Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a baba (231 db)

Igaz, hogy az a baba aki az anyukájával alszik együtt (egy ágyban), az hamarabb átaludja az éjszakát?

Legjobb válasz: Nem igaz. Nalunk epp azert nem aludt, mert erezte, hogy ott vagyok, hat akkor anyuci, ha itt vagy, adj cicit.

Nem igaz. Nalunk epp azert nem aludt, mert erezte, hogy ott vagyok, hat akkor anyuci, ha itt vagy, adj cicit.
Az én lányom még 10 percet nem aludt mellettünk az ágyban. Kezdettõl a kiságyba aludt, még napközben is. Már 1- másfél hónapos kora óta átalussza az éjszakát. 1 éves.
ha jót akarsz magadnak és a gyerekednek, nem szoktatod be a szülõi ágyba. 5 évesen sem fogod tudni kiebrudalni onnan, ergo sem nektek, sem a gyereknek nem lesz pihentetõ alvása sose...
Ebben a formában nem igaz! Ha nappal keveset alszik a baba, (pl. nálunk ez volt), akkor a szakirodalom is azt mondja, ne higyjük el, hogy kicsi az alvásigénye, hanem találjuk meg azokat a körülményeket, amivel eleget alszik a baba. Nálunk az együttalvás vált be. Magától csak félórát aludt. Együtt 1, 5-2 órát. Éjszaka viszont sokat ébred, keresi a közelségem, mert együttalszunk, most 14 hónapos, nem olvastam sehol ilyen összefüggést, pedig elmerültem az "együtt vagy külön.aludjunk" témában. Ha nektek a különalvás válik be éjszakára, akkor altasd külön, nem mindegyik baba igényli az együttalvást. :)
Az én lányom 3 hónapos korában már átaludta az éjszakát, annak ellenére, hogy soha nem aludt este mellettem, és a mai napig sem igényli. Amíg pici volt kb. 2-4 hónapos délutánonként sokszor aludt el a mellkasomon, hasamon, azt nagyon szerette. Egy idõ után jelezte, hogy szívesebben alszik a kiságyban.
A fiam 3 hetes volt, amikor a saját szobájába, a saját ágyába tettük (légzésfigyelõvel) és azóta sem bántam meg a döntést. Már akkor éjjel is jobban aludtunk, én inkább átjártam amíg evett éjszaka, de egy légtérben egyikünk sem tudott igazán pihenni. Nyilván az is más, amikor hétvégén kicsit korábban kel, áthozzuk hozzánk, és még összebújva szunyókálunk hármasban apával, vagy délután együtt alszunk a nagyágyon. Most 13 hónapos, már õ szabályozza, mikor van mellettünk, és mikor szeretné egyedül felfedezni a világot. Délután és este is egyedül alszik el, ha éjjel a foga, vagy nátha vagy bármi miatt felébred átmegyek, kicsit ringatom, átölelem, megnyugszik és visszarakom az ágyába. Sírni soha nem hagytuk.
éjszaka nem emrt akkor tényleg cicit akar, de nappal mi is szoktunk együtt, összebújva aludni, és így jóval többet alszik, mint nélkülem...
