Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, császár után, (6 db)

Az igaz, hogyha császár után sikerül természetes úton szülni, akkor nem kérhetsz fájdalomcsillapítást?

9 hónapja született a fiam,császárral.

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam... De én fájdalomcsillapító nélkül szültem -gond nélkül. Nem hiányzott:-)

Én még ilyenrõl nem hallottam... De én fájdalomcsillapító nélkül szültem -gond nélkül. Nem hiányzott:-)
Én is császárral szültem az elsõt, de a másodikat is azzal fogom sajnos a kórelõzmények miatt. De amúgy szerintem ez badarság, hogy nem kérhetsz fájdalomcsillapítót, bár szerintem teljesen felesleges. A természet mindent megold:)
szia nekem a doki mondta h nem lehet úgy, mint egyébként.. vagyis epidurál kizárva, sõt inkább semmi max, séta, relax, esetleg homeopátia... ugyanez érvényes fájáserõsítésre is.oxytocin is kilõve.. merthogy a heg az fix, nem tágul, nem húzódik, és figyelniük kell minden fájadalomra, vagyis neked, h ha valami nem olyan mint kellene, h be tudjanak avatkozni nehogy repedjen én 16hónapja szültem császárral, most 22hetes pocilakóm van, és mikor megkérdeztem, dokim ezt mondta..
nem nagyon lehet, mert a seb kinyílhat, aminek jellegzetes tünete van, de ha érzéstelenítve vagy, akkor nem érzed és közben szép csendben elvérzel, én 14 hónapja szülten császárral és 8 hónap múlva megint fogok, én újra a mûtétet választom, mert nem bírnám ki segítség nélkül, amúgy meg nagyon nagy a valószínûsége, hogy amúgy is az lesz, szóval inkább így is indulok neki és nem kínlódok feleslegesen, hogy a végén úgyis ez legyen az eredménye.
A kérdező hozzászólása: Én nagyon szeretném kikerülni a császárt, de a végeredmény a lényeg!:) Köszi lányok!

Igaz, hogy a császár után az gyógyul könnyeben, aki előtte vajúdott?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem,mûtét után pár órával ültem,a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni,nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!

Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem, mûtét után pár órával ültem, a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni, nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!
Szia! Engem is hosszantiban vágtak életmentés érdekében. 12 óra múlva felálltam, hogy kivegyék a katétert és besétáltam a szobába. Durva volt, de a katétertelenségért bármit! :) Felkelni nagyon fájt, de sokat segített az ágy melletti kis sámli, mert így könnyebb volt letenni a lábam a magas ágyról. Mindenkinek ajánlom!! Mozogni kell, próbálkozni és pozitívan állni a dolgokhoz. Arnica Montanak homeos bogyó is segíti a gyógyulást.
13 órát vajúdtam én is, romló szívhang miatt császároztak.Ez volt este 9-kor, reggel fél 6-kor keltettek minket fürdeni, mert 6-ra hozták a babákat!Nagyon-nagyon fájt a seb, de muszáj volt felkelnem.Délutánra már ültem, le se feküdtem, mert utáltam felkelni, ki-be járkáltam az erkélyre (augusztusban).5 nap után hazaengedtek, másnap mentem az anyakönyvi kivonatért, utána meg varratszedésre.Itthon is már jól elvoltam.Szóval hiszek abban, h aki nem hagyja el magát, az gyorsabban gyógyul. Volt egy ismim, aki két napig csak feküdt, annyira fájt a sebe, sokkal késõbb kezdett el mozogni, és késõbb is gyógyult a sebe! Ja, és közepesen viziló voltam, mint egy kedves hozzászóló jellemezte egyes kismamákat....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok hasznos választ!
Elõzõ vagyok. Én még hozzátenném, hogy köldökig vágtak hosszában. Hát, ülni nem volt kellemes, mert a seb szétfelé akart húzódni. Varratot 7 nap után szedtek, szépen gyógyult, alig látható a helye. Hazamenetel másnapján mentem bevásárolni, papírokat intézni..
Sziasztok! Úgy érzem, erre nekem is reagálnom kell.....tudni kell, hogy én egy HÁJAS, plöttedt hasizommal rendelkezõ (mit mondjak..vízibálna) voltam mikor császároztak. Nem kevés, 135 kg-mal kerültem be, és semmi vajúdás nélkül császároztak, altatásban, toxémia miatt. Este mûtöttek, másnap reggel keltem fel egyedül, zuhanyoztam, lementem a földszintre telefonálni, persze 2 csõ lógott belõlem. És tejem is volt, másnap már szoptatta. Tehát az sem igaz, hogy a császár után nem tudnak sokáig szoptatni..Akarat és alkat kérdése. Egy "hájas " anyuka:-))
Én sem vajúdtam, programozott császár volt. Az utolsó hónapokban lassan, de biztosan toxémiás lettem így képtelen voltam különösebben mozogni, maradt rajtam 10 kiló felesleg így a végére, kvázi "hájas" csoportba tartozom. De már a mûtét napján délután egyedül másztam fel-le a 80 cm magas kórházi ágyra a gyerekkel a karomban, szinte semmit nem pihentem, négy nap múlva alig fájt. A vágástól függ szerintem is, és egy picit az akarat függvénye is.
Én nem vajúdtam egy percet sem. 31. héten szültem és a szülést követõ 5. napon már nem volt semmi bajom. Mások csak néztek hogy én tényleg 5 napja szültem.?
Nem a háj mennyiségérõl beszéltem, hogy attól bármi függ, hanem arról, hogy egy hájas puhány malac (rengeteg vizilóméretû terhes nõ van) az elsõ 48 órában megmozdulni sem fog, mert eleve elõtte sem mozgott. Aki addig sem sportolt, nem a szülés után fogja elkezdeni. Amúgy normális kórházban fel kell kelni.
Szerintem is inkább egyénfüggõ a dolog. Én is 12 órát vajúdtam és úgy lettem császáros. Én sem hagytam el magam, de nem gondolom így utólag, hogy olyan gyorsan gyógyultam volna. Mondjuk nálam ebben szerintem az is számított, hogy szülés elõtt 2 nappal még dolgoztam, a terhesség alatt nem nagyon pihentem és tulajdonképpen fáradtam menni szülni is. Az elsõ pár nap szülés után azzal telt, hogy csak feküdtem a kórházban és örültem, hogy túl vagyok rajta. Legközelebbi szülés elõtt biztos kipihenem magam :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az orvos azt mondta, hogy egyéntõl függ a gyógyulás, fõleg a fizikai állapotától. Egy hájas, gyenge hasfalú, izom nélküli ember, aki végig feküdt a terhesség alatt nem fog könnyen meggyógyulni. Én 2 és fél nap után kerültem kés alá, és gyorsan gyógyultam. A vajúdás alatt maga a szervezet is terhel némi fájdalomcsillapítót, lehet, hogy a többi droggal együtt a seb kevésbé fog fájni, de ez sem biztos. Szerintem sajnos az orvos szaktudásán is múlik, hogy a császármetszés utáni seb mennyire gyógyul gyorsan.
szia! szerintem is alkati dolog. Én "csak" 5 órát vajúdtam császár elõtt, de az 5. napon aki nem tudta nem mondta volna meg hogy pár napja császároztak, mindent tudtam már csinálni :)
Nemhiszem, hogy van összefüggés a kettõ között, bár én is 12 órát vajúdtam elõtte és elég gyorsan regenerálódtam, de úgy gondolom, hogy ez inkább annak köszönhetõ, hogy nem hagytam el magam és mentem szüntelenül:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Én sem tartozom a sportos, vékony kismamák közé.

Az igaz hogy a császár után 3 évnek elkell telnie hogy megint babás legyen valaki? Én nem tudom és azért kérdezem!

Legjobb válasz: nem tudom most hogy van, anyám császár után 1 évvel megint babás lett és lett egy öcsém

nem tudom most hogy van, anyám császár után 1 évvel megint babás lett és lett egy öcsém
ha még érdekel, amit írok: nekem az elõs babám sima szülés volt, a második császár (medencevégû fekvés miatt). MOst akarunk harmadik babát, a doki azt mondta, hogy simán lehet szülni, császárt csak akkor csinálnak, ha indokolt (mintha az elsõ lenne), ill. lehethek összenövések, de ez elvileg nem probléma. Ja, a nagy 4, a kicsi 2 éves lesz.
A kérdező hozzászólása: értem. Hát nekünk amúgy is várni kell mert még csak 7hetes a lányom meg nekem nem biztos hogy kell másik baba mert vele is iszonyat nehéz. És ha az elsö úgye császár akkor az utána lévõ(K) is azok lesznek?
Nekem azt mondta a dokim, hogy fél év kell a hegnek, hogy rendezõdjön, utána már nem fog változni. Az 1 évet a szervezeted visszaállása miatt célszerû kivárni, hogy újra "normál" állapotba kerüljön. Kislányom majdnem 20 hós és 37 hkm vagyok.
Nekem a dokim azt mondta, hogy 1 évet érdemes várni, hogy erõsödjön a pocak.Hát mi ezt úgy oldottuk meg, hogy mire a nagyobbik egy éves lett már a kicsi 1 hónapos volt :) Mikor mentünk megnézni a kicsit és kérdeztem, hogy nem-e gond, hogy már ott a pocaklakó azt mondta, nem.:) Szerintem azt nem bírná ki a pocakja azoknak akiknek császáruk volt, hogy a szülés után 1-3 hónappal már újra terhes legyen.
Nekem 20 hónap van a két császárom közt. Én 1évrõl hallottam.
Nagyobbik kislányom 9 hónapos volt amikor terhes lettem a másik kislányommal! Nálunk nem volt belõle gond, de veszélyeztetett terhesnek számítottam. Szerintem azért 1 évet jó ha kivárod!
Bocs az off-ért! Kedves második válaszoló! 1 hónapos terhes voltál mikor 1 éves lett a gyermeked?
Második válaszoló vagyok. Igen 1 hónapos terhes voltam mikor 1 éves lett a nagyobbik fiam:) Miért kérded?
Nem törvényszerû, hogy a második is császár lesz. Mondjuk nálunk a második baba nem volt harántfekvéses. Én szerettem volna ha császároznak. Nem vagyok kíváncsi okoskodókra!
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm a válaszokat

