Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, ha a babák (67 db)

Igaz az ha a babó sokat van hason akkor javul a kötött csípő?

Legjobb válasz: sztem nem igaz. amúgy ortopédorvos mit mond? nem kell terpeszpelenka vagy ilyemsi? nálunk az kellett, és csípõtornát végeztünk, annyi elég volt.

sztem nem igaz. amúgy ortopédorvos mit mond? nem kell terpeszpelenka vagy ilyemsi? nálunk az kellett, és csípõtornát végeztünk, annyi elég volt.
Igen, javul, a lányomnak az ortopéd orvos ezt javasolta a torna mellett, idöközben teljesen rendbejött.
Szokták ajánlani a hasonfektetést. De önmagában ez nem elég! Terpeszpelus, kengyel ha nagyon vészes. Hordozókendõ, majd MeiTai nagyon elõnyös, mert ott aztán ki van terítve a lába, mint a békáé:) És tornáztatni!
Igen. Nekunk ezt ortoped szakorvos mondta. Nekunk terpeszpelust is hordanunk kellett, es gyakori csipotornat irtak elo.
Igen a mi dokink is azt mondta, hogy a csípõfejlõdésnek az a jó, ha hason fekszik és békapózba feltolod a két kis lábát oldalt ha már mélyen alszik. Az én kisfiam magától is felvette ezt a pózt.
A hordozókendõben való HELYES hordozás (nem szabad félbehajtani a kendõt!), vagy a mei tai sokat segít, mert abban máshogy nem is tud ülni a baba, csak széles terpeszben. Nekünk terpeszpelenka helyett írta ezt fel az ortopéd orvos.

Igaz, hogy ha a babám cumiját bekapom (mert leesett és én nem vagyok híve az azonnal sterilizéálásnak) átadhatok neki fogszuvasodást?

A férjem valamelyik újságban olvasta, de én életemben nem hallottam még róla és nem is igazából értem, hogy lehet ez. Most 3,5 hónapos a kisfiam.

Legjobb válasz: Igen, errõl én is hallottam. Néha nagy ritkán én is bekapom, és úgy adom vissza, de általában azért inkább csapnál lemosom. Nem sterilizálom minden alkalommal.

Igen, errõl én is hallottam. Néha nagy ritkán én is bekapom, és úgy adom vissza, de általában azért inkább csapnál lemosom. Nem sterilizálom minden alkalommal.
Bármilyen bacit átadhatsz neki, fõleg hogy most influenza járvány van.Köztudott, hogy a szánkban van a legtöbb bacilus!Hogy fogszuvasodást okozhat-e?Errõl én sem hallottam, még!Nem kell azonnal sterilizálni, elég ha vizzel lemeosod!
Én mostanában azt olvastam errõl, hogy a fogszuvasodást egy bizonyos baci okozza, ami a cukrokból él. Általában úgy 3 éves kor körül költözik be a szájba. Nem hiszem, hogy ezzel gond lenne ha cumit megnyalsz, hiszen ha át is megy, ott nincs ami éltesse, stb. Tény, hogy más a felnõtt és a gyermek baktériumflórája, de nem gondolom, hogy olyan nagy problémát okozol és még az a rengeteg nõ aki szintén így csinálja. Ennél sokkal károsabb a sterilizálás. Az influenza stb egyéb vírusok meg nagy valószínûséggel amúgy is átmennek a babába, hiszen nehezen tudom elképzelni, hogy egy anya tartsa éjjel nappal a 2 m távolságot, vagy a külön szobát a gyerekétõl :)
Vagy ha van nalad positorlo azzal torolgesd at..
Fogorvosi vélemény: a fogszuvasodást okozó baktériumok már a puszilgatás során is átkerülhetnek a kicsi szájába. Nagyon fontos, hogy már a terhesség elején rendben legyenek a fogaink, késõbb a szoptatás is sok kalciumot von el a szervezetbõl. De persze itt senkinek nincs rossz foga, igaz? Akkor mirõl beszélünk...:-)


Tévhit vagy sem? Igaz az, hogy a babák attól is hasfájósak lehetnek, ha nincs betakarva a köldökük?

Anyósom mindig rámszólt, hogy pelenkázás közben takarjam be a babám köldökét, mert ha nem, megfájdul a pocija. Ti ezt hogy tudjátok?

