Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, eddig (108 db)

21 hósom újabban miért nem akar este az ágyában elaludni? Igaz az ágya nem olyan régi 2 hete vettük neki. Nagyon sír, akkor is ha ott vagyok vele, csak a mi ágyunkban héderelne, pedig eddig nem volt gond.

Nagyon örült az új ágynak, de este nem akar ott maradni, állatira sír, és jön vissza a miénkbe, pedig már leragad a szeme...szerintetek hagyjam pár hétig, hogy itt kómázzon be a miénken, és vigyem át úgy, vagy pár napig próbáljak meg kemény lenni(nem nagyon megy az nekem...), és ráparancsolni, hátha....de mi van ha megutálja akkor a helyét, és még rosszabb lesz? Ha meg engedem, hogy nálunk legyen, akkor van hogy még fél10-10 kor is fent van, és csak akkor d?l ki, ami meg nekünk nagyon fárasztó...teljesen tanácstalan vagyok..:-(

Legjobb válasz: Nekünk a rácsos ággyal kezdte ezt csinálni, így átalakítottuk heverõvé, ez már tetszett és szerencsére belefekszik,elõször csak a délutáni alvás ment, de már a 2. este ment õ is a helyére, igaz mellé fekszem a földre és simogatnom kell ameddig elalszik. (eddig egyedül aludt el, nem kellett altatni,végig aludta az éjszakát, kb. õ is 21 hónaposan kezdte az alvás körüli "cirkuszt".) Szerintem hagyd elaludni nálatok, majd vidd át a szobájába, esetleg az is jó ha választ magának alvós játékot, takarót stb. és napközben játszatok olyat, hogy lefektetitek aludni macit.

Nekünk a rácsos ággyal kezdte ezt csinálni, így átalakítottuk heverõvé, ez már tetszett és szerencsére belefekszik, elõször csak a délutáni alvás ment, de már a 2. este ment õ is a helyére, igaz mellé fekszem a földre és simogatnom kell ameddig elalszik. (eddig egyedül aludt el, nem kellett altatni, végig aludta az éjszakát, kb. õ is 21 hónaposan kezdte az alvás körüli "cirkuszt".) Szerintem hagyd elaludni nálatok, majd vidd át a szobájába, esetleg az is jó ha választ magának alvós játékot, takarót stb. és napközben játszatok olyat, hogy lefektetitek aludni macit.
A kérdező hozzászólása: Aha, igen, nekünk is volt a rácsos ágynál már egy ilyen hiszti, míg rá nem jöttem, hogy az a baja, hogynem tud kijönni, akkor kivettük a rácsokat. Ez most egy sima fa ágykeret leesésgátlóval, tehát nincs korlátozva, viszont sokkal nagyobb mint az eddig ágya, és máshová is került ezáltal a szobában, lehet ez ijeszti meg... Nem tudok mit tenni, én ennyire sírni nem hagyom, ez nem olyan hisztféle, hanem olyan félelemszagú sírás, nem akarom magára hagyni a bánatával, de azt sem szeretném, ha átszokna a mi ágyunkba, mert így is róla szól minden napunk reggeltõl késõ estig:-)), legalább az a kis esti 1-2 óránk maradjon meg kettesben... De most is átjött reggel, és itt alszik az én helyemen...:-/ De így reggel nem bánnám, csak este aludjon a helyén...köszi a választ.

Ha szülés közben homeopátiás bogyókat szedek (cimicifuga, caulophyllum, arnica), attól még kérhetem az EDA-t? Mert gondolom azt az erős fájdalmat ezek nem igazán enyhítik majd.

Ugye nem üti egymást a kett??

Legjobb válasz: A fájdalmadat ezek nem enyhítik és nem ütik az edát. Nyugodtan kérhetsz edát a bogyóktól függetlenül (hacsak nem adnak majd más okból).

