Találatok a következő kifejezésre: Igaz az, a bébihordozót (1 db)

Igaz az, hogy a bébihordozót és az autósülést menetiránynak háttal kell rögzíteni a személygépkocsiban?

Vettünk egy új autót és a hozzá mellékelt kézikönyv azt írja, hogy a gyermekülést és/vagy a hordozót menetiránynak háttal kell rögzíteni. Kipróbáltuk de szerintem úgy nem valami masszív.

Legjobb válasz: Az elso ulesre gondoltal?Ott ugy tudom h igen...hatul tenyleg nem lenne valami stabil...

Az elso ulesre gondoltal?Ott ugy tudom h igen...hatul tenyleg nem lenne valami stabil...
az anyós ülésen igen, de hátul isten ments!
vagyis fordítva. :-) Az anyósülésre menetiránynak háttal, a hátsó ülésre pedig menetirányban. Bár ahogy olvasom, eléggé megoszlanak a vélemények. :-) A mi hordozónkat sem lehet rendesen bekötni menetiránynak háttal, csak menetirányban. Az pedig, hogy merre bukik a feje, egy esetleges ütközésnél, az attól függ, hogy milyen irányú a baleset. Ha pl. menetiránynak háttal kötöm be a gyereket, és hátulról belémszalad valaki, akkor ugyanúgy billenik a feje, mintha menetirányban kötöm be, és nekimegyek egy fának. Szerintem egyébként az álla megtámasztja a fejét, ha billenne, a testét meg fogják a hordozó biztonsági övei.
Anyósülésre csak akkor, ha nincs légzsák, vagy ki lehet kapcsolni, oda menetriánynak. Hátra mindig menetiránynak háttal kell bekötni.
A hordozót menetiránynak háttal lehet csak bekötni, késõbb az autósülést már menetiránnyal szemben. Az elsõ ülésre csak akkor rögzítheted, ha nincs légzsák, vagy az kikapcsolható.
Azért kell háttal rögzíteni, emrt még nem elég erõsek a fejét tartó izmok és egy esetleges ütközésnél komoly bajok lehetnek.Ugye a fej elõször elõre indul meg ilyenkor.Belegondolni is szürnyû, hogy egy ilyen energia bomba mit okozna szegény gyereknek.Kettétörne a gerince. Amúgy hidd el elég biztonságos!Nálunk mozdítani sem lehet, ha rendesen be van kötve.
A kérdező hozzászólása: A hátsó ülésen rögzítettük a hordozót. Mindenkinek köszi a gyors válaszokat.
Az elsõ ülésre akkor kötheted be a babát, ha a légzsák kikapcsolható. És akkor tényleg menetiránynak háttal. A hátsó ülésre nagyon sok hordozót szintén csak háttal lehet rörzíteni, mert így biztonságos, az enyém is ilyen. Az õt pontos gyermekülést, viszont hátsó ülésen menetiránynak megfelelõen lehet és kell rögzíteni. Nagyon sokféle hordozó és ülés kapható, általában az oldalán apró ábrán látható, hogy hogyan kell rögzíteni az autóba.
Mindenképp vegyetek rendes autós gyermekülést, amit csak akkor szabad elõre tenni, ha nincs légzsák, és elõl, lehet menetiránynak háttal.de jobb inkább hátul, azt meg menetirányba kell tenni.
pedig háttal kell leövezve..és mi a karfáját a baba feje mögé hajtjuk, mert az támasztja be az elsõ ülés háttámlájához, mert az tartja , meg az öv.
Újszülötett nem feltétlenül egy lehetséges baleset miatt kell menetiránynak háttal rögziteni. Sokkal inkább az amúgy gyakrabban elõforduló hirtelen és erõsebb fékezés miatt. Ilyenkor jön, hogy a feje elõrebicsaklana, de ha forditva van bekötve, ez nem történik meg.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Román ember vagyok román auto. Gyors menés, ezért kaptam nálatok 300ezer büntetést, nem fizettem. Ha megint megyek hozzátok, igazoltatnak, látják a biztonságiak a tartozást?

16

Akkor lehet behajtani egy kereszteződésbe, ha azt el is tudjuk hagyni. De ha nem, mit kell tenni?

Araszolt a sor benn pesten, mert lezártak egy sávot egy ráfutás miatt, és végig hosszú sor állt. A mögöttem lévő is átjött a lámpán, de megállt még benne a kreszteződésben. Közben piros lett, és szemből kanyarodtak át balra. És a hapek nem fért el, és nyomta a dudát a mögöttem lévőre.
Most minek? Nem tudott se hátrébb vissza menni, se mögém nem tudott jobban bejönni.
De felháborodottan nyomta rá a kanyarodni akaró a dudát.

