Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha egyszer (37 db)

Igaz, hogy ha egyszer kinyomják a kutya bűzmirigyét, akkor utána nem tud majd ürülni magától, és azután rendszeresen ki kell nyomni az orvosnál?

Legjobb válasz: azt nem tudom, hogy tud-e ürülni, de a kutyakozmetikusoknál ez úgy van, ha egyszer kinyomják, akkor utána folyamatosan ki kell nyomni.:)

azt nem tudom, hogy tud-e ürülni, de a kutyakozmetikusoknál ez úgy van, ha egyszer kinyomják, akkor utána folyamatosan ki kell nyomni.:)
Nekünk a néhai Rudi kutyánknak kb 3-4 évesen volt hátviszketõs gondja, akkor nyomták ki a bûzmirigyét. Olyan 5-ször mentünk vissza, újranyomásra. Nem tudom, mi volt az ürüléssel utána, de az biztos, hogy a hátviszketése nem jött elõ többé, pedig nem nyomattuk ki újra 14 éves koráig, amikor is az örök vadászmezõkre ávozott.
Érdemes beiktatni csontos napokat, elõsegiti a bûzmirigy ürülését.
A kérdező hozzászólása: Na jó, de miért "kell" havonta utána? :)
A kérdező hozzászólása: Te jó ég, de érdekes, amit írsz, köszi! Az enyém is nagyon hátviszketõs, sose gondoltam volna, hogy összefüggés van, más miatt nyomták ki neki.
Nem "kell" akkor kell, ha megint nem ürül. Sajnos tapasztalat, hogyha rosszul nyomják ki (általában kozmetikus, akinek nem is szabadna), vagy azért telt meg, mert be volt gyulladva és a gyulladást nem kezelik, akkor újra meggyûlik.

Össze tudok zavarodni, ha egyszerre több nyelvet tanulok? Igaz az, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér?

Legjobb válasz: "Össze tudok zavarodni, ha egyszerre több nyelvet tanulok?" Egy-két szótévesztés lehet, de ezt a problémát eltúlozzák. "Igaz az, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér?" Igen, azok szerint, akiknek nem sikerült a nyelvvizsgájuk :))) Komolyabbra fordítva a szót, a nyelvvizsga jelez valamit, de azt tudni kell, hogy pl. a tárgyalóképes nyelvtudás messze a felsõfokú tudás felett van.

