Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a fogamzásgátlót a (51 db)

Az tényleg igaz hogy a fogamzásgátló jó a pattanásos arcbőrre?

Most viccen kivül kérdezem.Ne irjatok olyat hogy "igen jó,és ez n? t?le ilyen olyan bajom lesz" mint ahogy néhány kérdésnél látható ilyen.Sokaknál hallottam ezt,és én kb 3hete kezdtem el szedni.

Legjobb válasz: Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!

Igen, használhat. Ugyanis a pattanások általában a hormonháztartás változása, mûködése miatt keletkeznek. A fogamzásgátló pedig hatással van a hormonháztartásod egészére, nem csak a petére. Egyes esetekben az orvos fogamzásgátlót írhat fel fokozott akneproblémákra, szõrnövekedésre is. Arra viszont készülj fel, hogy amíg a szervezeted hozzászokik a fogamzásgátlóhoz és a hormonháztartásod beáll arra az ütemre, amit a bogyó diktál, addig lehet, hogy rosszabbra fordul a bõröd állapota, zsírosabb lesz, pattanásosabb, de ennek javulnia kell, amennyiben a neked megfelelõ foggátlót használod. Mellette ugyanúgy tisztísd a bõröd!
A hormonokra van hatással a tabi, a pattanások pedig a hormonok miatt jönnek ki, tehát a tabi a pattanásokra is hatással van. Vannak olyan tabik, amik inkább a pattanásokra vannak, mint fogamzásgátlásra. Ha direkt így mész orvoshoz, hogy a pattanások ellen kell fogamzásgátló, akkor olyat ad, ami tuti hat. De nem biztos, hogy az a tabi, amit te szedsz, az jó lesz arra is, hogy a pattanásaid eltûnjenek. Mindenesetre valamennyire csökkentik a zsírosodást és a pattanásokat, de nem biztos, hogy 100%-os eredményt érsz el.
A zsíros arcbõr és a pattanások általában a férfihormonszint miatt vannak, amit a fogamzásgátló csökkent. Tehát elvileg leszedi a pattanások nagy részét meg szebb lesz a bõröd. Persze mindenkinél máshogy hat.

Az igaz, hogy a fogamzásgátló negatív hatással van a libidóra?

Olvastam már ilyet csak azért kérdezem.. van akivel itt is előfordult már?

Legjobb válasz: fogamzásgátlót ink ne szedj mert mindig árt,és ha egyszer gyereket szeretnél akk nem lesz,elbassza aéhedet és minden bacit hiv pozitiv stb összeszedhetsz nagyon könnyen

