Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, aki rendesen (17 db)

Voltatok már úgy összezavarodva hogy nem tudtátok kit szerettek igazn a férjetket vqgy az exeteket aki rendes veletek. Vagy csak sajat magatokat de kell egy tars?

Legjobb válasz: En egyszer nagyon osszezavarodtam. Ujra találkoztam az exel, nem tortént kozottunk semmi sem, de iszonyu felkavarodást okozott bennem. Akkor jottem rá, hogy talan o lett volna az igazi, ha nem hagyom el.Evek kellettek, hogy észhez térjek.Sohasem éreztem olyat, mint akkor.

En egyszer nagyon osszezavarodtam. Ujra találkoztam az exel, nem tortént kozottunk semmi sem, de iszonyu felkavarodást okozott bennem. Akkor jottem rá, hogy talan o lett volna az igazi, ha nem hagyom el.Evek kellettek, hogy észhez térjek.Sohasem éreztem olyat, mint akkor.
A kérdező hozzászólása: És elmondtad a ferjednek?
Igen elmondtam a férjemnek, a lelkiismeretem nem hagyott volna élni, pedig csak beszélgetés volt. A férjem hagyta, hogy tul tegyem magamat rajta, az idiótaságomon. A másik probléma az volt, hogy az ex is azt mondta, hogy õ is még mindig szeret. Mind2.-en családosak vagyunk, tehát a józan ész gyõzött.
Nem. A férjemet szeretem, mint a szerelmemet, a társamat az életben, az exemre (életem elõzõ nagy szerelmére) meg úgy gondolok, mint egy jó ismerõsre egy régi barátra. Ha nem vagy tisztában az érzéseiddel, akkor ideje komoly önvizsgálatot tartani és tisztázni magadban ezeket a dolgokat. Más nem tudja megmondani mit és miért érzel.
Szerencsére nem volt ilyen, volt 1-2 szerelem az életemben mielõtt megismertem a férjem, de csak a férjem az akire úgy gondolok, hogy Õ az igazi, senkit nem szerettem igy, nem lehet összehasonlítani egy exemmel sem.

Igaz az, hogy aki rendesen szopiztat arról leolvadnak am kilók?

Edig mindenki ezt kántálta de hallok olyat is, hogy valaki hízik szop?iztatás alatt.

Legjobb válasz: Anya baromira meghízott szoptatás alatt,mert eperfagyit evett cukrozott eperrel és tejszínhabbal:):)De kilószám. Amúgy ha nem viszel be fölösleges kalóriákat,hanem tartod a rendes táplálkozást,akkor valószínûleg elkezdenek lefelé menni a feljött kilók.

Anya baromira meghízott szoptatás alatt, mert eperfagyit evett cukrozott eperrel és tejszínhabbal:) :) De kilószám. Amúgy ha nem viszel be fölösleges kalóriákat, hanem tartod a rendes táplálkozást, akkor valószínûleg elkezdenek lefelé menni a feljött kilók.
Én 30 kilót szedtem fel terhesség alatt, most 2 és fél hónapos a kislányom és már 19 lement. Abból a szüléssel 7 ment le..
Én 8 hónapja szoptatok és még mindig van rajtam bõven plusz kiló, de sok le is ment.
én tartom a terhesség elõtti súlyomat de sok édességet eszem mert szoptatás után nagyon kivánom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Még egyenlõre állapotos vagyok, , mindenre odafigyelek mégis ugrálnak fel rám a kilók.Remélem ha majd eljutunk a szopizáshoz akkor abbahagyja a testem a raktározást :oD További szép napot nektek a babócákkal.
Én csak négy hónapot szoptattam, 5 kilót fogytam ezalatt, nem tudom, hogy ez sok-e vagy sem, de van még plusz.
Alkati dolog, én például terhesen csak 8 kilót szedtem fel, pedig napi többször ettem édességet (csokit, somlóit stb.), szülés után 1 héttel jobban néztem ki, mint a terhesség elõtt, aztána szoptatás alatt kezdett raktározni a szervezetem, pedig visszafogtam a nasikat is. Ez a 3. baba, nálam akkor ugrik le még vagy 5 kiló, amikor teljesen abbamarad a szoptatás, legalábbis remélem, hogy megint így lesz :D

Igaz az, hogy a többedszer szülőknek csak szülés előtti pár napban száll le a pocakja? Amikor leszállt a pocakotok, és sűrűn kellett kijárni, akkor egyből pisiltetek, vagy csak pl.5-6 másodperc múlva (rendes mennyiséget )?

