Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha valakinek (397 db)

Igaz az, ha valaki új szívet kap, teljesen megváltozik? Valakinek van tapasztalata vagy rokona, ismerőse által?

Legjobb válasz: igenis meg nem is. abba az értelemben hogy teljesen más lesz a személyisége mert más szíve van úgy nem.: a személyiségnek semmi köze a szívhez. abban az értelemben hogy "fellélegezhet" hogy meggyógyult, kevesebb gyógyszert kell szednie, nem kell állandóan kontrolra járni, szabadabb lehet nemsokára (nyilván van egy vizsgálati idõ) és így mondjuk kevésbé depressziós avgy búskomor úgy igen.

igenis meg nem is. abba az értelemben hogy teljesen más lesz a személyisége mert más szíve van úgy nem.: a személyiségnek semmi köze a szívhez. abban az értelemben hogy "fellélegezhet" hogy meggyógyult, kevesebb gyógyszert kell szednie, nem kell állandóan kontrolra járni, szabadabb lehet nemsokára (nyilván van egy vizsgálati idõ) és így mondjuk kevésbé depressziós avgy búskomor úgy igen.
Nem.
Ha történik ilyen, akkor ennek oka elég egyértelmû. A delikvensnek nagyon közelrõl kellett szembenéznie a halállal, most meg kapott egy új életet, amihez már teljesen máshogy fog hozzáállni. Hozzájöhet a tudat, hogy valaki másnak egy része tovább él õbenne. Mindez valóban csak pszichika, nem a donor lelke költözik be.

Tényleg igaz az ha valaki erős nyakizomzattal rendelkezik azt nehéz ki ütni?

Legjobb válasz: Telitalálat ütéstõl a vastagnyakú is kifekszik,de a sok kis apróbb ütéseket valóban jobban bírni erõs nyakkal és a feszítésnek is jobban ellenáll.Nem véletlen,hogy külön edzenek rá ökölvívók,jitsusok,bírkózók. Keress rá Hollyfield-re,az a nyak nagyon komoly:).

Telitalálat ütéstõl a vastagnyakú is kifekszik, de a sok kis apróbb ütéseket valóban jobban bírni erõs nyakkal és a feszítésnek is jobban ellenáll.Nem véletlen, hogy külön edzenek rá ökölvívók, jitsusok, bírkózók. Keress rá Hollyfield-re, az a nyak nagyon komoly:) .

Milyen indokkal császároznak meg valakit? Igaz az ha valakinek magas a vérnyomása akkor megcsászározzák?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül császározzák meg azt akinek magas a vérnyomása. Ez több tényezõtõl is függ. Ez az orvos egyéni döntésén alapul az eredmények függvényében. A lényeg hogy te is és a baba is egészséges legyen.

Nem feltétlenül császározzák meg azt akinek magas a vérnyomása. Ez több tényezõtõl is függ. Ez az orvos egyéni döntésén alapul az eredmények függvényében. A lényeg hogy te is és a baba is egészséges legyen.
Általában ha farfekvéses, vagy valamilyen komlikáció van, akkor császároznak. Magas vérnyomás miatt még nem hallottam.
Nekem a 30. héttol volt magas vérnyomásom, gyogyszert szedtem, voltam 2x kórházban, az orvosom mégis azt mondta, ez nem ok a császárra. A végén mégis úgy alakult, hogy rosszul lettem, nem tudták levini a vérnyomást, és megcsászároztak, mert már veszélyben voltunk, a 39. héten. És még akkor is a természetes szulést szerették volna az orvosok is, csak már nem volt ido, mert nem hatottak a gyógyszerek. De ezek szertint a magas vérnyomás nem jelent feltétlen császárt, az orvosok tobbsége a természetes szulés híve.
Farfekvésnél. Ha csökken a kicsi szívhangja. Ha veszélyben van a magzat vagy az anya élete. Ha az anya nem tudná megszülni a kicsit, túl nagy a baba. Szemfenék vizsgálat nem engedélyezi a hüvelyi úton való szülést. Magas drioptria esetén. És itt van a magas vérnyomás is.
Szia.Engem magas vérnyomás miatt császároztak, szülés alatt ment fel és nem ment le...220ról, 190re mnet le.Ezért császár lett... Minden jót
szia 4 esetrõl tudok, hogy csaszaroztak a kornyezetemben: 1. túl korán jött a baba 2. túl késõn jött a baba 3. gerincproblémája volt a kismamanak 4. pszihológiailag a szülés gondolatától is a frász törte ki, egyszerûen ilyen fóbia szerû volt nála a szülés, és ezért császározták A veszélyesen magas vérnyomás nem tudom lehet e, nem akarok hüyeséget írni, nekem ezek a császárok voltak a környezetemben.


Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták

Igaz az, ha valaki nehezen esik teherbe, nehezebben is indul meg nála a szülés?