A fájdalmadat ezek nem enyhítik és nem ütik az edát. Nyugodtan kérhetsz edát a bogyóktól függetlenül (hacsak nem adnak majd más okból).
bocs, a zárójeles rész értelmetlen lett: kaphatsz edát, ha nincs egyéb oka, ami miatt nem adhatnak
dehogy engedik el... amugy ha soha nem dolgozol, ugyan mibol fogsz megelni?
A kérdező hozzászólása: Megnéztem és tényleg elengedik! Kösz a privit ! Van pénzem vagyonom azt majd forgatom abból
Ha vagyonos vagy, akkor minek a hitel?
Mert hitelt vesz fel, ebbõl lesz vagyona, amit feltesz a pirosra és dupláz újra és újra. Õ így hiszi, mivel tudatlan és nincsen tisztában a szerencsejátékkal... Mellesleg már vagy 50 kérdést kiírt errõl, van ahol befektetõket is keres erre a nagy ötletre!


nem
NEM! Attól, hogy kiìrjátok napot 5x a kèrdèst mèg nem lesz megszavazva! :)
Nem egyáltalán nem igaz. Ennyi hülye magyar van, hogy mindent elhisznek. Még a parlament elé sem terjesztették az öltetett nem hogy megszavazták volna.
Csak ne lenne 2 naponta ilyen kérdés...Természetesen nem lesz ilyen!
ÁÁÁÁÁÁ NEM!!NEM IGAZ!!!
A kérdező hozzászólása: jóó hát na, csak kérdeztem nem kell egybõl idegeskedni :D
Szerencsere nem igaz.
Miért kell egybõl letorkolni a másikat? Csak megkérdezte, mert nem tudja. Ha unod a kérdést miért válaszolsz rá?

Ha most derítettem ki, hogy az eddig közösen nevelt gyerek nem az enyém, akkor válás után nem kell tartásdíjat fizetnem, igaz?

A terv: A közös szerzett és most is közös lakás fele az enyém, ahogy kell, a közösen szerzett vagyon fele is és viszlát. Gondolom ha a gyerek nem az enyém, akkor nem kell tartásdíjat fizetni.

Legjobb válasz: Ha bizonyíthatóan nem te vagy a gyerek apja akkor nem.Szóval dns teszt eredménye kell hozzá nem bemondásra vagy hogy te barna hajú vagy õ meg szõke. Utána az anya dolga megkeresni az apát.