Legjobb válasz: Nekem kb 2-3 héttel a szülés elõtt már leszállt a pocim. Sûrûn mentem pisilni, de nem kellett várni, jött rendesen, csak mindig iszonyatosan kevés.

Nekem kb 2-3 héttel a szülés elõtt már leszállt a pocim. Sûrûn mentem pisilni, de nem kellett várni, jött rendesen, csak mindig iszonyatosan kevés.
Nekem nem szállt le az elsõnél sem. Most még nem tudom mert még nem tartok ott de szerintem nem száll le mindenkinek. Nekem biztosan nem. Lehet, hogy neked sem fog még ha a második terhességed is.
Szia. Nekem 1 gyermekem van, de még akkor is fennt volt a pocakom, amikor megindították a szülést. 41+2 napra szültem
Nekem is mind a két gyerekkel végig fenn volt a pocak. Szülés alatt szállt le. gyanítom most a harmadikkal is így lesz.

Igaz az, hogy akinek 18 éves koráig 1 barátja és bnője sem volt még, annak már nem is lesz, úgy ahogy rendes élete sem? :/

18 éves leszek nem sokára. Nem volt még 1 barátom se és bnőm se. Igaz vtak neten akik azt állították, hogy a barátaim, de azok túl messze laknak és az ilyen netes izéket nem tekintem barátságnak. Minden ismerősöm azt mondja, hogy nekem sosem lesznek barátaim, bnőm se és rendes életem se, mert életképtelen vagyok. A suliban se tudok kivel beszélgetni. Magányos vagyok és ez engem nagyon bánt. Az öngyilkosságomat tervezem :( 17/F

Legjobb válasz: Hülyeség az egész. 23 évesen lett elõször barátnõm, azóta is együtt vagyunk. Igaz barátom nincs, de nem is annyira hiányzik. Fel a fejjel...

