Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, már az (1146 db)

Igaz az hogy az utcákon már ritka az igazi marihuána? és ez a "Bio" szemét van amibe beleraknak minden retket?

ha szívnék is, ilyen zsákbamacska mérget biztos hogy nem.

Legjobb válasz: Igaz, fõleg azért mert olcsóbb és sokkal több hasznot hoz mint a fû.

Igaz, fõleg azért mert olcsóbb és sokkal több hasznot hoz mint a fû.
Hát ez attól függ inkább, hol élsz, meg milyen társaságban mozogsz. Bp-en nincs gond ebbõl.
Attól függ, de már elterjedt ez a méreg, de könnyen meglehet különböztetni a kettõt, ha megbízható helyrõl van, akkor semmi gond sincs.
A kérdező hozzászólása: hihetetlen hogy az embereket ennyire nem érdekli az egészségük. pl alkoholt váltanám le egy kevésbé károsra én.
átlagos vidéki város: itt már elég régóta nincs herbál(biofû), csak sima z. A szintetikus kannabinoidokról nem mondanám hogy retek, meg méreg hiszen csak pár molekulában tér el az eredeti fûtõl. De tény, hogy nem ismerjük ezeknek a szereknek a (mellék)hatásait. Új-Zélandon pl. rögtön bevizsgálják a "biofüveket" és ha úgy találják hogy nem káros az egészségre akkor legalizálják...
#5: Az elsõ anyagok tényleg jók voltak, hasonló hatással mint a fûé. De a tiltólista miatt annyiszor változtattak rajta hogy már teljesen távol áll az elsõtõl. Sokszor még az sem tudja mit ad el, aki árulja.
Bio-t soha! Itthon csinálok neked házilag lepermetezem a gazat idegrendszerre ható szerrel lekaszálom kiszárítom és kész is a Bio...

Igaz az, hogy azok a nok akinek nem volt huvelyi orgazmusuk szules utan mar sikerult?

Legjobb válasz: Igaz. Nálam így volt. Igaz a második baba után... Biztos máshogy varrt össze a doktorbácsi. :)

Igaz. Nálam így volt. Igaz a második baba után... Biztos máshogy varrt össze a doktorbácsi. :)
Ezen nem változtat a szülés sajnos, max. rosszabb irányban. Hogyha pl. kitágul vki és nem érzi "olyan jól" a dolgokat....
Elõfordulhat, de sajna tényleg a fordítottja igaz általában.

Igaz-e, hogy az f (x, y) = x*gyök (1-y^2) +y *gyök (1-x^2) művelet nem lehet asszociatív a teljes ]-1, 1[ nyílt intervallumon? Ezen belül melyik az a legbővebb részintervallum ahol az asszociatív tulajdonság már elérhető?

Legjobb válasz: Ha az x értéke sina és az y értéke sinb, akkor x*y értéke sin(a+b) egy kis csavarral, azaz csak akkor, ha cosa és cosb is pozitív. Ez a megadott intervallumban igaz, könnyen látható. Olyan a és b szögek nem jöhetnek szóba, melyek összege 90°, mert arra 1 lenne az eredmény, kifutunk az adott nyílt intervallumból. Épp ez a bibi, mert ha azt akarom, hogy a mûvelet többször ismételgethetõ legyen, nem jó, mivel bármely intervallum esetén elõbb-utóbb 90° lesz a szögek összege. Tehát szerintem csak a 0 egyelemû intervallum jó. Próbáld ki az asszociativitást konkrét példán - pl. sin84°, sin85°, sin87° esetén... Látszik, hogy nem igaz, mert a szögek összege ugyan asszociatív lenne, de negytív cos helyett mindig az ellentettje szerepel.