Mi csak nappal alszunk együtt néha de ha velem alszik akkor sokkal többet alszik mintha kiságyban lenne...szóval van benne valami!!
A mi esetünkben igaz. 6 hetes koráig bírtam, aztán amikor már annyira hullafáradt voltam, hogy én is bealudtam az egyik éjszakai etetésnél, és reggelig aludtunk, akkor megváltoztattam a véleményem. Nagyon hasfájós volt, sehogy nem volt jó neki, semmi nem használt. Alig aludtunk éjszakánként, 2-3 óránként kelt. Az elsõ együtt alvós éjszaka után magam mellé vettem, és azóta ki tudom pihenni magam, így max 2x kelt. Ezután már többször is átaludta az éjszakát. Már csak egyszer kel fel enni (ha kel), de csak odafordul, és kész is.(5, 5 hónapos) Érdekes, de nálunk nappal egyedül alszik. Most már elfordul tõlem, és inkább az ágyikójában van többet. Lassan megint ott fog aludni.
Soha nem aludt velünk a kisfiam. Elsõ pillanattól kezdve saját ágy, saját szoba. Még nem volt 6 hetes, amikor elõször végigaludta az éjszakát, és azóta is nagyon jól alszik. Egyszerre 4 foga jön, mégis 12 órát alszik egyben, egy hang nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az én babám a kezdetektõl külön alszik. 5 hetes kora óta teljesen átalussza az éjszakát. Mondjuk õ tápszeres.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szeritnem nem, legalábbis nálunk nem így volt. 2 hónapos kora óta átaludta a kisfiam az éjszakát, egy szobában volt ekkor még velünk, de a saját ágyában. 5 hónaposan tettük át az ágyát a saját szobájába, azóta ott alszik. Éjszaka nem ébred. Egyedül a fogzási idõszakban vagy ha beteg szoktuk csak magunk közé tenni. Egyébként szerintem jól képzeled az alvási szoktatást, én is hasonlóan csináltam.
a mi esetünkben nem igaz.fiamnak kezdetektõl külön szobája van, két hónapos kora óta átalussza az éjszakát.most 16 hónapos, éjszaka 12 órát, nappal 2-3 órát alszik a saját szobájában.Soha nem aludtam vele.
A kérdező hozzászólása: Az én babám még csak két hetes, tehát messze még az elsõ átpihent éjszaka. Én úgy gondolom, hogy a legjobb helye a kiságyban van a babámnak, csak a minap megcáfolt egy anyuka, és azt mondta, hogy ha nekem nem fontos az alvás tegyem csak be a kiságyba. Én szeretném ha megszokná hogy ott van a helye nem pedig köztünk. Félre ne értsetek, nem ítélek el senkit emiatt csak én máshogy szeretném csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Azt mondjàk hogy 37 hetesen màr nem szàmit egy baba koraszulottnek. Ez az àllitàs akkor is igaz ha a baba még nem érte el a 2.50kg-t 37 hetesen?

