Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, akinek nagyobb a (28 db)

Igaz az, hogyha nagyobb a baba feje 10 cm-nél, akkor automatikusan császároznak, nehogy baj legyen a szülőcsatornában?

Legjobb válasz: Azért a császár nem automatikus! Ha megfelelõen tágulsz simán kiférhet, nem kell elõre aggódni.

Azért a császár nem automatikus! Ha megfelelõen tágulsz simán kiférhet, nem kell elõre aggódni.
A baba méretét viszonyíták a medence méretéhez, és ha a doki úgy gondolja nagy a baba, császározhet. Ha megnézel bármilyen táblázatot a neten, a 9, 6-9, 8 cm egy átlagos 40-41 hetes babához passzol.
A kérdező hozzászólása: Ja igen, elfelejtettem irni, hogy a 31. hétben a babám BPD-je már 8, 8 cm volt..

Igaz az, hogy ha a kistesó után TGYÁS-t kapok, akkor a nagyobb nem járhat bölcsibe?

Állítólag van egy ilyen új szabályozás. Hallott valaki erről valamit?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az adhatja állami bölcsibe a gyerekét, aki visszamegy dolgozni, és igazolást kell vinni a munkáltatótól, de lehet hogy tévedek.

Én úgy tudom, hogy az adhatja állami bölcsibe a gyerekét, aki visszamegy dolgozni, és igazolást kell vinni a munkáltatótól, de lehet hogy tévedek.
Én ebben a helyzetben vagyok. Most áprilisban fogok szülni, fiam pedig bölcsis még. Majd szeptemberben megy oviba. Megkérdeztem a bölcsivezetõt, hogy meddig járhat még oda. Azt mondta, hogy a TGYÁS alatt járhat bölcsibe. De azért kérdezd meg a vezetõt te is.
Én nem hallottam ilyen szabályozásról, arról igen, hogy ha van kistesó, akivel otthon van az anyuka, akkor a nagyobbik baba nem adható bölcsibe, de ez is a helytõl függ és a kapcsolatoktól. Igazat is adok egyébként, de mondjuk inkább akkor, amikor gyed-be születik a második baba. Ha fél év van hátra az oviig, akkor azért elég durva, ha kirakják a nagyobbik babát a bölcsibõl, mondván, hogy anyuka otthon van a kisbabával úgyis.
A kérdező hozzászólása: Kislányom bölcsis, júniusban fogok szülni, még dolgozom. A tgyást szülés elött 28 nappal szeretném igényelni. Ezért érdekel hogy májusban kirakhatják-e.
Nem a kérdésre válaszolok, de óvodába sem mehet a nagy, ha otthon vagyok a kicsivel?
Utolsónak: Ez nincs "központilag" szabályozva, csak és kizárólag a helyi bölcsitõl/ovitól függ. Nálunk (bár éppen, hogy elég az ovis férõhely) akkor is mehet a 3. szülinapját követõ naptól a nagy, ha otthon vagy a kicsivel.
Igen, gégerák rulz.
Igen szájüregi rákot okoz. A cigi nem egészséges.
tévhit..csak büdösebb lessz a szád

Igaz az, hogy ha a fuledet kilyukasztod es olyan ideget kap el akkor nagyobb eselyed lesz az elhizasra?

Legjobb válasz: A tesóm akupunktúrával fogyott le!A fülébe voltak a tûk!Ha fogyni lehet vele, akkor hízni is !

