Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, császár után, természetesen (3 db)

Igaz az, hogyha császár után, természetesen szülsz, akkor szülés után egy egészségügyi kaparást végeznek?

ezt hallotam csak kiváncsi lennék?

Legjobb válasz: Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.

Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.
Én is császár után természetes úton szültem, de nem volt semmilyen kaparás sem altatás. De ennek, hogy a második szülés természetes úton zajlik le nagyon kicsi az esélye. Nagyon kevés orvos vállalja a kockázatot.

Az igaz, hogyha császár után sikerül természetes úton szülni, akkor nem kérhetsz fájdalomcsillapítást?

9 hónapja született a fiam,császárral.

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam... De én fájdalomcsillapító nélkül szültem -gond nélkül. Nem hiányzott:-)

Én még ilyenrõl nem hallottam... De én fájdalomcsillapító nélkül szültem -gond nélkül. Nem hiányzott:-)
Én is császárral szültem az elsõt, de a másodikat is azzal fogom sajnos a kórelõzmények miatt. De amúgy szerintem ez badarság, hogy nem kérhetsz fájdalomcsillapítót, bár szerintem teljesen felesleges. A természet mindent megold:)
szia nekem a doki mondta h nem lehet úgy, mint egyébként.. vagyis epidurál kizárva, sõt inkább semmi max, séta, relax, esetleg homeopátia... ugyanez érvényes fájáserõsítésre is.oxytocin is kilõve.. merthogy a heg az fix, nem tágul, nem húzódik, és figyelniük kell minden fájadalomra, vagyis neked, h ha valami nem olyan mint kellene, h be tudjanak avatkozni nehogy repedjen én 16hónapja szültem császárral, most 22hetes pocilakóm van, és mikor megkérdeztem, dokim ezt mondta..
nem nagyon lehet, mert a seb kinyílhat, aminek jellegzetes tünete van, de ha érzéstelenítve vagy, akkor nem érzed és közben szép csendben elvérzel, én 14 hónapja szülten császárral és 8 hónap múlva megint fogok, én újra a mûtétet választom, mert nem bírnám ki segítség nélkül, amúgy meg nagyon nagy a valószínûsége, hogy amúgy is az lesz, szóval inkább így is indulok neki és nem kínlódok feleslegesen, hogy a végén úgyis ez legyen az eredménye.
A kérdező hozzászólása: Én nagyon szeretném kikerülni a császárt, de a végeredmény a lényeg!:) Köszi lányok!

Azt hallottam, hogy akinek a szeme rossz (4 dioptria felett), nem szülhet természetes úton, csak császárral. Az én szemem, 5 és 5, 5 dioptriás. Igaz ez?

Legjobb válasz: Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.

Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.
Nekem -6.5 ös a szemem, elmentem szemészhez, és nem ellenezte a hüvelyi szülést, mert a szemfenék és a retina rendben volt.Elmondta, hogy szülés utáni napokban figyelni kell, hogy nem szúr e szemem, nem látok e homályosan, mert ha igen, azonnal szemészhez kell menni.Kontaktlencsében szültem, semmi gond nem volt.
szia! az én szemem -5-ös és hüvelyi úton szültem (kontaktlencsével) nekem a nõgyógyász mondta, hogy lehet így.
-7, 5 dioptriás szemmel én is hüvelyi úton szültem Minden rendben volt, pedig egy 4100 g-os babát kellett kinyomnom. A szemész szakvéleménye a döntõ.
Én is úgy halottam.
A barátnõm is császárral szült, 4en felül volt a dioptriája. a szakvélemény a lényeg a szemdokitól. az mit mond.
Én úgy tudom, hogy ennek ellenére bizonyos esetekben lehet hüvelyi úton szülni, ha az orvos jóvágyja. Egyébként a császár is természetes szülés, csak nem vaginális. Császáros anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Legközelebb mindenféleképpen megbeszélem az orvosommal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!