Legjobb válasz: Hát ebben így nincs összefüggé. Nekem 19+5ön program császárom volt (orvosi hiba miatt), de a fiam még nem akart megszületni jó darabig az tuti, viszont a legtöbb ismerõsömnek szépen idõben jött a baba akiknek nehezn jött össze.

Hát ebben így nincs összefüggé. Nekem 19+5ön program császárom volt (orvosi hiba miatt), de a fiam még nem akart megszületni jó darabig az tuti, viszont a legtöbb ismerõsömnek szépen idõben jött a baba akiknek nehezn jött össze.
Nem hinném. 2 év próbálkozás estem teherbe, 39+5-re született, fájásokkal indult a szülésem.6 óra alatt lett meg. A második babám 3.hónapban összejött, és õ 38+4-re született, a magzatvíz folyt el.:)
Semmi összefüggés. Barátnõmék 4 évet vártak a babára, a 37-en "kicsusszant".
Nem igaz.Két fiammal könnyen lettem terhes, túlhordtam, lányommal nehezen, és pár nappal kiírt idõpont elõtt megszültem
Nem igaz. 6 évet vártunk a babára, a 37. héten elfolyt a magzatvíz, és rá 6 órára már a kezemben tartottam a 3630 gr-os egészséges babámat. :)
hülyeség. egybõl teherbe estem mindkét gyerkõccel mégis indítani kellet õket a 41 héten !
20 hónap után estem teherbe 40+2-re indult a szülés.Ha nincs téraránytalanság 4 óra alatt megvan.

Igaz az ha valaki zöld szilvát eszik, akkor vérhas fertőzést kaphat?

Legjobb válasz: Kaphat. De nem csak a zöld szilvától.

Kaphat. De nem csak a zöld szilvától.
A kérdező hozzászólása: mi mástól még?

Igaz az ha valaki használ dezodort az káros lehet? A ti családotokban használtok? Az én csaldombqn azt mondjak nem szabad elnOmni a saját tetszagunk mert akkor a párunk se találjuk meg. így se anya se apa nem használ dezodort. Nekem se lehet?

Legjobb válasz: nemismerek senkit aki ne használna dezodort. Nem káros,sõt hasznosmert megajkadályozza a baktériumok, gombák szaporodását a vizes hónaljadban. A párodat pedig nem szag alapján találod meg. Nyugodtan használj.

"Biztonságban" akkor érezhetjük magunkat, ha egy BDIH és NaTrue minõsített deo-t használunk. Kimutatták, hogy az alumíniumsókat tartalmazó izzadsággátlókat használók körében gyakrabban alakulnak ki jó-, illetve rosszindulatú melldaganatok. Az alumínium képes felhalmozódni a szervezetben, így az Alzheimer-kór kialakulásában is lehet szerepe. Ezeket valóban nem szabad megvenni.
nemismerek senkit aki ne használna dezodort. Nem káros, sõt hasznosmert megajkadályozza a baktériumok, gombák szaporodását a vizes hónaljadban. A párodat pedig nem szag alapján találod meg. Nyugodtan használj.
A desodor csökkenti is az izzadást és nem lesz sárga a ruha. Sárga pont az elszaporodó baktériumoktól lesz
Szerintem ha nem használsz és hagyod a testszagod párologni akkor nem fogsz. Nem állatok vagyunk, hogy ilyen szagokkal csalogassuk a kant.
Te hol a fenében éltél eddig? A föld alatt? Ha 40 fokos melegben nem használsz dezodort biztos lehetsz benne, hogy olyan büdös leszel, hogy ember nem tud majd veled egy szobában meglenni, akkor is, ha te ezt nem érzed... Helló, a 21. században élünk, ezek a találmányok bizony nem az ördögtõl valók...
Ez egy butaság.Rohadt büdös leszel dezodor nélkül.Ennyi erõbõl azt is mondhatnák, hogy ne fürödjél egyáltalán, mert csak úgy érzik meg a férfiak a mélyrõl jövõ, igazi mocsárszagot.
zuhanyzok napi 2x, és sportolás után is. finom illatú tusfürdõvel. Évente ha 10-szer használok parfümöt, egyébként semmit. És nem vagyok büdös, érzõdik valamennyire a tüsfürdõ illata. A deók csak eltömitik a pórusokat. 25/N
efelpéét inkább nee :D ne itt reklámozd.
Az aluminium sókat tartalmazó deók eltömeszelik a pólusokat, nem hagynak izzadni, és okozzák a fent már leírt problémákat, már pedig izzadni természetes dolog, csak büdösnek lenni nem az.Az FLP aloés deója hagy izzadni, csak a bacikat öli meg, így nem lesz büdös a használója, nagyon gazdaságos és nyomot sem hagy a ruhán.
Van jó néhány olyan márka, ami természetes összetevõket, illatanyagokat tartalmaz. Nem olcsók, de ezeket bátran használhatod. Keresd a flakonján a minõsítéseket!
25 N vagyok soha nwem használok nem igazán izzadok, 40 fokban sem Párom kritikus fajta, szólna ha büdös vagyok (nem érzed a saját illatod mindig)
A kérdező hozzászólása: Végülis van pénzem ha akarnék vehetnék és stikában használnám ezeket.
A kérdező hozzászólása: 25n soha nem is használtál deot? Se nálunk illatos tusfürdõ sincs csak sószappan.csak természetes dolgok vannak. De allitólag a sószappan az jó a bõrnek nem tudom án már mi lenne a jó
Ja régen nem voltak deok, sõt képzeld anno a paróka alatt tetvesek voltak és csontból készült pálcával vakargatták a fejüket.
A kérdező hozzászólása: De régen se használtak dezodort. Nagyon megváltozott ez a vilag.nem tudom mit tegyek ja nem vagOk büdös meg izzados se csak most melegekben azért izzad a honaljam olyan lesz a ruha honalja része.ha valaki hasznal dezodort akkor nem lesz nedves a ruha honalja? Vagy az csak illatosit?meg miért lesz sarga a feher ruha dezodorral nem lesz sárga?
A dezodor és a légfrissítõ a világ 2 legmocskosabb dolga. Gondold el!Permet, vegyszer a bõrödre!Gusztustalan. Ez csak egy üzlet, elhitetik veled, hogy büdös vagy, ha nem használod. Ha 40 fokos meleg van, akkor 10 perc után szinte mindegy mit fújtál vagy nem fújtál magadra, akkor is büdös leszel a buszon:D Fürdeni kell többet és átöltözni ha megizzadtál. Másrészt az izzadás természetes és méregtelenítõ hatású. Az izzadásgátló pont megakadályozza azt, hogy aminek felszínre kell jönnie, meg is történjen. A bõrre fújva is káros és a tüdõdnek is mikor belélegzed.