Hülyeség az egész. 23 évesen lett elõször barátnõm, azóta is együtt vagyunk. Igaz barátom nincs, de nem is annyira hiányzik. Fel a fejjel...
20 évesen volt az elsõ barátnõm az se túl hosszútávú azóta keresgélem a megfelelõ párt de nincs bajom a nõk terén alkalmi kapcsolatokból akad jócskán csak én válogatok ezért nincs fix kapcsolat :) Barátokat is mindig megválogattam akivel néha összejövök az is csak 1 van akit barátnak tartok túl sok a számító mocsok ember azokból meg nem kérek még is jól elvagyok :) 22/F
Persze, amint betöltöd a 18-at és a Nagy Mérlegkönyvben a másik oldalon nem lesz minimum egy punci ellensúlyozásként, amit megszereztél magadnak, azonnal elzárják az életcsakrát és lassan elsorvadsz. Ez egy nagy hülyeség, nem is tudom, hogy honnan veszel ilyet... Ha bátortalan vagy, menj el Nicholas Viktor Csábítás Akadémiájába tanulni, az majd segít (õk azt állítják, hogy jó...) Öngyilkos meg ne legyél, mert egyre kevesebb a munkaképes fiatal kis hazánkban és szeretném, ha közel 40 év múlva lenne egy kis nyugdíjam (bár úgysem leszek soha nyugdíjas). Ráadásul, ha nem sikerül, az államnak egy csomó pénzébe kerülsz és lefoglalod a mentõautót, amire másnak is szüksége lenne.
Ez a "18 éves korára..." egy õsi, Kiowa indián törzs bölcsességén alapszik. A törzs fiú tagjának 18 éves koráig kellett bizonyítani, hogy méltó tagja lehet a törzsnek, és jól tudja szolgálnia azt, hogy késõbb akár vezetõ is lehessen. 18 éves korára már legalább 1 bölényt, és 1 medvét el kellett ejtenie, és együtt kellett hálnia a törzs 1 szûz lányával. Ha ez nem sikerült, a törzs tagjai kiközösítették, és onnantól neki, egyedül kellett boldogulnia az életben. Számos legenda született az ilyen számûzött fiúkról. Volt, aki késõbb saját törzset alapított, és nagy tiszteletben tartották, sok feleséggel, és gyermekkel. Bár ez a szerencsésebb eset. A legtöbb ilyen számûzött indián fiút általában 1-2 nap alatt széttépte valami vadállat. Uk-muk-fu, haman-duk! Semmi sem biztos, de minden lehetséges!
Én 26/F vagyok és ugyan ott tartok, ahol Te. Az életem egy nyomorult tengõdés, egy halott ember vagyok, aki lélegzik. Én is ilyen antiszociális voltam mindig. Azt tudom javasolni, hogy próbálkozz minden erõddel. bármi is legyen a Te problémád, ami gátol ebben. Felejtsd el ezt a "18 éves korig" baromságot. Csak tegyél félre mindent, és próbálkozz. Bármilyen rossz élmény vagy visszautasítás is vár rád emiatt, akkor is 1000x jobb lesz, mintha csak vársz a csodára. Tanulj az én hibámból, mert ennél az életnél, amit én élek bármi jobb, hidd el. Csak csináld! OK?
Tegyél ellene, szocializálódj! Öngyi meg ne legyél, mert - egy nagy embert idézve - "A halál olyan végleges, míg az élet tele van lehetõségekkel."
Drágám ezt nem tudom honnan vetted unokatesóm 40 évesen találta meg a szerelmet és 2 év leforgása alatt kétgyermekes boldog családanya. :) Ha mondtuk volna neki ezt 5 éve õ se hitte volna. Ha meg öngyilkosságot tervezel egy gyáva szánalmas alak vagy.
Ez sajnos így igaz és állítólag csak minimálbért fog kapni egész élete végéig :(
18 éves korig általában csak a legjóképûbb srácok tudnak becsajozni. Késõbb az átlagosaknak is sikerülhet, csak a csúnyáknak nem.
Hülyeség. Ennyi idõs korban úgyis csak rossz tapasztalat lenne. Csak belehajszolják a gyerkeket ebbe! 1-2 év és majd eljön ...
És a hozzád hasonló szerencsétlenek meg azt mondják Amerikában: "jaj, 21 vagyok és még nem volt csajom"? ne már, ki mondta, hogy ez életkortól függ? sõt, ki mondta, hogy attól, amikortól nagykorú vagy? nem ez a lényeg.
19-et töltöttem azon a nyáron, mikor elõször lett valakim. 20 éves voltam, mikor elõször tudtam egy lányról kijelenteni, hogy tényleg a barátnõm. Elõtte csak szelíd próbálkozásaim voltak, meg tipikus osztálytársas barátságok, amik az iskola végeztével szintén véget értek. Most 25 éves vagyok, vannak barátaim, van párom, és jól érzem magam a bõrömben. Ne keseredj el! :) Nyiss az emberek felé, és légy türelmes!
Tartós komoly barátságaim (az életemet is rájuk bíznám. Talán :) 17-18 éves koromtól van. Igaz, ez ilyen zeneiskolában kialakult dolgok. Szóval ha nagyon elzárkózol akkor tényleg nem lesznek. Nyiss a világ felé.
ha nem gyûjtesz bátorságot akkor tényleg... Én életem szerelmét mulasztottam el...
Tudod ennyi idõsen én is NYOMI voltam... a fél osztály azt hitte meleg vagyok, a másik fele meg csak egyszerûen levegõnek nézett, ha csajokhoz közeledtem kiröhögtek. Azóta eltelt 10 év, már régen lediplomáztam, saját cégem van, annyit keresek, hogy nincs szükségem rá, hogy szidjam a magyar politikusokat és gyakorlatilag azt az 1 csajt nem kapom meg, amelyiket szeretném:P Sajnos azt 20as éveim elején elcsesztem mikor drogproblémáim voltak:P De legalább ott van a többi kárpótlásnak. Azok akik suliban nagyfiúknak hitték magukat pedig mind egy szálig proli lúzerek lettek, akiket a porba taponak a multinacionális cégek. Szóval ha nincsenek barátaid akkor úgyis van szabadidõd, TANULJ kösd le az agyadat, hogy ne is legyen idõd ilyen hülyeségeken gondolkodni, sportolj valamit, mert azzal mindenképpen fogsz ismerkedni is.