Legjobb válasz: Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.

Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.
Nekem 37+5-re született a fiam egy baromi erõs hidegfront következtében 2480 grammal, és nem volt korababa, azt mondták rá, hogy kis súllyal született. De semmi probléma nem volt emiatt.
Szia! Nekem a Kisfiam kereken a 37.héten született 2400 gr volt, nem volt korababa. Pedig egy nappal elõbb jön akkor annak veszik (doki mondta) 2200 gr volt amikor 3 nap után hazaengedtek, nem kellett megvárnunk a bûvös 2500 gr-os súlyhatárt.
az enyém koraszülött volt, 37. hétre, alig több, mint 2 kilóval....
A kisfiam a 36 . hét végére született 2350 grammal koraszülött lett !
Hivatalosan nem koraszülött, hanem kis súlyú. Ez nem mindegy, mert a tüdeje pl fejlett stb és jogilag is más (más a családi pótlék, közgyógy)
37+0-tól már nem korszülött, elõtte egy nappal még igen.

Anyukák! Az igaz, hogy a baba edényeit tányérjait külön kell mosni? ! Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Totálisan egybe mostam és mosogattam mindent. Nem értem, miért kell az anyukákból paramamit csinálni.

Totálisan egybe mostam és mosogattam mindent. Nem értem, miért kell az anyukákból paramamit csinálni.
nem kell külön elmosogatni
A kérdező hozzászólása: Én is beraktam a mosogatógépbe. Úgy elmosni olyan meleg vízben olyan alaposan kézzel szerintem nem is tudnám. Erre azt kaptam meg, hogy külön kell mosni külön szivaccsal. Köszi a válaszokat.
Én nem. Az igaz, hogy a cumisüvegekkel kezdem a mosogatást, de semmi extra ezen kívül. Azért a lakást nem rendezem át, mert 3-an lettünk. Amennyire tudok, ügyelek a tisztaságra, meg a higiéniára, de nincs patika környezet.
Én is úgy csináltam, hogy külön szivacsom van a lányom cumisüvegeihez, egyebeihez. És vettem külön cumisüveg szárítót, arra rakom, mert azt könnyebb tisztán tartani, mint a csepegõnket http://www.brendon.hu/Products/Details/33188 És kezdetben külön edénye volt, abban fõztem vagyis pároltam párolóbetétben a zöldségeit. Ezt egészen addig használtuk, míg külön fõztem neki. De ezt simán bedobtam a mosogatógépbe, vagy ha nem fért be, akkor a külön szivacsával mostam el...ennyi...
Ha egészséges a kisbaba, akkor semmit nem kell máshogy mosni, mint a felnõtteknek. Csak a beteg gyermekeknél kell tényleg sterilen tartani szinte mindent.
En sem ertem, en is egyutt mosom.
Én ruháit se mostam külön neki, max legelején.Mivel nem gyûlik össze régóta egy gépnyi neki még két hét alatt sem, így nem indítok be mosást hetente 7db bodyval.Cumisüvegeinek van külön szivacsa csak, mert õ már csak este tápszerezik(9, 5hós) igy elmosom forróvizzel meg mosogatószerrel és annyi.Amúgy tányérból vagy bögrébõl eszik, amit mosogatok a többivel együtt...
Nekem is ezt mondta a védõnõ. De egyszerüen kivitelzhetetlen. Külön konyhát kellene akkor berendezni. Nálunk a panellben örülök ha elférek egyébként is.
Soha nem mostam külön. Be a mosogatógépbe, aztán mehet.
Persze, és külön konyhában, sõt, külön házban/lakásban is. A nagy túrót....