A tesóm akupunktúrával fogyott le!A fülébe voltak a tûk!Ha fogyni lehet vele, akkor hízni is !
Pedig nem vicc, de nem az "idegelkapásról" van szó, hanem arról, hogy a fülön is tele van reflexpontokkal, amit akupunktúrás kezeléshez is használnak, ha épp valamilyen fontos pontot szúrsz át, azzal stimulálod, akár károsan is az ahhoz tartozó energia, vagy szerv csakrát.
Az biztos, hogy vannak olyan fogyókúrák, amik azzal érik el, hogy ne legyen farkas-étvágyad, hogy egy a fülön levõ akkupunktúrás pontot aktivizálnak. Az ellentétérõl nincsen tudomásom.
a fülben/fülön vannak akupunktúrás és akupresszúrás pontok. de nem hiszem, h azokon a részeken lyukasztanak, ahol olyan szerv lenne, ami elhízást okoz, ha ingerlik: http://www.kinaipatika.com/index.php?oldal=termek&id=13
én olyat hallottam hogy vki szemüveges lett miután kiszurták a fülét. Elromlott a szeme.
ha hiszel benne, hogy hízhatsz tõle, akkor hízni is fogsz :) hozzáállás kérdése
Ezt honnan veszed??? :O Nem sok igazságtartalma van szerintem, kicsit úgy hangzik, mintha vicc lenne...Szerintem ez egy hatalmas marhaság.XDXDXD
Nekem semmi bajom nem lett, 6 lyuk van a füleimen, lehet szerencse, nem tudom...
Persze, vannak a fülön akupunktúrás pontok, de elhízáshoz alapvetõen más vezet (betegség, hajlam, bizonyos gyógyszerek, nem megfelelõ táplálkozás, teljes mozgáshiány, persze ráfogni valami másra mindig könnyebb...)
A fülben található csatrák nagy hatással lehetnek az ember testsúly változására, ezért jobb levágni az egészet. lásd: http://www.rankopedia.com/CandidatePix/32874.gif
Attól tartok, az elhízást nem foghatod ilyenre, max az egészségtelen, mértéktelen táplálkozásra, és a mozgás teljes hiányára. :)

Igaz az, hogy akinek nagyobb a cicije, nehezebben lesz teje, a sok zsírszövet miatt?

Remélem hülyeség :(

Legjobb válasz: Hülyeség:) Nyugodj meg!

Hülyeség:) Nyugodj meg!
Szia! Ez határozottan NEM IGAZ. A tejtermelõdés egy bonyolult és összetett folyamat, amihez a mellek méretének semmi köze.Jó tanács: Ne akarj "mindenáron" szoptatni.Beszéld meg magaddal, bármeddig sikerül a picurkádat szoptatni, az ÚG SZÉP és JÓ!!!! Ha nem csinálsz belõle magadnak problémát, akkor ügyes leszel és jól fog sikerülni.
Nem a mell méretétõl függ, hanem (többek között) az emlõmirigy méretétõl - és attól, hogy mennyit idegeskedsz (minél többet, annál kevesebb a tej). A zsírból kell tartalék - de az mindegy, hogy hol van rajtad: mindenhol egyformán jó hozzá. Egy nõnek csak akkor nincs elég zsírja a szoptatáshoz, ha anorexiás. Rendesen kell enni, vizet kell inni. Ennyit elég, ha teszel. Legjobban a közepes mellûek szoktak szoptatni - de miért akarsz te annyi tejet, amennyi 6 gyereknek elég? Kit akarsz még etetni?
dehogy igaz! Állítolag még a szilikonosoknak sem kell aggódni, mert nem gátolja a tejmirigyeket, legfeljebb még nagyobb lesz. A zsírszövet pedig puha és nem tudja összenyomni a tejcsatornákat, mert azok olyanok, mint egy erõs gumicsõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! A barátnõmtõl hallottam ezt a "tényt", és megijedtem, hogy nem lesz elég tejem a babámnak...
Nekem nagy cicim van és sok tejem:)
Szia nekem is nagyok a melleim 80/F méret, és mégis a kisfiamat szoptattam 18 hónapos koráig.Még utánna is sok tejem volt, nagyon nehezen sikerült elapasztanni.Ne hidj senkinek, bizz magadban!!!!

Az igaz hogy ha nagyobb áramlás van az akváriumba, akkor a halak számára valamennyire nagyobbnak érezhető az akvárium?

ezt mondta nekem egy ember....

Legjobb válasz: Ha be lennél zárva egy szûk szobába, nagyobbnak éreznéd, ha kapnál egy futópadot?

