Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, az (12802 db)

Igaz az az állítás, miszerint, ha a lakásom értéke még a lakáshitelező banknak sem lenne elég?

-tehát 5,2 Milliot kéne most visszafizetnem nekik, ha eladnám, akkor -mivel ennyit nem ér a lakás, maximum 4 milliot, akkor egy másik bank így nem tudja rárakni a terhelést a lakásomra?

Legjobb válasz: Nem igaz. Bárki indíthat ellened végrehajtást. (Bank, APEH, Közüzemek, telefontársaságok, stb) Az, hogy az ingatlan értéke nem fedezi a terheket, csak annyit jelent, hogy nem tudnak a végrehajtók az ingatlan értékesítése után hozzájutni a pénzükhöz, de nem jelenti azt, hogy ez a tartozás így elévül. A legrosszabb, ami bekövetkezik ilyenkor, hogy a lakáshitelt is azonnal felmondja a bank, ha valaki végrehajtást kér az adósságod miatt és ezt bejegyzi a Földhivatal az ingatlanodra.

Nem igaz. Bárki indíthat ellened végrehajtást. (Bank, APEH, Közüzemek, telefontársaságok, stb) Az, hogy az ingatlan értéke nem fedezi a terheket, csak annyit jelent, hogy nem tudnak a végrehajtók az ingatlan értékesítése után hozzájutni a pénzükhöz, de nem jelenti azt, hogy ez a tartozás így elévül. A legrosszabb, ami bekövetkezik ilyenkor, hogy a lakáshitelt is azonnal felmondja a bank, ha valaki végrehajtást kér az adósságod miatt és ezt bejegyzi a Földhivatal az ingatlanodra.
A kérdező hozzászólása: De akkor mi értelme ráterhelni az ingatlanra egyéb hitelt, ha a lakáshitel értékét sem éri az ára....?
Az egyes bankok, az APEH, vagy bármelyik közüzem nem vizsgálja, hogy neked milyen értékû pillanatnyilag az ingatlanod. Tartozás esetén, végrehajtási eljárásnál a követelést bejegyzik az ingatlanra, ez a szabály. Ezt azért teszik, mert az ingatlan olyan vagyontárgy, amit el lehet venni tartozás fejében. A követelések kiegyenlítésének van egy sorrendje, viszont az összes követelõ elsõ ranghelyre szeretne kerülni. Ezért mondják fel a lakáshitelt a bankok, ha más is beterheli egy követeléssel az ingatlant. Kb olyan ez, mint mikor felszámolnak egy céget, amelyik már 100 felé tartozik. Ráterhelik a cég vagyonára, bejegyzik a cégbíróságnál az összes tartozást és amint elindul a felszámolás, fizetik sorrendben az adósságot addig, amíg tart a vagyonból. Lehet, senkinek se jut pénz, mert nincs is vagyon.)
A kérdező hozzászólása: És , ennyi idõ az átfutási ideje ennek az eljárásnak, ha több banknak tartozom?

Igaz az az állítás, hogy az ember belseje tükrözősik a külsején? És vajon van olyan ember aki tök szép belülröl és nagyon csunya kivülröl?

Legjobb válasz: Mindenki azt mondja h ha a belsõd szép és kiegyensúlyozott akkor kívülrõl is szépnek látszol:) sztem ez igaz mert én is ha szar kedvem van nem vok olyan szép mint amikor teszek vmi jót és boldog vok akk teljesen kivirulok meg minden:) ... sztem ezt ugy kell érteni h minden ember kinéz úgy ahogy... és ha szép belül akkor mégszebb lesz kívülrõl is... mint pl amit mondtam én is... szóval ha egy ember csúnya akkor az úgyse lesz egy szépségkirálynõ max a lehetõségekhez mérten szebb lesz mint hogy ha pl rossz kedve van mégcsúnyábbnak látszik de persze nem lesz csúnyább csak pl ha vki nem mosolyog nem olyan szép mint aki mosolyog:) szal csúnyából nem lesz szép, csak szebb ha belül is szép:)

