Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, egyes (31 db)

Akik az egyesül királyságban tanulnak/gyerekük ott tanul, igaz ez a hír? (lent. )

"...az állami oktatás minden EUs állampolgárnak ingyenes 18 éves korig,sőt most már heti 30GBP zsebpénz is kapnak az államtól,ha rendszeresen bejárnak az iskolába.(EMA rendszer)" Ez igaz? Ha igaz,akkor 18 éves korig minden egyes gyerek aki bejár,megkapja a heti 30 fontját?

Legjobb válasz: Hát nem igaz, olyannyira hogy az Egyesült Királyságban most emelték fel a felsõoktatás tandíját a háromszorosára. Nem fognak ezek után a kisiskolásoknak pénzt osztogatni elhiheted.

Hát nem igaz, olyannyira hogy az Egyesült Királyságban most emelték fel a felsõoktatás tandíját a háromszorosára. Nem fognak ezek után a kisiskolásoknak pénzt osztogatni elhiheted.
Így igaz, a 16 év felettiek, ha még tanulnak, akkor kapnak pénzt állam bácsitól. Nem tudom, mekkora összeget, ezek szerint heti 30 fontot. 16 fölött már nem tankötelesek, ezért a jutalom.
Amúgy ez a zsebpénz dolog nem most lett bevezetve, én elõször 2 éve hallottam errõl, tehát akkor már biztos, hogy létezett. De szerintem már régóta ez van. Csak ezek szerint emeltek az összegen, ha így írják, hogy most már 30 font.

Elvileg 2013. Szeptemberétől kötelező tantárgy lesz a cigányság történelme és kultúrája. Ez igaz? Inkább kérem az egyeseket, de én biztos nem fogok ilyet tanulni!

http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/szeptembertol-uj-kote..

Legjobb válasz: Valószínûleg nem egy hosszú anyag lesz, de sebaj... Nem a cigány történelemmel vagy kultúrával van a baj, hanem hogy most a XXI. században hogyan viselkednek...

Valószínûleg nem egy hosszú anyag lesz, de sebaj... Nem a cigány történelemmel vagy kultúrával van a baj, hanem hogy most a XXI. században hogyan viselkednek...
Nem értem mit kell parázni, kimész a tanár elé aztán elkezdesz háborogni, ordítozni, késsel mutogatni, köpködni, majd jól fel is pofozod aztán elveszed a mobilját. Ha a tanár komolyan veszi a hivatását dicséretes ötössel fogsz év végén hazamenni:D
És? Az a cigány kultúra amirõl te beszélsz, az csak elméleti síkon létezik, a gyakorlatban valami egészen más.
na hat nekik aztan van tortenelmuk :D loptak-->ezert vandoroltak kesz is az esszé
Én úgy tudom, hogy egyes helyeken a történelem órák keretein belül lesz errõl szó. De tök felesleges, mindenki nap mint nap megtapasztalja a kultúrájukat, és ebbõl a alpáriságból rohadtul nem kérünk!
Azért a cigány történelem és fõleg a kultúra rohadtul nem az, amit ma látunk, meg amire itt utalnak az emberkék...
Hát hallod, most aztán jól kitoltál a cigányokkal... :D
Kérdezõ! Elsõ vagyok! Csak azt akartam mondani, hogy csak magaddal szúrsz ki, ha nem tanulod. Egyébként én az oktatásban dolgozom, és nemigen hallottam errõl. Szerintem kamu a hír, persze nem kizárt, hogy én tévedek. Ha igen, akkor is max 1-2 óra a történelmen belül...
kamu
Miért nem fogsz ilyet tanulni?
Csak a magyar cigányság kultúrájáról demográfiai váltakozásairól, dialektikai módosulásairól, népességmozgásáról, megkülönböztetettségükbõl adódó itt rengeteg dolog, száz oldalakat lehetne írni sõt ezreket. Én most érettségiztem és töriben is tételek ezek, én is ugyanúgy megtanultam...bár manapság a tudás nem divat úgy néz ki.
A kérdező hozzászólása: Milyen hosszú ez a cikk a wikipédiából...Ennyibõl nem hogy órákat, de még egy rendes órát sem lehetne tartani. Ezért nincsen se kultúrája, sem pedig történelme a cigányoknak. Már nem is aggódom.:)
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Cigányok Azt hiszitek csak abbol áll amit elmondtatok. Akk kicsit talan olvassatok :*
Amúgy tényleg kamu a cikk. Gratula!
Néhány évig tanítottam egy olyan iskolában, ahol a tanulók kb. fele roma volt. Pontosan nem lehetett tudni, mert nagyon sok volt a keverék gyerek. Mindenesetre akinek csak egy nagyszülõje is roma volt, azt romának vettük, mert sok olyan pályázatot írtak ki, amelyekre velük lehetett pályázni. Nos, nekünk kötelezõ volt minden hónapban legalább kétszer foglalkozni a roma kultúrával, és ezt a tanmenetben és a naplóban is jelölni kellett. Én kicsiket tanítottam, és úgy oldottam meg a dolgot, hogy olvasás órán felolvastam egy cigány mesét, ének órán meg autentikus cigány zenét hallgattunk, ami mellesleg nagyon is jó, és semmi köze ahhoz a moslékhoz, amit ma a romák nagy része hallgat.
Csak azt nem értem, hogy ha megismerjük a kultúrájukat, történelmüket, az mit segít a cigányság helyzetén? Lesz nekik munkájuk ettõl? Inkább a felzárkóztatásukkal törõdne az Államtitkár Úr. De ne a szokásos kamu programokkal.
Majd történelembõl érettséginél a --Magyarországi cigányság XX. századi demográfiai változásai-- tételnél is kérd az egyesed.
Hát ha lesz gyerekem és ezt akarnák vele taníttatni ki is íratnám egybõl. Az a baj, hogy nem azt a kultúrájukat mutatják nap mint nap mint amit tanítani fognak (és gondolom nem is hosszú).
A kérdező hozzászólása: Én még nem dolgozok, ezért nem én adom a pénzt a cigánynak amiért sorban áll, hanem TE!:DDD Egyszerûen csak felháborítónak tartom azt, hogy ilyen szennyet fognak nekem "tanítani" errõl az ocsmány fajról!
megbukok cigányból ennyi ezt tuti nem tanulom!!

