Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a szegedi (5 db)

Azt hallottam a szegedi Károlyi kollégiumról, hogy nem igazán lehet ott tanulni, mert folyamatosan csak buli van. Ez tényleg igaz? Azért vannak ott is tanulószobák nem?

Aki ott lakik, vagy sokat tud róla, légyszi írjon.Mert sajna nem jött be az albérlet, ezért jövőre jelentkeznék, szimpatikus helynek tűnik.

Legjobb válasz: Igen elég sok buli van a károlyiban (én is itt lakom már egy ideje), de azért természetesen meg lehet oldani a tanulást, mint mindenhol. Vannak tanulószobák ahova elvonulhatsz, ott tuti nem fog zargatni senki(többnyire aludni járnak az emberek oda :D ). Szerintem megéri ideköltözni, ha bulizni van kedved mindig találsz valakit akivel elmehettek inni, de többnyire találsz bulit is a koliban. Vizsgaidõszak alatt viszont minden csendes általában. Viszont neked a X. és IX. szintet nem nagyon ajánlom, ott többnyire tényleg bulizás van :)

Igen elég sok buli van a károlyiban (én is itt lakom már egy ideje), de azért természetesen meg lehet oldani a tanulást, mint mindenhol. Vannak tanulószobák ahova elvonulhatsz, ott tuti nem fog zargatni senki(többnyire aludni járnak az emberek oda :D ). Szerintem megéri ideköltözni, ha bulizni van kedved mindig találsz valakit akivel elmehettek inni, de többnyire találsz bulit is a koliban. Vizsgaidõszak alatt viszont minden csendes általában. Viszont neked a X. és IX. szintet nem nagyon ajánlom, ott többnyire tényleg bulizás van :)
Hülye a kérdés, mindennek megvan a helye. Habár úgy tûnhet a válaszok alapján, hogy a IX. X. szintrõl még nem diplomázott le senki, mert itt feszt csak buli van, de ez hülyeség. Szoktunk tartani kulturális eseményeket is. Buli menet elõtt és után balettesetet, vagy Liszt fesztivált (habár ezt mostanában nem mert tojással és vízzel keverve nehezen lehet felszedni), Handel-est, stb. Amúgy meg ha tanulni akarsz, lemész a tanulóba, vagy a könyvtárba (persze nyitvatartási idõben) és ott tánúlsz. Ennyi.
Én Pipi vagyok! Elmondom neked, hogy ha nekem lesikerült diplomáznom, akkor a lehetetlen nem kihívás. Gyere és nyomjunk egy pártihárdot a Károlyiban!! A tanulást meg majd megoldod! :D
Teljesen felesleges szintekrõl beszélnünk. Remeg a seggünk alatt a szék, amikor alattunk a 8.-on zenélnek minden szerda este, halljuk hajnalban a 10.-rõl érkezõ jazz dallamokat, a 907-bõl üvöltõ Nyári dallamot(bocs, Pipi :D), stb. :D Sosincs mindig síri csend és hullaszag, de ha nagyon akarod, el tudsz vonulni. Általában nincs rá szükség, mind szimbiózisban élünk :)
A X.en kotútól rohad a szendvicssütõ és mindeki úgy köszön, hogy Csácsumicsõtészta palacsincacsütõ. A kotványos k**va életbe, a KMK a legjobb hely!!!! HERE
Gyere a KMK-ba leitatunk majd Árpika seggbe rak és jóóóóóó lesz!!!!
minden koliban így van
Én laktam ott egy évet, igaz, ez 6 és 14 hónapos korom között volt, de kérdezz nyugodtan ha érdekel valami :D

A Szegedi Annakúti forrásvíz igazán gyógyítóhatása van-e a gyomorsav túltengésre, és hogy az ajánlott-e hosszú ideig, éveken át fogyasztani?

Alátámasztott tudományos választ szeretnék, mert egy egyéni vélemény azért nem 100%, abból van sok.


A SZEGEDI ORVOSIS gólyatáborral kapcsolatban tényleg igaz, hogy ha nem akarok sokat inni, "lenyomják" a torkomon az alkoholt, és " meghánytatnak"?

Csak egyik ismerősöm tavaly volt gólya,és ilyen sztorikat mesélt,nem tudom,h tùlzott-e,vagy tényleg elvárják az ottani emberek,h részegek legyünk egész gólyatábor alatt? Mert ha igen,inkább nem is megyek. Nem szeretem,ha kényszerítik az alkoholt...és a hányáshoz sincs hangulatom. Bulizni persze szeretek,de normális mennyiségű alkohollal,amennyitől még vidám maradok.

Legjobb válasz: én nem megyek gólyatáborba, pont ezért. minden szakon vannak elborult idióták, akiket megcsap a buli szele, és nem bírnak fékezni.

én nem megyek gólyatáborba, pont ezért. minden szakon vannak elborult idióták, akiket megcsap a buli szele, és nem bírnak fékezni.
A kérdező hozzászólása: Te is orvosira jössz? :) Csak azért gondoltam h megyek, mert budapesti vagyok, és szegeden nem ismerek senkit + nem leszek koleszos se, és valami ismeretség mégiscsak jól jönne. ( már ha egyáltalán felvettek..)
Mégis hogy képzeled? lefognak tölcsért raknak a szádba és beleöntik?...
A kérdező hozzászólása: Azért használtam idézõjelet, mert nem szó szerint értettem. De szerintem a legtöbben értik, h mire gondoltam.

Igaz az, hogy a szegedi klinikán 3-4 nap után kirakják a császárosokat?

Legjobb válasz: Szerintem nem! A sima szülésnél van így, császárnál meg min. 5 nap.

Szerintem nem! A sima szülésnél van így, császárnál meg min. 5 nap.
Azt nem tudom, de Gyõrben 4-5 nap, de inkább 4 nap a bentöltött idõ császár után(tapasztalat)
Én Budapesten szültem császárral, a negyedik napon már engedtek is haza!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!