Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha az (2934 db)

Mennyire jó az, ha az első az igazi?

Ha valaki az els? barátjával, barátn?jével marad, ha els?k egymásnak, és össze is házasodnak.

Legjobb válasz: Szerintem inkább jó.Ha tényleg Õ az igazi,Én 29 évesen találkoztam az igazival,és nagyon jó lett volna ha Õ az elsö,kapcsolatom,és ezt párom is igy gondolja,már sokszor szóba került köztünk,hogy "miért nem találkoztunk elöbb"?.

Szia Mi 15 evesen ismertuk meg egymast 17evesen jottunk ossz 20evesen hazasodtunk. Minket nem hajtott. Nagyon.valtozatos a kapcsolatunk es a szexualis eletunk. mar van 2 babank. 13 eve vagyunk egyutt es meg mindig megvan a szenvedely meg minden fontos dolog. ez toletek fugg!!!!!!
Én soha nem kételkedtem, ha õ az igazi akkor el sem kezdesz ezen aggódni, mert érzed rajta a dolgokat. Mi 17 évesek voltunk mikor összejöttünk, minden tekintetben elsõk voltunk, soha nem bántuk meg, ennek így kellett lennie. Ahhoz, hogy az elsõvel maradj leginkább önmagad kell ismerni, én tudtam magamról, hogy nem kell sok farok, õ meg tudta hogy nem kell több tudjuk mi, és mint nagyapám mondta, és milyen helyesen, minden lyuk egyforma, csak más a körítés. Az a nehéz, hogy megtartsd azt a jellemet akiért beléd szeretett az az ember, és ne változz drasztikusan, add önmagad így nem ér csalódás soha.
Szerintem inkább jó.Ha tényleg Õ az igazi, Én 29 évesen találkoztam az igazival, és nagyon jó lett volna ha Õ az elsö, kapcsolatom, és ezt párom is igy gondolja, már sokszor szóba került köztünk, hogy "miért nem találkoztunk elöbb"?.
Mi is így vagyunk a párommal. Nekünk így tökéletes, szeretjük egymást, az esküvõnket tervezzük, és egyébként 5 éve vagyunk együtt. Ha minden rendben van egy kapcsolatban akkor nincs szükség arra hogy mást kipróbálj.
Ha valóban az igazi akkor nem fogod bánni, hogy vele maradsz egy életen át. Ha másra vágynál közben, akkor nem õ az igazi.
Nézõpont kérdése. A Közel-keleten például direkt elfedik magukat a nõk és nem akadnak össze sok férfival. Úgy tartják, hogy ha folyamatosan jönnek-mennek a párok, akkor egy idõ után már senki se lenne tökéletes és csak hasonlítanák az elõzõekhez. De ha ezt megvizsgáljuk más szemszögbõl, akkor pont az ellenkezõje lehet igaz, hogy ha sok kapcsolat után összeakadunk az igazival, akkor megtanulnánk értékelni, mivel olyan különleges még elõtte nem volt. Szóval igazából nem tudni.
Rossz. Egy idõ után hajt majd a kíváncsiság. Mondom ezt úgy, hogy életem elsõ szerelme a gyerekem apja akiért majd meghalok, mert elhagyott egy másikért. Pedig neki nem én voltam az elsõ, sajnos a sokadik.
Én örülök, hogy nem vagyunk elsõk egymásnak a barátommal. Neki és nekem is volt részünk már komoly kapcsolatban, kevésbé komolyban, szex kapcsolatban és egyéjszakásban is. Szerintem sokkal jobb ez így, mert a puszta kíváncsiság nem fog félrevinni egyikõnket sem.. és tudom magamról, hogy engem félrevinne. Persze nem garantált, hogy késõbb nem csal meg, vagy nem hagy el(persze remélem, hogy nem), de az nem azért lesz, mert soha nem volt még egyéjszakás kapcsolata és kíváncsi rá. Szép, meg romantikus dolog az elsõ szerelem, és az ebbõl adódó házasság, de én inkább a tapasztalatra szavazok. Egyébként teljesen emberfüggõ. Ismerek olyan párokat, akik már 16 éves koruk óta együtt vannak, és a mai napig boldog házasok..nem mellesleg már 30-40 éve. 23N
