Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha van már (79 db)

Igaz az, hogy ha van már egy felsőfokú OKJ papírom, a diplomámért már fizetnem kell?

Egyetem közben csináltam meg egy 1 éves, OKJ vizsgával végz?d? tanfolyamot ingyen, mivel nem voltam még 21 és az els? OKJ szakma ingyenes. De azt nem mondták, hogy ez bárhogyan is befolyásolhatja a diplomámat (államilag finanszírozott, els? diplomás nappali képzés, ingyenes, még a régi rendszerben kezdtem). Most viszont azt hallottam, hogy van egy jegyzék, amiben benne van, ha valaki szerez fels?fokú OKJ vagy más oklevelet, és a diploma átadása el?tt ezt megnézik...és visszamen?leg kifizettetik az egészet, mivel az OKJ-t ingyen vettem igénybe...

Legjobb válasz: Nem igaz. Tévhit.

Nem igaz. Tévhit.
Mindekinek az elsõ diploma ingyenes, ha finanszirozottra veszik fel! Az okj nem számit diplomának.
Nem kell fizetned, VISZONT ha AIFSZ az okj-s papírod, akkor figyelj oda, hogy az állam csak annyi kreditet fizet ki neked, amennyi az adott diploma elvégzéséhez szükséges.

Mar 1 eve nem szoptatok de meg mindig jon a cicimbol tej, ga megnyomom, mennyire igaz hogy ha van meg tejem az megakadalyozza az ujabb teherbeesest?

Legjobb válasz: Hát én erre nem hagyatkoznék. Egyébként nem kellett volna már elapadni a tejnek ennyi idõ után? Szerintem kerss fel egy dokit ez ügyben.

Hát én erre nem hagyatkoznék. Egyébként nem kellett volna már elapadni a tejnek ennyi idõ után? Szerintem kerss fel egy dokit ez ügyben.
A kérdező hozzászólása: hat nem folyik a tejem de ha megnyomom, meg spriccol a tej sokszor de valamikor csak eppen hogy egy csepp jon belole
Nem, nem akadalyozza meg. Sok ismerosomnek volt meg teje mikor jott a masodik baba.
én szoptatás alatt végig menstruáltam minden hónapban. És egyáltalán nem véd meg a terhességtõl.
A kérdező hozzászólása: akkor valoszinu mas dolog miatt nem esek teherbe:(
szia! lehet, h magas maradt a veredben a prolaktin, ami a szoptatasert felelos hormon. Lehet, h ez miatt nem esel teherbe. Kerj kivizsgalast, lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen!
talonba tett, majd ha megunja a barátnõjét, akkor jöhetsz
potosan úgy van ahogy az elsõ leírta..és gondolkozz el azon hogyha már egyszer véget ért a kapcsolatotok annak biztos volt valami oka és h valóban megérné e újra kezdeni illetve várni rá:S
"multkor aztmondta h ugyanannyira szeret engem mint a barátnõjét" ne legyél már ennyire naiv és buta, 1-esnek meg igaza van ezzel akar sakkban tartani és ha a másik elhúzna ott vagy te
Szerintem nem gondolja komolyan, hogy így meg úgy szeret, különben veled lenne, és nem mással... ha tényleg téged szeretne, akkor nem mondana ilyet, hogy "nem akarja elveszíteni a barátnõjét". Szerintem csak azért mondta, hogy ha esetleg a jelenlegi barátnõjével véget érne a dolog, akkor te visszafogadd õt, és nyugodtan azt mondhassa neked, hogy téged választott... vagy csak simán gyáva és nem meri neked megmondani az igazat, hogy már nem szeret, ezért inkább kegyes hazugságokkal próbál téged áltatni.
A kérdező hozzászólása: Felõlem tarthat sakkba mert nemtudom sehogyse elfelejteni õt...
Hány éves vagy 15? elsõ szerelem? Vagy ennyire vak vagy. Amúgy azt csinálsz amit akarsz.
akkor meg vállald, hogy meg fog alázni 1.voltam
Te csak pót-terv vagy, egy sima menekülési útvonal, ha a mostani kapcsolata nem jönne össze... vagy talán még az sem, lehet, hogy csak tartalékba kellesz ágybetétnek, ha kellene neki egy kis változatosság a jelenlegi kapcsolata mellett...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a komika..majd gondolkozok rajta...de annyit tudok hogy nagyon vak vagyok ebben a helyzetben..

