Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a nazarénus (2 db)

Az ismerősőm nazarénus vallású és állítása szerint az esküvő előtt nem aludhat nála a lány de ő aludhat a lánynál. Ez igaz?

Legjobb válasz: A nazarénus vallás, minden ilyennemû dolgot tilt! Tehát semmi ottalvás nem lehetséges! De téged mért érdekel? Tán egy nazarénust szándékozol elvenni:-))?

A nazarénus vallás, minden ilyennemû dolgot tilt! Tehát semmi ottalvás nem lehetséges! De téged mért érdekel? Tán egy nazarénust szándékozol elvenni:-))?
Ez miféle vallás?? Életemben nem hallottam.
Nem tudom miért, de igaz.
Minden bizonnyal azért, mert a Bibliában valóban van olyan törvény, hogy mindenki a nemének megfelelõen öltözködjön, és õk ezt ilyen szigorúan veszik. A vallásos zsidó nõk sem hordhatnak nadrágot.
A nagyon vallásos nõk más vallásban is általában szoknyát hordanak.
Részben igaz. Egészen pontosan: imaházbam nem jelennek meg nadrágban, köznapi viseletként azonban - városonként és családonként eltérõ mértékben - részben elfogadott. Az okokat más mások megírták: a biblia szerint nem illendõ nõnek férfiruhában lenni. (más kérdés azonban, hogy manapság a nadrág nem feltétlen férfi viselet)
A legjobb barátnõm nazarénus.Õ mindig szoknyában és kendõben van. 13 vannak testvérek, s õ a legidõsebb. A kicsi lányok még nadrágban járnak, h. meg ne fázzanak. Szoknyát azért húznak, h. a férfiaktól ilyen módon is különbözzenek.
Az én párom családja nazarénus, 6 lánytestvére, és szintén 6 fiútestvére van, tehát 13-an vannak. A legkisebb lány kivételével minden lány szoknyában, és kendõben jár mindig. A legkisebb még csak 12 éves, de õ is szoknyában jár, de még nem hord kendõt.
A férjem ilyen családból való és már én is járok gyülekezetbe. Csak a szoknya a megengedett kis korba nem de ha valaki megtér utána csak azt lehet nõknek hordani a biblia tanítása szerint.
Kedves elöttem szóló! Az szép dolog hogy jársz a nazarénusok gyülekezetébe. De kérlek beidéznéd ide a biblia nadrágviseletre vonatkozó ideézetét a nõkre nézve? :D Szerintem Krisztus után több száz évre fejlesztették ki a mai értelemben vett nadrágot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!