Ha bizonyíthatóan nem te vagy a gyerek apja akkor nem.Szóval dns teszt eredménye kell hozzá nem bemondásra vagy hogy te barna hajú vagy õ meg szõke. Utána az anya dolga megkeresni az apát.
"Hacsak nincs valaki, aki vallalna az apasagot, akkor kenytelen leszel...." Miért lenne kénytelen. Senkit sem kötelezhetnek más gyerekének a tartására.
Ne beszéljetek már hülyeséget, az eredi apa jelöltett nem a kérdezõnek kell felmutatni hanem az anyának. Igenis indíthat apasági per megdöntésére kérelmet. Keres egy ügyvédet. Attól meg, hogy nem fizet gyerektartást más gyerekére attól még szeretheti és látogathatja.
Nem kell.ha kiderül hogy nem a tied nem kell. Ha a nõ átvert az nema te hibád. Neki kell megtalàlni az igazi apát.
Igaz hogy nem tehet róla a gyerek, de az apa sem. Én sem nevelném más gyerekét!
Nem kell. De a gyereknek hihetetlen trauma lesz, ha neki is viszlátot intesz. Õ nem tehet semmirõl, ellenben nyilván apjaként szeret. Kérlek, csak egy pillanatra gondolj bele: a feleséged vert át, nem õ.
Bocsanat, de ez nem ugy mukodik, hogy hopp, nem az en gyerekem, nem gondoskodok rola tobbet. Apasag megdontese iranti pert kell inditani, amit csak akkor inditanak el, ha van apajelolt, mivel a gyereknek nem erdeke az, hogy apa nekul nojjon fel. Igy ha nincs apa jelolt, hiaba indit pert a kerdezo. mellesleg mit jelent az, hogy "most deritettem ki"?
Hacsak nincs valaki, aki vallalna az apasagot, akkor kenytelen leszel....
Miért nem szereted a gyereket? Nem akarod vele tartani a kapcsolatot? Csak mert szegény nem tehet semmirõl. Megint egy ártatlan gyerek szívja meg a szülei hülyeségét...
Ez jogi kérdés, a procedúrába a gyámügy is mérlegel, ezért nem egyértelmû a válasz. Mint a berakott példából láthatod 6 éves gyereknél is sikerült már elérni a bejegyzés törlését. 2 éves gyereknél ez könnyebb lehet. El kell indítani ügyvéddel az eljárást és párhuzamosan tájékozódni más országok jogi környezetérõl. Nincs itt sok jogász és eu szakirányú jogász (én sem vagyok az).
A kérdező hozzászólása: Végigolvasva az utolsó 20 választ, nem tudtam értelmezni, hogy végül is mit szûrtetek le, mi a végsõ megállapítása a válaszolók táborának. (Elmehetek-e a procedúrák után csak úgy, vagy kénytelen leszek felszívódni, hogy ne érjenek utol.) Fenntartom, hogyha bármire is köteleznének, akkor simán lelépnék az országból (nincs akit/amit hátrahagynék). Felõlem lehet ezután is beírva a "nagykönyvbe", hogy én vagyok az apja, ha ez nem jár semmilyen kötelezettséggel a részemrõl. Nehéz elmondani, mit érzek, nem is nagyon erõlködnék vele. Pár hete még remek volt minden, most már semmi sem az. Csak az újrakezdésen jár az eszem és hogy még nincs veszve minden, hiszen kiléphetek és bõven lehet még vér szerinti családom. A gyereket nem hibáztatom, õ is csak áldozat, de nem fogom azért tönkre tenni az életem (=csöndben nevelni tovább, mintha semmirõl sem tudnék), hogy talán egyszer lehessen egy saját gyerekem is attól a nõtõl, aki egyszer már átvert.
A folytatást pár hónapig ha tudod írjad majd meg! Sokat tanulhatunk ebbõl mindannyian.
Utolsó szerintem meg ha az anya csak akkor engedi tartani a gyerekkel a kapcsolatot ha gyerektartást fizet akkor az sem a kérdezõ hibája, hanem a nõ szégyene.
Hát elég szomorú történet ez. Tudom, nincs szükséged az érzelmi blablablára, de én is kíváncsi vagyok arra, amit az egyik válaszoló kérdezett. Ott az a pici gyerek, akit két évig neveltél, szerettél, törõdtél vele. Szörnyû, amit a feleséged tett, az tény. De arra lennék kíváncsi, hogy ez a történet mennyit változtatott az érzelmeiden a kisgyerek irányába? Tényleg meg tudod tenni, hogy soha többé rá se nézz? :/ Nem ítélkezek, félre értés ne essék, hiszen a Te életed, csupán érdeklõdöm. Tudom, nõket nem igen fenyeget ilyen veszély, bár extrém esetben azért elõfordulhat. Nagyon-nagyon ritka, de a kórházban például elcserélhetnek gyereket, amire vagy soha, vagy csak évek múltán derül fény. Persze nyilván nem mindennapos, ez kifejezetten extrém eset. 23/N