fogamzásgátlót ink ne szedj mert mindig árt, és ha egyszer gyereket szeretnél akk nem lesz, elbassza aéhedet és minden bacit hiv pozitiv stb összeszedhetsz nagyon könnyen
Ezen sírok... :DDD Mi az, hogy minden bacit hiv pozitív összeszedhetsz"? O.o Elõször is a hiv pozitív egy 'állapot', amikor is aids fertõzést kaptál, másodszor ez nem baktérium okozza, hanem vírus. Harmadszor ezt úgy mondtad, mintha a fog.gátlóba belecsempésznék a vírust és minden nõ elkapná... Tudod, mi a titka, hogy ezt elkerüld? Nem kell minden jött-menttel összefeküdni, aki csak az utadba akad. Ha ezt nehéz megállni, akkor elhiszem, hogy nem akarsz óvszer nélkül szeretkezni, de másokat ne beszélj már le róla ilyen hülye indokokkal...
Egyébként velem elõfordult, igen (mondjuk nem egy hatalmas gond, nem arról van szó, hogy egyáltalán nem kívánnám a szexet, csak mondjuk kicsit ritkábban), de nálam nem hiszem, hogy a hormonok okoznák, fejben kéne rendbe tenni magam... Az a gond egyelõre, hogy nem teljesen tudok bízni a tablettában, de amint eltelik ez a hónap (amikor is már óvszer nélkül szeretkeztünk), és megjön a vérzés, nem hiszem, hogy gond lenne:)
Bacit maximum azért szedhetsz össze a fog. gátló szedése alatt, mert ilyenkor ugye nm használ az ember óvszert, és mert kissé felborítja a hüvelyi pH-t, ami miatt kevésbé vagy védett a fertõzésekkel szemben (bár ez fõként a hüvelygombára igaz, mást így nem igazán lehet összeszedni) A libidócsökkenés egy mellékhatása minden ilyen tablettának és a nem gyakori (100-ból 1) mellékhatások között szerepel. Nem kell miatta aggódni, ha van mellékhatás, az orvos ír föl majd valami mást. 22L
Az elsõ tényleg nevetséges, de második, te sem vagy jobb. "Elõször is a hiv pozitív egy 'állapot', amikor is aids fertõzést kaptál, " A HIV maga a vírus, a HIV poziivitás elenti azt, hogy fertõzött vki, az AIDS pedig a HIV fertõzés következtében kialakuló súlyos, halálos betegség. Olyan, hogy "AIDS fertõzés" nincsen. Ha másba belekötsz, figyelj arra, hogy ne tedd magad nevetségessé. Kérdezõ: Nem mindenkinél. Ez egy mellékhatás, ami vagy elõjön, vagy nem. De egyébként elég gyakori. Bár a betegtájékoztatóban tényleg az szerepel, hogy kevés nõnél fordul elõ, mégis mikor csináltam egy felmérést a tablettákról, 50 nõbõl 18 panaszkodott libidócsökkenésre.
Nálam sajnos elõfordult... 4 évig szedtem, most abbahagytam, mert az utolsó pár hónapban már tényleg alig volt kedvem a szexhez, és már kezdett a kapcsolatunk rovására menni. Ráadásul állandóan elkaptam fertõzéseket is, nõgyógyász se nagyon tudott kikezelni... Annyi pozitívum volt csak az egészben, hogy pontosan tudtam, hogy mikor fog megjönni, az elején be tudtam úgy állítani, hogy hétvégén ne legyen meg, és ha valamiért úgy adódott el tudtam pár nappal csúsztatni a vérzést. Most gumival védekezünk, de valamiért ebben nem bízom annyira.
nekem nem csökkentette semennyire.
Én Nuvaringet használok és nekem speciel lement abszolút nullára a libidóm :(, kb 6 hónapja használom a hüvelygyûrût, mert tablettát nem tudok szedni az óvszert meg az orvos nem ajánlotta egészségügyi okok miatt. Szóval abszolút hatékony hormonális fogamzásgátló, mert gyakorlatilag soha nem teszteljük... :(
Én csak azóta szedek tablettát, mióta megszületett a kislányom, aki most öt hónapos..van, hogy nagyon kifáradok nap végére, és ált. heti 3 vagy négy , ami összejön, abból kb 3mat kezdeményez a féjrem, a kicsi elõtt sokkal többször voltunk együtt, de szerintem ez nem a tabletta "hibája", és nem is a picié, vagy a férjemé, vag yaz enyém, egyszerûen a férjem is többet dolgozik, én is kifáradok estére, és csak bedõlünk az ágyba... :)

Az igaz, hogy a fogamzásgátló be tudja állítani a rendszertelen ciklust, és ha majd abbahagyom a szedést akkor is megmarad a rendszeresség?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.

A fogamzásgátló tényleg beállítja a rendszertelen ciklust (ez tapasztalat), de azt nem tudom, hogy ha abbahagynád, akkor rendszeres marad-e. Szerintem ezen még nem kellene gondolkodnod, mert jó pár évig lehet szedni egyhuzamba a tabit, és ha majd oda kerülsz, hogy abbahagyod, akkor megkérdezed a dokid.
Tényleg beáll a ciklus ha szeded a bogyót, de hogy úgy marad-e utána, az szerintem alkati kérdés. Én 3 évig szedtem, de miután abbahagytam, ugyanolyan rendszertelenül jön meg, mint elõtte. Szerencsére 3-4 nappal korábban :-)
Szia! Igen, beállírja a ciklust! De utána általában ugyanúgy jön meg, mikor még nem szedted. A benne lévõ hormonok miatt állítja be és miután abbahgyod, a szervezeted nem kapja meg ezt a hormont és úgy fog vislekedni, mint amikor még nem szedted!
Annyival jobb a helyzet, amennyivel késõbb jobban beállna a ciklusod, magától is.
csak addig állítja be amíg szeded. nekem utána ugyanolyan rendszertelen lett miután abbahagytam a gyógyszert.

