Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, akinek erősebb a (7 db)

Az igaz, hogyha minél erősebb a combizomzat & a térd körül lévő összes izomcsoport, akkor a térdre kevesebb terhelés jut?

Legjobb válasz: Részben igaz. Nem csak az erõ számít, hanem az is, hogy helyesen használd és hogy egyik izom ereje se legyen túlsúlyban a másikkal szemben. Például a combhajlító izmokra kisebb figyelmet szoktak fordítani, mint a combfeszítõkre. Ha a térdeddel gond van, érdemes gyógytornásszal beszélni, hogy Neked speciálisan melyik izmokat és hogyan kéne erõsíteni.

Részben igaz. Nem csak az erõ számít, hanem az is, hogy helyesen használd és hogy egyik izom ereje se legyen túlsúlyban a másikkal szemben. Például a combhajlító izmokra kisebb figyelmet szoktak fordítani, mint a combfeszítõkre. Ha a térdeddel gond van, érdemes gyógytornásszal beszélni, hogy Neked speciálisan melyik izmokat és hogyan kéne erõsíteni.
A kérdező hozzászólása: ja, az erõsebb szóra az ERÕSSÉGET gondoltad igazán... én nekem rendesen bírja a súlyzós terhelést a térdem, mert én tornázok, de a foci szempontjából kérdezem, hogy ha minél KIFEJLETTEBB egy combizom, akkor kevesebb terhelés jut a térdnek... ?

Fiúk, igaz az, hogy nektek akkor is jó, ha nem nagyon nedves a lány, mert akkor erősebb a surlódás?

Vagy egyáltalán mit szóltok akkor, ha érzitek, h nem elég nedves, de azért élvezi a csaj?

Legjobb válasz: úgy nemtud bemenni ha száraz :) és ott már nem súrlódás lenne hanem tapadás ami eléggé fájdalmas lehet :| ha nem nedves a csaj akkor valószinû hogy õ nem fogja élvezni,viszont ha mégis felvan izgulva és nem nedves akkor ott baj ban :/

úgy nemtud bemenni ha száraz :) és ott már nem súrlódás lenne hanem tapadás ami eléggé fájdalmas lehet :| ha nem nedves a csaj akkor valószinû hogy õ nem fogja élvezni, viszont ha mégis felvan izgulva és nem nedves akkor ott baj ban :/
hát azért tud elég fájdalmas lenni mindkét fél számára, de ezekért is van többek közt az elõjáték ami nem kerül semmibe:) 22/F
Száraz közösülés? Majd 70 évesen...XD
Használjatok síkosítót! A súrlódás nagyobbnak tûnhet, vagyis - hagyjuk a fizikát - szárazabb érzés lehet, ha pl. mesi alatt csináljátok. Akkor viszont a helyzet izgalma szerintem "pótolja" a hiányzónak tûnõ érzést. Na ez most off volt, bocsi! Visszatérve: síkosító, vagy izgalmasabb/izgatóbb elõjáték!

Igaz az, hogy akinek erősebb a hasizma, annál később látszik a pocak?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Igaz az hogy akinek "erősebb" izmosabb a hasfala az nehezebben érzi meg az első mozgásokat?

Hallottam egy ilyet és kiváncsi vagyok más hallotta -e esetleg igaz-e?

Legjobb válasz: Szerintem nem függ össze a dolog. Nekem elég izmos hasam volt, mégis már 16 hetesen éreztem a baba mozgását, pedig elsõ babuci.

Szerintem nem függ össze a dolog. Nekem elég izmos hasam volt, mégis már 16 hetesen éreztem a baba mozgását, pedig elsõ babuci.
Nekem eléggé gagyi hasizmom van - bár zsírréteg szerencsére nincs rajta -, mégis "csak" a 20. héten azonosítottam elõször a mozgását. Igaz, ez teljesen normális idõpont, nem voltam vele elkésve. :-)
nekem nagyon vastag "hájas" a hasam és már a 15 héttöl éreztem enyhe kis buborékokat éa azota is egyre erösebben.
Szerintem épp az erõs hasfal tart úgy ellen a baba mozgásának, hogy hamarabb megérzed, nem? Az, hogy kin mennyi a háj, szerintem nem függ össze a hasfal erõsségével (persze, aki rendszeresen sportol, az vékony is és lapos hasú is, de vannak vékony lányok kidudurodó pocakkal, meg vannak bögyös-farosok lapos hassal, akkor is, ha esetleg van rajt némi úszógumi. én az utóbbi kategóriába tartozom)
A kérdező hozzászólása: köszi csajok a véleményeteket:)

Igaz az, hogy a tehességnél a hüvelyi folyás erősebb, "nyúlós", míg ha nincs terhesség, akkor "száraz" a váladék, mielőt megjön a havi?

