Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha van (590 db)

Igaz az, ha van egy középfokú OKJ szakmám, amit az állam finanszírozott, akkor egy felsőfokú szakma még jár ingyen?

Azt tudom, hogy a második középfokú OKJ fizet?s lenne, ami iskolától függ, de most azt hallottam, ha fels?fokú szakmai képzésre mennék (ami nem diplomát ad, de fels?fokú), akkor az ingyenes lenne. Mennyire igaz ez?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne!

Ez engem is érdekelne!
A kérdező hozzászólása: :D Akkor együtt várjuk a válaszokat! :D
Tudtommal igen.
Olyan felsõfokú képzésre gondolsz, amit egyetemen/fõiskolán okítanak? Mert annál ugyanúgy van állami és költségtérítéses is. És természetesen ponthatár is. Ha viszont másra, akkor leírom a saját tapasztalatomat. Leraktam egy szakmát és utána mentem technikusira(ami emelt szintû) és az is ingyenes volt.

Igaz az ha a babó sokat van hason akkor javul a kötött csípő?

Legjobb válasz: sztem nem igaz. amúgy ortopédorvos mit mond? nem kell terpeszpelenka vagy ilyemsi? nálunk az kellett, és csípõtornát végeztünk, annyi elég volt.

sztem nem igaz. amúgy ortopédorvos mit mond? nem kell terpeszpelenka vagy ilyemsi? nálunk az kellett, és csípõtornát végeztünk, annyi elég volt.
Igen, javul, a lányomnak az ortopéd orvos ezt javasolta a torna mellett, idöközben teljesen rendbejött.
Szokták ajánlani a hasonfektetést. De önmagában ez nem elég! Terpeszpelus, kengyel ha nagyon vészes. Hordozókendõ, majd MeiTai nagyon elõnyös, mert ott aztán ki van terítve a lába, mint a békáé:) És tornáztatni!
Igen. Nekunk ezt ortoped szakorvos mondta. Nekunk terpeszpelust is hordanunk kellett, es gyakori csipotornat irtak elo.
Igen a mi dokink is azt mondta, hogy a csípõfejlõdésnek az a jó, ha hason fekszik és békapózba feltolod a két kis lábát oldalt ha már mélyen alszik. Az én kisfiam magától is felvette ezt a pózt.
A hordozókendõben való HELYES hordozás (nem szabad félbehajtani a kendõt!), vagy a mei tai sokat segít, mert abban máshogy nem is tud ülni a baba, csak széles terpeszben. Nekünk terpeszpelenka helyett írta ezt fel az ortopéd orvos.
Ne aggódj, biztos minden rendben, 2 hét múlva már a szívhangot is hallhatod! Addig is vigyázz magatokra!
Szia! Hasonló cipõben járok mint te, én is 5 hetes vagyok bár számításom szerint 7.szikhólyag 2 mm-es, de én is bízom benne hogy nem lesz gond én jövõ héten megyek UH-ra akkor majd írok sok sikert neked
Így van, de aggódj, adj idõt a kis picurnak, és hidd el minden rendben lesz:-)
Ne haragudj, azt akartam írni NE aggódj.
Nekem is ugyan ezt mondta a doki az 5 hetes Uhangon mint neked.Én is két hét múlva mentem vissza, most már szivhang is volt!! Semmi gond nem lesz, ne félj!!!
Nekem is csak petezsák, benne szikhólyag. Engem is hazaküldtek, 3 hét múlva kell menni. Azt mondták jöjjön az apuka is mert már szívhang is lesz. Ez teljesen normális. Meg az is, hogy aggódsz. Én is aggódok. Semmi baj nem lesz!!!

Igaz, hogy ha van két egyforma weboldal a neten, akkor az egyiket letiltják a keresők?

Ha igaz akkor hogyan keres milliárdokat a domain neveket áruló cég aki egyforma 8 nyelv? weboldalakkal segíti azokat a tagjait akik nem tudnak weboldalt készíteni.