Ha be lennél zárva egy szûk szobába, nagyobbnak éreznéd, ha kapnál egy futópadot?
Szerintem valamennyire igaz, merthát ha nagyobb az áramlás nehezebb nekik úszni, így többet úsznak mire végigérnek. De erre nem lehet hagyatkozni méretválasztásnál, akkora akvárium kell, amekkora kell a halnak.
Platypus, én nagyobbnak érezném.
Akkor Platy helyett másik kérdést teszek fel. Nagyobbnak éreznél egy szobát, ha az jó huzatos?
A kérdező hozzászólása: YourDestiny ez is rossz példa mert akkor is , jót tesz a közérzetnek ha van bõven szellõ mint hogy semmi :D
Szerintem nem tudod becsapni a halakat, akkor is tudják hogy kicsi a hely, ha nagy az áramlat. Úgyis amikor berakod õket, az az elsõ dolguk, hogy megnézik a sarkokat, hogy meddig tudnak majd úszni benne, és pl ha kicsi az akv, akkor van olyan hal, ami azt csinálja, hogy az üveg egyik szélsõ lapjánál elkezd fel-le úszni idegesen. Bár az is lehet, hogy olyankor tükrözõdik neki saját maga és azért csinálja, hát nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Én azt figyeltem meg , hogy ha egy hal nem megy neki az üvegnek akkor õ biztos jòl érzi magàt az akvàriumba
általában igen, mert kicsi akváriumban idegesen nekimennek
Szerintem nem a kifogást kell keresni a példákkal szemben. Egyszerûen ami kicsi, az kicsi és kész.
Én tavaly cserére ítéltem az egyik akváriumom 80-liter volt, rá lett téve a 200-literesre szánt technika külsõ+belsõ szûrõ, mindkettõ fojtva lett, így olyan 500-600-liter/óra volt a keringés, bele kerültek a 200-ba szánt halak szemmel látható volt hogy szarul érzik magukat hiába volt keringés, megjött a 200-as, áttettem õket szemmel látható volt a változás, moha csipkedés, óriási étvágy, hatalmas úszókedv, szinte veszélyes volt amit némelyik csinált. Késõbb lettek megnyitva a szûrõ csapok, nem foglalkozott egyik se az áramlással, a kicsi aksi után ha 200l/h-val ment volna a keringés akkor is örömujjongásba kezdenek. Tehát szerintem az áramlás nem oszt nem szoroz, az akvárium méret számít, kisebb akváriumban még nagyobb kárt csinál mert leszûkíti a halak mozgásterét.
A kérdező hozzászólása: YourDestiny én azért magam szeretek meggyõzõdni mindig mindenrõl szal figyelem a halaimat hogy , hogy érzik magukat , mert azt lehet látni ...
A kérdező hozzászólása: amúgy igazatok van , sztem se nagyon igaz de abban nem értünk egyet hogy a hal nem fárad el :D
Jónagyhülyeakieztmondta. Csak a terhelés nagyobb. Szaladj 1014m-t Hortobágyon, majd szaladj fel a Kékestetõre.
A kérdező hozzászólása: hát a futópadon sétálni is lehet de te se voltál még kondiba , lusta embereknek meg mind1 hogy mekkora a szoba csak szgép legyen :D de pl ha 2 belsõ szûrõt helyezünk el az akvárium 1 és másik felébe akkor akár hogy nézem mindenhogy árral szemben úsznak , én nem hasonlítom a halat emberhez de õk is fáradnak :)
A kérdező hozzászólása: hát nekem ne mond mert ezt nem én találtam ki , de kérdésedre válaszolva nagyobbnak , hogy miért ? futnék rajt nem azon gondolkodnék, hogy be vagyok zárva ergo mással lennék elfoglalva ha leszállnék róla akkor pedig regenerálódással lennék elfoglalva, tudni illik a mozgás stresszoldó tehát .... :D jobban ellenék egy futópaddal mint nélküle az biztos
A kérdező hozzászólása: Akv ja hát én is ezért gondolkodtam el ezen , de pl vannak halak akik nem szeretik a nagy áramlást..... szal lehet hogy pár halnál ez valamennyire igaz de nem számottevõen
De nem többet úsznak csak több erõfeszítéssel úsznak! ;)
A kérdező hozzászólása: de ha te nagyobb erõfeszítéssel méz akkor azt te többnek érzed nem ? mert én igen
A kérdező hozzászólása: *mész
Azt javaslom, embert ne hasonlíts egy halhoz. ;) Amúgy én sem érzem, hogy ennek lenne valamilyen igazságalapja.
Ezzel csak az a baj, hogy a halak nem így "gondolkoznak", illetve pont leszarják, mennyit úsznak. Ezzel az erõvel ugyanúgy körbe-körbe is úszhatnának, attól is érezhetnék nagyobbnak. Meg csak egy ideig tudnak árral szembe úszni, utána úgyis vége az akváriumnak, ha meg megfordulnak, és áramlás irányba úsznak, akkor meg kisebbnek érzik??!! Akkor a 2 kiegyenlíti egymást, nem? Hogy ne csak hülyeségeket beszéljek, a halak létszámát elsõsorban a víz leterhelése korlátozza, az meg nem függ az áramlástól. Azt csakis víztömeggel lehet ellensúlyozni, ahhoz meg térfogat kell. Ami meg a konkrét hely igényt illeti, pl egy terület védõ hal esetében, szintén nem így mûködik a dolog. Kiszemel magának egy területet, egy tereptárgyat, vagy nagy növényt, és kijelöli a területét. És full hidegen hagyja, hogy mekkora sebességgel áramlik mellette a víz. Az ég-világon semmit nem befolyásol. Egyébként én kisebbnek éreznék egy szobát, ha beraknának egy futópadot. Az is csak foglalná a helyet! :) Futni meg biztos nem futnék rajta, mert így is kotyog a térdem. :)
Még egy dolog. Ha ezt egy lassú úszású, fátyolos úszójú hallal csinálod meg, simán halálra stresszeled vele. Ha egy gyors úszású, aktív, karcsúbb hallal, azt meg hidegen hagyja akármilyen áramlás. Láttál már pisztrángot patakban? Teljesen erõfeszítés nélkül áll egy helyben árral szemben. Az a természetes közege, ehhez alkalmazkodott, mindegy neki, hogy az árral úszik, vagy azzal szembe.
Nem, nem így van. A legtöbb esetben semmilyen jelét nem látni annak, ha egy hal nem érzi magát jól az adott környezetben. Az, hogy úszkál, még nem egyenlõ azzal, hogy minden rendben. Szóval nem így van, és ezt egész nyugodtan elhiheted.

