Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a bébihordozót (1 db)

Igaz az, hogy a bébihordozót és az autósülést menetiránynak háttal kell rögzíteni a személygépkocsiban?

Vettünk egy új autót és a hozzá mellékelt kézikönyv azt írja, hogy a gyermekülést és/vagy a hordozót menetiránynak háttal kell rögzíteni. Kipróbáltuk de szerintem úgy nem valami masszív.

Legjobb válasz: Az elso ulesre gondoltal?Ott ugy tudom h igen...hatul tenyleg nem lenne valami stabil...

Az elso ulesre gondoltal?Ott ugy tudom h igen...hatul tenyleg nem lenne valami stabil...
az anyós ülésen igen, de hátul isten ments!
vagyis fordítva. :-) Az anyósülésre menetiránynak háttal, a hátsó ülésre pedig menetirányban. Bár ahogy olvasom, eléggé megoszlanak a vélemények. :-) A mi hordozónkat sem lehet rendesen bekötni menetiránynak háttal, csak menetirányban. Az pedig, hogy merre bukik a feje, egy esetleges ütközésnél, az attól függ, hogy milyen irányú a baleset. Ha pl. menetiránynak háttal kötöm be a gyereket, és hátulról belémszalad valaki, akkor ugyanúgy billenik a feje, mintha menetirányban kötöm be, és nekimegyek egy fának. Szerintem egyébként az álla megtámasztja a fejét, ha billenne, a testét meg fogják a hordozó biztonsági övei.
Anyósülésre csak akkor, ha nincs légzsák, vagy ki lehet kapcsolni, oda menetriánynak. Hátra mindig menetiránynak háttal kell bekötni.
A hordozót menetiránynak háttal lehet csak bekötni, késõbb az autósülést már menetiránnyal szemben. Az elsõ ülésre csak akkor rögzítheted, ha nincs légzsák, vagy az kikapcsolható.
Azért kell háttal rögzíteni, emrt még nem elég erõsek a fejét tartó izmok és egy esetleges ütközésnél komoly bajok lehetnek.Ugye a fej elõször elõre indul meg ilyenkor.Belegondolni is szürnyû, hogy egy ilyen energia bomba mit okozna szegény gyereknek.Kettétörne a gerince. Amúgy hidd el elég biztonságos!Nálunk mozdítani sem lehet, ha rendesen be van kötve.
A kérdező hozzászólása: A hátsó ülésen rögzítettük a hordozót. Mindenkinek köszi a gyors válaszokat.
Az elsõ ülésre akkor kötheted be a babát, ha a légzsák kikapcsolható. És akkor tényleg menetiránynak háttal. A hátsó ülésre nagyon sok hordozót szintén csak háttal lehet rörzíteni, mert így biztonságos, az enyém is ilyen. Az õt pontos gyermekülést, viszont hátsó ülésen menetiránynak megfelelõen lehet és kell rögzíteni. Nagyon sokféle hordozó és ülés kapható, általában az oldalán apró ábrán látható, hogy hogyan kell rögzíteni az autóba.
Mindenképp vegyetek rendes autós gyermekülést, amit csak akkor szabad elõre tenni, ha nincs légzsák, és elõl, lehet menetiránynak háttal.de jobb inkább hátul, azt meg menetirányba kell tenni.
pedig háttal kell leövezve..és mi a karfáját a baba feje mögé hajtjuk, mert az támasztja be az elsõ ülés háttámlájához, mert az tartja , meg az öv.
Újszülötett nem feltétlenül egy lehetséges baleset miatt kell menetiránynak háttal rögziteni. Sokkal inkább az amúgy gyakrabban elõforduló hirtelen és erõsebb fékezés miatt. Ilyenkor jön, hogy a feje elõrebicsaklana, de ha forditva van bekötve, ez nem történik meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Addig nem igazi autós egy autós, amíg legalább neki nem tolat valaminek?

Ha a "Addig nem motoros senki, amíg nem taknyolt el motorral"-t vesszük alapon, addig nem autós senki, amíg legalább neki nem tolatott semminek? :D

4

Tényleg van aki, ha megijed, a fék helyett a gázt nyomja?

Az ilyen hogy kapott jogsit?

7

Jobbra kanyarodó sávban a mögöttem haladó gépkocsi elkezd előzni erőszakosan, annak ellenére, hogy kitettem balra az indexet, sávváltás céljából. Elsőbbsége van-e neki, vagy csak agresszív stílusban vezet?

6

Miért nincs több telepített traffipax?

Rendőrség nemrég beszerzett egy halom új traffipaxot, mind mobil. Ezek egyértelműen pénzbeszedés céljából lesznek működtetve, mert nem képesek ösztönözni az autósokat lassú haladásra.
Ellenben a telepített traffipaxal. Köztudott volt, hogy az új Megyeri hídon végig telepített sebességmérők vannak, szinte senki nem lépte át az ott megengedett 80-at.
Ugyanez a helyzet minden telepített traffival.

