Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a vörös (10 db)

Az tényleg igaz, hogy a vörös haj a vad szexet jelképezi?

Úgy értem, ha vmelyik lánynak festett vörös a haja akkor az azt jelképezi, hogy szereti a vad szexet meg úgy általánosan vagányabb és vadabb. Igaz?

Legjobb válasz: Elsõnek az ugrott be, hogy anyának vörös a haja..szõval ezt férretéve valóban dögös tud lenni egy vörös haj,de csak annak akinek jól áll, mert láttam én már igen elfuserált vörös hajat is..ez is egyénfüggõ mert van akinek a barna haj szexi,szóval nem hinném, hogy a vörös haj "ilyen"súllyal bírna

Elsõnek az ugrott be, hogy anyának vörös a haja..szõval ezt férretéve valóban dögös tud lenni egy vörös haj, de csak annak akinek jól áll, mert láttam én már igen elfuserált vörös hajat is..ez is egyénfüggõ mert van akinek a barna haj szexi, szóval nem hinném, hogy a vörös haj "ilyen"súllyal bírna
Ez hülyeség. Hallottál már a szõke nõs viccekrõl, ugye??? A szõke nõkre is azt mondják hogy hülyék, és mi tagadás, igaz hogy vannak hülye nõk akik éppenséggel véletlenül szõkék, de ez is hülyeség. Attól hogy egy prûd csaj befesti a haját vörösre, mondjuk azért mert az a szín tetszik neki, még nem lesz vad az ágyba és nem fogja szeretni jobban a szexet, vagy a vad szexet.
Ez a dolog úgy van eredetiben, hogy végeztek kutatásokat arról, hogy a férfiak mit gondolnak az egyes hajszínû nõkrõl. A vöröseket (és itt nem a festettekrõl beszélünk, azok általában amúgy is pirosak, bordók) a bujának, erotikusnak, illetve az ágyban vadnak, féktelennek tartják. Ez egyébként függ a jellemtõl is. A vörösek ránézésre általában ártatlanok, de ha szexrõl van szó szerintem nem sorolhatók a prûd kategóriába, persze ez függhet a neveltetéstõl is. Meg a hangulattól. Nekem valamennyire vörös a hajam (gyárilag), és ha épp elhiszem magamról, hogy ma nagyon szexi és vadító vagyok, akkor az úgy is szokott lenni, pedig egyébként elég visszafogott vagyok. A hajfestés szerintem semmit nem jelképez, esetleg a punkoknál a lázadást, a polgárpukkasztást. De hogy egy cicababa azért festetné vörösre (pirosra, bordóra) a haját, mert õ szereti a vad szexet, azt nem hiszem. Én ha pasi lennék, hozzá nem nyúlnék egy ilyen agyonvakolt nõhöz, még a végén meglátom, hogy hogy néz ki. :D
Aki a haját festi, az általában figyelemfelkeltõ színre festi. És azért festi, mert ki akar tûnni. Nem véletlenül. Aki viszont nem festi, abból nem a vörös a legvadabb, hanem a fekete. Tesztoszteron...
Az utolso hozzá szolonak!Nem feltétlenül azért festeti vörösre a haját mert ki akar tünni!Ez baromság!Inkább azért mert ez a hajszin jön be neki!!!!
nekem is vörösre van festve a hajam már évek óta és csak azért mert imádom a színét. ízlésfüggõ
nem tudom..rám igaz.

Anyám nem hiszi le hogy a fóka az a vörös delfin ugye hogy nekem van igazam?

Legjobb válasz: Igen neked van. A foka az a voros delfin. A siraly meg a sarga elefant.

Igen neked van. A foka az a voros delfin. A siraly meg a sarga elefant.

Mi a vélemény az igazi vörös nőkről? Fiuknak mennyire jön be? Igaz h tényleg mások a vörös nők?

