Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, császár (17 db)

Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták

Tényleg igaz az hogy a szemüvegesek csak császárral szülhetnek?

Legjobb válasz: Hát én ekkora hülyeséget, még nem hallottam.Mért szülhetnének csak császárral, mert rossz a szemük és könnyen kieshet erõlködés közben?Na ne viccelj már!

Hát én ekkora hülyeséget, még nem hallottam.Mért szülhetnének csak császárral, mert rossz a szemük és könnyen kieshet erõlködés közben?Na ne viccelj már!
Szerintem nem pl. én sem azzal születtem.
Nem és igen. Van egy határ amikortól csak császárral szülhetnek, nekik nagoyn rossz a szemük. Ezt az orvos dönti el.
Nem igaz. Sõt az sem igaz, hogy csak dioptria függõ a dolog. Az az ok a lényeges ami a szem romlásához vezetett. Ha valakinek szemnyomás, szemfenék problémái vannak illetve korábban retina sérülése volt akkor lehet indokolt szemészeti szempontból a császár.
ugy ahogy az elõttem szóló mondja. gyakorlatilag az a lényeg h akkor javasolják a császárt ha valami károsodás érne a nagy erölködésbe.szoval pl ha nõ lennék nekem mûdobhártya miatt de anyumnak retinája miatt javasolták ezért én császárral is születtem de pl hugom már természetes után. nemtom mi alapján dõl el ilyenkor.(ugyanattol az anyátol született hugom is:D)
Általánosságban nem igaz. Szemész szakorvos írásos véleményét szokta kérni a nõgyógyász, amennyiben szemmûtét, nagy fokú rövid/távollátás vagy egyéb szemprobléma áll a háttérben. Én rövidlátó vagyok, -6, 00 dioptriás a szemem, 4 szemmûtétem volt, egyértelmûen császárt javasolt a szemész. (Fõként a szemgolyóm megnyúlása miatt, de egy sor vizsgálatot csináltak természetesen.) A barátnõmnek -5, 30 a szeme, neki a szemész engedte a természetes szülést. A nõgyógyász saját szakállára nem foglal ebben állást optimális esetben!

Az igaz, hogyha császárral szül valaki, akkor nem lesz teje? Vagy csak nagyon kevés?

Legjobb válasz: Dehogy igaz.Barátnõm mindkét gyerekével császározták és annyi teje volt, hogy még eladni is tudott.

Dehogy igaz.Barátnõm mindkét gyerekével császározták és annyi teje volt, hogy még eladni is tudott.
MARHASÁG!!! 8 hónapja volt a császárom, és még mindig szoptatok. Picit talán nehezebben indult meg, de sokat raktam cicire, és nem volt gond. Kedden délután császároztak és péntek reggelre durrant be a cicim. Azóta nincs "megállás", szerencsére.
Ez így nem igaz, a kettõnek nem igazán van köze egymáshoz. Annyiban lehet más a császár, hogy tej belövelés kicsit késõbb történhet meg.
Nem igaz. Valamivel késõbb indul be a tej, de bõven lesz. Én is császárral szültem, kb. a 32. héttõl fürdés után átmasszíroztam a mellem minden nap, szülés után második nap bindult és bõven volt.
Szia! Kicsit ferdültek az információk. Nem azt mondják, hogy nem lesz tejed, ha császárral szülsz, csak azt, hogy egy kicsit nehezebben indul be. Azért ennél sokkal okosabb a természet, mint hogy egy császáros szülés miatt ne tudjuk szoptatni a babát. Nyugi!
Lassan 1 éve szültem és még mindig szoptatok. A tej termelés a lepény levállása után indul meg, függetlenül a szülés módjától.
Nem igaz. Én 6 hónapja szültem császárral, és lekopogom, most is van bõven tejem.
HÜLYESÉG!!!!! Engem is császároztak és rengeteg tejem van és már le is fagyasztottam 45 litert. 6 hónapos kisfiú anyukája


Igaz az, hogy aki császárral szülte az első babáját, annak nem kötnek be oxitocinos infúziót, a heg miatt?