8

Általában, . Ha valaki gyorsan megy egy úton, és félre rántja a kormányt, előbb lemegy az útról, vagy borul fel a kocsi?

Sima egyszerű átlagos út, nem ilyen 6 sáv széles. 1-1 sáv.
Ha valaki megy egy átlag autóval, ől opel corsa, és megy olyan kb 90-100 al lakott területen kívűl, és egy biciglis bekacsázik elé, vagy egy vad kimegy elé, és elrántja a kormányt balra, felbordulna, vagy előbb repeszt be a kocsi a szántásba, erdőbe?

4

Tényleg nincs olyan ember, aki évek, akár évtizedek óta vzeet minden nap, és ne rontott volna el még semmit?

Azt mondják, bármennyire is profin vezet valaki, bármennyire is jó a reakcióideje, bármennyire is odafigyel, mindenre nem lehet oda figyelni.
És azt hallottam, olyan nincs, hogy valaki amióta meg van a jogsija, tehát egyedül vezet, nap mint nap sokat, ne bénázott volna még el valamit.

Ezt az oktatóm mondta. Azt mondta még a profi autóversenyzők, akik több száz, ezer versenyt megnyertek, azok is elbénázhatják a parkolást, tolatást, vagy bármit.
Azt mondta, Itt van ő lassan nyugdíjba megy, amint betöltötte azt az életkort, megszerezte a jogsti, teherautót vezetett évekig, taxizott, és most évek óta vezetni tanít, mégis tavaly bele tolatott az árokba...

Igaz ez?
Nem hiszem! Tuti van olyan ember, aki levezet több év, évtized alatt több 100 ezer km, millió kmt, és még sose rontott el semmit, parkolást, tolatást, elsőbbség adást, beállást...
Vagy ilyen tényleg nincs? Higyjek inkább az oktatónak?

6

Miért volt ennyire béna a motoros? Hogy lehet annyi esze, hogy bemegy két kamion közé?

http://www.youtube.com/watch?v=0xwEIBZlqmc

Ajánlom figyelembe, hogy baloldalt kimehetett volna a fűre, volt hely a kamion hátulja, és a kocsi eleje között.
Ez meg bemegy két kamion közé...

5

Mennyi pénzösszeget szokott engedni (szociális, és egyéb anyagi okokra hivatkozva) a bíróság ha fellebbezek, ill. ha a szabályértési hatóságnál kifogást nyújtok be, mert -közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt 100e ft-ra büntettek?

Emellett még a tanúk is nem helyénvaló személyleírást adtak rólam, a másik autó, aminek koccantam a vonóhorgommal tolatáskor, ő már töréskárnak nagyította fel, és nem egyértelműen mondott igazat, h. melyik ajtóján van az autóján a keletkezett kár. (ami csak egy karcolás volt)

3

Átlépheti-e előzés céljából a párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest felezővonalát? Erre a válasz elvileg hogy NEM. De miért is nem?

9

Hogyan kell elindulni?

Vicces kérdésnek tünik,de mégis teljesen komoly.

Szóval kezdem ott: A mult héten meg lett a Kresz vizsgám eredményképp hibátlanul átmentem,és tisztában vagyok a szabályokkal.
Valahol azt hittem hogy az auto vezetés könnyebb lesz mint a kresz vizsga.
Ezt a részt egyértelmüen jobban vártam mint a kreszet,itt már nem kell egész nap a könyvet bújni.

De! A probléma az hogy voltam vezetni,és nem tudok az autoval elindulni.
Ugye a következö képpen csináltam: Kuplung tövig be,egyes sebességbe kapcsolás,kézifék kiengedése.

Ezután kis gázt adtam majd folyamatos lassú tempoban emeltem fel a kuplungot.

Amikor viszont a kuplung be volt nyomva és ráléptem a gázra akkor meg emelkedett a motor hangja én megijedtem és lekaptam azonnal a kuplungrol a lábam. Azért mert azt hittem hogy ezután nem fog a motor ugy bögni.

Hirtelen kuplung elengedése után szoval történt hogy a kerekek elkezdtek elég hangosan csikorogni. Elindulni végül is eltudtam,de nem ugy ahogy kell. Ezután kiszáltam az autobol a kerekeket megfogtam és szinte teljesen felmelegedtek.

A hétköznapokban ugye nem ugy kell elindulni.
De a legérdekesebb abba hogy kanyarodni megállni és az uton tartani az autot ezt mind meg tudom csinálni,de az elindulást nem.

A kérdés még is az hogyan kell elindulni normálisan?

Kérlek titeket irjatok le mindent pontosan,mert még nagyon kezdö vagyok,és nem nagyon értem a dolgokat. Remélem azért sikerült nekem is érthetöen elmondanom hogy mi a helyzet.

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!