Ha az x értéke sina és az y értéke sinb, akkor x*y értéke sin(a+b) egy kis csavarral, azaz csak akkor, ha cosa és cosb is pozitív. Ez a megadott intervallumban igaz, könnyen látható. Olyan a és b szögek nem jöhetnek szóba, melyek összege 90°, mert arra 1 lenne az eredmény, kifutunk az adott nyílt intervallumból. Épp ez a bibi, mert ha azt akarom, hogy a mûvelet többször ismételgethetõ legyen, nem jó, mivel bármely intervallum esetén elõbb-utóbb 90° lesz a szögek összege. Tehát szerintem csak a 0 egyelemû intervallum jó. Próbáld ki az asszociativitást konkrét példán - pl. sin84°, sin85°, sin87° esetén... Látszik, hogy nem igaz, mert a szögek összege ugyan asszociatív lenne, de negytív cos helyett mindig az ellentettje szerepel.
A kérdező hozzászólása: ASIN(0.7) + ASIN(0.6) + ASIN(0.5) > pi/2 , viszont ezekre az értékekre vígan asszociatív lesz. Ha mindhárom érték azonos akkor is megmarad az asszociatív tulajdonság...
Nohát, én is ugyanezt mondtam, csak utólag copypaste-tel rendeztem a félmondatokat - nem kellett volna. De az szerintem még érthetõ az enyémbõl is, hogy a negatív cosinus a dolog rákfenéje, amint az bongolo is leírta konkrét példával. Próbálom precízen megfogalmazni a másik kitételemet is: Ha két szög összege pont 90 fok, akkor kifutunk a megadott alaphalmazból! Így a megadott halmazon a megadott függvény nem ad meg mûveletet! (Mert az eredmény nem mindig esik a halmazba...) Csak a zárt [-1;1] -en lenne mûvelet algebrai értelemben.
Igen, vurugya béla, számomra érthetõ volt a tiédbõl is, de a kérdezõnek valószínû nem, ezért írtam konkrét példát. Abban igazad van, hogy zárt [-1;1] intervallum kellene, hogy a mûvelet eredményével újra lehessen mûveletet végezni. Az asszociativitás viszont zárt intervallum esetén sem teljesülne (tudom, hogy ezt te tudod, Béla, a kérdezõnek írom.) Zárt [-1;1] intervallum esetén is csak a {0} halmazra lenne a függvény asszociatív.
Egyetértünk. Gyártottam egy új feladatot is ezt a feladatot csavargatva... (itt a # jel az alsó indexet jelöli) Ha a#(n+1)=2*a#n*gyök(1-a#n^2), akkor milyen a#1 esetén lesz a sorozat elsõ 10 tagja szig. mon, növõ?
A kérdező hozzászólása: Összefoglalva a feltétel az, hogy a (trigonometrikus függvénynél maradva) szögek páronkénti összege nem lehet több 90 foknál. Továbbá így az eredeti feladat asszociatív tulajdonsága a [-gyök(2)/2, gyök(2)/2] intervallumon garantált. Köszönöm a segítséget.
Épp ez az, hogy nem garantált, de ahogy gondolod... Ha legalább a mûvelet elvégezhetõsége fontos, kérlek, hagyd nyitva az intervallumodat, mert kifutsz a ]-1;1[ - bõl...
A kérdező hozzászólása: Kedves Vurugya Béla! Megmaradva a sejtés szintjén, mondjon egy ellenpéldát!
A kérdező hozzászólása: Hát igen a zártság mint tulajdonság nagyon fontos dolog. Nagyon kevés olyan mûvelet konstruálható, amely az egységelem létezése, invertálhatóság, kommutativitás, asszociativitás stb. mellett még ezt is produkálja. Köszönöm az értékes megjegyzéseket.

Igaz az, hogy az eszközkezelő már majdnem 12 ezer embernek-családnak segített abban, hogy ne legyenek hajléktalanok?

Az mszp mennyi emberen segített volna? Hiszen nekik még a rezsicsökkentés is rossz dolog pedig az minden magyar család terheit csökkentette. Majd ha hatalomra jutnak visszaemelik a rezsit és ujra a külföldi szolgáltatók (köszönhetjük az mszp-nek)"érdekeit" nézve 3-4 havonta lesz villany-gáz stb... emelés mint azt tették 8 év alatt.