Nekem vki azt tanította ha van egy pár (fiú és lány) és már jegyben járnak (vagy komoly a kapcsolatuk, akkor az csak rosszat jelent hogyha a a párod mások előtt (pl. anyucija) nemad igazat neked, és ezzel felhivja "anyukát egy keringőre" Vagy?

Legjobb válasz: Elöször is azt kellene eldönteni(FONTOS), hogy kinek van iagaza: neked vagy az anyukának. Ha lehet, hogy neki, akkor nem gond, hogy a fia egyetért vele, de ha MINDIG az anyukának ad igazat, akkor már lehet probléma. (Ugyanolyan rossz, ha elfogultan neked ad igazat, minta az anyukával szemben elfogult. Az az optimaális, ha mindkettötökkel szemben tárgyilagosan tud dönteni)

Elöször is azt kellene eldönteni(FONTOS), hogy kinek van iagaza: neked vagy az anyukának. Ha lehet, hogy neki, akkor nem gond, hogy a fia egyetért vele, de ha MINDIG az anyukának ad igazat, akkor már lehet probléma. (Ugyanolyan rossz, ha elfogultan neked ad igazat, minta az anyukával szemben elfogult. Az az optimaális, ha mindkettötökkel szemben tárgyilagosan tud dönteni)
Szerintem is helyzetfüggõ a dolog. Ha kényes dologról van szó, ami pl. nyilvánvalóan heves vitát vált ki anyós és veje/menye között, akkor tényleg nem szép a részérõl. Meg kellene gondolnia, hiszen ha egymásnak ugranak, akkor többet veszít vele, mint nyer. Ellenben, ha apróság, akkor szerintem nincs jelentõsége. Én magam is jókat vitázok anyósommal, egy rakás dologban nem értünk egyet. Sokszor órákon keresztül sorakoztatjuk az érveinket. De természetesen ezalatt mindvégig tiszteljük egymást, és még jól is esik, mert mindketten szeretünk vitázni.:)
szia! eE a dolog önmagában véve nem rossz, de nem is jó. Ha nagyon "tudományos" akarok lenni, akkor azt írom, hogy még nem történt meg a "leválás"; magyarán még mások és párja közti ingatag területen nem tud csak a párja mellett dönteni.Persze itt azt is lehet nézni, hogy mi volt az, amiért pl. az anyjának adott igazat ; de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek nem eget rengetõ dilemmák. Ha nem sérti meg az ember a másik anyját vagy nem fujjog rá, vagy ilyesmi , akkor bizony még nem elég határozottan áll ki a párja mellett. Ez ilyenkor nem túl jó, mert késõbb ebbõl jönnek majd azok a dolgok, hogy (ált. a mama pici fia) elkezd õrlõdni a társa meg az anyja között.
Szerintem szituációtól függ. Nem kötelezõ mindenben egyeznetek és ez fõleg nem jelenti azt, hogy az anyós-jelölt fel van kérve keringõre. Régen rossz lenne, ha az emberek mindig mindenben egy véleményen lennének! Ha normális az anyósod és szerinte Neked van igazad, akkor még ki is fog állni melletted, nem pedig kihasználni a dolgot. Minden jót!
Ha jól értem, nem a leendõ anyós nem adott neked igazat, hanem a párod. Ha így van, akkor beszéld meg vele, mert késõbb rosszabb lehet.Esetleg, ha az anyósjelölttel normális a viszonyod, a párod elõtt megkérdezheted tõle, hogy szerinte a fia helyesen viselkedik-e ?
Lehet benne valami....De azért tisztázni kellene kinek van igaza, ill.lehet, hogy csak más véleményen van mint a párja "anyucija".
Hát igen, úgy volna jó, ha mások elõtt kiáll érted, és max. négyszemközt elmondja, hogy nem pont az volt a véleménye, csak nem akart lejáratni. De az anyukája mégiscsak az anyukája, ez nehéz ügy, nem rázhatja le valaki az anyját, mint kutya a vizet, csak azért, mert lett egy párja.... szerintem. Az ember normális esetben nagyon szereti az édesanyját, és ha közted meg anyósod között vita van, az a párodnak nagyon rossz lehet.
Én úgy gondolom, hogy az igazat kell mondania. A mellett álljon ki, akinek igaza van. Akinek ez felhívás - az meg is érdemli. De akkor hiába is "hívja fel" - hiszen legközelebb, ha ki akarja ezt használni, akkor meg leinti (hiszen akkor nem lesz igaza).
Szerintem pedig mások (barátok) elõtt sem kell vakon kiállni mellettem a férjemnek és fordítva, ha nem nekem van igazam. Mi soha nem "vakon" állunk ki egymásért, hanem az igazság mellett. És ha nem értünk egyet sem baj. Egyébként meg ha összeveszek az anyósommal (jóban vagyunk így ez ritka, de megesik) akkor sem a férjemhez "menekülök", hanem megvédem a magam igazát.

