Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a vizslának (4 db)

Igaz az, hogy a vizslának szörnyű lakásban élni?

Mindenki ezt hajtogatja nekem! :(

Legjobb válasz: Ha eleget mozgatod, nagyon jól érzi magát lakásban. Sõt, a vizsla nagyon igényli az ember társaságát, így, ha kertes házban van, akkor is jobb neki, ha bent van a gazdájával. Aki ezzel nem ért egyet annak mondd, hogy figyeljen meg egy kertben tartott vizslát: ha nincs ott a gazdája, csak úgy magától elég keveset szaladgál. Annyit a lakásban is tud mozogni. Más kérdés persze, ha a kertben van társa, akkor együtt mozognak bõven, ez igaz. Szóval nyugi, a kutyádnak Rád nagyobb szüksége van, mint egy kertre, csak sokat járjatok sétálni, játszatok nagyokat, szaladja ki magát!

Ha eleget mozgatod, nagyon jól érzi magát lakásban. Sõt, a vizsla nagyon igényli az ember társaságát, így, ha kertes házban van, akkor is jobb neki, ha bent van a gazdájával. Aki ezzel nem ért egyet annak mondd, hogy figyeljen meg egy kertben tartott vizslát: ha nincs ott a gazdája, csak úgy magától elég keveset szaladgál. Annyit a lakásban is tud mozogni. Más kérdés persze, ha a kertben van társa, akkor együtt mozognak bõven, ez igaz. Szóval nyugi, a kutyádnak Rád nagyobb szüksége van, mint egy kertre, csak sokat járjatok sétálni, játszatok nagyokat, szaladja ki magát!
Csak gratulálni tudok....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ezt az igen hasznos választ.
Mi célból pároztattad? Törzskönyvezett, díjnyertes, egészséges szuka, és azért tetted, hogy a fajta a lehetõ legegészségesebb maradjon? A kérdésed sem értem. Miért nem konzultálsz inkább egy orvossal? Úgyis vinni kell a szukát ultrahangra meg két herpeszinjekciót kell kapnia, tõle is kérdezhetnéd.
Minek pároztatod ha nem értesz hozzá? Viddel dokihoz és kérdezdmeg....
Nem normális, hogy vérzik. Orvost neki.
Miért pároztattad ha még ehhez sem értesz?? Majd beszed egy jó kis méh gyulladást elviszi a szukát és etetheted 2 óránként a kicsiket éjjel nappal több hétig
Igen ilyen elõfordulhat, de mutasd meg orvosnak , mert lehet gyulladás elõjele is.
Ácsi. Ha "még mindig" vérzik, az azt jelenti, hogy elkezdett vérezni, te azonnal ráraktál egy kant (abba most bele sem gondolok, hogy erre hogy kellett rávenni a szukát), és ezután még mindig vérzik? Mert akkor semmi gond, az IQdal megegyezõ számú kölyök várható, tessék nekiállni az elõkészületeknek......
Ha "sikeresen" fedeztetted, és még mindig vérzik, aakor sok minden lehet, de nem, egyik sem normális. Az sem normális, hogy egy ilyen ember, ennyi tudással és felelõsségérzettel fedezteti a kutyájját. Sok baja lehet, pl egy szép kis nemi betegség... [link] és ez csak egy variáns.... csak gartulálni tudok a "sikeredhez"!

Vizslámmal nem tudtam felszállni a HÉV-re, egyszerűen nem tudja mi az, nem akar felugrani a lépcsőn, igaz elég magas. Mit tudnék csinálni, hogy felszálljon? Hogy tudnám rávenni?

Eléggé elkeseredtem, egymás után több hév ment el úgy, hogy nem szálltunk fel rá, aztán feladtam a dolgot.

Legjobb válasz: Kapcsold be a logikádat. Vagy várd meg amíg a kutya szól hogy emeld fel:D

