Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, egy évben csak (25 db)

Az igaz, hogy egy évben csak 3x lehet iskolát váltani? A törvény szerint.

Legjobb válasz: Nem hallottam ilyen törvényrõl, de aki egy év alatt több, mint 3x akar iskolát váltani, annál olyan gondok vannak, amiket az iskolaváltás nem old meg.

Nem hallottam ilyen törvényrõl, de aki egy év alatt több, mint 3x akar iskolát váltani, annál olyan gondok vannak, amiket az iskolaváltás nem old meg.
Nem. Egy évben egyszer. Anyukám az Önkormányzatnál dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Pedig én már 3x váltottam ebben az évben iskolát. Akkor már 4.éjre is tudnék nem?
Hát akkor nem tudom. DE TÖRVÉNYT SZEGTÉL.
jézusom egy félév alatt?? mi történt, hogy ennyiszer váltanod kellett?:O

Igaz az, hogy egy évben csak 2 vagy 3 autó lehet egy magánszemély neve alatt, hogyha több van akkor adózni kell utána?

Nagyon várom a válaszokat, el?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: mindenképpen adózol utánna, mert ugye kell gépjármûadót fizetni, de egyébként olyat nem hallottam hogy külön adót vetnének ki arra ha több autód is van az megint más kérdés hogy esetleg azért mert üzletszerûen kereskedsz vele, mert ugye azt be kell jelenteni az apeh felé és persze áfát kell fizetni meg ilyenek, szóval ha nem nyerészkedés céljóbál veszed õket akkor nem hiszem hogy gáz lenne és fizetned kéne

mindenképpen adózol utánna, mert ugye kell gépjármûadót fizetni, de egyébként olyat nem hallottam hogy külön adót vetnének ki arra ha több autód is van az megint más kérdés hogy esetleg azért mert üzletszerûen kereskedsz vele, mert ugye azt be kell jelenteni az apeh felé és persze áfát kell fizetni meg ilyenek, szóval ha nem nyerészkedés céljóbál veszed õket akkor nem hiszem hogy gáz lenne és fizetned kéne
A kérdező hozzászólása: Csupán arról lenne szó, hogy elég sûrûn cserélgetjük az autóinkat, egyszerûen ráunás miatt.Viszont hallottam, hogyha egy évben 2 autónál többet elad az ember akkor le kell adózni utána....Na erre lennék kiváncsi!!! Nem nyerészkedés, sõõõõt inkább vesztünk rajta, de nagyon hamar ráununk a kocsira.Nincs tökéletes és mindig van jobb :oD
a törvényben nincs rögzítve pontosan hogy mit jelent a "rendszeres jelleggel" illetve "üzletszerûen" végzett tevékenység, de ha nem nyertek rajta akkor tuti nem lesz gáz, és bizonyítható hogy nem autókkal kereskedtek feketén ingatlanoknál van rögzítve törvényileg, hogy ha 2 éven belül 4et elad az illetõ, akkor az áfa alá tartozik, de autókra ilyen elõírás nincs
ja ha eladjátok a kocsit és többet kaptok érte mint a vételár, akkor az után szja-ban adózni kell, de ez minden ingóra vonatkozik és egy autó esetén is

Igaz az, hogy ha 17 évesen meglesz a jogsim, akkor 1 évig csak úgy vezethetek, ha ül mellettem egy felnőtt korú?

Legjobb válasz: Nem. Már a múlt héten sem volt igaz, tavaly sem, két éve sem és tíz éve sem. Ennek ellenére mindig ezzel a "biztos, minisztériumi forrásból származó" információval riogatják a friss jogsisokat a "tapasztalt, öreg rókák". Aztán egy részük el is hiszi, csakúgy, mint azt, hogy 21 évtõl lehet majd B-re vizsgázni, félmillió forint lesz a jogosítvány és bevezetik a próbajogosítványt, amit az elsõ szabálysértésnél elvesznek és csak megismételt tanfolyam, illetve vizsgák után adják vissza.