Legjobb válasz: Én is hallottam, hogy ha két vagy több különbözõ domainen teljesen ugyanaz a honlap fut, mindenféle design és egyéb tartalmi változtatás nélkül, akkor kicsivel hátrébb rangsorolja azt a Google a heurisztikájában. A többi keresõnél nem tudom van-e ilyen megkötés. De azért még kihozhatja õket találatként. Egyébként nem csak a keresõkkel lehet látogatottságot csinálni (bár tény, hogy jelentõs szeletét képezhetik egy-egy sok oldalból álló honlap látogatottságának). Ott vannak még a linkgyûjtemények, illetve az online és nem online hirdetési formák is.

Én is hallottam, hogy ha két vagy több különbözõ domainen teljesen ugyanaz a honlap fut, mindenféle design és egyéb tartalmi változtatás nélkül, akkor kicsivel hátrébb rangsorolja azt a Google a heurisztikájában. A többi keresõnél nem tudom van-e ilyen megkötés. De azért még kihozhatja õket találatként. Egyébként nem csak a keresõkkel lehet látogatottságot csinálni (bár tény, hogy jelentõs szeletét képezhetik egy-egy sok oldalból álló honlap látogatottságának). Ott vannak még a linkgyûjtemények, illetve az online és nem online hirdetési formák is.
A Google a következõt írja a találati lista végére: "A leghatékonyabb keresés érdekében rendszerünk kihagyott néhány, a megjelenített X találathoz nagyban hasonlító találatot. Ha a kihagyott találatokat is meg kívánja tekinteni, a keresés újbóli végrehajtásához kattintson ide."

Igaz az, ha valaki új szívet kap, teljesen megváltozik? Valakinek van tapasztalata vagy rokona, ismerőse által?

Legjobb válasz: igenis meg nem is. abba az értelemben hogy teljesen más lesz a személyisége mert más szíve van úgy nem.: a személyiségnek semmi köze a szívhez. abban az értelemben hogy "fellélegezhet" hogy meggyógyult, kevesebb gyógyszert kell szednie, nem kell állandóan kontrolra járni, szabadabb lehet nemsokára (nyilván van egy vizsgálati idõ) és így mondjuk kevésbé depressziós avgy búskomor úgy igen.

igenis meg nem is. abba az értelemben hogy teljesen más lesz a személyisége mert más szíve van úgy nem.: a személyiségnek semmi köze a szívhez. abban az értelemben hogy "fellélegezhet" hogy meggyógyult, kevesebb gyógyszert kell szednie, nem kell állandóan kontrolra járni, szabadabb lehet nemsokára (nyilván van egy vizsgálati idõ) és így mondjuk kevésbé depressziós avgy búskomor úgy igen.
Nem.
Ha történik ilyen, akkor ennek oka elég egyértelmû. A delikvensnek nagyon közelrõl kellett szembenéznie a halállal, most meg kapott egy új életet, amihez már teljesen máshogy fog hozzáállni. Hozzájöhet a tudat, hogy valaki másnak egy része tovább él õbenne. Mindez valóban csak pszichika, nem a donor lelke költözik be.

A kutyaadóval kapcsolatban az igaz, hogy ha van papírunk róla, hogy menhelyről van a kutya, akkor nem kell adózni?

Legjobb válasz: Nem kell adózni a menhelyi kutya után ha ivartalanítva van.

Nem kell adózni a menhelyi kutya után ha ivartalanítva van.
igaz. ha menhelyi kutyád van, semmiképp sem kell adóznod utána
Ha a lakóhelyed kihozza rendeletben, hogy bevezeti, abban benne lesz, mikor nem kell fizetned. Egyenlõre nem vezették be szinte sehol.
Kell a chip is? Na ezt még nem hallottam.
Nem kell fizetni ha: -Magyarországon õshonos fajtájú kutyád van -Ha menhelyrõl van chipel ellátva és ivartalaníttatva -Ha chipel ellátott kutyád van amely ivartalanítva lett. De én még nem hallottam olyan önkormányzatról aki bevezette volna
Utolsónak: Menhelyen a felnõtt kutyák ivartalanítva vannak, a kölyköket csak ivartalanítási szerzõdéssel adják oda. Ha ez nincs így, valami [email protected] menhelyrõl hoztál kutyát, ahol elmismásolják az ivartalanításra szánt pénzt...
Én menhelyrõl hoztam a kutyámat és mégsincs ivartalaníttatva......
Ezen én is gondolkoztam, hogy vajon így van-e, de nem voltam benne biztos. Akkor meg mindegy is. Köszi, most már ezt is tudom.
utolsó: menhelyrõl csak ivartalanítva adnak ki kutyát az örökbefogadó gazdinak. azaz elõírás szerint minden menhelyi kutya ivartalanított.
Ha ivartalanítva van a kutya akkor a nem menhelyi kutya után sem kell adózni. Szerintem a menhelyi kutyának nem kell ivartalanítva lennie hogy mentesülj az adó alól.
igen :)
Most már kötelezõ lenne a chip minden kutyába!Kaposvár, Mindszent meg még egy település vezette/vezeti be, ideiglenes próba jelleggel.