Igaz az ha valaki nem maszturbál tovább bírja az ágyban?

Több barátom is azt mondta aki sexuális kapcsolatban él hogy amióta nem "hokizik" tovább bírja az ágyban..

Legjobb válasz: persze,mert nem kell kirohanni papírzsepiért

persze, mert nem kell kirohanni papírzsepiért
Az elsõ választ olvasva bámultam 3mp-t mire leesett :D Am komolyra fordítva én szerintem ennek az ellenkezõje igaz. Minél többet maszturbál, annál tovább bírja. Hiszen ha nem maszturbál, akkor nagyobb benne a szexuális feszültség, amit minél hamarabb meg akar szüntetni.
Nem a semmit tevésbõl fogsz valamit elérni. Erre nem gondoltál? Nekik van kivel neked meg nincs kivel, de a lényeg edzésben vagy. Miért ne lehetne gyakorolni hokizással?
A kérdező hozzászólása: Jah az igaz :) GYakorlás és valmi jó tanács h tovább birja az ember ??? Más dolgokra gondolni?? Assexuális dolgokra vagy esteleg bármi más? :)
sztem az egész fejbe dõl el.. ne gondolj arra h milyen jó minden másra csak ne arra sztem

Igaz az, ha valaki mondjuk július 30-tól táppénzen van, akkor 70% jár neki a szülésig? Mit tudtok erről?

Legjobb válasz: Na jó megint helyesbítek mert mindjárt lepontoznak:) Nem addig jár hanem az addig táppénzre menõknek jár a 70%.

Na jó megint helyesbítek mert mindjárt lepontoznak:) Nem addig jár hanem az addig táppénzre menõknek jár a 70%.
Ha van még betegszabadságod (15 nap/év), annak le kell járnia aug. 1. elõtt. Ha átcsúszik, akkor már nem leszel jogosult 70 %-ra!
Bocsi azt akartam írni július 31-ig jár a 70%.
Miért ne lenne igaz?! Az új törvény július 1-tõl lépett érvénybe.
A kérdező hozzászólása: Nem augusztus 1-tõl lép érvénybe?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Én úgy tudom, hogy ha még júliusban elmegy valaki táppénzre, akkor a 70%-ot fogja kapni szülésig. Teljesen mindegy, hogy átcsúszik-e augusztusra a betegszabi vagy nem. Azt nézik, hogy mikotórtól keresõképtelen valaki. A betegszabadság is keresõképtelen állapot. Én így tudom, több helyen is érdeklõdtem.Remélem, hogy jól tudom:-)
bocs...mikortól

Igaz az, ha valaki tavaly örökölt egy kis pénzt, az nem kérhet idén gázártámogatást? Vagy kinek nem adnak?

Legjobb válasz: Jövedelmi sávhatárok vannak , ezek a rendszeres havi bevételek, nyugdíj, bér, fizetés. Öröklésnek semmi köze ehhez. Ilyen alapon a meglévõ vagyont is számítana.

Jövedelmi sávhatárok vannak , ezek a rendszeres havi bevételek, nyugdíj, bér, fizetés. Öröklésnek semmi köze ehhez. Ilyen alapon a meglévõ vagyont is számítana.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!