Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha hasra (33 db)

Mennyire igaz az, ha csúcsos a has, akkor fiú, ha kerek, akkor lány?

Legjobb válasz: Hát... az én kerek hasamban fiú volt.

Hát... az én kerek hasamban fiú volt.
Épp úgy nincs semmi alapja, mint annak, hogy ha sósat kívánsz, fiú lesz, ha édeset, kislány. Ez csak babona, semmi más. Nekem naponta változott a pocim alakja, épp, ahogy a babám helyezkedett.. azért olyat még nem hallottam, hogy a nemét váltotta volna :) ) Ne higgy az ilyen babonákban!
Szia! Az én hasam olyan csúcsos volt, hogy ha meglátott valaki egybõl azt mondta, hogy tuti fiú. Kislány lett, most 3 hós :)
Nekem csúcsos és kicsaj lesz.:) arra figyelj ha édességet kivánod akkor lányha a sósat akkor fiú.
Szerintem ennek semmi alapja, hegyes a pocakom mert keskeny a csípõm ezért elõrefelé terebélyesedik, a sósat annyira kívántam az elején, hogy szinte kiskanállal tudtam volna a sót enni, ha rámnéznek mindenki azt mondja biztos kisfiú lakik benn mert nagyon hegyes a pocim, a doki tutura mondja és mi is láttuk a kis hercegnõnk nuniját, Boldog babavárást, 30 hetes kismama:)
Utolsó elõtti válaszolónak: ez nagy butaság! 10000% hogy lányom lesz és tudod mit? Csúcsos a hasam, tökre lent van, mint akinek le van szállva pedig még jó pár hete van szülésig és nem kívánok állandóan édeset!!!! Sõt nem is vagyok kívánós, mindenbõl szoktam enni vegyesen, egy kis savanyú, egy kis sós, egy kis édes, nem bírnék egész nap édeseket enni, el is hánynám magam. Ugyanakkor napokig , hetekig sem tudnék édes nélkül meglenni. Teljesen egyensúlyban van nálam ez, akkor ezek szerint a gyerekem se nem fiú, se nem lány??? ja és a barna csík a köldököm felett folytatódik, ami szerint fiú, és mégis lányt várok, szóval ennyit a buta babonákról , amit a hiszékenyek kanyar nélkül bevesznek
Nekem nagy-nagy kerek hasam van és két fiam lesz!
Nekem, csúcsos volt a hasam, hátulról nem is látszott, hogy terhes vagyok, kifiam lett:D 9hós baba anyuja
Utolsó vagyok, az egész terhesség alatt nem kívántam az édességet, csak sósat és savanyút ettem:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az elsõ gyerekünk soha egy uh-on sem mutatta meg magát.Az egyik uh-os azt mondta egy láda pezsgõbe fogad, hogy tuti fiú lesz. Kislány lett...lehet vissza kellett volna mennem a pezsgõkért. :-D
Nekem azt mondták, hogy tuti lány, olyan kerek, Közben a 3. doki szerint is kukris. Egyébként nézõpont kérdése, mert ha én felülrõl nézem, akkor csúcsosnak látszik, oldalról és szembõl pedig kerek :S 35. hetes kismami
Nekem is 1x csúcsos, 1x kerek, 2 lányom van!Hülyeség.
Csúcsos hasam volt, lányom van. Barátnõmnek kerek a pocija és fia lesz :)
1x csúcsos volt, 1x pedig kerek...2 fiam van.
Nekem is bejött, csúcsos has és fiú, de sztem csak véletlen:) Nem hiszek a babonákban
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az az igazság, hogy nem kérdeztem meg, hogy fiú lesz-e, vagy lány. De mindenki bebeszéli, hogy annyira csúcsos a hasam, hogy biztosan fiú. Nekem igazából mindegy. Nagyon várom már!
csúcsos pocimmal fiam született:)
Babona, nem babona nekem bejott :) Csucsos hasam volt es fiam lett, baratnomnek kerek es kislanya szuletett.
Csak babona!
sziasztok! Nekem a 15-ik héten mondták meg, hogy valószínûleg kislányom lesz. A terhességem alatt többször is voltunk 4-ds vizsgálatokon, és mindig azt mondták hogy kislány van a hasamban. A hozzá nemértõ emberek, akik meg mind ránéztek a hasamra közölték velem, hogy nem lehet lányom mert olyan csúcsos a hasam, és nagyon lent is van. Annak ellenére hogy a 4-ds vizsgálatokon egyértelmûen mindig mutatta a lányságát, nagyon elbizonytalanítottak. Ma már nincs ilyen hogy lányos has, fiús has, ez csak alkat kérdése. A sógornõmmel egyszerre vártuk a babákat, neki meg kerek volt a hasa, és fia lett, nekem csúcsos és lányom. Senki ne izguljon emiatt, a lényeg, hogy egészséges legyen. Jó babavárást.

