Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, aki császárral (11 db)

Igaz az, hogyha császár után, természetesen szülsz, akkor szülés után egy egészségügyi kaparást végeznek?

ezt hallotam csak kiváncsi lennék?

Legjobb válasz: Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.

Szülés után elaltatnak, és úgynevezett "méhûri betapintást" végeznek. Ezt kézzel csinálják és megnézik, hogy a méhed nem sérült-e, nincs-e hegszétválás.
Én is császár után természetes úton szültem, de nem volt semmilyen kaparás sem altatás. De ennek, hogy a második szülés természetes úton zajlik le nagyon kicsi az esélye. Nagyon kevés orvos vállalja a kockázatot.

Igaz az, ha valaki az elsőt császárral szülte, akkor ha a második sima lesz akkor nem kérhet semmilyen fájdalomcsillaptót?

Legjobb válasz: Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.

Lehet hogy le fogtok pontozni, de leírom nekem mit mondott a dokim. Az elsõ gyerekem császárral született. A dokim még akkor mondta, ha második terhességemnél, ha sima szülésre kerülne sor, nem kaphatok fájdalomcsillapítót, mert akkor nem érezném, ha szétválik véletlenül az elõzõ császár hege. Mert a fájások erõteljesen igénybe veszik a méhfalat és ha szétválik az életveszélyes lehet.
Nem.
persze, hogy nem
A kérdező hozzászólása: köszi
Ez hülyeség, semmi köze a kettõnek egymáshoz. Csásdzármetszés elõtt is csillapítanak fájdalmat, lásd érzéstelenítés, vagy altatás.
A kérdező hozzászólása: ok, de pont itt olvastam, hogy nem adnak, de akkor megnyugodtam, edát is remélem...
A kérdező hozzászólása: a méh és a hasfalheg miatt irták

Igaz, hogy a császár után az gyógyul könnyeben, aki előtte vajúdott?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem,mûtét után pár órával ültem,a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni,nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!

Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem, mûtét után pár órával ültem, a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni, nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!
Szia! Engem is hosszantiban vágtak életmentés érdekében. 12 óra múlva felálltam, hogy kivegyék a katétert és besétáltam a szobába. Durva volt, de a katétertelenségért bármit! :) Felkelni nagyon fájt, de sokat segített az ágy melletti kis sámli, mert így könnyebb volt letenni a lábam a magas ágyról. Mindenkinek ajánlom!! Mozogni kell, próbálkozni és pozitívan állni a dolgokhoz. Arnica Montanak homeos bogyó is segíti a gyógyulást.
13 órát vajúdtam én is, romló szívhang miatt császároztak.Ez volt este 9-kor, reggel fél 6-kor keltettek minket fürdeni, mert 6-ra hozták a babákat!Nagyon-nagyon fájt a seb, de muszáj volt felkelnem.Délutánra már ültem, le se feküdtem, mert utáltam felkelni, ki-be járkáltam az erkélyre (augusztusban).5 nap után hazaengedtek, másnap mentem az anyakönyvi kivonatért, utána meg varratszedésre.Itthon is már jól elvoltam.Szóval hiszek abban, h aki nem hagyja el magát, az gyorsabban gyógyul. Volt egy ismim, aki két napig csak feküdt, annyira fájt a sebe, sokkal késõbb kezdett el mozogni, és késõbb is gyógyult a sebe! Ja, és közepesen viziló voltam, mint egy kedves hozzászóló jellemezte egyes kismamákat....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok hasznos választ!
Elõzõ vagyok. Én még hozzátenném, hogy köldökig vágtak hosszában. Hát, ülni nem volt kellemes, mert a seb szétfelé akart húzódni. Varratot 7 nap után szedtek, szépen gyógyult, alig látható a helye. Hazamenetel másnapján mentem bevásárolni, papírokat intézni..
Sziasztok! Úgy érzem, erre nekem is reagálnom kell.....tudni kell, hogy én egy HÁJAS, plöttedt hasizommal rendelkezõ (mit mondjak..vízibálna) voltam mikor császároztak. Nem kevés, 135 kg-mal kerültem be, és semmi vajúdás nélkül császároztak, altatásban, toxémia miatt. Este mûtöttek, másnap reggel keltem fel egyedül, zuhanyoztam, lementem a földszintre telefonálni, persze 2 csõ lógott belõlem. És tejem is volt, másnap már szoptatta. Tehát az sem igaz, hogy a császár után nem tudnak sokáig szoptatni..Akarat és alkat kérdése. Egy "hájas " anyuka:-))
Én sem vajúdtam, programozott császár volt. Az utolsó hónapokban lassan, de biztosan toxémiás lettem így képtelen voltam különösebben mozogni, maradt rajtam 10 kiló felesleg így a végére, kvázi "hájas" csoportba tartozom. De már a mûtét napján délután egyedül másztam fel-le a 80 cm magas kórházi ágyra a gyerekkel a karomban, szinte semmit nem pihentem, négy nap múlva alig fájt. A vágástól függ szerintem is, és egy picit az akarat függvénye is.
Én nem vajúdtam egy percet sem. 31. héten szültem és a szülést követõ 5. napon már nem volt semmi bajom. Mások csak néztek hogy én tényleg 5 napja szültem.?
Nem a háj mennyiségérõl beszéltem, hogy attól bármi függ, hanem arról, hogy egy hájas puhány malac (rengeteg vizilóméretû terhes nõ van) az elsõ 48 órában megmozdulni sem fog, mert eleve elõtte sem mozgott. Aki addig sem sportolt, nem a szülés után fogja elkezdeni. Amúgy normális kórházban fel kell kelni.
Szerintem is inkább egyénfüggõ a dolog. Én is 12 órát vajúdtam és úgy lettem császáros. Én sem hagytam el magam, de nem gondolom így utólag, hogy olyan gyorsan gyógyultam volna. Mondjuk nálam ebben szerintem az is számított, hogy szülés elõtt 2 nappal még dolgoztam, a terhesség alatt nem nagyon pihentem és tulajdonképpen fáradtam menni szülni is. Az elsõ pár nap szülés után azzal telt, hogy csak feküdtem a kórházban és örültem, hogy túl vagyok rajta. Legközelebbi szülés elõtt biztos kipihenem magam :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az orvos azt mondta, hogy egyéntõl függ a gyógyulás, fõleg a fizikai állapotától. Egy hájas, gyenge hasfalú, izom nélküli ember, aki végig feküdt a terhesség alatt nem fog könnyen meggyógyulni. Én 2 és fél nap után kerültem kés alá, és gyorsan gyógyultam. A vajúdás alatt maga a szervezet is terhel némi fájdalomcsillapítót, lehet, hogy a többi droggal együtt a seb kevésbé fog fájni, de ez sem biztos. Szerintem sajnos az orvos szaktudásán is múlik, hogy a császármetszés utáni seb mennyire gyógyul gyorsan.
szia! szerintem is alkati dolog. Én "csak" 5 órát vajúdtam császár elõtt, de az 5. napon aki nem tudta nem mondta volna meg hogy pár napja császároztak, mindent tudtam már csinálni :)
Nemhiszem, hogy van összefüggés a kettõ között, bár én is 12 órát vajúdtam elõtte és elég gyorsan regenerálódtam, de úgy gondolom, hogy ez inkább annak köszönhetõ, hogy nem hagytam el magam és mentem szüntelenül:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Én sem tartozom a sportos, vékony kismamák közé.
Szia Én úgy tudom, hogy igen, mivel megfertõzheti a babát és azt hiszem vakságot is okozhat.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz.

Igaz az, hogy aki császárral szülte az első babáját, annak nem kötnek be oxitocinos infúziót, a heg miatt?

Legjobb válasz: Nekem bekötöttek! Méghozzá 36 hetes, 3,5 kg-os, halott babát szültem oxitocinnal indított szüléssel 18 óra alatt!!! Elõtte császáros szülésem volt!

