Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, egy évben csak 2 (2 db)

Igaz az, hogy egy évben csak 2 vagy 3 autó lehet egy magánszemély neve alatt, hogyha több van akkor adózni kell utána?

Nagyon várom a válaszokat, el?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: mindenképpen adózol utánna, mert ugye kell gépjármûadót fizetni, de egyébként olyat nem hallottam hogy külön adót vetnének ki arra ha több autód is van az megint más kérdés hogy esetleg azért mert üzletszerûen kereskedsz vele, mert ugye azt be kell jelenteni az apeh felé és persze áfát kell fizetni meg ilyenek, szóval ha nem nyerészkedés céljóbál veszed õket akkor nem hiszem hogy gáz lenne és fizetned kéne

mindenképpen adózol utánna, mert ugye kell gépjármûadót fizetni, de egyébként olyat nem hallottam hogy külön adót vetnének ki arra ha több autód is van az megint más kérdés hogy esetleg azért mert üzletszerûen kereskedsz vele, mert ugye azt be kell jelenteni az apeh felé és persze áfát kell fizetni meg ilyenek, szóval ha nem nyerészkedés céljóbál veszed õket akkor nem hiszem hogy gáz lenne és fizetned kéne
A kérdező hozzászólása: Csupán arról lenne szó, hogy elég sûrûn cserélgetjük az autóinkat, egyszerûen ráunás miatt.Viszont hallottam, hogyha egy évben 2 autónál többet elad az ember akkor le kell adózni utána....Na erre lennék kiváncsi!!! Nem nyerészkedés, sõõõõt inkább vesztünk rajta, de nagyon hamar ráununk a kocsira.Nincs tökéletes és mindig van jobb :oD
a törvényben nincs rögzítve pontosan hogy mit jelent a "rendszeres jelleggel" illetve "üzletszerûen" végzett tevékenység, de ha nem nyertek rajta akkor tuti nem lesz gáz, és bizonyítható hogy nem autókkal kereskedtek feketén ingatlanoknál van rögzítve törvényileg, hogy ha 2 éven belül 4et elad az illetõ, akkor az áfa alá tartozik, de autókra ilyen elõírás nincs
ja ha eladjátok a kocsit és többet kaptok érte mint a vételár, akkor az után szja-ban adózni kell, de ez minden ingóra vonatkozik és egy autó esetén is

Nem igazán vagyok tisztába az új rendelettel. Most két évig GYED-en is lehetek vagy csak 1 év GYED és 1 év GYES lesz majd? Szeretnék majd egy kistestvért amikor a babom 2 éves lesz, most 5 hós.

nem igazán lehet kiigazodni ezeken, ha volt munkahelyem akkor lehetek gyeden is 2 évet nem kell a gyest választanom.

Legjobb válasz: még nem tudni, hogy mi lesz, de itt van egy viszonylag friss cikk róla: http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=..

még nem tudni, hogy mi lesz, de itt van egy viszonylag friss cikk róla: http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=..
Ha van legalább két éves folyamatos munkaviszonyod akkor a 2010. április 30-a után születendõ második babával is két év gyedre leszel jogosult.
"A gyedet ezután legfeljebb a gyermek 2 éves koráig lehet igénybe venni, de legfeljebb olyan idõtartamra, mint amennyit a szülõ biztosítási jogviszonyban töltött." Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy két éves gyedhez a szülést megelõzõ két évben folyamatos munkaviszony kell.
elsõ vagyok, azt mibõl gondolod, hogy a 2 évnek folyamatosnak kell lennie? mert én ezt sehol nem találtam meg így, azért ez durva lenne...
A kérdező hozzászólása: a cikk szerint másfél évnek kell lenni a munkaviszonynak, nekem 20 hónap volt elõtte, az azt jelenti hogy 20 hónapig lehetek gyeden a második babával?
Úgy van, ahogy a második válaszoló írja. Egyébként azért írta, hogy folyamatos 2 év kell, mert a szülést megelõzõ 2 évben nézik a biztosítási idõt, hogy ott hány napja van az anyukának. És az jogosul 2 év gyedre, akinek meg is van a 2 év munkaviszonya. Ez most így egy kicsit hosszú leírva. Tehát ha az utolsó 2 évet nézik csak, akkor abban nem lehet 3 év alatt összeszedni a 2 évet. Nem? (Pl. ha a szülést megelõzõ 2 évben te csak 1, 5 évet dolgoztál, akkor annyit lehetsz otthol gyeden, függetlenül attól, hogy az egy helyen 1, 5 év vagy öt helyrõl szedted össze, és nem számolják bele a 3 evvel azelõtti biztosítást. Nem tudom, ez így érthetõ-e?
megint elsõ vagyok. 4 és fél év folyamatos munkaviszonyom van, most viszont a kölcsönzõcégem kicsesz gyed alatt, mert megteheti. (ebbe most ne menjünk bele). Az új törvény szerint, ha lejár a gyedem 2011-ben, ahhoz hogy ismételten megkapjam a teljes gyedet, 2 évre kell visszamennem dolgozni, attól függetlenül, hogy elõtte már igencsak rendesen csengettem a tb-ben a 4 és fél év folyamatos munkaviszonyom során?? Erre mondtam, hogy ez durva.
megint elsõ: http://hvg.hu/itthon/20090525_uj_gyes_gyed_csaladi_potlek_sz.. itt a legfrissebb, ez az, amit megszavaztak. nem kell két év folyamatos viszony, egy év kell csak, a jelenlegi 180 nap helyett. annyira nem piszkálták meg.
Igen, a jogosultsághoz 1 év kell, de akkor csak 1 évig jár a gyed is, a másodikban már csak a gyes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!