Igaz az ha a babó sokat van hason akkor javul a kötött csípő?

Legjobb válasz: sztem nem igaz. amúgy ortopédorvos mit mond? nem kell terpeszpelenka vagy ilyemsi? nálunk az kellett, és csípõtornát végeztünk, annyi elég volt.

sztem nem igaz. amúgy ortopédorvos mit mond? nem kell terpeszpelenka vagy ilyemsi? nálunk az kellett, és csípõtornát végeztünk, annyi elég volt.
Igen, javul, a lányomnak az ortopéd orvos ezt javasolta a torna mellett, idöközben teljesen rendbejött.
Szokták ajánlani a hasonfektetést. De önmagában ez nem elég! Terpeszpelus, kengyel ha nagyon vészes. Hordozókendõ, majd MeiTai nagyon elõnyös, mert ott aztán ki van terítve a lába, mint a békáé:) És tornáztatni!
Igen. Nekunk ezt ortoped szakorvos mondta. Nekunk terpeszpelust is hordanunk kellett, es gyakori csipotornat irtak elo.
Igen a mi dokink is azt mondta, hogy a csípõfejlõdésnek az a jó, ha hason fekszik és békapózba feltolod a két kis lábát oldalt ha már mélyen alszik. Az én kisfiam magától is felvette ezt a pózt.
A hordozókendõben való HELYES hordozás (nem szabad félbehajtani a kendõt!), vagy a mei tai sokat segít, mert abban máshogy nem is tud ülni a baba, csak széles terpeszben. Nekünk terpeszpelenka helyett írta ezt fel az ortopéd orvos.
Általában nem. Láttál már profi boxot?
nem hiszem hogy impotenciát okozna, de az biztos, hogy k*rvára fáj
nem, de meghalhat. nem vicc, komolyan. egy idegi reflex miatt nagyon erõs trauma, fájdalom, mondjuk heretrauma szívmegállást okozhat.
A kérdező hozzászólása: értem, de impotens nem elhet töle senki, ugye? (köszi szépen az eddigi válaszokat is)
Nekem még a suliban volt egy bunyó, és hát ha jól emlékszem úgy volt, hogy befogta a nyakamat, és vagy 2x a tökömbe térdelt. Nem tudom leírni, mennyire fájt. Ez már vagy 5 éve volt, azóta is egy ilyen lila füst alakú forma tart a heréimtõl egészen a hímvesszõm végéig. Mindenesetre impotens nem lettem. Egyébként én kick boxoltam is, és rengeteg ütést, rúgást kaptam véletlen, vagy direkt ott lent, de szerencsémre még mûködik. Persze most már jobban vigyázok rá. Beszereztem egy szuszpenzort is, és ha akármilyen focizgatás, vagy bármilyen olyan sport van, amiben számíthatok ilyesmi balesetre, akkor a szuszpenzor rajtam van.

Igaz az, hogy úgy is meg lehet állapítani, hogy várandós valaki, hogy ha megnyomogatjuk a hasat a méh környékén akkor nagyon kemény, és alig lehet benyomni? Vagy ez csak egy új tini tévhit? :D

Egyik barátn?mnek domborodik a hasa, és nem akar elmenni orvoshoz, mert szerinte csak fel van fújódva... Tesztet nem csinál, helyette csak a hasát nyomkodja... Mit tegyek er?ltessem a dokihoz menést vagy hagyjam?

