Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a mellső falon (4 db)

Igaz az, ha a mellső falon tapad a méhlepény akkor nehezebben és később lehet érezni a baba mozgását?

Legjobb válasz: Nem igaz,mert nekem is mellsõ falon tapad és a 17.héten már éreztem az apró mozgásokat!:)

Nem igaz, mert nekem is mellsõ falon tapad és a 17.héten már éreztem az apró mozgásokat!:)
Nekem is elõl tapadt a lepény és a 16. héten éreztem pedig elsõ baba.
Ez szerintem attol is fugg mennyi a testsulyod. Nekem van kb. 10 kg feleslegem es a mehlepeny is a mellso falon tapad. Most a 21. hetben jarok es meg mindig cak neha erzek apro csikizeseket belulrol, komolyabb mozgasokat nem erzek. Szoval a kis sulyfolosleg is lehet az oka. Meg ha a kelletelen kicsit tobb a magzatvized. Nalam ez a dolog is fennall.

Mit jelent az, hogy mellső fali a placenta? Igaz, hogy emiatt enyhébben érezhetem a magzatmozgásokat?

Legjobb válasz: Nekem is mellsõ fali volt, de nagyon sokat és erõteljesen éreztem a mozgásokat. Ez szerintem babafüggõ inkább. Az én babám nagyon sokat mozgott, rengeteget dudorodott a végén a hasam, sõt hullámzott is+ naponta 2-szer minimum éreztem, hogy csuklik. Már 11 napos baba, és most is csuklik naponta egyszer-kétszer:)

Nekem is mellsõ fali volt, de nagyon sokat és erõteljesen éreztem a mozgásokat. Ez szerintem babafüggõ inkább. Az én babám nagyon sokat mozgott, rengeteget dudorodott a végén a hasam, sõt hullámzott is+ naponta 2-szer minimum éreztem, hogy csuklik. Már 11 napos baba, és most is csuklik naponta egyszer-kétszer:)
nekem is ilyen volt, és én sose éreztem olyan "fájóknak" a mozgásokat, meg mondták hogy a vége felé így fog látszani a feje meg a popója a hasamon, ha kidugja... Néha volt egy kis dudor, éreztem a forgásokat-mozgásokat, de nem vészesen:) tulképp mindegy hol tapad a méhlepény , csak azt szokták mondani a mellsõ fali jobban "lefogja" a mozgások érzetét.
A mellsõ fali placenta azt jelenti, hogy a pocakod felöli oldalon tapad, nem a hátad felöli oldalon. Én nem érzem kevésbé a magzatmozgásokat, sõt! Az elsõ babámnál hátsó fali volt a placenta, most mellsõ fali, és most jobban és erõsebben érzem a magzatmozgást.
Egyetértek az elõttem szólóval.Nekem ugyanígy volt, van!
Én nem tudom milyen ha hátsófali, de nekem is mellsõfalon tapad meg és néha elég nagyokat tud rugni és nem hagy aludni már most mi lesz késõbb. 21 hetes km
Nekem is mellsõ fali volt és egész korán , 15 hetesen már éreztem a babát. Nagyon erõsen rugdosott, sokszor fájt.
Elso babaval hatso fali volt, masodikkal mellso fali van. Az elso babat 18 hetesen ereztem eloszor, a masodikat nem egeszen 14 hetesen. Az elso babaval nem volt tul nagy pocakom, de a masodik babaval sem lett oriasi, sot, kb ugyanakkora (mert azt is mondjak, hogy mellso fali lepeny nagyobb pocakot eredmenyez). A magzatmozgasrol: az elso babamnal alig tapasztaltam fajo mozgast, ritkan es azokat is csak az utolso hetekben, amikor mar kozel negy kilos legenyke mozgolodott bent. Most a masodik babaval nagyon intenziven erzem a mozgasokat mar az elejetol es nagyon latvanyos, most lepek a 39. hetbe es napjaban tobbszor jajbekolok hirtelen, mert neha ugy erzem, hogy kiszakitja a gyerek a hasamat. Szoval szo sincs rola, hogy enyhebb mozgasokat ereznek. Ez inkabb babafuggo lehet.

Azt hallottam a hátsó fali lepény a legjobb. Ez igaz? A mellső fali az mit jelent?

Legjobb válasz: Ha a méhlepény túl alacsonyan tapad, rálóghat a méhszájra vagy akár takarhatja azt. Ebben az esetben nem tudod hüvelyi úton megszülni a babát, mert a lepény útban van neki. Vagyis helybõl császárosok lesztek. No meg sajna megnöveli a lepényleválás esélyét, mert ugye a mégszájra nem tud tapadni, vagyis kisebb területen tapad a méhlepény, mint a normális helyzetben lévõ.