"Össze tudok zavarodni, ha egyszerre több nyelvet tanulok?" Egy-két szótévesztés lehet, de ezt a problémát eltúlozzák. "Igaz az, hogy a nyelvvizsga semmit sem ér?" Igen, azok szerint, akiknek nem sikerült a nyelvvizsgájuk :) )) Komolyabbra fordítva a szót, a nyelvvizsga jelez valamit, de azt tudni kell, hogy pl. a tárgyalóképes nyelvtudás messze a felsõfokú tudás felett van.
Egyéntõl függõ lehet, mennyire zavar be két nyelv párhuzamos tanulása. Én angolt és németet tanultam egyszerre és nem volt jellemzõ a szavak keverése vagy az összezavarodás. A nyelvvizsga sokat ér, fõleg ha felvételi elõtt állsz, mert plussz pontot ad. Sokat jelent, ha álláshírdetésre pályázol, mert feltételezi a papír, hogy nyelvet is beszélsz. A nyelvvizsga értéke csekély az olyan állásinterjúkon, ahol rögtön idegen nyelven folyik az elbeszélgetés vagy külföldön kell munkát vállalni. Ott a ténylegesen beszélt tudásszint szükséges a papírok helyett. Röviden: Tanulható két nyelv párhuzamosan zavar nélkül és saját magad felmérése vagy jövõbeni pontok szempontjából érdemes nyelvvizsgát tenni.
maga a nyelvvizsga fontos (felvételinél, munkánál fõleg külföldön), de alapjába véve a magyar nyelvvizsgának semmi értelme. túlbonyolított, és csak az a lényeg h minél többet leakasszanak rólad. nem az eredeti célért van már nyelvvizsga (nem tudom itt érti e valaki mit akarok mondani :) ). sztem egy angol anyanyelvû ember se tudná 100%-ra megcsinálni, mert minden lóf.szba belekötnek. bár ez az egész már nem a kérdéshez vonatkozik:D
Az összezavarodás sok mindentõl függ: melyik nyelvek, hány nyelv, alapból milyen a nyelvérzéked, stb. Én volt, hogy egyszerre tanultam három nyelvet: angolt már közép és emelt szint között, franciát elkezdtem szeptemberben, és egy harmadik nyelvet májusban, aminek ráadásul nem latin ábécéje van. Na, ez sok volt, pedig alapvetõen jó vagyok nyelvekbõl. Egyrészt nem volt idõm mindegyikkel rendesen foglalkozni (a harmadikat hagytam rendszeresen ki), másrészt a két utóbbinál vannak szavak, amiket simán felcserélve mondanék ki (nem sok, de 4-5 biztos). Nekem ez a tapasztalatom.
20:44 "alapjába véve a magyar nyelvvizsgának semmi értelme" Halkan megjegyzem, hogy nincs olyan, hogy "magyar nyelvvizsga". A magyarországi nyelvvizsgák az európai szabályozásnak felelnek meg. Tudom, hogy a GYK-n divat Magyarországot szidni, de akkor legalább valami valós indokot találjatok rá, ne meséket találjatok ki.
A kérdező hozzászólása: külföldre szeretnék menni dolgozni és ezért érdekelt csak a nyelvvizsga, hogy fontos-e
Nem hiszem, hogy a nyelvek összezavarása lenne a legfõbb gondod. Inkább az, hogy nem lesz elég energiád mindegyikre. Nyelvtanulás szempontjából a középfokú vizsga annyit jelent, hogy folyékonyan beszélni még nem tudsz, de van egy tûrhetõ alapod a továbblépéshez. A felsõfokú nyelvvizsga az, amit meg kell céloznod a folyékony kommunikációhoz. Azonban, ahogy elõrehaladsz, úgy lesz egyre kellemesebb a tanulás is, míg a végén már szórakozás, úri passzió... :-) A Rigó utcai nyelvvizsga egy rettenet, a valóságtól elrugaszkodott és szemellenzõs. Válassz bármi mást, csak azt ne. Üdv Zs
09:35 Nem a nyelvvizsgabizonyítványok elismerésének jogi kérdéseirõl beszélek, hanem a nyelvismeret fokozataira vonatkozó szabványokról. Úgy látszik, még magyarul is meg kellene tanulnod.
nehéz bevallani h nincs igazad, igaz? "Halkan megjegyzem, hogy nincs olyan, hogy "magyar nyelvvizsga". A magyarországi nyelvvizsgák az európai szabályozásnak felelnek meg." "európai szabályozás" - nem, nem az EU szabályozza a nyelvvizsgát, hanem a tagállamok, külön külön saját maguknak. és az elõzõ hozzászólásomban szereplõ idézetnek köze sincs a nyelvvizsga elfogadásának jogszabályaihoz.
Munkavallalasnal nem mindenhol kernek nyelvvizsga papirt, de sokszor leellenörzik a tenyleges nyelvtudasi szintet. Ha iskolaba akarsz jelentkezni, akkor viszont sok helyen elöiras a nyelvvizsga! Ha kulfoldi munkavegzesen torod a fejed, a magyar allami nyelvvizsgat inkabb feletsd el. Valaszd helyette a nemzetközi vagy europai verziot, mert a magyar allamit nem fogadjak el, sajnos meg az egyetemeken sem igazan (pl. kulfoldi tovabbtanulasnal) es torekedj a minel magasabb fokozatra (pl. Svedorszagban egyetemre min B1 szintu angol kell). Az europai skala 3 szines, A1-A2 alapfok, B1-B2 kozepfok es C1-C2 felsöfoknak felel meg. A targyalasi szint elerese sok mindentol fugg, altalanossagban erösebb tudas kell hozza mint egy közepfok, de ha idegen nyelvu interjun veszel reszt, a kiejtes nagyon sokat emel (vagy ront) az eszlelt szinten.
19 vagyok, angolból és németbõl megvan a felsõfok. Az elsõ idegennyelvem a német volt, amikor elkezdtem az angolt tanulni, akkor a kötõszavakat mindig németül mondtam, mert már berögzültek...De kis idõ után már minden ok volt. Elkezdtem spanyolul is tanulni, most pedig örülök, hogy tudok angolul, mert óriási segítség. Vannak hasonló szavak (pl: public transport - transporto publico, continue - continuar, és még sorolhatnám jó sokáig...). Így könnyen meg tudom érteni, ha valakivel beszélek, vagy ha olvasok egy cikket.

Hiszel abban, hogy ha egyszer elmegy a szerelmed, és ő volt az "igazi", akkor előbb utóbb úgyis újra az utadba kerül?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül ebben, de a sorsszerûgben, vagy is abban hiszek, hogy minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. Ha mást rendel mellém az élet, akkor mást. Ha õt, akkor pedig úgy is összeakadunk még egyszer.