Két emelt szintű érettségi 80 plusz pont. Igaz az, hogy ha van nyelvvizsgám, amiért plusz pont jár, akkor a második emelt szintűért már nem számítanak plusz pontokat?

Legjobb válasz: igaz, mert plussz pontokból max 80 pontot tudsz összeszedni. Ha pl. teszel egy emeltet, akkor az 40 pont és van egy középfokú nyelvvizsgád, akkor az összesen 75 pont. A te döntésed, hogy a maradék 5 pontért treszel-e még 1 emeltet vagy még 1 nyelvvizsgát.

igaz, mert plussz pontokból max 80 pontot tudsz összeszedni. Ha pl. teszel egy emeltet, akkor az 40 pont és van egy középfokú nyelvvizsgád, akkor az összesen 75 pont. A te döntésed, hogy a maradék 5 pontért treszel-e még 1 emeltet vagy még 1 nyelvvizsgát.
Nem 75, hanem már sajnos csak 68, mert csak 28 pont jár egy középfokú nyelvvizsgáért. :/
Számítanak érte pluszpontokat, csak 80 fölé nem mehetsz. Ha van egy emelted, meg egy középszintûd, az 68 pont. Ha teszel még egy emeltet, akkor fogsz érte pontot kapni, de mivel már meghaladná a 80 max pontot, így olyan, mintha csak 12 pontot kapnál érte.
12 pontért legtöbbször nem érdemes kockáztatni a msáodikat is emelten.

Tegyük fel, hogy a Földön kívül is van valahol élet. Ha ott is feltalálták az internetet, akkor már kapcsolatba kerültek volna velünk az internet által. Ez igaz lehet?

Legjobb válasz: Nem. Hogy kerülhettek volna kapcsolatba velünk? Te is csak azzal tudsz kapcsolatot létesíteni, aki az adott "világhálón" elérhetõ. Ha nincs semmiféle összeköttetés az "õ internetükkel", akkor cseszheted. Képzeld úgy el, hogy ha otthon van öt számítógép, amely egy routeren van összekötve, és elmegy a net, akkor az öt gép még látja egymást, de a többit már nem. De pl. az Észak-Koreaiak akik a lokális "neten" vannak, nem látnak téged, ahogy te sem látod õt.