Legjobb válasz: Nekem bekötöttek! Méghozzá 36 hetes, 3,5 kg-os, halott babát szültem oxitocinnal indított szüléssel 18 óra alatt!!! Elõtte császáros szülésem volt!

Nekem bekötöttek! Méghozzá 36 hetes, 3, 5 kg-os, halott babát szültem oxitocinnal indított szüléssel 18 óra alatt!!! Elõtte császáros szülésem volt!
bocsi az off-ért: Kedves elsö válaszoló! Nagyon sajnálom ami történt:( ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért lett halott a baba? Kérdezönek: Ismerösömnek bekötötték pedig az elsö babája császárral született. Semmi bajuk nem lett, teljesen egészségesek mindketten:)
Nekem nem kötötték be.
Nekem is bekötték, elfolyt a magzatvízugy mentünk be, de második is császi lett.Elsõ!!!!!!Õszinte részvtem a baba miatt:-(
Sajnos nem tudják mi volt a baj (egészséges volt, miután megvizsgálták). A köldökzsinór viszont meg volt szorulva kezén, lábán szorosan. Ez a valószínû! Köszönöm az együttérzést!

Igaz az, hogy az egykori bizánci udvarban egy szerkezet magasba emelte a császárt a követek szeme láttára, és ordítani hallották a bronzoroszlánokat?

Olvastam, de nem tudom, mennyire hihet?. Van-e valóságalapja, vagy csak írói kitaláció?

Legjobb válasz: Az ókori görögök rendszeresen használtak bonyolult emelõszerkezetek a színházi elõadásokon ("istenek" megjelenésénél, "mennybeszállásnál"), a nagy bronzszobrok pedig anyagtakarékosság miatt sokszor üregesek, tehát (bár én sohasem olvastam vagy hallottam, de) szerintem teljesen hihetõ.

Az ókori görögök rendszeresen használtak bonyolult emelõszerkezetek a színházi elõadásokon ("istenek" megjelenésénél, "mennybeszállásnál"), a nagy bronzszobrok pedig anyagtakarékosság miatt sokszor üregesek, tehát (bár én sohasem olvastam vagy hallottam, de) szerintem teljesen hihetõ.

Tényleg igaz ha valakinek a terhesség alatt a babánál valamit jobban figyelnek? ( nálunk például a koponya kamrát) Akkor az császárral fog szülni. A dokival még nem beszéltem.

Legjobb válasz: Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Az igaz, hogyha császár után sikerül természetes úton szülni, akkor nem kérhetsz fájdalomcsillapítást?

9 hónapja született a fiam,császárral.

Legjobb válasz: Én még ilyenrõl nem hallottam... De én fájdalomcsillapító nélkül szültem -gond nélkül. Nem hiányzott:-)

Én még ilyenrõl nem hallottam... De én fájdalomcsillapító nélkül szültem -gond nélkül. Nem hiányzott:-)
Én is császárral szültem az elsõt, de a másodikat is azzal fogom sajnos a kórelõzmények miatt. De amúgy szerintem ez badarság, hogy nem kérhetsz fájdalomcsillapítót, bár szerintem teljesen felesleges. A természet mindent megold:)
szia nekem a doki mondta h nem lehet úgy, mint egyébként.. vagyis epidurál kizárva, sõt inkább semmi max, séta, relax, esetleg homeopátia... ugyanez érvényes fájáserõsítésre is.oxytocin is kilõve.. merthogy a heg az fix, nem tágul, nem húzódik, és figyelniük kell minden fájadalomra, vagyis neked, h ha valami nem olyan mint kellene, h be tudjanak avatkozni nehogy repedjen én 16hónapja szültem császárral, most 22hetes pocilakóm van, és mikor megkérdeztem, dokim ezt mondta..
nem nagyon lehet, mert a seb kinyílhat, aminek jellegzetes tünete van, de ha érzéstelenítve vagy, akkor nem érzed és közben szép csendben elvérzel, én 14 hónapja szülten császárral és 8 hónap múlva megint fogok, én újra a mûtétet választom, mert nem bírnám ki segítség nélkül, amúgy meg nagyon nagy a valószínûsége, hogy amúgy is az lesz, szóval inkább így is indulok neki és nem kínlódok feleslegesen, hogy a végén úgyis ez legyen az eredménye.
A kérdező hozzászólása: Én nagyon szeretném kikerülni a császárt, de a végeredmény a lényeg!:) Köszi lányok!