Egyre gyakrabban fordul elõ, hogy a perben álló felek magánklinikán elvégeztetik a DNS-vizsgálatot, majd annak eredményét a bíróságon, esetleg gyámhatóságon is fel akarják használni. Ez a lelet azonban – bár bizonyítékként beterjeszthetõ – szakértõi véleményként jogi eljárásban nem használható. ****Kaiser Klára elmesélte, hogy volt olyan eset a praxisában, amikor egy megromlott élettársi kapcsolat után a férfi édesanyja kezdeményezte az apaság felülvizsgálatát. Magánúton DNS-vizsgálatot végeztetett, s mivel ez alátámasztotta kételyeit, fiával pert indítottak. A bíróság által elrendelt hivatalos vérvizsgálat is megerõsítette, hogy nem a férfi az apja az akkor már hatéves gyermeknek. ***** Az ilyen ügyek értelemszerûen sokszor nehezen feldolgozható helyzeteket teremtenek az érintettek számára. Ennél a bizonyos esetnél három ember szenvedett súlyos lelki sérüléseket, s az anya a mai napig a kiskorú elleni támadásnak érzi, ami történt – hangsúlyozta a szakember. :DDDDDD Mint mondta, a gyermekeknek joguk van megtudni, hogy kik a vér szerinti szüleik, a társadalmi konvenciók azonban nem a genetikai hátteret, hanem a státust helyezik elõtérbe. Az tehát a fontos, hogy rendezett legyen a családi jogállás, s az anyakönyvben szerepeljen az apa és az anya neve. Vérvizsgálat az apasági perekben Egyes statisztikák szerint a gyerekek tíz-tizenöt százaléka nem a férjtõl származik Gyõr Ágnes 2010. augusztus 06
Jelen esetben mivel most jutott a tudomására az, hogy nem õ volt az apa (és a félrelépésre utaló jeleket amik most derültek ki is érdemes behazudnia) a válás mellett érdemes ezt elindítani (ügyvéd megmondja pontosan). Ha stabil a házasság akkor nem érdeke a gyereknek a vizsgálat.
Lelépni biztosan rossz ötlet.
Hello Kérdezö, Ha én lennék a helyedben, most valami iszonyat düh munkálna bennem... Szóval, apaságról le lehet mondani, hogy hol kell ezt megtenni, nem tudom. Hiába töltöttél el már 2 évet az életedböl a picivel, ne csinálj ebböl lelki kérdést, nem a tied. Gyerköc még igen apró, az anyja majd megmagyarázza késöbb a szitut neki, de ne feledd ahogy telik az idö egyre "értelmesebb" lesz a gyermek, és nehezebb lesz otthagynod. Indítsd el a válást, az indok egyértelmü, hirdessétek meg a lakást, adjátok el minél hamarabb, ha kell áron alul is. Lényeg, minél hamarabb szakadjatok szét, mert ha belekezdtek egy hosszú pereskedös tökölésbe, akkor rámész emberileg is, amit nem érdemelsz meg.
Lemondani nem lehet apaságról.
Menj el ügyvédhez, majd felvilágosít. Ha van pénz DNS tesztre, akkor lesz pénz ügyvédre is. Valószínûleg egyébként esélytelenül indulsz, már elkéstél vele. Persze majd az ügyvéded jobban felvilágosít errõl. Azért nincs esélyed szerintem, mert a perindítási határidõ ez esetben rendkívül szigorú. A határidõ attól a naptól számított egy év, amikor a gyermek születésérõl tudomást szereztél.
A nõ félrelépett, ebben õ a hibás. A férfi azért egyáltalán nem felelõs. A nõ hagyja el, ha ekkora gond van. más gyerekét neveltetni hatalmas aljasság.
Menj el ügyvédhez, majd felvilágosít. Ha van pénz DNS tesztre, akkor lesz pénz ügyvédre is. Valószínûleg egyébként esélytelenül indulsz, már elkéstél vele. Persze majd az ügyvéded jobban felvilágosít errõl. Azért nincs esélyed szerintem, mert a perindítási határidõ ez esetben rendkívül szigorú. A határidõ attól a naptól számított egy év, amikor a gyermek születésérõl tudomást szereztél. - Ez hazugság, ez már ki volt vesézve! Most jutott egy értesülés tudomására, megtévesztették, el fogják indítani az eljárást. Az egy év is határidõ, de a gyermek 3 éves kora is. Elõtte el fogja ezt indítani a férj. mint láthattuk 6 éves gyereknél is sikerülhet.
"A határidõ attól a naptól számított egy év, amikor a gyermek születésérõl tudomást szereztél." A mondatodban szerepel a lényeg amikor a tudomására jut a születéstõl. Ha 2 évesen ha 5 ha 10 évesen jut tudomására onnan indul az egy év. Kérdezõnek pár napja jutott a tudomásra, így bõven belefér.
A kérdezõ rég tud a gyerekrõl, rá ez lehet érvényes: ****** (4) Az a jogosult, aki a megtámadás alapjául szolgáló tényrõl a rá megállapított határidõ kezdete után szerzett tudomást, a tudomásszerzéstõl számított egy év alatt támadhatja meg az apaság vélelmét. ******
Nem a gyerekrõl kell tudnia hanem, hogy nem az övé. Beszéltek itt már össze vissza még jó, hogy tudja hogy van/volt gyereke. Nem azt kell bizonyítani, hogy él a gyerek akit eddig nevelt hanem hogy õt megtévesztették és az nem a vér szerinti gyereke. 2013.09.10-én tudomásra jutott, hogy a gyerek nem az övé akkor 2014 09.10.-ig van határideje bíróságra fordulni.
Tanulj meg magyarul írni!