Legjobb válasz: Én azt kb. olyannak gondolom, mint azt, hogy kora terhesen nem tudsz hason feküdni vagy nem tudod behúzni a hasad. A dokik is csak kb. két kimaradt vérzés után tudják tapintással gyanítani a terhességet, pedig õk azért a kezükkel egy kicsit jobban "látnak" mint egy laikus. A tesztet illetve a dokihoz menést is erõltetni kellene, mert ha valóban terhes az nem olyan mint egy nátha hogy majd elmúlik magától. Attól, hogy nem akar vagy mer szembenézni a következményekkel más megoldás nincs.

Én azt kb. olyannak gondolom, mint azt, hogy kora terhesen nem tudsz hason feküdni vagy nem tudod behúzni a hasad. A dokik is csak kb. két kimaradt vérzés után tudják tapintással gyanítani a terhességet, pedig õk azért a kezükkel egy kicsit jobban "látnak" mint egy laikus. A tesztet illetve a dokihoz menést is erõltetni kellene, mert ha valóban terhes az nem olyan mint egy nátha hogy majd elmúlik magától. Attól, hogy nem akar vagy mer szembenézni a következményekkel más megoldás nincs.
Jesszus. Legalább egy tesztet csináljon, a végén megmozdul a gyerek és azt fogja hinni, hogy a szelek bántják, aztán csodálkozik amikor megindulnak a fájások. Igen, egy orvos ki tudja tapintani a terhességet, de egy kamaszlány nem. Az elején annyira lent van a méhed, hogy csak kívülrõl tapintással nem érzed.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Kívülrõl tapintással nem érzed! Én 3 hetes voltam kb. és az orvos tapintásra a következõt mondta: a méh kemény, ilyenkor két dolog lehetséges, vagy az hogy meg fog jönni, vagy hogy a terhesség nagyon korai szakaszában van! Szóval szerintem ragadd meg és vegyetek egy tesztet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) történet vége az lett, hogy barátnõm rosszul lett, elmentünk orvoshoz, és kiderült h be van gyulladva a méhe... Ezek szerint a kemény alhas ennek IS a tünete... Mége egyszer köszönöm

Igaz az, hogy ha "hasba" veszem a levegőt egészségesebb, mintha a "tüdőmbe"? Egyáltalán mitől függ az, hogy a hasam vagy a mellkasom emelkedik-e meg?

Legjobb válasz: Szia! Én énekelek és a tanárom azt tanácsolta, h "hasba" vegyem a levegõt. Szerintem a lényege az, hogy mélyebbre tudod így venni és tovább tart.

Szia! Én énekelek és a tanárom azt tanácsolta, h "hasba" vegyem a levegõt. Szerintem a lényege az, hogy mélyebbre tudod így venni és tovább tart.
Igen, egészségesebb. Normál körülmények között a mindennapokban a tüdõnk térfogatának nagyon kicsi részébe lélegzünk levegõt, úgy kellene, hogy elõször a tüdõd "alját" töltöd meg, aztán a" tetejét". Valójában gyermekkorban ha jól tudom mindenki így lélegzik. Aztán valamiért átalakul. Fõleg a nõknél. A férfiak legtöbbje idõsebb korban is hasi légzéssel lélegzik. Hogy miért egészségesebb, arra több magyarázat is van, is nyilván olyan is, ami megcáfoja, de ha pár harcmûvészeti, vagy jóga, chi-kung vagy ilyesmi könyvet elolvasol, sokat megtudhatsz errõl. Én ha fáj a hasam valami miatt, pár percig odafigyelek és hasi légzéssel lélegzem tudatosan, simán elmúlik.

Igaz az a mondás, hogy ha az anya hasa nő csak, és nem hízik a feneke, akkor kisfiú lesz?

14.hetes terhes vagyok.Még nem tudjuk a baba nemét,csak tegnap nekem is mondták:ha hi´zik a popo´,nö a has,kislány.Ha csak a has nö akkor fiú.Szerintem ez butaság,de lehet benne valami???

Legjobb válasz: Szerintem nem, ez inkább alkati kérdés. Az viszont már tapasztalat, hogy ha szélesedõ a has, akkor inkább kislányra vall, ha keskeny és elõre csúcsosodó, akkor fiú. Nem tudományos, de szülészeten dolgoztam és megfigyeltük.