Ilyenkor mit lehet tenni?
És ha nyomják a dudát miért lesz jobb? Akkor se tud majd lebegni az autó...

4

Mi történik, ha lefotóznak 300 km/h-val autópályán?

Ahol 130 a megengedett, a rendszám magyar, a tulaj kiléte fellelhető, a vezetőé konkrétan nem. Ilyenkor 300e közig bírság az objektív felelősség elvén?

5

Melyik a jobb mások jelzésére, villogni a fénykürttel, vagy integetni?

Tapasztalatom szerint villogás a jó jelzés. Abból is kettőt, hogy nem-.e véletlen belenyúlt valaki.

Sokszor volt, hogy integettek nekem, és már majdnem kimásztak a szélvédőn, annyira, de nem láttam, mert tükröződött a szélvédő, üveg.
De mégis sokan jeleznek így.

Most mondták nekem, igen mert a fénykürt nem arra való, hogy jelez másnak, az baleset elkerülésre való. És ha rávillantasz egy rendőrre, meg is
állít.

Melyik a jobb ha jelezni akarok valakinek, hogy induljon, megvárom?

7

Ki volt a hibás?

A barátom autóval vitt haza, egy kisteherautója van neki, vagy furgon, nem értek hozzá, és egy lakott területen kívüli szakaszon egy kisautó ment előttünk de nagyon lassan, mert a nő aki vezette telefonálgatott meg matatott elől, és előzni meg nem lehetett, ezért teljesen mögé mentünk, és dudáltunk neki meg villogtunk is, és ekkor kicsit észbe kapott, de a telefont nem tette le csak valamivel gyorsabban ment és lehúzódott, de nem fértünk el mellette így visszatért az útra és tovább ment majd beletaposott a fékbe és mi meg hátulról belementünk.
Az ő autójának széttört a csomagtartója a miénknek pedig néhány darabja letört és kicsit behorpadt az eleje.
A nő elismerte,hogy ő hibázott és rendőr nélkül megoldottuk a dolgot, de én nem vagyok benne teljesen biztos hogy valóban ő hibázott, nektek mi a véleményetek?
Szerintem ISIS, de egyébként a nő azt mondta hogy fizeti a kárunkat és már fel is vette velünk a kapcsolatot.

16

Azt hol lehet megnézni, hogy egy adott napon az egész országban milyen közlekedési balesetek történtek?

1

Mi lenne ha fordított fekvőrendőrt építenének?

Sokan átugratnak simán a fekvőrendőrökön.
Ami nem kiemelkedik, hanem pont fordítva. Be van süllyesztve 1 rész az útból.
Azon nem merne senki átrepeszteni.

6

Hogy kell hozzákezdeni a PÁV 3-as vizsgához?

Hová kell telefonálni a jelentkezéshez, leginkább ez a kérdésem.

4

Miért nem elég sokaknak a 130?

A hírekben látom sokszor, hogy a gyorshajtók autópályákon 200-350 el is mértek már be sokakat.
Miért nem elég a 130? Magyarország nem olyan nagy, hogy napokig kelljen menni autópályákon, hogy oda érjenek.

7

Az nem baj, ha néha ha olyan a helyzet, meggyőződök róla, hogy biztonságos, és "elveszem" az elsőbbségét?

Múltkor, pl jobbkezes utca, de egy hülye meg oda állt be a kereszteződéshez leparkolva, hogy ki kellett kerülnöm, és utána egyből a kereszteződés jött. Megálltam az út majdnem bal oldalán, inkább a közepén, és jöttek jobbról, és az is megállt, és elkezdtett balra, felém indexelni.
Én meg nem vártam meg, hogy most rámforduljon, vagy próbáljon bekanyarodni, hanem szépen lassan elindultam, és felelmeltem a kezem, jelezvén, hogy "bocsi köszi!"
Tehát nem tudott volna bekanyarodni, mert ott voltam én mellettem majdnem meg a parkoló autó.

Ilyen helyzektekben, nem baj, ha nem töketlenkedek?
Látom, hogy biuztonságos kimenni, s nem szerencsétlenkedek, hogy rám forduljanak, vagy necces legyen bekanyarodniuk, inkább én elmegyek lassan előbb?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!