Nem feltétlenül ebben, de a sorsszerûgben, vagy is abban hiszek, hogy minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. Ha mást rendel mellém az élet, akkor mást. Ha õt, akkor pedig úgy is összeakadunk még egyszer.
Én lehet, hogy naiv vagyok, de hiszek benne. De persze ez nem azt jelenti, hogy várok rá 60 éves koromig.
nem hiszek. nincs ilyen, hogy igazi. élsz 20 évet egy csávóval, majd kiderül, hogy megcsalt folyton. (azt gondoltad, hogy õ volt az igazi, de kiderült, hogy mégse) aztán megismersz vkit 7 évig jól megy minden, és kiderül hogy nem illetek össze. (azt gondoltad most is hogy õ az igazi, de aztán megváltozott vmi és mégsem õ az igazi). Persze ez nem válasz a kérdésedre. De mit nevezünk igazinak? és akarod e egy ilyen emberrel újra összekötni az életed? Szerintem ez csak a filmekben van így. Vagy akkor talán, ha tényleg azért szakadt meg a kapcsolat, mert mindkettõtöket másfelé sodort az élet. De addig úgyse tudod, hogy õ az igazi amíg újra össze hoz vele az élet.
Elsõvel értek egyet. Az "igaziban" nem hiszek. Abban viszont igen, hogy ha valakivel van még dolgom, akkor meg fogjuk találni egymást valamikor, valahogyan. Ha ez nem történik meg, akkor annak oka volt, nem vele kellett élnem az életem.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) Talán én is azzal értek egyet, hogy hogyha dolgom van még valakivel, elõbb utóbb úgyis rámtalál újra:)

Az igaz, hogy ha életemben egyszer kijött rajtam a genitalis herpesz, akkor egész további életemben csakis óvszerben szexelhetek?

Életemben egyszer jött ki rajtam ez a herpeszfajta.Azóta csak gumiban szexeltem másokra való tekintettel. Ha védekezés nélkül szeretkeznék, tuti hogy átadom akkor is, ha rajtam már évek óta nincs tünet?

Legjobb válasz: A herpesz egy vírus, amit igen, tovább adhatsz másoknak is. Azonban ez a vírus minden emberben elõfordul, kisebb mennyiségben, ami nem okoz fertõzést. Van, amikor el tud szaporodni és akkor jön szó szerint a bibi. Ha egyszer elkaptál már herpesz vírusos fertõzést, akkor te már sokkal veszélyeztetettebb vagy, azaz könnyen kiújulhat. Nagyon figyelemreméltó és becsületes dolog tõled, hogy így figyelsz a partnereidre! Én azt mondom, hogy nem kell örökké óvszerben szeretkezned, de az alkalmi partnerekkel igen. Fontos, hogy (ha van) hívd fel a párod figyelmét a korábbi fertõzésedre, de ha mint mondtad, évek óta tünet mentes vagy, akkor további figyelemmel megakadályozhatod, hogy megfertõzd a párod/partnered.

A herpesz egy vírus, amit igen, tovább adhatsz másoknak is. Azonban ez a vírus minden emberben elõfordul, kisebb mennyiségben, ami nem okoz fertõzést. Van, amikor el tud szaporodni és akkor jön szó szerint a bibi. Ha egyszer elkaptál már herpesz vírusos fertõzést, akkor te már sokkal veszélyeztetettebb vagy, azaz könnyen kiújulhat. Nagyon figyelemreméltó és becsületes dolog tõled, hogy így figyelsz a partnereidre! Én azt mondom, hogy nem kell örökké óvszerben szeretkezned, de az alkalmi partnerekkel igen. Fontos, hogy (ha van) hívd fel a párod figyelmét a korábbi fertõzésedre, de ha mint mondtad, évek óta tünet mentes vagy, akkor további figyelemmel megakadályozhatod, hogy megfertõzd a párod/partnered.
Hmm..hát én azért megnézném azt, aki akkor szexel, ha épp aktív a herpesze, mert baromira fáj!!!Szerintem az utolsó dolog, ami ilyenkor az ember eszébe jut :S
csak akkor adod át, ha éppen kijöttek rajtad a szemölcsök. ha nincs semmilyen tüneted, akkor nem adod át a partnerednek. azt viszont úgyis észreveszed, ha kijön. amúgy olyanis simán van, h életedben eccer kijön, aztán soha többé nem. mint ahogyan az elsõ is mondta, kismértékben ez mindenkiben bennevan....mint a hüvelygomba, elég egy stresszesebb idõszak, ha fogékony vagy rá, kifog jönni. de lehet h soha többé...
Nekem is így van, én is herpeszes "vagyok".A párom tud róla, már fél évvel az elõtt együtt voltunk, mikor elõször kijött, szerintem a koliban kaphattam el, a nagyszerû higiéniás körülmények miatt :S, mert mással nem voltam.Most már több mint egy éve vagyunk együtt, tisztában van vele, hogy elõbb utóbb õ is el fogja kapni, mi is gumit használunk, mert én nem szedek fogamzásgátlót.Nem szeretném megfertõzni, de lehet, hogy egyszer megesik majd, nálam sem jött ki újra szerencsére :) .
A genitális herpesz logikája ugyanaz, mint az ajak herpeszé: csak olyankor fertõzöl, amikor éppen aktív a vírus és kiütéses vagy. Ilyenkor még óvszerben is óvatosan szexeljetek, hiszen akár kézzel is átviheted a partneredre a fertõzést. Ha azonban teljesen tünetmentes vagy, nem fogod megfertõzni gumi nélkül sem. Ha mégis kétségeid lennének, nyugodtan kérdezzétek meg egy urológustól vagy párod nõgyógyászától.
van ú.n.- "herpes in glans penis" is - azaz a penisz makkján is! Jót tehet a gyógyításban az aloe vera gél!!!

