Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a bébihordozót és az (1 db)

Igaz az, hogy a bébihordozót és az autósülést menetiránynak háttal kell rögzíteni a személygépkocsiban?

Vettünk egy új autót és a hozzá mellékelt kézikönyv azt írja, hogy a gyermekülést és/vagy a hordozót menetiránynak háttal kell rögzíteni. Kipróbáltuk de szerintem úgy nem valami masszív.

Legjobb válasz: Az elso ulesre gondoltal?Ott ugy tudom h igen...hatul tenyleg nem lenne valami stabil...

Az elso ulesre gondoltal?Ott ugy tudom h igen...hatul tenyleg nem lenne valami stabil...
az anyós ülésen igen, de hátul isten ments!
vagyis fordítva. :-) Az anyósülésre menetiránynak háttal, a hátsó ülésre pedig menetirányban. Bár ahogy olvasom, eléggé megoszlanak a vélemények. :-) A mi hordozónkat sem lehet rendesen bekötni menetiránynak háttal, csak menetirányban. Az pedig, hogy merre bukik a feje, egy esetleges ütközésnél, az attól függ, hogy milyen irányú a baleset. Ha pl. menetiránynak háttal kötöm be a gyereket, és hátulról belémszalad valaki, akkor ugyanúgy billenik a feje, mintha menetirányban kötöm be, és nekimegyek egy fának. Szerintem egyébként az álla megtámasztja a fejét, ha billenne, a testét meg fogják a hordozó biztonsági övei.
Anyósülésre csak akkor, ha nincs légzsák, vagy ki lehet kapcsolni, oda menetriánynak. Hátra mindig menetiránynak háttal kell bekötni.
A hordozót menetiránynak háttal lehet csak bekötni, késõbb az autósülést már menetiránnyal szemben. Az elsõ ülésre csak akkor rögzítheted, ha nincs légzsák, vagy az kikapcsolható.
Azért kell háttal rögzíteni, emrt még nem elég erõsek a fejét tartó izmok és egy esetleges ütközésnél komoly bajok lehetnek.Ugye a fej elõször elõre indul meg ilyenkor.Belegondolni is szürnyû, hogy egy ilyen energia bomba mit okozna szegény gyereknek.Kettétörne a gerince. Amúgy hidd el elég biztonságos!Nálunk mozdítani sem lehet, ha rendesen be van kötve.
A kérdező hozzászólása: A hátsó ülésen rögzítettük a hordozót. Mindenkinek köszi a gyors válaszokat.
Az elsõ ülésre akkor kötheted be a babát, ha a légzsák kikapcsolható. És akkor tényleg menetiránynak háttal. A hátsó ülésre nagyon sok hordozót szintén csak háttal lehet rörzíteni, mert így biztonságos, az enyém is ilyen. Az õt pontos gyermekülést, viszont hátsó ülésen menetiránynak megfelelõen lehet és kell rögzíteni. Nagyon sokféle hordozó és ülés kapható, általában az oldalán apró ábrán látható, hogy hogyan kell rögzíteni az autóba.
Mindenképp vegyetek rendes autós gyermekülést, amit csak akkor szabad elõre tenni, ha nincs légzsák, és elõl, lehet menetiránynak háttal.de jobb inkább hátul, azt meg menetirányba kell tenni.
pedig háttal kell leövezve..és mi a karfáját a baba feje mögé hajtjuk, mert az támasztja be az elsõ ülés háttámlájához, mert az tartja , meg az öv.
Újszülötett nem feltétlenül egy lehetséges baleset miatt kell menetiránynak háttal rögziteni. Sokkal inkább az amúgy gyakrabban elõforduló hirtelen és erõsebb fékezés miatt. Ilyenkor jön, hogy a feje elõrebicsaklana, de ha forditva van bekötve, ez nem történik meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

M0 Duna hid előtt kamera van. Trafipax, térfigyelő, forgalomfigyelő vagy milyen?

Most épp épitkezés van ott.

5

Budapesten mit lehet tenni hogy ne legyen életveszélyes a belvárosi közlekedés?

12

Ez a DRL így szabályos?

Tudom szar a kép, de ennyi tellett tükörből (mint a kiccsajok a facebókon) mobillal! :D

1

Azt már kimutatja a szonda, ha olyan üvegből iszok, amiben előtte alkohol volt?

Tegyük fel, pálinka volt előtte az üvegben, kiöntöm, teleengedem vízzel, és megiszom.
Érződni fog a víz ízén a pálinka.
Na ezt már kimutatja a szonda?

2

Miért mész át a piroson?

Minden alkalommal legalább 1 autót látok átmenni a piroson. Nem sárgán csúszik át, piroson.
A gyalogosokról és biciklisekről már nem is szólok, lendületből átszalad a piroson, ha épp nem jön autó.
Érdekel az, hogy miért írják felül a szabályokat?

22

Direkt találták ki úgy a lámpákat, hogy az egyiken átmegyek még lendülettel sárgán, a másikra meg nem?

Az egyiken máég lendülettel 50el átmegyk sárgán, a másikra mire oda érek már taposhatok a fékbe, mert még a közelébe sem érek, de piros lesz.
Kissé idegesítő...
Miért nem lehet akkor ha tartom az 50et mindegyiken még sárgán átérni?
Nem lépem túl a sebességhatárt, nem sértek szabályt!

7

Minden nap bicajjal áthajtok a piroson igazából már 80%ban piroson mek át szted ez helyes? XD

11

Szerintetek ciki, ha valaki 82 órával vizsgázott le forgalomból ötödjére? Adnátok egy ilyen személy kezébe autót illetve jogosítványt?

9

Az elülső kerékpárváltót hogy kell leszedni?

Eltört mind a 2 váltó a kormányomon, és nem akar lemenni a hátsó racsnin a lánc, mert ugye úgy van beállítva. Az elülső váltót hogy tudnám leszedni? A csavar nagyon erősen tartja.. A hátsó váltót is valahogy meg kell igazítanom úgy, hogy a legalsó "fogaskereken" legyen....

Remélem érthető, köszönöm a válaszokat!

3

Buszsáv lámpa értelmezése?

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a buszlámpára vonatkozóan:

1. Az alábbi képen látható a lámpa és a buszlámpa is.
Ha én a motoros vagyok és világít a piros valamint a buszlámpa, akkor mehetek előre is és kanyarodhatok is?

2. Ha én egy autós vagyok a motoros helyén, akkor lefordulhatok jobbra ha világít a buszlámpa? Egyenesen nyilván nem mehetek semmilyen esetben, mert azt csak kanyarodás céljából lehet igénybe venni igaz?

3. Ha én a motoros melletti sávban vagyok (baloldalt), akkor rám a piros lámpa vonatkozik, azaz meg kell állnom igaz?


Előre is köszönöm!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!