Legjobb válasz: Nem mások, mint a többiek. Én eredetileg barna vagyok, de folyton vörösre szinezgetem, mert mindig vörös akartam lenni:) Amugy meg embere válogatja, hogy melyik fiúnak mi jön be:)

Nem mások, mint a többiek. Én eredetileg barna vagyok, de folyton vörösre szinezgetem, mert mindig vörös akartam lenni:) Amugy meg embere válogatja, hogy melyik fiúnak mi jön be:)
Szerintem ugyanolyan emberek, mint bárki más, csak más hajszínnel megáldva.Van, akinek bejönnek, és van, akinek nem, egyéntõl és ízléstõl függ.Nem a hajszíntõl függ, ki mennyire szép, szenvedélyes, okos, stb.


Mi a biológiai háttere annak, hogy egy ember természetes vörös hajjal szülessen? Mi kell hozzá? Másrészt, igaz az, hogy a vörösöket kiszorítják a szőke és a barna DNS-ei?

Legjobb válasz: Asszem a természetes vörös az recesszív tulajdonság (nem tuti) szóval ritka.(Nem tudom mennyire vágod a mendeli genetikát így kicsit dedósan magyarázom minden sejtben 2 génváltozat van pl Aa, a recesszív/ritka az "a" , és ahhoz,, hogy ez megjelenjen, mind2 változatnak "a"nak kell lennie, ami elég ritka.

Asszem a természetes vörös az recesszív tulajdonság (nem tuti) szóval ritka.(Nem tudom mennyire vágod a mendeli genetikát így kicsit dedósan magyarázom minden sejtben 2 génváltozat van pl Aa, a recesszív/ritka az "a" , és ahhoz, , hogy ez megjelenjen, mind2 változatnak "a"nak kell lennie, ami elég ritka.

Valóban nem lesznek kék szemű, vörös hajú, világos bőrű emberek pár száz éven belül, ahogy azt a tudósok jósolják, ha igaz mi az oka?

Több külföldi oldalon is olvastam már ezt, de normális válasz még nem érkezett sehonnan.

Legjobb válasz: Lehet, arra gondoltak a tudósok, hogy a föld népessége a jelenlegi ütemben keveredik, az említett tulajdonságokat hordozó gének recesszívek lesznek. De, ha ez bekövetkezik akkor is akadnak majd vörös hajúak, kék szemûek, fehér bõrûek, csak kevesebben.

Lehet, arra gondoltak a tudósok, hogy a föld népessége a jelenlegi ütemben keveredik, az említett tulajdonságokat hordozó gének recesszívek lesznek. De, ha ez bekövetkezik akkor is akadnak majd vörös hajúak, kék szemûek, fehér bõrûek, csak kevesebben.
Szerintem is a rasszok keveredésére gondolhattak a tudósok. Ha megnézed, már most eléggé keveredett népek vannak a világ minden táján. Volt szerencsém elég sok országban megfordulni az USA-tól a távol keletig... Azt lehet tapasztalni, hogy a nyugati fejlõdõ országokban sokkal többféle rasszba tartozó ember él, mint az elmaradottabb Kelet Európai régiókban. Pl. Németország bizonyos városaiban nem tudsz úgy végigmenni az utcán, hogy ne találkozz legalább egy négerrel, törökkel, arabbal vagy kínaival. Ugyanez vonatkozik az USA-ra is. Magyarországra már kevésbé. Itt nálunk a nyugathoz képest viszonylag megvan az etnikai "tisztaság"...
Teljesen eltûnni nem fog, bár nem tudom, hogy mekkora allélgyakorisággal számoltak.
Én azt olvastam, hogy a kék szem tulajdonképpen egy génhiba, úgyhogy biztosan lesznek kék szemû emberek. A másik lehetõség, hogy a géneket nagyon sokáig lehet úgy hordozni, hogy nem bukkannak felszínre, tehát ezzel a módszerrel is simán megmaradhatnak a kék szemûek.

Tényleg igaz az, hogy a teknőctarka macskák csak nöstények és a vörös macskák meg mind hímek?

Több ismer?stöl hallom, de nemtudom valóban igaz e. Ha valaki esetleg genetikai magyarázatot tud azt is szivesen fogadom;)

Legjobb válasz: Nálunk az anya macska teknõctarka az apa és a 4 kölyök mind vörös és him.