"az apai elismerõ nyilatkozatot tévedés, megtévesztés" Jelen kérdésre ez egyértelmûen igaz, megtévesztés volt a nõ részérõl, hogy a kérdezõ gyereke.
Gyerek nem a levegõ lógna hanem az anya apját írnák be, vagy üresen hagynák az apa nevét amíg az anya meg nem találja, pont mint amikor nem ismeri el az apa a gyereket.
Én biztos nem tûnnek el a helyedben. Egyrészt akkor mindenki szemében te lennél a szemét miközben téged vertek át, másrészt örökölni akkor is fog utánad. Mindenképp keres egy jó ügyvédet és derüljön ki az igazság.
Nos, a birosag az altalad vegeztetett dns tesztet nem fogja elfogadni, nekik hivatalos kell. Anyuka tudja mar hogy mi a helyzet? Hazasok voltatok vagy csak apasagi van?
A kérdező hozzászólása: 11: Nem most tûnnék el és nem úgy, ahogy gondolod. Miután lezárult a válás és az apasági per, a vagyonelosztás, elmennék és máshol új életet kezdenék, tiszta lappal. Így értettem. Plusz nem sokan gondolnák, hogy szemét vagyok, mert nincs kinek ilyet gondolnia. 12: Oké, akkor csináltatok a bíróságnak még egyet akár saját pénzen is megint. A feleségem nem tudja mi a helyzet. 3 éve vagyunk házasok, a gyerek ugye 2 éves.
A bíróság kötelezni fogja DNS tesztre de ha igazad van akkor nem neked hanem neki a vesztes félnek kell kifizetni, szóval az miatt sincs miért aggódnod.
Az a helyzet, hogy megértelek, bár korábbi kommentembõl, úgy tûnhet, hogy nem. Ettõl függetlenül, biztos vagy benne, hogy mindent hátra szeretnél hagyni? NEm fog hiányozni a gyerek? Mert ha ezt végigcsinálod, nem láthatod többé az ziher. Az anyja nem fogja hagyni. És igen, te vagy a második legvétlenebb az ügyben, ez nagyon szomorú. És jogosan vagy dühös, én se látnék a pipától a helyedben. Te tudod, tényleg hátra tudod-e hagyni azt a gyereket, akit pelenkáztál, akinek gügyögtél, akit szerettél. Egész addig, amíg az agyad le nem blokkolta ezt a dolgot racionális indokok iatt. Ennyire egyszerû lenne? Mától nem a gyerekem? Simán álek nélküle tovább? Csak azért kérdezem ezeket, mert tényleg érdekel ennek a lelki háttere.
Nem vagy köteles elvállalni más gyerekét, és nem vagy köteles gyerektartást fizetni, ha igazoltan nem te vagy a gyerek apja, még akkor se, ha nincs apajelölt. Szóval nem kell bújdosni, vagy ilyesmi :) Amúgy az a bizonyos 20% gyerektartás, amit említettél, csak átlag fizetésnél mûködik. Ha átlagon felüli a fizu, akkor megállapítanak egy fix összeget, ami reálisan kellhet egy gyerek neveléséhez. Szóval olyan 20-25 ezer forintnál nem szokott több lenni.
Maximálisan megértelek Kérdezõ. És ha bíróságon tisztázódik, hogy nem Te vagy az apa, akkor nyugodt lehetsz, nem fognak tartásdíj fizetésre kötelezni. Úgy hogy klasszikus értelemben nem kell eltûnnöd csak azért külföldre, hogy ne tudjanak a fizetésedbõl vonni. Megint más kérdés, hogy ha a válás után amúgy is kimész, de tényleg érthetõ, hogy a család életébõl el akarsz tûnni. Nõként sosem fogom megtudni, hogy milyen érzés egy ilyen átverésre rádöbbenni és csalódni, de érthetõ a reakciód. Ne legyen azért bûntudatod, mert más gyerekét nem neveled tovább. Aki ebben hibás, az a kedves nejed, õ tartozik számadással a gyerek felé, amit tett. Vajon a gyerek igazi apja sejti, hogy a gyerek az övé?
Hála az égnek ma már ennyire fejlett a tudomány! 5-30%-a a gyerekeknek nem azé aki õket neveli, és ezt most fillérekért kideríthetjük. Legyen külön bankszámlád (ha teheted külföldön), ne kérj csak e-mail értesítést. Válás közben jól jöhet.
kár volt lepontozni 71%-os válaszolót, mert igaza van... a gyereknek jelenleg jogilag a kérdezõ az apja, (apasági vélelem, anyakönyv blabla...), pert az apasági vélelem megdöntésére bizony meg kell indítani, és ehhez nem ártana a biológiai apa sem ;)
Az, hogy a pert meg kell indítani teljesen egyértelmû, de ahhoz nem kell a biológia apa azt nem jól írta. Másrészt meg ha kellene is behazudik valakit/valakiket az ex életébõl aztán vagy lesül a képérõl a nõnek a bõr vagy megmondja az igazat. Másrészt pedig perköltség a nõt terheli, szóval neki baromira nem mindegy, hogy a 20-dik apa lesz az apa van a 2-dik.
Apasagi védelem megdontese iránti pert gyamhatosagi engedéllyel lehet csak indítani. A gyamhivatal pedig mindig a gyerek érdeket nézi. A gyereknek az nem érdeke, hogy ne legyen apja. Márpedig ha a kérdezõ ki akar lepni ebbõl a szerepbol es azt szeretne, hogy ne legyen semmi koze a gyerekhez, akkor a apai státusz hivatalosan is üres lenne. Ilyen pedig nincs.