Igaz az, hogy ha valakinek van tetkója (pl a kezén), akkor az nem kap rendes állást?

Édesanyám szokott ezzel riogatni,de láttam már kivarrt dolgozót,igaz,csak ilyen penny-s alkalmazott volt.

Legjobb válasz: Szerintem eladó sem mindegy, hogy néz ki. Butikokba sem vesznek fel lepukkant külsõvel 120 kg-os hölgyeket eladónak. A polcfeltöltõ, az tényleg mindegy, mit hord, mi van rávarrva a bõrére. Ha tetoválás, akkor diszkrét helyen legyen, hogy, ha kell, el lehessen takarni.

Szerintem eladó sem mindegy, hogy néz ki. Butikokba sem vesznek fel lepukkant külsõvel 120 kg-os hölgyeket eladónak. A polcfeltöltõ, az tényleg mindegy, mit hord, mi van rávarrva a bõrére. Ha tetoválás, akkor diszkrét helyen legyen, hogy, ha kell, el lehessen takarni.
Attól függ, hol van. Az állás, és a tetkó is.
Attól függ. Az egyik helyen ahol dolgoztam, ott tilos volt a színes körömlakk, piercing, látható helyen a tetoválás. A többi helyen is volt ilyen-olyan dress code, hol szigorúbb, hol lazább. Én nem mondom, hogy ha feltûnõ tetoválásod, fültágítód van akkor életed végéig csak a teszkó eldugott sarkában lehetsz árufeltöltõ, mert esetleg találhatsz olyan helyet, ahová felvesznek, de igencsak leszûkíted a lehetõségeidet. Magasabb szinteken, komolyabb munkakörökben hátrányt jelent.
Attól függ, hol. Én példálul egy Svájcban dolgozom, egy bankban, nálunk nemcsak az a minimum, hogy nem lehet (látható) tetkód, de még azt is megszabják, hogy a fehér blúzunk alá tilos fekete, vagy színes melltartót felvenni. De egy áruösszekészítõ, vagy eladó úgy néz ki, ahogy akar.
hülyeség, persze függ attól milyen munkát végzel pl nem mindegy hogy egy irodai munkás vagy vagy pl egy edzõ
Szia! Ha tényleg szeretnél egy tetoválást, akkor nyugodtan csináltass, a legtöbb munkahelyen nem néznek ki emiatt. Barátnõm szülésznõ, neki az alkarján van tetoválás, ami miatt kap néha egy-két furcsa pillantást, de soha nem szóltak még be rá, hiszen a munkáját nagyon jól végzi. Nekem a bal karom van kivarrva, jelenleg nem hátrány, hiszen az ing/zakó bõven elfedi, viszont amikor az egyetem alatt étteremben dolgoztam mindig hosszú ujjút kellett hordanom, ami nyáron a tûzhely mellett baromi kényelmetlen volt. A fõnök azzal indokolta, hogy a vevõket taszítja ha "agyonvarrt huligán" rohangál a pult mögött. Mérlegeld hogy mennyire takarható a tetoválás amit szeretnél, az ágazat amiben dolgozni szeretnél milyen, stb. :) Csak érdeklõdésbõl: Milyen tetkót szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Nektek is köszi:) asszem nem csináltatok(a karomra akartam)
"Szerintem ha nem látható helyen vagy, kvára mindegy, úgyse látja senki." Ez így igaz. Viszont az nem, hogy a fejüket a s...gükben tartó fõnökök nem tûrik. Hozzánk is jönnek interjúra. Multicég, komoly dress code van érvényben. Nekem hiába tetszik személyesen egy kisportolt testû, tetovált, raszta hajú vagy ilyen-olyan extrém kinézetû ember, nem vehetem fel, mert a céget képviselem. Persze felvehetem, mert mondhatom, hogy a szakmai tapasztalat a lényeg, de ezzel csak azt érem el, hogy másnap már ketten keresünk állást. Nem tudom, hogy te vállalnád-e a kirúgást egy idegenért, amikor az átlagos kinézetûek között is találhatsz megfelelõ embert a pozícióra. A látható helyen lévõ tetoválás (mert a többi nem számít, nem kell az interjún vetkõzni), egyéb feltûnõ extrém testékszer nem jelent mindenhol hátrányt, de a lehetõségeket akkor is szûkíti.
Szerintem ha nem látható helyen vagy, kvára mindegy, úgyse látja senki. Látható helyen meg csak a fejüket a seggükben tartó fõnökök nem tûrik meg, illetve esetleg olyan szakmákban, ahol sok (és bizony esetenként intoleráns barom) emberrel kell kommunikálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én személyesen találkoztam szétvarrt fogorvossal, nem magyar, de itt dolgozik, mert itt tanult :)
A világ rugalmas! Mára szerencsére eltûntek ezek a sztereotípíák. Természetesen orvos nem elhetsz ha szét vagy varrva. De ha 1-2 tetkód van még akár viszonylag látható helyen is, attól még szerezhetsz állást! Külföldön is!
Apukámnak sem lehet látható helyen tetoválása. (nyomozó)
Az orvos még csak csak, de az üzleti szférában nem nagyon díjazzák, ha cégnél dolgozol.
Hát nem tudom , ki hol ês mit tapasztalt de én láttam már tetovált orvost is életem során nem is egyet és egyéb korhâzi dolgozót is és itt nem csak a takarítokra portásokra gondolok legfökép.
Nekm van egy villanyszerelõ kollégám, aki "agyonvarrott", de attól még jó szakember.
Attól függ, hol akarsz dolgzni. Vannak olyan helyek, ahol még elõnyös is.
A kérdező hozzászólása: Egy feliratot az alkaromra, vastag, fekete, gótikus betûkkel, függõlegesen, csuklótól könyökig. köszi a választ! Amúgy könyvesboltban eladó vagy háziorvos asszisztens szeretnék lenni. Azt hiszem, én is kapnék fura pillantásokat.