Nem. Már a múlt héten sem volt igaz, tavaly sem, két éve sem és tíz éve sem. Ennek ellenére mindig ezzel a "biztos, minisztériumi forrásból származó" információval riogatják a friss jogsisokat a "tapasztalt, öreg rókák". Aztán egy részük el is hiszi, csakúgy, mint azt, hogy 21 évtõl lehet majd B-re vizsgázni, félmillió forint lesz a jogosítvány és bevezetik a próbajogosítványt, amit az elsõ szabálysértésnél elvesznek és csak megismételt tanfolyam, illetve vizsgák után adják vissza.
Egy osztálytársam a nyáron töltötte be a 17-et, letette a jogsit, várt rá pár hetet (nem tudom mennyit, elvileg max. 30 nap), amióta kézhez kapta, egyedül jár be a szomszéd megyébõl (koleszos), és max. az öccse ül mellette. A múlt héten pedig kiment a németekhez, úgy, hogy õ vezetett. Az én jogsim is készül, 2x2 óra vezetés van még hátra, utána vizsga. És elõfordulhat, hogy még az elkövetkezendõ fél évben kimegyek az osztrákokhoz, az is lehet, hogy én vezetek. Na errõl ennyit. (17/F)
*elõzõ vagyok: az elsõ korlatozás nem korfüggõ.
18 év alatti vezetõkre 2 korlátozás van: 2 évig nem húzhatsz vontatót, és 18 év alatt nem vezethetsz külföldön. Az összes többi csak legenda. Ha új jogszabály lesz, arról úgyis hallasz majd. Amúgy meg mit érsz vele, ha ül melletted egy felnõtt? Nincsen pótpedál, max. pofázni tudni, ami inkább zavaró, mint hasznos. Én spec. már aznap egyedül vezettem, amikor készhez kaptam a jogsimat.
A kezdõ vezetõi engedély nem egy évre, hanem kettõre szól! "Ma hallottam a rádióban, hogy a Kormány fel akarja emelni a korhatárt, már készül a jogszabály..." Megint ez a jólértesültség! A jogszabály készen van 2011 novembere óta (326/2011), és hatályos is 2012 jan. 1-tõl, de tartalmaz 2013 jan. 19-tõl hatályos elemeket is! (köztük néhány korhatár változást)
Nem, ez nem igaz. 2000-ben tettem le a jogsit és már aklor is ezzel riogattak. Megkérdeztük az oktatót, úgy kinevetett, h elszégyeltem magam. Azt mondta ilyen sosem volt és nem érti honnan veszik ezt a tanulók. A motoros csak akkor nem vihet 1 évig utast mig kezdõ vezetõnek számít. Ha bármilyen más kategóriája már megvolt elotte akkor nem szamit kezdonek. Meg ha az B vagy segedmotor is volt. A lenyeg h egy eve meglegyen mar.
Az Egyesült Királyságban és asszem Írországban is van ilyesmi. Sõt még sebességkorlátozás is a friss jogsisoknak. Sajnos Mo-n ez nem így van... Én annó annyira rostam a jogsim megszerzése után, hogy nem mertem sokáig egyedül vezetni - bár nem kellett egy év, hogy ezen túltegyem magam.
"Amúgy, ha jól tudom 17 évesen le lehet tenni a jogsit, viszont csak akkor vezethetsz, ha betöltötted a 18-at. Ez mindig is így volt" Nem, elég régóta nincs így. A 17. születésnapod után kicsivel, mikor minden vizsgád megvan, kézhez kapod a jogosítványodat, onnantól belföldön egyedül vezethetsz, ahogy csak szeretnél. Utánfutót nem vontathatsz, külföldön pedig 18 éves korod alatt nem vezethetsz. "Ma hallottam a rádióban, hogy a Kormány fel akarja emelni a korhatárt, már készül a jogszabály... Így a helyes válasz, nem lesz melletted felnõttkorú, de 17 évesen jogsid se lesz" Egy darabig még nem fog emelkedni a korhatár. Most emelték több kategória korhatárát, jövõre már 16 év kell az M-hez, 24 az A-hoz és hasonlók. Viszont a B-é marad 17 év, ha emelik is, majd csak 2014-tõl.
Ma hallottam a rádióban, hogy a Kormány fel akarja emelni a korhatárt, már készül a jogszabály... Így a helyes válasz, nem lesz melletted felnõttkorú, de 17 évesen jogsid se lesz.
99-ben (múlt évszázad/évezred) nekem bepecsételték, hogy kezdõ vezetõi engedély, lejárat 2 év. Nem vezethettem egyedül és külföldön sem, a szabálysértéseket pedig regisztrálták. Ezt a szabályozást 2-3 évvel késõbb el is törölték. Amúgy, ha jól tudom 17 évesen le lehet tenni a jogsit, viszont csak akkor vezethetsz, ha betöltötted a 18-at. Ez mindig is így volt.
Ezt anno én is hallottam. Motoros pl. 2 évig nem vihet utast.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Nem de jobb azért ha az elsõ idõkben ha távolabbra mész lesz valaki veled.
Mielõtt teljesen ledorongolnátok a kérdezõt, csak szólok, hogy szlovákiában van ilyen szabály! Kedves kérdezõ, ha magyarországról írsz, akkor itt nincs ilyen, ha megvan a jogsid vezethetsz egyedül!
Persze, de csak akkor ha szõke a hajad, ellenkezõ esetben 3évig kell segédvezetõ, és nem kanyarodhatsz balra. /De most komolyan, honnan vetted ezt?/
NEM NEM NEM NEM!!! Sosem volt ilyen!
Nem, de ajánlott, ugyanis legalább lesz valaki melletted akinek van tapasztalata a vezetésben.
Azt csinálsz amit akarsz, amíg nem találkozol rendõrrel. 18 év alatt nem vezethetsz külföldön.