Az igaz hogy a fogamzásgátló már 2 hét után véd? TRI-REGOL-t szedek.

Legjobb válasz: énis azt szedek, én megvártam az elsõ menzeszem, úgytûnt biztonságosnak.

énis azt szedek, én megvártam az elsõ menzeszem, úgytûnt biztonságosnak.
rávan írva a papírjára, hogy 1 hónap után véd. Nõgyógyászom is ezt mondta.

Igaz az, hogy fogamzasgatlo szedes utan konnyebb a teherbeeses?

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem.

Nem, egyáltalán nem.
Ha policisztás a petefészked akkor a fogigátló csak ártani fog. A 3. napi hormonsorból kiderül egyértelmáen, hogy pcos vagy e ha igen akkor 3as kezelést kell alkalmazni.
Ez nem igaz! Sok kérdés van róla itt is mêg máshol is! Olvasd utána! Ha kezelvé van (sport gyógyszer diéta) akkor nagy esély van spontán babára! Ne nõgyógyász kezelvé hanem endokrinologus! Egyáltalán terheléses inzulin vérvételed volt már?
A kérdező hozzászólása: policisztas petefeszek
A kérdező hozzászólása: 3 darab, valami policisztas ovarium van odairva
Milyen ciszta és hány?
A kérdező hozzászólása: Nekem cisztara adta a nogyogyasz, hogy az megszunteti, es utana nagy eselyel jon a baba! Nem tudom ha bizhatok e ebben!
Egyik barátnõmnek azt mondták a meddõségiben hogy azért kell szednie mert szépen helyre hozza a méhnyálkahártyáját és könnyebb lesz a beágyazódás.
nekem a lerakása utáni 10. napon voltunk együtt és el is készült a pci fiam :) nekema doki azt mondta, ez akkor lehet segítség, ha a gyógyszer szedése nélkül nem lenne olyan pontos a ciklusod (mint ahogy nekem sem volt), mert az abbahagyás utáni 1-2 hónapban még szabályozhatja a ciklust gondolom a hormonok miatt. De a tesómék már lassan fél éve próbálkoznak és semmi.
Én 11 hónapja hagytam abba a tablettát, de eddig semmi...
Lomik elött nem azért adnak fogigátlót, hanem, hogy pihenjenek a petefészkek és a stimulálásnál több tüszõ legyen.
Nekem a lányom gyógyszer lerakása utáni 2. hónapban összejött! De változó!
Ez nem feltétlenül igaz igy. Viszont lombik kezelés elött akinek szüksége van (méh állapotától függ) rá gyakori hogy annak felirnak 1-3 hónapra fogamzásgátlót mert állitólag jót tesz a méhnek és ugy nagyobb az esély a beágyazódásra. Viszont a hormonháztartásodnak nem tesz jót, igy ez csak akkkor igaz ha utána kezdõdik a mesterséges hormonpótlás.
Nem hinném, sõt, egyszerûen alig bírom helyrehozni magamat 3!!! éve próbálkozunk a babával, és most kezdek belül úgy mûködni ahogy egy nõnek kell!Ha tehetném soha többet nem szednék fogamzásgátlót :( Kitartás, természetesen ez az én személyes véleményem, van akinek ez nem okozott gondot :)
iLYenkor esetleg...:@
A kérdező hozzászólása: hát jöjjön is :)
kiegészítés: a fogamzásgátlók (lindynett20) csak a második levél megkezdésétõl tekinthetõ biztonságosnak. általában a mensi a 7 napos szünet 4. napján jön. Ha most jönne meg és szombeton volt a dolog, akkor holnap meg is fog jönni!!
Ugyan, ne félj, nem vagy terhes! :-) Aranyos ahogy így aggódsz, de tényleg nincs rá okod. Egyrészt késõn ment el benned a barátod, másrészt meg az változó, hogy mikor, vagyis a szünet hanyadik napján jön meg. Nekem volt h a 3. nap, de volt hogy a 4-en jött meg. Szóval nyugi!