Nem. Hogy kerülhettek volna kapcsolatba velünk? Te is csak azzal tudsz kapcsolatot létesíteni, aki az adott "világhálón" elérhetõ. Ha nincs semmiféle összeköttetés az "õ internetükkel", akkor cseszheted. Képzeld úgy el, hogy ha otthon van öt számítógép, amely egy routeren van összekötve, és elmegy a net, akkor az öt gép még látja egymást, de a többit már nem. De pl. az Észak-Koreaiak akik a lokális "neten" vannak, nem látnak téged, ahogy te sem látod õt.
Na, és akkor ilyen emberek vitáznak itt a GYK-n az Ezo témakörben olyan témákról mint pl a Mars kutatás. :)
Talán tudni kéne, hogy hogyan is mûködik az internet, Kérdezõ. Nem bolygóközi szolgáltatásról van szó.Vagy szerinted csak úgy összekötnek két bolygót, hogy legyen közös a net, vagy mi?
Vagy faluban lakik, ahova talicskával viszik a netet.
Az internet nem más mint egy nagy hálózat. Olyan mint egy nagy LAN. Ha pontosan ugyan olyan elven lenne nekik is internetünk mint nekünk, pont olyan technikai háttérrel és pont ugyan ilyen megvalósítással, ami teljesen lehetetlen, akkor sem látnánk egymást. Ezt a kérdést most valami 10 éves gyerek tette fel, vagy egy 110 éves vénember, aki azt hiszi fából faragják az internetet?
Igen. A Reptoidok már kapcsolatban is vannak lásd: 404 és Árpád !
Neo, wake up...
igen létezünk de te most lebuktattál minket!pedig milyen jó pornófilmek vannak a földön.de most meg kell támadnunk.
Nem kell feltalálniuk az internetet, elég felülni valamelyiknek egy átlag telefonnal egy magyar vonatra, és imádkozni!
kérdezõ, mikor minden hajnalban a gép elõtt ébredsz és várod a csodát, egyszer csak megjelenik egy jel a gépeden, és ez visszafordíthatatlan események sorát indítja el, akkor majd mikor a kék, piros és sárga kapszulát felajánlják, h vedd be , te melyiket választanád...?
Te tudod egyáltalán, hogy hogy mûködik az internet?
Nézd a Facebook-ot és várd a csodát.
A kérdező hozzászólása: Jó most már értem, köszi a válaszokat. :)
kérdezõ, az internet is egy zárt rendszer, azok látják benn egymást, akik a felhasználási feltételeknek megfelelnek. jól írta, aki felhozta az észak koreai példát erre.
Ki az az internet? Õ valami kozmikus postás?
Ez totál igaz, épp tegnap jelölt be facebook-on egy minden bizonnyal földönkívüli személy..
engem tegnap bejelölt E.T és Paul

Ha egy lány aki igazán tetszik, de van barátja, mikor hívjam el "randira"? Ha már szabad lesz, vagy mindenképpen próbáljam meg most amikor még éppen egy kapcsolatban van, ráadásul az elején? (lent még)

Van egy lány aki nagyon bejön,és ezt a tudtára is adtam.Mikor elmondtam neki(már mint nem személyesen) nem kaptam rá semmilyen választ,ráadásul ekkor még nem is volt barátja.De azóta is amikor találkozunk mindig köszön és mosolyog, de semmi más reakciója nincs(vagy csak én nem vettem a lapot?!).Már 1-2 hónapja nem találkoztunk és nekem nagyon hiányzik, valamit elindított bennem.Iw-en rá kerestem és meg láttam hogy most már kapcsolatban van(bár elég friss).A lényeg az lenne, hogy ha én most ennek ellenére elhívnám találkozni(randira), és Õ nemet mondd, akkor akkor vajon ha kés?bb(mikor ismét egyedül lesz)ismét megkérdezem akkor is ez lesz a válasza?

Legjobb válasz: "(vagy csak én nem vettem a lapot?!)" - Igen, azt hiszem ez van. Megmondtad neki, hogy bejön neked, erre õ összejött késõbb mással. Mit nem lehet ezen érteni? Normális esetben azt mondanám, hogy próbáld meg elcsábítani, mert ha veled jön össze, úgyse lett volan örökéletû a kapcsolatuk, de szerintem ez esetben tök felesleges hajtanod bármikor is. Ha talán lett is volna akkor esélyed, már biztosan elszúrtad azzal, hogy ennyit vártál.