Igaz az, hogy ha az ember leszokik a dohányzásról, akkor a fizikai teljesítménye, mozgásigénye sokkal nagyobb lesz?

Legjobb válasz: Nem igaz. Annak viszont nagy az esélye, hogy jelentõsen meghízik. A kettõ pedig kizárja egymást. Sok dohányost ismerek, aki szinte örökmozgó, sportol,sokat sétál, dolgozik a kertben vagy a ház körül.

Nem igaz. Annak viszont nagy az esélye, hogy jelentõsen meghízik. A kettõ pedig kizárja egymást. Sok dohányost ismerek, aki szinte örökmozgó, sportol, sokat sétál, dolgozik a kertben vagy a ház körül.
az nem igaz, hogy biztosan hízni fog. ha nem zabálással pótolja a cigit, és odafigyel az étrendjére, hogy ne lassuljon le az anyagcsere (pl teázással, sok rostos, sok zöldség), akkor nem fog hízni. a tüdõ sokkal jobban fog mûködni, az izmok több oxigént kapnak, úgyhogy igen, nõ a fizikai teljesítmény. leszokás után azt vettem észre, hogy fittebben ébredek, sokkal kiegyensúlyozottabb voltam, tudtam hajnalban kelni szenvedés nélkül. a mozgásigényem is nagyobb lett, több kedvem lett kimenni a szabadba. én el is kezdtem sportolni pár hónappal késõbb, de amíg nem sportoltam, addig sem híztam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat!
persze, kapalocol egy kis cigiert
Az elsõ válaszoló nagyon hülye. Biztos egy rohadt bagós aki haza beszél, mint sem le tudna szokni.