Igaz az, hogyha császár után, természetesen szülsz, akkor szülés után egy egészségügyi kaparást végeznek?

ezt hallotam csak kiváncsi lennék?

Legjobb válasz: Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.

Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.
Én is császár után természetes úton szültem, de nem volt semmilyen kaparás sem altatás. De ennek, hogy a második szülés természetes úton zajlik le nagyon kicsi az esélye. Nagyon kevés orvos vállalja a kockázatot.

Azt hallottam, hogy akinek a szeme rossz (4 dioptria felett), nem szülhet természetes úton, csak császárral. Az én szemem, 5 és 5, 5 dioptriás. Igaz ez?

Legjobb válasz: Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.

Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.
Nekem -6.5 ös a szemem, elmentem szemészhez, és nem ellenezte a hüvelyi szülést, mert a szemfenék és a retina rendben volt.Elmondta, hogy szülés utáni napokban figyelni kell, hogy nem szúr e szemem, nem látok e homályosan, mert ha igen, azonnal szemészhez kell menni.Kontaktlencsében szültem, semmi gond nem volt.
szia! az én szemem -5-ös és hüvelyi úton szültem (kontaktlencsével) nekem a nõgyógyász mondta, hogy lehet így.
-7, 5 dioptriás szemmel én is hüvelyi úton szültem Minden rendben volt, pedig egy 4100 g-os babát kellett kinyomnom. A szemész szakvéleménye a döntõ.
Én is úgy halottam.
A barátnõm is császárral szült, 4en felül volt a dioptriája. a szakvélemény a lényeg a szemdokitól. az mit mond.
Én úgy tudom, hogy ennek ellenére bizonyos esetekben lehet hüvelyi úton szülni, ha az orvos jóvágyja. Egyébként a császár is természetes szülés, csak nem vaginális. Császáros anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Legközelebb mindenféleképpen megbeszélem az orvosommal.

El szeretném köttetni a petevezetékemet, hogy többet ne essek teherbe, már van 3 gyerkőc, és mind a császárral született, ezért. Az hallottam, hogy elkötés után elhíznak a nők, igaz ez? Van tapasztalatotok ebben a témában?

Legjobb válasz: Nem híznak el,semmi köze a hormonoknak és a nõiességnek ehhez.Tulajdonképp az "utat" vágják/kötik/égetik(több módja van)a petesejtek elõl.A hátrányokról és elõnyökrõl itt is olvashatsz. http://drimmun.com/fogamzasgatlas/a-petevezetek-lekotes.html

Nem híznak el, semmi köze a hormonoknak és a nõiességnek ehhez.Tulajdonképp az "utat" vágják/kötik/égetik(több módja van)a petesejtek elõl.A hátrányokról és elõnyökrõl itt is olvashatsz. http://drimmun.com/fogamzasgatlas/a-petevezetek-lekotes.html
Amire te gondolsz, az a méh és petevezetõk eltávolítása. Utána esetleg borulhat a hormonháztartás és ettõl lehet elhízás is. Az elkötéstõl nem.
Szia! Ez tévhit! Anyukám is el lett kötve már vagy 15 évvel ezelõtt és cseppet sem hízott el!
Engem tavaly kötött
Engem tavaly kötöttek el és nem híztam meg. Ugyan olyan vagyok, mint azelött.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
sajnos én is le lettem kötve 8 éve 3 császár után, nem híztam sokat, viszont nagyon megbántam, gondold végig nagyon!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!