Szerintem nem, ez inkább alkati kérdés. Az viszont már tapasztalat, hogy ha szélesedõ a has, akkor inkább kislányra vall, ha keskeny és elõre csúcsosodó, akkor fiú. Nem tudományos, de szülészeten dolgoztam és megfigyeltük.
Azt mondják!De szerintem az a biztos mikor már kinn van a pici!
babona, de anyumnál, és szomszédasszonyomnál bejött.
Igen, de elég lapos kis kockáid lesznek, ha nincs elég izom.
Igaz is, meg nem is. Az alap mozgásizomzat formája kockás, de ha edzetlen, akkor nagyon kicsi, és nagyon-nagyon zsírmentesnek kell lenni, hogy látszódjon, ami egyáltalán nem izmos, hanem inkább alultáplált kinézetet kelt. Ezért nem kell minden sportatlan embernek ész nélkül szálkásítást javasolni, ha kockahasat akar. Elõbb izom kell oda, amitõl valódi értelemben is kockás lesz.
Igaz kérdezõ ha lefogysz akkor marad az izomzat sajátos formája elhelyezkedése, de az nem jelenti azt hogy azonnal látható is. Ahhoz hogy valóban kidomborodjon az a 8-10 kocka a hasadon, ahhoz bizony tornáznod kell-- felülések és fekvõtámaszok naponta végzett gyakorlatait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Természetesen edzek komolyan a lábemelésekkel, azt szeretném, hogy az étrendem miatt lejöjjön a kis zsírom, hogy majd ne takarja el a kockáimat.

12 hetes Uh hasi vagy hüvelyi? Igaz az hogy hüvelyin akár a baba nemét is látják ha úgy fekszik?

Legjobb válasz: Nekem hasi volt. De én a neme megkérdezésével várnék a 18-20. hétig. A 12. héten még gyakran téves dolgot mondhatnak.

Nekem hasi volt. De én a neme megkérdezésével várnék a 18-20. hétig. A 12. héten még gyakran téves dolgot mondhatnak.
Hüvelyi szokott lenni. Azért biztosan ne számíts arra, hogy látják a nemét.
Nekem hasi is volt akkor meg hüvelyi is, pedig elõtte csak hasit csináltak.A baba nemét viszont nem látták még eddig:( 17 heteske
Hasi szokott már lenni. A nemét volt, akinek megmondták, el is találták, bár tudtommal-a szakirodalom szerint is- iyenkor még egyformák, es ezután fejlõdnek különbozõ módon. A 16. hét után már meg tudják mondani. Én a 18 hetesn tudtam meg, bejött:-)
Pont ma voltam.Hüvelyi volt.A nemét megkérdeztük és mivel itta klinikán jó a gép meg is mondta volna a doki ha nem ül a popóján és láttja.ez függ az UH géptõl.
nekem is a 12.héten mondták meg h fiu lesz(lett) és ha jol emlékszem akkor az már hasi UH volt
SZia! Énis ma voltam ! Hüvelyi volt!!
Elsõ vagyok. Jah, nekem se volt egyszer se hüvelyi uh-m. 3, 5 hója szültem.
Szia! Ahová én jártam ott 3D volt és a 12.heti hasi Uh-n megmondták, h. kislány.
Ha jól fekszik akár hasin is láthatják, de sztem is inkább 16 hét után érdemes kérdezõsködni.Nekem a terh. alatt(2007) 1* sem volt hüvelyi Uh.
Én is 18 hetesen tudtam meg, de nekem 16 hétig hüvelyi uh volt..de gíy van h 15 hét után látni pontosan..ha baba is akarja::)
Szia.Nálunk pestmegyében hüvelyi.bár nekem hasit csináltak mert azt mondta a doki hogy annyira vékony a hasfalam hogy hasin is látja amit kell.

Az igaz, hogy ha mindig nagyon görcsöl a hasam mensikor, akkor nehezen fogok teherbe esni?

Legjobb válasz: Nem! Barátnõmnek anno úgy fájt, hogy az elsõ nap legalább 3 fájdalomcsillapítót vett be, mégis elsõre összejött a fia!

