Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, aki tápszert (5 db)

Igaz az, hogy hat hónapos korig ha feliratjuk a tápszert akkor ingyen van?

Legjobb válasz: Szia!Mi is írattuk a tápszert,de nem ingyen volt,csak olcsóbb valamennyivel.Szerintem csak akkor ingyenes,ha valamilyen betegség miatt kell speciális tápszer.De ezt a doki megmondja ha megkérdezed.

Szia!Mi is írattuk a tápszert, de nem ingyen volt, csak olcsóbb valamennyivel.Szerintem csak akkor ingyenes, ha valamilyen betegség miatt kell speciális tápszer.De ezt a doki megmondja ha megkérdezed.
még 6 hónapos kor után sincs ingyen! Támogatás van rajta, ha receptre írják. gyógytápiknál nem tudom, bár nem hiszem hogy azok is ingyen lennének.....
Hát az enyhe túlzás, hogy ingyen van Én 2.000Ft/dobozért vettem receptre.
Sajnos nincs ingyen. Elég drága. Bocsánat, aki azt írta, hogy bukás elleni tápszert kap a babája az milyen márka? Az én babám is azt eszik és nagyon sürü. Az normális?
Húú..jó is lenne!Allergiás lányomnak 2700 ft volt egy heti adagja.
az én picim koraszülött. elejétõl pótolnom kellett neki a tej mellé. A koraszülött tápszer ingyen volt, de a rendes már nem, csak olcsóbb
A kisfiam most 8 hónapos, és speciális - bukás elleni - tápot eszik. Receptre kb. 1000Ft/db, recept nélkül pedig 2000 Ft körül van. (Ennyibe került eddig mindig, nem volt 6 hónapos kora körül változás.)
Nem igaz. 6 hónapos koráig a receptre kiírt tápszer a patikában a támogatás miatt olcsóbb. 6 hónapos kor után nincs rá támogatás. Én emiatt kezdtem "bespájzolni" belõle.
Nem, nincs ingyen a speciális se.
nem igaz
Utolsó, igen, ha a Baby Fit-re gondolsz, tényleg sûrûbb. Mi is azt vesszük.

Igaz az, hogy aki tápszert is kap, az betegesebb lesz es allergiás is lehet nagyobb eséllyel, mint az aki csak anyatejet kap az első 6 hónapban?

Legjobb válasz: Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.

Ne parázz ilyeneken, ha egyszer muszály, akkor muszály pótolni. A babád makk egészséges lesz akkor is, ha kap tápszert. Én is azon nõttem fel, nem vagyok allergiás és beteges sem. A kisfiam csak szopizott 6 hónapig, de ha úgy láttam volna hogy nincs elég tejecském, egy percig sem gondolkoztam volna hogy adjak-e neki pótlást. Ne izgulj, nem ezen múlik a kisbabád egészsége.
Az anyatejjel olyan immunanyagok is átjutnak amit sehonnan nem tud megkapni a baba a legjobb tápszerektõl sem. Ez védettséget jelent a baba számára. De nem feltétlen betegesebbek a tápszeresek. Bár én anyatej párti vagyok.
Lehet, de nem törvényszerû. Az anyatejben minden ellenanyag megvan, míg a tápban ninc.
Szia, én is anyatej párti vagyoki, de amit írtál az nem mindig van így. A középsõ fiam csak szopott 6 hónapig, és egy csomó mindenre allergiás szegény (májustól októberig). Az elsõ fiam összesen 6 hónapot szopott, és egyáltalán nem allergiás, viszont rengeteget volt beteg (felsõ légúti dolgok, tüdõgyull. stb...) De mindenképpen jó és hasznos a szoptatás, ameddig lehet szoptass, mert minden cseppje értékes a babának:) ))Magyarországon egyébként nagyon jók a szoptatási "mutatók", statisztikailag, a többi európai országhoz viszonyítva...
Hülyeség. Az én fiam 4 hónapos kora óta tápszeres, de még egyszer sem volt beteg (9 hónapos most), semmire sem allergiás. Öcsém 2 hónaig szopott, a parlagfûre allergiás, de semmi másra, õ sem beteg soha. Apám, és nagybátyám egyáltalán nem szoptak, de mindkettejük makk egészséges. Apámat még sose láttam betegnek, csak amikor eltörte a karját, pedig már 50 éves.
Nem kell az ilyen kijelentésekkel foglalkozni! Engem 3 hónapig szoptatott az anyukám, utána tápszert kaptam.(és 30 éve a tápszerek se voltak ilyen jók!) Az orvos leginkább csak akkor látott, ha lógni akartam a suliból és igazolás kellett!
Szintén tápszeren nöttem fel, semmilyen allergiám nincs, dokihoz akkor megyek mikor lejár a jogsim:) .Úgyhogy a kérdésedre a válasz:nem, nem igaz.Ha tápszerezni kell a babádat ne izgulj ugyanolyan egészséges lesz mint az anyatejes babák.És az a tévhit sem állja meg a helyét, hogy nagy lesz a feje!Az enyém sem az:) )
én is tápszeres voltam, és még a megfázást is színelnem kellett gyerekkoromban, hogy lóghassak a suliból! az anyatejes ismerõseim meg allergiásak. Szerintem ez a rémisztgetés egy szoptatásbarát propaganda, de a tapasztalatok szerint nem sok alapjavan, sõt...
én meg anyatejes voltam 6hos koromig kizárolag anyatejet ettem és utánna is még a hozzátáplálás mellett 2éves koromig szopiztam. ettõl függetlenül elég beteges gyermek voltam és felnõttként most is vannak bõven bajaim és beteges, érzékeny vagyok fõleg a bélrendszerem. tesom tápszeres volt és neki soha semmi baja.