Igaz, hogy Stájerország az 1790-es években csak arra várt, hogy Magyarország fellázadjon és kiszakadjon a Habsburg Birodalomból, hogy aztán csatlakozzon hozzá és egy magyar vezetésű föderáció része legyen?

Tudtok erre forrást mondani? (Akár könyvet, akár linket.) Én csak Martinovics "A magyarországi reformátorok titkos társaságának kátéja" cím? m?vében találtam rá utalást.

Legjobb válasz: Abszolút saját véleményt írok, olvasmányélményekre alapozva. Martinovics írásai nem éppen tényszerûek, direkt variálta a szálakat úgy, hogy visszavegyék a titkosrendõrségbe. Szerintem az állítása nem igaz, de ez csak szubjektív vélemény.

Abszolút saját véleményt írok, olvasmányélményekre alapozva. Martinovics írásai nem éppen tényszerûek, direkt variálta a szálakat úgy, hogy visszavegyék a titkosrendõrségbe. Szerintem az állítása nem igaz, de ez csak szubjektív vélemény.
A kérdező hozzászólása: Pont emiatt kérdeztem. Mert erõsen propagandaízû és máshonnan nem hallottam róla, hogy lett volna ilyen. De lehet, hogy csak én vagyok tájékozatlan, ezért gondoltam megkérdezem, hátha tud valaki valamit. :) Amúgy köszi a választ
A kérdező hozzászólása: bp kaáliba megyünk bernard arturhoz.
Hát szerintem nem biztos, hogy eljuttok a beültetésig. Ez nagyon sok mindentõl függ. Mi Januárban voltunk az elsõ konzin. Már úgy mentünk oda, hogy a volt egy csomó orvosi papírunk (nekem hsg, pco miatt laparos mûtétem volt, vérvétel eredmények, andrológia). És még a konzultáció után elküldtek még vérvételekre és a férjemet spermiogramm vizsgálatra. Közbe volt 2 hónap mikor injekcióztak, hátha sikerül a baba. Sajnos nem sikerült. És augusztusban megyünk lombikra.
A kérdező hozzászólása: szerintem lombikot igen
szia! és akkor is támogat a tb., ha már van gyermek, de egy mûtét miatt nem lehet több????
kedves kérdezõ! kérdeznék tõled errõl a lombikról, ha nem haragszol! mennyibe kerül ez nektek, mennyit támogat a tb, milyen procedúrákon kellett átesni, hogy lombikotok lehhessen, mert úgy tudom ez a legeslegutolsó remény a meddõ pároknak. volt inszem meg ilyesmi? mióta próbálkoztok? elõre is köszönöm a válaszokat! sok sikert: zsófi
Én 2 éve júni végén voltam 1. konzin. Utána márciusra jegyeztek elõ lombikra. De gondolom orvos és probléma függõ is. Fogigátló: én is szedtem mindkét lombiknál, jobban be lehet lõni mikor legyen a leszívás, short protokoll része.
Azért nem mennek ilyen gyorsan a dolgok. Én is azt gondoltam, hogy az injekciózásos hónapba ha nem sikerül akkor egybõl lombik. Aztán 1 hónapig fogamzásgátlót kell szednem. Csak nem tudom, hogy minek, mert pco-m van és nem mûködnek a petefészkeim. peeérésem is csak injekciótól volt. És a második vérzés után kezdõdik a stimuláció.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!elvileg nállam nincs baj.páromnak nincs életképes spermája ezért here biopszi lesz.ezért remélem hogy még ebben az évben sikerûl.ugy gondoltam hogy 3.án megbeszéljük a dokival a dolgokat és még aug-ban stimulálnak köv honap leszivás és beültetés.tudom hogy nem igy lesz de jó lenne:)
Mi február közepén voltunk elsõ konzultáción és június 18-án volt a beültetés(sajnos azóta kiderült:sikertelen).Szóval négy hónap, elvileg még belefér ebben az évben, de ez sok mindentõl függ .Sok sikert nektek!Ja, és Kaáli Budapest.
Melyik Kaáliba jelentkeztetek???
Szerintem attól függ, milyen mûtét. Szándékos sterilizáció után szerintem már nem.