Ha igaz, hogy az ország nagyobbik része rosszul járt az elmúlt 4 évben, akkor miért nem akarják az emberek leváltani a fideszt?

A baloldal azt állítja, hogy hogy az ország lakosságának jelentõs része rosszabbul él mint 4 éve. Ha a többségnek rossz a rendszer, akkor miért nem vezet több fejhosszal a baloldal ? A sok elkeseredett ember nem akar szavazni, vagy elkeseredettségében a fideszt támogatja ? A fidesz várható kétharmadja azt mutatja, hogy akik elmennek szavazni azok meg vannak elégedve.

Legjobb válasz: "Hol van az a sok elkeseredett "rejtõzködõ szavazó" akikrõl beszélnek." Meg vannak azok, csak éppen a nagy elkeseredésükben nem õket fogják támogatni, hanem egyszerûen csak nem mennek el szavazni vagy szimplán csak lelépnek az országból.

Tényleg rosszabbul élnek, ezért van az, hogy az emberek fele sz*rik rá, és el sem megy szavazni, és egy nagyon kis réteg dönt.
"Hol van az a sok elkeseredett "rejtõzködõ szavazó" akikrõl beszélnek." Meg vannak azok, csak éppen a nagy elkeseredésükben nem õket fogják támogatni, hanem egyszerûen csak nem mennek el szavazni vagy szimplán csak lelépnek az országból.
Az igaz, hogy sokan kiábrándultak, elfordultak a politikától. 2010-ben 64% volt a részvétel, szerintem jövõre csak 55% körül lesz Magyarországon. A külföldön élõk körében meg kb. 25%.
Mert a baloldal is ugyanezt csinálná és az embereknek már elegük van mindkettõbõl. A Jobbik meg csak olaj lenne a tûzre. Más lehetõség pedig nincs. Tehát ennyi, kifújt. Amúgy is vicces a feltételezésed, kérdezõ. Szerinted a Fidesz hogy kapott 2/3-ot 2010-ben? Elárulom neked, nem azért, mert olyan okos dolgokkal álltak elõ, hanem azért, mert már mindenki rühellte az MSZP-s sleppet és meg akartak szabadulni tõlük. Erre te elfelejtetted ezt az egészet és vissza akarod csinálni, mert akkor sokkal jobb lenne szerinted. 3, 5 év alatt szépen kihagy az ember memóriája.
A kérdés akkor lenne igazán poén, ha a kérdezõ 4 évvel ezelõtt ilyenkor pont ugyanezzel kampányolt volna az MSZP ellen, hogy végre legyen már Fidesz, mert akkor beköszönt a Kánaán. :D
Két lehetséges leváltása van a Fidesznek. Az egyik az a baloldal, aki alatt mégrosszabb lett az emberek többségének. A másik az a Jobbik, aki azért elég ijesztõ képet fest le az õ keleti nyitásával és a nyugat-ellenességgel. Jelenleg az embereknek Magyarországon a nyugat jelenti a jólétet, gazdagságot, inkább hozzájuk szeretnének tartozni. Így milyen alternatíva maradt? A Fidesz. Ami sokak szerint nem jó, sokak szerint árt, de még mindig úgy gondolják, hogy a lehetõségek közül a legjobb.
Amúgy nem lesz meg a Fityisz 2/3-ad, annyira azért nem kettyentek az emberek. Remélem.
Az embereknek elegük lett a baloldali ámokfutásból, teljesen leszerepeltek, ezért szavazott rájuk csak a szavazók 20%-a 2010-ben. Attól még, hogy sokan elégedetlenek az Orbán kormánnyal, az nem azt jelenti, hogy azt szeretnék, hogy megint az MSZP, Bajnai, Gyurcsány vezessék az országot.
