Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, az István (6 db)

Igaz, hogy az államilag támogatott Szent István Egyetem- AOTK (Állatorvosi szak) elvégzése után több évet Mo. -n kell tölteni?

Azt hallottam, hogy több évet Mo.-n kell dolgozni, vagy meg kell téríteni az iskola költségeit. Igaz ez?

Legjobb válasz: Igen. Az egyetem után elkövetkezõ 20 éven belül, 5 évet le kell dolgoznod Magyarországon. Ha ezt nem akkor vissza kell fizetned a képzésed árának 50%-át, természetesen kamatokkal növelten.

Igen. Az egyetem után elkövetkezõ 20 éven belül, 5 évet le kell dolgoznod Magyarországon. Ha ezt nem akkor vissza kell fizetned a képzésed árának 50%-át, természetesen kamatokkal növelten.
Ha ezt nem akarod, akkor menj az önköltséges képzésre. Ott nics ilyen megkötés. Mert ugye nem az állam fizeti a képzésed

Melyik az igazi, teljes Fekete Istvan: VUK könyv?

P.S.: hány éves kortól ajánlott gyereknek?

Legjobb válasz: 1965.Vuk(állattörténet egy rókáról)

1965.Vuk(állattörténet egy rókáról)
Az eredeti 8-10 éves kortól. Az nem óvodásoknak való. http://hu.wikipedia.org/wiki/Vuk_%28reg%C3%A9ny%29 dellfil
A kérdező hozzászólása: Köszi

Tényleg igaz az, hogy a győri Széchenyi István Egyetemen nem fog indulni államilag finanszírozott Nemzetközi igazgatási és/vagy Nemzetközi tanulmányok szak, csak fizetős?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne. Èn is oda szeretnék jelentkezni . A felvi.hu egyáltalán nem írja viszont az egyetem honlapján fent van hogy Indul csak a felvi.hu tájékoztatóbol "technikai okok miatt kimaradt" ::: érdekes...de hogyy lesz e támogatott arról senki nem tud semmit. Pedig a NKE közigazgatási karán i.vyenes.

Ez engem is érdekelne. Èn is oda szeretnék jelentkezni . A felvi.hu egyáltalán nem írja viszont az egyetem honlapján fent van hogy Indul csak a felvi.hu tájékoztatóbol "technikai okok miatt kimaradt" ::: érdekes...de hogyy lesz e támogatott arról senki nem tud semmit. Pedig a NKE közigazgatási karán i.vyenes.
A nemz. Tanulmànyok az tuti h fizetõs. Mikndenhol az.


Igaz az, hogy az István kórházba mindent vinni kell a babának (ruha, törölköző, textil pelenka, rendes pelenka stb. )?

Mindenhol azt írják, hogy más kórházakban csak azt a ruhát kell bevinni, amiben hazaviszem...

Legjobb válasz: Szia! Én is Az Istvánban szültem 7 hete, és tényleg mindent vinni kell,a pelenka,popositörlõ,ruhácskák (már a szülõszobán a fürdetés után kérték a baba ruháit). Jó ha viszel be plédet is,és törölközõ is kell a babának ha fürdetik. Könnyû szülést kivánok!

Szia! Én is Az Istvánban szültem 7 hete, és tényleg mindent vinni kell, a pelenka, popositörlõ, ruhácskák (már a szülõszobán a fürdetés után kérték a baba ruháit). Jó ha viszel be plédet is, és törölközõ is kell a babának ha fürdetik. Könnyû szülést kivánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Jó babázást!

Igaz, hogy III/III-as volt Böröcz István az MTVA elnöke?

Legjobb válasz: Igaz bizony. http://kuruc.info/r/2/73941/ Itt a hatos kartonja. És van egy sanda gyanúm, hogy még rengeteg volt ügynök található a Fideszben és holdudvarában...

Igaz bizony. http://kuruc.info/r/2/73941/ Itt a hatos kartonja. És van egy sanda gyanúm, hogy még rengeteg volt ügynök található a Fideszben és holdudvarában...