Legjobb válasz: Miért lenne igaz? Fidesz kormány van. Ez a munkanélküliség, kilakoltatás, eladósítás és rabszolgatartás kormánya.

Miért lenne igaz? Fidesz kormány van. Ez a munkanélküliség, kilakoltatás, eladósítás és rabszolgatartás kormánya.
Szerintem ennek a Croosou-nak van igaza, de nem 100%-ban. pl nekem se csökkent, de biztos jó lehet annak akinek igen.
A kérdező hozzászólása: ""Croosou nevû felhasználó válasza: Kedves kérdezõ! Csak azoknak csökkent, akik átlagon felüli fogyasztással birnak. Akiknek általány vsn, azoknak egy fillérrel sem kevesebb!"" Na ne már!!! Nem bírom amikor valaki butaságokkal és valótlanságokkal próbálja meggyõzni a másikat.
Kedves kérdezõ! Csak azoknak csökkent, akik átlagon felüli fogyasztással birnak. Akiknek általány vsn, azoknak egy fillérrel sem kevesebb!
A kérdező hozzászólása: ""Ember! Nézd már meg a számláidat!"" Megnéztem a számláimat! A gáz 6800ft-al a villany 1800ft-al a vízdij 1200ft-al csökkent. Arról én nem tehetek, hogy vannak olyanok akiknek egy közüzemi számla értelmezése is gondot okoz - mint neked kedves válaszoló.
Rezsicsökkentés?????? Ember! Nézd már meg a számláidat! Egy forinttal sem kevesebb mint pl 2 éve! Sõt! Ez egy olyan dolog mint a Yeti: Biztos létezik valahol, de még senki sem látta!
A kérdező hozzászólása: A 2-es válaszolónak egyedül az országban növelték a rezsijét. HA-HA-HA
A kérdező hozzászólása: ""A rezsicsökkentés elég sok pénz kihúzott az átlagemberek zsebébõl."" Hogyan???
A kérdező hozzászólása: ""A Fidesz elõzõ 3 éve alatt 30 %-al emelték a rezsit, nem csak az elmúlt 8 év alatt. A kisemberek jövedelme az adók miatt 10-15.000.- Ft-al csökkent. Az ÁFA 27 % lett"" A rezsit csak az inflációval emelheték a szolgáltatók és az elenyészõ az alacsony infláció miatt, ugyanis a fidesz kormányra kerülése idején a legelsõ intézkedésük között volt a rezsi költségek befagyasztása. De természetesen ez sem volt igaz a balosok szerint. Ami az áfát illeti már elmagyarázták (nem mindenki érti meg) hogy az mszp által tönkretett gazdaságot és üresen hagyott államkaszát valahogyan rendbe kell tenni és ehez pénz kell. Amúgy pedig az áfát az mszp emelte 25%-ra 12%-ról 8 év alatt Bajnai és Gyurcsány is 5-5%-ott emelt remélem ezt még nem felejteted el?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ""Egy rokonom tárgyalt velük. A tulaj költségére felértékelik a házat. Természetesen lakottan. Az Eszközkezelõ féláron megveszi tõlük a házat, kifizeti belõle a bankot, a tulaj pedig maradhat a házban és fizetheti az albérleti díjat. Arról nem nyilatkozik az Eszközkezelõ, hogy a szükséges karbantartást, felújítást ki fogja majd fizetni?"" Miket zagyválsz itt össze?????? Az eszközkezelõ semmit sem értékel fel, a banki tartozást fizetik ki és megállapítanak egy összeget amit bérleti díjként havonta fizetni kell. Az egyik rokonom 4 millió forintot vettek fel - nem tudom pontosan mennyi volt már a tartozás de már egy ideje a fizetésébõl vonták a részletek egy részét. Az utolsó pillanatban kértek segítséget az eszközkezelõtõl és kaptak is így nem kell elhagyni a házukat a két gyerekkel. Havonta 7 ezer forintot kell fizetniük. A karbantartásokat természetesen a lakóknak kell elvégezniük úgy ahogyan eddig is tették.