Ha még nem állt be rendesen a ciklus (úgy értem, barna folyás van a gyógyszeres napokon is), akkor is igaz az, amit a betegtájékoztatóban írnak/amit a doki mond a védettség kialakulásáról?

Nov. közepén kezdtem el szedni életemben el?ször a fog.gátlót, megkérdeztem a dokit, ? azt mondta, az els? hónap végére leszek védett(a betegtájékoztatóban egyébként az van, hogy az els? naptól kezdve..). Arról viszont nem mondott semmit, hogy a barnázás mennyiben befolyásolja ezt. Szerintetek?

Legjobb válasz: Nagyon okos gondolat volt ezt itt megkérdezni. Ezen az oldalon szokták olyan kérdések lenni, hogy "teherbe eshetek-e, ha kivasalom az alsónadrágokat?" Igen, itt nyilván sokkal jobban meg tudjuk mondani, mint a nõgyógyász, aki évekig tanulta a nõi test mûködését, és meg is vizsgált téged. maradj inkább az orális szexnél, az való neked.

Nagyon okos gondolat volt ezt itt megkérdezni. Ezen az oldalon szokták olyan kérdések lenni, hogy "teherbe eshetek-e, ha kivasalom az alsónadrágokat?" Igen, itt nyilván sokkal jobban meg tudjuk mondani, mint a nõgyógyász, aki évekig tanulta a nõi test mûködését, és meg is vizsgált téged. maradj inkább az orális szexnél, az való neked.
Szerintem nem befolyásolja ! és valóban van olyan tabi, ami az elsõ szemtõl kezdve véd, de nekem is azt mondta a doki, hogy a következõ levél megkezdéséig még védekezzünk.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsot, de finoman szólva nem vagyok oda az orális szexért, úgyhogy nincs minél maradni.:D Tapasztalatokat vártam volna/várok olyanoktól, akiknél szintén ilyen jelentkezett, õk mit csináltak ebben a helyzetben, vártak-e még és hasonlók; nem pedig szakvéleményeket, ha arra lennék kíváncsi, elmentem volna a dokihoz, elhiheted:) De sajnos ezt a nõgyógyászomtól nem tudom megkérdezni, hogy õ mit tett ilyen esetben, mivel férfiról van szó. A második válaszolónak is köszönöm:)