Csak jól kell csinálni a dolgokat és nem lesz rossz. Szerintem egyes helyzetekben az a baj, hogy nem tudják milyen más pasival/nõvel lenni, ezért kíváncsiságból rosszat tesznek. De ha ez megtörténik, ott már baj van. Annyiból meg jó, hogy tökéletesen megismered a másikat és még attól is jobban hozzánõsz.
Ha hajt a kíváncsiság, akkor eleve kíváncsi tipusúak vagyunk, nem bírjuk elviselni a nyugalmat. Rengeteg ilyen nõ van, nem muszáj beismerni, de attól még így van (én is nõ vagyok, de látom, mi megy...) Bármilyen jó a kapcsolat, ha az egyik fél félre akar kacsintgatni, akkor teljesen mindegy, hogy azért, mert még nem próbált ki mást, vagy már rég próbált ki mást. Ha hiszek abban, hogy õ az 'igazi'(már ha van ilyen), akkor nem fogom elcseszni a kíváncsisággal. Ha vele jó, és érzem, hogy mással nem lenne jobb, csak más, akkor nyuogdt vagyok, mert azzal az emberrel vagyok, akivel lennem kell. Csakhát sokaknak nem elég a béke, a nyugi, a szeretet, nekik kell az izgalom, a családjuk feltúrása. És ha valaki ilyen, mindegy, hogy hanyadik párkapcsolatából lett a házassága. Én így gondolom, bocsi lányok, hogy ilyen csúnyákat mondtam rátok, de azért nézzetek csak magatokba... Kell a macsó, a szenvedély, az izgalom, aztán ráfogjuk a házasságunkra, hogy unalmas, rossz.
Mi 21 évesen jöttünk össze, mindkettõnknek elsõ volt a másik. 5 év után összeházasodunk, van 2 gyerekünk (most 10 éve vagyunk együtt), és én már nem vagyok biztos a dologban... Hajt a kíváncsiság, vagy kihûlt a dolog, vagy nem tudom. Élünk egymás mellett, mintha már 20 éves házasok lennénk, alig beszélgetünk... :(
Én nem hiszek az elsõ kapcsolatok mûködésében. a környezetem is ezt igazolja. Egyszerûen ki kell próbálni több mindent, mielõtt elkötelezi magát az ember. Vannak dolgok, amit párkapcsolat mellett nem tehetünk meg. Egyszerûen kell az a nagy szabadságos idõszak, mikor bármi megtörténhet. Ha az ember elkötelezõdött, akkor már nem önmagáért, hanem kettõjükért él. Hiába van 0-15 éves korig valaki egymaga, ilyen fiatalon még nincs szinte semmire sem lehetõsége, de már egy másik emberért felelõs... Örülök azokkal, akiknek mûködik, de az én felfogásom szerint nem jó és nem is tartós egy ilyen kapcsolat. Ez az én véleményem. 23N
együtt nem lehet érdekes élményekre szert tenni? vagy érdekes élménynek csak a változatos nemi kapcsolat számít?
Rossz. Én 15 évesen ismertem meg a férjemet. Hozzámentem, gyereket szültem. Késõbb rájöttünk, hogy már régen úgy élünk egymás mellett mint két idegen. Egyikünk sem élte az életét. Egyikünknek sem lettek érdekes élményei. Így mi barátságban elváltunk.. HHa újra kezdhetném sosem mennék hozzá az elsõ férfihez..Nagy hiba az.
A kérdező hozzászólása: Ettõl én is tartok egy kicsit, hogy mi lesz, ha majd ki akarna próbálni más nõket... :( Minden téren elsõk vagyunk egymásnak.
A kérdező hozzászólása: Én 14 és fél voltam, amikor elkezdtünk járni, õ pedig 17.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Igaz-e, ha az A és B halmazok megszámlálhatóan végtelen számosságúak, akkor a) A\B is megszámlálhatóan végtelen b) A\B véges?

Miért?