hát többe kerül mint gondolnád. Pénzbe is , meg a lelkiismeretedbe is, de ha így gondolod jobb ha nem is leszel még anya. Ha nem vagy 18, akkor szülõiengedély kell az abortuszhoz.Én ma láttam a babám ultrahangon és össze volt kulcsolva a keze. Most biztos a te babád is imádkozik, de nem bántlak, csak gondolkodj. Hátha nem is vagy még tehes, csak valami bezavart. A fogamzásgátlók néha nem mûködnek, de sajnos a tájékoztatón le van írva ezért nem jár támogatás, merthát 99%-os biztonsággal véd, te meg pont a maradék1% lehetsz. Reméljüknem, fel a fejjel!!
A kérdező hozzászólása: jo de pasim belémment szombaton ezé para , de annyira azért nincs gáz
Jajjj még csak a szünet 3. napján vagy. Nekem pl a 4. napon szokott megjönni. És mi már akkor óvszer nélkül szeretkeztünk, amikor még csak a 9. szem tabinél tartottam. (Akkor egyszer, aztán utána persze még használtunk óvszert a 2. levél kezdéséig) És mégsem lettem terhes. Nem kell idegeskedned, mert akkor meg még késhet is...
A kérdező hozzászólása: hát ha becsuszott akkor nincs mese abortusz, nem is anyagilag lenne gond, hanem fizikálisan, meg persze a szüleim megölnék a pasimat és tönkretenné ez a jo kapcsolatot lehet...
Szia! Sajnos tabi mellett is elõfordulhat ez néha. Nagyon rossz lehet kényszerbõl abortuszra menni. De ha nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy megtarthasd, akkor sajnos nincs mit tenni.Megszülni sokkal többe kerül sajnos mint elvetetni. Erre nincs támogatás a tisztességes dolgozó embernek. Bezzeg a sok léhonda munkakerülõ kölykeit mi tartjuk el a szüleikkel együtt:(((
A kérdező hozzászólása: igazság szerint, tabit szedek, elsö levél most fogyott el. 7.nap szünetjének 3. napján vagyok és még nem jött meg...ma szerda van szombat este a barátom bennem ment el, és most para van, amugy mindig idöben percre pontosan bevettem a tabit...lindynette 20 at
Abortusz elõtt még ott a 72 órás tabi. Ahogy elõttem írták, tabi szedése melletti terhesség sincs ingyen. Pont a mai Népszabadságban jelent meg egy cikk, miszerint az abortusz 26.193 Ft. Csak az állami gondozottaknak van ingyen.Részleges díjat fizetnek azok, akik rendszeres szociális segélyben, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában vagy emelt összegû családi pótlékban részesülnek. Kedvezményük a beavatkozás árának maximum 70 százaléka lehet, azaz nekik legalább 7858 forintot kell fizetniük. A teljes összeg felét, 13096 forintot fizetnek a gyesen és a gyeden lévõk.
Megfelelo szedes mellet is elofordul sajnos. ûenyhe hasmenes, amire nagyon nem is figylesz fel, es becsuszhat. Ferjem csaladjaban 11 hetesen vettek eszre, h baba van fogigatlo mellett, mert mellette volt megvonasos verzese. De fizetni kell az abortuszert igy is, naluk elvettek a babat, mert valofelben volt a lany a ferjetol.
Gyógyszer mellett sincs ingyen, mert nem tudod bebizonyitani, hogy megfelelõen szedted. Ha megfeleõen szedted, akkor nem lehetsz terhes. 72 órás tabi? Abortusz 28 ezer körül... Nõdokinál voltál már?
A kérdező hozzászólása: NAH, MA MEGJÖTT. MEGNYUGODTAM. KÖSZI A TANÁCSOKAT.

Igaz, hogy a fogamzásgátló tabletták eredetileg már az első naptól kezdve védenek, és csak azért mondják h várjunk egy kicsit, hogy teljesen biztosra menjünk?