Igaz az, hogy annak, aki nem szárítja meg rendesen a haját hajmosás után, korpásabb lesz a haja?

Legjobb válasz: Nem, van aki soha nem szokta szártani a haját, mégsem korpásabb, mint másnak.

Nem, van aki soha nem szokta szártani a haját, mégsem korpásabb, mint másnak.
Nekem nagyon nagyon korpás a hajam. Mindenki azt mondta h szárítsam és egyszer elfelejtettem és lám-lám nem lett korpás. Ha meg már annyira korpás h elõl is akkor le kell szedni.(egy kis kézügyesség és szemöldökcsipesz kell)
Jó a kérdés...a válasz IGEN.. van a korpának egy olyan faja ami egy gombás fertõzés.és ugye a gomba szereti a fülledt párás közeget ..
Én sem szárítom már 10 éve. És azóta nins korpám:)
csak akkor lesz korpás ha megfázik
4.válaszadót kérdezem hogy miylen praktikák?:D
Én sosem szárítom a hajam, és abszolút nem korpás!
Ez akkor léphet fel, ha vizes vagy nem teljesen száraz hajjal kimész a hûvös, higed levegõre. Legalábbis nekem ezt mondta afodrász, mert én sem szárítok hajat. Mondjuk nyáron nyugodtan kimehetsz. :)
én sose szárítom.nagyon ellene vagyok a meleg dolgoknak, mert ártalmas a hajnak.egyáltalán nem korpás.a fodrászom elcsodálkozott mikor elõször látta, mert még sose látott ilyen egészséges hajat.pedig 2 havonta teljesen le van szívatva.nagymamám bevált házi praktikájának köszönhetem!!:-D
Nekem félhosszú hajam van, néha megszárítom, de elég ritkán, nem korpás.
Én minden nap mosok hajat, és soha sem szárítom a hajam és egyáltalán nem korpás a hajam
A másodikkal egyetértek

Az igaz, ha állandóan megy a szűrő az akváriumban, akkor nem algásodik annyira? Eddig éjjelente le lett kapcsolva. Alga az van rendesen, pedig még az ablak is messze van, nemhogy a napfény.

Legjobb válasz: A szûrõnek állandóan mennie kell. Ha leállítod, nem tud benne kialakulni a megfelelõ baktériumkultúra, ami lebontaná a mérgezõ ammóniát és nitritet. Az ammónia miatt van algád is, de ebben a helyzetben az a legkisebb gond!

A szûrõnek állandóan mennie kell. Ha leállítod, nem tud benne kialakulni a megfelelõ baktériumkultúra, ami lebontaná a mérgezõ ammóniát és nitritet. Az ammónia miatt van algád is, de ebben a helyzetben az a legkisebb gond!
A szûrõt TILOS kikapcsolni. Azért algásodsz, mert kikapcsolod és tele van a víz méreganyagokkal! Csoda, hogy a halaid nem döglenek (vagy csak nem mondtad). Ugyanis nincsenek lebontó baktériumaid, amik lebontanák a méreganyagokat, mert minden éjjel kikapcsolod a szûrõdet, a baktériumoknak pedig folyamatos áramlás kell!
Meglep hogy a szûrõt kikapcsolod, mert én kezdõ akvaristaként tudom, hogy azt TILOS kikapcsolni.A neten szinte mindenhol errõl olvashatsz.. De ha sok a hal az akváriumban, még állandó szûrõ mellett is algásodik az akvárium, bár nem olyan gyorsan..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor mostantól nem kapcsolom ki. A halak amúgy nem döglenek, sõt egyre jobban szaporodnak. (xifo, guppi)
reméljük világítás van és megy 8-11 órát, nappal
Mekkora akváriumod van? És amúgy milyen szûrõd?
A kérdező hozzászólása: Világítás van reggel 7-tõl, este kb. 8:30-ig. 60 literes, és ehhez tartozó Eheim szûrõ.