Igaz az, hogy örökbefogadás esetén, ha a vérszerinti anyának nincs kiskönyve, nem kap az örökbefogadó szülő egyszeri anyaságit?

Legjobb válasz: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 Szerintem nem igaz, azt nem a vér szerinti anya jogán kapod, hanem az örökbe fogadás jogán. Nem lenne életszerû, ha a törvény hátrányba sorolná az örökbe fogadót azért mert az életet adó anya ilyen szempontból nem volt elég "gondos".

http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/135 Szerintem nem igaz, azt nem a vér szerinti anya jogán kapod, hanem az örökbe fogadás jogán. Nem lenne életszerû, ha a törvény hátrányba sorolná az örökbe fogadót azért mert az életet adó anya ilyen szempontból nem volt elég "gondos".
Szia én is ugy tudom, hogy jár az anyasági támogatás a vérszerinti anyának ahoz már semmi köze.A gyámügy mit mondd erre?
Ha az "anyasági" pénzt jelent, akkor biztosan kap, ha nem pénzt jelent, akkor egypár hónapig még nevelõszülõ marad!Ez nálunk is így volt, JELZEM, hogy én is egy örökbefogadott vagyok:(
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!!Nekem a kincstárba azt mondták, hogy nem jár...ezek szerint legyek erõszakos..:D

Az igaz, hogy ha valaki "gyúr" és fogyókúrázik egyszerre, akkor az egyik nem fog működni?

Mondták még,hogy ha gyúrni akarok,akkor először fogyjak és utána gyúrjak,mert ha egyszerre csinálom a kettőt,akkor nem fog menni a fogyás. Én egyszerre szeretném csinálni mind2-t. Igaz,amit mondtak ? Előre is köszönöm a válaszokat,mindenkinek 100%-ot adok :)

Legjobb válasz: Dehogy kíván az ember krumplit automatikusan... Nos, edzeni lehet, sõt igen tanácsos fogyókúra közben, de kivéve azt az esetet, amikor az ember kezdõ és hirtelen az izmok szokatlanul nagy terhelést kapnak (vagyis elkezd edzeni az, aki addig nem tette), tehát ezt kivéve nem lehet izmosodni és fogyni egyszerre, hiszen az elsõ kalóriatöbbletet, míg a második kalóriadecifitet igényel. Úgyhogy fogyáskor az ember nem azért edz, hogy izmosodjon, hanem hogy ne veszítse el a kalóriadeficit miatt különösen veszélyben levõ izmait... Persze a fehérjebevitel is alap, de tudatni is kell a testtel, hogy az az izom nem felesleges, ne bontsa le, mint költséges flancot :)