Igaz az, hogy aki császárral szült annak nehezebben húzódik vissza a hasa? Honnan tudom hogy átvágták-e az izmot is?

3 és fél hete császároztak és ha megnyomom a hasam még mindíg nagyon puha, pedig el?tte kemény izmos lapos hasam volt. Annak már búcsút inthetek?

Legjobb válasz: Igen, lassabban húzódik össze, hisz más hatások érték, nem mentél végig azon a természetes folyamaton, ami "normál" lenne. Az izmot nem vágják át, hisz terhesség során az izom széthúzódik kétoldalra, középen nem marad belõle semmi. Szülés után 6 héttel el lehet kezdeni a tornát, de konzultálj egy hozzáértõvel, hogy hogyan állj neki. Ne akarj egyszerre és hirtelen sokat, ez idõ, mire a szervezet visszaalakul. És az is mindenkinél más, hogy hogy áll vissza a szervezet. Lehet még kockahasad, de lehet, hogy nem lesz, ezt majd a természet eldönti... (én pl akárhogy fogytam, kondiba jártam, lement egy hónap alatt 10 kg., és mégis volt hasam , és összeért a combom, pedig már csak 43 kg voltam... persze nem terhesen)

Igen, lassabban húzódik össze, hisz más hatások érték, nem mentél végig azon a természetes folyamaton, ami "normál" lenne. Az izmot nem vágják át, hisz terhesség során az izom széthúzódik kétoldalra, középen nem marad belõle semmi. Szülés után 6 héttel el lehet kezdeni a tornát, de konzultálj egy hozzáértõvel, hogy hogyan állj neki. Ne akarj egyszerre és hirtelen sokat, ez idõ, mire a szervezet visszaalakul. És az is mindenkinél más, hogy hogy áll vissza a szervezet. Lehet még kockahasad, de lehet, hogy nem lesz, ezt majd a természet eldönti... (én pl akárhogy fogytam, kondiba jártam, lement egy hónap alatt 10 kg., és mégis volt hasam , és összeért a combom, pedig már csak 43 kg voltam... persze nem terhesen)
Az normális, hogy a hasadat még puhának érzed, mivelhogy a hatalmas méretû méh még nem zsugorodott össze az eredeti formájára. Szerintem ha bikini vágást végeztek nálad, akkor tuti, hogy az izmokat is átvágták, de ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem lesz szép a hasad. A bõrt alkotó kötõszövettõl is függ, hogy az milyen erõs.
A bikinivágás nem azt jelenti, hogy minden réteget keresztben vágnak. A doki azt mondta, hogy csak a felsõ réteget vágták keresztbe, alatta már függõlegesen. Az izmokat nem átvágták, csak széthúzták. Remélem nem csak hantázott, mert én is megkérdeztem ezt tõle, én is féltem ettõl.
Szerintem minden császárnál átvágják az izmokat. Végül is a hasizmod alatt van a méhed, nem??
Szia Én úgy tudom, hogy igen, mivel megfertõzheti a babát és azt hiszem vakságot is okozhat.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz.

Igaz az, hogyha császár után, természetesen szülsz, akkor szülés után egy egészségügyi kaparást végeznek?

ezt hallotam csak kiváncsi lennék?

Legjobb válasz: Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.

Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.
Én is császár után természetes úton szültem, de nem volt semmilyen kaparás sem altatás. De ennek, hogy a második szülés természetes úton zajlik le nagyon kicsi az esélye. Nagyon kevés orvos vállalja a kockázatot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!