Legjobb válasz: hülyeség. a fiamnak mindig be volt takarva, mégis rohadtul fájt a hasa.

hülyeség. a fiamnak mindig be volt takarva, mégis rohadtul fájt a hasa.
Az enyémnek is be volt takarva, és õ is hasfájós volt. Ezt a hülyeséget.... ne foglalkozz ilyenekkel, ez csak babona!
Ez hülyeség.Ennek semmi köze nincs a hasfájáshoz hogy be van takarva a köldöke vagy sem.
Szerintem tévhit. Az igaz, hogy a meleg jót tesz a hasfájásra, de akkor szoktuk betakarni, amikor MÁR fáj a hasa.

Az valóban igaz, ha a babának későn nő ki a foga, akkor az annak a jele, hogy nem elég erősek a baba csontjai?

A kislányom 7 hónapos,és még nincs foga,s?t,még nyomát sem látom,hogy mostanában kin?ne. A mami szerint,nem er?s csontozatú a kislányom:( Mindig ilyenekkel riogat:(( Ennek van valami igazságalapja?

Legjobb válasz: Nem, ez tényleg nem igaz. Még az is belefér, ha valakinek egyéves korára jön ki az elsõ foga. Teljesen változó, hogy kinek mikor bújik ki, ne aggódj. :)

Nem, ez tényleg nem igaz. Még az is belefér, ha valakinek egyéves korára jön ki az elsõ foga. Teljesen változó, hogy kinek mikor bújik ki, ne aggódj. :)
Ez nem igaz. Az én kisfiam egy éves és még egy foga sincs, sõt a doki sem látta, hogy készülõdne neki kinõni. De a csontjaival semmi baj nincs. Egyszer rácsukta a kezére a szekrényajtót de nagyon, én azt hittem, most tuti eltörtek az ujjai, de semmi baja nem lett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor megnyugodtam, csak a mami mindig ilyenekkel ijesztget, és mivel õ a tapasztaltabb, így elhiszem neki. Bár van mikor kételkedem, mint most is:) )
Ez nem igaz.A fogak kinövésének ideje és sorrendje genetikailag öröklõdik.Kérdezz utána, hogy a te és párod családjában ez hogy mûködött.Nálunk mindenki hamarabb járt, mint hogy foga lett volna.A nõvérem 2 gyerekénél és az enyémnél is ez a helyzet.Az én babám 6 1/2 hósan már felállt és kapaszkodva lépegetett.Az alsó 2 foga 8 hósan jött ki és kb 1 hete egyszerre jött ki még 3, 9 1/2 hósan.
Ja, egyébként az én kislányom is "madárcsontú", mint én, és a párom sem erõs csontozatú. A kicsimnek 6 hónaposan már 2 foga volt, tehát tényleg nem mérvadó, hogy kinek milyen a csontja. Második voltam. :)

Tegnap voltam a háziorvosomnál a táppénzes papír miatt, és azt mondta, hogy hagyjam abba az Elevit szedését, ha nem akarok nagy babát szülni. Igaz az, ha szedem a vitamint akkor nagy babát szülök? 23hét2napos vagyok.

Legjobb válasz: Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.

