Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, kb.18 (5 db)

Igaz az, hogy kb.18 éves kortól már nem lehet elkapni a herpeszt?

Legjobb válasz: Ez hülyeség! Nekem mindig is volt...:S A párom 24volt mikor összejöttünk, addig neki soha és sajnos elkapta tõlem...:S De ugye az ajakherpeszrõl kérdeztél???

Ez hülyeség! Nekem mindig is volt...:S A párom 24volt mikor összejöttünk, addig neki soha és sajnos elkapta tõlem...:S De ugye az ajakherpeszrõl kérdeztél???
mindenkiben benne van a herpesz vírus. van akin kijön van akin nem. van akinek legyengülten jön ki van akit még plusszban megferötznak vele azért. pl egy jót eszel de a gyomrodnak annyira nem jó és már ott is a herpesz, mert legyengült a szervezeted és kijött, vagy egy láz, vagy valaki után iszol akinek szintén van.
A kérdező hozzászólása: Igen, ajakherpeszrõl. Mert sok korábbi barátomnak is volt, s én nem kaptam el. A mostaninak van, s õ mondta, hogy felnõtt korban már nem fertõz. De akkor ezek szerint ne nagyon igyak utána, ugye? :) (Egy pohárból)
Igaz... :) És világosítsd fel, hogy nem függ az életkortól. :)
Ha nem aktív, akkor nem is fertõz. De figyeljetek oda, mert amikor aktivizálódik, nem mindig jössz rá azonnal.
A herpesz az egy vírus ami vagy benned van, vagy nincs. A lényeg, hogy ha a párodban van és valami elõidézi a sebet simán beszetezheted 80 évesen is , mert nem vagy immunis..aztán nem biztos, hogy neked is egybõl a szádon fog virítani, mert a herpesz egy jelenlévõ lappangó betegség..ezért mondják akinek volt, annak lesz is..igen lesz, mert ha a szádon berepedezés, vagy nyílt sebesedés keletkezik, akkor a vér oda szállítja a vírust és kialakul a belsõ csata a vírus ellen ilyenkor védekezik a szervezet..ettõl van a seb..Alsol nevû krémmeljól lehet kezelni, de jobb ha a barátod használ olyan átlátszó tapaszt amit reklámoznak..és akkor talán nem kapod el.
nem igaz :)
Ja: és nincs mindenkiben benne.

Régebben azt olvastam, hogy kb. 18 éves korunkig alakul ki a szexualitásunk, s amíg keressük, a fiatalok 90%-a kipróbálta a saját nemével. Ez nagyon durván hangzott. Ugye, hogy nem igaz?

Nyugtassatok meg. Egyáltalán bárki próbálta közületek?

Legjobb válasz: sztem ez marhaság, az a 90% rohadt sok! am én nem próbáltam és nem is fogom az tuti...

sztem ez marhaság, az a 90% rohadt sok! am én nem próbáltam és nem is fogom az tuti...
A melegek aránya 1% körüli, de azért tûnik többnek, mert a médiában szinte mindenki az, nagyon erõs a meleg lobbi. Egyébként így lehet megállapítani , hogy valaki meleg-e, ha nagy %-ot mond akkor meleg, csak saját maga elõtt is szégyelli és úgy próbálja elkenni, hogy mindenki az.
Fiúk 20%-a próbálja ki, nõk közül szinte mind, legalább egy csók, vagy valami.
Hát persze, apád is leszopta a szomszéd fiút, anyád is kinyalta a takarítónõt, öcsédat meg apostás kúrta meg.
Igaz, az emberek 90% meleg, 95% szadó-mazó, 98% kaki szex kedvelõ, 99% állatszexet kipróbált, 99, 999% 230V-al izgatja magát. Normáls szex kedevelõ nem kimutatható.
A 90% nagoyn sok. Én sosem próbáltam ki, még nem is "segítettünk" egymásnak, bár ez nem tudom mit jelent... Egymás farkát húzogatni vagy mi? Na mindegy de az viszont tény hogy a lányoknál a homoszexualitás gyakoribb, mivel több bennük a férfi hormon, mint bennünk a nõi. Így náluk elfogadottabb a dolog. Általában ezért is toleránsabbak a nõk a homoszexuálisokkal, mivel nekik nem olyan borzalmas, mint nekünk férfiaknak.
hát nemtudom... ahogy #1-ben is írtam nem próbálnám ki... viszont beszélgettem bnõmmel...és õ kipróbálta... am sztem ez a nõknél gyakoribb (lehet) bandee voltam ^^
szerintem rosszul olvastad. A 90% nem a kipróbálásra vonatkozik, hanem arra, hogy támadt ilyen jellegû vágya. A szexualitás fejlõdés elején teljesen természetes a saját nemhez való vonzódás. Végülis azt ismeri, pontosabban kezdi önmagán keresztül megismerni. Ezért nincs semmi meglepõ abban (sõt, logikus), ha másik ember, az elsõ elképzelt szexulis partner azonos nemû. Ez az idõszak egyébként jellemzõen nagyon rövid, és nem is teljesen tudatos. én egyébként kipróbáltam. Nem azt mondom, hogy rossz volt, de ennyi úgy nagyjából elég is volt belõle. Mondjuk van akit nem rugnék le az ágyamról, de nem jellemzõ a dolog... :)
Szerintem is túlzó ez az arány! Ez így nem igaz, meg amúgy is tudja már egy 15-16 éves, hogy mégis melyik nemhez vonzódik.
Talán sok a 90% de az biztos hogy sokan próbálják ki a saját nemükkel még ha egyáltalán nem is melegek. És a kipróbálás nem csak a szexre vonatkozik, hanem petting, egymás "segítése" amin a fiú barátaim nagy része már túlesett a saját nemével, bár volt aki tagadta de késõbb bevallotta hogy volt ilyen. Én lány vagyok, kipróbáltam már lánnyal mert szerintem semmi rossz nincs benne.
A szexuális irányultság 13-14 éves korban alakul ki, de a melegek gyakran elfojtják, és csak sok év után vállalják fel maguk elõtt, a külsõ nyomás miatt. Ez alatt az idõ alatt elég sok komplexus kialakulhat bennük, szóval az elfojtás nem a legjobb ötlet. A 90% az sok.
Ja, amúgy a 90% az nagyon sok, szerintem nem létezik, hogy ennyi!
én kipróbáltam a saját nememmel! Amúgy lány vagyok! De nem azért, mert kerestem önmagam, meg a hova tartozásomat, hanem mert így alakult! Nem bántam meg!
Persze, mert a sok idióta csaj mind kipróbálja, milyen csókolózni a legjobb barátnõjével, mert az annyira buli. "én kipróbáltam a saját nememmel! Amúgy lány vagyok! De nem azért, mert kerestem önmagam, meg a hova tartozásomat, hanem mert így alakult! Nem bántam meg! " K*rva büszke lehetsz magadra.

