Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, egyes (36 db)

Mennyire igazak azok a sztereotípiák melyek az egyes népekrõl elterjedtek?

Pl. az angolok németek zárkózottak, pontosak a spanyolok, olaszok vidámak szenvedélyesek a franciák büszkék és nagyképûek. Van ezeknek valami valóság alapjuk?

Legjobb válasz: Az angolok tényleg kicsit olyan "hidegek" , nem igazán haverkodnak senkivel, de viszont ha úgyvan akkor segítõkészek.

Az angolok tényleg kicsit olyan "hidegek" , nem igazán haverkodnak senkivel, de viszont ha úgyvan akkor segítõkészek.
A frígek biztos valóban frigidek voltak, mert kihaltak úgymond...
Valamennyi van. Azért ha azt mondom, hogy pl. van három kollégám, egy svájci, egy amerikai és egy argentin, az egyik fél órás késéssel jött a megbeszélésre, akkor 99 %, hogy az argentin az. De a spanyoloknál már van különbség, délen az andalúzok elég lusta népség, míg a katalánok szorgalmasabbak. A franciákra általában igaz, hogy büszkék és nagyképûek, amikor dolgoztam velük akkor elég rossz tapasztalatom volt, de az egyik nagyon segítõkész és kedves volt. Úgyhogy szerintem ÁLTALÁBAN igazak a sztereotípiák, de mindig fogsz találni pár kivételt.
Akkor van valóságalapjuk ha egy olyan forrásból származnak ami alátámasztja az adott általánosítást.Például egy külföldön robotoló ember, kétlem hogy az adott munkakörében valóban megismerné az ott élõ népet, mert valószínûleg olyan körökben ismert meg embereket ahol szintén munkásosztályból származó emberek tevékenykednek. Viszont aki igazán megismert egy külföldi kultúrát, amiben találkozott különbözõ kasztokkal, szociális osztályokkal már reálisabban tud megítélni bizonyos mintákat.
biztos van alapja, különben nem terjedt volna el. ez inkább egy valószínüség, hogy a halmazban levõ egyedek mekkora eséllyel "hozzák" a sztereótipiát.

Akik az egyesül királyságban tanulnak/gyerekük ott tanul, igaz ez a hír? (lent. )

"...az állami oktatás minden EUs állampolgárnak ingyenes 18 éves korig,sőt most már heti 30GBP zsebpénz is kapnak az államtól,ha rendszeresen bejárnak az iskolába.(EMA rendszer)" Ez igaz? Ha igaz,akkor 18 éves korig minden egyes gyerek aki bejár,megkapja a heti 30 fontját?

Legjobb válasz: Hát nem igaz, olyannyira hogy az Egyesült Királyságban most emelték fel a felsõoktatás tandíját a háromszorosára. Nem fognak ezek után a kisiskolásoknak pénzt osztogatni elhiheted.

Hát nem igaz, olyannyira hogy az Egyesült Királyságban most emelték fel a felsõoktatás tandíját a háromszorosára. Nem fognak ezek után a kisiskolásoknak pénzt osztogatni elhiheted.
Így igaz, a 16 év felettiek, ha még tanulnak, akkor kapnak pénzt állam bácsitól. Nem tudom, mekkora összeget, ezek szerint heti 30 fontot. 16 fölött már nem tankötelesek, ezért a jutalom.
Amúgy ez a zsebpénz dolog nem most lett bevezetve, én elõször 2 éve hallottam errõl, tehát akkor már biztos, hogy létezett. De szerintem már régóta ez van. Csak ezek szerint emeltek az összegen, ha így írják, hogy most már 30 font.

Miért gondolják azt egyes vallások, hogy csak nekik lehet igazuk? Továbbá mivel bizonyítható az, hogy az egyház világa hazug, képmutató?

Legjobb válasz: nem az?:D az egész egy nagy hazugságra épül... amivel igazából nem is lenne baj HA: ez a sok pedomaci nem lopna/csalna annyit mint a politikusok. elképesztõ hogy hogy tudják manipulálni az embereket...