A kérdező hozzászólása: Nálunk az anya macska teknõctarka az apa és a 4 kölyök mind vörös és him.
A nõstények XX nemi kromoszómákkal rendelkeznek (mint ahogy mi nõk is..), melyek közül az egyik (véletlenszerûen) inaktiválódik a testi sejtekben. Attól függ a szõrzet helyi színe, hogy melyik éppen inaktiválódik adott területen, ezért lesz látszólag random két színû nõstény macska. Hímeknél (XY) akkor tudom elképzelni, ha XXY kromoszómákkal rendelkeznek, ami persze nem normális, de ritkán elõfordul. Valóban terméketlenséggel jár. A vörös hímekkel/nõstényekkel nem tudom mi a helyzet... Ha valaki tudja, érdekelne a megoldás :)
Nekem volt egy vörös cicám, aki nõstény volt, úgyhogy a 2. az elméletet cáfolnám
A trikolor (háromszínû) cicák mindig lányok. Tapasztalat is, meg még nagyon régen tanultam. A tiszta vörösrõl nem tudok ilyen bizonyossággal nyilatkozni, bár akiket eddig "ismertem" mind fiú volt.
igaz teknöctarka csak lánycica van ennek genetikai oka van vörös viszont fiu és lány cica is van
Nekem 6-cicám van , fekete vörös, tigriscsikos, hamuszürke, hamuszürke vörös fehér foltokal, fekete, hamuszürke- fehér, és mind nöstény.
hááát nem hiszem....bár nekem van egy fekete fiú aki hozott egy tarkát magának a télen...tuti hogy lány mert "jóban" vannak..... ha lesz vörös a kicsik között ígérem megnézem és megírom! :DDDD
A kérdező hozzászólása: http://www.ttk.pte.hu/biologia/genetika/atg/chap03/3_27.jpg http://www.csabaiallatvedok.hu/browser/kepek/08-04-27/4.jpg Ezek teknõc tarka cicák, 3 szinûek. Azótta én is utána néztem, a teknõc tarka macskákat valóban irták több helyen hogy getetikailag nöstényeg, vagy ha ritka esetben hím, akkor ivartalan. De a vörös macska, mindig kandúr, arra még sehol nem találtam rendesen alátamásztottleirást.
Nekem az anya teknõctarka volt és 3 kölyökbõl 2 vörös, és mindkettõ hím
Tricolor valóban csak nõstény lehet, és teknõc is általában nõstény (ha kandúr, akkor steril). Vörös viszont lehet nõstény is (épp az egyik kolóniamentéskor találkoztam egy teljesen vörös macskával, és úgy vittem ivartalanítatni, hogy biztos kandúr.Nõstény volt.)
Nekem teknõctarka ciccem van, mikor jött hozzá az állatorvos, õ mondta, hogy szinte mindig nõstény az ilyen színû, ha mégis kandúr, akkor tényleg ivartalan.
Létezik vörös-fekete fiú cica is, csak nagyon-nagyon ritka.(Kb.mint a kék ÉS zöld szemû, fehér bundájú fiú cica) A többi színkombináció természetesen mindkét nembõl "létezik".
A mi szomszédunkba van egy tarka(cirmos vörös fehér árnyalattal)és a , ásik szomszédunkba pedig egy vörös fehér árnyalattal.Azoknak kölykeik lettek az apjuk elpusztult va de most beszéljunk a kölykökrõl 3 kölyök lett az egyik egy sima cirmos(kandúr) a másik cirmos fehér árnyalattal(nõstény) na de most egy Vörös és az kandúr de nem tudom mér ilyen hosszan írtam elég lett volna egy válaszba de én még teknõstarka macskát nemláttam aki látott tud küldeni róla e-mailon képet?e-mailom:[email protected] By:zoli UI.:Nézzétek meg a kérdéseimet Köszi
Szia! Most néztem meg a Macskatartók kézikönyvében és abban azt írják hogy:-"Egy alomban általában még a legkedvezõbb körülmények között is csak egy teknõctarka kölyök szokott lenni, s ez szinte mindig NÕSTÉNY , mivel a macskákban a szín és az ivar genetikailag egymáshoz kapcsolódik. A ritkán elõforduló TEKNÕCTARKA KANDÚROK terméketlenek!" Remélem tudtam segíteni!
Nekünk sok teknõctarka és vörös, vörös-fehér macskánk volt/van.A tarkák mind nõstények és a vörös macskák mind kandúrok.Ez genetika.
Nem, nem igaz. Még egy picit sem.
Jó kérdés, ezen még nem is gondolkodtam. De tényleg. Eddig volt két vörös macskám, mindkettõ fiú volt, és egy teknõctarka, az meg nõstény. Érdekes.
http://www.termeszetvilaga.hu/szamok/tv2004/tv0404/szabad.html A teknõctarkák tényleg lányok, de szerintem vörös bundájú lány macska van
Nekem egy teknõctarka lánycicám volt :)
Hát, nem tudom, h igazad van-e, mindenesetre nekem van egy vörös kandúrom, akinek az anyja teknõstarka volt.
Volt vörös nõstény cicám és ellett is, az alomban viszont csak vörös kandúr született. Nagyon ritka egyébként a vörös nõstény, de õk ivarképesek. A teknõctarka (három színû) macska viszont csak nõstény lehet