Utolsó te kevered az örökbefogadással. Ilyen alapon akkor válni sem lehetne.
21 még auzt sem tudod, hogy az nem "Apasagi védelem megdontese" hanem apasági vélelem megdöntése :D
21-es Gyerek érdeke, hogy anya apa együtt éljen és normális családban nõjön fel, ne mostoha szülõkkel akkor válni sem lehet?
Bocsi, Szotarprogram van az eszközön es néha ugy gondolja, hogy jobb az o változata. :D Apasagi velelem, nem védelem, nyilván. Es nem, nem keverem az örökbefogadással. Se mi koze a váláshoz amúgy. Nem ugy értendõ az apa nélküliség, hogy nem tartanak kapcsolatot, hanem ugy, hogy a gyerek csak ugy " lógna a levegõben" hiszen aki jelenleg az apja, lemondana róla es nincs aki legalább hivatalosan átvenné a helyet. Ez pont ugyanúgy nem fog mûködni a bíróságon, mintha a spermadonor tol lombikkal született gyerek hivatalos apja menne perre, mondván nem o a gyerek apja . De igen, amig mas el nem ismeri magáénak, addig ez van, bármilyen rosszul esik is.
Megtámadhatja, csak ezt nem minden ügyvéd értelmezi így. Ha a válással együtt adja be, akkor a tartásdíj megállapítását felfüggesztik a dns-tesztig. Senkit sem lehet kötelezni zabigyerek nevelésére. Általában azzal hülyítik az "apákat" hogy a gyerek érdeke miatt nem tudnak mit tenni. Legrosszabb esetben ki kell vándorolni normálisabb szabályozású országba.
A kérdező hozzászólása: Teszt van, most csináltattam. Még nem tudja senki. A gyerek 2 éves. Ha mégis fizetnem kellene, akkor ha eltûnök és nincs gyerektartás, igaz? Más gyerekét nem fogom támogatni (lejjebb leírom miért). Elég jó munkám van, ami külföldön is igen kapós. Ha kimegyek Németországba, Ausztriába, eltûnhetek a szem elõl és nem kell tartást fizetni, igaz? Vagy az EU-n kívülre kellene menni? Nem kicsi fizetésem van, amibõl ha vonnának 20%-ot, az nominálisan igen sok pénz lenne. (Nem arról van szó, hogy nem élnék meg utána, hanem hogy: ) Ami erõforrásomat nem költeném más gyerekére. (Vagy ha valaki válaszoló szerint kellene, az helyettem is fizetheti a 20%-ot, mert pont annyira az õ gyereke is, mint az enyém.) A válással, apasági perrel nem lesz gond. Csak menjenek le minél gyorsabban. Ezeknek a köröknek a lefutásával semmi bajom és nyugodtan szánok rájuk kellõ idõt, hogy véget érhessen ez az egész. 3: De, de nem az enyém. Gyereket szerettem volna és nincs gyerekem jelenleg, pedig azt hittem, hogy van. Nincs utódom. Nincs leszármazottam. Nem tudom érthetõbben mondani. Viszont szeretnék még ebben az életben és azt is tudom, hogy nem ettõl a nõtõl, aki átvert és megcsalt, hanem egy másiktól (akit még nem ismertem meg). Nem nekem kell gondolnom most valaki más gyerekére, hanem ha már kakukkfiókát kaptam a fészkembe, akkor ha megtudtam, továbbállok. Egy nõ nem tudja milyen más gyerekét felnevelni, mert õ mindig biztos lehet a saját anyaságában. De ha férfi vagy, azt is elnézem, mert amíg meg nem tudtam, az én fejemben is az élt, hogy "én biztos soha nem hagynám el más gyerekét, nem vagyok olyan szívtelen". Na, hát amikor a valóság arcon csap, az nem ilyen. Lehet beszélni, jogról, erkölcsrõl, humanizmusról, stb-rõl, de ezek mind kitalált dolgok, amik a természetben nem léteznek. Gyerekeket szeretnék, akik az enyémek és ezen dolgozni. Nem arról van szó, hogy én dugtam félre és zabigyerekem van, akit nem támogatnék, miközben a saját vérem, hanem hogy eddig egy olyan gyerek életét támogattam, aki nem a saját vérem. 7: Elmentünk a kicsivel DNS-tesztre. Ha kell, akkor csináltatok egy még aktuálisabbat is a bíróságnak. Nem egyik pillanatról a másikra akarok kiugrani az egészbõl, hanem minél hamarabb, heteken, hónapokon belül. Nézzük egy család helyzetét: Mi van, ha a férj csal? A családdal semmi. Ha sosem derül ki, nem okoz semmilyen kárt a családon belül senkinek. Mi van, ha a feleség csal? A családdal semmi. HA a nõ nem szüli be a családba más gyerekét. Egy férfit tudatlanul is más gyerekét neveli. Mi van akkor ha van, vagy nincs apajelölt? Nem én vagyok a biológiai apa. Mindent meg fogok tenni, hogy ne kelljen egy olyan nõ gyerekét nevelnem. Nem én [email protected]@szok ki a gyerekkel, azt már megtette korábban a feleségem, amikor eldöntötte hogy mással fekszik le és eldöntötte az apja, amikor megcsinálta a gyereket. Nehogy már pont a második legvétlenebb ember (én) ne szállhasson ki büntetlenül ebbõl a négyesbõl (igazi apa-anya-én-gyerek).