"(vagy csak én nem vettem a lapot?!)" - Igen, azt hiszem ez van. Megmondtad neki, hogy bejön neked, erre õ összejött késõbb mással. Mit nem lehet ezen érteni? Normális esetben azt mondanám, hogy próbáld meg elcsábítani, mert ha veled jön össze, úgyse lett volan örökéletû a kapcsolatuk, de szerintem ez esetben tök felesleges hajtanod bármikor is. Ha talán lett is volna akkor esélyed, már biztosan elszúrtad azzal, hogy ennyit vártál.
Hát innen nézve felejtõsnek tûnik az ügy. Tudtára adtad, hogy tetszik, de amikor még szabad volt, se adott érdemi választ? Szerintem ez elég világosan mutatja, hogy nem érdeklõdik irántad. A kedves köszönés és mosoly szimpla korrektség a részérõl, szerintem. Ha nem látod nap mind nap, talán hamar sikerül elfelejtened, és valaki mással összejön valami jó.
Két hónapig nem léptél semmit, csak egyszer szóltál neki és nem is kerested többet? Jobb lett volna, hogyha megkeresed õt, mert lehet hogy egész idõ alatt azon vívódott hogy veled vagy a mostani barátjával jöjjön össze. Ezt már elk*rtad. Ha nagyon szerelmesnek hiszed magad, vársz amíg újra szabad nem lesz (talán egy élet?) vagy keresel egy másik lányt.
Aki mer, az nyer! Itt is igaz. A nyomulósabb pasi lett a nyerõ. Ennyi. Nem kizárt, az sem, hogy soha nem is gondolt rád úgy...de valóban az is lehet amit az elõttem válaszoló írt. Szóval, ilyen az élet. De Én azt tanácsolom, hogy nyugodtan vedd fel vele valahogyan a kapcsolatot, s deríts fényt a múltra... Ha nem vagytok semmilyen viszonyban azért valamilyen kapcsolatot mindenképp alakíts ki. Ha nem megy, az is egy válasz-
szerintem ne foglalkozz vele! velem is ugyanez volt. vártam. összejöttünk. de rádöbbentem h felesleges volt várni. hiába tetszik.. nem ismered eléggé!!! és felesleges várnod, csak a többi igazi? lehetõséget veszíted el ezzel.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszotokat

Igaz az, hogy ha egy - papíron - beépítetlen területet veszek, de azon van egy kis ház, amihez anno, tizenévvel ezelőtt nem kértek engedélyt, már nem köthet bele az építésügyi hatóság?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Az elévülésrõl én is hallottam, viszont ha erre hivatkozol, hogy az ingatlan már x éve áll, akkor x évre visszamenõleg követelhetik az építményadót (ha van az adott településen), illetve a NAV is bírságolhat, mert félrevezetõen adtad meg az adásvételi illetékkiszabás alapját.

Az elévülésrõl én is hallottam, viszont ha erre hivatkozol, hogy az ingatlan már x éve áll, akkor x évre visszamenõleg követelhetik az építményadót (ha van az adott településen), illetve a NAV is bírságolhat, mert félrevezetõen adtad meg az adásvételi illetékkiszabás alapját.
Van elévülési idõ, úgy emlékszem, 10 év.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Az eladó szerint már majdnem húsz éve épült a nyaraló.
A kérdező hozzászólása: Én nem adok meg semmit, az építmény szerepel az adásvételi szerzõdésben. Most veszem az ingatlant.

Igaz-e? Hogy van olyan oldal, hogy ha valamilyen programot feltöltesz rá, és azt 1000ren letöltik, akkor pénzt kapsz érte? Hallottam már ilyenről, de nem tudom hogy igaz-e?

ha tudtok adni linket azt megköszönném!

Legjobb válasz: Én még nem hallottam róla, de neheen hinném, hogy egyáltalán létezik ilyen. Esetleg felteszed a programot egy weboldalra, és a reklámbevétel után kaphatsz valami kis pénzt. De kötve hinném, hogy ezer letöltésért kicsit is komolyabb összeget kapnál. Másrészt vigyázz, szerzõi jogvédett programot amennyiben felteszel internetre, ráadásul anyagi haszonserzés céljából, bizony elég durván megütheted a bokádat!