Az igaz, hogy az olyan tantárgyakat amit egy évig tanultam csak abból nem érettségizhetek?

Úgy tudom, mert a suliba ezt mondták, hogy (az esetembe biológiáról van szó) legalább 2 évig kellene tanulnom. De ez sajnos nem engedélyezett, de olyat is mondtak, ha legalább egy ember jelentkezik biológia érettségire akkor már nyert ügyem van. Most akkor ez hogy van? Az osztályból 5en jelentkeznénk. Jah és a biologia tanárn? azt mondta h jövöre ad külön órákat nekünk, most akkor a külön óra is 1 évnek számit?

Legjobb válasz: Nem kell okvetlenül két évig tanulni. "Azon tantárgyak közül lehet választani, amelyekbõl az iskola helyi tanterve szerinti kötelezettségeknek eleget tett a jelentkezõ. A tanterv szerinti tanulmányi kötelezettségeknek eleget lehet tenni osztályozóvizsgák letételével is". Az már más kérdés, hogy az alatt az idõ alatt amíg tanulni kellett az iskolában megtanítottak-e mindent ami az érettségire kell. Ezt kétlem, tehát a jelenlegi tudásoddal nem tudnál leérettségizni. Mindenképp kellenének a különórák. Én nem hiszem, hogy lenne jogi akadálya annak, hogy bioszból érettségizz, tekintve hogy teljesítetted az iskola tantervi követelményeit. Esetleg érdeklõdj az oktatási hivatalnál, vagy hasonló helyen. Ott biztosan frankóbb felvilágosítást tudnak adni. (Bár... van már rossz tapasztalatom.)

Nem kell okvetlenül két évig tanulni. "Azon tantárgyak közül lehet választani, amelyekbõl az iskola helyi tanterve szerinti kötelezettségeknek eleget tett a jelentkezõ. A tanterv szerinti tanulmányi kötelezettségeknek eleget lehet tenni osztályozóvizsgák letételével is". Az már más kérdés, hogy az alatt az idõ alatt amíg tanulni kellett az iskolában megtanítottak-e mindent ami az érettségire kell. Ezt kétlem, tehát a jelenlegi tudásoddal nem tudnál leérettségizni. Mindenképp kellenének a különórák. Én nem hiszem, hogy lenne jogi akadálya annak, hogy bioszból érettségizz, tekintve hogy teljesítetted az iskola tantervi követelményeit. Esetleg érdeklõdj az oktatási hivatalnál, vagy hasonló helyen. Ott biztosan frankóbb felvilágosítást tudnak adni. (Bár... van már rossz tapasztalatom.)
A kérdező hozzászólása: köszi :)
Ezt az iskolavezetõségtõl kell megkérdezni, mert iskolánként eltérõ lehet. Egyébként olyan tantárgyakból lehet érettségizni, amit legalább 2 évig tanultál.
...úgy beszélgettek mintha tegnap találkoztatok volna utoljára.
A kérdező hozzászólása: kossz

Igaz az, hogy megéri manapság orosz nyelvet tanulni, mert éveken belül jelentős lesz, vagy ez csak egy, a megvezeheteő emberek körében terjedő, manapság divatos tévhit?

