Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a szobatiszta (3 db)

Mennyi idős korára lett szobatiszta a kutyád? Igaz az, hogy a lányok /szukák/ nehezebben lesznek azok?

Legjobb válasz: Az én amstaffom 3 hónapos korára lett szobatiszta... Egyáltalán nem szoknak rá nehezebben, mivel õ is szuka

Az én amstaffom 3 hónapos korára lett szobatiszta... Egyáltalán nem szoknak rá nehezebben, mivel õ is szuka
Két kutyám van, egy kan (6 hós), 11 hetes korára szobatiszta lett; egy szuka, 3 hós, és nem nagyon akarózik szobatisztává válni, pedig ugyanúgy tanítom, mint a másikat tanítottam. Nem tudom, hogy ez összefüggésben van-e azzal, amit hallottál, de szerintem õ inkább csak nehezebben tanul.
Nekem 2 szukám van, és mindkettõ 4 hónapos kora végére lett szobatiszta
5 hónapos kutyám van - 3 hónaposan hoztuk el a tenyésztõtõl - kb. 2 hete nincs már bepisi. (kaki soha nem is volt)
Kan (Amstaff) 12 hetes korára teljesen szob.tiszta lett ! Francia bulldog (Szuka) Õ is szintén . Szuka (AMstaff) 1 hét alatt (4 hónaposan vásároltam ) ! Kitartás menni fog !:)
4 hónaposan, kan... 3 hónapos és egy hetes volt, mikor elkezdtem lehordani:) tehát 3 hét alatt szobatiszta lett, de akkor már balesetek sem voltak...
2 hónaposan hoztam el a kislány kutyámat, kaksi nem volt soha, pipi kétszer. Az orrára vertem, beletöröltem a pipibe, és - mint apró, de szép súlyú kis cekkert - hátracipeltem a kazánba. Aztán soha többet nem is volt vele probléma. A kutya nem h*gyozógép. Nem kell folyamatosan kukkolni, mikor ereszkedik vécépózba. Ha kint van, gyakran pipil, mert jelöl, de be lehet zárni egy egész éjszakára is, és mégsem csinál oda. Elvileg 2-3 alkalomnak elégnek kell lenni egy kifejlett kutyánál, aztán megszokja, mikor lehet menni, és addig automatikusan visszatartja a szükségletét. Ha meg nagyon kell, jelez.

Szerintetek igaz az, hogy a textilpelusnak, illetve a kényelmetlenebb pelusnak kösz9nhetően hamarabb szobatiszták lesznek a gyerkőcök?

Úgy veszem észre, a Pampers annyira kényelmes és jó nedvszívó, hogy szereti a kislányom, egyáltalán nem zavarja. Elmúlt 25 hónapos, próbálkozunk a bilivel, de a kényelmetlenebb pelus tényleg meggyorsítja ezt a folyamatot?

Legjobb válasz: Epp tegnap beszeltunk errol edesanyammal hogy regebben mikor csak textilpelus volt meg pelenka betet es egybol aztatta a popsinkat a pisi, sokkal hamarabb lettek a gyerekek szobatisztak mint most mikor ezek az ultramagos semmit nem engedunk vissza pelusok vannak.