A Tisza cianidszennyezése után az élővilág gyorsan regenerálódott. Igaz, hogy egyes fajok száma, pl. : denevérfajok, partifecske még növekedett is?

Legjobb válasz: Nana! Ez nem úgy néz ki, hogy a ciántól elpusztult halak hipp-hopp feléledtek volna - hanem a mellékágakból (ahol ugye nem volt cián) költöztek be az új példányok. Természetesen elõbb is jöttek, amíg még volt cián - azok fel is dobták a talpukat rögtön. Ahogy a cián lement, kiürült, kitisztult - akkor maradtak életben, akik jöttek. Amelyik faj gyorsabban jött, az pedig egy ideig jobban el is tudott szaporodni.

Nana! Ez nem úgy néz ki, hogy a ciántól elpusztult halak hipp-hopp feléledtek volna - hanem a mellékágakból (ahol ugye nem volt cián) költöztek be az új példányok. Természetesen elõbb is jöttek, amíg még volt cián - azok fel is dobták a talpukat rögtön. Ahogy a cián lement, kiürült, kitisztult - akkor maradtak életben, akik jöttek. Amelyik faj gyorsabban jött, az pedig egy ideig jobban el is tudott szaporodni.


Mik a főbb német nyelvjárások és miben, mennyiben különböznek a standard német nyelvtől? Igaz, hogy nem minden németnek érthetőek az egyes nyelvjárások?

Legjobb válasz: Ha tudsz németül, ezt olvasd el. Sajnos magyarul nincs meg ez az oldal. http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Dialekte

Ha tudsz németül, ezt olvasd el. Sajnos magyarul nincs meg ez az oldal. http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Dialekte
Itt élek már kint egy ideje , megesett már az is hogy a német ismerõs nem értette mit mond egy szintén német fiatalember . " Csak " 2000 dialektussal beszélnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: pedig ezt csinálja
Lehet h 3 sebességeshez valót raktál bele?...
A kérdező hozzászólása: nem minden négy sebességes
Az eladó is tévedhet.. Csak azért, mert általában vagy az egyest, vagy a kettest nem veszi ha szarul van beállítva... Ilyen egyes-négyes-összefüggésrõl még nem hallottam

Igaz, hogy egyes országokban nincs nyári szünet az iskolákban? Egész évben járnak.

Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Pl Japánban. Ott ha nem is egész nyáron, de a nyári hónapokban is van iskola. Sõt, a rosszabb tanulóknak a nyári szünetben is kell járni órákra.

Pl Japánban. Ott ha nem is egész nyáron, de a nyári hónapokban is van iskola. Sõt, a rosszabb tanulóknak a nyári szünetben is kell járni órákra.
Nagyon helyes.

Igaz, hogy a DELTA című müsor, (ami régen az egyes csatornán volt) Főcímzenéje egy szlovák népdal feldolgozása?

Legjobb válasz: Ezt még sehol nem hallottam, de attól még élõfodulhat. Az eredeti dal: Tom Dissevelt & Kid Baltan - Song of the 2nd Moon 1957-bõl. De hogy õk honnan vették a dallamot...

Ezt még sehol nem hallottam, de attól még élõfodulhat. Az eredeti dal: Tom Dissevelt & Kid Baltan - Song of the 2nd Moon 1957-bõl. De hogy õk honnan vették a dallamot...

Igaz az, hogy egyeseknek szűk a medencéjük és nem tudnak természetes úton szűlni emiatt? Hány centinek kell lennie?

Legjobb válasz: Nekem is keskeny állítólag a dokik szerint,megszültem a babát,de a végén vákummal segíteni kellett,de azért mert nem jöttek olyan erõs fájások!