Dehogy kíván az ember krumplit automatikusan... Nos, edzeni lehet, sõt igen tanácsos fogyókúra közben, de kivéve azt az esetet, amikor az ember kezdõ és hirtelen az izmok szokatlanul nagy terhelést kapnak (vagyis elkezd edzeni az, aki addig nem tette), tehát ezt kivéve nem lehet izmosodni és fogyni egyszerre, hiszen az elsõ kalóriatöbbletet, míg a második kalóriadecifitet igényel. Úgyhogy fogyáskor az ember nem azért edz, hogy izmosodjon, hanem hogy ne veszítse el a kalóriadeficit miatt különösen veszélyben levõ izmait... Persze a fehérjebevitel is alap, de tudatni is kell a testtel, hogy az az izom nem felesleges, ne bontsa le, mint költséges flancot :)
Az elsõ válaszoló volnék. Régen én is beleestem a hibába , hogy azt gondoltam a két folyamat együt is mehet. De tévedés. Ahhoz hogy jól nézz ki két fõ fázison kell átmenj. Elõször is tömeg növelj. Itt nem a zsírtömegnövelésre gondolok. Szigorúan izomtömegnöveléshez rengeteg fehérjét kell bevinned ami a legfontosabb építõköve a szervezetnek. De ugyebár mind ehhez a folyamathoz energia kell ami a cukrokban van és a szénhidrát ugyebár lebontva cukor lesz. A tömegnövelés alatt is kell enned szénhidrátokat de csak speciálisakat. (ha jól akarsz kinézni) kiválóan alkalmas a rízs amiben rengeteg rost van és kipucolja a beleket is egyben ami jótékony az anyagcserére. Összefoglalva az elsõ fázist: Rengeteg fehérje, esszenciális aminosav pl.: bcaa vagy glutamin és némi szénhidrát (de csak tiszta, tehát kenyér, tésztafélék krumpli felejtõs) Személyes tanács: zabkorpa ( a lovak is ettõl olyan energikusak. Második fázisban szálkásítasz ami egy parasztvakító szó.:) Annyit tesz , hogy lefogyasztod a zsírt a már MEGLÉVÕ izmokról amit az elsõ fázisban felpakoltál magadra. Így látszani fognak majd az izmok és ráadásul fejlett is lesz. Ha csak önmagában fogyózol az azért nem jó mert a szervezet olyan gonosz hogy elõször az izmot kezdi felélni és nem a zsírt!! Ez baj mert ugyan látszani fog a mérlegen hogy kevesebbet nyomsz de az izomból is fogytál. Ha tehát te nem akarsz magadra izmot pakolni de fogyni akarsz a zsírból de azért szeretnéd hogy a Már meglévõ izom ne menjen le rólad akkor csak kardióedzést javasolok (futás, úszás, bicózás) és naponta 2-3 kapszula BCAA aminosav ami nem engedi lebontani az izmot fogyás közben. A tegnapi válaszomért bocs de telefonról írtam és azért hibás. Sok sikert!
Jó fej vagy:D annyiból igaz hogy azért nem fog menni a fogyás mert nem bjrod ki étel nélkül. Egy kiadós edzes után lecsokken az izmok glikogén tartalma és elfogy az enetgia. Az inzulin is csökken és hirtelen fáradt leszel. Ezt kompenzáland, késztetést érzel enni. Fõleg szénhidrátot. Az ember megkivanja a kenyeret krrumplit. Ha mellette fogyozol akkor hirtelen hatalmas sulyvesztessel jár de vérnyomás ingadozással is és vércukor változással is.
ja és a szálkásításnál gyümölcsöt sem ajánlok mert glükózt tartalmaznak ami cukor. Ha most nyár lenne akkor viszont ehetnél görögdinnyét sokat mert az eltelít és kevés kalóriatartalma van.
A kérdező hozzászólása: Hatalmas súlyveszítés ? Nem érdekel ember, csak had szabaduljak már meg ettõl a külsõtõl. Nem minden lány megy csak belsõre, meg még szeretném a magyar hazát is szolgálni :) Nem érdekel a vérnyomás, csak gyorsan fogyjak le, megy az up :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Akkor nem fogok egyszerre fogyni és izmosodni ? Vagy erre nincs módszer ?
#6: A dinnyének alacsony a kalóriatartalma, mint a szénhidrátban kevésbé dús gyümölcsöké, az almáé, eperé, grapefruité, szederé, málnáé, ribizlié, de legalább kilószámra lehet enni, mert szinte folyékony. Szolidabban, de hasonlóan mûködik, mint a gyümölcslé, sok szénhidrátot be lehet vele vinni gyorsan. Dinnyébõl nem szokás 10 dekákat enni. Aki meg tudja csinálni, az ehet, de ugyanez a helyzet az almával, az legalább tovább tart és többnek tûnik ugyanannyi kalória esetén...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megy az up mindenkinek!

Igaz az, hogy ha egyszer megteszi, megteszi mégegyszer?