Legjobb válasz: Szerintem azért mondják, hogy várjunk, mert hozzá kell szokni a szervezetünknek. Én nem hiszem, hogy már az elsõ tabi teljes védelmet biztosít, azért annyira még nem modernek ezek a készítmények. Nemhiába írják bele a tájékoztatóba, hogy hány napig kell várni, hogy biztosan védjen. Ezeket a tabikat tesztelik...

Szerintem azért mondják, hogy várjunk, mert hozzá kell szokni a szervezetünknek. Én nem hiszem, hogy már az elsõ tabi teljes védelmet biztosít, azért annyira még nem modernek ezek a készítmények. Nemhiába írják bele a tájékoztatóba, hogy hány napig kell várni, hogy biztosan védjen. Ezeket a tabikat tesztelik...
Vannak olyan tabletták, amelyek már tényleg az elsõ szemtõl védettséget adnak, és vannak olyanok, amelyek 1 hét után! De akik nagyon paráznak, azok használjanak az elsõ hónapban óvszert is!

Ez igaz? Ha valaki tinikorától kezdve szedte a fogamzásgátlót a gyerekvállalás előtt akkor nagyobb az esély, hogy baja lesz a kicsinek?

Legjobb válasz: Én nem hiszem, hoyg a kicsinek lesz baja, inkább csak nehezebben fog teherbe esni. Én 19 éves koromtól kezdve szedtem csak, és nem is sokáig, 4évig. Mégis nagyon nehezen jött össze a baba. Hogy a gyógyszer zavart be? Ki tudja...

Én nem hiszem, hoyg a kicsinek lesz baja, inkább csak nehezebben fog teherbe esni. Én 19 éves koromtól kezdve szedtem csak, és nem is sokáig, 4évig. Mégis nagyon nehezen jött össze a baba. Hogy a gyógyszer zavart be? Ki tudja...
Szia! Szeruintem nem igaz.Én 16 éves korom óta szedtem a gyógyszert.Amikor úgy döntöttünk, hogy baba lesz akkor voltam 28 éves.Abbahagytam és vártunk 3 hónapot, aztán ment élesben a dolog.3 hónapra rá terhes lettem, és most 29 évesen egy gyönyörû, egészséges kisfiam van.
én 10 évig szedtem a fogamzásgátlót, aztán a 3. hónapban terhes lettem.most 25 hetes kismama vagyok és úgy néz ki, eddig nincs baja és szépen fejlõdik.
Egy korábbi válaszban valaki írta ezt, de nem igazán kell mindent autentikus véleményként elfogadni amit itt olvasol. A fejlõdési rendellenességeknek alapvetõen három oka lehet: 1. genetika 2. valamilyen fertõzés 3. valamilyen környezeti hatás Tisztán genetikai eredetû rendellenesség nem sok van, de talán az az egy eset amikor egyértelmûen ki derül az ok. Az esetek zömében a 3 ok különbözõ mértékben játszik szerepet, és utólag nem is mindig szokott kiderülni, hogy a tényleges ok mi volt. Érdekes dolgok ezek, mert pl ikreknél is elõfordul, hogy csak az egyik baba beteg. Egy petéjû ikrek még genetikailag is azonosak és ugyanott voltak és ugyanazok a hatások érték õket. Nincs arra semmi magyarázat, hogy az egyik baba miért lesz beteg és a másik miért lesz egészséges.
Nekem a barátnõm abbahagyta a gyógyszert és rögtön teherbe is esett. Most született kedden egy egészséges kislánya. De sok olyat is hallottam, hogy fogamzásgátló mellett lett terhes valaki, megtartotta és egészséges gyereke született. Én áprilisban hagytam abba, mert már úgy éreztem elég volt. Jövõ áprilistól (esküvõ után) fogunk próbálkozni a babucival, remélem elsõre összejön. Már alig várom! :)
Maga a fogamzásgátló nem okoz a gyerekben semmi9féle károsodást, akkor sem, ha gyógyszerszedés közben történik a "baleset", csúszik be a terhesség. Egyes nõk azonban úgy reagálnak a gyógyszerleállásra, hogy nem áll vissza azonnal a saját, természetes hormonegyensúlyuk: egy ideig nincs peteérés, összevissza van mensruáció, felborulnak a hormonszintek, nem vastagodik meg kellõen a méhnyálkahártya. Még nehezebb helyzetben vannak azok a nõk, akiknek x évvel ezelõtt a "ciklusuk rendezésére" írták fel a fogigátlót. Õk most szembesülnek azzal, hogy a gyógyszer nem javított az állapotukon, csak elfedte a tüneteket, amiket még annak idején kezelni kellett/lehetett volna.
Én 6 évig szedtem a gyógyszert. Abbahagytam, és a 2. hónapban teherbe estem. Most a 14. hétben vagyok, eddig minden rendben.