Mondjuk az ócsai félig üres sárban úszó méregdrága hiteles lakópark helyett segíthettek volna rengeteg emberen.
A Fidesz elõzõ 3 éve alatt 30 %-al emelték a rezsit, nem csak az elmúlt 8 év alatt. A kisemberek jövedelme az adók miatt 10-15.000.- Ft-al csökkent. Az ÁFA 27 % lett. Az a pár ezer Ft, amit a kiskeresetûek most a rezsin megspórolnak, meg sem közelítik az áremeléseket és amennyivel csökkent a jövedelmük. Fõ, hogy a gazdagok többet kapjanak Az Eszközkezelõ "segítsége" pedig a Fidesz újabb beetetés. Egy rokonom tárgyalt velük. A tulaj költségére felértékelik a házat. Természetesen lakottan. Az Eszközkezelõ féláron megveszi tõlük a házat, kifizeti belõle a bankot, a tulaj pedig maradhat a házban és fizetheti az albérleti díjat. Arról nem nyilatkozik az Eszközkezelõ, hogy a szükséges karbantartást, felújítást ki fogja majd fizetni? Ahogy arról sem, hogy ha nem elég a hitelre a pénz, akkor a fennmaradó tartozással mi lesz? Valóban nagy "segítség" bagóért elkótyavetyélni a házat és lakni albérletben! Ezt az MSZP is megtudná tenni.
Vagyis a közügyek ellátása érdekében az állampolgártól elvett pénzt ennyiszer költötték magánügyekre (sajnálat ide vagy oda, egy adott család jövedelmi viszonya nem olyan közügy, mint pl. a közutak). A rezsicsökkentés logikája szerint pedig az ingyen kenyèr, ingyen lakás stb. is helyes, amivel a végén a kommunizmusban vagyunk.
Hagyjuk már ezt a rezsicsökkentést! ez egy kamu hazugság!
A rezsicsökkentés elég sok pénz kihúzott az átlagemberek zsebébõl. Nem tudom ki fog jövõre a Fideszre szavazni
"nekik még a rezsicsökkentés is rossz dolog pedig az minden magyar család terheit csökkentette." Az enyémet furcsamód növelte.
A kérdező hozzászólása: ""pl nekem se csökkent"" A baloldali "érzelmûek" mindig ezt a valótlanságot állítják. Sokaknak még a számla értelmezése is gondot jelent. Például: Ha valaki 100 köbméter gázt fogyasztott havonta 2012-ben és fizettet 15000 forintot a 10%-os rezsicsökkentés után 1500 forinttal kevesebbet fizetne, de ha az illetõ fogyasztása a következõ évben korábbihoz képest emelkedett 20%-al a rezsicsökkentés után is többet fog fizetni 10%-al. ekkor jön az a "mondóka" hogy nem csökkent vagy nõt a számla. Sajnos vannak olyan emberek ebben az országban akik még arra sem veszik a fáradságot, hogy mennyit fogyasztottak az elõzõ évhez képest és esetleg utána számolnának- vannak akiknek még egy egyszerû gáz számla értelmezése is gondot jelent.
igaz.
Így volt, 2006-ban törvénybe foglalták az áfa csökkentését, az csökkent is, aztán a kampány és a választások után jól visszaemelték. Sajnos ez Magyarországon a ballib oldal.
ma 11:38 Azért a fidesz is szépen leszerepel. Emlékezünk arra miket mondtak 2010 elõtt, mik ellen tiltakoztak? Na most pont azt teszik ami ellen tiltakoztak. Sok esetben pofátlanabb módon. Ez jobb valamivel?
Annyit tudok, hogy a gáznak és az áramnak világpaci ára van. Ha a szolgáltatók a választások után sem emelhetnek árat akkor vagy tönkre mennek vagy még mielõtt tönkremennének visszaadják az üzletrészüket az államnak. Az állam miután megszerzi kénytelen lesz konszolidálni ezeket a cégeket. A ehhez szükséges pénzt áremeléssel vagy adóemeléssel tudják elõteremteni. Mindkét esetben az emberek fizetnek. Nem véletlenül mondják a szakértõk, hogy ez a csökkentés fenntarthatatlan.