Sokat gondolkodtam ezen. A barátommal 1 éve vagyunk együtt. Velem úgy jött össze, hogy még megvolt a barátn?je, és csak 2 hét múlva szakított vele, hogy velem lehessen. Azt mondja, nálam szebbet, jobbat úgysem talál. Amúgy az el?z? barátn?jével sosem volt felh?tlen a kapcsolata, már a végén nem is szerette. Ezért vagyok nyugodt, hogy vele meg tudta tenni, és ezért gondolom, hogy velem nem, mert tudom,hogy nagyon szeret. De mégis mit gondoltok igaz ez a mondás?

Legjobb válasz: Nekünk is hasonló volt a helyzet.Habár az akkori barátnõjét nem szerette igazán, és semmi közös nem volt bennük, nem is jöttek ki jól.Aztán megsimerkedtem vele,és kb 1 hónapig ilyen baráti szinten találkozgattunk, egy közös társasággal, de már a többiek látták rajtunk, hogy vmi lesz közöttünk...én persze csak reménykedtem,és õ is...aztán amikor már mindkettõnknek nyilvánvaló lett a dolog, összejöttünk.Mielött mi összejöttünk volna, azelött 2nappal szakitott az akkori bnöjével, miattam. Mi is 1éve vagyunk együtt, és felhõtlen a kapcsolatunk, soha nem voltunk még ennyire szerelmesek.Mi teljesen egymásra találtunk, és ugyanígy Õ is mondja nekem, hogy nem kell más neki, bennem megtalálta a legjobbat...Nagyon szerelmesek vagyunk, és eszünkbe sem jutna megcsalni egymást.Szerintem neked sem kell aggódnod ez miatt, ha csak nem adott rá vmi okot.Legyetek boldogok!:):)

Nekünk is hasonló volt a helyzet.Habár az akkori barátnõjét nem szerette igazán, és semmi közös nem volt bennük, nem is jöttek ki jól.Aztán megsimerkedtem vele, és kb 1 hónapig ilyen baráti szinten találkozgattunk, egy közös társasággal, de már a többiek látták rajtunk, hogy vmi lesz közöttünk...én persze csak reménykedtem, és õ is...aztán amikor már mindkettõnknek nyilvánvaló lett a dolog, összejöttünk.Mielött mi összejöttünk volna, azelött 2nappal szakitott az akkori bnöjével, miattam. Mi is 1éve vagyunk együtt, és felhõtlen a kapcsolatunk, soha nem voltunk még ennyire szerelmesek.Mi teljesen egymásra találtunk, és ugyanígy Õ is mondja nekem, hogy nem kell más neki, bennem megtalálta a legjobbat...Nagyon szerelmesek vagyunk, és eszünkbe sem jutna megcsalni egymást.Szerintem neked sem kell aggódnod ez miatt, ha csak nem adott rá vmi okot.Legyetek boldogok!:) :)
Attól függ mekkora benne rá a hajlam. Ha a szoknyavadász típusubb, akkor nagyobb a valószínûsége. De lehet, h akkor csak azért tette meg, mert te tényleg jobban passzolsz hozzá.
Szerintem ez a mondás nem a ti helyzetetekre illik. Ha csak 2 hétig maradt vele amég veled volt az nem igazán számit megcsalásnak. Megismert, megszeretett és 2 hét után melletted döntött, és elhagyta a másikat, nem maradt vele. Egyébként is akkor lenne igaz mondás ha veled történt volna meg hogy egyszer megtette te megbocsájtod és akkor van esélyed hogy mégegyszer megteszi. Na errõl szól a mondás. Ebben a formában szerintem igaz is. De rád ez nem vonatkozik jelen pillanatban.
Nem akarom a szalakat bonyolitani...DE en nem tudnek megbaratkozni a gondolattal, h az elozo baratnojet hat ugymond "megcsalta" velem...akkor m a agaranci arra h engem nem csal meg egy harmadikkal...szerintem ugy korrekt ha szakit(nem sms meg email) es utana kezd el masfele kacsintgatni...amugy mindenki maga donti el... Szerintem lehet h megvaltozott miattad:) soooot ha egy eve egyutt vagytok szerintem nincs okod felni ettol... csak bemutattam az erem ket oldalat, de szerintem Te ne idegeskedj:)
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok, köszönöm szépen! :)

Igaz az, hogy ha női személyek nagyon sok időt töltenek együtt, a menstruációjuk is egyszerre van?

Mi nyolcan lakunk együtt, és életünk nagyrészét együtt töltjük, és hirtelen késni és korán jönni kezdett mindenki menstruácuója, míg a végén, nem teljesen de úgy egy hét leforgása alatt mindenki menstruált.