Én még nem hallottam róla, de neheen hinném, hogy egyáltalán létezik ilyen. Esetleg felteszed a programot egy weboldalra, és a reklámbevétel után kaphatsz valami kis pénzt. De kötve hinném, hogy ezer letöltésért kicsit is komolyabb összeget kapnál. Másrészt vigyázz, szerzõi jogvédett programot amennyiben felteszel internetre, ráadásul anyagi haszonserzés céljából, bizony elég durván megütheted a bokádat!
Nem hallottam én se ilyen oldalról, de egyetértek az elõttem szólóval. Szép magyarosan úgy [email protected] a bsa az illegális tartalom jogtalan szerzéséért, birtoklásáért, továbbadásáért és nyerészkedésért, hogy nézhetsz! Szóval ne légy hülye, mert ez nem szabálysértés, hanem bûncselekmény és akkor gyakorolhatod a szappan után nyúlást! :P Interneten (leszámítva ha hirdetéseket teszel fel az oldaladra) nem lehet mezei halandónak pénzt keresni. Sok hülye spam is van errõl, hogy ha látogatsz oldalt, majd fizetnek centeket, de ez is kamu. Mivel az e-mail és a nem zárt oldalak látogatása ingyenes ezért ezzel nem lehet pénzt keresni. Ez logikus. Szóval ha kell pénz, menj el dolgozni, ahogy minden nem tanuló embernek kéne.
Pedig állítólag tényleg van ilyen oldal, pl. hotfile.com, vagy asszem az uploaded.to, filefactory.com is talán, de még vannak. Meg kell adni a PayPal címedet, és arra utalják(állítólag) a pénzt. Le vannak írva a dolgok, hogy milyen letöltésért mennyi pénz jár, hány letöltésért jár, stb, nézz utána :) Én így hallottam ezeket, persze nem tudni, igaz-e, hogy adnak pénzt tényleg, de az tény, hogy mostanában nagyon megszaporodtak a hotfile-os feltöltések.
Ja és az teljesen mindegy, hogy mit töltessz fel, lehet akár 110 megabyte-nyi értelmetlen adat, akkor is pl. "100 MB feletti feltöltés"-nek számít.

4 és fél hónapos a kislányom és kb.2 hónapja nem sürün van széklete saját magától csak ha segitek neki, már adtam neki édes kamillás teát, narancs levet csak a glicerines kup segit, igaz az hogy ha megszokja csak azzal tud kakilni?

Legjobb válasz: Nem próbáltad a laevolacot? Bár nem tudom mennyi idõs kórtól adható. A dokitok mit mond? Nem tudom hogy lekvárt ehet e már de ha igen akkor egy pici szilvalekvárt adj neki a tejbe. A narancslevet meg próbáld éhgyomorra vagy még ugyanilyenkor a meleg vizet.

Nem próbáltad a laevolacot? Bár nem tudom mennyi idõs kórtól adható. A dokitok mit mond? Nem tudom hogy lekvárt ehet e már de ha igen akkor egy pici szilvalekvárt adj neki a tejbe. A narancslevet meg próbáld éhgyomorra vagy még ugyanilyenkor a meleg vizet.
elõzõ vagyok. Igen tényleg rá bír szokni úgyhogy az csak nagyon a végleges megoldás legyen.
Mennyi idõnként van neki? Anyatejes? Ha igen, akkor akár 8-10 napig is normális hogy nincs, mert az anyatejet teljesen megemészti.
Mit jelent az, hogy nem sûrûn?
A kérdező hozzászólása: igen, csak szopik a baba, de nem lehet 8 napig várni mert a 3-dik nap már nem eszik van hogy 6 órán át sem és akkor rakom a kupot, hogz aztán tudjon enni
Laevolac-ot adj szerintem, nálunk a doktornéni ezt javasolta...minden nap 5 ml, ez székletlazító...egy idõ után el lehet hagyni, mert be kellene állnia tõle....az én kisfiamnál mostmár minden nap van.
enyém is anyatejes, és én is vártam mondván, hogy nem gond, hát gond lett, mert szegénynek úgy összetömörültek a belei, hogy azonnal mûteni kellett, úgyhogy ne várj!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!