Igaz az, hogy a vörös cica csak fiú lehet, a három színű pedig csak lány?

Úgy tudom, genetikai okai vannak ennek, és - valóban - ha visszagondolok eddigi életem macskáira, a vörösek mind fiúk voltak, a három szín?ek mind lányok.

Legjobb válasz: Nem igaz. Én mindkettõre láttam ellenpéldát.

Nem igaz. Én mindkettõre láttam ellenpéldát.
nekem már volt vörös színû lánycicám, és már háromszínû fiúcicám is, lehet hogy ez nem számít de olt benne fehér és a fekete és szürke árnyalatai... de a kivétel erõsíti a szabályt:D
nekünk nemrég születtek kismacskáink és én azonnal láttam hogy milyen nemûek egyiket én mentettem meg mert 3színû volt és azt hitték lány de megnéztem és fiú volt.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi az eddigi válaszokat! Utolsó: nem lehet, hogy tévedtél? :-) Ezt a kérdést több mint két éve írtam ki, és most nem rég lett egy cicalányunk, akinek a bundája három alapszínbõl áll, de összesen kb. öt színû, mert van pl. világos sárga (illetve, inkább krémszín) és sötétebb sárga is benne. Amikor elvittük az állatorvoshoz oltásra, még meg se nézte közelrõl a macskát, de egybõl rávágta (2 méterrõl), hogy: "Látom, ez egy kislány." Szóval, mégis lehet vmi ebben a "szín-dologban". Hülye voltam, hogy nem kérdeztem rá... Na de majd legközelebb. :-)
nekem gyönyörû vörös lánycicám van :) úgyhogy nem igaz :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-) Kedves utolsó! A cicád teljesen vörös, vagy van benne pl. fehér rész is - mellkason, hason, akárhol? Mert én úgy tudom, a tisztán vörösek a fiúk, ha van benne más szín is vhol, már lehet lány.
a vörös az lehet lány is fiú is de a háromszínû tuti lány fiúba NINCS !!!
a vörös fekete fehér színû mindig LÁNY !!!!
Nekem volt voros szinu lanycicam szerintem ez nem igaz nem a szinetol fug
Szia! Nekem magamnak volt trikolor FIÚ cicám! Uh létezik ellenpélda, bár sztem nem gyakori mivel ez egy genetikai hiba.
Nos...ez igaz! pontosabban: az egy színû cicák csak kandúrok lehetnek, a kettõnél több színûek többnyire nõstény macskák... ...Énsem tudom miért:D
Ezt én is hallottam, de nem hinném, hogy igaz lenne. Nekünk eddig három vörös cicánk volt, abból kettõ fiú, egy lány. Három színû cicából is sok volt, rájuk nem emlékszem már, jelenleg egy ilyen van (vörös-fekete-fehér), õ lány.
Ebbe még bele sem gondoltam. Nekem idáig 2 vörös cicám volt (fiú)és kettõ ami háromszínû(lány).Érdekes. Mivel az elõttem szóló látott már ellenpéldát, ezért valószínû, hogy véletlen volt csak.
nekem is két vörös /fiú cicám volt/ a szomszéd 3 szinûje lány hm...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Látom, sokakat érdekel a kérdés :) ... Nos, én még soha nem találkoztam vörös színû lány cicával és három színû fiúval sem, és ha jobban belegondolok, vhogy fura is lenne, ha egy lány cica vörös lenne... Tudom, ez így hülyén hangzik, meg miért ne lehetne? ... De vhogy mégis tiltakozik bennem ez ellen vmi :S ... Butaság, ugye? Kíváncsi lennék, hogy az elsõ válaszadó mennyire biztos a dolgában. 100%, hogy látott ellenpéldákat KÖZELRÕL? Fontos lenne! Egy ismerõsöm miatt. Kiscicát (lányt) szeretne, szóba került egy pár hetes vörös baba cica, akirõl azt mondta a gazdája, hogy kislány. Ugye, ilyenkor még nehéz megállapítani a nemet, talán tévedett. Az ismerõsöm mindenképpen kislányt szeretne, ezért fontos megtudni, vörös cica lehet-e egyáltalán nõnemû.