azért nem akarja a nép leváltani az Orbán komrányt, mert a lakosság jó része jobban járt! csak a kommunisták az elelenekzõjét akarják elhitetni az emberekkel, hazudnak reggel, délben emg este! mindig is erre voltak képesek, hazudni, lopni, csalni, hazaárulni, õskomcsi korukban még öltek, kínoztak is!
A kérdező hozzászólása: #1-nek Akarja visszacsinálni a hóhér. Nekem bejött az elmúlt 4 év. Csak arra lennék kíváncsi, hogy mekkorát lódít a baloldal megint. Hol van az a sok elkeseredett "rejtõzködõ szavazó" akikrõl beszélnek.
"Akiknek nem tetszik a rendszer nem kell hangoskodni, nem kell elmenni külföldre, jövõ tavasszal el kell menni a szavazófülkébe és a baloldal mellé kell tenni az X-et. " És akinek az a rendszer sem tetszett? Sõt az a rendszer még kevésbé tetszett? "A demokrácia nem arról szól, hogy azt kell csinálni ami a többségnek jó ? Mondjuk amikor az kis SZDSZ ugráltatta az MSZP-t akkor nem így volt. De szerencsére ez már a múlt." Látod még szerinted se volt jó az MSZP-SZDSZ. Mitõl lenne jobb, ha a kis pöts szerepét az E2014 játszaná az MSZP mellett?
A kérdező hozzászólása: Akiknek nem tetszik a rendszer nem kell hangoskodni, nem kell elmenni külföldre, jövõ tavasszal el kell menni a szavazófülkébe és a baloldal mellé kell tenni az X-et. Nem vitatom, hogy vannak vesztesei a jelenlegi rendszernek. Minden rendszernek vannak vesztesei. Az elmúlt nyócévnek én voltam a vesztese. A kérdés az, hogy most kik vannak többen. A demokrácia nem arról szól, hogy azt kell csinálni ami a többségnek jó ? Mondjuk amikor az kis SZDSZ ugráltatta az MSZP-t akkor nem így volt. De szerencsére ez már a múlt.
"Jelenleg az embereknek Magyarországon a nyugat jelenti a jólétet, gazdagságot, inkább hozzájuk szeretnének tartozni." Csak a beteg embereknek.
Le akarják váltani, mert NEM a baloldal hazudik, hanem igaz, hogy a többség rosszabbul él. Ezt még a Fideszes Századvég emberei is közzé tették. (Igaz, hogy botrány lett belõle). Akik vesztesei az egykulcsos adónak, és a Fidesz politikájának, nem veszik be az "elmúlt 8 év) dumát, mert a bõrükön érzik, hogy ez nem igaz. Csak éppen nem mernek hangoskodni, mert féltik az állasukat (ha egyáltalán van nekik). Inkább elmennek külföldre ha meg akarnak élni.
Ez a 31%-os nagyon kész van.
Mert nincs kire. Illetve, eddig nem volt. De már van Jobbik, végre. Lássuk mire képesek! Elég volt az országlopásból!
Én is így vagyok vele találtál már rá megoldást?
Lehet megoldódott már azóta, de az nagyon szar net! nekem minimum 10 megájával jön le általában. Amúgy az ajánlott gép az nem azt jelenti, hogy teljes pompájában gond nélkül fog futni. Lószart. :)

Igaz az, hogy ha veszek egy tk-s kutyát nem fog nyerni a kiállításon bármennyire is csak akkor ha neves tenyésztőtől van lesz nagyobb esélye?

Azt mondták ha ott van az én kutyám nem neves tenyésztőtől van és ott van egy másik nagy híres tenyésztő kutyája aki már kapott egyszer kitünőt akkor biztos nem fogják leminősíteni csak azért mert mondjuk az én kutyám jobb. Tényleg ekkora jelentősége van honnan veszek kutyát?