Igaz hogy az a baba aki tápszerezik az meghízik?

Legjobb válasz: gondolom elhízást akart írni,miért kell belekötni mindenkibe???

gondolom elhízást akart írni, miért kell belekötni mindenkibe???
Igen, ez a cèl, hogy hízzon, nõjjön meg a gyerek!
szamárság, de anak jó nagy , kislányom anyatej+tápi és soha nem volt kövér , most sem az pedig imád enni, most 2, 5 éves.
Nem igaz. Körülöttem csupa anyatejes baba van, szép kis hurkás combjuk van. Nem kövérek, csak olyan babásan husisak. :) Nekem mindkét babám tápszeres, és olyan kis csipaszok, hogy ki is vizsgáltattuk Õket! Szerencsére makk egészségesek, csak vékonykák. :)
Ez kb akkora baromság mint az hogy ha terhesvitamint szedsz hatalmas baba születik.Az én lányom is tápszeres szinte a kezdetektõl most 15 hónapos és egyáltalán nem kövér.A kövérség inkább a genetikán múlik nem a tápszeren vagy anyatejen.
6 hetes kora óta kizárólag tápszeres volt a babaám. Az elején valóban nagyon összeszedte magát, de aztán ez szépen lelassult. Nem mondom hogy kövér volt, de husis, az átlagnál mindig nagyobb volt (most is az), de ez a hosszára is igaz. Volt olyan aki a családban "fogyókúráztatni" akart, azaz ne adjak neki annyi tápszert (korának ne megfelõlen, hanem kevesebbet). Persze hogy nem hallgattam rá. Elkezdett mászni, majd járni és a "babaháj" gyönyörûen lement róla. A súlya és magassága továbbra is átlagon felüli(3 évesen 4 évesnek felel meg), de mi sem vagyunk kicsik apával. Szóval a genetika tényleg nagyon bejátszhat. Ha esetleg ezzel riogatnak ne higyj nekik, vagy kérdezd a dokitokat!
Lehet van benne valami. Fiam 2 hónapos koráig anyatejes volt, és elég gyéren gyarapodott, ekkor kapott pótlásként tápszert, mára már kizárólag tápszeres, és azóta kezdi "összeszedni" magát, mióta tápszert eszik. Viszont barátnõm 5, 5 hónapos kislánya csak anyatejes és úgy 9!!! kg. Szerintem attól is függ, hogy milyen tápértéke van az anyatejnek. Az enyémnek nem volt szerintem, állandóan tiszta víz volt.
Az tény, hogy töményebb, mint az anyatej, ezért sem kell olyan sûrûn etetni vele.Azt a hozzávalót, amitõl húsz évvel ezelõtt minden baba kövér volt, már hosszú évekkel ezelõtt kivonták belõle!!Nekem mindhárom tápszeres volt sajnos:(A kilencéves fiam még nincs 30!kg, a négy évesem is átlagos súlyban van csak, a két hónapos babám, meg kisebb súlyú, mint az anyatejesek közül sok..Pedig én magam sem vagyok vékony!Tehát, attól nem kell tartani.Korának megfelelõ adaggal etesd.:)
Nekem átmenetileg megindította a súlynövekedését, igen. Kövér akkor sem volt, de meg lehetett figyelni, hogy nagyon gyorsan nõtt az elején. De akkor is a genetika az ami hosszú távon meghatározó lesz. Ettõl nem lesz kövér gyerek, majd felnõtt, ha ettõl félsz.
Szerintem ez nem a tápszertõl függ, hanem a genetikától. Enyém a kezdetektõl tápszeres volt, és bizony elég duci csecsemõ volt, a szomszéd kislány is a kezdetektõl tápis, õ pedig jó vékonycsontú maradt. Most ovisok, mind a kettõnek zörög a csontja... :) :)
Nem igaz.
nem, 9 hónapos a babám, elsõ pillanattól tápszeresek vagyunk, nem hízott el
A kérdező hozzászólása: úgy értettem hogy elhízik kövér lesz
nem ez hülyeség, az barátnõm kislánya csak anyatejes, az enyém tápszeres és az övé vastagabb.
Úgy érted, akit tápszerrel etetnek? Meghízik? Még jó, gondold el, ha fogyna... De hány éves vagy?
A gyerekeim 9 hónapos koruk után kaptak tápszert a kicsi még mindig eszi a nagy már 6 éves, egyikük sem kövér, sõt a kicsi kifejezetten kis gebe
Nem! Saját tapasztalatból írom!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Nekem az orvos mondta ezt, én sem nagyon akartam elhinni, de gondoltam az orvos jobban tudja, mint én!
Csatlakozom: sajnos nem igaz ! :(
Mármint Nem igaz!
harmadik vagyok, és eszemben sincs megkérdõjelezni egy orvos véleményét, de az én babám 2 hetesen kapott el tõlem náthát pedig szoptattam... fura hogy ezt mondta neked.. lehet hogy csak bizonyos esetekre gondolt?
ez a nap hülyesége. nem igaz.
nem, sajnos :( babám 14 hónapos lesz, a párom egy hónapja hazahozott valami csúnya bacit, mindhármunkat ledöntött a lábáról, de amíg nekem 2 hétig tartott, a babám 2 nap alatt túl volt rajta
nem igaz. nem is értem, miért ne kapná?
Ennek annyiban van valóság alapja, hogy ha a baba szopik és az anyuka megbetegszik, akkor az antitesteket a betegség ellen már az anyatejjel megkapja, tehát elvileg azt a betegséget nem kapja el, mert megy is azonnal a gyógyszer neki. viszont amikor már közösségbe jár, de még szopik, akkor bárkitõl elkaphat bármit. eü-s
Sajnos nem igaz. Kislányom 8 hónapos korában egyértelmûen tõlem kapott el egy légúti vírusfertõzést, pedig még Õ is szopizott....
Válts orvost!Az egy hülye.