Legjobb válasz: a) Nem igaz. Pl. ha A = N es B = N, akkor A\B ures halmaz lesz. b) Nem igaz. Pl. ha A = Q es B = N, akkor A\B vegtelen lesz. (N a termeszetes szamok halmaza, Q a racionalis szamok halmaza)

a) Nem igaz. Pl. ha A = N es B = N, akkor A\B ures halmaz lesz. b) Nem igaz. Pl. ha A = Q es B = N, akkor A\B vegtelen lesz. (N a termeszetes szamok halmaza, Q a racionalis szamok halmaza)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A válasz korrekt, de akkor nem értem a következõ definíciót: "Megszámlálhatóan végtelen halmaz bármely részhalmaza vagy véges, vagy megszámlálhatóan végtelen." (Szendrei: Algebra és számelmélet, 54.o.) Szerintem az A\B részhalmaza az A-nak, ami ugye megszámlálhatóan végtelen.
Nincs itt semmi ellentmondás. A Szendrei állítás is igaz, mankar adott is mindkét lehetõségre példát. A\B vagy megszámlálhatóan végtelen, vagy véges (pl. akár üres halmaz is). Egy olyan pálda, amikor A\B nem üres, de véges: A = N (nemnegatív egészek) B = N+ (pozitív egészek) A\B = {0}
A kérdező hozzászólása: uh.... Leesett. Tényleg igaza van és jók a példák, mert tényleg ez a két lehetõség van a részhalmazokra, de nem a) "csak megszámlálhatóan végtelen" illetve b) "csak véges". Így jár aki már túl sokat tanul :D Köszönöm a segítséget.
bocs ha kicsit felreerttheto voltam, ugy ertelmeztem, hogy bizonyitani kell vagy az a)-t, vagy a b)-t. :D
A kérdező hozzászólása: Jól értelmezted, és köszönöm. Csak már "túlértelmezem" (van egyáltalán ilyen szó? :D ) a feladat kérdéseit. Még egyszer köszönöm. :)

Igaz, hogy akkor tekinthetünk valakit igazán lefogyottnak, ha az elért súlyát legalább két-három hónapig megtartja?

Hallottam egy m?sorban, hogy minimálisan ennyi id? szükséges, hogy a szervezet "megszokja" az új súlyt és ne akarjon egy korábbi magasabb értékbe kerülni.

Legjobb válasz: Szerintem akkor, ha véglegesen meg tudja tartani a súlyát. 3 hónap után, de még 1-2 év után is simán vissza lehet hízni. Én egyébként azt hallottam tv-ben, nem tudom, mennyire igaz, hogy akik lefogytak, soha nem lesznek soványak, csak lefogyott kövérek. Mert a szervezetük életük végéig emlékszik arra, hogyan mûködött a kövérség/hízás idején.

Szerintem akkor, ha véglegesen meg tudja tartani a súlyát. 3 hónap után, de még 1-2 év után is simán vissza lehet hízni. Én egyébként azt hallottam tv-ben, nem tudom, mennyire igaz, hogy akik lefogytak, soha nem lesznek soványak, csak lefogyott kövérek. Mert a szervezetük életük végéig emlékszik arra, hogyan mûködött a kövérség/hízás idején.
Sajna az elõzõ válaszoló 100%-ban igazat mond. Én még csak a jojó effektusról hallottam olyat, hogy 1 évig ha nem szeded vissza, akkor rendben van a dolog. Viszont ha egyszer voltál x kg, akkor fogyás után jóval könnyebb elérni. A test sajna nem felejt... :/
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nem dobtatok fel túlságosan... :)
hát ez remek...akkor örökké dagadt disznó maradok :( miért nem tud felejteni a test?


A igaz hogy aki vékony és hízni akar annak ugyan olyan sértő az ha azt mondják hogy milyen vékony mint aki duci és fogyni akar (mint pl én) és azt mondják hogy kövér, duci?

Legjobb válasz: Igaz, bizony. Mindenkinek az esik rosszul, amit nem tud magában elfogadni. A maga szerint túl pisze nem kedveli, ha azt mondják: jaj, de helyes kis orrod van, a túl sovány, ha azt mondják, hogy de jó vékony, stb.

Igaz, bizony. Mindenkinek az esik rosszul, amit nem tud magában elfogadni. A maga szerint túl pisze nem kedveli, ha azt mondják: jaj, de helyes kis orrod van, a túl sovány, ha azt mondják, hogy de jó vékony, stb.
én pl meg vagyok elégedve magammal és ha azt mondja vki h "de jó vékony vagy" akkor azt nem sértésnek veszem, hanem egyszrûen megköszönöm. ám amikor én is duci voltam és ledagizott vki az bizony nagyon rosszul esett

Az igaz, hogy ha az ember kávézik akkor jobban nő a szakálla vagy a bajsza?