Ha a méhlepény túl alacsonyan tapad, rálóghat a méhszájra vagy akár takarhatja azt. Ebben az esetben nem tudod hüvelyi úton megszülni a babát, mert a lepény útban van neki. Vagyis helybõl császárosok lesztek. No meg sajna megnöveli a lepényleválás esélyét, mert ugye a mégszájra nem tud tapadni, vagyis kisebb területen tapad a méhlepény, mint a normális helyzetben lévõ.
A kérdező hozzászólása: Én igazából arra gondoltam, hogy elöl van a lepény, de nem zavarja a "kijáratot", tehát nem lóg rá a méhszájra.


Sok kismama írja, hogy fájdalmas a baba rúgása. Nekem olyan "finoman" mozog, az jut eszembe, hogy olyan érzéssel teszi. Ezt a mellső fali méhlepény teszi vagy ez a 30. hét után fog igazán beerősödni?

Néha-néha érzek nagyobb rúgást, de csak egyet-kett?t. Lehet, hogy ha még nagyobb lesz, akkor fog jönni? Mondjuk nem bánom, s?t! csak kiváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Én 38 hetes vagyok, de olyan rendes kisfiam van, hogy nem rúgja szét az oldalam, ha mozog egyeltalán nem fáj. Úgyhogy ez nem törvényszerû, h mindenkinek... Amúgy én meg pont ettõl ilyedtem meg, fel is tettem egy kérdést, h ez normális-e?

Én 38 hetes vagyok, de olyan rendes kisfiam van, hogy nem rúgja szét az oldalam, ha mozog egyeltalán nem fáj. Úgyhogy ez nem törvényszerû, h mindenkinek... Amúgy én meg pont ettõl ilyedtem meg, fel is tettem egy kérdést, h ez normális-e?
Az én babum már 3 és fél hónapos, de egész terhesség alatt nem rúgott olyan nagyot, hogy fájt volna. Én is vártam, hogy mikor kell kipöckölni az oldalbordámból, de nem kellett. Nincs ezzel semmi baj, vigyáz rád :) A kisfiam a szopizást is finoman csinálja.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elfelejtettem írni, 29 hetes vagyok.
Szia!Nekem is mellsõ falon van a lepény és én néha alig érzem, hogy mozog.Pont most voltam ez miatt ultrahangon.Azt mondták nem kell aggódni, mert a mellsõ fal az azt jelenti, hogy elöl van a lepény és ez nagyon felfoghatja a rúgásokat.Ezért nem érzem annyira.Boldog babavárást!:) )
Sziasztok! 28 hetes vayok.Nekem kb.3 napja zuhanyozás közbe rúgott meg egy ideget, mindha derékba rútak volna.Iszonyatos nagy rúgás volt, azt hittem becsípõdött a derekam de a védõnõ mondta, hogy szoktak ilyet csinálni.Azóta csak picit javúlt.Én ennek ellenére is imádom mikor rúgdos. Minden jót nektek!!!
Várd ki a végét:-)) Én is ezt mondtam amikor 30 hetes voltam...de egyébként amikor olyanokat nyújtózott hogy meg kellet kapaszkodnom mert különben borulok, én azt is élveztem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszaitokat, remélem, az én kisfiam is "rendes" és vigyáz rám. Én imádom, hogy olyan kis aranyosan rugizik, érzem mindig, de nekem még jó érzés :-) Szép babavárást mindenkinek.
Én is azt hittem hogy az én babám "gyengéd" és ezért nem fájnak a rúgások, de az útóbbi 3 hétben már jó pár fájdalmas rúgást kaptam :) 39h km
Ja és mellsõ fali a lepényem. 2. voltam
Nekem is kb. 25 hetesen indultak be a 'durvább' rúgások. De ez mindig így van azért tud érzéssel is mozogni:) 30 hetes km
Nekem is mellsõ fali a pici. Lehet kicsit lustibb, vagy késõbb fog beindulni. Van én is hogy nem igazán érzem, máskor meg máshogy fordul, akkor meg iszonyatosan csinálja a mókát, azon csodálkozom hogy a méhlepény hogy bírja. Sõt már befordult, és rettentõen fáj amikor "ott lent" piszkál. Lehet hogy csak másként fekszik a kicsid. Minden jót! 31 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Olyan jó olvasni õket :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!