Hát most már csökkentheted heti 1-re vagy abba is hagyhatod. Mondanak mindent amúgy, de tény hogy kell a vitamin, csak lehet hogy nem ekkora dózisban. Én 2 naponta szedem a terhesség elejétõl nekem ezt tanácsolta a dokim.
Én végig szedtem az Elevitet, és a babám 3460 grammal született.
Én most 34 hetes vagyok. Folyamatosan szedtem az Elevitet. Ennek ellenére összesen 9 kg-ot híztam eddig. Tehát szerintem nem a vitamintól híztál...
Az tény, hogy a vitaminok hízlalnak, fõleg téged! Jobban beépül minden a szervezetedbe amit megeszel, sõt étvágygerjesztõ hatásuk is van. Én mióta nem szedem, nem hízok olyan ütemben, mint elõtte.
Én kedden kérdeztem rá a védõnõmre, hogy az Elevit szedésével valóban nagy lesz-e a babám? Azt mondta, hogy a régi terhesvitamin, a Materna valóban okozott ilyen problémát, de az Elevitet úgy állították össze, hogy ilyen problémát nem okozhat. Mindenesetre jövõ héten rákérdezek az orvosomra is. Az Anyák lapjában azt olvastam, hogy nem a vitaminoktól nagyok a babák, hanem a fehérjedús, szénhidrátban gazdag táplálkozás miatt. Nõvéremnek 2 gyereke van, mindkettõnél szedte az Elevitet, és mindkét gyerek normál, kb. 3500 grammos volt. Azt javaslom, a kezelõorvosodat kérdezd meg, õ mit ajánl. Sok boldogságot! :-)
A nõvérem végig szedte a babája:3820gr-mal született.A barátnömé, aki szintén végig szedte:3500gr.Kérdezd inkább a nõgyógyászodat.Nekem a háziorvosom mondta, hogy szedjem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor abbahagyom az Elevit szedését, nem szeretnék óriási babyt szülni. Boldog babavárást kívánok mindenkinek!
Szia! Jön a nyár, egyél inkább sok gyümit, zöldséget!! Az sokkal jobb, hiszen természetes!! Tényleg jobb, ha elhagyod mostmár. Boldog babavárást! :o)
Igaz. A genetikai fejlõdés már befejezõdött. Hagyd abba.
Van benne vmi. Nemcsak nagy babád lehet, de innentõl kezdve a súlyod is rohamosan elkezdene nõni. Én 50 kilóval kezdtem és 6 hónapig szedtem, pedig nem kellett volna, csak az 1-3 hó számít, amikor kifejlõdnek a legfontosabb szervek. Most 70 kiló vagyok. A következõ terhességemnél nem fogom ilyen sokáig szedni. Nem zabáltam, nem ettem többet a szokásosnál, de vhogy a zsír jobban raktározódott, és a védõnõm is ezzel magyarázta, hiszen sokszor még étvágyam sincs, mégis az a kicsi is amit megettem rajtam maradt. A babám súlyát a 40. hétre 3, 6 kilóra saccolták. Üdv, 36 hetes k.mami
Szia! Nem hiszem, hogy az Elevit okozná a zsír fokozottabb raktározását.Valószínüleg hormonális okai vannak. Sajnos én az utóbbi 2 év alatt 15 kg, szedtem fel, tehát vagyok 80 kg.A férjem meg 102 kg.Mégis azt a tanácsot kaptuk, hogy amennyiben babát szeretnénk, szedjük az Elevitet. Mi december óta beveszünk naponta 1 szemet(ö is, meg én is).Úgyanaz az ostoba napirendünk van, mint elõtte és egyetlen kg-ot se híztunk azóta.( Nálam még inkább leállította). A mi háziorvosunk azt mondta nem árt, ha szedjük. Egyébbként, ha szereted az epret, és tudsz beszerezni jó minõségüt, akkor a vitaminok és ásványok nagy részét abból "beszerezheted".Ha jót akarsz az alakodnak fehér lisztes dolgokkal, és fehér cukorral légy óvatos, az sokat segíthet. Boldog baba-várást!

Sirtatok, amikor megszuletett a babatok? Ha nem, akkor mikor hullattatok az elso konnyeket a boldogsagtol a babaval kapcsolatban? Mikor kezdtetek el igazan magatokenak erezni a babat?

En alapvetoen nem vagyok sem siros, sem indulatos tipus, de terhesen nagyon is az voltam, tomboltak a hormonok. Utolso hetekben ha mar csak elkepzeltem a szulest, akkor is potyogtak a konnyeim a meghatottsagtol. Nagyon szep es gyors szulesem volt, kalandos, de en vegig masik dimenzioban voltam, annyira a vajudasra, magamra es a babara koncentraltam, hogy szinte nem is vettem eszre, hogy mi tortenik korulottem. Szinte mintha a szellemem kikoltozott volna a testembol. Amikor kibujt a fiam es megfoghattam meg akkor is ebben a masallapotban voltam, gyonyoru volt a pillasnat, de a siras, amire szamitottam elmaradt. Nehany oraval kesobb mar otthon voltunk, mert kulfoldon elek es itt nem tartjak bent az anyukat es a babat, ha minden tokeletes.