Nekem bekötöttek! Méghozzá 36 hetes, 3, 5 kg-os, halott babát szültem oxitocinnal indított szüléssel 18 óra alatt!!! Elõtte császáros szülésem volt!
bocsi az off-ért: Kedves elsö válaszoló! Nagyon sajnálom ami történt:( ne haragudj, hogy megkérdezem, de miért lett halott a baba? Kérdezönek: Ismerösömnek bekötötték pedig az elsö babája császárral született. Semmi bajuk nem lett, teljesen egészségesek mindketten:)
Nekem nem kötötték be.
Nekem is bekötték, elfolyt a magzatvízugy mentünk be, de második is császi lett.Elsõ!!!!!!Õszinte részvtem a baba miatt:-(
Sajnos nem tudják mi volt a baj (egészséges volt, miután megvizsgálták). A köldökzsinór viszont meg volt szorulva kezén, lábán szorosan. Ez a valószínû! Köszönöm az együttérzést!

Igaz az, hogy aki császárral szült annak nehezebben húzódik vissza a hasa? Honnan tudom hogy átvágták-e az izmot is?

3 és fél hete császároztak és ha megnyomom a hasam még mindíg nagyon puha, pedig el?tte kemény izmos lapos hasam volt. Annak már búcsút inthetek?

Legjobb válasz: Igen, lassabban húzódik össze, hisz más hatások érték, nem mentél végig azon a természetes folyamaton, ami "normál" lenne. Az izmot nem vágják át, hisz terhesség során az izom széthúzódik kétoldalra, középen nem marad belõle semmi. Szülés után 6 héttel el lehet kezdeni a tornát, de konzultálj egy hozzáértõvel, hogy hogyan állj neki. Ne akarj egyszerre és hirtelen sokat, ez idõ, mire a szervezet visszaalakul. És az is mindenkinél más, hogy hogy áll vissza a szervezet. Lehet még kockahasad, de lehet, hogy nem lesz, ezt majd a természet eldönti... (én pl akárhogy fogytam, kondiba jártam, lement egy hónap alatt 10 kg., és mégis volt hasam , és összeért a combom, pedig már csak 43 kg voltam... persze nem terhesen)

Igen, lassabban húzódik össze, hisz más hatások érték, nem mentél végig azon a természetes folyamaton, ami "normál" lenne. Az izmot nem vágják át, hisz terhesség során az izom széthúzódik kétoldalra, középen nem marad belõle semmi. Szülés után 6 héttel el lehet kezdeni a tornát, de konzultálj egy hozzáértõvel, hogy hogyan állj neki. Ne akarj egyszerre és hirtelen sokat, ez idõ, mire a szervezet visszaalakul. És az is mindenkinél más, hogy hogy áll vissza a szervezet. Lehet még kockahasad, de lehet, hogy nem lesz, ezt majd a természet eldönti... (én pl akárhogy fogytam, kondiba jártam, lement egy hónap alatt 10 kg., és mégis volt hasam , és összeért a combom, pedig már csak 43 kg voltam... persze nem terhesen)
Az normális, hogy a hasadat még puhának érzed, mivelhogy a hatalmas méretû méh még nem zsugorodott össze az eredeti formájára. Szerintem ha bikini vágást végeztek nálad, akkor tuti, hogy az izmokat is átvágták, de ez nem jelenti azt, hogy soha többé nem lesz szép a hasad. A bõrt alkotó kötõszövettõl is függ, hogy az milyen erõs.
A bikinivágás nem azt jelenti, hogy minden réteget keresztben vágnak. A doki azt mondta, hogy csak a felsõ réteget vágták keresztbe, alatta már függõlegesen. Az izmokat nem átvágták, csak széthúzták. Remélem nem csak hantázott, mert én is megkérdeztem ezt tõle, én is féltem ettõl.
Szerintem minden császárnál átvágják az izmokat. Végül is a hasizmod alatt van a méhed, nem??