Legjobb válasz: Igen ez igaz . Én is olvastam valahol és tapasztaltam is . 3 voltunk barátnõk és tényleg beállt . Ugyan ez volt anyu és a nõvéremmel is ,mikor még együtt éltünk .

Igen ez igaz . Én is olvastam valahol és tapasztaltam is . 3 voltunk barátnõk és tényleg beállt . Ugyan ez volt anyu és a nõvéremmel is , mikor még együtt éltünk .
Igen, ez tényleg igaz
Elõzõ vagyok.. megtaláltam... indiánoknál volt ez a bizonyos holdkunyhó, ahova elvonultak :)
Igen, hihetetlennek tényleg hihetetlen, hogy egy méh honnan tudja, hogy egy másik test mikor menstruál.... Így leírva még fura is.... De igaznak kétségtelenül igaz! :)
Igen, igaz. Olyannyira, hogy tudtommal régen voltak olyan törzsek (nem tudom melyik népcsoport), ahol a nõk nagyjából mind egyszerre menstruáltak és olyankor 4-5 napra elvonultak a "holdkunyhóba", addig a férfiak magukra maradtak a faluban. (forrás: IPM, ha jól emlékszem :) )
Hát ez nem teljessen igaz.Mert minden nõ más, más a hormonszintje, másként él szexuális életet meg még sorolhatnám.De még csak rokoni ágról se lehet ilyet örökölni.
A kérdező hozzászólása: Valahogy olyan hihetetlen az egész. Olyan megmagayrázhatatlan. Köszönöm a válaszokat. :)

Igaz az, hogy ha edzel egy csomót, pl. karra és nem viszel be fehérjét edzés után rögtön akkor akár veszíthetsz is az izmodból? Nem egyszeri alkalomkor, hanem olyan 100.

Legjobb válasz: Ha edzés után fél órával iszod még az is belefér és nõni fogsz. De ha kevés fehérjét viszel be akkor katabolikus az edzés mivel edzés során roncsolódik az izom és ha nem kap tápanyagot nem tud fejlõdni sõt az eredeti alakját se tudja visszaszerezni.

Ha edzés után fél órával iszod még az is belefér és nõni fogsz. De ha kevés fehérjét viszel be akkor katabolikus az edzés mivel edzés során roncsolódik az izom és ha nem kap tápanyagot nem tud fejlõdni sõt az eredeti alakját se tudja visszaszerezni.
Ha hagyod edzés után regenerálódni az izmot, akkor azért még az is elképzelhetõ, hogy nagoyn minimálisan fejlõdik. A gond akkor van, ha pl minden nap megedzed, túledzed, így a mikroszakadásoknak nem lesz ideje helyjönni mielõtt újabb nagy terhelést kapnak. És ebbõl van a baj.

Baj az, ha valakinek nincsen ismeretségi köre, nincsenek haverjai, és évente csak egyszer találkozik és beszélget el igazán egy baráttal?

Legjobb válasz: Közösség kell a francnak. Van 1-2 ember akivel tudok beszélgetni, ennyi épp elég. Velük sem beszélgetek túl gyakran, más dolgokkal vagyok elfoglalva. Kérdezõ, csak akkor baj, ha neked ez rossz. Ha szeretnél, keress még pár embert akivel tudsz gyakrabban beszélgetni.