nem az?:D az egész egy nagy hazugságra épül... amivel igazából nem is lenne baj HA: ez a sok pedomaci nem lopna/csalna annyit mint a politikusok. elképesztõ hogy hogy tudják manipulálni az embereket...
Egyszer olvastam hogy egy pap bevallotta, annyira magányosnak érezte magát, hogy a templomának szánt adományokból lopott, amin elment kurv*zni és inni...
Nyilván, ha azt mondanák, hogy nincs igazuk, akkor senki sem követné õket. Az Egyházat meg azért állítják be hazugnak, hogy a bizonytalan híveket áttérítsék a maguk oldalára. "Az Egyház hazug, meg pedofilok, meg lopnak, meg gyilkolnak, na de majd mi megmutatjuk az igazságot!" - ugyanaz a marketingfogás, mint a reklámoknál.
Minden vallás a saját képzelgéseit mantrázza, és próbálja túlharsogni a többit. Felmerülhet, hogy miért? A válasz a hatalom, minél több birka van a nyájában, annál jobban irányíthatnak.
A kérdező hozzászólása: Ezt értem, de alapvetõen minden vallásról tudnak elítélõen nyilatkozni. Sokaktól hallottam, miszerint az egyházhoz tartozók ugyanolyan hipokriták mint a többiek és õk is meglopják a népet, ugyanakkor alá tudják-e az állításukat támasztani bizonyítékokkal?


Elvileg 2013. Szeptemberétől kötelező tantárgy lesz a cigányság történelme és kultúrája. Ez igaz? Inkább kérem az egyeseket, de én biztos nem fogok ilyet tanulni!

http://www.karpatinfo.net/cikk/kulfold/szeptembertol-uj-kote..

Legjobb válasz: Valószínûleg nem egy hosszú anyag lesz, de sebaj... Nem a cigány történelemmel vagy kultúrával van a baj, hanem hogy most a XXI. században hogyan viselkednek...

Valószínûleg nem egy hosszú anyag lesz, de sebaj... Nem a cigány történelemmel vagy kultúrával van a baj, hanem hogy most a XXI. században hogyan viselkednek...
Nem értem mit kell parázni, kimész a tanár elé aztán elkezdesz háborogni, ordítozni, késsel mutogatni, köpködni, majd jól fel is pofozod aztán elveszed a mobilját. Ha a tanár komolyan veszi a hivatását dicséretes ötössel fogsz év végén hazamenni:D
És? Az a cigány kultúra amirõl te beszélsz, az csak elméleti síkon létezik, a gyakorlatban valami egészen más.
na hat nekik aztan van tortenelmuk :D loptak-->ezert vandoroltak kesz is az esszé
Én úgy tudom, hogy egyes helyeken a történelem órák keretein belül lesz errõl szó. De tök felesleges, mindenki nap mint nap megtapasztalja a kultúrájukat, és ebbõl a alpáriságból rohadtul nem kérünk!
Azért a cigány történelem és fõleg a kultúra rohadtul nem az, amit ma látunk, meg amire itt utalnak az emberkék...
Hát hallod, most aztán jól kitoltál a cigányokkal... :D
Kérdezõ! Elsõ vagyok! Csak azt akartam mondani, hogy csak magaddal szúrsz ki, ha nem tanulod. Egyébként én az oktatásban dolgozom, és nemigen hallottam errõl. Szerintem kamu a hír, persze nem kizárt, hogy én tévedek. Ha igen, akkor is max 1-2 óra a történelmen belül...
kamu
Miért nem fogsz ilyet tanulni?
Csak a magyar cigányság kultúrájáról demográfiai váltakozásairól, dialektikai módosulásairól, népességmozgásáról, megkülönböztetettségükbõl adódó itt rengeteg dolog, száz oldalakat lehetne írni sõt ezreket. Én most érettségiztem és töriben is tételek ezek, én is ugyanúgy megtanultam...bár manapság a tudás nem divat úgy néz ki.
A kérdező hozzászólása: Milyen hosszú ez a cikk a wikipédiából...Ennyibõl nem hogy órákat, de még egy rendes órát sem lehetne tartani. Ezért nincsen se kultúrája, sem pedig történelme a cigányoknak. Már nem is aggódom.:)
http://hu.m.wikipedia.org/wiki/Cigányok Azt hiszitek csak abbol áll amit elmondtatok. Akk kicsit talan olvassatok :*
Amúgy tényleg kamu a cikk. Gratula!
Néhány évig tanítottam egy olyan iskolában, ahol a tanulók kb. fele roma volt. Pontosan nem lehetett tudni, mert nagyon sok volt a keverék gyerek. Mindenesetre akinek csak egy nagyszülõje is roma volt, azt romának vettük, mert sok olyan pályázatot írtak ki, amelyekre velük lehetett pályázni. Nos, nekünk kötelezõ volt minden hónapban legalább kétszer foglalkozni a roma kultúrával, és ezt a tanmenetben és a naplóban is jelölni kellett. Én kicsiket tanítottam, és úgy oldottam meg a dolgot, hogy olvasás órán felolvastam egy cigány mesét, ének órán meg autentikus cigány zenét hallgattunk, ami mellesleg nagyon is jó, és semmi köze ahhoz a moslékhoz, amit ma a romák nagy része hallgat.
Csak azt nem értem, hogy ha megismerjük a kultúrájukat, történelmüket, az mit segít a cigányság helyzetén? Lesz nekik munkájuk ettõl? Inkább a felzárkóztatásukkal törõdne az Államtitkár Úr. De ne a szokásos kamu programokkal.
Majd történelembõl érettséginél a --Magyarországi cigányság XX. századi demográfiai változásai-- tételnél is kérd az egyesed.
Hát ha lesz gyerekem és ezt akarnák vele taníttatni ki is íratnám egybõl. Az a baj, hogy nem azt a kultúrájukat mutatják nap mint nap mint amit tanítani fognak (és gondolom nem is hosszú).
A kérdező hozzászólása: Én még nem dolgozok, ezért nem én adom a pénzt a cigánynak amiért sorban áll, hanem TE!:DDD Egyszerûen csak felháborítónak tartom azt, hogy ilyen szennyet fognak nekem "tanítani" errõl az ocsmány fajról!
megbukok cigányból ennyi ezt tuti nem tanulom!!