Legjobb válasz: Hát én semmiképp sem kezdenék amstaffal, az biztos..iszonyú sokan vannak, hatalmas konkurencia, csekély esélyek. Tévedés itt nem a tk-t nézik, hanem a felvezetõt. Ki kell tapasztalni, hogy melyik bíró melyik színû, milyen típusú kutyát kedveli, és h a tiedre mit mondott. Egy idõ után tudni fogod, h kihez lehet és kihez nem lehet nevezni. Nem mondom, hogy ne próbáld meg, mert igenis próbáld! Én idestova 7 éve kutyázom, ebbõl 4 év kutyás sport, és az utóbbi 1,5 kiállításosdi. Eddig egyetlen egyszer húzták le a kutyámat, pedig nem vagyok neves ember, nem cimboráim a bírók, és nem az ország legjobb kenneljeinek egyikébõl van a kutyám. Szimplán jó a kutya, és szerencsém van. A kiállítások világában a kitûnõ az molyfing! Aki nem kap kitûnõt, annak elég trágya kutyája lehet. Itt az az érdekes h ki kapja a CAC-ot, a CACIB-ot, és a BOS-t (Best Oposite Sex) vagy a BOB-ot (Best Of Breed avagy fajtagyõztes) címet. Kitûnõt a legutolsók is kaphatnak. Az érdekesség ezután jön, amikor összevetésre hívják az embereket a címek kiosztásához! Azt még tudni kell a kiállításokról, hogy nagyon mocskos egy dolog ám...a bírók mindig az õ szívükhöz közelebb álló típust és/vagy színt fogják választani. Nagyon szubjektív dolog ez. Kinek mi tetszik, azt választja..ezért nem árt néhány tenyésztõ, vagy handler koma, akik segítenek téged az elrugaszkodásban, akik elmagyarázzák neked, h mi mit jelent, hogyan s mint kell bizonyos dolgokat csinálni. Esetleg már ismerik a bírókat, és tudnak segíteni, h melyik milyen, mit szeret, mit nem és itt most viselkedésre is gondolok, nem csak a kutyára. :) Én mindenképp azt ajánlom neked, h elõbb jó alaposan tanuld ki a dolgokat. Olvass a kiállításokról, azok menetérõl, szabályairól, az elérhetõ címekrõl, és azok jelentésérõl, és csak utána kezdj el kiállításosdiban gondolkozni, különben nagyon sok negatív kritika és élmény érhet ami elveheti egy életre a kedvedet ettõl az egésztõl.