Lézeres szemmûtét? Kb mennyibe kerül? Tényleg megcsinálják már 18 éves korban? AZ igaz, hogy a szem visszaromolhat tõle?

Legjobb válasz: Osztalytarsam 18 eves, neki megcsinaltak. Egy szem 140ezer. O mar teljesen jol lat :) Az utolso kerdesre nem tudom a valaszt bocsi :/

Osztalytarsam 18 eves, neki megcsinaltak. Egy szem 140ezer. O mar teljesen jol lat :) Az utolso kerdesre nem tudom a valaszt bocsi :/
Nem mindenkinél mûködik. Nekem is van egy ismerõsöm, akinek megcsinálták és egy hónap múlva visszaromlott a szeme, de volt rá garancia és még egyszer megcsinálták neki, nem kellett érte külön fizetni, de az után is ugyanúgy visszaromlott. Ismerek olyat is, akinek elsõre nem sikerült, de másodszorra már igen, meg akinek már két éve volt és nem romlott vissza. Szóval a szerencsén is múlik, nem tudhatod elõre, hogy a te szemed hogy fog rá reagálni.
Nálunk mindenkinek meg lett csináltatva a családban, nekem azóta is jó a szemem, a nõvéremnek visszaromlott olyanra, mint volt, de nem csináltatta meg másodszorra, mert nagyon fájt utána a szeme, apukámnak másodszorra sikerült, anyukámnak pedig a második után is visszaromlott. Én ha elõre tudtam volna, hogy ilyen kétesélyes a dolog, nem adok ki rá annyi pénzt, persze mondták, de azt hittem, csak elhanyagolható százalékban fordul elõ, hogy nem jön össze. Hát, most már egyre többmindenkitõl hallottam, hogy nem sikerült neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi válaszaitok ! Nekem a nagynéném csináltatta meg a szemét 40 éves kora felett, de õ azt mondta, hogy nem voltak semmi különös fájdalmai, és vissza se romlott neki, pedig már több éves csináltatta. Szerintem 18 éves koromban én is megcsináltatom.
szerintem ne csináltasd meg 18 évesen, butaság, akkor még fejlõdésben van a szervezet, nem lenne csoda ha visszaromlana. én szerintem egy ilyen beavatkozásba legfiatalabban 25 évesen lehet neki látni, mert ha fejlõdésben van az ember akkor változik egy csomó minden, ez most olyan, mint amikor 15 évesen vesznek neked egy pulóvert mert fázol, de egy idõ után megint fázni fogsz mert kinövöd a pulóvert és újat kell venni, érted az összefüggést.

Az utolsó mensim első napja július 18. Elvileg ma lennék 10 hetes. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy kb.7 hetes. Igaz lenne, hogy csak 7 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a peteérés idõpontja határozza meg a foganást és ez a ciklus felénél történik ha minden rendben megy azaz pontosan két menzesz között. Ebbõl adódhat 1-3 hét eltérés. Furcsa hogy ezt nem mondta a doki.