Epp tegnap beszeltunk errol edesanyammal hogy regebben mikor csak textilpelus volt meg pelenka betet es egybol aztatta a popsinkat a pisi, sokkal hamarabb lettek a gyerekek szobatisztak mint most mikor ezek az ultramagos semmit nem engedunk vissza pelusok vannak.
persze, ezért tolódott ki a szobatisztaság ideje mióta eldobható pelusok vannak gondolj bele egy pisis, hideg, nehéz textilpelus és a száraz, eldobható közötti különbségbe, biztos, hogy sokkal kényelmesebb nekik ez a mai, mi meg szívunk miatta (már mint ezzel kapcsolatban, nyilván az nagyon jó, hogy nem kell annyit mosni, vasalni stb.).
Sok gyerekekkel foglalkozó személytõl hallottam ugyan ezt (gyerekorvostól, védõnõtõl, bölcsis gondozónõtõl, stb.). Szerintem lehet benne igazság, hiszen tényleg olyan hiper szuperek ezek a mostani pelusok, hogy a gyerek nem is érzi szinte, ha pisis, így nem is zavarja.
a baba nem érzi mikor pisilt be, mikor kéne a pelusnak nedvesnek lenni.régen érezte h nedves, és rájöttek hamarabb ha pisilnek ez a következménye, igy leegyszerüsitve.
Akkor miért beszélnek arról, hogy 2 évesen még nem feltétlenül érett az idegrendszere a szobatisztaságra? Miért idegrendszeri fejlettséghez mérik?
ugyan....régebben az anyukák azon voltak, hogy szobatisztaságra tanítsák babájukat, hogy ne kelljen mosni.Ma meg pszichológus megmagyarázza, hogy nem jó a gyerek lelkének, ha ráültetjük a bilire, mikor már stabilan ül....ennyi a különbség.
lehet kapni szobatisztasagra szoktato pelust, ami kevesbe nedvszivo szoval nyilvan van benne valami hogy meggyorsitja e? nalunk nem de minden baba mas, probaljatok ki
Hát nem tudom. Az elsõ lányom 2év3hónaposan lett egyik napról a másikra szobatiszta. A második, most 16 hónapos, és már néha magától ráül a bilire pisilni. Mindketten ugyanolyan Huggies tipusú pelenkán nõnek/nõttek fel.
Kedves Utolso hozzaszolo! Mert most ez a , , TRENDI, , hogy kesobb , , fejlodnek, , . Anno mikor en voltam pici (32 eve) 2 hetesen mar kaphattunk almat, repat reszelve, nem volt ennyi fajta tapszer mint most, siman megittuk a feles tejet megsem lettunk tejallergiasak...Szerintem ha most sem lennenek ezek a hiperszuper pelusok, a gyerekek (nem idezek pontosan) agyi fejlodese is gyorsabb lenne a szobatisztasagra. De igy nekik kenyelmes es nem sietnek bilire ulni. Kivetelek persze vannak. 2 nagyobbik gyerkocom igy is eleg hamar szobatiszta lett de ha nem lett volna kenyelmes szaraz pelus alattuk lehet meghamarabb lettek volna szobatisztak.
A kérdező hozzászólása: Mit tapasztaltatok? Mondta, hogy vegyük le, vagy inkább akart bilibe pisilni, mint a pelusba?
Nálunk a leszoktatora is azt hitte h pelus és simán belepisilt.drágább mint a sima és nem ér semmit.
a fiaimat annak idején textilpelenkába csomagoltam, és mindkettõ szobatiszta lett kétéves kora elõtt.megjegyzem, hogy egyéves koruktól ágytiszták voltak, tehát reggel mindig száraz volt a pelenka.persze ez nem az ókorban volt, már mindenki eldobható pelenkát használt.nem akartam maradinak tûnni(pedig az vagyok) tanácsadásra mentünk a kisebbikkel, eldobható pelenkát adtam rá, mire odaértünk kipattogzott a feneke, mondom a gyerekorvosnak, ez vajh mitõl lehet, mikor elindultunk még nem volt ilyen.megkérdezte, hogy textilpelenkát használok-e, mondom igen, de ezegyszer urizáltam egy kicsit.azt felelte, hogy jó szokáson nem kell változtatni.soha többet nem használtam pamperst.szerintem kényelmes dolog az eldobható pelenka, de leszoktatás idején tényleg megvannak a hátrányai.
ugyanezzel küzdünk. igen szerinte tényleg hátráltatja. ha leveszem a pelusát, akkor képes a pisit visszatartani. de tegnap szembesültem, hogy mi a legnagyobb baj. 2 éves kisfiamat idézem: "a pelenka jó, megvéd". magyarán vagy az apukája, vagy a mamája ezt mondta neki egyszer korábban és megjegyezte, hogy a pelenka megvédi a popsiját. Úgy hogy én most ennyi egy idõre, eszem a kefét.
A másik dolog az, hogy gondolj bele az anyukáknak mennyit kellett mosni, vasalni a pelukat, még jó hogy már az ülni tudó babákat rátették a bilire és addig próbálkoztak míg szoba tiszta nem lett a gyerek. Én anno 1 évesen már szobatiszta voltam a lányom 26 hónapos és küszködünk a peluval. Én már úgy csinálom, hogy napközben nincs pelenka és ma mikor a boltban vltunk persze adtam rá pelenkát és azt mondta, hogy jújj anya becsojog!!! Ez már sztem haladás:)

Igaz az, hogy a szobatiszta egészséges felnőtt embereknél is előfordul 10-15 évenként, hogy nem tudják tartani a vizeletüket éjszaka?

Legjobb válasz: Elõfordulni BÁRKIVEL elõfordulhat. De nem hiszem, hogy ez 10-15 évenként feltétlenül bekövetkezne...

Elõfordulni BÁRKIVEL elõfordulhat. De nem hiszem, hogy ez 10-15 évenként feltétlenül bekövetkezne...
Ez így szerintem, ahogy leírtad, nem mûködik. Akkor nem tudják tartani, ha bármiféle fertõzõdésük, vizelettartási problémájuk van. Olyan nincs, hogy vki egészséges, de csak úgy 10-15 évente bepisil éjszaka.
Ez biztosan nem így van. A vizelettartási probléma bizonyos kor után jelentkezhet, tehát a kor elõrehaladtával fordul elõ gyakrabban, nem pedig bizonyos idõközönként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!