Az igaz, hogyha császárral szül valaki, akkor nem lesz teje? Vagy csak nagyon kevés?

Legjobb válasz: Dehogy igaz.Barátnõm mindkét gyerekével császározták és annyi teje volt, hogy még eladni is tudott.

Dehogy igaz.Barátnõm mindkét gyerekével császározták és annyi teje volt, hogy még eladni is tudott.
MARHASÁG!!! 8 hónapja volt a császárom, és még mindig szoptatok. Picit talán nehezebben indult meg, de sokat raktam cicire, és nem volt gond. Kedden délután császároztak és péntek reggelre durrant be a cicim. Azóta nincs "megállás", szerencsére.
Ez így nem igaz, a kettõnek nem igazán van köze egymáshoz. Annyiban lehet más a császár, hogy tej belövelés kicsit késõbb történhet meg.
Nem igaz. Valamivel késõbb indul be a tej, de bõven lesz. Én is császárral szültem, kb. a 32. héttõl fürdés után átmasszíroztam a mellem minden nap, szülés után második nap bindult és bõven volt.
Szia! Kicsit ferdültek az információk. Nem azt mondják, hogy nem lesz tejed, ha császárral szülsz, csak azt, hogy egy kicsit nehezebben indul be. Azért ennél sokkal okosabb a természet, mint hogy egy császáros szülés miatt ne tudjuk szoptatni a babát. Nyugi!
Lassan 1 éve szültem és még mindig szoptatok. A tej termelés a lepény levállása után indul meg, függetlenül a szülés módjától.
Nem igaz. Én 6 hónapja szültem császárral, és lekopogom, most is van bõven tejem.
HÜLYESÉG!!!!! Engem is császároztak és rengeteg tejem van és már le is fagyasztottam 45 litert. 6 hónapos kisfiú anyukája

Elméleti kérdés! Igaz, hogy ha az első terhességnél ikrek vannak akkor tuti császárral születhetnek csak meg?

Mi inszemre járunk, én nagyon szeretnénk ikreket. Általában 3-4 petesejtem szokott megérni. Tudom, nem törvényszerű, hogy ikrek lesznek, de mi van ha mégis? Engem most több kismama ezzel ijesztget. Igazat mondanak? Csak normális válaszokat szeretnék!

Legjobb válasz: Valóban úgy van hogy doki és kórházfüggõ. Nálunk kecskeméten automatikusan császároznak iker babáknál, akkor is ha minden rendben. Akkor is császároznak itt, ha az elsõ baba császáros volt, mindegy, hogy befordult-e vagy sem.