Az igaz hogy ha van pénzed akkor? (folyt)

Ha van pénzed akkor megkapsz mindent amit akarsz ?

Legjobb válasz: 20.53.vagyok Hidd el,hogy attól mert pénzed van még nem leszel boldog... Az biztos,hogy boldogít(fõleg az elején),de gondolj bele,ha teljesen egyedül lennél és mindenki csak érdekbõl lenne veled(mert sajnos ilyen az emberek többsége)akár barátok,akár barátnõ,akkor hogyan éreznéd magad a világba a pénzeddel?! ;)

Hát én meg rengeteg párt ismerek, ahol a pasi csóró, és a csaj mégis vele van és szerelmes bele... sõt, van, ahol a csaj tartja el a pasit már második éve, mert a pasi nem talál munkát... szóval Kérdezõ, vagy a csajod volt egy pénzéhes ribanc, vagy te nem vagy elég férfias, hogy felnézzen rád egy nõ. Ajánlom, hogy te is nézz magadba, és máskor ne egy pénzéhes ribancot válassz, hanem lélekkel, érzelmekkel rendelkezõ lányt.
20.53.vagyok Hidd el, hogy attól mert pénzed van még nem leszel boldog... Az biztos, hogy boldogít(fõleg az elején), de gondolj bele, ha teljesen egyedül lennél és mindenki csak érdekbõl lenne veled(mert sajnos ilyen az emberek többsége)akár barátok, akár barátnõ, akkor hogyan éreznéd magad a világba a pénzeddel?! ;)
Ház, kocsi az stimmel. Hogy nõbõl milyet kapsz... valószínû pénzéheset, aki csak a pénzedért van veled. (Tisztelet a kivétel). És egészséget sem tudsz megvenni pénzért. Hiába vagy Te milliárdos, ha elmész dokihoz, és ott közlik rákos vagy és fél éved van hátra...
Hát azért nem mindent... :) Boldogságot, szerelmet, egészséget, örök életet biztos nem fogsz tudni akkor se megvenni.
"Hát a nök meg... Ha piszkosul gazdag vagy nincs az a nö aki nem fekszik vagy teszi meg azt amit mondasz mondjuk 100 milioért :D" Ha te ilyen nõt szeretnél magad mellé...
Nemcsak a pénz mozgatja a világot. Egyik ez. Másik a szex. Így van, pénzért mindent.
Ha nincs nagyon komoly betegséged, akkor szinte mindent, bizonyos szintig az örök életet is :)
Én egy nagyon gazdag embert ismerek és õ a bátyám. Részletek nélkül mindene megvan, amit épeszû ember kívánhat magának. De! Cserébe hétfõtõl csütörtökig kb. 12-14 órát dolgozik, pénteken olyan 7-8-at, szabadnapokon 2-4 órát (szabadság alatt is) és a családját csak hétvégente látja. És ezt csinálja több, mint tíz éve. Mostanában fogja otthagyni az egészet, mert eljutott oda, hogy ésszerû gazdálkodással az eddig felhalmozott vagyont befektetve a fizetése nélkül is jól tudnak élni. Szóval az a pénz nem csak úgy jött, hanem azért õ keményen dolgozik nap, mint nap évek óta. A szerelem egy érdekes kérdés. Mivel õ nem egy üresfejû tulok, sõt, ezért igyekezett olyan párt találni magának, aki belé szerelmes és nem a bankszámlájába. Ehhez felépített egy átlagember imidzset, amihez kínosan ragaszkodott, míg meg nem bizonyosodott arról, hogy tényleg a személyisége varázsolta-e el a kiválasztott hölgyet. Azóta már van felesége és három gyereke és kb. fél év múlva két további taggal bõvül a família. Persze azt, hogy tényleg megtalálta az igaz szerelmet, csak az idõ dönti el, de most úgy tûnik, hogy igen. Ezt az egészet azért írtam le, hogy ne gondoljatok egybõl rosszra, ha valaki gazdag, természetesen köztük is van sok jellemtelen ember, pontosítva a többség az, de van köztük jó ember is.