Talán igaza van a barátomnak hogy az óvszer mellett vegyek be fogamzásgátlót is?

16/L vagyok,és a barátom szerint ha félek hogy teherbe esem szedjek fogamzásgátlót.De én megmondtam neki hogy nem,mert tönkre megy ilyen fiatalon a szervezetem.És ez lesz az els? szeretkezésünk.Igazam van?

Legjobb válasz: Én se akartam fogamzásgátlot szedni mert hogy tul fiatal vagyok hozzá stb.. De az ovszer tényleg nem a legbiztonságosabb modszer:S Ugy hogy igaza van igy könnyebben teherbe eshetsz.. Hidd el ha olyan fogamzásgátlot szedsz ami csökkentett hormontartalmu akkor nem lesz semmi baj. Sok sikert 16 L

Én se akartam fogamzásgátlot szedni mert hogy tul fiatal vagyok hozzá stb.. De az ovszer tényleg nem a legbiztonságosabb modszer:S Ugy hogy igaza van igy könnyebben teherbe eshetsz.. Hidd el ha olyan fogamzásgátlot szedsz ami csökkentett hormontartalmu akkor nem lesz semmi baj. Sok sikert 16 L
A kérdező hozzászólása: De nem ajánlótták, mert elég rosszul reagál a szervezetem a gyógyszerekre.És most jõvõhéten lesz a dolog...
Akkor nagyon figyeljetek a védekezésre :S Ezt az orvos mondta amugy ???
A kérdező hozzászólása: Igen.
Akkor viszont csak a gumi marad meg van még egy gyogyszer ami nem feltétlen fogamzásgátló aktus elött kell bevenni és állitolag elég jol véd vagyis megöli a spermiumokat
szia, használj Patentex oval kúpot a gumi mellé! Ez megöli az esetleges baleset esetén a spermákat.Gyógyszertárban kapható.

Igaz e az, hogy ha gyereket szeretnél és abba hagytad a fogamzásgátló szedését nagyobb esély van az első évben teherbe esni mint egy év után? Mert mi lassan egy éve próbálkozunk de semmi, mit tehetnék azért, hogy könnyebben teherbe esek?

Legjobb válasz: Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..