Igaz, hogy az a baba aki szopizás közbe is szenved a hasfájásos görcsöktől az refluxos?

Elég ritkán szokott bukni, nem jön vissza a kaja, attól függetlenül lehet ez a baja?

Anyukák! Tényleg igaz, ha a baba külön szobába alszik a szüleitől, akkor nyugodtabban alszik és hamarabb átalussza az éjszakát? Van olyan aki ezt tapasztalatból tudja?

Panelban lakunk,de még együtt alszunk a 9,5 hós kisfiúnkkal,aki persze remekül nem alussza át az éjszakát,pedig most nem is fogzik.

Legjobb válasz: Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.

Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.
meghallod ne aggódj. nekünk lányunk 3 hós koráig aludt a szobánkban, de 2 hósan már átaludta az éjszakát. most a másodiknál is megy 3 hósan a szobájába, mert szerintem minél tovább van veletek annál nehezebb másik szobába áttenni.
Nálunk mikor az elsõ született egy szobában aludt velünk, minden éjjel megébredt kb 14 hónapos volt mikor külön szobát kapott azután az éjszakák nagy részét átaludta. A kicsi is egy szobában volt velünk de õ hamarabb kapott külön szobát 10hónapos volt. És utána õ is átaludta az éjszakákat.
Nekünk 4, 5hónapos a fiam, velünk alszik egy szobában és kb 3hós kora óta átalussza az éjszakákat. Így nekünk eddig nem volt gond a közös szobával és nem a külön szoba oldotta meg az éjszaka átalvását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó kettõ válaszolónak is!
Szia! Biztos meghallanád! Az én lányom a kezdetektõl külön alszik, nem tudom, h van-e összefüggés, de 8hetes kora óta átalussza az éjszakát! Este 6-7tõl reggel 8-ig! Nemrég építkeztünk, be kellett rakjuk a szobánkba 2 hétre! Még életébe nem aludt olyan rosszul! 3×-4× is felriadt éjszaka... Ahogy a szobájába került, újra aludt rendesen! 6hós a lányom. Szerintem ne aggódj, próbáld meg és ha pár nap alatt látod, h okés, akkor maradjon így, ha meg látod a fiadnak nem tetszik a változás, akkor vissza a régibe! De szerintem mindenkinek jobb, ha külön van a gyerkõc! :)
Szia! A mi babánk velünk alszik egy szobában, fél éves koráig az ágyunk mellett, most már a szoba másik felén. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Most kilenc hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ Neked is utolsó és a szurkolásodat is :-) Valahol én is túl könnyûnek gondolnám, hogy ezzel megoldódna a problémánk, de megpróbáljuk hátha...
9-es vagyok, jah az lemaradt, hogy biztos, hogy meghallod, mi külön szobában vagyunk, ráadásul mi galérián fönn és kb 2x volt olyan, hogy a párom szólt, hogy nyöszörög a gyerek, általában rögtön az elsõ nyüszire kipattanok az ágyból.
Igen, fõleg ilyen nagy babánál. Sokszor egymás szuszogása miatt vannak éjjel a megébredések, ha egyedül alszik, akkor csak átfordul egyik oldalásról a másikra ilyenkor, de nem feltétlenül kéri a mamit. Nálunk is ez volt, és a családban több gyereknél is, hogy remekül tudtak aludni a külön szobában, és a 9, 5 hónap már tényleg nem olyan kicsi. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is utolsó!
szia, 2 gyermekünk van. 2, 5 éves kislány, 3 hónapos kisfiú. Mindkettõ születése óta külön szobában alszik (a 2 gyerek együtt van, egy szobában), mindkettõjük 2 hónapos korától átalussza az éjszakát. Sok sikert Nektek is!
A kérdező hozzászólása: De szuper!!!!!Köszönöm a válaszokat!!!!! Remélem nálunk is csak ez lesz a titok nyitja:-) Már ma meg is próbáljuk az apjával! Biztos fura lesz, de igyekszem megszokni!!!!!
Kisfiam 3 hónapos lesz 1 hét múlva, elejétõl fogva külön szobában alszik, 2 hónapos korától átalussza az éjszakákat. Szerintem ha közös szobában aludnánk, felébresztenénk egymást, senki nem tudna pihenni.
Elejétõl kezdve külön aludt a lányunk. Volt légzésfigyelõ is 6 hónapos koráig. 2 hetes korától hason aludt el, másképp nem is tudott. 7 hetes korától átaludta az éjszakát. Bár õ 3. héttõl napi 6× evett, majd 7. héttõl napi 5×. Reggel fél7-7 fele kelt és fél9-9 fele aludt este. Most 14 hónapos. 8-kor kel és 8-fél9kor már alszik. Imád aludni:) ) Olyan, mint az anyja.
A kérdező hozzászólása: Jó nektek utolsó! Szerencsések vagytok! Köszönöm a válaszod!

Igaz az a szobeszed hogy ha valami hozza er a terhes hasahoz, a baban meg fog latszani?

33hetes kismama

Legjobb válasz: Mire gondolsz? pl. egy TV-re?