Legjobb válasz: Mi az hogy! Csak én szerintem nem csak 5 napig mûködtem robotként, hanem kb 3 hétig :) és addig nagyon rosszul éreztem magam, hogy nem érzem azt, amit kéne. De már tudom, hogy iszonyatosan túl van idealizálva az anyakép a média által, és ugyanez áll a szoptatásra is. Mindenkinek magában kell rendet raknia, a saját módszereivel, és aztán eljön az anyaérzés is :)

Mi az hogy! Csak én szerintem nem csak 5 napig mûködtem robotként, hanem kb 3 hétig :) és addig nagyon rosszul éreztem magam, hogy nem érzem azt, amit kéne. De már tudom, hogy iszonyatosan túl van idealizálva az anyakép a média által, és ugyanez áll a szoptatásra is. Mindenkinek magában kell rendet raknia, a saját módszereivel, és aztán eljön az anyaérzés is :)
Könnyeket fakasztottál a szemembe, mitöbb olyan sirás kapott el. Mikor megtudtam hogy terhe vagyok kb. 1 hétig izgultam vagy mi mert olyat éreztem a gyomromba mint amikor valakinek vizsgadrukkja van. ....Sok gondom volt terhesség alatt és nehéz idõszak is volt számomra, alig vártam hogy megszülessen a kislányom mert a végén már alig birtam. Mikor megszületett és megláttam én sem sirtam pedig sokszor megkérdeztem magamtól hogy vajon fogok-e sirni ha meglátom?? Hát elmaradt. Mikor lementem a gyermekágyas osztályra a szülõszobából õ már lent volt és keretem, de a doki mondta hogy gondok vannak vele és egy kicsit várnom kell mig láthatom mert vizsgálják. 3 órát kellett árnom. Mikor behivtak és megláttam nem birtam tovább és eltörött a mécses. A mai napig ha olyat tesz, gondolok itt arra hogy egy mosoly vagy pl. mikor próbált négykézlábra állni meghatódok és kicsordul 1-1 könnycsepp. Amúgy meg nagyon érzelmes és ragaszkodó ember vagyok. Üdv: 8 hónapos kislány anyukája
3 hónapos a lánykám, és azt hiszem, néha kihagy az agyam, mert mintha elfeledkeznék róla, hogy anya vagyok...Nem nagyon tudom megmagyarázni az érzést. Viszont én a szüléskor és utána is sokáig úsztam a boldogságban. Minden nap sírdogáltam kicsit, hogy milyen csodálatos az ÉLET, hogy ilyen kis gyönyörûséget produkál, mint az én Tündibündim! Az elsõ igazán anyás-büszkeséges érzés az volt, mikor elõször próbálgatta a hangocskáját...Énekeltem neki és ö egy nagy mosollyal "visszaénekelgetett". Azóta is minden reggel közösen koncertezünk :)
Nekem császáros szulésem volt, altatásban, így csak 6 órával késobb láttam a kisfiamat. El sem hittem, hogy az enyém és bár sírni volt kedvem, valahogy kontrolláltam mgam...Aztán még kórházban sírtam, mert elég kivoltam, nagyon síros volt a torpe, tehetetlennek éreztem magam, meg persze a hormonok:) kb Az elso otthon toltott hét után fogtam fel mindent. A kicsi ágya az enyém mellett van, mindne este lefekvéskor a bogés kerulget, ha ránézek...meg sokszor elkap napkozben is. Pedig már majdnem egyéves a kicsinkóm:) Elég, ha csak rágondolok, hogyan bújik hozzám és szorongat:) Es puszit is még csak én kapok...ilyenkor elfelejtem a huncutságait egy idore. Hát így vagyunk mi ezzel...
Én a terhességemet is szinte végigbõgtem. Komplikációmentes voltam szerncsére, de ha másik kismama valami olyant mesélt magáról, egybõl sírtam. Amennyire sima terhességem volt, annyira volt komplikált a vége ill a szülésem. Császár lett, érzéstelenítéssel. Amikor mondta az anesztes, hogy mindjárt kinnt a baba, és Õ abban a pillanatban fel is sírt, hát én zokogtam ott az asztalon. Teljesen kész voltam. Amikor elõször kihozták szoptatásra, akkor is csak néztem az én gyönyörû nagyfiamat és sírtam.
Én sem sírtam egybõl, mikor megláttam, nem hatódtam meg, hogyan vártam. De azért is volt szerintem, mert nagyon fájt a szülés, és nem bírtam már a gyerekre gondolni.Szülés után sírtam, de nem a meghatottságtól, hanem a megkönnyebbüléstõl, hogy elmúlt a fájdalom. Amikor megszületett, egybõl elvitték vizsgálni, mert 4 héttel elõbb jött, és kb 2 óra múlva hozták vissza. De valahogy addig nem is nagyon vártam, hogy mikor hozzák már. De mikor már elkezdtem gondoskodni róla, akkor már ez megváltozott, és a harmadik napon már sírtam, hogy milyen gyönyörû. Most 3 hónapos, de egyszerûen nem tudok betelni vele, úgy imádom, talán most értem el a csúcspontot.
szia! Mikor terhes voltam, vártam a fene nagy érzést, h anya leszek, de nem jött...megszültem..még mindig nem akart megszállni az anyaság érzése...aztán rá pár hétre éreztem...most 7 hós a fiam, imádom nézni ahogy alszik mellettem, mikor felébred és mosolyog, mikor rám nevet stb.., már nem az a fontos, h én jól legyek, hanem neki minden jó legyen...sose éreztem azt h valakiért ölni is képes lennék, de most tudom, h ha valaki úgy akarná bántani, akár az életemet is adnám érte, nem tudnám kontollálni a tevékenységem....
Nekem 2 gyerekem van, de az 5. gyereknél is azt érzed, h ez egy csoda!!!És én bizony sírtam a 2.nál is, és abban a percben bele szerettem, amint a hasamra tették.Apás szülés volt, de a köldökzsinórt én vágtam el(apukájának nem volt szíve)És ez az imádom õt/õket érzés még mindig tart, a pici 9 hós, a nagy már lassan 17 éves lesz...és szeretnék még babát.
Sziasztok! Vegig bogtem az osszes tortenetet amit irtatok:) .En meg csak kismama vagyok 22 hetes de ilyen torteneteket hallva egyre turelmetlenebb vagyok:) .Mar ugy varom h en is ateljem azt amit ti. En is nagyon erzekeny vagyok mar akkor elsirtam magam amikor az elso igazi mozgast ereztem a pocakomba. Jo babazast es egezseget kivanok nektek.