Mikor csökkentette, akkor se jutott el a fogyasztókig az áfa csökkentés... A kereskedõk megtartották az árakat nyomott árakon csalogatták a vásárlókat, hogy szuper olcsó minden, de emlékszem rá félévvel korábban olcsóbban vehettem a magasabb áfával húst, mint akkor! de ki tudja mennyi ilyen termék volt ...Ezért nem támogatom az áfa csökkentést, csak is akkor, amikor már valóban követni lehet az áfa csökkentést ( ezért jó a pénztárgép bekötés is! )
Az mszp volt semi delógájuk nincs igy nem sorolhato semijen oldalhoz sem se gazdaságilag balra .Vagy ideólógoailag liberálisokhoz . A gazdasági ball az amit a fidesz csinál most.
" szakértõk általában nem politizálnak... " Akkor mivel magyarázod, hogy bajnai 3 éves miniszterségét és 1éves miniszterelnökségét?
A szakértõk jellemzõen nem pártpolitizálnak. Ha nem szakmai érvek mentén foglalnak állást azonnal elveszítik a szakmában a hitelességüket, a pártok meg nem fogják õket eltartani, csak azért mert olyan dolgokat mondtak egyszer ami kedvezõ volt nekik. Annak meg nincs túl nagy jelentõsége annak, hogy állami vagy magántulajdonba van egy szolgáltató társaság. A vízmûveknél pl. van olyan amelyik külföldi cégek tulajdonában, van amelyik önkormányzati tulajdonban van és van állami tulajdonban is. Az ország egyik legdrágább vízmûve az Érv Zrt. például száz százalék állami tulajdon.
Amejik áram szokgáltató kivonult mondjuk anak a szakértõi nem kiss dõntés ezt meghozni.
A kérdező hozzászólása: 8-as . ""Nem véletlenül mondják a szakértõk, hogy ez a csökkentés fenntarthatatlan"" Milyen szakértõk? Akik az mszp-ben szitkolóznak? Ezek szerint ezt sem a német sem a cseh sem a szlovák vagy éppen a francia kormánynem tudja csak az mszp "szakértõi" Németországban is csökkentették az áram árát a csehek és szlovákok követendõ példának tartják a franciák nemrég tárgyaltak errõl.
A kérdező hozzászólása: "2 még mielõtt tönkremennének visszaadják az üzletrészüket az államnak."" Bár így lenne!!! Az energia szektor amit az mszp a kûlfõldieknek eladott visszakerûlne az államhoz.
miért csak a baloldali értelmiségeket nevezik szakértõknek?
"A fidesz most ugyanezt játssza el a rezsicsökkentéssel." Te mirõl beszélsz? Nem az volt a baj az Mszp-vel sem, hogy csökkentette az áfát, hanem hogy csak a választások idejére. Ez volt nagyon gusztustalan. Persze azt hittem, hogy fogja bukni a választást. A rezsicsökkentés akkor lenne hasonló, ha azt is visszaemelnék a választások után. Te tudsz errõl valamit? Vagy csak hülyeségeket beszélsz alaptalanul?
"Így volt, 2006-ban törvénybe foglalták az áfa csökkentését, az csökkent is, aztán a kampány és a választások után jól visszaemelték. Sajnos ez Magyarországon a ballib oldal." A fidesz most ugyanezt játssza el a rezsicsökkentéssel. Ez nem a "ballib" oldal sajátossága. Egyszerûen tudják a magyar politikusok, hogy ilyen demagóg akciókkal lehet könnyedén választást nyerni.
Bajnai politikussá vált azzal, hogy kormánytag lett annak idején és most is elsõsorban politikus. Az õ programjában is vannak demagóg elemek pl. az egykulcsos adót hibáztatni az elszegényedésért, de szakmai szemmel nézve vállalhatóbb a programja mint a fideszé.