Kapcsold be a logikádat. Vagy várd meg amíg a kutya szól hogy emeld fel:D
Akard jobban, hogy felmenjen. Meg mondjuk vidd ki a végállomásra, és álló héven gyakorold vele a fel- és leszállást addig, amíg nem megy tökéletesen. És valószínûleg az sem ártana, hogyha a szemében megbízhatóbb vezetõ lennél, és akarná azt csinálni, ami szerinted jó, ahelyett, hogy mindkettõtök életét félti. Ezügyben olvass utána a falkavezérségnek alaposan, és/vagy kérd szakember segítségét.
40 kilós vizsla!? Akkor mondjuk kezdd azzal, hogy lefogyasztod a kutyát úgy 15 kilóval kevesebbre, aztán kezdjük elõrõl a beszélgetést...
Felrakod pl. a kutyát, ha emiatt ment el tobb vonat..te bolond vagy már bocsi. A kutya annak a lépcsõjére nem is tud felugrani szerintem. Az én vizslám se menne fel.
Akumi :D :D :D :D tökéletes válasz a fogyókúrás :) :) kedves kutyagazdi. te mondod magad állatbarátnak mikor kövérre eteted a kutyád??? tessé kis infó mennyinek kellene lenni a súlyának. amit már te is valóban elbírnál. de ha nem lenne ilyen kövér a kutyád lehet kedve lenne neki is ugrálni lépcsõkre. https://www.google.hu/#hl=hu&sclient=psy-ab&q=magyar+vizsla+..
A magassal van gondja a kutyának vagy a lépcsõvel? Egy vizslának játszva kéne felugrania. Elõször is meg kell tanulnia ugrani. Ezt otthon simán gyakorolhatod vele. majd a lépcsõzést, és közben vinni sûrûn forgalomba, emberek, és jármûvek közé. menni fog ne aggódj!!!
40 kilós vizsla? 20 kg-os az én vizslám
Ne õrülj már meg hogy 40 kilót arra a pár lépcsõre nem bírsz felcipelni:) 60 kg-os, vékony srác vagyok (177 cm), de pár tíz méterre még én is el tudom vinni az 50 kilós barátnõmet, ha felnyalábolom:) Más kérdés, hogy én sem hiszem, hogy egy normál állapotban lévõ vizsla negyven kilós:)
Komolyan az a legnagyobb gondotok, hány kilós a kutya? Egyszerûen kissé félénk az eb. Tehát a gazdának kell belevarázsolnia, hogy nem eszi meg az a lépcsõ.
Ütõs jutalomfalat vagy sokkterápia. Hév végállomáson fogod magad, elõveszed a zsírszalonnát/töpörtyût/sajtot, amit szeret, és azzal csalogatod kedves hangon. Töbször gyakoroltok. Sokkterápia: Megfogod erõsen a pórázt, miután te felszálltál, a póráznál fogva a kutyát is felhúzod. Illetve nem húzod, hanem piciket rántasz a pórázon, míg fel nem megy. Nem egy nagy vasziszdasz, ennél komolyabb problémákkal is találkozhatsz kutyázás terén. A lényeg, hogy határozd el magad, ne érezze rajtad a kutya a bizonytalanságot. Sikertelenül pedig ne menjetek el, mert megerõsíted benne a félelmet, hogy tényleg nem jó felmenni, hisz te is inkább otthagytad a hévet.
Te tetted fel ma de. a vizslàdròl a kérdést? HÈV és a szàjkosàr szerepelt benne, ùgyhogy gondolom igen. Ott is írtàk, hogy elõször szoktasd hozzà a különbözõ ingerekhez és szépen fokozatosan haladjatok!
tegnap 23:23 Vajon mi köze van a hév lépcsõjének a falkavezérségnek?
Elmész a végállomásra. Lehetõleg nem csúcsidõben. Aztán szépen megpróbálod jutalomfalattal felcsalni. Persze, nem órákig kell várnod, hogy lépjen egyet. Akár be is segíthetsz neki úgy, hogy te lépsz fel az elsõ lépcsõre elõször. Valóban érdemes megtanítani hozzá a "hopp" szót.
A kérdező hozzászólása: Már nem azért, de egy 40 kilós vizslát szerintetek, hogy emeljek fel? Nem bírom el...
Ja, és mondjuk az is segít, ha amúgy hozzá van szokva a kutya a zajos dolgokhoz, a tömeghez, a mászáshoz, az új helyekhez, a szájkosárhoz, mert ha mindez egyszerre kezdi el stresszelni, akkor ne csodálkozz rajta, ha nem különösebben együttmûködõ.
én felteszem, meg leszedem. pont. :D vonatozunk is gyakran.
Vagy megtanítod neki a "hopp" vezényszót, vagy ölbe kapod és felteszed.
ráadásul arra a lépcsõre embernek se könnyû :D
ekkora lúzert. talán nem ott kellene megtanítani a kutyád lépcsõre mászni :D
Hol próbáltál felszállni? Azon az ajtón kéne, ahol a bicajokat is felrakják, mert ott jobban elfértek egymás mellett, mivel nincs korlát. Sajna a HÉV-ek között elég nagy különbség van a lépcsõket illetõen. Mi fõleg a ráckeveivel járunk, sikerül is mindig szépen felszállni, de múltkor a szentendreivel mentünk, hát meg is lepõdtem. Én is alig tudtam felszállni, messze és távol volt a földtõl, tehát egy olyan kutyának, aki nincs ehhez hozzászokva, nehezebb a beszállás. De, hogy emiatt menjen el több HÉV... Szóval a bicajos ajtónál próbálkozz. Felszállsz, aztán a pórázzal kicsit felhúzod. Nem hiszem, hogy inkább lent maradna. De valóban érdemes végállomáson próbálkozni.