Legjobb válasz: Ha igaz lenne, akkor én lennék a jeti.

Ha igaz lenne, akkor én lennék a jeti.
Áhááá, szóval nekem emiatt ilyen sûrû és bozontos:DD 23/L
Természetesen a szakállam:DD
Utolsó: Mármint hol?? :)

Egy almába mennyi a kcal? Az igaz, hogy ha az ételt 60X megrágod kevésbé hízlal? és ha igen mennyivel kevésbé?

Legjobb válasz: Egy almára a KalóriaBázis régen olyan 35-40 kcal-t írt, mostanában már majdnem 80-at. Nem tudom, milyen lehet az igaz, mindenesetre nem fogsz elhízni az almától, nyugi!

Egy almára a KalóriaBázis régen olyan 35-40 kcal-t írt, mostanában már majdnem 80-at. Nem tudom, milyen lehet az igaz, mindenesetre nem fogsz elhízni az almától, nyugi!
Az alma kcal tartalma változó, ugyanis nem mindegyiknek ugyanannyi a cukor tartalma. Ez a 60x megrágós mítosz meg butaság, valamelyik mûsorban ezt le is ellenõrizték talán zeller szárral, nem volt számottevõ különbség, a két evési módszer között.
Kevésbé hizlal = kevesebb lesz benne a kalória Mégis hogy? Szétrágod a kalóriát? Akkor bármit lehet enni, csak rohadt sokáig kell rágni?

Igaz, hogy ha az autó akku teljesen lemerül?

Akkor soha nem lesz már olyan mint azelőtt? Hiába töltjük fel.

Legjobb válasz: Igaz,1-2x ha teljesen lemerül akár ki is dobhatod majd.1 lemerülés még nem gáz.nem szeretnek ezek az akkuk lemerülve lenni :)

Igaz, 1-2x ha teljesen lemerül akár ki is dobhatod majd.1 lemerülés még nem gáz.nem szeretnek ezek az akkuk lemerülve lenni :)
Egyszer még elmegy, sajnos én is jártam így, figyelmetlenségbõl, igaz majdnem egy teljes napig töltöttem, de szerencsére eddig teljesen jól mûködik. A párom rosszabbúl járt, neki összesen 3 szor merült le teljesen, elsõ 2 töltés után még jó volt teljesen, a szerelõ ismerõsöm meg is lepõdött pedig nem egy nagy márkás akkuról van szó. A 3. lemerülés után már nem is akartam feltölteni, de végül 1 napra felraktam tölteni, feltöltött, és azóta éppen hogy jó még, de télen fõleg amikor erõs fagyok voltak, nem engedtem el vele a barátnõmet, mert azt már tuti nem bírta volna, akkor volt az amikor rövid idõre elengedtem mert olyan hamar nem hûlt le nem merült le, amikor itthon volt akkor szigorúan csak garázsban tartottuk. Persze volt egy nap amikor sokáig kint állt, nehezen, de beindult az autó, most már rendeltem is hozzá újat.
Ha feltöltöd ugyan úgy tudod majd használni, de kerülni kell az akkumulátor teljes lemerülését, ez károsan befolyásolja az akku élettartamát.
Igaz, néhány esetben!
Igen, a skalpvadász típus. Addig izgatja, míg sikerül a terve, aztán esetleg el is hajtja a lányt, de a naptárába beír egy újabb keresztet.
Vannak értelmes férfiak is, csak sajnos kevesen, mert az értelmes emberekbõl mindig kevesebb van sajnos.Aki ér valamit, az nem viselkedik így.
Igen, ez a 20 férfi törvény közül az egyik...
Így szoktuk csinálni, mert tudjuk hogy a Nõ van olyan naív, hogy elhiszi érdeklõdünk iránta, közbe meg teljesen átlagosan kezeljük. 20/F
Hát igen, elkényelmesednek. Aztán meg csodálkoznak, hogy miért vannak hülyítve. Mert igazából arra buknak. Ha nincsenek hülyítve, akkor unatkoznak.
igen, és pont ez a legjobb idõszak egy viszonyban. engem is csak addig érdekel egy férfi, ameddig nem érzem a zsebemben. ha már igen, akkor lehet, h le sem fekszem vele, hanem elmúlik a lelkesedés, és onnantól nem veszem fel neki a telefont. ha azt szeretnéd, hogy ne csak papírzsepi legyél neki, akkor húzd az agyát legalább 2-3 hónapig. ha ezek után is teper, akkor esélyes, h nem lesz õsparaszt. ha hamarabb lelécel, akkor az a fickó annyit is ért.
Nálam is így volt.De én a végén visszautasítottam :DDD
Na, most igazán feldobódtam a válaszoktól..
Attól függ. Én direkt azt figyelem a rám hajtó srácoknál, hogy hogyan viselkednek más nõkkel - mert az oké, hogy velem kedves, hiszen meg akar kapni, de másokkal is az? Ha igen, akkor jó eséllyel velem is kedves marad akkor is, mikor a szerelem már nem lángol annyira hevesen.
"megszerezni" nem tudja, mert a rabszolgaságot eltörölték egy ideje. ha a dugást hívod így, akkor végül is te is "megszerezted" õt, nem? legfeljebb megtartani nem tudtad.