Jut eszembe, feltétel nélküli szeretetet sem vásárolhatunk, ami nélkül nincs igazi boldogság.
Az elõzõ vagyok, még csak annyit tennék hozzá, hogy sokan mondták, hogy egészséget nem lehet venni, de ha belegondoltok, mi szükséges az egészséges élethez, akkor szinte minden tényezõnek van köze a pénzhez.
Na basszus... A 21:56-os választ az írta, aki a 21:52-eset, vagyis én.
sok mindent meg lehet venni pénzen, de NEM mindent. Sõt szerintem pont a legfontosabb dolgokat nem: szerelmet, szeretetet, igaz barátságot meg ehhez hasonlókat. Persze hazudnék, ha azt mondanám, nem örülnék némi pénznek, de azért a gazdagságnak is van árnyoldala...ahogy már irták is: nem tudhatod ki az, aki a pénzed miatt van melletted és ki az aki magad miatt szeret. Plussz még ugye ott a sok irigy ember, meg a pénzéhesek stb. Igen, házat, kocsit, nyaralást ilyesmiket vehetsz...nõt is vehetsz , csak hát az a másik, hogy milyet... aki "rendes" nõ, az nem megy bele egy kapcsolatba csak a pénz miatt, a többi meg, hát na az olyan is...ha érted mire gondolok. Persze nem mondom, hogy aki gazdag, az nem lehet szerelmes vagy azt nem lehet szeretni - csak ez nem a pénzen múlik, hogy ki szerethetõ.
21:52, 21:56, 21:58-nak:) Ritka erõs jellem a bátyád, gratulálok hozzá. Õ legyen a követendõ példa Számodra. 21:20-kor azt írtam le, hogyan szokták elrontani.
Az én válaszom a kérdésedre egy határozott nem. A pénz minden de egyben semmi. Mindent megadhat amit csak akarsz, csak azt az egyet nem amiért a világon vagy. Megismerni önmagad nem fogod ha nem tudod milyen legalul lenni és onnan haladni felfelé. Persze ha úgy leszel gazdag hogy végig küzdted magad, tettél az asztalra és feljutottál a hegy tetejére akkor persze jöhet a lakás, kocsi és amit szeretnél. De akkor már úgysem a pénz lesz a fontos, hanem az hogy mivé váltál a "hegy" megmászása során.
ahhoz, hogy mindent megkaphass amit akarsz nagyon-nagyon sok pénz kell, de ha az meg van, akkor nincs elérhetetlen. mindennek és mindenkinek meg van az ára, csak nem mindenki kapja meg. viszont szimplán sok pénzel nem kapsz meg mindent. boldogságot nem. ahhoz, hogy elhitesd magaddal, hogy boldog vagy ahhoz nagyon-nagyon sok kell. De! nem kell ahhoz sok pénz, hogy boldog legyen az ember. jobb egy parkban azzal beszélgetni akit szeretsz, mint azzal bármilyen drága helyre menni akit nem.
mugy ha épp szerelmes vagyok valakibe akkor nem , nekem anyira most nincs szükségem pénzre 100 millio fontal meg mit kezdjem :D ) Vegyél egy helyesírási szótárt.
Talán ha fejlettebb lenne a tudomány. Például a világ minden pénzéért sem tudnám zsenivé mûttetni magam.