Az tényleg igaz, hogy ha nem jön meg rendesen, akkor fogamzásgátló tablettát kell szedni?

mert nekem nem jön meg mindig,van h pár hónapot kimarad.félek elmenni nőgyógyászhoz :/ nem akarok gyógyszert szedni.....itt olvastam ,hogy egy lány írta,hogy ő szed fogamzásgátlót különben meg sem jönne neki :/

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.

Nem, nem igaz. Azok a dokik írnak ilyen problémára azonnal tablettát, akik: - nem értenek a dolgukhoz - magasról leszarják, hogy igazából mi a gondod, úgy vannak vele, majd kezelik akkor, mikor gyereket akarsz. Ugyanis a rendszertelen menstruációt a fogamzásgátló tabletta NEM kezeli. A tabletta úgy mûködik, hogy kikapcsolja a saját ciklusodat, és helyette a tablettában lévõ hormonok ill. azok idõnkénti megvonása (7 napos szünet) szabályos idõközönként vérzést hoz létre, mintha menstruálnál. Igazából azonban ennek nincs köze a saját ciklusodhoz. Tehát szabályosnak szabályos lesz, az biztos, csak igazából nem is menzesz, hanem egy megvonásos vérzés a tabletta miatt. És ez bizony veszélyes. Ugyanis ha vkinek nincs rendszeres ciklusa (ez alatt nem pár napos ingadozást értek, hanem mondjuk teljesen öszevissza, vagy hónapokat kimarad), az azt jelzi, hogy vmi nincs rendben. Ha alapból rosszul mûködik a hormonrendszered, és kikapcsolják tablettával, akkor nagyon jó esély van rá, hogy az abbahagyás után aztán az égvilágon semmilyen ciklusod nem lesz. Az lenne a fontos, hogy alapos vizsgálatokkal kiderítsék a rendszertelenség valódi okát és azt kezeljék. Mert ha mindenféle problémafelderítés nélkül elkezded a tablettát, akkor majd szenvedhetsz akkor, mikor gyereket szeretnél. Csak sajnos manapság iszonyatosan nehéz olyan orvost találni, aki tényleg utánajár a dolgoknak, nem csak felírja a gyógyszert.
Hát azért sima menszesz zavarra fogamzásgátlót írni elég baromság nem cukorka hogy oszotogatni kéne. De ilyesfajta problémára ami már neked van el kéne menni nõgyógyászhoz nem játék...
Sima menszeszre NEM baromság fogamzásgátlót irni, gondolom az elözö válaszolönak 6 diplomája van, és nem unatkozö tini. Menj el nögyögyhoz, tudom, hogy cikinek érzed, de semmi gáz nincs benne, több mint valószinü, hogy egy gyenge fogamzásgátlót fog felirni, DE MAGADTÓL SEMMIKÉPP NE KEZDJ EL SZEDNI SEMMIT !
Úgy értem a sima menszesz zavart, hogy néha késik egy két napot, és nem percre pontosan jön meg. Bocsi ha nem tudsz szövegérteni az már nem az én gondom :) Ha már nem jön meg vagy 15 napokat késik persze szükséges lehet de sok tinédzser pi*csa az apró cseprõ problémáira is fogamzásgátlót használ mintha valami vitamin lenne...
Ez a nõgyógyászok parasztvakítása, hogy minél korábban elkezdjünk fog.gátlót szedni és ettõl függjünk, majd az abbahagyás után ugyanúgy ne legyen normális ciklusunk. Én is beleestem ebbe a csapdába már 15 évesen sajnos. Ccickafark teát próbáld ki, attól rendszeres lesz :)
ja és nekem is úgy jöt meg, hogy kaptam egy gyógyszert, amitõl 3nap múlva menstruáltam és onnantól kezdve 7évig szedtem fog.gátlót.
kell? senki nem kötelez rá.
A kérdező hozzászólása: de jóóó :/....most már tényleg nagyon megijedtem.mert van hogy 2-3 hónapig semmi.szóval lehet gyerekem sem lehet majd ? :( elmegyek nõgyógyászhoz! köszi a válaszokat

Az szerintetek is igaz, hogy ha a tanár megbuktat egy gyereket akkor tulajdonképpen nem végezte el rendesen a munkáját?