Kismamák! Nektek hány hetesen született az első babátok és hogyan kezdődött el az egész folyamat? Honnan tudtátok, hogy azok már az igazi fájások? 34hkm

Legjobb válasz: 37 hetesen, elfolyt a magzatvíz, tehát könnyen felismertem. Igazi fájások nem jöttek, csak az oxitocin után, egybõl kétpercesek. Minden jót! :)

37 hetesen, elfolyt a magzatvíz, tehát könnyen felismertem. Igazi fájások nem jöttek, csak az oxitocin után, egybõl kétpercesek. Minden jót! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kicsit megrémít, hogy ennyien szültetek korán. Szombaton megijedtem, mert elég erõs fájásaim voltak szünetekkel, de szerencsére azóta nem jelentkeztek újból.
A szülés erõs fájdalommal indult 34+0 hetesen. Leállították, majd 36+0-n született meg a fiam. Akkor nem tudtam, mi van velem, mert semmi nem volt jó. Aludni nem bírtam, feküdni sem. ülni alig. Estére felment a vérnyomásom, egész éjjel keményedtem, reggelre 6 ujjnyira nyitva voltam. Burokrepesztés után sokkal erõsebbek voltak a fájásaim, 2 óra múlva meglett :) 33hkm
39+6 napra szültem és nem voltam benne biztos, hogy ezek már azok. Reggel óta tompán fájt a derekam és az alhasam. Aztán este 8 körül elkezdett nagyon rendszertelenül keményedni (kb 15-2-6-3-13 percenként). Még ekkor sem gondoltam, hogy menni kell majd. Fé 11 felé többszöri zuhanyzásra sem múlt, hanem elkezdett erõsödni. Na ekkor hívtam fel a szülésznõt, aki mondta, hogy inkább menjünk be. Éjfél körül beértünk a kórházba és reggel 7:46-kor született meg a kisfiam. Könnyû szülést Neked!!! :)
És én nem ismertem fel, hogy szülök, mert totál mást vártam, csak azt hittem, baj van a babával, azért fáj ennyire a hasam meg még amúgy sem volt itt az ideje, de sajnos korán született.
35 hetesen. Nagyon erõs, éles alhasi fájdalmaim voltak. WC-n, amikor könnyíteni akartam magamon nyomás közben még inkább fájni kezdett. Az ügyeleten szóltak, hogy szülni fogok. Én meg vártam, hogy menzeszgörcseim legyenek, meg keményedjen be a hasam, mert mindenki azt mondta, olyanok a szülési fájások. Hát nem.
Mindenképpen felfogod ismerni, hogy ez már az.
Az elsõnél 39. héten a magzatvíz elfolyt így egyértelmû volt! A másodiknál 37+3 megrepedt a magzatburok és elfolyt több mint a fele a magzatvíznek de mire beértem a kórházba beforrt mert elvileg túl magasan repedt a burok és a magzatvíz(ben lévõ apró zavarossága) eltömítette! 10 napos kórházi fekvés után úgy döntöttem ma meg akarom szülni. Eltávot kértem a kórházból és apa segítségével beindult a szülés fájásokkal 38+6. Hidd el ha ott az idõ érezni fogod hogy az lesz az. 5 órával késõbb már a karomban tartottam a fiam. Ez pont ma 1 hete történt. Az elsõ fiam 3, 5 kg a második 3, 85kg. Makk egészségesek. Örömteli babavárást!
40+3 hetesen szültem. Nem tudtam, hogy ez most tényleg szülés lesz. Csak a derekam kezdett el fájni aznap hajnalban, mint amikor menstruálok. Aztán délelõtt kezdtem figyelni, hogy ez mintha ritmikus lenne. Elkezdtem írni a fájásokat, és ekkor jöttem rá, hogy ez az lesz. Este 7-re lett meg a kislányunk.
40+6ra szültem, 5-7 perces fájásokkal kezdõdött. Egybõl éreztem, hogy azok az igazi fájások. Egészen más volt mint amit addig jóslónak éreztem.
40+4, fájásokkal kezdõdött. Sejtettem, hogy ez már az igazi, mert amikor jött a fájás, fel sem tudtam egyenesedni:) Nem lehetett semmihez hasonlítani, de tudtam, hogy ez már az:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jókívánságokat :) ! A 33 hetes kismamának boldog babavárást. Mikorra vagy kiírva?
Az én kislányom 38+4-re született. Hajnal fél 6-kor elkezdett folyni a víz, de nem sok. Fájások még nem voltak, csak össze-vissza keményedett a hasam. 7 után értünk be a klinikára, akkor már 4 centire nyitva voltam, fájás még mindig sehol. Fél 8 után kezdtem csak érezni mensi szerû fájásokat, azok kb. 4 percesek voltak. Aztán azért durvult :) , az utolsó 2 óra kemény volt. De. fél 11-re lett meg a kislányom! Csudijó volt, legközelebb is ilyet szeretnék! :D