Mire gondolsz? pl. egy TV-re?
A kérdező hozzászólása: egy fazek fedojere
Én mindenhonnan azt hallottam, hogy ez nem igaz. Nagy hülyeség
én egy óriásit zakóztam nagy pocival-szerencsére csak térdre-és egy nagy anyajegy van a nyakán-de egyébként marhaságnak tartom
dehogy igaz! gondolj bele mennyi ruhát húzol fel terhesség alatt, a szappan, a törölközõ stb is hozzáér és mégsincs minden emberen egy rruhalenyomat. azt mondták, hogy ha megijedsz és odakapsz és kimondod amitõl megijedtél, pl, jajj egy bogár, akkor egy bogár alakú anyajegye lesz, de ez úgy hülyeség ahogy van. Azt viszont betartom, hogy nem bámulok meg betegeket az utcán.
Én is hallottam ezt, de remélem ezek a babonák nem jönnek be, mert 2 hete temettük a nagyapámat, és én végig ott álltam a koporsó mellett, és azt is mondja egy babona, hogy aki halottat lát, annak meghal a babája. 22 hetes vagyok.
Sok babonás ember van, ami nem is gond, ha nem ez vezérli az egész életét. Értelmes emberek vagyunk hát gondolkodjunk már!! Hogy a fenébe látszódna meg rajta?úgy nem tud élni egy kismama 9 hónapig, hogy semmi sem ér a hasához..Akkor tele lennénk lenyomatokkal. Érdemes szelektálni a hiedelmek között szerintem.

Igaz az hogy aki depressziós annak csak az a baja, hogy túl jó dolga van?

A bátyám sajnos nincs jól.:( Hazajön melóból és gépezik meg zenét hallgat. Nincsenek barátai sem. Szerencsére szoktunk beszélgetni azért. Ilyeneket mond hogy meg kéne halni de ahhoz is gyáva. Meg mindenféle elvont dolgot hogy pl úgy érzi neki nincs is teste. Nincsen semmilyen érzése és üres. Mindenféle könyvet olvas a vissza járó szellemekről meg ilyesmi. Én ettől mindig megijedek. Nem iszik meg nem drogozik egyébként és jókat lehet amúgy vele dumálni. Egyszer volt orvosnál ő azt mondta ez lehet skizofrénia kezdete. Gyógyszert is írt de azt a tesóm nem szedte be mert azt mondta, hogy nem akar elhülyülni. Anyukánkkal élünk. Neki viszont az a véleménye, hogy a bátyám azért "depressziós" mert semmi dolga nincs a ház körül. Hogy jó dolgában nem tudja mit csináljon mert főznek rá meg mosnak rá. Ha egyedül kéne ezt csinálnia akkor rájönne, hogy semmi baja. Szerintem azért ennél komolyabb a dolog :( ti mit tanácsoltok? :( Amúgy a bátyám huszonkilenc éves múlt.

Legjobb válasz: nem mondanám. nõvérem tanul,melózik-tök készvan,még depis is (doki mondta) ha a meló melletti tanulás olyan qrva jó volna mindenki csinálná és mindenk boldog volna... vagy nem? nem attól lesz valaki depis,hogy [email protected] se csinál.nem tudom,hogy mitõl,de az tutira segíti a kialakulását,hogy értéktelennek érzi magát/életét az ember.és persze hiába valónak a küzdemeit.