Igaz az, ha terhesség elején esetleg elkapunk valamilyen vírusos fertőzést, ami hányással, hasmenéssel jár, "nem tesz jót" a babának?

Még nem vagyok beteg, de a családban már többen azok, nem lenne jó, ha elkapnám...

Legjobb válasz: Én csak azt mondom, hogy elvesztettem a pocaklakómat szívhanghiány miatt. A 4-5 héten leállt a fejlõdésben. Azt mondták a dokik, hogy nagy valószínûséggel a vírusos megfázásos betegség miatt van, amibõl alig bírtam kilábalni másfél héten keresztül. Jobb ilyenkor nem elkapni semmit, de azt sem gondolom, hogy minden egyes megfázáson vagy betegségen átesett kismama elvetél. Mert ez tuti nem igaz. Lehet, hogy rosszul ágyazódott be és a betegség csak rátett egy lapáttal. Vagy hogy az egész betegségnek az orvosok véleménye ellenére, semmi köze nem volt a baba elvesztéséhez és genetikai eredetû probléma volt. A 9. hétig reménykedtünk, hogy mégsincs baj, csak késõbb fogant, aztán egy nap megindult a vetélés. :(

Én csak azt mondom, hogy elvesztettem a pocaklakómat szívhanghiány miatt. A 4-5 héten leállt a fejlõdésben. Azt mondták a dokik, hogy nagy valószínûséggel a vírusos megfázásos betegség miatt van, amibõl alig bírtam kilábalni másfél héten keresztül. Jobb ilyenkor nem elkapni semmit, de azt sem gondolom, hogy minden egyes megfázáson vagy betegségen átesett kismama elvetél. Mert ez tuti nem igaz. Lehet, hogy rosszul ágyazódott be és a betegség csak rátett egy lapáttal. Vagy hogy az egész betegségnek az orvosok véleménye ellenére, semmi köze nem volt a baba elvesztéséhez és genetikai eredetû probléma volt. A 9. hétig reménykedtünk, hogy mégsincs baj, csak késõbb fogant, aztán egy nap megindult a vetélés. :(
Azért a babó védve van, hozzá nem jut el a vírus, amiatt ne aggódj!
Szia, A terhesség elején bármilyen fertõzés gondot okoz. A vírusos hasmenés-hányás miatt kiszáradhatsz, ami neked egymagadnak sem jó, hát akkor a picinek. Amint észleled, hogy beteg vagy, jelentkezz a háziorvosodnál, lehet infúzióra berendelnek kórházba... Lehet gond nélkül lábon kigyógyulsz belõle. Addig is ne idegeskedj. Boldog babavárást

Azt hallottam nem rég, hogy ha valaki terhesen egy kád nagyon meleg/forró vízben fürdik az elveszítheti a babát! Mit gondoltok? Igaz?