Hát én semmiképp sem kezdenék amstaffal, az biztos..iszonyú sokan vannak, hatalmas konkurencia, csekély esélyek. Tévedés itt nem a tk-t nézik, hanem a felvezetõt. Ki kell tapasztalni, hogy melyik bíró melyik színû, milyen típusú kutyát kedveli, és h a tiedre mit mondott. Egy idõ után tudni fogod, h kihez lehet és kihez nem lehet nevezni. Nem mondom, hogy ne próbáld meg, mert igenis próbáld! Én idestova 7 éve kutyázom, ebbõl 4 év kutyás sport, és az utóbbi 1, 5 kiállításosdi. Eddig egyetlen egyszer húzták le a kutyámat, pedig nem vagyok neves ember, nem cimboráim a bírók, és nem az ország legjobb kenneljeinek egyikébõl van a kutyám. Szimplán jó a kutya, és szerencsém van. A kiállítások világában a kitûnõ az molyfing! Aki nem kap kitûnõt, annak elég trágya kutyája lehet. Itt az az érdekes h ki kapja a CAC-ot, a CACIB-ot, és a BOS-t (Best Oposite Sex) vagy a BOB-ot (Best Of Breed avagy fajtagyõztes) címet. Kitûnõt a legutolsók is kaphatnak. Az érdekesség ezután jön, amikor összevetésre hívják az embereket a címek kiosztásához! Azt még tudni kell a kiállításokról, hogy nagyon mocskos egy dolog ám...a bírók mindig az õ szívükhöz közelebb álló típust és/vagy színt fogják választani. Nagyon szubjektív dolog ez. Kinek mi tetszik, azt választja..ezért nem árt néhány tenyésztõ, vagy handler koma, akik segítenek téged az elrugaszkodásban, akik elmagyarázzák neked, h mi mit jelent, hogyan s mint kell bizonyos dolgokat csinálni. Esetleg már ismerik a bírókat, és tudnak segíteni, h melyik milyen, mit szeret, mit nem és itt most viselkedésre is gondolok, nem csak a kutyára. :) Én mindenképp azt ajánlom neked, h elõbb jó alaposan tanuld ki a dolgokat. Olvass a kiállításokról, azok menetérõl, szabályairól, az elérhetõ címekrõl, és azok jelentésérõl, és csak utána kezdj el kiállításosdiban gondolkozni, különben nagyon sok negatív kritika és élmény érhet ami elveheti egy életre a kedvedet ettõl az egésztõl.
Ma már kb 20%-ban nézik a kutyát.A maradék 80% pedig, hogy ki vezeti fel(handler), kié a kutya, kié a kennel, ki a bíró, ki kinek a valakije. Persze kisebb versenyeken el lehet indulni, sõt ha valakinek van gyomra ehhez a világhoz, akkor be is lehet kerülni és ölelkezni a bíróval miután a kutyád megnyert vmit (persze ez évek munkája) csak épp azt nem fogod soha tudni, hogy a te kutyád valóban olyan jó, vagy csak sok éven át tudtál jópofizni. Ettõl függetlenül a törzskönyves kutya jó dolog, ha a papírok és az eü dolgok rendben vannak, fõleg ha valóban olyan fajtát akar az ember, nem csak egy olcsó keverékét, aki valószínû beteges.
Na, ez kb. semennyire nem igaz. Ahonnan az én kutyám van, az az ország legjobb tenyészete ebbõl a fajtából, mégsem járnak kiállításokra, pont azért, mert az õ kutyáikat lehúzzák, míg a többi agyonszaporítottat meg az égig magasztalják. Egy valamit tanulj meg: a kiállításokon szerzett minõsítések és címek semmit se érnek, mert egyre inkább a silányabb kutyák kapják a kitûnõket....
A kérdező hozzászólása: Úh:(( Meg azt hallottam már elõre le van beszélve ki fog nyerni fõleg ha a bírónak egy rokona nevez biztos õk fog nyerni nem egy idegen.
A kérdező hozzászólása: Ez durva:(((( De igen ilyet hallottam én is.Akkor szinte semmit nem ér honnan való, hogy néz ki a kutyád a lényeg jó barát legyen a biró:( Amúgy egy Pitet , hogy hozott ki Amstaff gyõztesnek hisz volt tk-ja. Amúgy Astaffot szeretnék:)
a kiállitásokban az a legnehezebb, és legidõigényesebb dolog, mire megtanulod, hogy melyik az a biró, aki korrekt, a kutyát nézni, és nem azt, hogy ki fogja a póráz végét.
Hát léteznek hirhedten elfogult bírók olyannyira, hogy ha a tenyésztõk tudják, hogy a fajtájukat õ bírálja, akkor nem is neveznek.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi a sok hasznos válaszokat.))) Nem is tudtam, hogy azt nézik ki vezeti fel a kutyát ez miért fontos?Az én kutyámat az ismerõsöm is felvezetheti? Vagy egyszerûen arról van szó ha a bírónak nem szimpi a felvezetõ akkor ez alapján ítél majd a döntésben is? Én is voltam most a Hódmezõvásárhelyi kiállításon nagyon sok szép Amstaff volt:) Van már egy 1, 5 éves Amstaffom sajnos nem tk-s ismerem már azért a fajtát.Bár nekem megvan, hogy milyen szinû kutyát szeretnék hiába jó kutya mondjuk a fekete szinû(jó szülök, jó kennel...) mégsem kellene

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!