Legjobb válasz: Szerintem az embereknek - már aki szereti a nyelveket - minimum egy olyan nyelvet kellene tanulnia amit nem haszonból hanem kedvtelésbõl tanul. Ma mindent a karrierre tesznek fel, racionálisan kiszámítják mennyi haszon mibõl jön, aztán életük végén jut eszükbe hogy hopp 'talán élni is kellett volna'

Szerintem az embereknek - már aki szereti a nyelveket - minimum egy olyan nyelvet kellene tanulnia amit nem haszonból hanem kedvtelésbõl tanul. Ma mindent a karrierre tesznek fel, racionálisan kiszámítják mennyi haszon mibõl jön, aztán életük végén jut eszükbe hogy hopp 'talán élni is kellett volna'
Úgy bírom az ilyen kérdéseket... Melyik nyelv hasznos? Attól függ ki mivel akar foglalkozni! Az angol a világnyelv, de gondolj már bele, mi a többi legfontosabb nyelv pl az üzleti életben? A francia, német, orosz és talán a spanyol is. Szóval fõleg a világnyelvek. Ettõl hogy lehetne már, még jelentõsebb??? Nem lesz világnyelv mint az angol. Vagy arra vonatkozik a kérdés, hogy oroszo. világhatalom lesz-e? Nem lesz jelentõsebb mint az angol, de hasznos megtanulni annak akit érdekel a nyelv. Már csak azért is mert sokan vannak és tul. képp szláv népekkel vagyunk körülvéve. De ettõl nem lesz jelentõsebb mint ma, hisz már így is világnyelv! azaz nem csak az üzleti életben, de a turizmusban dolgozóknak is hasznos, ráadásul sokan vannak (mint az oroszok). (De ha valaki például Nyugat-Európára szakosodik annak természetesen a német hasznosabb, de a politikában dolgozónak inkább a francia) Én azt mondom nem lesz jelentõs mert már ma is az, tehát döntsön mindenki a szerint hogy mivel szeretne foglalkozni, de leginkább az alapján kellene dönteni hogy mihez húz a szíve és mi tetszik neki, nem pedig hasznosság alapján. Ha valamit az ember szívbõl csinál ahhoz jobban ért és jobban is megy neki. Példa: Ha egy ember csak azért kezd el spanyolul tanulni mert az ma hasznos és sokan beszélik, és magára erõlteti, akkor avval bekorlátozza magát, mert lesznek olyanok akik tényleg szeretik és nem pedig haszonból tanulták, ezért sikeresebbek is benne. Lehet hogy sokkal jobban járna, ha megtanul görögül, ha az tetszik neki, mert hiába jelentéktelenebb a görög nyelv, de ha õ azt szereti és görög érdekeltségû cégeknél akar dolgozni, akkor és szívvel csinálja, akkor lehet hogy 100-szor annyit fog keresni mintha spanyolul tanult volna, sõt kevesebb a görög nyelven beszélõ szakember ezért lehet hogy keresettebb is lesz. Remélem érthetõ amit írtam. Az lényegtelen, hogy Oroszo. holnaptól vasúti nagyhatalom lesz-e vagy sem. Attól még az angol marad a hivatalos "fõ" világnyelv. Ez csak azokat érinti akik a vasútiparhoz kapcsolódó területeken dolgoznak - ami persze befolyással van sok egyéb folyamatra. De a lényeg a lényeg: az orosz nyelv hasznos a jövõben is ahogy eddig, de nem lesz használhatóbb mint az angol
Magyarországon 1948-1990-ig volt ... hm... "jelentõs". Tanultuk is, de nem tudtuk használni, persze nem is akartuk. Manapság a túrizmusban fontos, az orosz túristák mindent ellepnek, az egyiptomi szállodákban csak oroszul van kiírva, hogy ne zajongjanak és ne szemeteljenek... Másnak ugyanis nem jut eszébe. De amúgy tényleg reneszánszát éli az orosz a nyelvtanulók körében, igazán nem értem, hogy miért. Oroszországban nagyon sok milliárdos nem-épp-tisztességes ember van, az õ kedvükért esetleg... (?)
Szerintem az a vonat már elment. Lekéstük sajnos.
A kérdező hozzászólása: Emberek! Az, hogy megkérdezem, hogy érdemes-e oroszul tanulni, nálatok miért jelenti azt, hogy egyedüli idegen nyelvként gondolnám? Ez a harmadik idegen nyelvem.
A kérdező hozzászólása: Mind a németet, mind az oroszt szeretem is egyúttal. Csak hát az orosz bitang nehéz:P
pontosítás - az OTP terjszkedik Ukrajnában és RU-ban, nem vásárolta fel õket senki...