Igaz, de nem 1 évre vonatkozóan. Csak az elsõ 2-3 hónapban. Régen a fogamzásgátlót pl. meddõségi központok alkalmazták az alábbi bemásolt okok miatt. 2004-06-09 20:17:00 Dr. Radványi Krisztina Terhesség tervezése fogamzásgátló után Naponta felmerülõ kérdés, nem egyszerû a válasz. A következõk a személyes véleményem, részben szakma A petefészekben lévõ petesejt éretlen alakjai már a lánymagzat méhen belüli életében kifejlõdnek. A nemi érés megkezdõdésekor /8-10! évesen/ kezdenek ismét fejlõdni, hogy az elsõ menstruáció elõtt megérjen és kiszabaduljon az elsõ és így tovább, amíg a klimax el nem jön. Minden hónapban több is kiválasztódik, de általában egy lesz a domináns, ez jut el az ovulációig, a többi elsorvad, vagy a következõ ciklusban használódik fel. És ezek a következõ ciklusban felhasználódókról lesz most szó. Ezek okozzák a fogamzásgátló szedési hibájából származó nem kívánt terhességeket, hiszen ott ülnek szemfülesen, lehetõségre várva és elég egy kis megingás a gátlásban, hogy felszabaduljanak és készre érjenek. Ez a nem szép tulajdonságuk. Most jöjjön, ami szép és hasznos. Amikor több éves gyógyszer szedés után tervezetten jön a baba, a tankönyvek szerint 3 hónapig kell új éleetet élnünk, egészségesen és azátn jöhet a baba. Igen ám, de amikor a gyógyszer szedését abbahagyjuk, ezek az elõbb említett félig megérett, várakozó petesejtek tovább érnek és van peteérés, néha több is. Ezért kb rendszeres a ciklus a gyógyszer abbahagyása után néhány hónapig. Kb mire letelik az elõírt 3 hónap, addigra ezek elfogynak és elkezdõdik a vérzészavar, hiszen a petefészek nem tért magához az új tüszõk érlelésében. Tehát ekkor kezdve a baba programot jön a kudarc élménye.Természetesen van gyógyszer, pl Diane35, ami nem "csak" egyszerû hormont tartalmaz, ez után megfontolandó a szünet. De mivel ha tabletta /bármelyik/ mellett esik teherbe valaki, akkor sem ok a terhesség megszakítására, legalábbis nem orvosi indikáció /tehát védõnõ, csekk, csak 12. hétig/, ezért gondolom, nem hiba utána próbálkozni, a sikeresebb idõszakban, tehát a három hónapon belül. Vagy kivárni, de akkor nagy türelemmel, mert lehet, hogy csak fél-egy év múlva lesz pozitiv a teszt. Errõl az oldalról van: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/307853/2/?order=1&ite..
Szerintem ez csak modern kori babona. Akinek rendben vannak a belsõ nemi szervei, az akár azonnal teherbe eshet, elég sok példa van erre a személyes környezetemben is. De olyan is gyakran elõfordul sajnos, hogy több éves tablettaszedés után a szervezet nem tud visszaállni a mesterségesen fenntartott ciklusról a saját ciklusára, azaz egyszerûen nem indul be a hormontermelés, a peteérés, tüszõrepedés, méhnyálkahártya-megvastagodás folyamata. Hogy mit tehetnétek: egy évnyi próbálkozás után keressetek fel egy jó nõgyógyászt, vagy akár meddõsgi klinikát.
12:21 vagyok Próbálkoztál hõmérõzéssel, lh teszttel, teákkal? Én ezt a hármat csinátam és sikerült is mind a kétszer. ;) Amúgy 1 év után már el lehet kezdeni kutakodni, hogy mi lehet az ok. Egy vérvétel, hormonszint lehet nem ártana. Uh, petevezetõ stb. Párodnak esetleg egy spermavizsgálat. Azt is jó lenne tudni, hogy van-e egyátalán peteérésed. Erre jó mondjuk a hõmérõzés. Sztem konzultálj az orvosoddal, mert 1 év után már érdemes ezeket tisztázni. ;) Egy kétgyermekes szülésznõ ;)
A kérdező hozzászólása: Még nem próbálkoztam igazából semmivel. Mostanában, hogy ráakadtam erre az oldalra kapom a tanácsokat és elkezdem ezeket a bevált módszereket.:) Milyen teára gondolsz, pontosan mi a neve? Elõre is köszönöm a válaszokat
Cickafark és palástfû. Borzasztó az íze, de ha segít megéri. ;) Ehhez tudni kellene, hogy mikor van peteérésed. Erre jó a hõmérõzés, mert abból látszik. Meg az is, hogy volt-e egyátalán. Peteérésig cickafark, majd peteérés után palástfû. Jótékony hatása miatt én a 6. hétig ittam, utána csak azért nem, mert hánytam. :) LH teszt is jó, fõleg ha hõmérõzöl is mellette. Akkor szinte biztosra be tudod lõni a peteérést. Kétnaponta szex és ezek - ha minden rendben - 90%-ban meghozzák a várt babát. Egy hasznos oldal neked, ha most kezdessz ezekben elmélyülni: http://babatervezok.otthona.net/ Pl. ciklus.hu-n pedig te is vezethedet a saját görbédet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget mindenképpen megróbálom.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!