Mindenki azt mondja h ha a belsõd szép és kiegyensúlyozott akkor kívülrõl is szépnek látszol:) sztem ez igaz mert én is ha szar kedvem van nem vok olyan szép mint amikor teszek vmi jót és boldog vok akk teljesen kivirulok meg minden:) ... sztem ezt ugy kell érteni h minden ember kinéz úgy ahogy... és ha szép belül akkor mégszebb lesz kívülrõl is... mint pl amit mondtam én is... szóval ha egy ember csúnya akkor az úgyse lesz egy szépségkirálynõ max a lehetõségekhez mérten szebb lesz mint hogy ha pl rossz kedve van mégcsúnyábbnak látszik de persze nem lesz csúnyább csak pl ha vki nem mosolyog nem olyan szép mint aki mosolyog:) szal csúnyából nem lesz szép, csak szebb ha belül is szép:)
Részben igaz. A borotválástól erõsödik a szõr, de dúsabb nem lesz.
Kapható férfiaknak való szõrtelenítõ krém.
Ez egy tévhit, amit mindenki elhisz, mert mindenhol ezt hallja. A szõr nem lesz erõsebb, csak mivel gyantázás után a puha, vékonyabb vége bújik elõ elõször, borotválásnál meg ott vágod ketté, ahol vastag, ezért erõsebbnek érzõdik. Haj ugyanez.
Igaz. Amúgy fel nem fogom hogy egy 14 éves fiú miért akarja a lábán borotválni a szõrt. :D
Feltételezem azért, hogy a visszanövõ szõr erõsebb, sûrûbb és sötétebb színû legyen. Lehet cikinek érzi, hogy pl szõke színû a szõre és ezért nem olyan feltûnõ. Lehet lányosnak érzi. Pedig nincs ezzel semmi baj. Egyszerûen fogadd el magadnak olyannak, amilyennek születtél :)
Nem igaz. A hajhagyma aktivitását SEMMI módon nem befolyásolja, hogy mit csinálsz a szõrszállal a bõr felett. Mindaddig, amíg pl áramot nem vezetsz bele (eletromos epilálás). Ez talán az egyik legelterjedtebb tévhit. Ahogy már írták, pusztán arról van szó, hogy borotválás után egy éles szõrvég marad vissza, ami jobban szúr. Ezt a szúrást gondolják sokal a szõr megerõsödésénk.
A kérdező hozzászólása: Én nem azért akarom borotválni , hogy ne legyen szõr csak hogy sötétebb legyen meg , hogy látszodjon

Igaz az az állítás, hogy minél gyakoribban vagy erősebben érték gyermekkorában az embert traumák, annál korábbi emlékeket tud felidézni?

Olyan fényképeken,ahol még csak 1 éves sem voltam,el tudom mesélni,hogy mi történt akkor,ki mit mondott,milyen volt a hangulat,szóval szépen be tudok számolni ilyen dolgokról.Nem mondanám,hogy fényes,örömteli gyermekkorom volt,bár én másképp fogok fel dolgokat,mint általában az ember.Néhány borzasztónak tartják azokat,amik történtek.Szóval igaz ez vagy sem?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy igaz-e de nálam éppen fordítva van.20 éves vagyok de 10 éves korom elõtti emlékekre szinte alig emlékszem és az utánalévõkre is foszlányosan.Persze azért tudom mi történt velem tegnap :D