Van valami képernyő felvevő progi win 98 ra? 1et találtam eddig de nem az igazi az

Legjobb válasz: Erõforrás is kevés lesz, ha win 98. Amúgy egy régi fraps futna.

Erõforrás is kevés lesz, ha win 98. Amúgy egy régi fraps futna.
A kérdező hozzászólása: Elég erõs gép ez. Nem kell félteni
Ha erõs lenne, akkor nem Win98 döcögne rajta, hanem mondjuk win7, vagy is gyenge lesz a géped egy realtime rögzítéshez, hidd el...
A kérdező hozzászólása: Erõs ez csak az xp nem megy el. 144mhz es Intel mmx processzor 2mb GPU 48mb ram
48 megás gpu nincs nem tudsz vele videót felvenni
A kérdező hozzászólása: Olvassad el ismét... Vagy leírom újra 2mb videókártya. 48mb ram (16+32 csak hogy ne gondolj fekete mágiára) 144mhz intel mmx processzor
Attól ezzel még nem tudsz képernyõt felvenni, egy p4est is kifektet.
A kérdező hozzászólása: Találtam 1et és FELVESZI.... Bocs...
Semmi baj, nem haragszom.

Igaz az, hogy a Tömő utcai szemklinika megszűnt? Hová kell akkor menni annak, aki eddig oda járt?

Legjobb válasz: igen? én nem hallottam róla... nemáá':S amúgy van klinika a mária utcában és a klinikákon is, de ez akkor is ratyi:S

igen? én nem hallottam róla... nemáá':S amúgy van klinika a mária utcában és a klinikákon is, de ez akkor is ratyi:S

Mi olyan nagy szám Prágában? Még nem voltam ott, de nagyon sokan áradoznak róla. Az eddig gyűjtött infókból nekem az a benyomásom, hogy olyan, mint Budapest, csak sokkal lerobbantabb és kommunistább. Ez igaz?

