Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, akinek erősebb (12 db)

Úgy tudom hogy ha valaki boxol és mellé saját súlyos edzést végez akkor erősebbet tud majd ütni mint az aki box mellé súlyzós edzést végez mert nem lesznek túl nagyok az izmai és nem lassítják, valamint nagyobb lesz az izomsűrűsége. Igaz ez?

Legjobb válasz: nem feltétlen igaz ez. nagy izomzattal rendelkezõ küzdõsportoló is simán lehet gyors és robbanékony. pl jerome le banner,evander holyfield. ami hátrány lehet a túl vastag felkar,erre semmi szükség,és a túl nagy mell izomzat,ami akadályozza a kettõs fedezék szûken tartását. az ütõerõ amibõl felépül elsõsorban a jó technikai kivitelezés és a test tömege. amik kimondottan ütõerõ növelõ gyakorlatok,azok meg nem szerepelnek se a saját súlyos edzésekben,se a konditermi edzésekben. a crossfit-ben és a kettlebell-ben viszont megvannak.

nem feltétlen igaz ez. nagy izomzattal rendelkezõ küzdõsportoló is simán lehet gyors és robbanékony. pl jerome le banner, evander holyfield. ami hátrány lehet a túl vastag felkar, erre semmi szükség, és a túl nagy mell izomzat, ami akadályozza a kettõs fedezék szûken tartását. az ütõerõ amibõl felépül elsõsorban a jó technikai kivitelezés és a test tömege. amik kimondottan ütõerõ növelõ gyakorlatok, azok meg nem szerepelnek se a saját súlyos edzésekben, se a konditermi edzésekben. a crossfit-ben és a kettlebell-ben viszont megvannak.

Az igaz, hogyha minél erősebb a combizomzat & a térd körül lévő összes izomcsoport, akkor a térdre kevesebb terhelés jut?

Legjobb válasz: Részben igaz. Nem csak az erõ számít, hanem az is, hogy helyesen használd és hogy egyik izom ereje se legyen túlsúlyban a másikkal szemben. Például a combhajlító izmokra kisebb figyelmet szoktak fordítani, mint a combfeszítõkre. Ha a térdeddel gond van, érdemes gyógytornásszal beszélni, hogy Neked speciálisan melyik izmokat és hogyan kéne erõsíteni.

Részben igaz. Nem csak az erõ számít, hanem az is, hogy helyesen használd és hogy egyik izom ereje se legyen túlsúlyban a másikkal szemben. Például a combhajlító izmokra kisebb figyelmet szoktak fordítani, mint a combfeszítõkre. Ha a térdeddel gond van, érdemes gyógytornásszal beszélni, hogy Neked speciálisan melyik izmokat és hogyan kéne erõsíteni.
A kérdező hozzászólása: ja, az erõsebb szóra az ERÕSSÉGET gondoltad igazán... én nekem rendesen bírja a súlyzós terhelést a térdem, mert én tornázok, de a foci szempontjából kérdezem, hogy ha minél KIFEJLETTEBB egy combizom, akkor kevesebb terhelés jut a térdnek... ?

Fiúk, igaz az, hogy nektek akkor is jó, ha nem nagyon nedves a lány, mert akkor erősebb a surlódás?

Vagy egyáltalán mit szóltok akkor, ha érzitek, h nem elég nedves, de azért élvezi a csaj?

Legjobb válasz: úgy nemtud bemenni ha száraz :) és ott már nem súrlódás lenne hanem tapadás ami eléggé fájdalmas lehet :| ha nem nedves a csaj akkor valószinû hogy õ nem fogja élvezni,viszont ha mégis felvan izgulva és nem nedves akkor ott baj ban :/

úgy nemtud bemenni ha száraz :) és ott már nem súrlódás lenne hanem tapadás ami eléggé fájdalmas lehet :| ha nem nedves a csaj akkor valószinû hogy õ nem fogja élvezni, viszont ha mégis felvan izgulva és nem nedves akkor ott baj ban :/
hát azért tud elég fájdalmas lenni mindkét fél számára, de ezekért is van többek közt az elõjáték ami nem kerül semmibe:) 22/F
Száraz közösülés? Majd 70 évesen...XD
Használjatok síkosítót! A súrlódás nagyobbnak tûnhet, vagyis - hagyjuk a fizikát - szárazabb érzés lehet, ha pl. mesi alatt csináljátok. Akkor viszont a helyzet izgalma szerintem "pótolja" a hiányzónak tûnõ érzést. Na ez most off volt, bocsi! Visszatérve: síkosító, vagy izgalmasabb/izgatóbb elõjáték!
Nem.
A kérdező hozzászólása: 21:50-kor
Leszarom mit ír egy noname kiskölyök akinek láthatóan fogalma sincs az testedzés témaköréhez. Az erõedzés szakértõinek a véleményére és tapasztalataira támaszkodom. Minden profi ökölvívó használ olimpiai súlyzót, kettlebellt és némi saját testsúlyos erõgyakorlatot (egylábas guggolás, egykezes fekvõ stb) ezek nélkül labdába se rúghatnának. Az izomsûrûségre meg kifejezetten a nagy súlyok (5 ismétlés alatti súlyok) hatnak, mind súlyzós edzés, mind kettlebell esetében, mind saját testsúllyal.
A kérdező hozzászólása: értem és kösz
A kérdező hozzászólása: elmondanád melyek ezek a súlyzós gyakorlatok? csak mer nem hiszem hogy pl ha bicepszezek attól erõsebbet ütökXD

Szerintetek igaz az a feltételezés, miszerint erősebb az immunrendszerük azoknak a babáknak, akik lázzal reagálnak a védőoltásra?