Nem tudom hogy igaz-e de nálam éppen fordítva van.20 éves vagyok de 10 éves korom elõtti emlékekre szinte alig emlékszem és az utánalévõkre is foszlányosan.Persze azért tudom mi történt velem tegnap :D
A kérdező hozzászólása: És téged is sok trauma ért lelkileg?
Részben. Az erõs stressz, érzelmek, negatív élmények "beleéghetnek" az emlékezetbe. Ennek nyilván az az oka, hogyha valamely cselekvés igen rossz eredménnyel járt, azt örökre megjegyezzük és többet ne kövessük el a hibát. Ugyanakkor ezek az emlékek is halványulnak, amit te el tudsz mesélni, az nagyrészt csak az agyad szüleménye lesz, amivel kiegészítette a tényleges emlékeket.
A kérdező hozzászólása: Ezek nincsenek kiegészítve semmive.Nem agyszülemények, hanem valós eseteket tudok felidézni, amit a családom igazolt is.Vannak akkori emlékeim is, amikor még járni sem tudtam.Megtörténtek.Én arra vagyok kívácsi, hogy ezek a tények összefüggnek-é vagy nem.
Abszolút elhiszem és igazolom, amit leírtál. Velem is történhettek rossz dolgok 1-2 éves koromban, de én csak a jó dolgokra emlékszem. Apám eltávon, kisvasutat kaptam, bölcsi, ovi. 75-ben születtem, de kb. 76-77-ig visszaemlékszem nagyon sok mindenre. A feleségem meg már 8 éves korára sem emlékszik.
A kérdező hozzászólása: Nálunk is ez a helyzet.A bartnõm családja, mint egy mintacsalád.És nem csak kifelé azok, hanem befel inkább.Jó körülmények közt nõtt fel.Érdekes módon a tíz éves kora elõtti idõszakra csak erõltetve tud emlékezni.

Mennyiben igaz az az állítás, hogy ha nem vagy rosszul, nem hánysz, nincs különösebb panasz a terhesség alatt, akkor biztos hogy fiú lesz a baba?

Én 10 hetes kismama vagyok és semmi komolyabb panaszom nem volt, még hányinger se nagyon, ám az els? perct?l úgy érzem, hogy lányom lesz! Vagy mégse? 19.héten majd megtudom! Végülis az egészség a fontos!!!

Legjobb válasz: Szia Semennyire nem igaz! Mint ahogy az sem hogy ha édeset kívánsz lány ha sósat fiú. Én is úgy érzem hogy kislányom lesz de mind1 csak egészséges legyen.:) Más nem számit! Minden jót! egy 15 hetes kismama:)

Szia Semennyire nem igaz! Mint ahogy az sem hogy ha édeset kívánsz lány ha sósat fiú. Én is úgy érzem hogy kislányom lesz de mind1 csak egészséges legyen.:) Más nem számit! Minden jót! egy 15 hetes kismama:)
szerintem igaz lehet, nekem nem volt semmi bajom, se hányinger, se semmilyen rosszullét, sõt még menstruáciom is és tessék fiam lesz.:D:D
Nekem semmiféle panaszom nem volt és fiam lesz.
Szia! én a harmadik babámat várom az ég egy atta semmi bajom roszulétem nem volt eggyik terheségem alatt sem és most sincs.Az elsö gyermekem lány a második fiu lett, és most ismét fiu van a szivem alatt:) Grat a babához:) 30hetes kismama:)
Én 21 hetes vagyok és lányom lesz. Nem hánytam és csúcsos a hasam:) )) Ez mind babona. 2007-et írunk...hagy ne rontsa már el a napom egy fekete macska:) Sok sikert!!
Én ezt kislányra hallottam. Az elsõ terhességem alatt végig hánytam...fiam lett. 3 napja megint hányok-de most lányt szeretnék:)
Szia Nekem sem volt rosszul lét és lányom született. úgyhogy semennyire nem igaz hogy biztos fiú.
nekem sincsen semmife´le rosszullétem a doki azt mondta, hogy kisla´ny.A múlt héten nem mutatta meg magát, "elbújt."Remélem, hogy a következö kontrollnál la´tni lehet majd.De tényleg az egészsége a legfontosabb!! 25hetes kismama.
én is ugyérzem hogy lányom lessz ! :) egy 14.hetes kismami
Én egyetlen egyszer sem voltam rosszul mégcsak hányingerem sem volt a terhességem is csak onnan tudtam, hogy kimaradt és 9 hónap múlva gyönyörû lányom született!!!!:) :)

Igaz az az állítás, hogy mikor nagyobb a baba a pocakban, a sok hajolgatástól a nyakára tekeredhet a köldökzsinór?