Én láttam már vörös lánycicát, de háromszínû fiút még soha.Viszont volt egy vörös macsink, Õ vörös fiú volt, mamámnak is van vörös kandúrja, 3színûbõl eddig csak lányt láttam.
nekem az elsõ cicám vörös volt és fiú, a mostani pedig háromszínû (fehér, cirmos, vörös) és kislány:) Amikor megvettük a mostnait, mondták, hogy ha hromszínû tuti lány, de a vörösökrõl nem tudtam, hogy fiúk.
Ezt a wikipedia-n találtam: A hímek általában sterilként születnek. Azok a példányok, melyek mindenütt vörösek, többnyire hímek (nagyjából 3:1 arányban). A vörös színû hímektõl származó nõstények, egy almon belül általában teknõctarkák vagy vörösek[78].
NA az eleje lemaradt: A teknõctarka és calico macskák általában nõstények, mivel a mintázat a különbözõ X kromoszómák hatására alakul ki. A hímek általában sterilként születnek. Azok a példányok...
Sok macskám volt, és a barátaimnak is. Sosem volt vörös lánycicám, csak kandúr, de fontos, hogy nem foltos, nem csak itt-ott vöröses, hanem valóban az a tipikus vöröscirmos tigrismintás. Na azok fiúk!
Az elõttem szóló tudományosan nagyon szépen leírta a vöröses színrõl szóló genetikai részt... én meg kiegészítem a teknõc színûekével: A kalikó macskák (háromszínû) többsége nõstény. Néha elõfordul, hogy ilyen kandúr születik, de ezek közül a kandúrok közül gyakorlatilag mindegyik steril. Ezeket a macskákat Klinefelter hímekként ismerik. (A Klinefelter-szindrómások nemi kromoszómakészlete XXY, ritkábban XXXY, ill. még ennél is több X-kromoszóma is jelen lehet a sejtek magjában. Mindez a herék sorvadását, férfihormon-hiányt vált ki.)

Azt hallottam, hogy a Voros Tengerbe valo furdeshez uszocipore van szukseg. Igaz ez? Hol lehet ilyen cipot beszerezni?

Legjobb válasz: TESCO, vagy más nagy árúházak, sportszer boltok. 500-1500Ft között lehet kapni. Arra figyelj, hogy jó szoros legyen a lábadon, különben mindig le fog esni.

TESCO, vagy más nagy árúházak, sportszer boltok. 500-1500Ft között lehet kapni. Arra figyelj, hogy jó szoros legyen a lábadon, különben mindig le fog esni.
nemcsak a vörös tengerben. hanem a legtöbb tengerben. mert beleléphetsz valami kagylóba vagy sünbe.
Intersport, Decathlon. Arra figyelj, hogy teljesen zártat vegyél, mert különben ha minimális homok is van a vízben az beszivárog a cipõdbe és kidörzsöli a lábadat.
Kint is tudsz venni, mi pl amikor Olaszországban voltunk, nem is tudtuk, hogy kell, csak mondták és a legközelbbi ilyen kis strandboltban - sok van belõlük - vettünk asszem 5 euroért.
A sön ellen semmit nem ér az a vékony gumivacak ráadásul csuszika köveken!! Én rendes csatos szandálban mentem a tengerbe vastag zoknival.. Meduzákra figyelj!!!! Rohadt kis dögök és hetekig fáj ha eltalál egy!!!
Tapasztalatbol mondom, a Tesco-s "sünicipö" az nem ér semmit, inkàbb vegyél egy olcsobb tornacipöt gumi talppal, vàszon felsörésszel.