Ha a korhazban csak 2-3. napon jon meg a tejem, akkor mit eszik addig a baba? Tapszert vegyem meg a nagy dobozosat, vagy csak a mar elkeszitett 2dl-bol parat? Azt hallottam, addig is jollakik az elotejjel a baba ez igaz?

Legjobb válasz: Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!

Icike-picike gyomorral jönnek világra, pár korttyal is beérik az elsõ napokban. Az elõtej tökéletes táplálék számukra, és elég is nekik. Nem szabad egybõl tápszert adni neki, mert akkor nem éri elég inger a cicit, és nem indul meg rendesen a tej. Tedd sokszor mellre majd a babát, és meglátod belövell hamar a tej, addig pedig az elõtej is nagyon jó neki! Tápszert esetleg írass fel majd a gyerekdokival, lehet otthon tartalékban, de ne gondolj egybõl a tápszerre!
Ne így állj hozzá, mert így nem fogsz szoptatni, ha már a tápszerrel készülsz. Felejtsd el a tápszert, inkább arról kérdezõsködj, hogyan kell, lehet szoptatni. Hidd el, az a legfontosabb, hogy agyban hogyan készülsz fel a szoptatásra.
Ha lesz tejed, mármint csak elõtej, az is elég neki, 3 nap után megindul annyira, hogy rendes tejed legyen:) Amúgy sok kórházban annyira szoptatásfüggõek, hogy csak nagyon nehezen adnak a kicsinek tápot. A szoptatás mindenekfelett. Ez nem mindenkinek jó, fõleg akinek nincs teje, de ha konkrét kórházra kérdeznél lehet jobban tudnának segíteni:)
Elõtej, víz, cukros víz, de éhezni nem hagyják a babádat. A legtöbb helyen van tápszer, nálunk si volt, aki akrt adott, ugyanúgy, mint a cukros vizet. Feelleges bevinni tápszert
Szia Én a Margitban szültem, és ott volt tápszer.De amikor már órák óta üvöltött a gyerek, és a tea sem kellett neki, és nem indult be a tejem, a lányom cicizni sem nagyon akart, na akkor adtak egy nagyon picit!! Egyébként nekem azt mondták, hogy a baba tartalékokkal születik, és az elsõ 3napban, elég neki az elõtej, vagy tea. A kórházból tápszer recepttel engedtek ki!
Két különbözõ kórházhoz volt már szerencsém. Mind a két helyen a 2.életnapon adnak tápot a csecsemõsök, ha az anyukának nincs teje még-már. Te csak úgy magad nem viheted be a tápit, a gyerekorvos dönt, hogy kell e pótolni.
Így igaz ahogy az elõttem szóók írták. Még annyi, hogy én pl úgy jártam, hogy a lányomnak éjszaka cukros-vizet adtak, és eleve nem is szopizott rendesen, 3. napon jött meg a tejem, de a cumiból könnyebben jött a víz így alig tudott cicizni. Sosem ment igazán jól az elején ki szívta de amint erõsebben kellett volna nem volt hajlandó hanem üvöltött. Nem is lett így elég a tejem, pedig fejtem mint egy õrült, hogy ne kelljen tápszerrel pótolni, de a fejés nem ugyan az mint a szopizás. Szóval nekem már itt elrontották. Mást vároma másodikat és csak ezen agyalok, hoyg hogyan kerüljem el hoyg adjanak neki cumiból bármit is!!
Vedd meg nyugodtan a tápszert (de csak azt, amit gyerekorvossal íratsz ki), otthonra jó lesz biztosítéknak. A kórházba ne vidd be, mert ott fel vannak készülve mindenre. Én 3 éve a SOTE I. számún szültem, semmi tejem nem volt, így a második naptól teát kapott a fiam. De úgy gondolom, hogy kórháza válogatja, és szerintem van olyan kórház, ahol tápszert is adnak, ha nem akar cicizni a kicsi. De ha nincs tápszer, akkor ott a tea, a víz, cukros víz, ne aggódj, nem lesz gond.