Külföldön dolgozom.2 munkahelyem van.Szobalányként,és konyhában.Az orvosom szerint nyugodtan dolgozhatom,ege´szen az utolsó hónapig.A fönökasszonyom,viszont nem szeretné,ha 6-7 ho´napnál tovább.A szabadságomat most aug-ban kiveszem,mert megyünk a férjemmel haza.

Legjobb válasz: Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.

Én még a szülés elõtti utolsó héten tetõtõl talpig kitakarítottam a lakást. Nem keveset hajolgattam, meg csúsztam-másztam, de szerencsére ilyen nem történt. Szerintem ez nem befolyásolja, hogy a köldökzsinor rátekeredik a nyakára. Azt õ maga is elõ tudja idézni sajnos. Bár talán annyiban tényleg igaza van a fõnökasszonyodnak, hogy két állás egy kicsit sok. Ha nem is mind a kettõt, de az egyiket, ami számodra kevésbé megterhelõ add fel a terhesség idejére.
Nem igaz. A hajolgatás, és a fizikai munka a kismamának nem tesz jót. És ami a kismamának nem jó, az a kisbabának sem. Ezért jobb, ha sokat pihensz.

Igaz az az állítás, miszerint ha a macska még pici ( 8-10 hetes ) a macskát utáló kutya jobban elfogadja, mint a felnõttet?

A kutya nem rajong a macskákért, de olvastam egy ilyet, hogy a felnõtt szuka kutya érzi ,hogy a másik állat még kölyök ,ezért nem áll olyan agresszíven a kismacskához, mint a felnõtthöz.

Legjobb válasz: Vagy mivel kicsi, nyávogó, magas hangja van és szõrös, még inkább prédának tekinti...

Vagy mivel kicsi, nyávogó, magas hangja van és szõrös, még inkább prédának tekinti...
Egyedenként változó lehet a viselkedés, függ fajtától is, mamámék szálkásszõrû tacsija mindent megfogott ami bement az udvarba, remek patkányozó is volt, de egy kismacskát sem kezelt volna másképp, mint egy patkányt. De itt van a mi tacskónk, aki ugyancsak megfog patkányt, egeret, békát, kígyót, madarat, de ha a kezemben van egy macska, nem bántja, legyen az felnõtt vagy kölyök. Saját macskánk nincsen, a szomszéd macskákat pedig elkergeti az udvarról birtokháborítás miatt, de nem bántja õket.
Annyi a valóságalapja, hogy a kutyának szigorúan meg kell mondani, hogy a macska a tied, bántani tilos. El kell fogadnia, mert te vagy az úr a házban, nem a kutya.
Nem.
Soha ennyi életfogytot nem osztottak ki, mint az elmúlt pár évben.
A bíróknak alulról kell indulni mindig amikor meghatározzák a letöltendõ büntetést. Nem azért mert telítettek lennének a börtönök, hanem mert a büntetõjogászok szerint így helyes.

Mennyire igaz az az állítás, miszerint a szegénység a "kosszal és mocsokkal jár együtt"?

Valahol ezt hallottam, de nemigen hiszem el....

Legjobb válasz: Más ott, és itthon a higiéniáról való elképzelés.Azért mégis Európa-Afrika.