Miért mondják azt, hogy "igaz is" ha az ember tüsszent?

Legjobb válasz: babona.. ha valamit mondanak és valaki rátüsszent akkor a babona szerint az igaz (míg a japánoknál a váratlan tüsszentés pl azt jelenti hogy kibeszélnek a hátad mögött

babona.. ha valamit mondanak és valaki rátüsszent akkor a babona szerint az igaz (míg a japánoknál a váratlan tüsszentés pl azt jelenti hogy kibeszélnek a hátad mögött

Igaz, hogy ha az apuka dohányzik sokkal kisebb az esélye a teherbeesésnek?

Vannak következményei, tapasztalt már ez ügyben valaki valamit?

Legjobb válasz: Nem, az így nem igaz, hogy sokkal kisebb az esélye. A dohányzás hatására csökkenhet a hímivarsejtek száma, de nem feltétlenül rontja az esélyeket a terhességre. A párom dohányzik már sok éve, mégis megszakítással estem teherbe...

Nem, az így nem igaz, hogy sokkal kisebb az esélye. A dohányzás hatására csökkenhet a hímivarsejtek száma, de nem feltétlenül rontja az esélyeket a terhességre. A párom dohányzik már sok éve, mégis megszakítással estem teherbe...
Férjem erõs dohányos. Gyereket akartunk, Õt is kivizsgálták és nála minden rendben volt. Közte a sperma vizsgálat is. Nálam voltak a gondok. Rengeteg gyógyszer után két terhesség sikerült. Majd amikor nem számítottunk rá 12 év múlva, teherbe estem. Pedig még több cigit szív, mint régen.
A páromnak lassúak voltak a spermái, persze dohányzott.Mondták neki hagyja abba..Lombik lett a vége.De ez változó, van aki erõs dohányos és elsõre összejön és van olyan is hogy soha nem cigizett és mégsem.
Párom már megismerkedésünkkor is dohányzott. Az elsõ, második hónapban, a második megszakítással a harmadik hónapban fogant.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Ez megnyugtatott engem most :) Köszi!
személyes tapasztalat: nálunk nemcsak apuka, hanem anyuka is dohányzott :) elmúltunk 30-ak, és egyetlen védekezés nélküli alkalom elég volt a babához :) de én is olvastam, hogy a bagó csökkenti a termékenységet
Szia! Nálam is úgy történt, mint az elsõ válaszolónál. Férjem több éve dohányzik és megszakítás mellett lettem várandós. Drukkolok, hogy Nálatok is mihamarabb sikerüljön a baba!
A kérdező hozzászólása: Igazából nincs tervben még a baba. Megszakítással vagyunk együtt, de ha besikeredik, nem bánjuk. Viszont párom nem akarja lerakni a cigit, és ettõl féltem, hogy akkor talán esélye sincs a babának. De megnyugtattatok, hogy igenis van esély!! Köszönöm mindannyitoknak a hozzászólást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!