Ismer?sömnek azt mondta a dokija, hogy az ilyen gyermekek immunrendszere a jó, mert egyb?l elkezd dolgozni a kórokozók ellen. De akiknek nem reagál rá, azoknak nem jó? Vagy mi? Szerintetek?

Legjobb válasz: A kislányom láza mindig 39,2-nél kezdõdik és simán produkálja a 40 fokot is. 38-as láza ritkán van. DE az immunrendszerét nem nevezném a legjobbnak. 3 éves koráig, amíg ki nem vették az orrmanduláját, volt, hogy kéthetente volt tüszõs mandulagyulladása. A kisfiam 14 hónapos. Bizonyítottan immungyenge. Kb 8x volt középfülgyulladása és hörgõszûkületes. Ahhoz képest, hogy eddig kevésszer volt egészséges, láza kb 2x volt. Tehát nem tudom. De ha nincs láz, az tuti nem jó. De ha van, az sem bizonyít semmit.

A kislányom láza mindig 39, 2-nél kezdõdik és simán produkálja a 40 fokot is. 38-as láza ritkán van. DE az immunrendszerét nem nevezném a legjobbnak. 3 éves koráig, amíg ki nem vették az orrmanduláját, volt, hogy kéthetente volt tüszõs mandulagyulladása. A kisfiam 14 hónapos. Bizonyítottan immungyenge. Kb 8x volt középfülgyulladása és hörgõszûkületes. Ahhoz képest, hogy eddig kevésszer volt egészséges, láza kb 2x volt. Tehát nem tudom. De ha nincs láz, az tuti nem jó. De ha van, az sem bizonyít semmit.
egyik gyrekem sem volt lázas az oltásoktól, nem betegesek
A lányomnak soha nem volt hõemelkedése sem a védõoltások után, amikor beteg volt, akkor is ritkán és kevés ideig lázas. 2 éve ovis, ezalatt az idõ alatt 5 napot hiányzott, szóval nem nevezném betegesnek. :)
Majd felnõtt korban kiderûl, mennyire volt beteges. Fiam 1 éves és nem volt lázas, eddig csak 1 meghûlése volt amit 1 hét alatt kikezeltünk.

Igaz az hogy akinek "erősebb" izmosabb a hasfala az nehezebben érzi meg az első mozgásokat?

Hallottam egy ilyet és kiváncsi vagyok más hallotta -e esetleg igaz-e?

Legjobb válasz: Szerintem nem függ össze a dolog. Nekem elég izmos hasam volt, mégis már 16 hetesen éreztem a baba mozgását, pedig elsõ babuci.

Szerintem nem függ össze a dolog. Nekem elég izmos hasam volt, mégis már 16 hetesen éreztem a baba mozgását, pedig elsõ babuci.
Nekem eléggé gagyi hasizmom van - bár zsírréteg szerencsére nincs rajta -, mégis "csak" a 20. héten azonosítottam elõször a mozgását. Igaz, ez teljesen normális idõpont, nem voltam vele elkésve. :-)
nekem nagyon vastag "hájas" a hasam és már a 15 héttöl éreztem enyhe kis buborékokat éa azota is egyre erösebben.
Szerintem épp az erõs hasfal tart úgy ellen a baba mozgásának, hogy hamarabb megérzed, nem? Az, hogy kin mennyi a háj, szerintem nem függ össze a hasfal erõsségével (persze, aki rendszeresen sportol, az vékony is és lapos hasú is, de vannak vékony lányok kidudurodó pocakkal, meg vannak bögyös-farosok lapos hassal, akkor is, ha esetleg van rajt némi úszógumi. én az utóbbi kategóriába tartozom)
A kérdező hozzászólása: köszi csajok a véleményeteket:)

Igaz az, hogy akinek erősebb a hasizma, annál később látszik a pocak?

Legjobb válasz: Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Az egyik ismerõsöm nemrég szült, és nála pont az okozott "problémát", hogy túl erõs volt a hasizma. Azt mondták az orvosok, hogy szinte be volt szorulva a baba, kb. két héttel elõbb is született a vártnál. Nem nõtt a hasa, nem tudott tágulni az erõs izmok miatt.

Szerintetek igaz, hogy akinek minél több és erősebb jóslóik vannak azok gyorsabban és könnyebben szülnek?