---

Legjobb válasz: Marhaság. A gyereknek akkor nincs is se munkája, se felelõssége? Tanulnia neki kell, a tanár csak segíteni tud benne. (Egyébként általában nem a tanár buktatja meg a gyereket, hanem a gyerek bukik meg. Nagy különbség!)

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. A tanárnak az a munkája, hogy osztályonként harminc gyereknek elmondja az anyagot, az õ munkájuk pedig az, hogy megjegyezzék. Kicsit nagyon kezd elterjedni, hogy mindenért a tanár a hibás, a gyerek szent...
Marhaság. A gyereknek akkor nincs is se munkája, se felelõssége? Tanulnia neki kell, a tanár csak segíteni tud benne. (Egyébként általában nem a tanár buktatja meg a gyereket, hanem a gyerek bukik meg. Nagy különbség!)
Akkor lenne a tanár hibája, ha az egész osztály megbukna.
Ez ennél sokkal összetettebb. Nekem volt olyan tárgyam, amit ötösre zártam, de csak azért, mert a tanár elõre kiadta a kérdéseket, és nem vette komolyan az órát. A másik részrõl pedig egyik félévben megbuktam német nyelvbõl, mert utáltam, az angol mellett szükségtelennek éreztem, és nem is voltam rá fogékony. Tehát év végére kiizzadtam egy kettest. Viszont még ma is emlékszem azokra az alapokra, amire akkor volt szükség, és meg tudok szólalni németül alapszinten, mert a tanár azt várta el a ketteshez.
Azért ez egy kétélû dolog. De ha egy tanár egy átlag suliban minden évben megbuktat 5-6 gyereket annak már a tökére kéne lépni, hogy tanítson inkább!
Engem kémiából húztak meg. A pótvizsgára 2 nap alatt készültem fel, így megmenekültem. A 4 év alatt egyszer voltunk a laborban, azt hallgatni hogy mi mivel hogyan lép reakcióba az halál unalmas. Nemrég a Csodák Palotájában a gyerekeimmel láttunk egy elõadást, arra gondoltam, ha az én idõmben is lett volna ilyen, akkor lehet, hogy engem is érdekelt volna a fizika és a kémia, és nem tapsolnak vissza. Lehetne izgalmasabban is tanítani, de az is tény, hogy rajtam kívül 32 gyerek nem bukott. Sõt, amikor a pótvizsga miatt kinyitottam a könyvet és tanultam, akkor minden feladatot meg tudtam csinálni. A lovat oda tudod vezetni a folyóhoz, de arra már nem tudod rávenni, hogy igyon is, az az õ dolga. A tanár elmagyarázza órán az anyagot, de ez kevés ahhoz, hogy a diák fejébe bele is menjen a tudás. Ehhez elõ kell venni a könyvet és többször átolvasni. Ezt már a tanulónak kell megtenni.
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy mindenki legyen kitûnõ de szerintem egy közepes átlagra mindenki képes akinek nincs születési baja
A kérdező hozzászólása: hát valóban egy [email protected] fogom neki ezeket a kommenteket mutatni hátha észhez tér:)
Az egyik haverod hülye, és ezzel nyugtatja magát. Az õ munkája megtanulni az anyagot.
A kérdező hozzászólása: Egyik haverom mondta el ezt és kíváncsi lennék ti mit mondtok
Ennyi erõvel ugyan aza tanár tanítja a többieket is, azokat is akik ötösök. Ha valaki megbukik az semmit nem volt képes tanulni. Ha egy tanár rosszul tanít attól még bõven lehetsz kettes, fõleg hogy ugyan ez a tanár osztályoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!