy, menj el Nicholas Viktor Csábítás Akadémiájába tanulni, az majd segít (õk azt állítják, hogy jó...) Öngyilkos meg ne legyél, mert egyre kevesebb a munkaképes fiatal kis hazánkban és szeretném, ha közel 40 év múlva lenne egy kis nyugdíjam (bár úgysem leszek soha nyugdíjas). Ráadásul, ha nem sikerül, az államnak egy csomó pénzébe kerülsz és lefoglalod a mentõautót, amire másnak is szüksége lenne.
Ez a "18 éves korára..." egy õsi, Kiowa indián törzs bölcsességén alapszik. A törzs fiú tagjának 18 éves koráig kellett bizonyítani, hogy méltó tagja lehet a törzsnek, és jól tudja szolgálnia azt, hogy késõbb akár vezetõ is lehessen. 18 éves korára már legalább 1 bölényt, és 1 medvét el kellett ejtenie, és együtt kellett hálnia a törzs 1 szûz lányával. Ha ez nem sikerült, a törzs tagjai kiközösítették, és onnantól neki, egyedül kellett boldogulnia az életben. Számos legenda született az ilyen számûzött fiúkról. Volt, aki késõbb saját törzset alapított, és nagy tiszteletben tartották, sok feleséggel, és gyermekkel. Bár ez a szerencsésebb eset. A legtöbb ilyen számûzött indián fiút általában 1-2 nap alatt széttépte valami vadállat. Uk-muk-fu, haman-duk! Semmi sem biztos, de minden lehetséges!
Én 26/F vagyok és ugyan ott tartok, ahol Te. Az életem egy nyomorult tengõdés, egy halott ember vagyok, aki lélegzik. Én is ilyen antiszociális voltam mindig. Azt tudom javasolni, hogy próbálkozz minden erõddel. bármi is legyen a Te problémád, ami gátol ebben. Felejtsd el ezt a "18 éves korig" baromságot. Csak tegyél félre mindent, és próbálkozz. Bármilyen rossz élmény vagy visszautasítás is vár rád emiatt, akkor is 1000x jobb lesz, mintha csak vársz a csodára. Tanulj az én hibámból, mert ennél az életnél, amit én élek bármi jobb, hidd el. Csak csináld! OK?
Tegyél ellene, szocializálódj! Öngyi meg ne legyél, mert - egy nagy embert idézve - "A halál olyan végleges, míg az élet tele van lehetõségekkel."
Drágám ezt nem tudom honnan vetted unokatesóm 40 évesen találta meg a szerelmet és 2 év leforgása alatt kétgyermekes boldog családanya. :) Ha mondtuk volna neki ezt 5 éve õ se hitte volna. Ha meg öngyilkosságot tervezel egy gyáva szánalmas alak vagy.
Ez sajnos így igaz és állítólag csak minimálbért fog kapni egész élete végéig :(
18 éves korig általában csak a legjóképûbb srácok tudnak becsajozni. Késõbb az átlagosaknak is sikerülhet, csak a csúnyáknak nem.
Hülyeség. Ennyi idõs korban úgyis csak rossz tapasztalat lenne. Csak belehajszolják a gyerkeket ebbe! 1-2 év és majd eljön ...
És a hozzád hasonló szerencsétlenek meg azt mondják Amerikában: "jaj, 21 vagyok és még nem volt csajom"? ne már, ki mondta, hogy ez életkortól függ? sõt, ki mondta, hogy attól, amikortól nagykorú vagy? nem ez a lényeg.
19-et töltöttem azon a nyáron, mikor elõször lett valakim. 20 éves voltam, mikor elõször tudtam egy lányról kijelenteni, hogy tényleg a barátnõm. Elõtte csak szelíd próbálkozásaim voltak, meg tipikus osztálytársas barátságok, amik az iskola végeztével szintén véget értek. Most 25 éves vagyok, vannak barátaim, van párom, és jól érzem magam a bõrömben. Ne keseredj el! :) Nyiss az emberek felé, és légy türelmes!
Tartós komoly barátságaim (az életemet is rájuk bíznám. Talán :) 17-18 éves koromtól van. Igaz, ez ilyen zeneiskolában kialakult dolgok. Szóval ha nagyon elzárkózol akkor tényleg nem lesznek. Nyiss a világ felé.
ha nem gyûjtesz bátorságot akkor tényleg... Én életem szerelmét mulasztottam el...
Tudod ennyi idõsen én is NYOMI voltam... a fél osztály azt hitte meleg vagyok, a másik fele meg csak egyszerûen levegõnek nézett, ha csajokhoz közeledtem kiröhögtek. Azóta eltelt 10 év, már régen lediplomáztam, saját cégem van, annyit keresek, hogy nincs szükségem rá, hogy szidjam a magyar politikusokat és gyakorlatilag azt az 1 csajt nem kapom meg, amelyiket szeretném:P Sajnos azt 20as éveim elején elcsesztem mikor drogproblémáim voltak:P De legalább ott van a többi kárpótlásnak. Azok akik suliban nagyfiúknak hitték magukat pedig mind egy szálig proli lúzerek lettek, akiket a porba taponak a multinacionális cégek. Szóval ha nincsenek barátaid akkor úgyis van szabadidõd, TANULJ kösd le az agyadat, hogy ne is legyen idõd ilyen hülyeségeken gondolkodni, sportolj valamit, mert azzal mindenképpen fogsz ismerkedni is.
Ó te ártatlan pára...igazi hõs szerelmes...vegyél neki ajándékot szülinapjára!
ne gondolj rá, annyi jó csaj van
Bizony, ilyen rusnyán kiszúrni a többi lánykával...!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!