Én úgy tudom a peteérés idõpontja határozza meg a foganást és ez a ciklus felénél történik ha minden rendben megy azaz pontosan két menzesz között. Ebbõl adódhat 1-3 hét eltérés. Furcsa hogy ezt nem mondta a doki.
Szia! Hasonló cipõbe járok mint te én most 18 hetes lennék a menszi alapján de egyébként valójában csak 16 hetes és 3 napos. Ez azért lehet (legalábbis nállam ez a helyzet áll fenn) mert 28 napos ciklus helyett 36 napos ciklusom volt, így a peteérésem is késöbbre esett. Ez magyarázza a csúszást. Alapjáraton mindenki 28 nappal számol. Nem tudom nállad felmerülhetnek-e ilyen problémák, de valószinüleg a lehetõ legkésebb idõpontban fogant a baba. Ne aggódj ez nem jelent rosszat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ovulációs tesztet használtam augusztus 1, 2, pozitív volt. Abból gondolom, hogy 3.-án foganhatott meg a pici. De mindegy mennyi idõs az a lényeg, hogy egészséges legyen. Már dobog a pici szíve. :)
Gondolom kesobb fogant meg a pici, es ezert mas a merete, de emiatt ne aggodj. A 12.heti UH meretek alapjan szoktan hivatalosan megvaltoztatni a tervezett szules datumat (ha szukseges). Te egyelore szamolj nyugodtan az utolso mensi elso napjaval.

A babák miután megduplázzák a születési súlyukat kicsit leállnak a gyarapodásban? Kb 4-5 hónapban. Az én babóm 18 hetes és 3 hete semmit nem hizott, igaz rengeteget mozog. Lehet már nem elég az anyatej neki?

Legjobb válasz: Lehetséges. de mivel egyre többet és többet mozog lassul is kissé a hízása. Szerinetm menjetek el a dokihoz és nézze meg õ is, bár ha szépen fejlõdik, nem nyugtalan, sírós, akkor tutira nincs baj. Az én kisfiam is pótlást kellett kapjon a 4hónaptól, de ettõl függetlenül szopizott is 1éves koráig. nem baj, ha már más is kell neki nemcsak a tejcsi, elég hüje felfogás van divatban napjainkban: miszerint az a jó anya aki 6-7 éves koráig szoptat, az elsõ évben kizárólag! MARHASÁG! A te picid is lassan ehet és ennie is kell gyümölcsöket, fõzelékeket, ez is a pótlás nam csak a tápszer. Ettõl függetlenül persze szopizzon amíg lehet, az immunrendszereének mindeképpen jót tesz!

Lehetséges. de mivel egyre többet és többet mozog lassul is kissé a hízása. Szerinetm menjetek el a dokihoz és nézze meg õ is, bár ha szépen fejlõdik, nem nyugtalan, sírós, akkor tutira nincs baj. Az én kisfiam is pótlást kellett kapjon a 4hónaptól, de ettõl függetlenül szopizott is 1éves koráig. nem baj, ha már más is kell neki nemcsak a tejcsi, elég hüje felfogás van divatban napjainkban: miszerint az a jó anya aki 6-7 éves koráig szoptat, az elsõ évben kizárólag! MARHASÁG! A te picid is lassan ehet és ennie is kell gyümölcsöket, fõzelékeket, ez is a pótlás nam csak a tápszer. Ettõl függetlenül persze szopizzon amíg lehet, az immunrendszereének mindeképpen jót tesz!
Szerintem is marhaság 6-7 éves koráig szoptatni a gyereket, de én kevés ilyen anyát ismerek, aki valóban ezt teszi. Úgyhogy divatról nemigen beszélhetünk, mert kevesen követik. Az UNICEF ajánlása szerint (gyerekorvosok, védõnõk a tagjai ) a csecsemõ legideálisabb tápláléka az anyatej, ami 6 hónapos koráig kielégíti minden tápanyag igényét. 6 hónapos korában szokták bevezetni a gyümölcsöt, majd zöldséget stb. és egy éves koráig, vagy tovább érdemes folytatni a szoptatást, fõleg azért, mert a fertõzõ betegségek ellen kíváló. Olvastam, hogy 1 éven túl jelentõsen megnõ az anyatejben lévõ ellenanyagok mennyisége, ezzel alkalmazkodva a baba megváltozott "életviteléhez"-elkezd járni, homokozik stb. Szerintem eddig is rengeteget tettél a babád egészsége érdekében, hogy eddig kizárólag szoptattad. Ha elviszed a gyerekorvoshoz, fõleg ha ez idõsebb korosztályba tartozik, úgyis azt fogja mondani, hogy kezd el a gyümölcsöt bevezetni. Nálunk is jelentõsen lelassult a gyarapodás üteme az 5. hónapban, és én 5 és fél hónaposan kezdtem adni gyümölcsöt, nem nagy sikerrel, de legalább már pár kanállal eszik. Ha most elkezded a hozzátáplálást, akkor is min. 1 éves koráig fog szopni. Ha késõbb akkor tovább.
Ha már megduplázta a szül. súlyát fél éves kora elõtt, nagy baj nem lehet! Azt észrevennéd, ha éhes, egyébként elég neki az anyatej, ráérsz 6 hónaposan bevezetni az elsõ kóstolgatásokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!