Legjobb válasz: Szerintem hülyeség!! Nekem egyetlen egy jóslóm sem volt, mégis szuper szülésem volt , mindenféle érzéstelenítés és hókusz-pókusz nélkül! Ilyen szülést kívánnék mindenkinek! :D

Szerintem hülyeség!! Nekem egyetlen egy jóslóm sem volt, mégis szuper szülésem volt , mindenféle érzéstelenítés és hókusz-pókusz nélkül! Ilyen szülést kívánnék mindenkinek! :D
Nekem sok és erõs jóslóm volt, és nem szültem könnyen. Illetve nem is szültem...császároztak.
Hát nekem épp az ellenkezõje volt. Egy csomó jóslóm volt, már a 33. héttõl, a 36. után pedig fõleg, mégis 18 órát vajúdtam (akkor sem percre pontos, hanem rendszertelen fájásokkal, ezért nem tágultam rendesen; burokrepesztés után már tágultam, de akkor sem percre pontos fájások mellett)! Nekem a jóslók mentek át egyébként akkor is szülõfájásokba, úgyhogy a azoktól számítva 25 óra telt el a szülésig...
Nem volt jósló, vagy nem éreztem. Gyorsan tágultam, gyorsan szültem, nem fájt (tényleg)
A kérdező hozzászólása: remek akkor nem számíthatok ezek szerint könnyû szülésre :(
Nem tudhatod, mire számíts! Az elsõvel nekem 2x volt jóslóm, az is a 2 utolsó hét hétfõjén, és alig éreztem. Nagyon gyorsan és fájdalom mentesen szültem. A másodikkal 1x volt jóslóm, szülés elõtt 2 héttel, akkor elég rendszeresek voltak, erõsebbek is, azt hittem, idõ van, de nem. szintén könnyû és gyors szülésem volt, leszámítva, hogy a burok nem akart megrepedni. Ha megreped a burok, akkor még gyorsabb lett volna :D de így sem panaszkodom! Boldog babavárást, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyermekes, 27h.km.
Szerintem nem. Nekem nem volt se jóslom, se semmi elõjele annak, hogy szülni fogok, de még egy derékfájás se.. mégis 1 óra alatt megszültem a kisifamat :)
Szia. Az elsõ nst olyan fályásokat mutatott , hogy a dokim azt mondta jövö héten már nem is találkozunk az nst után mert meglesz a kidfiam.Nem igy lett.Betöltött 39 héten született.Jól ránk ilyesztett a babánk.Szerintem nincs összefüggés a kettö között.

Ha egy babának későn jön ki az első foga, akkor erősebb lesz? Ez igaz?

Kislányom lassan 8 hónapos és még sehol sincs a foga, mégcsak nem is látszik. Anyukám nem emlékszik rá, hogy nekem mikor jött ki, de lekopogom, egyenl?re tökéletesek a fogaim, nincs egy tömött sem, pedig mindenki azzal riogatott, hogy egy gyerek egy fog mínusz.

Legjobb válasz: mármint a fog. igen, én is hallottam, lekopogom, nálunk is bejött..eddig

mármint a fog. igen, én is hallottam, lekopogom, nálunk is bejött..eddig
A kérdező hozzászólása: Igazad van, elég heberhurgyán fogalmaztam. :) Igen a foga, erõsebb lesz?
azt mondják, de szerintem nem :) ez inkább olyan mende monda lehet. férjem 30 éves, tele van koronákkal a szája, pedig ápolja õket rendesen, 1 éves kora után jött ki az elsõ foga. na meg vannak olyan babák is akiknek már feketén nõ ki az elsõ foguk :( viszont ha jók a fogaid biztos örökölni fogja :) ))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Igaz az, hogy a tehességnél a hüvelyi folyás erősebb, "nyúlós", míg ha nincs terhesség, akkor "száraz" a váladék, mielőt megjön a havi?

Legjobb válasz: terhesség esetén biztosan van folyás,fehér színû,erõs és szagatalan.ez marad is általában terhesség alatt.

terhesség esetén biztosan van folyás, fehér színû, erõs és szagatalan.ez marad is általában terhesség alatt.
A folyás milyensége nem a terhességtõl függ, hanem az aktuális hormonszintedtõl. Más az állaga közvetlenûl menzi elõtt, más a ciklusod egyéb szakaszában, és a terhesség alatt is más. A terhesség alatt lehet akár bõ folyásod is, ez csak akkor probléma, ha eltér a színe a tejfehértõl, vagy szaga van. Ha ezeket a jeleket nem tapasztalod minden OK.
Én ezt pontosan fordítva ismerem, tehát mensi elõtt 1-2 nap fehér folyás ha megjön, ha nem jön meg akkor pedig szárazság.
ez engem is érdekelne... mégcsak 1 napja késik, de se hasfájás, se semmi. kicsit aggódom :S szal jó lenne tudni, hogy menstruáció elõtt szárazabb a hüvely vagy erõs folyás van... :S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!