A kérdező hozzászólása: Hát az egézségel vitatkoznék mert azért nagyban hozzájárul a pénz mert nem mindegy milyen orvost és ellátásban részesülsz :) Mondjuk a rákot pont nem tudod legyözni a pénzedel de a fogadat stb... megtudod csináltatni pénzböl... Hát a nök meg... Ha piszkosul gazdag vagy nincs az a nö aki nem fekszik vagy teszi meg azt amit mondasz mondjuk 100 milioért :D
A kérdező hozzászólása: a 20:53 : Boldogságot igen mert ha enyi pénzem van boldog vagyok :D Szerelmet hááát nemtudom az necces.... Egézséghez meg a pénz nagyban hozzá járul örök életet meg senki nem tud venni :)
A kérdező hozzászólása: Igazándibol azért vagyok enyire elkenödve mert a bnöm tegnapellöt lépet le egy mondhatni pénzes hapsival ... szoval... nemtudom most kicsit megingott a bizalmam a szerelem meg ilyesmiben :) Én olyan nöre vágyom amugy aki átlag fizetés mellet is tud szeretni :)
Te nem feküdnél le egy ronda nõvel, akit nem szeretsz, ha adna 100 milliót? Mondjuk angol fontban? És vigyázz, mert ha igent válaszolsz, qrva vagy, ha nemet, akkor képmutató.
A kérdező hozzászólása: Te meg paraszt vagy :) (Amugy ha épp szerelmes vagyok valakibe akkor nem , nekem anyira most nincs szükségem pénzre 100 millio fontal meg mit kezdjem :D )
Az attól függ, mit akarsz. Sokan boldogtalankodnak fiatalon, mert nincs pénzük. Mindent ennek rendelnek alá, el is érik, bármi áron. Van pár nagyon jó évük, megvesznek mindent, és mindenkit. Jajj, de nagyon boldogok. Röhögnek a másikon, aki éli az "unalmas" kis életét. Az idõ közben pereg, mert bármennyi pénzed van, örök fiatalságot akkor sem vehetsz. S a valamikori fiatalember ahogy idõsödik, csak azt látja, hogy rengetegen vannak körülötte, de vajon kiben bízhat? Van-e egy igaz barátja, van-e szeretõ családja, vagy a hatalmas vagyona ellenére õ is csak egy eldobható senki? És újra boldogtalan, mert ha újra kezdhetné a mostani tapasztalataival, bizony máshogy csináná. Mert már más hiányzik neki. Az, amit fiatalon egy nyegle vállrándítással elintézett. Csak olyan nincs, hogy visszaút. Mindenki úgy él, ahogy neki tetszik, egyetlen dolgot ne higgy el Magadnak, azt, hogy MINDENKI megvehetõ. Mert ez hatalmas tévedés. :)
*csinálná
majdnem mindent!!!! Egészséget nem és az a legnagyobb gazdagság a világban. Az egészség minden kincsnél értékesebb. Én mostmár nagyon tudom. Ház, kocsi nõk közül is csak valami kis plázacicát ha persze jól is nézel ki azért de az nem nagy feltétel
Akár férfiakat is megkapnál... Amúgy meg te parasztozol, és közben általánosítod a nõi nemet. Vicces. 21:09 Amúgy meg neki van igaza...
Pénzért egészség? Sajnos, részben igen. Nagybátyám elég sokat dolgozott azért, hogy nagyon sok pénze legyen. 46 éves korára lett nagyon gazdag és ehhez több betegséget, károsodást is szerzett. 2 év alatt helyrepofozták és most 49 éves és jobb állapotban van, mint bárki más. Amúgy kétszer vált el 46 éves koráig, most meg már nem akar maga mellé senkit, mert nem bízik egyik nõben sem. Ettõl függetlenül (sajnos) a pénzért egészség mûködik.