Legjobb válasz: Elõfordulhat,hogy megindul a szülés,de nem biztos. Én nem kockáztatnék.

Elõfordulhat, hogy megindul a szülés, de nem biztos. Én nem kockáztatnék.
Igen, régen így hajtották el a nem kívánt magzatot.Jó sok alkohol, egy kád forró víz és majdnem biztos volt a "siker". a kádfürdõ egyébként nem melegen sem egészséges terhesség alatt.
Szia! A forró vízben fürdés alhasi vérbõséget okoz, tehát lehet benne valami. Én elsõ babámnál fürödtem, vízben, mert jól esett de csak 36-37 fokosban és nem fél órát. Elõtte természetesen letusoltam, mert így higiénikusabbnak tartottam. Ha nyitva van a méhszájad, akkor fertõzés forrása is lehet a vízben ücsörgés. Kérdd ki az orvosod véleményét szerintem.
Szia, azt én is mondanám, hogy légy óvatos, különösen az elsõ hónapokban. De én 5 hónapos terhes voltam, mikor egy olyan lakásból, ahol csak zuhany volt, egy olyanba költöztünk, ahol kád is van, és azóta heti 2-3-szor fürdök forró vízben(imádom a fürdõt, és megnyugtat, közben a baba néha mocorog, - igaz, a boiler nem hajlamos olyan forró vizet csinálni, mint akarok, de így is elég meleg). Baba szerencsére egyenlõre ok (35 hetes terhes vagyok). De persze mint mások is mondják, azért csak óvatosan, különösen az elején. Jó szülést neked!
Mindkét gyereknél végig fürödtem, és alig vártam, hogy leteljen a szülés utáni 6 hét és ne csak zuhanyozhassak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)

Igaz az, hogy a duphaston akkor is bennt tartja a babát, ha a két sejt nem volt egészséges?

Legjobb válasz: Deíaz mért jó ,ha nem volt egészséges és te mégis megtartod.És ha beteg lesz mikor megszületik.Szerintem a természet döntse el valaki -valami elég életerõs e az életben maradáshoz.Én tuti azt mondom,inkább elõbb menjen el,minthogy beteg gyerekkel kínlódjak és az õ életét is megkeserítsem ezzel.de te tudod.

Deíaz mért jó , ha nem volt egészséges és te mégis megtartod.És ha beteg lesz mikor megszületik.Szerintem a természet döntse el valaki -valami elég életerõs e az életben maradáshoz.Én tuti azt mondom, inkább elõbb menjen el, minthogy beteg gyerekkel kínlódjak és az õ életét is megkeserítsem ezzel.de te tudod.
A kérdező hozzászólása: Félre értetted a kérdésem, vagy lehet hogy én raktam fel rosszul!Azt mondta az én állítólagos barátnõm, hogy mi van ha nem egészséges a kisbabám, ( a duphastont kell szednem mert volt egy vetélésem), a duphaston arra jó, hogy bennttartsa a babát!Szerintem ez hülyeség, mert ha nem lenne egészséges, a természet úgyis elvenné, duphastonnal vagy anélkül.Erre voltam kíváncsi, hogy ez a véleményetek-e nektek is?
Szia! Én is szedem a duphastont, és ezért utánaolvastam az interneten is (pont ezek a kérdések foglalkoztattak). Szóval ez tkp progeszteron, ami segít a beágyazódásban, bennmaradásban a babának. De volt már olyan is, hogy vkinek volt elég prog. a szervezetében, mágis elment a babája. Ez nem egy csodabogyó. Ha a baba genetikai, vagy egyéb ok miatt el akar menni, vagy nem tud megmaradni, akkor ez sem fogja megakadályozni. De Írd be Te is a keresõbe a gyógyszer nevét, és egy csomó ilyen kérdést-választ fogsz találni, olyat is, amikre nõgyógyászok válaszolnak. De a kétségeidet beszéld meg az orvosoddal is! Jó babavárást!
IGAZ! A 9. héten kellett szednem, maradjon a baba. Maradt is, de beteg lett, nem engedte a gyógyszer, hogy természetes úton menjen el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!