Melyik igaz melyik hamis afrikára? Az atlanti-óceántól a Vörös-tengerig húzódik -Keleti részén folyik a Nilus nyugatin pedig a Niger. -a kontinens közepén található medence kettészeli az egyenlitő.

Legjobb válasz: Google Föld letöltése (ingyenes): http://www.google.com/intl/hu/earth/index.html Minden rajta van. Én is ezt használom. Azonkívül máskor is szükséged lehet rá. Majd be kell állítani a rácshálózat (koordináta rendszer) megjelenítését. http://hu.wikipedia.org/wiki/Google_F%C3%B6ld

Google Föld letöltése (ingyenes): http://www.google.com/intl/hu/earth/index.html Minden rajta van. Én is ezt használom. Azonkívül máskor is szükséged lehet rá. Majd be kell állítani a rácshálózat (koordináta rendszer) megjelenítését. http://hu.wikipedia.org/wiki/Google_F%C3%B6ld
"a kontinens közepén található medence kettészeli az egyenlitõ." Érthetõen kellene a kérdést leírni! Mi szel át mit? A medence az egyenlítõt, vagy fordítva?

Sokszor voltam Egyiptomban 1x Kairóban is . Láttam vörös hajú embereket, fehér bőrrel, és fekete hajú embereket barna bőrrel. Nem sikerült eldöntenem vajon melyik az igazi Egyiptomi nép? ! Talán a barnabőrű, sötéthajú többség?

Esetleg magyarul beszélő egyiptomiak ,vagy mások mit gondoltok?

Legjobb válasz: Attól függ kikre gondolsz. A történelem során sok nép élt Egyiptomban egyiptomiként. Ma fõleg a világosabb bõrû arabok "az egyiptomi nép". Õk kb. olyan bõrszínûek, mint nálunk a romák, csak erõteljesebb a szõrzetük (arc, mellkas, haj) és más az arc felépítésük (vastagabb száj, nagyobb orr, stb....). Elõttük Egy sötétebb bõrû, illetve negroid népcsoport is élt Egyiptomban, akik tulajdonképpen hódítók voltak a mai Szudán területei felõl, "fekete fáraóknak" is hívták õket. Az "eredeti, õsi egyiptomiak" pedig egy viszonylag világos bõrû népcsoport volt, inkább hasonlítanak a mai Európaiakra egy ici pici arabos beütéssel, de még sem arabok. Meg persze rengeteg az angol "bevándorló" a gyarmati idõkbõl, szerintem õket láthattad fehér bõrrel, vörös hajjal.

Attól függ kikre gondolsz. A történelem során sok nép élt Egyiptomban egyiptomiként. Ma fõleg a világosabb bõrû arabok "az egyiptomi nép". Õk kb. olyan bõrszínûek, mint nálunk a romák, csak erõteljesebb a szõrzetük (arc, mellkas, haj) és más az arc felépítésük (vastagabb száj, nagyobb orr, stb....). Elõttük Egy sötétebb bõrû, illetve negroid népcsoport is élt Egyiptomban, akik tulajdonképpen hódítók voltak a mai Szudán területei felõl, "fekete fáraóknak" is hívták õket. Az "eredeti, õsi egyiptomiak" pedig egy viszonylag világos bõrû népcsoport volt, inkább hasonlítanak a mai Európaiakra egy ici pici arabos beütéssel, de még sem arabok. Meg persze rengeteg az angol "bevándorló" a gyarmati idõkbõl, szerintem õket láthattad fehér bõrrel, vörös hajjal.
Az eredeti, õsi egyiptomiak leginkább a koptok, akik kisebbségben vannak. Mostanában sok támadás éri õket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!