6 hónap alatt fogytam 8 kilót diéta nélkül, csak mozgással, főleg kocogással. Édességet is ettem ugyanúgy, kenyeret, mindent. Még 8-10 kilónak kéne lemennie. Igaz az, hogy az utolsó pár kiló már nem megy le ilyen könnyen?

Vagy számíthatok rá, hogy ugyanígy lemegy majd a többi is?

Legjobb válasz: Ez az emésztésed, táplálkozásod és anyagcseréd kérdése. Ahogy az eddigi fogyásod sem a kocogáson múlt, hanem az életviteled melletti táplálkozásodon és a tested állapotán. Fiatal korban, viszonylag egészségesen könnyû fogyni, kicsit kevesebb evéssel, kicsit több mozgással.. Aztán késõbb csodálkoznak a könnyedén fogyó emberek, hogy már minden nap edzenek s mégsem fogynak. Ha eddig ilyen jól ment a fogyás (gratuláció) lehet, hogy ebben az ütemben továbbra is menni fog. Ha nem, akkor esetleg mégis változtatsz a táplálkozásodon :)

Ez az emésztésed, táplálkozásod és anyagcseréd kérdése. Ahogy az eddigi fogyásod sem a kocogáson múlt, hanem az életviteled melletti táplálkozásodon és a tested állapotán. Fiatal korban, viszonylag egészségesen könnyû fogyni, kicsit kevesebb evéssel, kicsit több mozgással.. Aztán késõbb csodálkoznak a könnyedén fogyó emberek, hogy már minden nap edzenek s mégsem fogynak. Ha eddig ilyen jól ment a fogyás (gratuláció) lehet, hogy ebben az ütemben továbbra is menni fog. Ha nem, akkor esetleg mégis változtatsz a táplálkozásodon :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Azonban a kocogáson múlt én úgy látom, mert amíg nem mozogtam, nem is fogytam. Én is remélem, hogy nem kell diétáznom ezután sem. Nem tudom mik a tapasztalatok. Csak azt hallottam, hogy az utolsó kilókat nem lehet megúszni diétázás nélkül.
Ez egy kicsit összetett ahhoz, hogy 1-2 mondatban válaszoljak. Kicsit kifejtve, a fogyás lényege az, hogy kevesebb kalóriát vigyél be, mint amit felhasználsz. Lehetséges, hogy Te épp a határán voltál ennek a szintnek és így, hogy elkezdtél mozogni már pont "beestél" ez alá a szint alá, a szervezetednek nem volt elég energiája a bevitt kajából, így égetett zsírt és izmot is, tehát fogytál. A diéta lényege az lenne, hogy az izom/zsír veszteség aránya megfelelõ legyen, különben össze-vissza evéssel sok izmot is veszítesz és így lassabban változik a testkompozíciód, tehát az "összhatás". A továbbiakról pedig, mint látod már nem elég ez a mozgás. Fogytál, kevesebb kiló vagy, a testednek kevesebb energia is elég az optimális mûködéshez, tehát az eddigi recept értelemszerûen nem fog mûködni. Kéne egy normális étrend és a mozgás maradjon meg ahogy eddig.
.. erre írom én, hogy fiatal, egészséges szervezet, mozgással kicsit több energiát adsz le.. de meg kell tanulni, hogy nem így mûködik az emberi szervezet. Na de, hogy az utolsó kilók hogy mennek le, ez attól is függ hogy mit nevezel utolsó kilóknak. Ez egy egészséges, a mai vékony divattól eltérõ testtõl terjedhet egy egészen leszálkásodott mondjuk versenyzõi testig. Mi is pontosan az utolsó néhány kiló? :)
A kérdező hozzászólása: Ja, nem leszálkásodásig, csak normál nem túlsúlyos állapotig.
A kérdező hozzászólása: 167 centihez kéne 59-60 kilónak lennem. Mint régen. Bár többek szerint gebe voltam akkor.