Most venni fogunk, egy tanyát, sok körülötte az erdő, és oda kéne nekem egy kiskutya. A magyar vizsla, vagy a golde retriver lenne az igazi? Le Én mindegyiket nagyon szeretem, de oda egy örző, kéne, de nekem pedig egy BARÁT! Hogyan döntsek?

12 éves vagyok, és nem tudok dönteni, mert mind a két kutyafajta csodálatos.

Legjobb válasz: Csak elõre szólok kislány, nagyon-nagyon el vagy tévedve. Egy kutyának nem elég az, hogy Jah és gondolom õrzõ-védésre kellene oda kutya: A GOLDEN A LEGALKALMATLANABB ERRE, BÁRMI IDEGENNEL ELMENNE HA JOBBAN TETSZIK NEKI!Fõleg még ha nincs is a közelében senki olyan, akivel ki tud alakítani szoros kapcsolatot. Jah hozzáteszem veled tutira nem fog, mivel ha csak 2-3 hetente fogod látni, vagy mutatkozni neki akkor annyi lesz az egész "farokcsóva" egy kis hízelgés játék, de ugyanolyan ember leszel a szemében, mint egy jött-ment az utcáról aki séta közben gügyögött neki egy kicsit meg megvakargatta a hasikáját. A gazdája meg maximum annyira leszel mint én a 6. szomszédom borderjának, azaz SEMMENNYIRE! A kutya nem egy tárgy ami felett úgy döntessz ahogy kedved szottyan, élõlény mely érez, és ha hiszed ha nem a kutyák is lehetnek depressziósak és h