Igaz hogyha valakinek nincs meg első 2 aktív félév után a 30 kreditje a Győri Széchenyi István Egyetemen, akkor azt kirugják? Vagy csak fizetősre rakják át?

Legjobb válasz: Elvileg csak fizetõsre rakják át. Bár a korrekt az lenne hogy megkérdezik az illetõt hogy ha egy év alatt egy félévnyi anyagot nem tudott legalább 2-esre megtanulni, akkor biztos akar-e egyetemre járni.

Elvileg csak fizetõsre rakják át. Bár a korrekt az lenne hogy megkérdezik az illetõt hogy ha egy év alatt egy félévnyi anyagot nem tudott legalább 2-esre megtanulni, akkor biztos akar-e egyetemre járni.
Le van írva a tvsz-ben. Általában úgy van, hogy ha az elmúlt két félévben nem volt meg 30 kredited, akkor átraknak fizetõsre, de ha nincs meg n*15 kredited, akkor kirúgnak. Namármost a második félév végén ha nincs meg 30 kredited, akkor a második eset vonatkozik rád. De vannak egyetemek, ahol máshogy mûködik a dolog, szóval tényleg: TVSZ!
Fizetõsre átkerül.
Nem fizetõsre kerül át hanem kirúgják. Elsõ 2 aktív félévben 30 a következõ 2 aktív félévben (3.-4.) újabb 30 együttesen 60. (Tehát ha elsõ két félévben megcsinál 45-öt 3.-4.-ben 15-öt hiába van meg együttesen a 60 akkor is lapátra kerül. A további dupla félévekben ha nincs meg a 30 fizetõsre kerül, de az elsõ két duplában ha nincs meg kirúgják.
SZE TVSZ: A HALLGATÓI JOGVISZONY MEGSZÛNÉSE 17.§ (2) Ugyancsak megszûnik a hallgatói jogviszony, ha a hallgató a) kevesebb, mint 30 kreditpontot, az FSZ képzésben 15 kreditpontot, gyûjtött össze tanulmányai második aktív félévének végéig, b) kevesebb, mint 60 kreditpontot gyûjtött össze tanulmányai negyedik aktív félévének végéig (csak az 5 félévnél hosszabb képzési idejû szakoknál), c) adott képzésén az elégtelen érdemjegyeinek (folyamatos számonkérés esetében a vizsgaidõszaki pótlást is ideértve) száma meghaladja  az alap és egységes osztatlan képzések esetében a 30‐at,  a mesterképzések esetében a 15‐õt, d) ugyanazon tantárgyból szerzett elégtelenjeinek száma eléri a hatot, e) a zenemûvészeti képzésben a tantervben meghatározott tantárgyakat az elõírt idõpontig nem teljesíti, f) szakja képzési idejének megfelelõ számú aktív félév alatt nem teljesíti a szak tantervében elõírt, az abszolutórium részét képezõ 0 kreditpontos tárgyakat, g) aktív és passzív féléveinek együttes száma eléri a szak képzési idejének kétszeresét, h) a mesterképzésben, ha a második félév végéig nem szerzi meg a felvételkor hiányzó és számára elõírt kreditpontokat, i) két egybefüggõen szünetelõ hallgatói jogviszonyú (passzív) félév esetén a második passzív, illetõleg a 43.§ (2) bek. szerint az utolsó passzív félév vizsgaidõszakában számára 15 nap különbséggel küldött két értesítés után a soron következõ félév bejelentkezési hetének utolsó munkanapjáig jelen TVSZ szabályai szerint nem jelentkezik be a TO‐n, ill. a FK‐ban tanulmányai folytatására (aktív félévre), j) az Egyetemmel szemben fennálló fizetési kötelezettségét, felszólítás ellenére sem rendezi határidõre, k) ellene fegyelmi úton kizárás határozatot hoztak, l) átvételre kerül más felsõoktatási intézménybe, m) államilag finanszírozott képzésben nem folytathatja tanulmányait (9.§) és költségtérítéses képzésben nem kívánja folytatni tanulmányait, n) saját maga kéri, o) meghal. Ugye látjuk, hogy a kérdésre a válasz az elsõ két pont.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!