(A Kötekedő szkripttől meg már megőrülök, amelyik állandóan okskodik, igazán kiszedhetnék már az oldalból! )?

gladdened

Legjobb válasz: A Kérdésem pedig az lenne, hogy Mit jelentenek ezek a szavak?

A kérdező hozzászólása: A Kérdésem pedig az lenne, hogy Mit jelentenek ezek a szavak?

Milyen kombinációkat lehet variálni, ha a babám evett már almát, krumplit, répát, igaz az nem az erössége, barackot? Már kifogytam az ötletekből, nem tudom mit főzzek Neki.5 és fél hónapos. Sütőtököt is szereti nagyon, de az csak üveges van itthon.

Legjobb válasz: Ezekbõl lehet variálni, ahogy kedved tartja, sütõtököt almával, répát almával. Egyébként banánt is adhatsz neki, cukkínit, rizst, gyümölcsket is lehet még, bár most kevés a választék, de vannak fagyasztottak. Geszenyepürét, és lassan a húst is elkezdheted neki. Egyébként én a bébiételekrõl szoktam lesni és azt készítem el itthon, vagy csak veszek pl. sütõtököt és azt turbózom fel még csirkehússal. Persze ezeket mind meg kell kóstoltatni vele.

Ezekbõl lehet variálni, ahogy kedved tartja, sütõtököt almával, répát almával. Egyébként banánt is adhatsz neki, cukkínit, rizst, gyümölcsket is lehet még, bár most kevés a választék, de vannak fagyasztottak. Geszenyepürét, és lassan a húst is elkezdheted neki. Egyébként én a bébiételekrõl szoktam lesni és azt készítem el itthon, vagy csak veszek pl. sütõtököt és azt turbózom fel még csirkehússal. Persze ezeket mind meg kell kóstoltatni vele.
A kérdező hozzászólása: a répa almával az laktató ebédre, vagy kell krumlival sûríteni?
Krumplit tehetsz mindenbe. Pl krumpli-sütötök-alma, krumpli-répa, alma-barack, krumpli-s.tök, krumpli-répa-s.tök.
Nekem is ugyanekkora a babám és a kedvence mostanában az alma-banán-darált keksz. Tudom, hogy ez utóbbi nem gluténmentes, de 1, 5 hét múlva 6 hónapos lesz. Viszont a mérete 8 hónapos babának felel meg. Ja és tápszeres.
A kérdező hozzászólása: semmit nem akar enni ma :(
Az lehet a foga miatt is! Mi is szenvedünk vele, egyik héten eszik rendesen, következõ héten meg alig-alig, vagy semmit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!