Csak elõre szólok kislány, nagyon-nagyon el vagy tévedve. Egy kutyának nem elég az, hogy Jah és gondolom õrzõ-védésre kellene oda kutya: A GOLDEN A LEGALKALMATLANABB ERRE, BÁRMI IDEGENNEL ELMENNE HA JOBBAN TETSZIK NEKI!Fõleg még ha nincs is a közelében senki olyan, akivel ki tud alakítani szoros kapcsolatot. Jah hozzáteszem veled tutira nem fog, mivel ha csak 2-3 hetente fogod látni, vagy mutatkozni neki akkor annyi lesz az egész "farokcsóva" egy kis hízelgés játék, de ugyanolyan ember leszel a szemében, mint egy jött-ment az utcáról aki séta közben gügyögött neki egy kicsit meg megvakargatta a hasikáját. A gazdája meg maximum annyira leszel mint én a 6. szomszédom borderjának, azaz SEMMENNYIRE! A kutya nem egy tárgy ami felett úgy döntessz ahogy kedved szottyan, élõlény mely érez, és ha hiszed ha nem a kutyák is lehetnek depressziósak és h
Szóval ha jól értem.Szeretnél egy kiskutyát aki 2-3 hétig veletek lenne.Ez idõ alatt megszeret titeket és ragaszkodni fog hozzátok.Még akkor is kicsi kutya lenne ha kivinnétek a tanyára.Elhozzátok 8 hetesen 10-12 hetesen meg már ki is csapnátok hogy egyedül legyen egy ismeretlen helyen.Egy kiskutya is ugyan úgy félhet a sötétben lévõ hangoktól, zajuktól mint te.A másik pedig az, hogy ha van is aki ad neki enni 2-3 hetente mennél ki a tanyára és játszanál vele az még rosszabb neki mintha soha nem mennél.Reményt adsz neki de rögtön el is veszed tõle mert ismét csak sokára láthatna.Ez neki hatalmas bánat!!!! Kérlek csak akkor kérj a szüleidtõl kutyát ha veletek lakhat.Ha nem is a házban benn de ott egy helyen.Érted ügye mennyire komoly ez a döntés?Ne bántsd a kutyust azzal, hogy elhagyod!És ellököd magadtól mert az a 2-3 heti alkalom NAGYON KEVÉS!!!!!!
2-3 hetente látogatnánk????Egy barátot 2-3 hetente látogatnál? :D ugye ezt te magad sem gondoltad komolyan. Ráadásul egyik fajta sem házõrzõ :D vegyél riasztót, könyörgök...és mágis ki fogja etetni, mert azt ugye tudod, hogy 2-3 hetet nem bír majd ki...naponta kell foglalkozni a kutyákkal, több órát...olcsokutya.hu
Egyik fajta sem alkalmas telepõrzésre, mind a két fajta nagyon emberközpontú, nem bírná magányosan egy tanyán. Hogy gondoljátok egyébként, hogy 2-3 hetente látogatnátok meg? Ki fogja etetni, sétáltatni, foglalkozni vele?
"Tökéletes otthonuk lesz, és megfogják szokni, hogy nem állandóan elszek velük, és igen is én leszek a gazdája" Kislány ezek élõlények nem egy tárgyak!!! mi az hogy majd megszokják???? És nem az a kutya gazdája aki annak mondja magát hanem aki eteti, gondozza, foglalkozik vele minden nap. Egy kutyának is vannak érzései és számukra te csak egy kis játszó pajtás leszel de nem gazdi!! Ha nagymama lesz vele akkor õ lesz a gazdi, és akkor talán neki kellene választania hisz neki kell majd együtt élni vele!! ha jól értettem kinti kutya lesz, elég magányos ugyhogy biztos ne golden retrievert mert az nem bírja a magányt. Gondolj bele ha neked kellene egy nagy birtokon kint élned és csak szünetekben lenne társaságod... ez nem korrekt...
2-3 hetente?????? 2-3 naponta is KEVÉS! napi 1 óra a minimum a legigénytelenebb kutyánál is. 3 hétig mit csinál? vadászik vagy éhen hal? remélem, ez csak kamu kérdés vagy elírtad...
Ugye ezt nem gondolod komolyan? Remélem nem, mert ez így állatkínzás.
Vegyél komondort! Nagyon jó házõrzõ, és megbízható társ is.
sztem godlen retvier!!szted?válaszólj!!! 13/f
Elõttem mindent leírtak, annak a kutyának Te sose leszel a gazdája. Amúgy szép kis család vagytok, kivágjátok az öregasszonyt is egy elhagyatott tanyára egy "örzõ védõ retrieverrel". Te kis taknyos létedre eldöntessz mindent a nagyika meg ne szóljon semmit, elvégre nem neki kell egyedül élnie egy tanyán, ellátnia egy kutyát, télen havat lapátolni, kilómétereket gyalogolnia, ha egy kenyeret akar venni stb. Mégis, milyen emberek vagytok ti? Se állat, se ember nem számít nektek? És mi lesz a BARÁToddal, Hekjával, ha nagyika már magát se tudja majd ellátni, nemhogy a kutyát. Vagy azt is elterveztétek, hogy meddig fog élni az öreglány és a kutya vagy, hogy egyikük sem lesz beteg az elkövetkezõ 15 évben? Ha történne valami a nagyival Ti költöznétek le a kutyához, vagy magatokhoz vennétek? Kétlem, akkor a "barátodat" vagy szélnek eresztenéd, vagy bevágnád egy sintértelepre. Szánalmas vagy!
IDIÓ[email protected]!!!!!!