Valóban úgy van hogy doki és kórházfüggõ. Nálunk kecskeméten automatikusan császároznak iker babáknál, akkor is ha minden rendben. Akkor is császároznak itt, ha az elsõ baba császáros volt, mindegy, hogy befordult-e vagy sem.
Nyugi, ez nem így van! :) Egy ismerõsöm ikrekkel lett terhes és nem spontán. A terhesség végig jól alakult, mindkét baba befordult és ráadásul a 40. hét környékén szült, tehát nem is korababák voltak. Természetes úton született mindkettõ és normál súllyal, még inkubátorba sem kerültek! :) Nem attól függ a császár, hogy ikrek-e vagy sem, hanem hogy a végén hogyan helyezkednek el! Mivel két baba van, így mindkettõnek be kell fordulnia, emiatt van nagyobb esélye a császárnak mint egy normál szülésnél. Kívánom, hogy mihamarabb egészséges gyönyörû gyermeke(i)d szülessenek!!! :)
Ahogy az elsõ írta, meg lehet õket szülni simán, ha jól fekszenek! De van olyan is, hogy az egyiket megszülöd simán, a másikat meg császárral, mert faros, vág keresztben van...
Én is nagyon szurkolok, hogy összejöjjön a baba! :) Múlt hónapban voltam a Honvédban szülésfelkészítõn, és ott is kérdezte egy ikerterhes anyuka, hogy ott pl. engedik-e természetes úton megszülni az ikreket, de a doki csak annyit mondott, hogy "Inkább nézzen ki egy szimpatikus napot, hogy mikor legyen a gyerekek születésnapja, és arra idõzítse a mûtétet" - szóval itt inkább császároznak, bár a Honvédban konkrétan minden 2. kismama erre a sorsra jut. Anyumat is császározták az iker öcséimmel...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat! Megnyugodtam! Én majd, ha végre az Égiek is úgy akarják akkor Szegeden fogok szülni. Habár ez tényleg még csak elméleti kérdés, mert megint nem sikerült az inszem.
A kérdező hozzászólása: Mi nagy családot szeretnénk, 3(-4) gyereket. De sajnos már 7 éve várunk az elsõ babánkra és szerettem volna 30 éves korom elõtt megszülni mind a 3 babát. De sajnos rohamosan fogy az idõ! Lehet, hogy lehurrogtok majd emiatt, de ez van.
szerintem doki függõ. nálunk spontán ikrek vannak, de mondta az orvosom, nála nem fogok természetesen ikreket szülni, neki a biztonság a legfontosabb, tuti császár, ill. 32. héttõl befekvés. nekem jó ez így, tudom az elejétõl, fel tudok készülni stb. ha nem lenne jó, akkor dokit váltanék:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Ilyet még nem is hallottam. Már csak azért is, mert én vagyok rá az élõ példa, hogy nem így van. Elsõ babáim lettek ikrek, természetes úton szültem.

Azt hallottam, hogy akinek a szeme rossz (4 dioptria felett), nem szülhet természetes úton, csak császárral. Az én szemem, 5 és 5, 5 dioptriás. Igaz ez?

Legjobb válasz: Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.

Ilyen esetben el kell menni a szemészetre és az orvos véleménye a döntõ. Én úgy tudom, hogy nem feltétlen csak a dioptria nagysága a döntõ, hanem a szembetegség jellege. Vannak olyan szembetegségek amire a szemnyomás fokozódása veszélyes lehet. Akinek valamilyen retina sérülése volt korábban biztos, hogy nem engedélyezik a természetes szülést dioptriától függetlenül. Ha a szemfenék jó állapotban van akkor 4-5 dioptria esetén is lehet természetes úton szülni.
Nekem -6.5 ös a szemem, elmentem szemészhez, és nem ellenezte a hüvelyi szülést, mert a szemfenék és a retina rendben volt.Elmondta, hogy szülés utáni napokban figyelni kell, hogy nem szúr e szemem, nem látok e homályosan, mert ha igen, azonnal szemészhez kell menni.Kontaktlencsében szültem, semmi gond nem volt.
szia! az én szemem -5-ös és hüvelyi úton szültem (kontaktlencsével) nekem a nõgyógyász mondta, hogy lehet így.
-7, 5 dioptriás szemmel én is hüvelyi úton szültem Minden rendben volt, pedig egy 4100 g-os babát kellett kinyomnom. A szemész szakvéleménye a döntõ.
Én is úgy halottam.
A barátnõm is császárral szült, 4en felül volt a dioptriája. a szakvélemény a lényeg a szemdokitól. az mit mond.
Én úgy tudom, hogy ennek ellenére bizonyos esetekben lehet hüvelyi úton szülni, ha az orvos jóvágyja. Egyébként a császár is természetes szülés, csak nem vaginális. Császáros anyuka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ. Legközelebb mindenféleképpen megbeszélem az orvosommal.

Tényleg igaz ha valakinek a terhesség alatt a babánál valamit jobban figyelnek? ( nálunk például a koponya kamrát) Akkor az császárral fog szülni. A dokival még nem beszéltem.

Legjobb válasz: Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Szerintem nincs a kettõ között összefüggés. Császármetszésre akkor kerül sor, ha a sima szülés a babát vagy a mamát veszélyeztetné vagy nincsenek megfelelõ fájások, az anya nem tágul megfelelõen stb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!