Nem! Barátnõmnek anno úgy fájt, hogy az elsõ nap legalább 3 fájdalomcsillapítót vett be, mégis elsõre összejött a fia!
Nekem is egyszerre összejöttek a babák, sõt a harmadik még spirál mellett is megfogant. Iszonyatosan szoktam görcsölni az elsõ 2 napban.
Hát én majd meg haltam annyira fájt mindig! Elsõ próbálkozásnál megfogant a lányom! És azóta jóformán észre sem veszem, hogy megvan! Szerencsére!:) )))
Nem. Nálam ha vérzés idején anno nem volt azonnal fájdalomcsillapító és olyan helyen voltam, például suliban, azonnal a mentõ vitt el a kórházba és csak injekcióval múlott el a fájdalom. És bõ fél év alatt estem teherbe a fiammal.
Elsõre megfogant a fiam, pedig úgy szenvedtem mensikor mint a kutya...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat lányok! Sejtettem, hogy lehet itt valami bibi, de többen is ezzel ijesztegettek... Mindenkinek gratula a gyerekekhez!! Remélem nemsokára követlek titeket :)
ez így ebben a formában nem igaz. Annyi hogy van egy endometriózis nevû betegség ami kifejezetten fájdalmas menstruációval jár, és aki ebben szenved annak általában nem jön össze a baba. De ritkább az endometriózis miatti fájdalmas menstruáció, mint az enélküli.
A kérdező hozzászólása: Majd írok nektek, ha sikerült. Addig is szép napokat és köszönöm a válaszokat :) Mindenkit hasznosnak ítéltem meg.

Igaz az, hogy ha fóliát teszek a hasamra futás közben az több zsírt éget?

Legjobb válasz: nem, csak több vizet veszítesz, és ezáltal kevesebb kg leszel, de zsírból nem fogysz.

nem, csak több vizet veszítesz, és ezáltal kevesebb kg leszel, de zsírból nem fogysz.
Szerintem, meg mivel melegebben tartja a hasad, könnyebben oldódnak majd ezáltal a zsírsejtek! Kérdezz meg 1-2 testépítõt, õk is használnak szauna övet pont ebböl a célból! Ártani nem árthat a fólia, csak használhat! Hajrá! Én is használtam és segített!
NEm!Viszont jobban oizzadsz igy könnyebben távozik a felesleges víz és talán kicsit feszesebbnek érzed a böröd.
Semmit nem ér a fólia, csak beizzadsz alatta, kényelmetlen és csúszkál rajtad. Értelmetlen. A zsír nem úgy ég el, hogy fölmelegítjük, és leolvad rólunk.
14.28 gratulálok. Elõször is azért, mert nem érted az iróniát! Másodszor meg azért, mert rengeteget edzel, helyesen táplálkozol, és valóban azt hiszed, hogy a fóliától fogytál. Ügyes... tiszta kõleves :D
Képzeld heti 6x 45 perc testformálást végzek! És egészségesen táplálkozok! Nincs szükségem fogyásra, mivel 163cm vagyok es 51 kg!
12.51 gondolom nem sportolsz semmit, és nem is diétázol ugye? Csak fóliába tekergeted magad... aha... Ha esetleg mégis diétáznál rendesen és sportolnál, akkor érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy talán a fóliának ehhez semmi köze. És nincs is.
Akkor azt mivel magyarázod, h mióta használom a hasam már csaknem teljesen lapos és kezdenek látszódni az izmok is? Míg nem használtam, ugyanolyan volt mint elõtte!
00.39 Itt vagyok én testépítõnek, ha gondolod válaszolok... NEM azért használnak néhányan szaunaövet, hogy a zsírt távolítsák el magukról, hanem, hogy a maradék vizet is kiizzadják verseny elõtt. A rajtunk lévõ zsírraktár nem úgy néz ki, mint amikor a sertészsírt rádobod a forró teflonra, és akkor az elolvad. Ezek butaságok, hogy "majd a melegtõl könnyebben oldódik" meg hasonlók. Ez nem így mûködik. SEM FÓLIÁTÓL, SEM MÁS HÜLYESÉGTÕL NEM FOG SENKI SEM JOBBAN FOGYNI!
ma 15:38 Ez jó volt:-D Am pont olyan, mint amikor a helyes táplálkozás mellé szedik sokan a fogyi tablettákat, mert csak így van értelme... Ha normálisan eszik, és odafigyel, betartja a dolgokat, akkor amúgy is fogyni fog, és nincs szükség tablettára. De elhiszik, hogy attól fogytak xD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!