A Tisza cianidszennyezése után az élővilág gyorsan regenerálódott. Igaz, hogy egyes fajok száma, pl. : denevérfajok, partifecske még növekedett is?

Legjobb válasz: Nana! Ez nem úgy néz ki, hogy a ciántól elpusztult halak hipp-hopp feléledtek volna - hanem a mellékágakból (ahol ugye nem volt cián) költöztek be az új példányok. Természetesen elõbb is jöttek, amíg még volt cián - azok fel is dobták a talpukat rögtön. Ahogy a cián lement, kiürült, kitisztult - akkor maradtak életben, akik jöttek. Amelyik faj gyorsabban jött, az pedig egy ideig jobban el is tudott szaporodni.

Nana! Ez nem úgy néz ki, hogy a ciántól elpusztult halak hipp-hopp feléledtek volna - hanem a mellékágakból (ahol ugye nem volt cián) költöztek be az új példányok. Természetesen elõbb is jöttek, amíg még volt cián - azok fel is dobták a talpukat rögtön. Ahogy a cián lement, kiürült, kitisztult - akkor maradtak életben, akik jöttek. Amelyik faj gyorsabban jött, az pedig egy ideig jobban el is tudott szaporodni.

Mik a főbb német nyelvjárások és miben, mennyiben különböznek a standard német nyelvtől? Igaz, hogy nem minden németnek érthetőek az egyes nyelvjárások?

Legjobb válasz: Ha tudsz németül, ezt olvasd el. Sajnos magyarul nincs meg ez az oldal. http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Dialekte

Ha tudsz németül, ezt olvasd el. Sajnos magyarul nincs meg ez az oldal. http://de.wikipedia.org/wiki/Deutsche_Dialekte
Itt élek már kint egy ideje , megesett már az is hogy a német ismerõs nem értette mit mond egy szintén német fiatalember . " Csak " 2000 dialektussal beszélnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: pedig ezt csinálja
Lehet h 3 sebességeshez valót raktál bele?...
A kérdező hozzászólása: nem minden négy sebességes
Az eladó is tévedhet.. Csak azért, mert általában vagy az egyest, vagy a kettest nem veszi ha szarul van beállítva... Ilyen egyes-négyes-összefüggésrõl még nem hallottam

Igaz, hogy egyes országokban nincs nyári szünet az iskolákban? Egész évben járnak.

Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Pl Japánban. Ott ha nem is egész nyáron, de a nyári hónapokban is van iskola. Sõt, a rosszabb tanulóknak a nyári szünetben is kell járni órákra.

Pl Japánban. Ott ha nem is egész nyáron, de a nyári hónapokban is van iskola. Sõt, a rosszabb tanulóknak a nyári szünetben is kell járni órákra.
Nagyon helyes.

Igaz, hogy a DELTA című müsor, (ami régen az egyes csatornán volt) Főcímzenéje egy szlovák népdal feldolgozása?

Legjobb válasz: Ezt még sehol nem hallottam, de attól még élõfodulhat. Az eredeti dal: Tom Dissevelt & Kid Baltan - Song of the 2nd Moon 1957-bõl. De hogy õk honnan vették a dallamot...

Ezt még sehol nem hallottam, de attól még élõfodulhat. Az eredeti dal: Tom Dissevelt & Kid Baltan - Song of the 2nd Moon 1957-bõl. De hogy õk honnan vették a dallamot...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!