nem mondanám. nõvérem tanul, melózik-tök készvan, még depis is (doki mondta) ha a meló melletti tanulás olyan qrva jó volna mindenki csinálná és mindenk boldog volna... vagy nem? nem attól lesz valaki depis, hogy [email protected] se csinál.nem tudom, hogy mitõl, de az tutira segíti a kialakulását, hogy értéktelennek érzi magát/életét az ember.és persze hiába valónak a küzdemeit.
Az ilyennek hiányzik a rendszeres testi terhelés. Naponta, tehát eggel 5 - 6 kôzôtt és délután olyan 3 óra mozgás.
Nem értek egyet anyukáddal. Miért lenne a bátyádnak túl jó dolga? Persze, nagyon jó, ha van hol laknia, nincs gondja a házimunkára, na de egy 29 éves férfinak már más igényei vannak, más életszakaszban van. Valószínûleg tényleg jobban érezné magát, ha egyedül csinálhatna mindent, a maga ura lenne. Külön élne, saját egzisztenciával, netán egy társsal. Otthon nyilván magányos, céltalan. Nem akart sosem elköltözni otthonról? Próbálj vele sokat beszélgetni, pszichológushoz is elmehetne. Õ nem ad gyógyszert.
Pontosan, nem csinál semmit egész nap, persze, hogy ürességet érez. Itt a tavasz, lehet kertészkedni, kutyát sétáltatni, foglalkozni vele, eljárni mozogni, sportolni. Ez így csak korlátoltság, önmagát korlátozza le.
Szia! Orvosira járok, láttam már pár különös esetet. Szerintem mindenképpen látnia kéne egy pszichiáternek a tesódat. Lehet személyiségzavar, depresszió, skizofrénia.
Most elolvastam a leírást is (az elõbb csupán a címre válaszoltam), szerintem ne aggódj. Ha úgy érzi, hogy ez depresszió, akkor fog rá segítséget kérni, de szerintem ún. világfájdalma van, és valóban nincs otthon a földi létben, a testi létformában. De ha ilyeneket olvas, talán lát szellemeket is?... Azt is nehéz lehet ám feldolgozni, Te!
Épp ellenkezõleg, éppen az a baja, hogy egyáltalán nincsen jó dolga, annyira nem, hogy emiatt felborul a szervezete kémiai egyensúlya is.
Hasonlítok a bátyádra ebbõl a szempontból, csak 20 éves vagyok, és meg van mindkét szülõm. Járok régóta pszichológushoz, pszichiáterhez, de semmi értelme, mert nem használ. Pedig szedek gyógyszereket is. Segítsen magán, és Isten is megsegíti!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Igen a tesóm hisz Istenben meg azt mondja, hogy ne aggódjak érte. Megoldja õ. Én inkább attól félek, hogy ez tényleg valami komoly betegség amit gyógyszerrel meg lehetne elõzni.És hogy ne legyen súlyosabb.Ha gyógyszerrõl beszélek neki akkor mindig megsértõdik, úgyhogy kerülöm a témát már. Amúgy a tesóm vett egy kisházat egy közeli faluban de az ott áll üresen. Nem tudom miért nem költözik el oda és akkor minek vette meg. Volt neki egy barátnõje már. Vele csak egyszer találkoztam véletlenül és szimpatikus volt. Azt láttam, hogy szereti a bátyámat de zavarja, hogy még az anyjával lakik. A tesóm errõl nem akar beszélni de szerintem már nincsenek együtt.
hát én ezt nem mondanám, hogy a depressziónak köze lenne az anyagi jólléthez, vagy ahhoz hogy valakinek sok a szabadideje és nincs sok dolga..hiába lakik mondjuk egy nõ egy 10 szobás villában, ahol kiszolgálják minden kívánságát, ha a férje megcsalja, vagy nem lehet gyereke, nincsenek barátai..amit az élet az egyik oldalon megad, a másikon elveszi..én ezt tapasztalom sajnos. testvéredet nagyon sajnálom..de az már tökjó hogy legalább te észrevetted és foglalkozol ezzel, hogy valami nincs rendben vele..a legnagyobb baj szerintem neki az, hogy 29 évesen még otthon van, se barátnõje nincs gondolom és ahogy írtad barátai sem.. hívd el néha erre arra..iszogatni, bulizni, moziba..nem tudom mit szerettek, de valamit találj ki:)

32 hetes 5 napos kismama vagyok. Múlt héten voltam dokinál, zárt volt a méhszáj, de már két napja úgy érzem hogy keményedik a hasam, meg nehéz, feszes. Az igaz, hogy a baba is állandóan nyom, lehet ettől. Kinyílhat a méhszáj pár nap alatt?

Kérlek benneteket válaszoljatok,mert els? babás vagyok és félek a koraszülést?l nagyon.

Legjobb válasz: Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot,és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h

Én 33 hetesen 5 perces keményedéssekkel mentem orvoshoz.Szednem kellett magnéziumot, és pihenésre utasított.Zárt maradtam.36. héten már nem kellett szednem. 39 h
A 3x2 az nagyon durva, de nem sokat segít.Én is azt szedtem, és nem volt jó.Nekem is a magnézium segített. 36hetes km
1. vagyok. Nem durva, sokan szedik már így.Én reggel 1 magne b6, este 1 pharmavit pezsgõtabi
én szépen fokozatosan nyiltam a 32. héttõl fogva-ekkor 1100 volt a méhszájam, és 34 hetesen is.ma meg mikor mentem a dokihoz vizsgálatra akkor meg már teljesen ki voltam nyilva, pedig szinte végig feküdtem, ültem.szoval pihiztem.de ez még nem biztos hogy nálad is igy lesz.meg nekem a doki azt mondta hogy nagyon lenn a feje a 32 hetes uh-n. nyugodj meg mert az idegeskedés még rosszabb. 36+4 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszi.A magne b6-ot szedem 3X2-t.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!