Legjobb válasz: terhesség esetén biztosan van folyás,fehér színû,erõs és szagatalan.ez marad is általában terhesség alatt.

terhesség esetén biztosan van folyás, fehér színû, erõs és szagatalan.ez marad is általában terhesség alatt.
A folyás milyensége nem a terhességtõl függ, hanem az aktuális hormonszintedtõl. Más az állaga közvetlenûl menzi elõtt, más a ciklusod egyéb szakaszában, és a terhesség alatt is más. A terhesség alatt lehet akár bõ folyásod is, ez csak akkor probléma, ha eltér a színe a tejfehértõl, vagy szaga van. Ha ezeket a jeleket nem tapasztalod minden OK.
Én ezt pontosan fordítva ismerem, tehát mensi elõtt 1-2 nap fehér folyás ha megjön, ha nem jön meg akkor pedig szárazság.
ez engem is érdekelne... mégcsak 1 napja késik, de se hasfájás, se semmi. kicsit aggódom :S szal jó lenne tudni, hogy menstruáció elõtt szárazabb a hüvely vagy erõs folyás van... :S

Szerintetek igaz az a feltételezés, miszerint erősebb az immunrendszerük azoknak a babáknak, akik lázzal reagálnak a védőoltásra?

Ismer?sömnek azt mondta a dokija, hogy az ilyen gyermekek immunrendszere a jó, mert egyb?l elkezd dolgozni a kórokozók ellen. De akiknek nem reagál rá, azoknak nem jó? Vagy mi? Szerintetek?

Legjobb válasz: A kislányom láza mindig 39,2-nél kezdõdik és simán produkálja a 40 fokot is. 38-as láza ritkán van. DE az immunrendszerét nem nevezném a legjobbnak. 3 éves koráig, amíg ki nem vették az orrmanduláját, volt, hogy kéthetente volt tüszõs mandulagyulladása. A kisfiam 14 hónapos. Bizonyítottan immungyenge. Kb 8x volt középfülgyulladása és hörgõszûkületes. Ahhoz képest, hogy eddig kevésszer volt egészséges, láza kb 2x volt. Tehát nem tudom. De ha nincs láz, az tuti nem jó. De ha van, az sem bizonyít semmit.

A kislányom láza mindig 39, 2-nél kezdõdik és simán produkálja a 40 fokot is. 38-as láza ritkán van. DE az immunrendszerét nem nevezném a legjobbnak. 3 éves koráig, amíg ki nem vették az orrmanduláját, volt, hogy kéthetente volt tüszõs mandulagyulladása. A kisfiam 14 hónapos. Bizonyítottan immungyenge. Kb 8x volt középfülgyulladása és hörgõszûkületes. Ahhoz képest, hogy eddig kevésszer volt egészséges, láza kb 2x volt. Tehát nem tudom. De ha nincs láz, az tuti nem jó. De ha van, az sem bizonyít semmit.
egyik gyrekem sem volt lázas az oltásoktól, nem betegesek
A lányomnak soha nem volt hõemelkedése sem a védõoltások után, amikor beteg volt, akkor is ritkán és kevés ideig lázas. 2 éve ovis, ezalatt az idõ alatt 5 napot hiányzott, szóval nem nevezném betegesnek. :)
Majd felnõtt korban kiderûl, mennyire volt beteges. Fiam 1 éves és nem volt lázas, eddig csak 1 meghûlése volt amit 1 hét alatt kikezeltünk.
igen
nekem barna szemem van, férjemnek zöld. Én szüleimnek barna, nagyszüleim között 1nek kék, 3nak barna szeme volt. férjem szülei barna- illetve világoszöld páros voltak, és náluk a zöld árnyalatai és barnák. 3gyerkekünk van, egy sötétbarna szemû egy zöld és egy égszínkék.... Olyan szép kék szeme van a legkisebb gyerekünknek, mint még az én egyetlen kék szemû nagyapámnak volt! :) )
barna szem domináns a kékkel szemben. Családunkban édesapám szürkéskék szemû, kislányom is ilyen szemû lett. Férjem és családja sötétbarna szemû, minden rokona. Én és anyukám zöldesbarna szemûek vagyunk. Párom és családja egyenes hajú, én göndör, anyu hullámos. Kislányom gyûrûgöndör hajú. Szóval vannak valószínûségek, de az élet produkálhat érdekes dolgokat.
http://genetika.lap.hu/#b23319858 Csatlakozom elõzõhöz.A barna szemszínemet egyik gyerekünk sem örökölte, hanem a három nem barna szemû nagyszülõ szemszíneit sorban.
A kérdező hozzászólása: hol tudnék ilyenekrõl olvasni? tudtok valami könyvet vagy internetes címet? nagyon érdekel:)
a barna domináns, szemben, hajban is, de ezek alapján már ki kellett volna kopnia a vörös hajnak, kék szemnek és mégsem. Férjemnek zöld szeme van nekem barna, a családban nagyjából mindkét oldalon midnenkinek barna, erre mindkét fiam kék szemû. A picinek valószínüelg be fog barnulni, de nagyé már iylen marad.
a domináns nem azt jelenti hogy egy barna szemû szülõnek csak barna szemû gyereke lehet, sõt. Az csak annyit jelent hogy ha a génpárból az egyik barna, akkor az illetõnek biztosan barna szeme lesz, hiába kék a másik gén, ilyenkor "elnyomja" a barna a kéket. De attól még hordozhat, örököltethet kéket tovább. Viszont ha valakinek kék szeme van, az nem hordozhat barna gént, mert kék szeme csak akkor lehet ha mindkettõ génje kék. Ezért van az hogy két kékszemû embernek csak kékszemû gyermeke lehet (és ismétlem, itt a kék most az összes világos árnyalatot jelenti, beleértve a zöldet is).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!