Más ott, és itthon a higiéniáról való elképzelés.Azért mégis Európa-Afrika.
Az altalad felsorol nemzetek nem fejlettek, szegenyek, igy megszoktak azt, amiben eltek, s mivel nem volt lehetoseguk sem arra, hogy ezen valtoztassanak, ezert nem is tudtak, mivel nem volt pelda elottuk pl. Nekik ez a termeszetes eletmodjuk valojaban. A nagyszuleidnel, vagy mas embereknel szinten fugg attol, hogy milyen kornyezetben nevelkedtek, s mit fogadtal el abbol. TEhat ugy gondolom, hogy ez egy embernek a valasztasa, mivel lehet igenytelenul elni, de igenyesen is, mint tisztasag, kornyezet. Ez nem fugg az anyagiaktol!
Valahol azt olvastam, hogy a földön jelenleg az átlagjövedelem, 12 ezer forint körül van, ráadásul Afrikában sok helyen 50, 60%-os a munkanélküliség, képzeld el, hogy ott mekkora szegénység van, és az emberiség nagy része Ázsiában, Afrikában, Dél-Amerikában él, ahol az Európára jellemzõ viszonylag jól szõtt szociális háló vagy nem létezik, vagy nagyon vékony. Szóval, tisztelt kérdezõ, ha nem Magyarországban gondolkodunk, hanem világ szinten, akkor valóban a szegénység párosul mindazokkal a dolgokkal, amikkel mondjuk 100 éve - fõleg Afrikában gyakran fólyóvíz sincsen.
Szerintem a kulcsszó a KULTÚRA. Ez nem a pénztõl függ hanem a neveltetéstõl és az élet folyamán tanultaktól. Aki egy igénytelen paraszt állat az gazdagon és szegényen is ugyanaz marad. Ez csak akkor változik meg ha a pénzhez jutás által -vagy éppen annak hiányából kifolyóan- az élet rákényszeríti a kulturált életre. Ilyenkor már nehezére esik változtatni az embernek és ritkán is fordul ilyen elõ, hogy pusztán a pénz vagy annak hiánya indukálja ennek kialakulását. Az ember személyisége 3 éves koráig 80%-ban kifejlõdik. Ha addig nem kapta meg a megfelelõ neveltetést már hatalmas hátránnyal indul az életben.
A szegénység és a tisztaság nem szabad, hogy kizárja egymást.
4: egyetértek, a kultúrától függ inkább ez, mint a pénztõl! Példának okáért Angliában élek már egy ideje és némelyik pályaudvartól felfordul a gyomrom, mindenhol szemét van, ahogy megy a vonat mindkét oldalon halmokban állnak a mekis zacskóktól elkezdve minden...undorító, pedig ez nem egy szegény ország!!!
Amíg Magyarországon a rossz életszínvonal azt jelenti, hogy "dolgozni kellene a kertben, hogy legyen krumpli, vagy paprika", addig Afrikában ivóvíz sincs sok területen. Amikor x napja nem ettél, csak egy marék adományból kapott valamit, vagy kukacot, vagy tudja a fene mit, akkor neked sem azon fog járni az eszed, hogy "ah fene vigye el, felseprem a poros utcámat". Itthon ha más nem, akkor elmész lopni a szomszéd kertjébõl egy kis barackot, és kész... ott nincs még lopni se kitõl... Szóval a "rossz" szót igyekezzük ne általánosan használni a magyar viszonylatokhoz mérten, hanem tegyük helyre, hogy ott a rossz más, mint itthon. Az angliai dzsuva meg azért már egy másik téma szerintem.
Szerintem nem. Fõleg az utolsò feltételezés :)
:) Nekem a kicsi hason szeret aludni kb 2 napos korától.
Két gyerekem van egyikük Hiperaktiv, jelentõsen nyugtalanabb volt méhen belül is.
Két lányom van, elsõ nyugis volt bent, kint meg egy energiabomba. Második nagyon-nagyon aktív volt bent, kint meg totál nyugis, még sírni is nagyon ritkán szokott, pedig még elég kicsi.
Nem tudom igaz-e, sok babonát mesélgetnek az idõsek...de az én lányom nagyon aktív volt a hasamba, itt kint meg hát akkor van megállása amikor épp alszik :D napi 1 órában..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!