Igaz az, ha gyertyát gyújtunk, és ugrál a lángja, akkor szellem van a szobában?

Apukámnak gyújtottam gyertyát, és állandóan ugrál a lángja! Szeretném azt hinni, hogy ? van a közelemben!

Legjobb válasz: A gyertya viasz anyagától függ. Ha rosszabb minõségû, esetleg egyenetlen (nem látható, de rosszul sikerült önteniük) akkor ugrál, "nézelõdik". De vannak elkpzelések amik szerint ez azt jelenti hogy egy szellem benézett ebbe a világba a lángon át (ez fõleg halottak napjára vonatkozik, gyújtasz vkinek gyertyát és a szelle ide lát a lángon át. Amelyik láng utoljára ég ki az szeretet a legjobban, persze ehhez egyforma méretõ és típusú gyertyák kellenek).

A gyertya viasz anyagától függ. Ha rosszabb minõségû, esetleg egyenetlen (nem látható, de rosszul sikerült önteniük) akkor ugrál, "nézelõdik". De vannak elkpzelések amik szerint ez azt jelenti hogy egy szellem benézett ebbe a világba a lángon át (ez fõleg halottak napjára vonatkozik, gyújtasz vkinek gyertyát és a szelle ide lát a lángon át. Amelyik láng utoljára ég ki az szeretet a legjobban, persze ehhez egyforma méretõ és típusú gyertyák kellenek).
Nem, huzat van.
hülyeség ne vegyél olyan gyorsan levegõt a gyertya mellett :D
gagyi a gyertya
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok a gyertya mellett, és huzat sincs a lakásban!
Szellemek nincsenk, a gyertya láng a legkisebb légmozgásra is libeg.
Persze és ha egy gyertyáról gyújtasz rá egy cigire, meghal egy tengerész :D
én sem hiszem a szellemesdi dolgot.

Tényleg igaz az ha nem sokat van ölbe a baba akkor nem fogja tudni magát tartani?

Legjobb válasz: Azzal, hogy sokat van ölben, még nem erõsödnek a nyak- és hátizmai. Ahhoz meg, hogy meg tudja tartani majd magát, ezekre lesz szükség. Ezért szokták a babákat rövidebb-hosszabb idõre hasra fektetni.

Azzal, hogy sokat van ölben, még nem erõsödnek a nyak- és hátizmai. Ahhoz meg, hogy meg tudja tartani majd magát, ezekre lesz szükség. Ezért szokták a babákat rövidebb-hosszabb idõre hasra fektetni.
Ez nem igaz. Már mért ne tudná magát majd tartani? Késõbb meg úgyis megköveteli, hogy vedd fel.
A kérdező hozzászólása: A babóm 4 hós estére csak úgy tud elaludni hogy hason van már 2 hetes korátol. És a két kis kezét elõre rakja és kinyomja magát. Amúgy már néha forgolódik is hasárol hátára meg vissza is 4-5 napja. Amúgy nem azért nem veszem fel mert nem akarom hanem azért mert így jobban tudok vele játszani, nem azt mondom hogy a nap 24 órájában csak fekszik. Köszönöm szépen a válaszokat jó pihenést és jó babázást.
Szió! Az én kislányom sem volt soha túl sokat ölben és sokkal inkább fejlõdödtt mozgás, izomzat terén, mint azok a babák a környezetemben, akik állandóan ölben voltak. Mivel sokat feküdt, ezért hamarabb forgolódott, kúszott, mászott, felült. Nyugi, így is nagyon ügyes babád van, hogy ennyi idõsen már forgolódik. NE hidd el az ilyen rémhíreket!

Az igaz, hogy ha van fogadott orvosom a kórháznak külön kell fizetnem?

ha igaz, mennyit?

Legjobb válasz: Miért kellene,én nem hallottam ilyet.Nekem is van,és nem kell külön fizetnem, de egy hétewn belül Te vagy a 2. aki kérdezi,kezd gyanús lenni nekem is.Neked ki mondta?

Miért kellene, én nem hallottam ilyet.Nekem is van, és nem kell külön fizetnem, de egy hétewn belül Te vagy a 2. aki kérdezi, kezd gyanús lenni nekem is.Neked ki mondta?
A kérdező hozzászólása: :D én is csak kérdezõtõl olvastam.de úgy látszik ez csak egy rossz pletyka. boldog babavárást
Köszi, neked is:-)
Szia. Ilyet én is hallottam, hát szerintem érdemes rákérdezni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!