2 kérdés: Ha hideg vízzel készítem a tápszert és hűtőbe rakom nem árt neki, így is eláll 24 órát légmentesen lezárva? Az igaz, ha légmentes edényben tárolom a tápszert port, akkor tovább felhasználható, mint 3 hét?

Kezd? vagyok, remélem tudtok segíteni. Egyébként minden jó tanácsot szívesen fogadok a témában!

Legjobb válasz: Nekünk azt mondata a védõnõ, hogy ha megmarad a tápszert, azt még nyugodtan adjam oda a következõ etetésnél 3-4 óra múlva ugye, de utána már ne. A másik kérdésedre nem tudok választ adni.

Nekünk azt mondata a védõnõ, hogy ha megmarad a tápszert, azt még nyugodtan adjam oda a következõ etetésnél 3-4 óra múlva ugye, de utána már ne. A másik kérdésedre nem tudok választ adni.
6 hó alatti babának ne add oda a tápszert 24 óra múlva.Ha a légmentes edényben nem áll össze a tápszer por, odaadhatod.
Hideg vízzel soha nem csináltam.Visszahûtöttem kb 40 fokra a vizet, úgy kevertem össze tápszerrel.Amikor teljesen kihûlt a kész tápszer, csak akkor tettem hûtõbe.24 órát eláll mindegyik. Voltam kórházban a lányommal.Ott mindig így csináltuk a nõvérekkel. 3 hétnél tovább soha nem tároltam a tápszert.Még dobozban sem.Egyik ismerõsöm kipróbálta és rosszul volt a babája tõle.Elfogy az 3 hét alatt, ha csak azt eszik.
Felesleges elõre bekeverni. Én mindig kiadagoltam a cumisüvegekbe a vizet. Jött a kajaidõ, bedobtam a mikróba kicsit meglangyítani, hozzákevertem a port, összeráztam és etettem. Mindez 1 percbe sem telt. Nem tudom a légmentes zárást, de 4 hétig zacsiban is tárolhatod. Ha már összeáll, csomoós a por a zacsiban, ne add neki.

Mi a különbség a babatej és a tápszer között? Mert más azt mondta az is ugyanez és nem igazán különböznek egymástól. Szóval akkor babatejet adjak vagy maradjak a tápszernél? 7 hónapos a baba. és Beba 2-est kap.

Legjobb válasz: Sztem ez csak üzleti fogás.Én meg szoktam nézni az összetételüket és eddig a babatej ua. volt,mint a 3-as tápszer.A babatej többe kerül,mert kisebb kiszerelésû.A fiam 20 hós és nem akar tejet inni,kiköpi ezért 3-as tápszert kap.

Sztem ez csak üzleti fogás.Én meg szoktam nézni az összetételüket és eddig a babatej ua. volt, mint a 3-as tápszer.A babatej többe kerül, mert kisebb kiszerelésû.A fiam 20 hós és nem akar tejet inni, kiköpi ezért 3-as tápszert kap.
Ugyanaz. Babatej= 2+ vagy 3-as tápszer. http://bebilap.hu/csecsemogondozas/tapszer.htm
1 éves korig mindenképpen tápszert adj.Annak magasabb a kalóriatartalma(mivel ilyenkor még általában nem esznek mindent a babák).A babatej 1 éves kortól adható, és ebben már nincs olyan sok kalória, viszont az energiatartalma megfelel, a jövõ-menõ gyerekeknek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!