Szerintetek gáz, ha egy fiúnak "baba" arca van és emiatt nem néz ki 16-nak, csak pl 14-nek? És igaz, ha valaki még nem néz ki 16 évesnek az pár év múlva nagyon érett lesz?

Kérlek mindkett?re válaszoljatok!!! Köszönöm!

Legjobb válasz: Nem mintha olyan nagyon nagy különbség lenne egy 14 és egy 16 éves fiu között..Majd ha 30 évesen is tizenévesnek nézel ki, akkor mondhatod, hogy babaarcod van.Amugy sztem nem gáz.

Nem mintha olyan nagyon nagy különbség lenne egy 14 és egy 16 éves fiu között..Majd ha 30 évesen is tizenévesnek nézel ki, akkor mondhatod, hogy babaarcod van.Amugy sztem nem gáz.
Egyáltalán nem gáz...:) örülj neki...én pl.15 éves csajszi vagyok és van mikor 20nak néznek...na ez az ami gáz...:S pedig semmi érdekes nincs rajtam nem festem magam néha vasalom a hajam vagy göndörítem...átlagos ruhát hordok csõszárú farmer top pulcsi deszkás cipõ vagy épp torna cipõ...:S és ha a korodnál kevesebbnek nézel az nem jelenti azt hogy 2 év múlva érett leszel...:) szerintem örülj annak hogy baba arcod van sok csajszi szereti :)
A kérdező hozzászólása: Köszikee! :)
Általában ha valakinek baba arca van az olyan is marad. De ez nem baj, különbözõek vagyunk. Van, akinek pont az tetszik. Egyébiránt még bõven változhat az arcod, felesleges ezzel törõdnöd. Esetleg a továbbiakban majd variálhatsz az arcszõrzettel, hátha sikerül karakteresebbé varázsolni. Amúgy szerintem sincs sok különbség egy 14 és egy 16 éves fiú arca között. Egy 16 és egy 30 éves férfi arca között annál inkább. :) "És igaz, ha valaki még nem néz ki 16 évesnek az pár év múlva nagyon érett lesz?" Jaj ez a sok hülyeség, amit terjesztenek... Arra gondolsz, hogy késõbb hirtelen, sokszorosan érettebb lesz az arcod? :DD Nem.

Az igaz hogyha át akarok menni egyik egyetemről a másikra akkor csak szeptemberben tehetem meg? Mondjuk elkezdem most szeptemberben és félévkor nem mehetek át? Azaz februárba muszály lehúznom egy évet?

Legjobb válasz: Az az utolsó mondatod azért ütött... Elég kevés egyetem engedi az átjárást, és nincsenek univerzális szabályok rá. Elméletileg, ha megengedett az átmenetel, elképzelehtõ, hogy félévkor is lehet.

Az az utolsó mondatod azért ütött... Elég kevés egyetem engedi az átjárást, és nincsenek univerzális szabályok rá. Elméletileg, ha megengedett az átmenetel, elképzelehtõ, hogy félévkor is lehet.
A kérdező hozzászólása: bocs a muszály pontos j :D
És 'februárbaN'... Raádásul nem februárban egy évet, hanem februártól még egy félévet.
A kérdező hozzászólása: bocs gyorsan gépeltem...:D
Még szerencse, hogy mindenre van magyarázat...
A kérdező hozzászólása: na menj a busba bmeg!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!