Közösség kell a francnak. Van 1-2 ember akivel tudok beszélgetni, ennyi épp elég. Velük sem beszélgetek túl gyakran, más dolgokkal vagyok elfoglalva. Kérdezõ, csak akkor baj, ha neked ez rossz. Ha szeretnél, keress még pár embert akivel tudsz gyakrabban beszélgetni.
Bajnak gondolom, mert az embernek kell a közösség.Végig kellene gondolni, hogy mi az oka!? Ha saját magunkban találunk problémát, változtassunk, ha ez nem megy, akkor lehet segítséget kérni.
Rengetegen vannak így, még akkor is, ha elvileg baj. Ne törõdj vele, legyen legalább párod, legalább egy gyereked és élvezd az életet, egymás szeretetét. A minõség számít nem a mennyiség. És kérdeznék én is valamit. Tudtátok, hogy tipikus kezd lenni elvált nõ gyerekkel vagy gyerekekkel? Hát ez is baj, de nincs mit tenni ellene, a férfiaknak így könnyebb, és mégsem lép senki az új tendencia ellen.
hacsak nem a világ végén élsz el kellene kezdened emberekkel ismerkedni és több barátot szerezni
Ugyanilyen vagyok, 22 éves. Hetek óta nem hívott senki és én sem tudok kit hívni, nincsenek barátaim, párkapcsolatom soha nem volt, ritkán szoktam találkozni egy régi osztálytársammal, mégritkábban ha egy-két ismerõssel összefutok, beszélgetek velük egy keveset és ennyi. Az összes szabadidõmet a számítógép teszi ki, nincs senki akivel közös programot szervezhetnék. Hiába írok a neten mindenkire, akinek nincsenek barátai, messze laknak. Eléggé baj hogy nincs baráti köröm, nagyon unalmas és rossz az élet így.
A 22:10-es kommentedben nagyjából összefoglaltad azt amiért fontos, hogy közelben lakóval ismerkedjek. (22:11-es vagyok.)
Ugyan ez vagyok/voltam én is. Hobbi kell neked.Valami sport nekem a gyúrás jött be. Elõtte sokat gépeztem stb. 17/f
A végeredmény tehát: Nem baj, csak rossz. Vagyis nem kellemes.És még az is meglehet, hogy az az egy, akire vársz és gondolsz, ott a messze távolban elfelejtkezik rólad, és másfajta életre vágyik, mint amit te nyújthatsz. Nem szabad egy lapra föltenned mindent. találj más barátokat is. Ne csukj be mindne ajtót. (szerintem)
Ez egy nagyon nehéz kérdés...
Én is nagyjából így vagyok. A szabadidõm nagy részét vagy a gépezés vagy a tanulás teszi ki, pedig én középiskolás vagyok. Mondani könnyû, hogy , , szerezz barátokat, járj erre-arra, mozdulj ki", de megtenni már nehezebb. Elõször is hova járj el? A suliban/munkahelyen mindenki csak érdekbõl barátkozik, bulikban meg nem akar senki se barátkozni, másért járnak oda. Egyedül meg kimozdulni nem érdemes. Igazából, ha 1x magadra maradtál utána nehéz ebbõl kitörni.
Egy kicsit, ha az neked rossz. Velem is hasonló a helyzet, én egyre jobban befordultam emiatt. Már lassan ki se teszem a lábam házból, mert nincs miért. Ha igen, egyedül elbóklászok a kis utakon. És sokszor amiatt szorongtam, hogy elfelejtek beszélni. Amikor találkoztam egy barátnõmmel, azért szorongtam, mert nem jöttek a számra a szavak, mintha tényleg elfelejtettem volna beszélni. Azóta kicsit jobb lett a helyzet, havonta egy találkozás, ez se sok, de több mint a semmi. Akkor kicsit beszélgetünk, és mintha jobban érezném magam pár óráig, aztán visszasüllyedek megint a régi állapotba, a magányba.
Nos én az összes felszínes ismerõsömet elcserélem 3 barátra, akiknek/akiknél( szó nélkül )eszembe jut a születésnapom...
A kérdező hozzászólása: Hát nekem nem olyan jó, de csak azért mert a barátom hiányzik, pontosabban olyan dolgok amiket csak vele lehet: fûben feküdni, nézni a napot, nevetni, a szemébe nézni valakinek úgy hogy úgy beszélsz ahogy mással nem szoktál...
Az a lényeg, hogy boldog légy. Ha neked ez így jó, akkor minek ismeretségi kör?
Hát az igen nagy baj. Családi életed legalább van?
nem baj
Nem baj, ha a családoddal, pároddal megbeszéled a dolgaidat.
A kérdező hozzászólása: A családommal annyira nem szoktam "mélyenszántani". :) Párom meg nincs. Van egy csomó állatunk, köszönök nekik, szeretek velük foglalkozni, úgy néz ki õk jelentik számomra a szociális kikapcsolódást. Vagy hogy is kel ezt mondani... Egyetlen barátom van, aki távol él. Õrá várok egy éven keresztül, hogy ki tudjak kapcsolódni egy másik emberrel igazán. Kicsit olyan mint a börtönrabság.
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok, nem gondolkodom gyerekben. :D de talán még párkapcsolatban sem...
Keres valami hobbit és azzal rengeteg barátot szerezhetsz.
A kérdező hozzászólása: Lehet bizarrul fog hangzani, de én attól félek leginkább, hogy mire "végre láthatom" azt az egy szem barátom, addigra teljesen elfelejtek beszélni...
Nem baj, ha neked így felel meg. Akkor baj, ha neked baj.
30évesen vagyok így én is. 10éve éjjeliõrként egyedül.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!