Tudod milyen kutyát vegyél? SEMMILYET! Nyomott kis görcs! De gondolom már csak azértis venni fogsz, hogy bizonyíts, és majd a wiwen mutogathatod a képeket a kis barátnõidnek, hogy kutyusommal Hekjával... Az is milyen már, hogy még azt se tudod milyen kutyát szeretnél, de már nevet adsz neki. Vegyetek inkább a nagymamádnak egy kutyát, mondjuk egy keveréket, amit te is megdögönyözöl majd ha meglátogatod.
Ne foglalkozz a hozzászólókkal... Ha kutyát akarsz, akkor vegyél, bár tényleg azt fogja tekinteni gazdájának, aki eteti és akit a legtöbbször lát... Szerintem is valami hosszúszõrû kutyát válassz, mert az télen akkor jól el van, én a Bobtail-re szavazok vagy Bernáthegyi, de te döntesz. Szerintem egy "tanyasi" kutya sokkal jobb életû, mint a legtöbb "szobakutya", ha tehetném én is ilyen helyen élnék és én is szabadon tartanám a kutyáimat... Viszont ne egyedül intézd a kutya vásárlást, mert ha kiszúrják, hogy milyen fiatal vagy, át akarnak majd verni, vagy többet kell fizetned, vagy másfajta kutyát kapsz, ugye mert kölyök korukban egyes fajták tökéletesen egyformák... Szóval szerintem csak tenyésztõtõl vegyél és szüleiddel menj, vagy legalább egy felnõtt rokonnal, vagy barátnõd anyjával.... Sok sikert, majd meséld el, milyen a kiskutya :)
23:44-es vagyok. Szerintem ha már úgy is szabadon fog kószálni és nem igen akad társasága, akkor kettõ kutyában gondolkozz, akkor lesz egy "barátnõje" és nem fog unatkozni... :) Nekem is volt már kerti kutyám és akkor sokkal boldogabb volt, amikor vettünk mellé egy másik kutyát is :)
És a drótszõrû magyar vizslához mit szólnál? Pont azért tenyésztették ki mert a rövidszõrû változat télen leginkább a kandalló elõtt melegedik, vadászni nem igazán lehet vele. Ez csak az én véleményem, de én sokkal szívesebben vennék magamhoz egy ritka magyar fajtát mint egy tucatkutyát...
EGY HüLYE KIS ELKÉNYEZTETETT LIBA VAGY, AKINEK FOGALMA SINCS A KUTYATARTÁSRÓL!!!!!
Az idétlenségedet a szüleid sem próbálják korrigálni? Majd akkor akarj kutyát, ha mindenféle szempontból felelõsséget tudsz vállalni érte, és minden igényét ki tudod elégíteni: étel, ital, meleg ház, orvosi ellátás, napi foglalkozás. Ez jelen pillanatban a nagyidra vár, aki remélhetõleg IGAZI GAZDÁJA lesz majd a te kis "szûk" agyadban megfogant szerzeménynek.
Alapból vagy ilyen [email protected]?????? Azt már most megmondom neked, hogy az a kutya téged SOHA NEM FOG A TÁRSÁNAK TEKINTENI!!!!!! És ez így is lesz jó!:P:P:P
Ez szánalmas..Mi az, hogy 3hetente meglátogatod a kutyát, meg szünetekben?Minek kell neked kutya, azért hogy a nagyidra maradjon?Elõbb nõljél fel és gondolkozz..És nemártana a nagymamáddal is megbeszélni ezt, hogy õ is belemegy.Látszik, hogy egy éretlen kislány vagy aki azt hiszi a kutyának ez jó.GONDOLD EL!TE vagy a kutya Én vagyok a gazdád.Adnak neked enni, inni, de én 3 hetente játszok veled 2-3 órát.Na akkor ki lesz a gazdi?Én vagy más?Hát persze, hogy más.A gazda foglalkozik a kutyával, gondoskodik rólla.A falkavezérnek a kutya azt tekinti, aki gondoskodik megfelelõen rólla.Felelõtlen vagy, és most mehetnek a minuszok, de ez az igaszság. 31/N
Tényleg gyerek vagy még...majd az lesz a falkavezér aki foglakozik vele, és az lesz a gazdája aki enni inni ad neki. Ne is áltasd magad hogy az a te kutyád lesz...De persze mondhatod hogy a tied, csak a kutya nem fog tudni róla..Azért mert gyerek vagy naivnak nem kell lenned.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de ott lesz a nagyim, és komolyan, oda kell egy kutya, vagy is kettõ, mert az öcsémnek is lesz. Fölösleges bíráskodni, mert úgy is lesz kutyám. És eleinte 3 hetet töltök vele, aztán nyáron többször, aztán 2-3 hetente, és szünetekben is vele lennék. Amúgy már döntöttem, mert magyar vizsla megfagyna télen, mert ha ott esik a hó akkor az 3 méteres lenne. És nehogy azt higgyédek, hogy kikötve lesz, és vad, mert szelidek, és szabadok lesznek! Tökéletes otthonuk lesz, és megfogják szokni, hogy nem állandóan elszek velük, és igen is én leszek a gazdája, apa pedig a falkavezér. Õ tanyasi kutya lesz, nem is lesz sétáltatva, mert épp elég neki az óriási tanya, bár én fogom sétáltatni vinni. Egyszóval nem egy szobakutya lesz!
Persze, hogy ne csak egy hanem két kutya is szenvedjen a magánytól... mert egymást nem fogják szórakoztatni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!