Nekem is keskeny állítólag a dokik szerint, megszültem a babát, de a végén vákummal segíteni kellett, de azért mert nem jöttek olyan erõs fájások!
A kérdező hozzászólása: Ezt a "hülyeséget" a nõgyógyászom mondta.162 cm vagyok normális medence-méretekkel.Mégis azt mondja hogy téraránytalanság miatt valószínû a császár.Anyám 158cm volt és 3500 grammal megszûlt engem. Mit lehet hinni?
Igenis van ilyen és nem hülyeség. Egy ismerõsöm nem tudott megszülni egy 3500 g-os babát olyan szûk volt a medencéje, ez nem termettõl fögg, vagy a kilóktól, hanem a medence szélességétõl. Én sem tudtam volna megszülni a babámat, pedig nem vagyok kicsisem és nádszál vékony sem. Igaz õ 4 kg felett volt.
Anyukámnak annak idején azt mondta a nõgyógyásza hogy nem fog tudni gyerek szülni mert keskeny a medencéje. 2 gyereket szült, én 2.75 kg, tesóm 3.10 kg lett, szóba sem jött császár, mindketten néhány óra alatt születtünk...
14.54 vok. Nem tudom miért pontoztatok le. Amit írtam TÉNY.
Ez nem hülyeség! Létezik ilyen. Ha a doki megállapítja a téraránytalanságot, akkor lehet császár.
Ez hülyeség!Hol hallottad ezt az okosságot? Hacsak nincs csípõficamod, akkor nem lesz gáz.A baba pocakosság alatt is végig feszegeti majd a medencédet.Ha széles a csípõd annyiból könnyebb, hogy ez a fájdalom elkerül az utolsó hetekben.
Nem véletlenül császároznak ha muszály. Sokan arra hivatkoznak, hogy nagyanyáink idejében nem volt császár, mégis megszültek. Ez így nem igaz, mert a régi idõkben elég nagy arányú volt a szülés közbeni elhalálozás.
A kérdező hozzászólása: Sajnálom h lepontoztak 14:54-es.Valóban igaz amit írtál ugyanúgy ahogy igaz a többi válasz is. Engem minden tapasztalat érdekel.És köszönöm minden válaszolónak a véleményét. Nagyon sok császármetszés van nem hinném hogy ilyen sok nõnek nem sikerülne megszûlnie.
Majd megmondják az utolsó mére´sekböl. E`n kicsi vagyok, hatalmas hasam volt. 156cm.51kg mal indultam. Szóba sem jött, hogy ne szülöm meg.A lányom 3620grammal született, és 51cm.Igaz 38 óra alatt, mert nem tágultam...
3.válaszoló vok. Ha a baba túl nagy hozzád képest akkor van szó téraránytalanságról. 3500gr-os babaát simán megszülhetsz, de ha a baba4200gr már nem biztos, hogy könnyen, adóthatnak komplikációk. Higyj az orvosodnak.
Szia! Igaz, én külföldön élek, de leírnám, hogy itt hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez az orvosok. Szóval annak idején mi is megkérdeztük a dokit, mivel az én medencém is látszatra keskeny. Ö azt mondta, hogy itt nem szokás már az ilyesmit mérni, a szülés természetes folyamat, látott ö már hölgyet (mint egy 3 ajtós szekrény), s mégsem tudta normál úton megszülni a gyermekét. A szülésfelkészítön is hallottuk, hogy a medencecsont is tágulhat egy-két centit, illetve a baba feje (mivel még puha, s kutacsok vannak a koponyacsontok között) beilleszkedhet a medencébe. Nos, ide vagy oda, annak idején az én szülésem is császárral végzödött (nem tágultam semmit). De akkor miért hajlik az orvosom most megint a normális szülés felé?

Igaz az, hogy egyes népeknél gyakoribb az epilepszia, mint másoknál?

Legjobb válasz: Mivel Szülész-nõgyógyász vagyok azt kell mondanom, hogy a fene se tudja. Viszont szerintem eggyértelmû, hogy egy olyan országban, melynek nagyobb a népessége, több számban fodúl elõ ez a betegség. A következõ statisztikai adatot, a neten találtam! A betegség elõfordulási aránya igen magas. A gyermek populáció 1%-a, a felnõtteknek pedig 0,5%-a epilepsziás. Magyarországon kb. 60 000 ember szenved ebben a betegségben, ebbõl mintegy 20 000 gyermek. A népesség 5%-a élete során legalább egy epilepsziás rohamot elszenved. Ám ezt nem nevezzük epilepsziának, csak ha ismétlõdik. Dr.Bóday László

Mivel Szülész-nõgyógyász vagyok azt kell mondanom, hogy a fene se tudja. Viszont szerintem eggyértelmû, hogy egy olyan országban, melynek nagyobb a népessége, több számban fodúl elõ ez a betegség. A következõ statisztikai adatot, a neten találtam! A betegség elõfordulási aránya igen magas. A gyermek populáció 1%-a, a felnõtteknek pedig 0, 5%-a epilepsziás. Magyarországon kb. 60 000 ember szenved ebben a betegségben, ebbõl mintegy 20 000 gyermek. A népesség 5%-a élete során legalább egy epilepsziás rohamot elszenved. Ám ezt nem nevezzük epilepsziának, csak ha ismétlõdik. Dr.Bóday László


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!