Legjobb válasz: Prágában az óváros ami nagyon szép. Viszonylag kis területen, nagyon sûrûn találod a szebbnél szebb mûemlékeket, épületeket. Érdemes elmenni és megnézni, ha teheted, feltétlenül menj el! Pedro

Prágában az óváros ami nagyon szép. Viszonylag kis területen, nagyon sûrûn találod a szebbnél szebb mûemlékeket, épületeket. Érdemes elmenni és megnézni, ha teheted, feltétlenül menj el! Pedro
Ha a mérlegelésed szempontja az, mi "kommunistább" (ami egyébként turista szemmel értelmezhetetlen), akkor nem menj. Lehet, hogy téged valóban nem érdekelnek csodálatos épületek, szép terek, más alkotások például múzeumokban. Ha így van, ne menj oda. Firenzébe, Velencébe, Cordobába, Sevillába, Westminsterbe és még egy csomó helyre szintén ne menj, mert oda is ezekért érdemes elmenni.
Szerintem egyáltalán nincs a turisztikailag értékes résznek szocreál hangulata. A lakótelepeknek igen, de oda max. olcsó szállásért mész. Prága amúgy egy szerintem Budapestnél valamivel jobban mûködõ és rendezettebb város, rengeteg látnivalóval és a világ legeslegjobb söreivel. Nem véletlenül voltam már vagy nyolcszor.
Éppen azt szokták mondani, hogy hasonló városok, de Budapest a lepukkantabb. Én a hasonlóságot viszont csak a fekvésében látom, az építészete különbözik egymástól, maximum a lakótelepek hasonlítanak. Pl. a prágai óváros középkori hangulatú, míg a budapesti monarchia-korabeli. Ilyen széles sugárutak, körutak, egyenes utcák, tervezett városszerkezet nem található Prágában.
Egyszer utazz el, és megtudod.
A földrajztanárom is azt mondta, hogy kb. olyan, mint Budapest és szép hely. Nem tudom, mennyire lerobbant, de mindkét városban vannak ilyen helyek: Régi gyártelepek, putritelepek, elhanyagolt épületek.
Hát nagyon rossz helyrõl gyûjtötted azokat az infókat. Messze nem olyan mint BP. Prága egy gyönyörû, hangulatos, minden évszakban varázslatos város. És messze nem olyan lerobbant mint a mocskos, koszos, undorító budapest. menj el és majd meglátod a különbséget.
Mivel Budapest is elég "nagy szám" (én is ott élek, és ennek ellenére így gondolom), és gyönyörû város, ha Prágát hozzá hasonlítják, akkor az is biztosan nagyon szép, és érdemes megnézni. Arról nem tudok, hogy Prága lerobbantabb lenne, de az biztos, hogy kisebb és valamivel olcsóbb is.
Van benne valami, de ennél bonyolultabb is lehet, és egyszerûbb is. :D
Egészséges férfiember mindenkit meg akar dugni mindig. Kivétel ha szerelmes :)
Személyiség függõ
Belõlem annó ezt egyáltalán nem ez váltotta ki, hanem hogy tetszettem egy nagyon helyes srácnak, és gondoltam kipróbálom kiket tudnék még meghódítani. Bár én sok sráccal nem feküdtem le, inkább csak hódítottam jobbra-balra. És mikor egy srác akivel elvileg járni kezdtünk átvert, és nagyot csalódtam a pasikban, pont, hogy senkivel nem akartam utána szóba állni, nemhogy kavarni... Persze ez is lehet ok, de nem feltétlenül.
Ez hülyeség szerintem.
Minden lányt? Nem. Csak a jobbakat. Nálam nem volt ilyen ok, hogy csalódtam az elõzõ barátnõmben, mert addig nem volt (fogadásból szedtem föl az elsõt). Miután elkezdtem, egyszerûen olyan jót tett az önbizalmamnak, hogy nagyjából 3 évig nem tudtam leállni. Aztán szerencsére "kiszálltam", és rájöttem, hogy ennél lehet többet is.
Eördögh Dániel :)
A kérdező hozzászólása: Fb-n úgy van h Dániel Iksz. De így is megtaláltam köszönöm :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!